2017-07-27 241 浏览
呢排工作辛苦, 難得今日可以早閃, 好應該食返餐痛快既, 放題係一個好選擇, 友人提議去呢間, 一於咁話!星期一至四以每位$258食120分鐘日式燒肉放題, 無論價錢同時間都幾合埋店內環境以木製卡位為主, 貼上不同日式畫報, 幾有日系燒肉風味呢度係以平板電腦落單, 快捷又環保, 除左燒肉外, 仲有刺身, 小食, 壽司, 炸物等供應, WOW...............咁即係考驗我既"食力"姐?! (哈...哈.........)未認真落單前, 侍應先送上刺身船, 款式包括燒玉子, 三文魚, 北寄貝, 八爪魚, 仿鮑片, 榮螺, 蟹棒, 蟹鉗等, 味道可以, 冰涼感覺當作頭盤都幾唔錯!食緊既同時侍應亦送上燒肉拼盤, 肉類包括地獄鷄翼 (辣度十足又入味), 美國牛小排, 牛肉粒, 豬頸肉等試過邊款好食可以再加單, 特別喜愛佢既美國牛小排及牛舌, 前者肉質嫩滑都幾食到肉味; 後者有一定厚度, 食起黎軟滑, 不禁要再加單呢度亦有海鮮類比你燒既, 唔駛只食肉咁肥膩嘛, 海鮮類包括蜆, 青口, 帶子, 蝦, 魷魚等蜆浸係湯中一齊煮, 雖然細隻但食落幾鮮甜又滑口; 蝦燒完肉質稍為硬身左少少但都食

蜆浸係湯中一齊煮, 雖然細隻但食落幾鮮甜又滑口; 蝦燒完肉質稍為硬身左少少但都食到蝦味; 青口燒完都就幾鮮甜又唔乾!

除左燒烤, 我地當然唔會錯過其他食物, 叫左刺身沙律同蟹籽沙律作為燒肉緩衝之選, 多一點菜嘛, 口感清新!

另加$30可任飲無酒精飲品, 食燒肉又點可以無凍飲架?! 多款汽水比你點, 點返個好耐無飲既有氣利賓納GUR 一 GUR先

炸物有我最愛同必食既芝士年糕, 口感外脆內軟, 咬落有香甜軟滑既芝士流出, 正到爆; 另外亦有香芉丸, 炸得甜脆可口; 咸食有炸多春魚, 都唔細條架, 配以調味粉一齊炸, 真係可以完全成條食落肚, 滋味大爆發!

好食既野我地都有加單, 食到呢度其實已經好飽, 叫埋單之際, 侍應問我地想食咩味雪糕, 原來有雪糕送仲要係Movenpick, 我見到友人雙眼發晒光, 食力mode係呢一刻又再次啟動!
2017-07-27 172 浏览
暑假啦,又要同家中小孩去玩同吃喝玩樂,過一個沒壓力的summer time.青春期多吃肉才快高長大,任食兩個鐘。用平板點菜,太先進了。肉類色澤新鮮又多款,牛羊豬雞架唔同部位都有得食,海鮮都找得到。仲有好多款壽司刺身同熟食,當中推介架有蝦子壽司。炸物都點左,因為小朋友專食香口野,間中比佢地食一次半次啦。炸鮮奶卷都有,芝士年糕細老愛qq 感,個雞翼都勁香脆。估你唔好架炸雪糕都有食完仲有甜品雪糕送架,一人一盒唔洗爭,moverpick黎架,以酒店buffet一半價錢就食到呢間放題,成家來都唔會傷銀包。加$30汽水任飲同乳酪任食。星期一到4小童$168,大人$258,超級抵。

仲有好多款壽司刺身同熟食,當中推介架有蝦子壽司

2017-07-27 163 浏览
這裡點餐便用ipad,相比起來環保一點。燒物類安格斯牛小排伊賀一口牛雞亦元貝由於火比較大, 燒牛小排是需要幾十秒便要反去另一邊,輕輕燒過的牛小排肉嫩多汁,非常鮮味。雞亦味道也很好,元貝鮮咸,非常開胃。野菜類南瓜,冬菇,秋葵, 牛油粟米,金菇菜類選擇很多,我最喜愛是牛油栗米和金菇。飲品方面加20元便可有一罐, 可口可樂,七喜忌廉,冬瓜茶,利賓納等等。炸物類炸蠔熱辣辣,是剛剛炸起的,味道很鮮。這個需要end call.芝士年糕炸得香口,入口黏黏的,芝士於中間很惹味。用餐完畢後,還有雪糕,非常滿足。
這裡點餐便用ipad,相比起來環保一點。

