之前食開嗰間車仔麵易咗手,變得無以前咁好食,所以周圍兜睇下有乜其他選擇,行過比個價錢吸引咗過去,見到係新開,抱住一試心態,但鋪頭唔算大,所以叫外賣,其實兩餸$28,其餘係每款餸加$7咁計,我叫咗一個3餸同4餸,由於外賣,所以分咗湯,價錢合理,值得一提嘅係加底只收$3,男仕食要加底先夠飽。餸都係車仔麵常見嗰D,但有幾款係限量供應,要早D去先食到,其實呢間幾好味,就講D餸,我叫咗雞亦豬腸同魷魚,米粉,要魔鬼辣,另一個四餸就多咗一個金錢肚,要幼麵加底分湯,配秘製辣醬。魷魚係推介,好入味同爽口,雞亦夠大隻又帶微甜,而豬腸洗得好乾淨,唔會一陣味,D餸好多都入味,味道不錯,值得一提就係個辣醬,秘製已經👌,但好辣者一定要落魔鬼辣,辣得好刺激,一試愛上,常常對它念念不忘,推介要試
2018-12-15 28 浏览
  蘿蔔夠入味、大腸肥美、鴨紅麻辣味不錯、豬皮夠入味、粗麵沒有鹼水味、湯底尚可...其實個鳳爪都幾好味,十分可惜沒有處理過,隻隻甲都原原整整要你"損",腳爭位的厚墊更加冇剪走,食客要"損"完腳趾食"鞋墊".....    最like鳳爪既我,食完一隻已唔想再食.依家仲feel倒隻甲在我舌尖...唉~ 衰懶惰~ @_@""
[外賣送餐-網上外賣平台戶戶送]  蘿蔔夠入味
、大腸肥美
、鴨紅麻辣味不錯
、豬皮夠入味
、粗麵沒有鹼水味
...唉~ 衰懶惰~ @_@""
沒有修甲的鳳爪
2018-12-15
外卖送餐
  • 蘿蔔、豬腸
2018-12-14 35 浏览
見到間車仔麵門口寫到話六餸麵$56咁抵一於入去睇下有d俺尖既我平時食車仔麵睇住餐牌我最多都係揀到三餸但呢度唔同喎可以好似食sxbwxy咁this this this揀餸睇見d餸個樣都即刻食指大動最後叫左六個餸咁多但都只係$56!!仲要每個餸份量都唔少我叫左牛腩,芝士腸,魷魚,花菇,墨丸,牛丸特別推介佢個墨丸!!!!!超香!!!!!一咬落去陣香味攻到上鼻麵個方面仲有好多選擇我見到有罕見既菠菜麵即刻揀!!!!我見到姐姐拎麵個陣唔係隨手攞係一份份拎出黎所以應該係磅過足料一問之下原來真係個個麵餅都要足200g好均真個麵整完仲可以自己落辣醬見佢有兩款我就用兩隻匙羹拎埋位試哂兩款啦魔鬼辣醬真係幾魔鬼大推比超食得辣既朋友食一啖好香 但我預計如果我成碗應該招架唔住所以我今次落左羹秘制辣醬落碗令到個湯底昇華左下次我決定要挑戰魔鬼辣醬食完覺得好好食又咁岩屋企人收工時間所以臨走都買多碗比屋企人食果然真係來多碗
見到間車仔麵門口寫到話六餸麵$56咁抵
一於入去睇下

有d俺尖既我平時食車仔麵睇住餐牌
我最多都係揀到三餸
但呢度唔同喎

可以好似食sxbwxy咁this this this揀餸

睇見d餸個樣都即刻食指大動

最後叫左六個餸咁多但都只係$56!!
仲要每個餸份量都唔少

我叫左牛腩,芝士腸,魷魚,花菇,墨丸,牛丸

特別推介佢個墨丸!!!!!
超香!!!!!
一咬落去陣香味攻到上鼻

麵個方面仲有好多選擇
我見到有罕見既菠菜麵即刻揀!!!!

