2024-03-13 85 浏览
🤓 今日同朋友去咗旺角食飯,環境氛圍好正😌👍🏻食物質素都好唔錯呀,正🥳🫶🏻✨Lv.3 澳洲和牛海鮮放題呢個放題真係好抵食,剩係個頭盤都有好多高質靚牛,好滿足吖!有澳洲和牛肉眼芯(醬醃),澳洲和牛 - 特上牛肋肉(原味,醬醃厚切),澳洲和牛 - 上級牛胸肉,厚燒牛舌(鹽味)等等,咩部位都有咁濟,總有幾款啱口味!😋😋😋仲有唔少海鮮,包括大海老,鹽燒三文魚鰭,原隻鮑魚燒,帆立貝,海螺,青口等!✨韓國同廣島生蠔韓國生蠔新鮮肥美,食落有一種濃郁鮮甜嘅味道。生吃嘅時候,可以感受到佢嘅鮮脆口感同獨特嘅海洋風味,仲有四款汁醬:明太子,檸檬汁🍋,清酒🍶,韓式辛辣醬🌶️

✨Lv.3 澳洲和牛海鮮放題

✨韓國同廣島生蠔
小朋友跑步有好成績,梗係獎勵佢食好嘢啦😍要食肉先得㗎😅所以我揀咗呢一間旺角近近哋澳洲和牛海鮮放題呀😋包佢食到飽👍👍一嚟就好靚嘅擺設全部都係牛肉同埋海鮮上枱喇,每份都有兩件, 我仲叫咗🦪🦪日本生蠔同埋韓國生蠔有四隻汁㗎四隻汁都試過超好味,有明太子、sake、韓式辣醬、柚子檸檬,最鍾意就係sake有酒香,將每隻蠔都燒到好惹味又勁多汁又新鮮💯🐂🐮招牌封門柳,好長好大份入口即溶唔點燒肉汁都巳勁好好味👍👍🐮🐂美國牛胸肉眼、牛肩里肌、牛舌、澳洲穀子原塊牛板健、澳洲和牛上级牛腔腹肉、 澳洲和特上牛肋肉、 特選牛小排, 真係唔使用燒肉汁就咁食食佢嘅原汁原味好正👍👍仲有唔好睇佢排得咁靚好似好少咁😅食落係真係會飽㗎😋😋仲有qr code落單嘅肉都級多, 當然都有豬肉、雞肉同埋羊肉,仲有海鮮類真係應有盡有👍👍 值回票價啦💯💯除咗qr落單,出面仲有好多嘢選擇㗎😁 最正竟然係有自己調教嘅紫菜飯 真係好好味㗎燒肉配埋飯, 仲有脆脆嘅牛角包簡直係絕配呀💯💯👍👍仲有兩個熟食㗎一個係雜菇雞翼一個係日式蘿蔔牛肉❤️❤️而雪櫃裏面仲有好多新鮮嘅蔬菜、腸仔、丸類、菇類畀你攞返返入去燒㗎,連仲有一口薯紫薯都有呀,勁多選擇食極都食唔

