呢篇文章係我第二次食 - 有D失望我估短期內都未會有第三次.. 而第一次食真好好食既。第一次我等左90mins.. 第二次黎, 係因為唔洗等位.. 上次食過雙味, 菲力牛好好食, 今次叫個剩菲力牛 $208 . 但因為知道自己鐘意食咩鹽,咩醬. 所以9款調味, 個玩味感同新鮮感就低左. 反而留意到牛係3成熟, 如果想熟D, 可以同店員講, 佢會俾個pan你自己煎...1分鐘 .. 我覺得應該要試下熟D係咩味.... 炸豬扒, 價錢都吾平 $148 但質素真係好差.. 1. 炸豬扒一夾起, 肉同炸皮係分開左.. 你睇我個牛都唔會咁樣. 2. 豬扒好薄, 好似茶餐廳咁樣.. 3. 肉質好似瘦肉咁, 鞋鞋地. 無脂肪, 我係咪叫錯左.. 4. 個芝麻醬好咸. 跟芥末反而仲好食, 但佢呢個set無.. 反而係拎菲力牛個set醬..5. 可以講埋個飯, 中間條痕係咩事.. 一黎到就係咁樣, 你真係睇到佢點'筆' 呢個飯. 我好似食緊茶餐廳質素..(每個人口味唔同, 我真係對呢個 炸豬扒 好失望) 原來無影到個豬扒入面...
呢篇文章係我第二次食 - 有D失望
我估短期內都未會有第三次.. 而第一次食真好好食既。

菲力牛
炸豬扒, 價錢都吾平 $148 但質素真係好差..
2. 豬扒好薄, 好似茶餐廳咁樣..
(每個人口味唔同, 我真係對呢個 炸豬扒 好失望)
炸豬扒

原來無影到個豬扒入面...
题外话/补充资料: 一開始個店員講廣東話唔正, 我以為佢係日本人... 原來... 我無針對佢, 只係個環境同氣氛都有少少影響
2022-07-05
菲力牛
2022-07-16 87 浏览
荃灣真係keep住都好多野食, 呢間野我食左兩次: 第一次岩岩開張 - 好好食第二次係7月頭 - 有D失望  我估短期內都未會有第三次..第一次黎食既時候, 都預左要等又唔係好肚餓, 點知一等就等左個半鐘....我地應該係最後個班人入坐. 然後叫左2個餐同埋杯梅酒.. 勝牛雙味$198 , 第一次食緊係試呢個, 一次過可以食哂兩款牛. 左右左右咁食, 有對比先有傷害! 菲力牛真係好好食, 肉質比較軟. 另外佢跟埋9種調味料. 有好多味鹽, 我最鐘意係黑色有黑松露味, 玩味感十足. 芥末都好好食, 但好似搶左個牛味.. 牛排鍋$158 想食D濕濕地, 烏冬好好食, 牛肉就都ok, 食到最後都仲有熱的, 但牛就林哂.. 呢杯梅酒好好飲, 有易入口, 反正野飲都係要加錢, 呢杯真係抵~ 好過飲糖水+梳打水.
荃灣真係keep住都好多野食, 呢間野我食左兩次:
第一次岩岩開張 - 好好食

第二次係7月頭 - 有D失望
  我估短期內都未會有第三次..

