2017-04-24 2070 浏览
今晚一行人行過附近,接到傳單,知道4人同行送海鮮,九點後每位都係$258,仲送$100現金優惠卷下次再用,一行人經過商議後決定一試。侍應一開始就教我們用平板電腦落單,另外仲解釋飲品及啤酒任飲,需要另外加$30及$50,因為我們唔想飲汽水和啤酒,而我們飲了檯面上已經擺好的茶水。我們仲諗緊叫甚麼時,已經送上了4人同行的海鮮,係一條黑䲞魚刺身和象拔蚌刺身,估唔到出手闊綽喎👍👍👍,𩶘魚肉好爽甜,而象拔蚌好新鮮美味😋😋😋😋,我諗如果淨係叫呢盤刺身都唔平👍👍我們另外再叫三文魚、劍魚、帶子、甜蝦刺身,而三文魚和帶子好新鲜美味,我們之後再叫咗兩次👍👍而肉類就要了帶骨牛筋肉、五花叉燒、一口牛、牛小排、五花肉、𥚃肌肉、海鮮醬豬頸肉、一口豬。另外海鮮就叫了虎蝦、QQ蟶子、帆立貝。開始唔識燒,將肉類放在中間,而個火開太大,就出好多煙,另外抽氣個罩掛得太高,就是抽煙冇咁好。好彩侍應看到過來教路,之後就好好多了😅😅😅,原來燒烤肉需要耐性和技巧的。🤔🤔🤔大部分的肉類沒有餣過,所以如果喜歡濃味,可以用平板電腦點其他醬汁,我們就喜歡唔點太多醬汁,因為可以吃到肉的味道。太太喜歡帶骨牛筋肉和牛小排,因為牛肉味濃。而我就喜歡

黑䲞魚刺身
象拔蚌刺身
焼肉拼盤
另外海鮮就叫了虎蝦、QQ蟶子、帆立貝。

太太喜歡帶骨牛筋肉和牛小排,因為牛肉味濃。
而我就喜歡虎蝦、QQ蟶子、帆立貝,因為好鮮甜。
虎蝦
  • 帶骨牛筋肉
2017-04-22 209 浏览
2016-04-09
2017-04-19 1718 浏览
今天約了一班朋友來一個日本燒肉放題,朋友介紹去尖咀的伊賀,因為只要喺四月內四個人光顧,就……就……就會送原條活魚刺身。而且每人加30蚊,就非酒精飲品任飲,選擇也有十多款。條魚上枱時,個魚鰭仲識動,証明真係百份百活魚。魚肉爽口,鮮甜,二百蚊左右,又放題、又活魚,我都唔知可以再要求啲乜喇。我們坐下時,餐廳就說會為我們先安排一個刺身拼盤。有三文魚、三文魚腩、北寄貝、蝦、螺、蟹鉗、魷魚,份量好足,差啲飽到燒肉未食,就要舉白旗。伊賀盛合拼盤,餐廳唔駛等你點菜,就先安排了一個拼盤,有雞翼、五花腩、牛柳粒、牛小扒、肩肉,用料不錯,而大家亦可選擇用鹽燒或用烤汁調味。仲有好多燒烤的選擇,本人推薦牛舌、香草龍脷同羊肉。雖然話係烤肉放題,不過都有唔少壽司俾你揀,最特別係特級蟹盛軍艦,蟹肉配上蟹膏,香港小有的選擇,推!推!推!鰻魚玉子燒,在眾多的選擇中,呢道都可算是有驚喜。簡簡單單的器皿內放了鰻魚和蛋液,普通的不過,可是燒好之後,鰻魚的油香已佈滿在每一口的玉子燒。榴彈炸彈,意外的收穫,竟然有榴槤製品,外層脆口,內里爆好榴槤味。Movenpick 雪糕,如果都可以任食,就完美。唔好諗多,一人限一杯。
。而且每人加30蚊,就非酒精飲品任飲,選擇也有十多款。
仲有好多燒烤的選擇,本人推薦牛舌、香草龍脷同羊肉。
2017-04-03
近日在網上留意到有一間燒肉放題推出二人或四人同行優惠,自問不是食肉獸的筆者也要為它瘋狂一下。湊巧有公司的同事升職,趁機和幾位好同事食餐飯賀喜一返,便早早致電book枱了。餐廳主要分為四至六人卡座,更有室內和室外之分,室內的一處設置近半圓形酒吧枱,可以邊吃放題邊看師傅切刺身的過程。不過眼見今晚天氣涼涼地,和朋友選擇了室外燒烤也很不錯。點菜以平板電腦落單,非常方便,也減少了對紙張的浪費,值得一讚。款式包括分為刺身、小食、燒物類、蔬菜類、海鮮類、炸物、壽司、飲品、酒精,什至連醬汁都有得叫。飲品款式是落單後最快送到來的,但選擇不多,只有可樂、無糖可樂、七喜、忌廉、有汽利賓納、菊花綠茶、芬達荔枝、蘋果紅茶、烏龍茶、蜜桃烏龍茶等等。當中特別推介粒粒菠蘿和粒粒芒果,真的有果肉在內,份量也多、挺有趣的。專程為活魚刺身而來的我們,連同其他刺身一拼送上。原價要$250一份活魚刺身,因為四人同行關係兼在Facebook打卡而免費送的,是今個放題之中最大的吸引之處。至於二人同行則送象拔蚌。賣相果然唔講得笑,將一半活魚切成刺身,把剩下的魚頭連接尾部的魚骨保留先作一個裝飾擺設。淡粉透白的活魚,擺設的部分仍不時因神
賣相果然唔講得笑,將一半活魚切成刺身,把剩下的魚頭連接尾部的魚骨保留先作一個裝飾擺設。淡粉透白的活魚,擺設的部分仍不時因神經系統未斷而尾巴跳動,雖然真的很生猛新鮮,但反而感覺有點怕怕。不過味道真的鮮甜滑溜、油香十足,淺紅部分特別清爽,難得新鮮。
刺身方面,基本上有三文魚、甜蝦、油甘魚、玉子卷、北寄貝、鮑魚片,蟹棒、八爪魚,或另加$98換購馬糞海膽或象拔蚌刺身