我見到姐姐拎麵個陣唔係隨手攞

又咁岩屋企人收工時間
所以臨走都買多碗比屋企人食
果然真係來多碗

2018-12-14 44 浏览
來多碗車仔麵是沿自觀塘三十多年老店金僑小食,車仔麵當年賣到街知巷聞,無人不識。新店除了在觀塘重開後,其後分店亦設於新蒲崗、紅磡和荃灣。當中以豬大腸、魷魚、豬皮蘿蔔最受歡迎,一個三餸車仔麵都只係$35。今天來到荃灣路德圍覓食,便選擇了吃個快速午餐,就決定吃車仔麵。荃灣這間來多碗車仔麵,經過一番觀察,是同區內車仔麵舖比較乾淨的一間。價錢方面亦很合理,一麵兩餸$28、三餸$35、四餸$42、五餸$49、六餸$56。學生優惠就會多送一盒檸檬茶。而配料方面亦有很多選擇,魷魚、金錢肚、牛腩、豬腸、豬皮、冬菇、豬紅、蘿蔔、豆卜、雞翼、雞翼尖、鳳爪、牛丸、章魚燒、溏心蛋等等。他們的秘製辣醬也是要值得一讚,辣勁十足,亦有一款超級辣的魔鬼辣醬,辣味層次豐富,愛吃辣的朋友記得要試。五餸車仔麵 $49(每加一款餸加$ 7)先點個五餸米粉,配料分別點是牛腩、雞中翼、魷魚、豆卜和溏心蛋。魷魚是店裡招牌菜,煮得非常入味,帶點微辣,入口超級爽脆彈牙。雞翼每份有兩隻,雞翼炆得夠腍入味,帶有淡淡的鹵水香,吃落很滑一點也不會韌。湯底選擇了腩汁(亦有辣汁),湯底咸度適中,米粉和豆卜吸收了腩汁湯底後,味道變得更加香濃很好吃。朋

五餸車仔麵 $49(每加一款餸加$ 7)

朋友的那碗配搭是魚蛋、雞翼、魷魚、豬手和鹵水蛋。豬腸有厚有薄,選了厚的帶嚼感。

2018-12-12 26 浏览
香港一向被譽為美食天堂,除了有來自世界各地的美食,還有不少本土特色美食,陪伴大家成長,而『車仔麵』可算是當中的經典。年代變遷,『車仔麵』已由昔日的手推車流動經營,變為固定小店模式,不變的是食客依舊可自由選擇麵條、湯汁及配料。BeautySearch 也正因為可以自由點選自己喜歡的,最愛吃『車仔麵』這種一次過滿足味覺的不同需要的港式美食。 而最近荃灣開設了一家車仔麵店,來頭似乎不少,在店舖前的電視不停播放有關宣傳片段,當中已看見不少明星撐場,原來《來多碗車仔麵》的原店是「金僑小食」,設於觀塘,友人是舊街坊,細細過便經常惠顧,後來搬到康寧道改名為「來多碗」,正好代表麵好吃到要來多碗。 店子雖然不是很大,但佈置卻相當有心思,近門口位置保留了傳統麵檔的烹煮空間,而對面的牆身卻以有趣的漫畫展現了不一樣的食物介紹。店內更是一反傳統,選用了華美搶眼的紅色沙發倚作重點,相當吸睛,而且更添上幾分時尚感。 當然, BeautySearch 最關注的還是店內的食物,而這裡最吸睛的是,車仔麵不但可揀選兩三款自己喜歡的餸菜,最驚喜的是,可選多達十款餸菜,陣容相當強勁! 而且,這裡的餸菜選擇亦相當多,別以為

當然, BeautySearch 最關注的還是店內的食物,而這裡最吸睛的是,車仔麵不但可揀選兩三款自己喜歡的餸菜,最驚喜的是,可選多達十款餸菜,陣容相當強勁! 而且,這裡的餸菜選擇亦相當多,別以為只得十款喔!辣魷魚、滷水豬大腸、豬紅、蘿蔔...... 多羅羅!

還是第一次有如此豐富的陣容,BeautySearch 決定與蝦子餅齊齊挑戰。

如此豐富的車仔麵,擺放精緻,上桌時一條麵條也看不到,驟眼看猶如一碗小盤菜,相當豐富,令人太滿足。

BeautySearch 與蝦子餅各點選了一碗,幾乎試盡當中的餸菜款式,本來,店子的辣醬最為有名,可惜我的辣點較低,不過,原來鹵水產品也相當入味,叫人驚喜!還有豬腸,清洗乾淨之餘,帶嚼勁,味道亦恰到好處。連流心蛋也媲美日式小店喔!