燒物類
安格斯牛小排
伊賀一口牛
雞亦
元貝

野菜類
南瓜,冬菇,秋葵, 牛油粟米,金菇
菜類選擇很多,我最喜愛是牛油栗米和金菇。

炸物類
芝士年糕炸得香口,入口黏黏的,芝士於中間很惹味。

用餐完畢後,還有雪糕,非常滿足。

同屋企人燒肉@伊賀日本燒肉料理尖沙咀赫德道4號The Hart 3樓燒肉並不是韓式專美,日式燒肉都好合港人口味。更有壽司刺身等食物,種類豐富保證滿足。呢間燒肉以前仍在尖沙咀區工作時已來過,今次同屋企人來食。4個人即送一板馬糞海膽(單點$98),好甜又鮮值回票價,甘濃入口即化如流心蛋口感。刺身船,三文魚膽拖牛豬雞同丸類,肉食醃得幾入味,細細盤上可以多試幾個款,岩心水才再encore. 有雞泡魚乾實屬小見。沙律在夏天會開胃,胡麻同Cesar salad。怎能小了蔬菜,牛油粟米風情萬程,同牛油金菇相映成趣。更點了些熟食如烏冬壽司,保証飽肚。有2小時慢慢燒時間充裕,享受食物又可同朋友談天。但油煙重,食完頭髮衣服都有大陣味。
同屋企人燒肉@伊賀日本燒肉料理
尖沙咀赫德道4號The Hart 3樓

呢間燒肉以前仍在尖沙咀區工作時已來過,今次同屋企人來食。

刺身船,三文魚膽拖

沙律在夏天會開胃,胡麻同Cesar salad。

怎能小了蔬菜,牛油粟米風情萬程,同牛油金菇相映成趣。

更點了些熟食如烏冬壽司,保証飽肚。

2017-07-26 1554 浏览
今天和朋友吃生日飯,朋友喜歡吃燒肉,所以我們選了這間日式燒肉放題。任食時間是120分鐘,由人齊入座開始計算。餐廳環境寬敞,裝修以木質為主,充滿日本風味。和大多數放題要用點菜紙不同,這餐廳點菜用的是電子menu, 十分環保。而且食物是以件數計,而非碟數計,方便客人預算食物份量,也能避免浪費。menu上大部分食物是免費的,少數食物如生蠔和飲品等等則要另外加錢。當我們人齊時,店員馬上送上刺身船和燒肉拼盤。刺身味道新鮮,尤其是三文魚,十分鮮甜。燒肉我們最愛的是安格斯牛小排和伊賀一口牛。牛肉柔軟多肉汁,而且醃得夠味,燒好後加少許海鹽已經十分惹味,我們還encore了三次呢。除了肉類,大多數海鮮也是任叫的,我們點了聖子、蜆、虎蝦和帆立貝。聖子和蜆是用杯子載著的,每杯剛好是一人份量(三件),當燒到牠們外殻打開就可以吃了。聖子和蜆雖然細隻,但肉脹卜卜又多汁,很肥美鮮甜。帆立貝加了牛油和芝士,十分香,肉質幼嫩彈牙。大大隻的虎蝦也是任叫,蝦肉味道香濃,啖啖肉又彈牙,蝦頭裡還有香噴噴的蝦膏。小食方面的選擇也不少,但由於我們想儘量吃多一點燒肉,所以小食只點了吉列蠔。炸得恰恰好,外皮炸得酥脆,而入面多汁柔軟,沾