小妹淺嘗幾款刺身,當中三文魚切得較薄身,但口感較冰未算能吃到最鮮香的魚脂。劍魚刺身相對不及三文魚般鮮味,不過肉質依舊柔軟。甜蝦的size雖然較瘦削,但起碼夠新鮮、黏軟帶爽,連附蝦頭丁點的蝦膏令鮮味爆破。

壽司方面,由於小妹眼闊肚窄,所以壽司不能多點,多吃便會很快飽肚。幸好,這裡的壽司全部都的骰小巧,每件壽司只有大概手指根的厚度,便能順利多吃幾款不同口味的壽司
當中品嚐了火炙三文魚壽司火炙牛拖羅壽司。火燒的關係將三文魚和拖羅本身存在的油份迫出,三文魚魚脂豐脥,油潤滿澤,至則牛拖羅肉質柔軟、牛味濃郁,同樣美味。
沙律一共有五款選擇,只是品嚐了蟹籽沙律,蟹柳絲配合爽脆的青瓜,未有滲出多餘水份,再混入沙律醬,表現平穩,是開胃的前菜。
海鮮方面,清酒煮扇貝,感覺不太有清酒味的扇貝,一份裡有兩粒,專攻純白色的帶子肉,口感柔軟無沙的清甜。
芝士帆立貝,燒完之後體積未有縮水,潔白的肉質軟熟而群邊爽口,也帶來一股芝士咸香和油潤感。
燒肉方面,我們都主要是點牛肉,例如伊賀一口牛,成粒骰仔厚度的一口牛,在烤爐中難以控制火喉,一是燒得過老,另一就是裡面還太生的。安格斯牛小排,雪花分佈均匀而艷紅,不過明顯剛由雪櫃取出,未有足夠時間解凍,固需要多一點時間去燒,但反而味道表現是眾多牛之中最好的。帶骨牛肋肉,肉質紥實、軟腍無筋。牛舌肉香濃郁,燒了過久但肉質仍然爽彈無比,口感十分有嚼力。
地獄雞中翼,齋聽名字以為會很辣,點知一點辣味都沒有,很清淡,不過將雞翼整成單骨上碟,方便燒烤。
炸物方面,員工所送上的炸物已經經過處理,不用再在爐上燒烤已經可以立即食用。分別點了炸香芋丸、榴槤炸彈、芝士年糕,三者表現都相當滿意。流心成蓉的質地,入口熱燙燙,澎湃的內饀像要湧出來的模樣值教人興奮。雙皮奶卷,味道就像在台灣吃的炸奶球,外層夠薄身甘脆、内饀的牛奶香滑甜溜。