不但餸菜選擇多,而且還有簡單特飲可樂咖啡,真的沒想過,兩款風馬牛不相及的飲品,搭配一起,味道相當和諧,蠻不錯!

1K
2018-12-12 50 浏览
荃灣有間來多碗車仔麵,情懷辣醬30年,今次係荃灣搵食,必試一下魔鬼辣椒及秘製辣醬究竟有多辣。挑戰辣醬前一定要點點餸先,我點了米粉底、魚蛋、豬腸、墨魚丸,甜蘿蔔及溏心蛋。至於朋友就有鹵水蛋、鹵水雞翼、豬手、豬紅、牛肚及玻璃魷魚。我就一麵五餸$49,朋友就叫了淨6款餸,每款$8,每人仲加$13蚊要杯咖啡可樂,價錢算合理。餸菜方面,我最愛豬腸,因為有咬口同入味;朋友喜歡豬手同鹵水雞翼,豬手夠Q彈, 鹵水雞翼味香濃,雞雞都滑溜。至於主角魔鬼辣醬及秘製辣醬, 魔鬼辣醬真係唔講得笑,沾了一點魔鬼辣醬可以即時辣到麻痹,但來的快去的快,大量食的話店員同我講有客人辣到起唔到身,好可怕啊~而秘製辣醬是先帶鹹後帶辣, 惹味可口, 殺傷力比魔鬼辣醬較弱, 可供日常食用,怕辣就唔好試了。另外杯咖啡可樂,超抵飲大大杯,差不多可以稱得上1杯價錢有2倍份量。店員會先給你一大杯已調好味的咖啡,之後自行再落可樂。不要即時飲用,要等待兩者混合,產生化學作用後,味道才會均勻。 否則如急於飲用真味未能發揮到最好,急飲會似沙士汽水,如待最佳時間飲用味是很甜中帶微甘香,感覺都不錯。

2018-12-11 29 浏览
最近荃灣潮流食兩三蚊一碗豆腐花,作為吃貨當然不能錯過!順路經過路德圍,見到來發碗車仔麵店舖裝修光鮮乾淨,門口又大大個牌寫住2餸一麵$28,呢個價錢都好耐冇見過,即刻衝入去食返碗麵。門口就係開放式廚房,食材一目了然,可對住大廚直接點菜,不用剔紙仔,減刪無謂工序省時又環保。雖則話2餸1麵才$28,我同吃貨朋友都忍唔住每人叫左個5餸$49,超大碗,但又食得好開心。朋友的5餸河粉,冇加色,湯底清清的,絕冇口渴味精。我的5餸米粉,加左色,加色後比較貼近我心中的完美車仔麵,因為我個人重口味。遇上秘製辣醬和魔鬼辣醬,首次幫襯還是安全的好,小試一下秘辣。同朋友交換一輪,大家都變成了8餸。下了一大匙的秘辣小甜而不辣(可能個人比較受辣),蘿蔔清甜無渣,豬腸乾淨軟腍,豬紅軟而不散,魷魚新鮮爽口,雞翼鹵得入味而且帶有小許酒香,很喜歡!車仔麵要配$8可樂才完美。作為車仔麵忠粉,喜聞來多碗有數家分店。好麵難求,實在係食客福氣。

朋友的5餸河粉,冇加色,湯底清清的,絕冇口渴味精。

• 大腸
  • 雞翼
  • 豬紅
2018-12-10 40 浏览
放假同媽咪去荃灣行街,下午茶時間去路德圍覓食👻星期日既路德圍超級多人呀!我地揀左車仔麵🍜見呢間新開又好乾淨企理,就揀呢間-係門口揀好餸,比左錢,然後先入去坐-🔹四餸($42) / 五餸($49)我揀左豬紅、墨魚丸、蘿蔔、生菜🥬媽咪揀左牛筋丸、豆卜、腐竹卷、魚皮餃🥟豬紅唔腥,食落幾爽口,唔會軟到一夾就散👍🏻蘿蔔都好ok!無渣,好淋,仲要索哂啲湯😋另外豆卜同食開既豆卜有啲唔同,我特別鍾意啲索湯既食材🤣我要幼麵媽媽要油麵-店內裝潢都幾新潮🤔