餐廳環境寬敞,裝修以木質為主,充滿日本風味。

帆立貝加了牛油和芝士,十分香,肉質幼嫩彈牙。

小食方面的選擇也不少,但由於我們想儘量吃多一點燒肉,所以小食只點了吉列蠔。炸得恰恰好,外皮炸得酥脆,而入面多汁柔軟,沾了酸甜的吉列醬汁更為美味。

蔬菜方面,我們最喜歡的是牛油粟米和菠蘿。牛油粟米燒過後很香甜。菠蘿切得很薄,燒過後令其甜度上升,酸甜多汁。

由於我們最後想吃一點涼的東西,就加錢點了乳酪。最令我們喜出望外的是,埋單的時候居然送我們每人一杯雪糕,還要是我們大愛的movenpick!為我們滿足的一餐劃上完美句號。
2017-07-24
2017-07-25 179 浏览
睇食評話Ok,滿心歡喜來吃,結果非常失望,絕對不會有下次😒款式不多,D肉同食牛乾沒有分別,刺身不夠新鮮,小食酸薑太鹹,螺肉非常難食,抽風系統常之差,差,差..令我要寫食評都是第一次😡😡😡

2017-07-25
  • 沒有
2017-07-25 109 浏览
抽風勁唔店⋯野食非常差⋯牛肉好so朱肉冇味…只有一樣好少少就是飲品⋯🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈服務一般環境可接受…水平未能達到可以係尖沙咀開設餐廳…只可以係旺角⋯
🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈服務一般
環境可接受…

水平未能達到可以係尖沙咀開設餐廳…只可以係旺角⋯
非常滿足@伊賀日本燒肉料理 出糧日和老公食好D,放題就是他的最愛, 朋友介紹下得知尖沙咀的伊賀日本燒肉料理的放題不錯,便和老公去食好D 我們沒有訂桌下上去,晚上7時所有桌已經爆滿,沒有訂桌下就被安排坐在吧桌那邊 餐廳內的座位都是卡位設計,而且私隠度高,可以和朋友靜靜地傾計食飯 吧桌這邊其實也頗舒適,可以看到廚師工作的情況 下單是用平板電腦,非常方便,也能減低漏單的情況 飲品是要另外點的,又或者加$30可以任飲 多款飲料可以選擇 火爐的火喉頗猛,海鮮放中間,肉類要放旁邊 調味料~ 未下單店員就為我們送上烤肉拼盤和魚生船 是店員為我們安排的刺身 什麼都有一點可以馬上安撫一下餓到打鼓的肚子~ 沙律也有好幾款 伊賀沙律是最美味的,我喜歡其用上醋做汁,食起來好清新 海胆手卷,即叫即整,咬下去紫菜還是脆卜卜的,上面那片海胆挺大又新鮮的 花之戀壽司~ 壽司不會太大件,一次過可以點上好幾件,慢慢品嚐 我最喜歡是和牛火炙壽司和火炙三文魚壽司,燒過的米飯,食起來帶點飯香~ 魚生很新鮮,下單十片就來十片,沒有自動CUT單情況 我很喜歡這裡的帶子,很厚身而且甜美, 非常滿足
非常滿足@伊賀日本燒肉料理

出糧日和老公食好D,放題就是他的最愛,

吧桌這邊其實也頗舒適,可以看到廚師工作的情況

下單是用平板電腦,非常方便,也能減低漏單的情況

飲品是要另外點的,又或者加$30可以任飲
多款飲料可以選擇

火爐的火喉頗猛,海鮮放中間,肉類要放旁邊

調味料~

未下單店員就為我們送上烤肉拼盤和魚生船

是店員為我們安排的刺身

什麼都有一點可以馬上安撫一下餓到打鼓的肚子~

沙律也有好幾款

伊賀沙律是最美味的,我喜歡其用上醋做汁,食起來好清新

花之戀壽司

壽司不會太大件,一次過可以點上好幾件,慢慢品嚐

魚生很新鮮,下單十片就來十片,沒有自動CUT單情況
我很喜歡這裡的帶子,很厚身而且甜美,
非常滿足

三文魚稍不夠肥美,但厚度適中,食起來還是不過不失
而甜蝦,夠雪白大只又爽甜,食起來很鮮美!

炸物~首推榴槤炸彈,和炸生蠔
榴槤炸彈一咬,其香氣撲鼻,入面的榴槤蓉在口中爆發,非常香濃,令人回味
而炸生蠔也是爆汁無腥味,讚

燒海鮮方面,那大只的,食起來也鮮味十足,口感爽甜,而帶子雖然不是很大只的那種,但燒起食落也是很鮮甜彈牙

燒肉方面,雞牛豬都有!
有選擇下我當然只食牛肉,這裡單食牛已經有好多不同部位可供選擇~

我最喜歡是牛助骨和牛肉粒和牛舌三款,足足點了三圈
我喜歡牛助骨和牛肉粒肉腍,咬落去有很多的肉汁,肉味濃郁!牛舌爽口鮮嫩,厚度適中,加少少鹽已經好美味!