牛油粟米,粗身的粟米粒粒健康香口,若然牛油再多一點會更好。

日本蕃薯仔,香甜軟糯,即使吃到飽,仍然瘋狂地一粒又一粒,不自主地大啖放入口。
糖浸菠蘿,對這個菠蘿反而有點失望,可能糖浸得太耐,沒有太重菠蘿味。
吃得半飽,還有乳酪可以消消滯。最後甜品送上每人一客movenpick雪糕,對每位客人來說是最大滿足的結束吧。

整體而言,食物款式雖然沒有太多選擇,而且筆者揀了室外燒烤,抽風系統亦未很理想,不過反而室內完全感覺沒有油煙問題,建議餐廳可以著手改善室外的焗束問題。另外,在放題中唯一最怕是漏單的情況,這裡都沒有發生,無論落單、上碟、收碟,員工的動作都是快、狠、準,加上這次的活魚大贈送,感覺已經有賺了。

伊賀日本燒肉料理 (尖沙咀)
尖沙咀赫德道4號The Hart 3樓
2017-04-12
2017-04-18 464 浏览
今日一行四人,有朋友要食日本菜,有朋友又話要食燒食,為左要滿足佢地的要求,我地今日就選左又有刺身、又要燒肉食的地方比朋友們喇!呢間店舖係以平板電腦點菜,唔洗下下都寫紙甘麻煩,方便又環保!活魚刺身 – 呢個活魚刺身係店舖送架!因為我地四位,所以就有優惠!這條活魚一點也不 hea,很新鮮,還見到魚尾還在震。震。震,刺身肉質很鮮味!壽司船三文魚刺身。豐富的油脂,肥美鮮味劍魚刺身。鮮甜、甘潤松葉蟹棒刺身。甘甜多汁北寄貝。肉質頗肥,厚身,組織堅挺,滑醇滋味帶子刺身。鮮味又爽甜甜蝦刺身。有彈性,新鮮甘甜,顏色鮮亮榮螺刺身。口感爽脆,處理得很乾淨,非常清爽總括刺身的種類都很多,頗新鮮!蟹籽沙律。蟹籽數量絶對不少,沙律醬又不會過多,成個沙律味道都好新鮮!胡麻蕃茄沙律。醬料份量剛剛,加入去新鮮的蔬菜都好配搭!味付螺肉。芝麻八爪魚。兩樣都係米仔的至愛,怎可能不點呢?迷你花之卷。花之戀大小剛剛好,一啖入口,沙律醬唔會過多,正!明太子琉璃蝦壽司。鮮味有彈性,新鮮!火炙三文魚壽司。油脂因為火炙了一陣而出來了,配合壽司飯,絶配!牛油粟米。粟米控的首選,慢慢燒,粟米吸收了牛油的味道,非常滋味!秋葵。很新鮮,不要燒得