係門口揀好餸,比左錢,然後先入去坐
🔹四餸($42) / 五餸($49)
我揀左豬紅、墨魚丸、蘿蔔、生菜🥬

媽咪揀左牛筋丸、豆卜、腐竹卷、魚皮餃🥟

豬紅唔腥,食落幾爽口,唔會軟到一夾就散👍🏻
我要幼麵

媽媽要油麵

店內裝潢都幾新潮🤔
車仔麵看似普通,但要令食客愛上並且不斷想「翻兜」,當中的奧秘卻是好不簡單。最近這個周末在荃灣逛街,午飯時間在食街覓食,轉彎位看到兩間同是賣車仔麵而且以辣湯底作賣點的店,靠左的「來多碗」價錢相對吸引,而且招牌寫著「秘製辣醬」,就選擇在這裏吃午餐了。 這裏要先在收銀處落單點菜,付款之後便可以坐下等待店員送上食物。我和男友各自點了個3餸麵。 店鋪裏面有一幅牆畫上了很可愛的wall art, 可以在等待食物的時候欣賞一下。 他們有兩種辣醬:用上指天椒和多道工序製作的魔鬼辣醬和秘製辣醬。我建議如果吃得辣的朋友,可以兩種辣醬都加。魔鬼辣醬的辣椒味道更爲濃烈,辣油香味會均匀在口腔裏擴散,不到數秒辣味便趕上,這時便能體會到辣的精髓;秘製辣醬則是比較甜辣,有層次。 把兩種辣醬都混合在湯底裏面的話,甜辣香味互相交曡,好味到不得了!他們的肉丸都非常爽口, 我尤其喜歡牛丸、牛肚丸,爽口之餘牛香亦是非常濃烈,不得不點! 不單只辣醬和配料做得出色,它的米線也是非常彈牙! 在吃完最後一條米線之後,我已經迫不及待想再「來多碗」!

他們的肉丸都非常爽口,

不單只辣醬和配料做得出色,它的米線也是非常彈牙!
在吃完最後一條米線之後,我已經迫不及待想再「來多碗」!
2018-12-09
2018-12-06 39 浏览
大家又點會估到依間車仔麵鋪咁新同整齊,背後竟然有30年歷史!而依間鋪頭再出名嘅就係佢哋嘅辣醬!佢哋有兩款比食客揀,一隻係秘制辣醬,質地傑身,辣裏帶點甜。而第二隻係魔鬼辣椒🌶️,見到比較多辣油同辣椒乾,食落真係好香,而且辣嘅前勁都幾強,唔食得辣嘅落少少就好喇,攞個陣香味!-一麵四餸車仔麵($42) 叫左辣魷魚,白蘿蔔,豬紅同生菜🥬。魷魚爽口,蘿蔔冇渣之餘仲吸哂啲湯汁,幾入味👍🏽 豬紅幾滑!一麵五餸車仔麵($49) 有台灣黑椒腸,廚師腸,豬肚,豬腸同滷水蛋。廚師腸之後就黎冇得食㗎喇,梗係依家食多啲啦!豬肚幾入味同軟淋!叫多左個小食麻辣鴨血($18) 辣味唔算勁,但麻味都算香!-依間車仔麵價錢貼地,而且食材新鮮,睇得出用心經營!😋

叫多左個小食麻辣鴨血($18) 辣味唔算勁,但麻味都算香!

依間車仔麵價錢貼地,而且食材新鮮,睇得出用心經營!😋
2018-12-04
2018-12-06 511 浏览
車仔麵 經典港式平民美食🍜 10幾廿個餸任君選擇想食乜都有 喜歡食辣嘅朋友 記住要試吓佢嘅秘製辣醬 如果食到大辣既 就要是挑戰下魔鬼辣醬啦 相當惹味🥰一入門口 就見到車仔麵十大推介 滷水雞翼 牛腩 豬紅 冬菇 咖喱魚蛋 豬肚 辣魷魚 款款都賣相吸引 而且相當入味 特別係牛腩香腍 豬肚乾淨爽口 蘿蔔清甜😍🤩=======================三個90後吃貨會不斷開心share美食💓*喜歡睇我地美食分享的,不妨按👍及share,讓更多人睇到我地既post🙆🏼‍♀️*🤩YouTube channel:3badfoodies 三個90後吃貨💡Facebook:三個90後吃貨 3bad_foodies🚩Instagram: 3bad_foodies📍OpenRice: 3bad_foodies(Lv4)📬大眾點評:三個90後吃貨(Lv3)歡迎在不同的平台 繼續留意我們的推介🙆🏼🙇🏼‍♀️大家亦可以向三個吃貨介紹美食👻我們一定會去試👅#愛吃也愛分享 #三個90後吃貨 #3bad_foodies#三個90後吃貨_荃灣美食推介...=======================..