埋單後店員會送上一款Movenpick雪糕做甜品,有三款口味可供選擇,非常重成本!

2017-07-16 273 浏览
每次食親放題最怕就係寫完紙仔入咗單之後出現漏單嘅情況佢就話電腦顯示我哋冇點過真係唔知店員有心玩野入少咗定係呢個已經係餐廳嘅詭計唔俾咁多野你食不過今晚去到伊賀呢間餐廳就完完全全化解左呢個問題因為佢哋每一台都有一部獨立的平板電腦而每次落單選食物都係以靠呢部電腦你可以選擇食物沙律前菜飲品甚至一些要需要額外收費的酒類通通都可以係一部平板電腦上邊做到晒而且當你入咗單之後部電腦仲可以顯示你選擇過的食物所以凡係有漏單嘅時候只要搵返店員顯示返個選擇記錄就可以迅速可以追番啲食物講返呢度有啲咩嘢食先一坐低無幾耐店員講解左一陣之後就立即主動送咗一隻魚生船上枱魚生嘅種類都非常多除咗有大路嘅三文魚同帶子之外榮螺馬刀貝蟹腳亦都有而且今次最特別嘅就係佢雖然都有其他餐廳嘅玉子但係因為呢間餐廳係做日式燒烤所以我將刺身嘅凍嘅玉子放喺爐上燒一燒便立即變成有焦香味的玉子燒個人覺得熱辣辣的玉子燒更加惹味更加好食大家不妨可以好似我咁樣加多重功夫先食呢個玉子而去到主角燒肉類餐廳會預先為每一台準備好一盤燒肉拼盤上面唔單止有牛小排豬頸肉羊肉豬肉片每一份都排得非常整齊而且仲教我地牛肉因為需要用大火關係可以放入爐中間燒而家肉同埋豬肉因為需
每次食親放題

餐廳會預先為每一台準備好一盤燒肉拼盤
上面唔單止有牛小排豬頸肉羊肉豬肉片
每一份都排得非常整齊
而且仲教我地牛肉因為需要用大火關係可以放入爐中間燒

而家肉同埋豬肉因為需要比較長時間所以可以放進燒的外圍慢慢燒熟

另外呢度嘅熟食都非常不錯

用上麵包包着煉奶拎佢有去炸
外脆內院而且牛奶味超級濃郁
包你食個會不斷encore再點
2017-07-12 202 浏览
實在好耐無食過日式燒肉放題🙈本身我好怕焗住咁大油煙感覺 加上不停燒肉好攰我懶但朋友仔話呢間與別不同 咁就一於trytry喇😬首先我要盛讚佢個抽風系統 大大條抽氣exacly係烤爐上面成餐燒左2小時 走個時我個身/頭髮都無咩燒烤味 加分午餐放題食物選擇都不比晚市遜色肉類方面我推介五花腩 煎香左既肥肉特別香口整體肉類調味剛好 吾會太咸 食完都無頸渴既感覺雞翼好貼心咁一開二 除左方面食用 亦都比較易燒熟間接慳左燒烤時間 可以燒多幾款留意番落單個時”1”係代表1件既意思如果兩個人食就記得要”2”喇除左燒肉 我特別欣賞海鮮類帆立貝同青口size吾細 加埋牛油調味 超級惹味忍吾住encore完又encore 足足1 人食左10件有多另外鮮蝦絕對回本選 又大又鮮 高白質食多d都吾怕肥熟食方面炸物得確有好大驚喜 自問吾算非常好炸物但呢度堅係夠新鮮香脆 就算涼左都依然好脆先勁同埋炸物色水好靚 如果用千年油一定無可能咁金黃私心推介食薯格 平時出街食又貴又小 呢到可以無限添除左以上呢d 我地仲order左刺身 成條刺身船上菜好霸氣玉子好好食 個甜度剛好得黎又有蛋味 係放題少有既玉子質素壽司我主打花之戀 沙
實在好耐無食過日式燒肉放題🙈