壽司
三文魚刺身。豐富的油脂,肥美鮮味
劍魚刺身。鮮甜、甘潤
松葉蟹棒刺身。甘甜多汁
北寄貝。肉質頗肥,厚身,組織堅挺,滑醇滋味
帶子刺身。鮮味又爽甜
甜蝦刺身。有彈性,新鮮甘甜,顏色鮮亮
榮螺刺身。口感爽脆,處理得很乾淨,非常清爽
總括刺身的種類都很多,頗新鮮!
胡麻蕃茄沙律。醬料份量剛剛,加入去新鮮的蔬菜都好配搭!
味付螺肉。芝麻八爪魚。兩樣都係米仔的至愛,怎可能不點呢?
明太子琉璃蝦壽司。鮮味有彈性,新鮮!
秋葵。很新鮮,不要燒得太乾,燒至秋葵內還有水份,就係最適中喇!
糖心菠蘿。燒至面層乾身便可,咬下菠蘿時還有大量汁液流出,非常清甜!
安格斯牛小排。伊賀一口牛。帶骨牛肋肉。牛舌。漬壺牛等等。稍稍一燒即香濃美味,肉質還是不錯的,記得不要烤得太久,免得過老啊!
紅酒洋蔥豚肉片。日式于花义燒。伊比利亞橡果一口豬。比利時五花肉。辛口海鮮醬豬頸肉。薄切裡肌肉。豬肉的種類也有很多,口感豐足,脂肪比例恰當,食在口中很是滋味~
伯爵茶漬羊片芝麻雞翼地獄雞中翼。雞腿肉。煙鴨胸。燒雞泡魚干。香草龍脷。看到還有那麼多的款式,我的肚真的已經放不落那麼多東西了,但朋友表示味道也很不俗啊!
活蜆。每隻飽滿的蜆,以清酒燒,非常入味,正!
香芋丸。外脆內軟, 味道甜甜的
芝士年糕。一咬即爆開,芝士係半溶狀態,但又不會太膩!
榴連炸彈。嚟到已經聞到好香,榴槤味濃香,榴連控必選!
最後還有一杯Mövenpick雪糕,作最後甜品,何謂大滿足呢!
2017-04-10
2017-04-17 248 浏览
是日同男朋友食飯,本身booking 8點半,但我真係太肚餓,所以諗住早d行去搏十有冇位。。。。點知入到去。。。。大把位。。。問下男朋友,佢話book位果時full book,要8點半。anyway,8點入得,反正我就餓死。但見到成陣煙,就知抽風唔得。都算,野食可搭救,但勁少款,而且未解凍,肉冇味。。我最欣賞係個和風沙律,而男友最欣賞係。。。。沙律醬。。。而咁既價錢,食物質質素不夠。肉就真係引唔起我食慾,但肚餓,叫左熱烏冬,雖然佢叫熱烏冬,但同熱拉唔上關係,一下放左好耐,一係室溫就係熱,係我誤會左最後服務,d碟又唔收,人多我都體諒你忙呀。而叫拎㝞茶,都唔知係聽到定聽唔到,冇應機,叫左2次截住果waiter先有。總之。。。我餓住肚去,但成餐太失望!

總之。。。我餓住肚去,但成餐太失望!

2017-04-15
2017-04-04 234 浏览
前幾日,食日本燒牛肉,直得一試!!比平時食開的燒烤不一樣,這裡主打燒牛肉,今天試了他們的燒肉放題,牛肉已經有好多款式,適合愛牛者一試。如果食牛腸要小心,有點搶火!!
前幾日,食日本燒牛肉,直得一試!!
最近嚐過幾家新放題,味道上都沒很中伏的感覺, 所以今晚繼續找尋潛力放題店。是晚"即興"上openrice找到了伊賀, 看見評價不錯, 於是立即致電詢問, 想不到還有檯給我們呢!真幸運! (如果是坊間熱門的大x屋等, 多半可以改行程了!)未知食物質素, 但光是服務已很讚, 接線員的態度很好又熱情, 我們第一次惠顧, 對環境, 價目及食物種類都不熟悉, 對方都一一耐心解答, 不會急忙掛掉電話; 跟以往電話訂座經常遇到的無禮待遇截然不同! 餐廳位置稍微遠離人流多的街道, 而且時間較晚, 所以食客都比想像中少。是晚晚上9:30入座, 每位$258加一。我們讚好和分享了伊賀的帖子, 還即時有8折, 很優惠! 店內大部分是卡位座, 即使兩人吃飯仍可坐得舒適, 連一向挑剔的男友也很滿意呢!知道我們第一次來, 服務員簡單的教我們使用ipad點菜, 很貼心! 伊賀以燒肉為主, 燒海鮮和一般放題食物為輔。刺身刺身新鮮三文魚味道很鮮美; 蟹棒味鮮; 玉子不會太甜, 好味! 帶子更是超鮮甜在放題要吃到此等質素, 很不容易喔!我追加了好幾遍呢!壽司三文魚壽司: 三文魚雖薄, 但味道鮮美, 不錯迷你花之戀: 三文

伊賀以燒肉為主, 燒海鮮和一般放題食物為輔。

刺身新鮮

放題要吃到此等質素, 很不容易喔!我追加了好幾遍呢!

壽司
黃金龍蝦卷 & 特級蟹盛軍艦
三文魚壽司: 三文魚雖薄, 但味道鮮美, 不錯
迷你花之戀: 三文魚同樣味道鮮美

黃金龍蝦卷: 炸蝦香脆, 整體不錯

特級蟹盛軍艦: 香脆紫菜配上鮮味蟹肉和一小點蟹膏, 很美味! 一連吃了7件呢!