而雪櫃裏面仲有好多新鮮嘅蔬菜、腸仔、丸類、菇類畀你攞返返入去燒㗎,連仲有一口薯紫薯都有呀,勁多選擇食極都食唔曬㗎😅😅😁😁😁😁

嘢飲櫃都有兩個飲品種類超多呀👍👍甜品有Mochi、棉花糖、軟雪糕、豆腐花、 仲有窩夫可以攞返入嚟燒到佢脆卜卜落啲朱古力醬落去食嘅😋😋

佐賀燒肉谷
旺角雅蘭中心地下 (部份) 及 1樓116 號舖

2024-03-09 176 浏览
日本燒肉永遠都係我最愛嘅菜式,食幾多次都唔會厭。而佐賀燒肉谷都算係我去過咁多間香港嘅燒肉店其中一間好值得再encore嘅餐廳。 餐廳有4款價錢嘅套餐,今次我哋揀咗最貴嘅Lv4- 日本佐賀A4和牛海鮮放題,有140款食品,又有免費Sapporo生啤加清酒,movenpick雪糕,可以任飲任食120分鐘。 首先職員先送上第一輪燒肉, 用個木盒裝住,有佐賀A4和牛小排、佐賀A4和牛牛肋條、究極佐賀和牛三角嫩肌、佐賀A4和牛薄炙牛肋肉、佐賀A4和牛肩胛、佐賀A4和牛角切,款款望落都咁靚,肉質嫩滑,油脂感重,有入口即溶嘅感覺。不過個人比較鍾意食佐賀A4和牛小排同埋究極佐賀和牛三角嫩肌,肉質係咁多款入面最嫩身嘅,所以我哋都係主力食呢幾款。另外職員仲送上鎮店之選煙燻壺漬封門柳(醬油味),肉質鬆軟,而且牛肉味極為濃郁。 除咗和牛,亦都有豚肉🐷、雞肉、海鮮、沙律、日式料理、蔬菜、飯麵湯等可以自己喺QR code度落單。 呢度啲海鮮都非常新鮮,最值得大家叫一定係燒日本原隻生蠔。生蠔2-3月係最盛產嘅時候,隻隻都好似手掌咁大,鮮甜肥美。 另外鮑魚都好新鮮大隻,口感彈牙,最重要刷得好乾淨,令客人好放心食用。

其他海鮮有照燒帆立貝、清酒煮蜆、法國黃金螺、海魚魚干、花魚一夜干等等。

自助吧都有成40款各式美食同飲品🧃🥤。特別介紹下佢哋嘅燒肉可頌🥐、燒肉谷紫菜飯。

最後,甜品方面有Movenpick雪糕、七彩棉花糖、軟雪糕🍦、鯛魚燒、福餅、水果等🍉。
2024-02-26
2024-03-02 899 浏览
叫咗個第二貴$5xx 改題套餐。最初的頭盤牛肉質素係ok, 但再翻點的牛肉質素參差,有啲仲又肥又韌,唔好食。蠔有腥味,加檸檬汁都辟唔到。蝦就ok。我哋8:40pm 開始,可以食2小時到10:40pm,但10:15pm 部咖啡機都熄埋,想飲杯熱茶都冇。我問侍應點解咁早熄機,佢反而問我係咪要熱水。我話個問題係我係可以食到10:40pm ,但部機10:15pm 熄咗,唔合理,佢答我”你要既,咪開返比你”… 我答佢唔洗,佢咁既態度… 我唔會再去。
2024-02-28 217 浏览
朋友生日約埋旺角一齊慶生,咁啱朋友話好耐冇食燒肉,所以揀咗呢間試一試今次我哋揀咗Level4,可以食耐啲又多啲選擇😌同一般放題店差唔多,一開頭會上一盤拼盤每樣都俾你試一試,試啱咗邊款就可以集中火力狂嗌🤭我個人最推薦就係舖頭嘅鎮店之選煙燻壺漬封門柳🐂🐂🐂封門柳呢個部位牛味比較重,餐廳做咗壺漬處理之後,肉冇咁靭仲帶出肉香🤤其他牛肉同海鮮都唔錯👍🏻餐廳資料:佐賀燒肉谷 (雅蘭中心) (旺角)旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心地下(部份)及1樓116號舖
今次我哋揀咗Level4,可以食耐啲又多啲選擇😌

我個人最推薦就係舖頭嘅鎮店之選煙燻壺漬封門柳🐂🐂🐂
其他牛肉同海鮮都唔錯👍🏻

餐廳資料:佐賀燒肉谷 (雅蘭中心) (旺角)
一共有4個Level 嘅放題選擇,自助區可以無限追加超過 40 款美食😌Level 1️⃣ 特上牛品海鮮放題 72品+Level 2️⃣美國和牛海咩放題 106品+Level3️⃣澳洲和牛海咩放題 128品+Level4️⃣日本佐賀A4和牛海鮮放題 140品+推薦Level4️⃣,A4和牛有不少選擇究極佐賀和牛三角嫩肌佐賀A4和牛薄炙牛肋肉佐賀A4和牛角切佐賀A4和牛肩胛佐賀A4和牛小排佐賀A4和牛牛肋條佐賀A4和牛嘅肉質油脂分佈堪稱完美😍,鮮紅肉質,白雪雪的油花細緻均勻,極具光澤,肉質幼嫩細滑,肉味濃,食後齒頰留香😋最surpris😺嘅係⋯⋯有抹茶🍵雪糕🍦~有煙三文魚沙律🥗(有三種醬揀:凱撒汁/胡麻風味/柚子沙律汁)仲有中華沙律、煙三文魚柚子冷豆腐、吞拿魚玉子、北海道香蔥魚餅⋯⋯最重要‼️係可以無限♾️添加
Level 1️⃣