雙味

牛排鍋

梅酒
题外话/补充资料: 第二次食, 我叫左炸豬扒, 真係好垃圾.. 我放係另一篇文章
2022-05-27
雙味
牛排鍋
梅酒
見到新開店又成日座無虛席,放工同朋友黎飯聚試下先,座位設計好有日式feel。京都勝牛雙味套餐 呢個可以試到兩款牛,菲力牛同翼板牛肉質軟嫩,點了5成熟,外脆內嫩,好香口,椰菜絲爽脆,去油膩👍🏻和牛壽喜燒套餐壽喜燒滾起既熱湯好香,和牛好正呀,好嫩,淥一淥就食得,唯醬油湯調味可以冇咁濃味較好。有一隻生蛋可以倒入壽喜燒,打卡亦不錯呀👏🏻自家製豚肉餃子餃子我地都中意食,鮮味!炸廣島生蠔蠔既size幾大,厚肉同新鮮。炸特選大海老 大蝦超大隻,蝦頭仲有蝦膏,蝦肉如果爽嫩d會較好。鯛魚燒甜品鯛魚燒賣相好吸引呀,打卡一流,蕨餅、草莓、香芋雪糕、紅豆唔同配搭,要留肚試哩個呀😹
和牛壽喜燒套餐
有一隻生蛋可以倒入壽喜燒,打卡亦不錯呀👏🏻
自家製豚肉餃子
餃子我地都中意食,鮮味!
炸廣島生蠔
蠔既size幾大,厚肉同新鮮。
炸特選大海老
大蝦超大隻,蝦頭仲有蝦膏,蝦肉如果爽嫩d會較好。
鯛魚燒
  • 京都勝牛雙味套餐
  • 炸廣島生蠔
  • 鯛魚燒
哎呀呀~到底今年有沒有機會去旅行,有沒有機會去日本自遊行呢🥹~想當年第一次去京都吃吉列牛,數數手指,已經是很久以前的事了~ 幸好日本大熱的吉列牛扒專門店 •🇯🇵牛カツ京都勝牛•已登陸香港很久,想在香港吃正宗的吉列牛?!絕對沒問題😚! 而且最近更在荃灣開店,地點更近我呀~ 荃灣新店除了有提供吉列菜式,更與甜品店•𝕋𝕠𝕜𝕪𝕠 𝔻𝕠𝕝𝕔𝕚•合作,可以在餐廳一次過味嚐到主菜和甜㗊,滿足你兩個胃口呀! 「 元祖牛扒炸串🍖 $52 」 自從沒去大阪,已經好久沒吃炸串了。外層薄脆,牛香濃郁,味道不錯。 「 炸特選大海老🍤 $52 」 我超愛吃這𥚃的大海老,外型大大隻,肉質結實又彈牙😍,相當好吃哦~ 「 和牛壽喜燒🍲 $188 」 首次試餐廳的壽喜燒,甜度適中,不會過濃過鹹。和牛雖然脂肪不多,但也很軟腍呀。 「 特選海產套餐🤤$208 」 有廣島蠔、大海老和鰻魚的吉列大餐😏,有誰不愛呢~炸物的外層非常香脆酥脆,炸得非常有水準。蠔肉厚大肥美,海老彈牙,鰻魚結實,全部都好吃哦~ 「 夢幻抹茶🍵$58 」 「 水果之味🍦$58 」 這兩份來自𝕋𝕠𝕜𝕪𝕠 𝔻𝕠𝕝𝕔𝕚的甜品,賣相很吸引呢😳!! 除了有我愛吃的厥

滿足你兩個胃口呀!

「 元祖牛扒炸串🍖 $52 」

「 炸特選大海老🍤 $52 」

「 和牛壽喜燒🍲 $188 」

「 特選海產套餐🤤$208 」

「 夢幻抹茶🍵$58 」

「 水果之味🍦$58 」

這兩份來自𝕋𝕠𝕜𝕪𝕠 𝔻𝕠𝕝𝕔𝕚的甜品,賣相很吸引呢😳!! 除了有我愛吃的厥餅,更有我大愛的鯛魚燒😍!!! 外層脆,內𥚃塞滿紅豆的鯛魚燒,實在令我欲罷不能🤣~最後把媽媽的那份也吃完了😂~
鯛魚燒甜品好可愛😍有好多配料、雪糕口味選擇!吉列牛同壽喜燒都正🤤經理服務態度好👍🏻元祖牛排炸串炸特選大海老好大隻呀😍炸廣島生蠔唔錯!配酒就更正喇!自家製豚肉餃子元祖炸牛排套餐炸牛好紅嫩!口感幾好,值得一試!京都勝牛雙味套餐特選海產套餐(炸廣島蠔大海老伴鰻魚)和牛壽喜燒套餐牛肉幾高質!夢幻抹茶水果滋味蜂巢脆脆( 鯛魚燒,蕨餅,粟米片)白桃蒟蒻冰茶 藍柑荔枝味有氣特飲紅豆宇治冰抹茶下次再嚟食先😆
鯛魚燒甜品好可愛😍
有好多配料、雪糕口味選擇!
吉列牛同壽喜燒都正🤤
經理服務態度好👍🏻

炸特選大海老

好大隻呀😍
炸廣島生蠔

唔錯!配酒就更正喇!