燒物
燒物
安格斯小牛排 & 伊賀一口牛
鰻魚玉子燒
安格斯小牛排: 牛肉的微雪花均勻分佈, 牛味雖不太濃, 亦稍微細塊和薄了點, 但肉質鬆軟, 放題來說這質素已屬不錯, 合格有餘
伊賀一口牛: 牛味濃, 不錯

漬壺牛: 牛肉是碎條狀, 肉質上比小牛排和一口牛遜色, 不過它的調味夠濃, 適合重口味人士
腸仔: 黑椒, 黑豚和蒜香腸味道不錯, 特別是蒜香腸, 烤香後很juicy

地獄雞中翼: 味道有點淡, 亦吃不到辣味, 不夠地獄😂不推介
鰻魚玉子燒: 很有趣的玉子燒! 把裝有蛋液的不秀鋼器皿放在爐上燒, 可以自己控制火喉, 玉子調味剛好, 配上燒鰻魚粒, 還不錯!

烤海鮮

原隻帆立貝: 很新鮮, 烤熟後體積不會大縮水, 配上熔化的牛油同吃, 簡直是最佳配搭!
伊賀虎蝦: 體型屬中等大小, 蝦肉很爽, 味道很鮮甜, 建議烤蝦時灑點鹽增添風味
北海道花枝片: 很新鮮, 不錯

炸物
唐揚炸雞: 炸得香脆但不會太乾, 雞肉還保留肉汁, 更添加了少許椒鹽調味, 香口惹味

吉列炸蝦: 雖然個子小, 但蝦味濃, 香脆可口

香芋丸: 外脆內軟, 味道甜甜的, 很喜歡👍

唐揚抹茶雪球: 別處很少吃到這個, 雪球外層鬆脆, 入面是已溶化的雪糕, 雪糕散發出淡淡的抹茶味, 吃起來暖暖的, 好味

日式一口甜薯: 不會烤得太乾, 蕃薯很甜

最後以一人一杯Mövenpick雪糕作結。

整體而言, 雖然燒肉以外的選擇不是超級多 (始終店方主打燒肉類), 但傳統放題(不包括新穎多國菜餚)應有的, 它都有提供, 而且質素和味道上都比主流那幾家放題好, 實在值得一試呢!

服務和出菜速度都令人滿意, 服務員很有耐性解答食客問題; 普遍放題的弊病都沒有出現, 上菜速度很快, 基本下單後幾分鐘食物就送到, 亦沒有漏單情況, 讓我們都有充足時間品嚐最多食物

唯一不足之處, 是店內抽風有點差, 雖然每個爐上方都有抽風裝置, 但裝置不太夠力, 不太能把油煙有效抽走。當晚不完全滿座, 但四周都已佈有油煙, 要是全場滿座, 那豈不是...離開時衣服都燻有煙味呢!期望這方面多加改善。

結賬後店方送上$100現金券供下次使用, 相信不久後我們會再來的
黃金龍蝦卷 & 特級蟹盛軍艦
  • 帶子刺身
  • 三文魚刺身
  • 特級蟹盛軍艦
  • 黃金龍蝦卷
2017-03-01 388 浏览
天氣凍凍地除左係張床外,最好就係打邊爐或者韓燒,今晚我同小b就去左食韓燒~~~是夜去左呢間係尖咀既韓燒,店舖分室外同戶外區域,室內係電爐,戶外係炭爐,各有各好喇,我就怕凍就揀左室內坐低後就一輪旋風式點點點想健康就可以好似我咁,先食沙律菜,咁就無咁大罪惡感,呢度既沙律都算新鮮多汁,菜咬落好脆,口感好清新!個醬係日式芝麻醬黎,甜中帶微咸,好開胃緊隨就係主角開場時間,燒燒燒肉開始喇,燒羊架、牛舌就係我既最愛,放在爐上輕燒兩吓就食得,一陣後就已經滲出濃濃肉香;肉質鮮嫩,口感豐足,脂肪比例恰當,食在口中很是滋味~食過燒肉開左個胃後,就到食刺身時間,咩都鍾意食既我就揀左三文魚、八爪魚、帶子、北寄貝、甜蝦等,食在口中很是鮮味又爽甜後黎仲追加左伊賀盛盒拼盤,牛小排雪花分佈適中,每口都好juice,啖啖肉啖啖香!爆LIKE食海膽既我最後都係忍唔住叫左板海膽來食,份量正常,色澤金黃而有彈性,口感QQ又滑,用紫菜捲包著來食就是好享受~最尾再食埋Movenpick 雪糕真係大滿足呀~~~~~
麻醬沙律