佐賀A4和牛肩胛
佐賀A4和牛小排
佐賀A4和牛牛肋條

最surpris😺嘅係⋯⋯
有抹茶🍵雪糕🍦~
最重要‼️係可以無限♾️添加
來香港City Walk一定不能錯過銅鑼灣一條路線逛完所有潮流店逛餓去吃這家寶藏美食I feel good as new我選的是日本九州黑毛和牛海鮮盛合,精緻的九宮格裡面🈶佐賀A4和牛小排、佐賀A4和牛薄炙牛肋骨肉、白豚梅花肉、精選牛小排、雞翅、黑虎蝦、帶魚和一些蔬菜🥬牛肉很新鮮不是冷凍貨,上面的油花分布均勻,入口即溶!自助區🉑無限追加超過 40 款美食,飲品及甜品,還能下單多款美食!🏠佐賀燒肉谷銅鑼灣希慎店📍銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場14樓1403-1405號鋪(銅鑼灣站F1)⚠️需搭乘電梯到12樓 旁邊扶手電梯外上到14樓
來香港City Walk
一定不能錯過銅鑼灣
一條路線逛完所有潮流店
逛餓去吃這家寶藏美食
I feel good as new

牛肉很新鮮不是冷凍貨,上面的油花分布均勻,入口即溶!

🏠佐賀燒肉谷銅鑼灣希慎店
⚠️需搭乘電梯到12樓 旁邊扶手電梯外上到14樓
2024-01-18 259 浏览
今日去咗燒肉谷試佢哋家嘅LV4拼盤,光係喺眼前一盤燒得啱啱好嘅和牛🐮,已經夠我開心到唔得咗!牛肉質感幼滑,個個部位都係精選嚟,尤其係個煙燻壺漬封門柳,醃到啱啱好,每一啖都感覺到氣味同味道嘅層次,真係好入味!海鮮部分都唔係蓋嘅,鮮甜得嚟又保持到口感彈牙,個原隻鮑魚正!😋跟住試咗霜降豬頸肉,肉味豐富,啖啖肉真正夠曬哂滋味。點心我揀咗胡麻豆腐同牛油金菇,清新啲,食完肉可以中和下脂肪嘅厚重感,仲有得飲無限暢飲嘅日本清酒🍶同Asahi生啤,喺嘴唇輕輕觸碰到啤酒泡沫嗰刻,真係爽呆咗!夜晚嘅燒肉大餐,講真,係朋友間聚會最正嘅選擇,LV4肯定係我心水之選。ERRUPTION! 落嚟你會後悔咩?就係後悔唔係早啲黎試呢間谷!🔥

2023-12-09 554 浏览
天氣開始涼涼地,最適合不過係去食烤肉,滿足吓個胃😝同朋友嚟咗旺角一間任食烤肉店《佐賀燒肉》貪心地可以唔駛諗,揀食咩!佢哋由Lv1-Lv5嘅烤肉任你選擇!我哋今次揀Lv4食下先😜好味下次試Lv5! 落完order,好快手上菜!🥩燒肉樓梯拼盤➿豪州產特上和牛 -澳洲和牛、特上牛肋肉公➿美國Prime原塊牛板腱➿澳洲和牛牛胸肋肉公➿牛肋骨肉➿嚴選牛頸脊➿安格斯牛小排➿嚴選牛肩里肌肉➿牛舌🦐海鮮盤➿鮑魚➿大蝦➿螺➿青口➿三文魚仲有叫咗最新推介嘅「🍋柚子味原條牛仔骨」,另外叫埋尤魚筒、煙燻壺漬封門柳!款款牛都真係唔錯👍🏻尤其鍾意🍋柚子味原條牛仔骨,冇想過個味道咁夾,食到柚子味酸酸甜甜,我同朋友都好喜歡😍又開胃🤤另外仲有蔬菜區🌽🥒🥬、飲品區🥤(有我最愛嘅台灣檸檬茶)、甜品區🍧(雪糕、綿花糖、大福、生果等等)食過之後,我下次會試埋佢個Lv5😍😍
天氣開始涼涼地,最適合不過係去食烤肉,滿足吓個胃😝

