2021-04-16
又去香港仔啦!上次食過好食,所以就要翻兜一下。今次同上次一樣咁高質😂。珍寶赤蝦刺身 $48上次都有嗌~唔食唔得啦,除返開先$24一隻。蝦肉好爽甜,不過啲肉點甜都唔夠個蝦頭啲膏甜🥺。真係無嗌錯,兩次都好好食。帆立貝刺身 $55上次都有嗌~上次啲帆立貝中間夾左塊青瓜,我地覺得怪怪地,今次竟然無左😆,唔知係咪收到我地意見。又係一如既往好甜好大粒😍。劍魚腩刺身 $55我地今次嗌劍魚腩而唔嗌三文魚腩,因為上次啲三文魚腩真心好肥美,食得多有啲油膩,所以我地揀左劍魚腩。食落好新鮮,不過有啲凍有啲冰🤣,我地放左一陣再食就好啲!芝士年糕 $22上次都有嗌~今次仲好食過上次,啲芝士直頭流出黎咁濟😛。一如既往既好食😂。我諗黎多幾多次,我都會嗌😌。軟殼蟹手卷 $25食日本菜必食軟殼蟹,$25一個手卷咁平唔係唔嗌啊嘛😆。紫菜脆,壽司飯醋酸度OK,軟殼蟹脆就梗架啦,值得一嗌😽!火灸大滿足 $65火灸五樣野,全部都好新鮮。三文魚腩好正😍。個火灸蛋好似食緊Cream Brûlée咁,個面啲糖好脆。如果帶子同三文腩上既芝士可以火灸多啲就更好😂。牛肉讚岐烏冬 $84係LUNCH SET黎架,姐係可以係自助吧個到拎飲呀同沙
珍寶赤蝦刺身 $48
帆立貝刺身 $55
劍魚腩刺身 $55
芝士年糕 $22
軟殼蟹手卷 $25
火灸大滿足 $65
牛肉讚岐烏冬 $84
係LUNCH SET黎架,姐係可以係自助吧個到拎飲呀同沙律,男人食一定夠飽😎。上次食過啲烏冬好彈牙好好食,所以今次要Encore。牛肉有少少煮過龍,啲洋蔥超正,索晒啲湯底😍。
埋單$389(包加一)