坐低後就一輪旋風式點點點
燒羊架 牛舌
伊賀盛盒拼盤
海膽
Movenpick 雪糕
最尾再食埋Movenpick 雪糕真係大滿足呀~~~~~
2017-02-28
麻醬沙律
燒羊架 牛舌
伊賀盛盒拼盤
海膽
Movenpick 雪糕
2017-02-27 332 浏览
再次嚟食當然有d期望!環境仍舊幾乾淨,唔會覺得好油煙,而且亦都唔算好嘈,感覺良好~好彩一早已BOOK位,唔係一定無位,有備而來係好d既坐定定後,又係好努力揀野食既時間,點點點點點後,侍應就立馬拎左隻刺身船黎,上面有齊我點既刺身~~三文魚、海膽、甜蝦、八爪魚、素鮑片、螺肉、希靈魚刺身都是我的最愛件件厚切無欺場,鮮嫩爽甜,啖啖都滋味無窮,口感飽滿。牛小排等肉類則肥瘦適宜,燒熟後香口之餘仲好有肉香,食到我同我個fd都係咁食完一片又一片~~另外我覺得燒粟米同菠蘿都好好味咩都唔使落,單係燒熟已食得出本身的清甜味道,加上又有益又有營養,食多幾件都唔怕,而且都唔係好細件,感覺好豐足喔!

好彩一早已BOOK位,唔係一定無位,有備而來係好d既
三文魚、海膽、甜蝦、八爪魚、素鮑片、螺肉、希靈魚刺身及牛小排等肉類

件件厚切無欺場,鮮嫩爽甜,啖啖都滋味無窮,口感飽滿。
燒粟米及菠蘿
另外我覺得燒粟米同菠蘿都好好味
2017-02-22
燒粟米及菠蘿
2017-02-24 239 浏览
近排凍凍地就特別想食熱食,除左邊爐外,我都好鍾意食燒肉放題,係朋友介紹下,今日就去左尖沙咀既呢間!店內環境都好大,雖然喺燒肉放題,不過都有吧檯嘅位置,好彩當晚嘅人流都唔算特別多,可以安排到座位,而且呢度仲分有室外同室內嘅位置,室內用嘅喺電爐相對安全啲,室外就係用炭爐,我就揀左室內坐坐低後點左一大堆食物,又刺身又燒肉咁~想特別講吓牛小扒同牛柳粒,皆因真係幾正,雪花分佈都均勻,而且肉質有咬口,唔係一般貸色,食得出唔係便宜貨!加埋少少醬汁下,就更是好食,所以我食完一輪又一輪,對酷牛既朋友真係唔可以錯過另外壽司方面都唔錯,用料十足,而且亦好新鮮,三文魚好肥美、蟹籽大大粒、鰻魚好入味唔腥,飯質軟香暖暖,唔會散又有口感,紫菜亦好脆,所以我同朋友都食左好多吓

坐低後點左一大堆食物,又刺身又燒肉咁~
牛小扒及牛柳粒
三文魚壽司、蟹籽壽司、鰻魚壽司
2017-02-12
牛小扒及牛柳粒
三文魚壽司、蟹籽壽司、鰻魚壽司
2017-02-24 211 浏览
今日天氣好,心情更好,最緊要隔離仲有個伴嘅時候咁開心就梗係又係食韓燒喇是晚就去左我朋友介紹既這間燒肉店燒燒佢!!!這間燒肉店是用I Pad落單的,貪心既我就每樣叫少少,咁就可以試晒大部份食物喇~第一輪叫左牛小排、金沙骨、黑芝麻湯丸、魚片頭咁,心急的我就梗係一野過燒燒燒,先講牛小排既肉質係好香濃又有咬口,仲肥瘦適中,而金沙骨就醃得咸香適中,味道好BBQ,係我喜歡既味道~魚片頭就好爽口,加埋醬汁一齊食真係好GOOD另外黑芝麻湯丸我真係唔知原來都可以燒但原來燒完後好似年糕,QQ口感幾好食~~~~~~~~~~~~另外我仲加左錢要生蠔,因為我真係太鍾意食這裡的生蠔肉質好飽滿,燒嘅時候可以按照自己嘅需求去加醬汁,燒燒吓生蠔啲汁就會慢慢咁涌出嚟,味道鮮甜彈牙,很是新鮮;而雞肉就因為驚佢唔熟,所以喺最早放落去嘅,燒耐咗有好香嘅雞肉香味,肉與仲好有嚼感;接著仲燒埋帶著些少豬皮嘅豬肉,真係好好食,皆因豬皮實在太香,豬肉又夠入味,好食!之後仲食埋雪糕甜品後真係飽到爆炸,不過又食得好過癮,肥少少又如何
今日天氣好,心情更好,最緊要隔離仲有個伴嘅時候