🥩燒肉樓梯拼盤
➿豪州產特上和牛 -澳洲和牛、特上牛肋肉公
➿美國Prime原塊牛板腱
➿青口
➿三文魚

食過之後,我下次會試埋佢個Lv5😍😍
2023-12-08 3105 浏览
前排去完日本九州旅行食完佐賀牛,個心一直念念不忘,返到香港決定要再食過。 今次揀咗間呢間叫佐賀燒肉谷,餐廳有5款價錢嘅餐,我哋揀咗最貴嘅Lv5- 日本九洲產黑毛和牛鮮放題,有117款食品,又有免費Asahi生啤加清酒,movenpick雪糕,可以任飲任食120分鐘。 職員仲邀請我玩擲骰仔活動,原來凡惠顧主餐牌Lv4或以上級別燒肉放題套餐,即可獲一次擲骰仔機會。兩粒骰點數加埋擲到10點或以上即送您保溫瓶套裝1份,估唔到我擲1次就真係啱啱好10點,真係好彩! 餐廳最近推出柚子系列,有幾款限定柚子嘅食品,例如:柚子石斑魚柳、柚子味原條牛肋骨、柚子牛肉沙律、醃三文魚柚子冷豆腐、柚子炸雞、柚子羽衣烏冬同埋柚子味甜品。 柚子石斑魚柳以柚子醬調味,感覺清新,而且充滿酒香味。石斑魚柳入口鮮甜嫩滑。 柚子味原條牛肋骨超讚,口感軟腍,加上酸甜適嘅柚子醬,份外清新,同時可以減消除油膩感。 柚子炸雞表面酥脆,肉質嫩滑多汁,淋上柚子醬汁,感覺清新。 首先職員先送上第一輪燒肉, 用個木盒裝住,入面全部都係最頂級嘅靚肉[極上黑毛和牛薄炙牛肋肉、究極日本和牛三角嫩肌、極上黑毛和牛角切、極上黑毛和牛肩胛、極上黑毛和牛牛

柚子炸雞表面酥脆,肉質嫩滑多汁,淋上柚子醬汁,感覺清新。

首先職員先送上第一輪燒肉, 用個木盒裝住,入面全部都係最頂級嘅靚肉[極上黑毛和牛薄炙牛肋肉、究極日本和牛三角嫩肌、極上黑毛和牛角切、極上黑毛和牛肩胛、極上黑毛和牛牛肋條、極上黑毛和牛小排], 因為加咗乾冰,所以職員上枱嘅時候,成盤燒肉充滿仙氣嘅感覺。啲和牛真係好高質,肉質嫩滑,油脂感重,入口即溶嘅感覺。點埋個雞蛋醬油,真係無得頂。我哋encore咗幾round。

除咗和牛,亦都有豚肉、雞肉、海鮮、沙律、日式料理、蔬菜、飯麵湯等。

自助吧都有各式飲品同甜品

最後,食埋個雪糕就極之圓滿😍
2023-11-27
2023-12-01 344 浏览
當天氣轉涼既時候除左最愛打b佬之外 日燒絕對係不二之選🤭今次黎到內外都咁正既佐賀燒肉 谷地理位置方便外 內裏既佈局都係咁好架全部都係卡位 講三姑六婆既說話都唔怕人聽到啦🤪今次叫左個一人限定燒肉餐$188可以食到美國Prime級原塊牛板腱及特選牛小排另外仲有不限時既自助區 無限追加40款美食架仲包括飲品 甜品 小食timmmm宜家餐廳主打柚子既產品 包括柚子石班塊柚子流心蛋糕🍰 一人限定燒肉 其實已經有好多款肉 仲要試到咁多款 塊塊都咁靚 已經好夠晒我食😮‍💨下次一定要食埋其他Lv 既和牛先得
當天氣轉涼既時候