元祖炸牛排套餐

炸牛好紅嫩!口感幾好,值得一試!
京都勝牛雙味套餐

特選海產套餐(炸廣島蠔大海老伴鰻魚)

和牛壽喜燒套餐

牛肉幾高質!

夢幻抹茶
水果滋味
蜂巢脆脆
( 鯛魚燒,蕨餅,粟米片)

白桃蒟蒻冰茶

下次再嚟食先😆
放假同另一半以美食慰藉心靈,佢帶我去以和牛作主打嘅「京都勝牛」。店舖以全統日式木系裝潢,間隔寬躺,以卡位為主,店內一邊靠窗,採光度足,感覺幾舒服。店員先送上清水,再迅速地為我們落單。我們也選了份量十足的套餐,套餐有前菜、主菜、甜品及飲品。元祖牛排炸串牛肉雖然以吉列方式炸過,但也不太影響其味道,牛肉味仍然突出,吃落也不覺得太油膩。「和牛壽喜燒套餐」熱窩內是豉油湯底,食材放得滿滿,窩內放滿野菌、黃芽白、芋絲、荳腐等,全是我愛的健康食材,襯湯底熱騰時將和牛快速卓 幾秒,再黏上蛋漿就食得,蛋漿將牛肉片包圍著,令和牛入口更嫩滑,牛味也挺濃郁的,份量也不少,一口和牛加一口珍珠飯,感覺心在日本一樣幸福。「夢幻抹茶甜品」賣相超吸引,集齊我哋喜歡的元素。雪糕來自隔離甜品店 Tokyo Dolci 濃郁的牛奶軟雪糕旁放上紅豆飴鯛魚燒、蕨餅、粟米片、紅豆蓉和柚子,雪糕上淋上抹茶醬,口感十分豐富,令我忍唔住口將佢清空。以同系列「紅豆宇冶冰抹茶」襯返個甜品,perfect match !先奉上令我覺得幾震撼「炸特選大海老」一句講晒「脆、香、正」!男友的主菜是「特選海產套餐」吉列廣島蠔和吉列大海老,兩者也是珍寶級
店舖以全統日式木系裝潢,間隔寬躺,
以卡位為主,店內一邊靠窗,採光度足,感覺幾舒服。

店員先送上清水,再迅速地為我們落單。

我們也選了份量十足的套餐,套餐有前菜、主菜、甜品及飲品。

元祖牛排炸串

「和牛壽喜燒套餐」
熱窩內是豉油湯底,食材放得滿滿,

「夢幻抹茶甜品
賣相超吸引,集齊我哋喜歡的元素。
雪糕來自隔離甜品店 Tokyo Dolci

先奉上令我覺得幾震撼「炸特選大海老」
一句講晒「脆、香、正」!

男友的主菜是「特選海產套餐」
吉列廣島蠔和吉列大海老,
兩者也是珍寶級數,超巨!
炸粉略厚,但珍寶蝦和蠔的鮮味搭夠,由其是廣島蠔超juicy , 全冇腥味,可見其新鮮度。珍寶蝦也爽口彈牙,但鮮味略遜。

另一款甜點同樣是不igable
「水果之味甜品
當然以水果為主調
以牛奶軟雪糕為重點,配搭上略有不同,有鯛魚燒、蕨餅、粟米片、芋頭粉、士多啤梨、車厘子醬等。
私心較喜歡「夢幻抹茶甜品」,下次一定要encore 甜品