咁開心就梗係又係食韓燒喇
是晚就去左我朋友介紹既這間燒肉店燒燒佢!!!
牛小排、金沙骨、黑芝麻湯丸

另外黑芝麻湯丸我真係唔知原來都可以燒
燒生蠔及牛小排中
另外我仲加左錢要生蠔,因為我真係太鍾意食

2017-02-11
牛小排、金沙骨、黑芝麻湯丸
燒生蠔及牛小排中
2017-02-23 229 浏览
原本想同朋友試另一間較高次檔嘅燒肉放題,但見Open Rice推介呢一間而放題時間有兩個鐘,價錢差唔多同埋食評都唔錯於是試一試。一入到餐廳已經覺得有少少煙霧瀰漫嘅感覺但當時餐廳人流稀少一坐低即送上二人份刺身船及什錦燒肉一碟,刺身船質素勉強合格但燒肉比我預期想像差,安格斯牛肉紙咁薄因為同朋友都係牛魔王所以番點牛肉,其他炸物及小食一件起兩件止。芝士年糕、炸雪糕、榴槤炸彈、南瓜天婦羅等普普通通,最恐怖係蝦多士,未見過深啡色嘅蝦多士,重要嗰舊唔係蝦肉……點會叫做蝦多士呢食到中段對眼已經煙到有d痛,周圍煙霧瀰漫抽氣極差,可一不可再嘅經驗

2017-02-23
2017-02-21 271 浏览
平時在隔離按摩都會聞到這餐廳的燒肉味,所以之前有幾次已經心思思想試吓。今日上到黎,一黎到俾左刺身拼盤,不過不失。之後開始燒肉,但牛肉太韌,唔好食,食到牙都痛!認真!真係痛!啲野食質素好差,不值這個價錢。點多春魚上到枱啲春爆晒岀黎,睇到耂唔開胃,係佢係死魚,但都好樣啲,令人冇胃口啊大佬。仲有啲野食份量可以大舊啲,全部一淡一舊,我係女仔都覺唔夠,如果呢個價錢我會選擇去另一間放題食。唯一讚嘅係上菜好快同埋執野好快。完。
2017-02-21
2017-02-13 308 浏览
燒肉癮真係間唔中就會起一起🙈好開心揾到間質素幾高既燒肉放題😍一入座就會送個刺身頭盤同一碟燒肉拼盤燒肉拼盤係有少量唔同種類既肉 等你可以試下味 睇下中意食邊樣😝形式好自助化 係部pad度落單 燒肉選擇都算多牛都有QQ牛、伊賀一口牛、牛肋肉、牛小排等等揀😍 牛味好出 但記住燒時要小心控制 尤其係牛肩肉燒得太耐就會令到啲肉質粗糙 其他種類好似豬頸肉同豚肉片都值得一試👍🏻 另外帆立貝都好唔錯 夠大隻之餘仲有淡淡牛油香味刺身都好新鮮😍雖然壽司選擇唔算好多 但質素都唔錯 所以同朋友瘋狂叫三文魚壽司同花之戀😂 炸物都幾出色好似芝士年糕 榴蓮炸彈都好好味 夠哂煙韌👍🏻 想約班fd燒肉吹水 就不妨黎依度試下啦😝😝👅👅
燒肉癮真係間唔中就會起一起🙈
好開心揾到間質素幾高既燒肉放題😍