同埋炸物色水好靚 如果用千年油一定無可能咁金黃
私心推介食薯格 平時出街食又貴又小 呢到可以無限添
除左以上呢d 我地仲order左刺身 成條刺身船上菜好霸氣

玉子好好食 個甜度剛好得黎又有蛋味 係放題少有既玉子質素

壽司我主打花之戀 沙律醬加埋三文魚真係perfect match
不過留意呢到放題只有熱茶 無汔水任飲
怛食燒肉吾飲下汽水點過癮 所以我都係加左罐gur下 ($8)

呢餐一人$200頭 相比晚市放題錢會抵食d 而且食飽可以行街消化下都吾錯
2017-07-12 2860 浏览
這天晚上約了朋友到尖沙咀吃晚餐,我們決定吃日式放題。在赫德道外,已經看到位於The Hart 3樓的「伊賀」,好像很好吃的樣子:店面:裏面的間隔很日本風,我們猜想坐在裏面一定很舒服。我們被安排坐在這張大圓桌,中間有店員在製作食物:環境非常優美,很悠閒,感覺可以慢慢坐。還可以看着店員做壽司,真是一件賞心樂事。點餐的方式很特別,是自己在店員提供的平板電腦上選擇所需的食物和份量:選擇後要在右上方提交食物清單才算是完成,否則店員不知道我們點了什麼食物。刺身船店員先送上頭盤,材料非常豐富,包括燒玉子、蟹柳、三文魚、魷魚、鮑魚等。刺身非常鮮美,亦很新鮮,配合醬油一起吃簡直是一流。盛合拼盤有雞翼、一口牛、豬頸肉和牛肉等食材,我們要自己放進鍋裏煎,這個爐很特別,第一次煎的時候會比較困難,店員建議我們待食物七至八成熟後才反轉。食材肉質鮮嫩,我們把它們煎得外脆內軟,吃後齒頰留香。我們再點了這些壽司店員在我們面前製作,確保新鮮出爐,我也是第一次近距離看壽司師傅製作壽司。薯格、雞軟骨、一口番薯、炸雞手打墨魚丸、黑椒腸、雞翼、雞泡魚干和其他肉類醋漬鮟鱇魚肝飲品上圖只是其中兩罐,整頓晚餐我們共點了甘蔗水、粒粒芒果
這天晚上約了朋友到尖沙咀吃晚餐,我們決定吃日式放題

店面:

裏面的間隔很日本風,我們猜想坐在裏面一定很舒服。

我們被安排坐在這張大圓桌,中間有店員在製作食物:

刺身

刺身非常鮮美,亦很新鮮,配合醬油一起吃簡直是一流。

盛合拼盤

食材肉質鮮嫩,我們把它們煎得外脆內軟,吃後齒頰留香。

我們再點了這些壽司

薯格、雞軟骨、一口番薯、炸雞

手打墨魚丸、黑椒腸、雞翼、雞泡魚干和其他肉類

醋漬鮟鱇魚肝

飲品

上圖只是其中兩罐,整頓晚餐我們共點了甘蔗水、粒粒芒果、菊花綠茶、蘋果紅茶、檸檬紅茶、粒粒椰子和冬瓜茶。

飲料很能止渴,而且甜度適中。

埋單$722,平均每人$361,有加一服務費,以晚餐的價錢來說,算是可接受。

餐廳氣氛、食物和服務員質素都很高,我們有機會還要再來!
2017-07-11
同老友食飯,約了整個月,決定去食燒肉放題朋友揀好地方,想不到食物種類都幾多朋友愛魚刺身,點了一條活魚刺身,清而鮮甜小食,我點了螺肉、八爪魚八爪魚超大隻味道調得不錯,幸而醬汁不是太多蟹子沙律,加了很多蟹棒及美奶滋! 一定要點,非常好吃 ... 放題很少吃壽司,但見有牛刺身壽司不是太大件,飯量不多牛刺身味道不錯,也是好吃,沒令我因點了壽司而後悔除了肉類,我覺得這兒的海鮮種類也不少大蝦、聖子BB、帶子、鰻魚、蜆上來是都是用一個個銀色小碗放著海鮮就是放在已調好味的液體中直接放在爐上燒就可以了也滿放便的帶子有點芝士香,很鮮味聖子BB有點咸,但一口一隻好好吃鰻魚原來放在蛋汁中,燒好之後,又滑又有蛋香大蝦真的大大隻,燒後非常香,新鮮又啖啖蝦肉燒肉有太多不同款、雞牛豬樣樣有豬頸肉最香口誘人牛仔骨最Juicy牛味最濃其實encore叫了不少碟甜點一定要點炸榴槤不是最出色,但是我所見最大最圓入面如果放滿或有半滿榴槤蓉就perfect了可是只有邊邊有一層薄的但榴槤香非常勁也算不錯~ 賣單餐有MOVENPICK雪糕,意料之外雪糕比較軟身,但內有果肉,好好吃一餐2小時,每碟吃1塊1件1粒1舊,也吃了超級多,非常
同老友食飯,約了整個月,決定去食燒肉放題
朋友揀好地方,想不到食物種類都幾多

朋友愛魚刺身,點了一條活魚刺身,清而鮮甜

小食,我點了螺肉、八爪魚
八爪魚超大隻
味道調得不錯,幸而醬汁不是太多

放題很少吃壽司,但見有牛刺身壽司
不是太大件,飯量不多
刺身味道不錯,也是好吃,沒令我因點了壽司而後悔

除了肉類,我覺得這兒的海鮮種類也不少
大蝦、聖子BB、帶子、鰻魚、蜆

上來是都是用一個個銀色小碗放著
海鮮就是放在已調好味的液體中
直接放在爐上燒就可以了
也滿放便的

帶子有點芝士香,很鮮味
聖子BB有點咸,但一口一隻好好吃
鰻魚原來放在蛋汁中,燒好之後,又滑又有蛋香

大蝦真的大大隻,燒後非常香,新鮮又啖啖蝦肉
燒肉有太多不同款、雞牛豬樣樣有
豬頸肉最香口誘人
牛仔骨最Juicy牛味最濃
其實encore叫了不少碟

甜點一定要點炸榴槤
不是最出色,但是我所見最大最圓
入面如果放滿或有半滿榴槤蓉就perfect了
可是只有邊邊有一層薄的
但榴槤香非常勁
也算不錯~

賣單餐有MOVENPICK雪糕,意料之外
雪糕比較軟身,但內有果肉,好好吃
一餐2小時,每碟吃1塊1件1粒1舊,也吃了超級多,非常飽~
2017-06-24 287 浏览
首先,電話訂坐時候問價錢(298+1)係咪包埋任飲任食,佢話係,點知去到要收每人$30先可以任飲,好似有d被人呃嘅感覺第二,食物一般,冇乜邊樣值得提,唯獨是燒海鮮唔錯,但其他肉類一般般。 但價錢相當高,講真298出面求其食牛角啲質素都好過佢,同埋坐得舒服,又冇時間限制。第三,出餐雖快,但set 爐慢,坐左四個字都仲同我講燒緊啲炭俾我,搞到我同啲fd冇mood食最後,奉勸大家唔好坐出面,由其大熱天時,冇風又冇景,真係焗桑那咁嘅款,同埋抽煙系統好差,隻眼俾啲煙葉到pk,成程流眼水,原全燒唔到。

2017-06-23
2017-06-24 139 浏览
尋晚好想食燒肉!咁就出左尖沙咀,求其上網搵一間,有位就訂左先~得返Bar枱都照殺!去到都算滿滿地,始終星期五,後面卡位又有公司聚餐,所以有即日訂都有枱算好彩。店員好細心教我地用IPad點菜,飲品唔包,但加$30任飲(汽水、道地茶系列、有汽利賓立、其中有一款啤酒)任食雀巢杯裝乳酪,第一輪會先上刺身船同燒肉併盤,咁一路食一路襟iPad絕對唔會浪費左等嘅時間。上菜可以話係神級快!點完轉過頭就出現係你隔離。佢份量係填一件黎一件,唔怕好似人地果d一份份,就算黎一份都係三件左右,件件一小片,啱曬想試又怕黎得多又大件嘅人,大食嘅填多幾件都會黎足!肉嘅質素雖然算唔上中上,但過得去,起碼唔係燒完柴皮同咬唔入。我個人覺得佢醃嘅肉唔錯!豬頸肉、壺漬肉、地獄雞翼、芝麻雞翼食完都有再encore。亦有海鮮,蝦、小扇貝,蜆同小蟶子一小兜兩三粒咁,用湯浸住燒,幾鮮甜。刺身同壽司都有好多款,推薦佢個黃金蝦卷、蟹膏軍艦同燒牛肉壽司,刺身就一定要食甜蝦!食到咁上下,炸物就都係蝦、蠔、雞軟骨味道普通,但最驚喜佢有炸榴槤!我食左一粒!好正!最後都有再叫!其他嘅有小蕃薯、香芋丸、芝士年糕、炸牛奶卷、炸抹茶雪糕泡芙等,炸抹茶雪糕