藍柑茘枝味有氣特飲

滿滿夏日感覺藍色果味特飲,不太甜,解喝!
2022-07-09
2022-07-09 182 浏览
好多年前喺京都食過勁好食,超難忘。見到佢喺香港開咗就去試吓🥩京都勝牛雙味套餐 (翼板及菲力) (6.8/10) $198 🥩吉列牛一上到枱明顯過熟,中間係medium,頭尾部份接近well done🥲通常吉列牛都會生啲上,俾客人喺鐵板上自行加熱,不過似乎佢哋冇考慮過呢點🥹牛嘅部位本身都比較瘦,所以咁熟嘅情況下難免會鞋,翼板部位就稍為好啲。值得一讚係佢有各式嘅調味料俾你,個人幾鍾意黑松露鹽🥳🍵紅豆宇治冰抹茶 (4/10)🍵做緊優惠加$6就有杯嘢飲,可惜佢真係勁甜,冇乜抹茶味,飲咗一半就放棄🥲埋單嘅時候同店員講開,佢竟然主動唔收嘢飲錢,仲話有其他客人反映過同樣問題,會改善下紅豆嘅貨源。嗰幾蚊事少,但呢個服務態度真係值得一讚!整體食物質素同價錢唔相符,感覺係掛住過江龍嘅招牌賺錢。喺香港食吉列牛我推薦💛秘💛
好多年前喺京都食過勁好食,超難忘。見到佢喺香港開咗就去試吓
🍵紅豆宇治冰抹茶 (4/10)🍵
當日紅日中午12點3黎到,好好彩,坐到最後一張四人枱。雖然我地四個人,但我妹好細食,所以只係叫三個餐,包麥飯、味噌湯、椰菜絲,呢三款都可以無限添加。首先點左好多人都讚嘅------京都勝牛三味套餐 $228牛三味包括吉列菲力、吉列翼板、醬味薄牛。每款SIZE唔大,大概係1 - 1.5倍紙巾嘅面積;除薄牛外,其餘兩款都有1吋厚。每個牛SET都跟5款鹽、4款醬,雖然職員送上枱果陣有逐一介紹,但佢唔純正嘅廣東話加上快嘅語速,恕我未能接收message😂。牛肉本身無落任何調味,所以一定要沾醬提味。而我最中意嘅食法,就係WASABI加燒肉汁,佢個WASABI唔會好刺激但又夠香、有顆粒😋。牛肉中間位幾生,加上上枱果陣唔熱,食牛緊係熱食先好味架啦😏,所以要求加個爐。三款牛牛味偏淡,最弱係薄牛;口感最差係翼板,好韌又有筋;菲力牛口感最柔軟。名物翼板伴大海老套餐 $198雖然同上面個餐一樣有翼板,但口感完全唔同😯,呢個軟淋好多,而且又無筋,如果唔係有塊牌寫住,我地直頭以為係兩個唔同嘅部位🙄。隻海老真係好大隻,好有蝦味、肉質彈牙,炸衣酥脆,但厚左少少😅。炸廣島蠔拼大海老套餐 $198兩隻海老擺到好生猛,質

首先點左好多人都讚嘅------
京都勝牛三味套餐 $228

名物翼板伴大海老套餐 $198

炸廣島蠔拼大海老套餐 $198

炸廣島蠔拼大海老套餐

兩隻海老擺到好生猛,質素同上面個餐一樣。我個人覺得最好味係炸蠔,大大隻、脹卜卜、食果陣仲要爆汁,夠Juicy !!

椰菜絲夠乾身、爽口,我地最中意加柚子汁,酸酸地可以解膩。
麥飯嘅燕麥真係少到無朋友,唔食燕麥嘅朋友唔駛擔心個飯會難食,因為食落同普通白飯無分別。至於米飯嘅口感,個人覺得偏軟,唔夠彈牙。

由於三味牛沒有好特出,菲力比翼板只係軟少少,兩款味道分別不大,加上海老好味好多,所以我個人比較推薦翼板伴海老餐。
2022-07-01
2022-07-01 374 浏览
今次有幸受邀試食日本關西第一炸牛排專門店─京都勝牛🍱 荃灣分店開咗唔係好耐,行過幾次都見到企滿哂人等位。餐廳內裝修充滿日本風,亦有唔少卡位,坐得幾舒服。職員十分好客,會了解客人需要,上菜時亦仔細介紹每款醬料。佢地係選用來自美國、澳洲及日本嘅牛肉,品質有保證👍🏻 每款套餐都附有麥飯、椰菜沙律及味噌湯。椰菜沙律同味噌湯都係可以無限refill嘅,喜歡嘅朋友可以食返夠本😋✨元祖牛排炸串外層皮薄金黃酥脆,牛肉鮮嫩多汁,食落外脆內軟,口感豐富😋✨自家製豚肉餃子一睇就知正宗日式煎餃😆 平時外面食未必會有底層嘅脆皮,但今次係一大片滿滿脆底😍 餃子皮薄餡多,味道唔錯,最欣賞就係脆底👍🏻✨京都勝牛雙味套餐‼️上枱時牛肉係三成熟,如果想熟啲可以向職員提出,佢地會提供個煎pan放喺枱邊畀客人,咁就可以自由控制要幾熟啦!仲附上9 種蘸料,可自己調出不同口味🤤椰菜沙律加咗芝麻醬食落好開胃,味噌湯就正常不過不失啦。麥飯麥味好香濃,健康又好味,粒粒分明又有咬口😋 三成熟嘅牛肉夠腍滑,菲力比翼板牛更腍更好食。但燒完之後就唔同哂,兩款牛肉味道比原來更加濃郁,坐喺度就已經聞到濃濃牛肉香氣,食落肉質更腍更juicy,兩款肉燒