一人限定燒肉 其實已經有好多款肉
仲要試到咁多款 塊塊都咁靚 已經好夠晒我食😮‍💨
下次一定要食埋其他Lv 既和牛先得
2023-11-25 2032 浏览
今次同朋友慶祝一番,揀咗旺角九州黑毛和牛+海鮮任食放題任食兩個鐘。LV5 可以食到六種稀有部位嘅黑毛和牛,好小餐廳有咁高質燒肉放題,每塊油花超豐富。仲有啤酒同清酒任飲,值得encore🥢究極日本和牛三角嫩肌 淨係睇牛肉上面嘅油花已經知道好正,牛肉味濃,滿滿的油膩口感,入口即溶好正好幸福!感受到和牛衝擊🥢極上黑毛和牛薄切牛肋肉 牛肉口感比較結實,油花較均勻,口感緊致順滑,好Juice好好食!🥢極上黑毛和牛角切將和牛切割成方形骰仔形狀,入口軟嫩鮮甜🥢極上黑毛和牛肩胛在肩胛部位的油花分布最均勻漂亮,牛肉入口甘甜細膩🥢極上黑毛和牛小排油花偏淡紅色,肉質軟嫩q彈,相比起牛肩位無咁肥膩,入口即化🥢極上黑毛和牛牛肋條肋骨之間的五花肉。牛肉的滋味濃郁,肥肉部分也不少,入口感堪稱頂級🥢煙燻壺漬封門柳味道層次好豐富!油脂較少,但醬汁好入味好食!🥢醬燒廣島蠔蠔肉鮮甜爽滑味夠🥢原隻鮑魚燒 / 燒帆立貝兩款都雖然新鮮爽彈,但已經被和牛比下去🤪🥢榴蓮炸彈/ 日式海膽忌廉流心餅 外皮酥脆,似現炸,都好味🥢柚子石斑魚柳新品,值得食番個

🥢究極日本和牛三角嫩肌

🥢極上黑毛和牛薄切牛肋肉

🥢極上黑毛和牛角切
將和牛切割成方形骰仔形狀,入口軟嫩鮮甜

🥢極上黑毛和牛肩胛
在肩胛部位的油花分布最均勻漂亮,牛肉入口甘甜細膩

🥢極上黑毛和牛小排
油花偏淡紅色,肉質軟嫩q彈,相比起牛肩位無咁肥膩,入口即化

🥢極上黑毛和牛牛肋條

🥢煙燻壺漬封門柳
味道層次好豐富!油脂較少,但醬汁好入味好食!

🥢醬燒廣島蠔
蠔肉鮮甜爽滑味夠

🥢原隻鮑魚燒 / 燒帆立貝
兩款都雖然新鮮爽彈,但已經被和牛比下去🤪

🥢榴蓮炸彈/ 日式海膽忌廉流心餅
外皮酥脆,似現炸,都好味

🥢柚子石斑魚柳
新品,值得食番個
2023-11-20
2023-11-24 272 浏览
旺角和牛燒肉放題天氣開始寒冷,又是吃火鍋和燒肉的季節,圍爐取暖。今天去朗豪坊逛街,想吃一些高質的燒肉,附近雅蘭中心有很多餐廳。看到這家裝修很可愛,吸引了,而且有和牛燒肉放題。餐廳環境寬敞舒適,抽煙系統做得不錯,手機自助下單很方便,燒燶了也可以手機點換網,晚上九點人開始不多了另外有自助區有炸薯條,麥樂雞、白飯任裝、棉花糖、軟雪糕機、甜品、多款飲品等等。L5和牛100分鐘日本九洲產黑毛和牛海鮮放題套餐$688+1一位,一開始會送不同部位的黑毛和牛拼盤。這次可以任點「煙燻壺漬封門柳」每隻牛只有一條,肉味香濃,肉質軟腍,有口感,不用加任何調味也好吃。任點極上黑毛和牛小排,記得撒上粉紅岩鹽,或者他甜甜的燒肉汁也不錯。和牛非常肥美,充滿香香的油脂,喜歡配白飯,不會那麼油膩究極日本和牛三角嫩肌極上黑毛和牛小排極上黑毛和牛肋條極上黑毛和牛薄炙燒牛肋肉究極日本和牛三角嫩肌厚切牛舌芯(旺角店限店)牛舌(鹽味)小食推介炸芝士年糕,外脆內軟,小心燙口。芝士竹輪也有驚喜服務質素:8/10環境舒適度:8/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10
旺角和牛燒肉放題