=======================
三個90後吃貨會不斷開心share美食💓
🚩Instagram: 3bad_foodies
📍OpenRice: 3bad_foodies(Lv4)
📬大眾點評:三個90後吃貨(Lv3)
歡迎在不同的平台 繼續留意我們的推介🙆🏼🙇🏼‍♀️
大家亦可以向三個吃貨介紹美食👻我們一定會去試👅
#三個90後吃貨_荃灣美食推介...
=======================..
  • 辣魷魚
  • 咖喱魚蛋
  • 牛腩
  • 滷水雞翼
  • 豬紅
  • 豬腸
黎開荃灣探朋友☝🏻佢話有間新開嘅車仔麵想帶我去食,話個辣醬好好食一定要食一次bro🤔🤔🤔🤔🤔認住呢個紅色嘅招牌就係佢地啦😳無論係餸嘅選擇定係價錢都係屬於又多又平民野☺️☺️☺️食車仔麵都可以有卡位嘅座位☝🏻😳正😳😳佢哋隻秘製辣醬!係超級!無敵!霹靂!巨好食!師父話係秘製😂😂😂辣得黎又有咸味!個醬係為荃灣分店開將誕生嫁☝🏻😌而另一隻係用指天椒整嫁!呢個食唔食得辣嘅人真係唔好挑戰🙊🙊🙊🙊🙊🙊行埋去廚房,自己車仔麵自己揀😳朋友叫左!波菜麵配魷魚、花菇、牛腩、芝士腸、墨魚丸同牛筋丸老細話佢哋每一個面都係足了200g🤤樣樣野都好好食👏🏻👏🏻強烈推介佢哋嘅特級墨魚丸呀🤤🤤🤤 係真材實料嘅特級墨魚丸你真係聞到有陣墨魚仔嘅味㗎!仲有花菇啊又大粒又爆汁!絕對唔係外硬內軟嗰種心太硬嘅花菇🤤🤤🤤🤤🤤台灣麻辣鴨血!我發現呢間車仔麵都有好多台灣餸揀㗎😆😆😆又麻又辣既鴨血🤤🤤🤤大愛烏冬配豬紅、魚皮餃、墨魚丸、豬腸、台灣香腸同埋章魚燒黑椒台灣香腸真係好好食🤤令到我超級掛住台灣嘅夜市🤪🤪🤪🤪而且豬腸亦都非常肥美🤤洗得都好乾淨 配埋佢哋嘅秘製辣醬🤤🤤🤤真係勁開胃成碗清晒佢!🤤🤤🤤🤤🤤連埋兩個嘢飲!兩碗六餸飽肚車仔麵先係$16

認住呢個紅色嘅招牌就係佢地啦😳

無論係餸嘅選擇定係價錢都係屬於又多又平民野☺️☺️☺️

食車仔麵都可以有卡位嘅座位☝🏻😳正
😳😳

佢哋隻秘製辣醬!係超級!無敵!霹靂!巨好食!
師父話係秘製😂😂😂辣得黎又有咸味!
個醬係為荃灣分店開將誕生嫁☝🏻😌
而另一隻
係用指天椒整嫁!
呢個食唔食得辣嘅人真係唔好挑戰🙊🙊🙊🙊🙊🙊

行埋去廚房,自己車仔麵自己揀😳

朋友叫左!波菜麵配魷魚、花菇、牛腩、芝士腸、墨魚丸同牛筋丸

老細話佢哋每一個面都係足了200g
🤤樣樣野都好好食👏🏻👏🏻
強烈推介佢哋嘅特級墨魚丸呀🤤🤤🤤

係真材實料嘅特級墨魚丸你真係聞到有陣墨魚仔嘅味㗎!