✨元祖牛排炸串
外層皮薄金黃酥脆,牛肉鮮嫩多汁,食落外脆內軟,口感豐富😋

✨自家製豚肉餃子

✨京都勝牛雙味套餐
三成熟嘅牛肉夠腍滑,菲力比翼板牛更腍更好食。但燒完之後就唔同哂,兩款牛肉味道比原來更加濃郁,坐喺度就已經聞到濃濃牛肉香氣,食落肉質更腍更juicy,兩款肉燒過之後,翼板牛比菲力更好味,仲多咗份焦香味👏🏻

特選海產套餐
✨特選海產套餐(炸廣島蠔大海老伴鰻魚)
超大隻海老肉質鮮甜,炸完都唔覺老🦐 鰻魚都一樣味道香濃有鮮味。🦪廣島蠔size都幾大隻,可惜外層炸皮有點兒太厚,炸粉味蓋過咗蠔味,同埋厚皮食落有啲膩😔

✨蜂巢脆脆
因為冇哂軟雪糕,所以今次試GELATO意式雪糕,我揀咗香濃開心果及伯爵茶口味。鯛魚燒有滿滿紅豆餡,皮薄餡靚😋 開心果味好香,伯爵茶味超級濃郁,軟滑雪糕加埋脆脆配料,口感好豐富。

✨藍柑荔枝味有氣特飲
顏色鮮艷搶眼,真材實料有荔枝肉,飲落有荔枝味之餘仲帶有少許酸酸甜甜嘅藍柑橘味,清甜又解膩💙

✨紅豆宇治冰抹茶
抹茶味清香唔苦澀,就算啜唔到紅豆粒粒,飲落都有淡淡紅豆味,同抹茶果然係絕配。但紅豆粒真係少咗啲,只得杯底幾粒😅

🔍整體感覺:由踏入門口開始,環境、服務態度、食物、飲品都係高質享受。豚肉餃子嘅脆底真係值得一讚,京都勝牛雙味都有驚喜,三成熟同燒完後感覺都各有特色😋 價錢比起外面唔算特別平,但間唔中享受吓美食都好值得👍🏻
用餐优惠
試食活動
特選海產套餐
紅豆宇治冰抹茶
丫妹相隔年半終於成功搵到工, 特意今晚外出食飯慶祝。前排shopping見到荃灣店京都勝牛相連甜品部, 正好食完dinner順便嘆埋甜品先完美。平日下班時間大約7點左右, 全場坐滿。食物款式選擇多, 套餐配有免費無限增添加沙律椰菜絲、白飯、味噌湯。我地各人order咗兩款小食、main courses、飲品、甜品。兩款飲品均order咗少冰, 不過味道均為淡, 似乎刻意突出清新茶味, 不是只落糖水的死甜。紅豆宇治冰抹茶 HK$32紅豆份量極少, 攪拌完飲, 抹茶味都是偏淡。白桃蒟蒻冰茶 HK$32清新茶味, 附有輕淡白桃香。元祖牛排炸串(3串) HK$52炸串吉列表層酥脆不油膩, 厚薄剛好, 包住約8成熟牛排, 唔會好韌, 連炸皮一啖啖咬落去, 口感札實, 點少少日式醬食, 鹹鹹地提升味道。自家製豚肉餃子5件 HK$52煎餃子同樣不油, 有薄脆片將餃子相連, 餃皮好薄, 豬肉餡料夾集椰菜絲, 淡淡肉香又有層次。 元祖炸牛排套餐 HK$168選用翼板牛部位, 牛排外層為吉列皮, 牛排為本身嘅嫩紅色肉質上檯, 配上多款調味料, 包括咖哩醬、7味唐辛子、牛排醬、鰹魚和風露、玫瑰鹽、wasab