看到這家裝修很可愛,吸引了,而且有和牛燒肉放題

另外有自助區有炸薯條,麥樂雞、白飯任裝、棉花糖、軟雪糕機、

這次可以任點「煙燻壺漬封門柳」每隻牛只有一條,肉味香濃,
肉質軟腍,有口感,不用加任何調味也好吃。

究極日本和牛三角嫩肌
極上黑毛和牛小排
極上黑毛和牛肋條
極上黑毛和牛薄炙燒牛肋肉
究極日本和牛三角嫩肌
厚切牛舌芯(旺角店限店)
牛舌(鹽味)

小食推介炸芝士年糕,外脆內軟,小心燙口。芝士竹輪也有驚喜

服務質素:8/10
環境舒適度:8/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10

2023-11-21
$800 (宵夜)
2023-11-23 226 浏览
佐賀燒肉谷💮天氣開始凍啦,有咩好得過圍住個火爐燒嘢食?! 大部份BBQ場都隔涉唔方便,所以今次就嚟旺角食日本燒肉!🥩🍗🍖 平時返工咁辛苦,梗係要對自己好啲啦,所以諗都唔使諗就揀咗💮lv.5 嘅日本九州產黑毛和牛海鮮放題,每位成人嘅價錢係$688💮,就可以食到好多款唔同嘅日本牛肉!包括有1️⃣究極日本和牛三角嫩肌、2️⃣極上黑毛和牛薄炙牛肋肉、3️⃣極上黑毛和牛角切、4️⃣極上黑毛和牛肩胛、5️⃣極上黑毛和牛小排、6️⃣極上黑毛和牛牛肋條🐂🐄🐂 呢六款入面牛味最濃郁嘅就係極上黑毛和牛牛肋條🤤🤤而最香油脂味嘅就係極上黑毛和牛角切😋😋 除咗呢六款日本九州產黑毛和牛之外,我最推薦嘅就係煙燻壺漬封門柳,簡直就係牛嘅靈魂之選!牛味非常香濃,肉質軟腍有口感,加上有佢哋嘅獨家秘方醃製,令到味道層次更加豐富,絕對係必點系列!另一個大家好關注嘅位,當然就係海鮮啦! 呢度嘅選擇亦都非常之多,包括有蒲燒鰻魚、海魚魚干、花魚一夜干、原隻鮑魚燒、原條魷魚筒、大海老、醬燒廣島蠔、鹽燒三文魚鰭、帆立貝、法國黃金螺、多春魚、半殼青口、燒鯖魚、清酒煮蜆,淨係每樣食一件,都足以令你飽飽啊🙈呢一個套餐嘅另外一個亮眼位,就係可以任飲asahi 生啤、
佐賀燒肉谷💮