刺身壽司都有好多款,推薦佢個黃金蝦卷、蟹膏軍艦同燒牛肉壽司刺身就一定要食甜蝦!

食到咁上下,炸物就都係蝦、蠔、雞軟骨味道普通,但最驚喜佢有炸榴槤!我食左一粒!好正!最後都有再叫!其他嘅有小蕃薯、香芋丸、芝士年糕、炸牛奶卷、炸抹茶雪糕泡芙等,炸抹茶雪糕泡芙堅好食!記得一上即食,因為雪糕係中間仲係凍嫁!炸牛奶卷如果你唔想浪費個胃嘅位,可以唔食......因為係炸麵包中間卷左奶糊嘅甜點。

最後最後,我碌碌下個IPad竟然比我見到我的最愛!仲可以自己落手落腳燒!雞泡魚乾!可惜太飽!只可以幾塊!埋單送埋最後甜品,近年最愛Mõvenpick雪糕(雲尼拿、朱古力、士多啤梨揀一款)。今次依間真係我近依幾年食過最滿足嘅放題!下次去都會揀返Bar枱,因為後面卡位都幾油煙下,同埋卡位雖然係高櫈,但都算好闊落。推薦喔!
2017-06-23
  • 炸榴槤球
  • 炸抹茶雪糕泡芙
  • 地獄雞翼
  • 甜蝦刺身
閨蜜生日話要食日本野,做左少少research結果揀左呢間試試,主要係見佢啲食評都幾好,同埋地點方便喺尖沙咀同灣仔返工嘅各位。環境: 座位基本上都係卡位設計,有一個吧枱area,同埋幾枱喺户外範圍,如果天氣冇咁熱坐户外位應該都幾正。而我地被安排嘅卡位已經有兩個爐,四個人可以輕鬆慢慢燒,唔使爭位哈哈。刺身: 黎到至知原來會送一個活魚刺身,佢係原條魚上,而條魚上枱時仲好生猛喺度彈下彈下(膽少者勿試😝),真係即劏即食,應該都算係我食過最新鮮嘅魚生。結果個味道都冇我地失望,肉質爽爽的,而亦幾鮮甜,完全唔腥,新鮮食材真係最簡單嘅整法都已經好好食。另外佢仲送左一架好大嘅刺身船,上面有一啲menu上面本身已經有嘅野,好似三文魚、八爪魚、螺、玉子燒呢啲都有,跟住仲有板好甜嘅海膽。之後落單我地就補左啲甜蝦同帶子等,都幾ok。燒物、海鮮: 肉類都醃得好入味,但又冇蓋過肉本身啲味,我地主要叫左牛小排、紅酒洋蔥豚肉同埋伯爵茶漬羊肉(呢個幾特別可以試下)。海鮮就叫左燒蠔(好正)、虎蝦 、青口、魷魚、帆立貝呢啲,整體都有質素,冇因為放題就將貨就價。小食、野菜: 叫左沙律、牛油粟米、金菇、秋葵、南瓜、冬茹呢啲輕食,

小食、野菜: 叫左沙律、牛油粟米、金菇、秋葵、南瓜、冬茹呢啲輕食,食完咁多肉可以中和一下,冇咁油膩。

甜品: 食到最後呢度會送雪糕,仲要係movenpick,我地揀左雲妮拿同朱古力味,兩款都好好食!

服務: 因為落單係用平板電腦,所以基本上都唔使叫人黎幫手,不過佢地都有主動幫我地加茶同收碟,而落單因為用電腦所以都冇出現黎唔足嘅情況,值得一讚。

庆祝纪念
生日