平日下班時間大約7點左右, 全場坐滿。

紅豆宇治冰抹茶 HK$32
紅豆份量極少, 攪拌完飲, 抹茶味都是偏淡。
白桃蒟蒻冰茶 HK$32

清新茶味, 附有輕淡白桃香。

元祖牛排炸串(3串) HK$52
元祖牛排炸串(3串)

自家製豚肉餃子5件 HK$52
自家製豚肉餃子5件

元祖炸牛排套餐 HK$168
選用翼板牛部位, 牛排外層為吉列皮, 牛排為本身嘅嫩紅色肉質上檯, 配上多款調味料, 包括咖哩醬、7味唐辛子、牛排醬、鰹魚和風露、玫瑰鹽、wasabi等等…沾上唔同調味料, 能有多重滋味。
店員亦準備了一個小平穫, 塗上了牛脂, 客人自行將炸牛排放上煎至自己喜歡熟度, 入口暖暖的, 再沾上旁邊調味料, 滿足到多種口味。翼板牛肉質較札實, 食起黎有嚼勁。
元祖炸牛排套餐

京都勝牛雙味套餐 HK$198
一次過品嚐唔同牛嘅部位, 包括有翼板牛同埋菲力牛, 肉質相比翼板牛軟林很多, 容易咬開, 肉味稍重一點。個人比較喜歡沾咖哩醬, 惹味濃郁。
京都勝牛雙味套餐

雪糕有兩種口味選擇, 有牛乳/紫薯
蜂巢脆脆軟雪糕 HK$58
蜂巢脆脆軟雪糕

夢幻抹茶軟雪糕 HK$58
夢幻抹茶軟雪糕

兩款雪糕配搭豐富, 同樣揀咗紫薯味雪糕, 質感有如忌廉絲滑口感, 淡淡紫薯香, 入口即溶。Tops增加層次口感, 而重點係鯛魚燒, 外層暖暖微脆, 紅豆蓉餡料甜甜地, 超正!

Gelato HK$36/單球
Gelato質感有d奶漿感, 奶味幾出,
香濃開心果有陣陣nuts嘅香氣, , 奶香幾出; 清酒豆腐味靠近已經聞到香純酒味, 入口甘香, mix咗豆腐味balance到酒嘅濃烈味。

Gelato

自家製豚肉餃子5件
蜂巢脆脆軟雪糕
夢幻抹茶軟雪糕
Gelato
2022-06-27 282 浏览
2個人去我叫左個最基本既168元祖牛套餐因為平時去食吉列牛都係用石燒呢間用煎pan已經令我好奇怪個煎pan係燒好耐先熱熱地唔能夠做到短時間就可以把牛肉表面燒熟封住肉汁個牛肉係完全唔會有雪花紋仲要帶有筋,條筋係上枱都冇切斷到要自己用2隻筷子強行分開成件牛肉都無牛味男友食198牛雙味都係同一評價有件邊位係整舊都係筋比幾多款醬汁都唔能夠令一件唔知咩肉變成牛飲品都係顏色糖水寧願佢比可樂我選擇好過一定冇下次,十個伏
2個人去
我叫左個最基本既168元祖牛套餐
因為平時去食吉列牛都係用石燒
呢間用煎pan已經令我好奇怪
個煎pan係燒好耐先熱熱地
唔能夠做到短時間就可以把牛肉表面燒熟封住肉汁
個牛肉係完全唔會有雪花紋
仲要帶有筋,條筋係上枱都冇切斷到
要自己用2隻筷子強行分開
飲品都係顏色糖水
寧願佢比可樂我選擇好過
一定冇下次,十個伏

2022-06-26 196 浏览
同家人網上外賣平台點咗一人一個餐我叫咗「三文魚親子丼伴溫泉蛋」$168黎到個餐係咁的….你肯定呢個係丼飯?魚子呢?溫泉蛋呢?$168 得9片淡而無味嘅三文魚薄片….連個Wasabi都係無味架…個飯仲要細到呢….點解可以差成咁?好嬲!===================================================================================
同家人網上外賣平台點咗一人一個餐
我叫咗「三文魚親子丼伴溫泉蛋」$168
黎到個餐係咁的….
你肯定呢個係丼飯?
魚子呢?溫泉蛋呢?
三文魚親子丼伴溫泉蛋

$168 得9片淡而無味嘅三文魚薄片….
連個Wasabi都係無味架…
個飯仲要細到呢….
點解可以差成咁?好嬲!