呢一個套餐嘅另外一個亮眼位,就係可以任飲asahi 生啤、清酒,更加瘋狂嘅係竟然movenpick雪糕都可以任食!🙈🙈唔食返10杯八杯,簡直係對唔住自己呀😆😆

#旺角美食 #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅遊 #香港必喝 #旺角探店 #香港放題店 #香港好去處 #旺角推薦食品#hkfoodie #foodie #hkig #情侶美食 #周圍食 #likesforlike #美食 #相機先食 #美食 #吃貨#食好西#串燒#雞煲 #火鍋 #日式咖喱 #米線 #台式火鍋 #任飲任食 #foodielyanna_燒肉 #旺角_foodielyanna
之前見到朋友食呢間燒肉好吸引 所以出糧就帶咗媽咪嚟試吓☺️ 我地今次食嘅係Level 5日本九州產黑毛和牛海鮮放題 總共有117樣食物🫢 最吸引我嘅係呢個Level 6嘅餐可以任飲Asahi生啤 清酒同埋任食Movenpick雪糕🍦 仲有最新嘅柚子系列 因為同燒肉好夾 所以想同大家介紹吓🍊 柚子之味餐廳特別為呢個新系列設計咗唔同嘅主題食物 當中我最鍾意柚子石斑魚柳 呢一個魚柳係連埋錫紙燒 咁就唔會黐住個網 同埋柚子味酸酸地 仲可以辟腥添呀🐟 三文魚柚子冷豆腐 柚子炸雞 柚子羽衣烏冬 柚子流心蛋糕 其他食物都非常清新 而且我地係呢一餐嘅開首食呢啲比較開胃🍰 肉類 都係因為想食佢嘅黑毛和牛 所以嗌呢個最高級嘅套餐 真係有好多選擇啊🤩 不過都唔怕花多眼亂唔知揀邊款好 因為一開始店員會先上一份拼盤 可以試晒每一款和牛☺️ 究極日本和牛三角嫩肌 極上黑毛和牛薄炙牛肋肉 極上黑毛和牛角切 極上黑毛和牛肩胛 極上黑毛和牛小排 同埋極上黑毛和牛牛肋條 都係等級五限定嘅 我就最鍾意究極日本和牛三角嫩肌 因為真係好juicy😚 油脂感豐富 但係又唔會太過油膩 其他套餐嘅牛肉其實都好高質素 但係因為太多種類好難

柚子之味
柚子之味

肉類
都係因為想食佢嘅黑毛和牛 所以嗌呢個最高級嘅套餐 真係有好多選擇啊🤩 不過都唔怕花多眼亂唔知揀邊款好 因為一開始店員會先上一份拼盤 可以試晒每一款和牛☺️ 究極日本和牛三角嫩肌 極上黑毛和牛薄炙牛肋肉 極上黑毛和牛角切 極上黑毛和牛肩胛 極上黑毛和牛小排 同埋極上黑毛和牛牛肋條 都係等級五限定嘅 我就最鍾意究極日本和牛三角嫩肌 因為真係好juicy😚 油脂感豐富 但係又唔會太過油膩 其他套餐嘅牛肉其實都好高質素 但係因為太多種類好難一一同大家介紹

海鮮
另一個重點要推介嘅就係呢度嘅海鮮 照燒帆立貝 原條魷魚筒 醬燒廣島蠔 原隻鮑魚燒 半殼青口同埋大海老🦐 真係滿足到我同媽媽嘅要求 特別鍾意佢嘅大海老 因為肉質好彈牙 而且好鮮味

其他燒物
蒲燒鰻魚 鹽燒三文魚鰭 同埋骨付腸都係唔錯嘅燒物 蒲燒鰻魚同埋三文魚鰭油脂感都幾豐富 燒到熱熱辣辣咁食真係幾吸引🐟

熟食
炸黑椒雞軟骨 焦糖甘薯 上枱時熱熱辣辣 如果份量再少啲就好啦😂 因為食放題真係好飽肚 呢度仲有炸芝士年糕 煙靭嘅外皮包裹着芝士軟心🧀

自助吧
有唔同嘅蔬菜 我仲夾咗幾件菠蘿返去做飯後甜品🍍 同埋飲品 有多款汽水同茶類飲品 更重要嘅係有Asahi啤酒任飲🍺
Asahi

甜品
外面有幾款日式甜品可以選擇 仲可以用QR code落單嗌燒香蕉朱古力棉花糖 榴槤炸彈等嘅甜品😛 仲有Movenpick 雪糕任食 今日咁啱只淨返焦糖燉蛋味 都幾特別 唔算好甜 外面轉角位置仲有自助軟雪糕😋

呢個放題套餐嘅肉類真係好高質 特別鍾意佢嘅和牛 level 5可以食足兩個鐘 真係大快朵頤💛🎀
午餐