============================
=========================

外卖送餐
2022-06-24 199 浏览
昨晚試新餐廳。環境👌食物普通,試過就算。牛有D韌……飯幾有口感,不錯。燒一陣就唔熱,原來要換蠟🫢牛拼豬,普普通通。吃飽就閃。加個兒童餐(幾嚿炸雞+薯條+炸薯蓉?+蘋果汁,$88)埋單$510。好掛住日本🇯🇵還記得那些年去日本吃的炸牛扒,用熱石燒,好味,價錢也不貴。
昨晚試新餐廳。
環境👌食物普通,試過就算。

牛有D韌……
飯幾有口感,不錯。

燒一陣就唔熱,原來要換蠟🫢

牛拼豬,普普通通。吃飽就閃。
加個兒童餐(幾嚿炸雞+薯條+炸薯蓉?+蘋果汁,$88)
埋單$510。

好掛住日本🇯🇵
還記得那些年去日本吃的炸牛扒,用熱石燒,好味,價錢也不貴。
2022-06-24 165 浏览
荃灣廣場新開嘅「京都勝牛🐮」LCK’ s foodie 荃灣出餐需時 一開始頭幾日嘅客量唔可以話好多 我食嗰日中午12左右🤔去唔洗等好耐👍🏻但一直有人入😂相信佢嘅定位係中高價日本料理🇯🇵裝修都比較乾淨企理 一般嘅日料裝修🎏開始入正題🗣🍤🥩名物翼板伴大海老套餐 $198翼板係牛嘅肩胛部位多數用黎薄片煎牛味唔重甚至符可以講係得油炸嘅味道(我食過兩三間都係咁 可能係通病)有九種調味料 🧂如果鍾意重口味可以點咖哩/海鹽我自己比較鍾意石岩鹽大海老肉質比較爽口彈牙🍤🍳🐖東京風里脊豬排鍋膳套餐 $158其實都係厚切嘅滑蛋豬排飯🐷🍚個鍋係超熱 可以將啲蛋由生煮到熟 調味正常 但最大敗筆係厚切吉列豬排 炸皮超易甩 🍚麥飯都幾香 煮得啱啱好👍🏻個人認為比較特別嘅係可以無限續湯/飯同椰菜如何想試食可能食海鮮比較可取🤔ps:唔知係唔係真 櫃台話豬排全熟要耐啲 滑蛋豬排差唔多一個鐘🙈🫣(不過我覺得應該喺餐牌備註一下嘅🤢)推薦指數6/10👌🏻⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
荃灣廣場新開嘅「京都勝牛🐮」

LCK’ s foodie 荃灣

開始入正題🗣

🍤🥩名物翼板伴大海老套餐 $198

翼板係牛嘅肩胛部位多數用黎薄片煎
牛味唔重甚至符可以講係得油炸嘅味道
(我食過兩三間都係咁 可能係通病)
有九種調味料 🧂

個人認為比較特別嘅係可以無限續湯/飯同椰菜
如何想試食可能食海鮮比較可取🤔

ps:唔知係唔係真 櫃台話豬排全熟要耐啲
滑蛋豬排差唔多一個鐘🙈🫣
(不過我覺得應該喺餐牌備註一下嘅🤢)

推薦指數6/10👌🏻⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🍳🐖東京風里脊豬排鍋膳套餐
2022-06-24 88 浏览
荃灣廣場新開嘅「京都勝牛🐮」

LCK’ s foodie 荃灣

開始入正題🗣

🍤🥩名物翼板伴大海老套餐 $198

翼板係牛嘅肩胛部位多數用黎薄片煎
牛味唔重甚至符可以講係得油炸嘅味道
(我食過兩三間都係咁 可能係通病)
有九種調味料 🧂

個人認為比較特別嘅係可以無限續湯/飯同椰菜
如何想試食可能食海鮮比較可取🤔

ps:唔知係唔係真 櫃台話豬排全熟要耐啲
滑蛋豬排差唔多一個鐘🙈🫣
(不過我覺得應該喺餐牌備註一下嘅🤢)

推薦指數6/10👌🏻⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️