台灣麻辣鴨血!
我發現呢間車仔麵都有好多台灣餸揀㗎😆😆😆
又麻又辣既鴨血🤤🤤🤤大愛

烏冬配豬紅、魚皮餃、墨魚丸、豬腸、台灣香腸同埋章魚燒

黑椒台灣香腸真係好好食🤤令到我超級掛住台灣嘅夜市🤪🤪🤪🤪
而且豬腸亦都非常肥美🤤洗得都好乾淨
配埋佢哋嘅秘製辣醬🤤🤤🤤真係勁開胃成碗清晒佢!🤤🤤🤤🤤🤤

連埋兩個嘢飲!兩碗六餸飽肚車仔麵先係$165🤤🤤🤤🤤

2018-12-04 32 浏览
本身就住荃灣 成日都會行路德圍食食食今次同朋友試左呢間新既車仔麵我點左4個餸 要米線雞翼 午餐肉 廚師腸 墨魚丸全部都有2大件 比想像中多因為好多時係街食車仔麵要1個餸就得1件 例如廚師腸咁.墨魚丸大粒 好特別 食到墨魚粒粒新鮮 款式特別 係外面食唔到!應該係店自己手打自己製。.米線麵底好多 suggest快點食否則湯唔係太多會好易吸左.朋友點左6餸麵 佢話好滿足而且比想像中好食。.我本身超愛葱佢呢度可以自己落葱真係好好好正好好食。
本身就住荃灣 成日都會行路德圍食食食
今次同朋友試左呢間新既車仔麵
我點左4個餸 要米線
雞翼 午餐肉 廚師腸 墨魚丸

全部都有2大件 比想像中多
因為好多時係街食車仔麵要1個餸就得1件 例如廚師腸咁
墨魚丸大粒 好特別 食到墨魚粒粒

新鮮 款式特別 係外面食唔到!
應該係店自己手打自己製。
米線麵底好多 suggest快點食
否則湯唔係太多會好易吸左
朋友點左6餸麵 佢話好滿足
而且比想像中好食。
我本身超愛葱

佢呢度可以自己落葱真係好好
好正好好食。
2018-12-01 42 浏览
<來多碗車仔麵 食完好想來多碗😂>一路知有來多碗呢間車仔麵 但冇機會試 . 甘啱荃灣開左分店 經過就試試佢 食店既 menu清楚 唔同價錢可選唔同數量既餸 客人可以喺出面對住野食點👍🏻 最多7 餸77 蚊 價錢合理 仲有唔同小食添🍴7 餸車仔麵 77 蚊魷魚 🦑通菜🥬 雞翼🐤 紅腸 🐷咖哩魚蛋🐟 冬菇每一樣材料都用心制作 魷魚爽口 通菜新鮮 冬菇大件爽甜 紅腸夠香咸 而我點左加3 蚊既菠菜麵 口感爽口 菠菜味香🍜 最正係佢既辣醬 用新鮮辣椒炒 辣得過癮又惹味🌶 好正😃 🍴7 餸車仔麵 77 蚊有好特別既胡椒豬肚丸 🐷咬落去似豬肉丸 食落淡淡胡椒味 香甜既 溏心蛋 🥚彈牙既墨魚丸 🦑仲有瑞士汁入味豬手 口感彈牙充滿膠汁 🐷入味 豬皮 章魚燒丸都好特別🦑 生菜都好新鮮🥬 點左河粉 厚度適中 好夠爽滑 十分唔錯😃 🍴台灣麻辣鴨血 18 蚊🦆好抵食既鴨血 鴨血既質感爽滑 咬落帶 d粉口感 醬汁好正 充滿麻辣香🌶 而底層仲有新鮮韭菜🥬好正 🍴蘿蔔豬腸 13 蚊🐖🥕勁入味 蘿蔔 煲得勁淋大大件😃 而豬腸係新鮮入貨 口感彈牙爽滑 湯汁咸度適中 好好味 🍴辣醬拌牛柏葉18 蚊🐮外

<來多碗車仔麵 食完好想來多碗😂>

🍴7 餸車仔麵 77 蚊
魷魚 🦑通菜🥬 雞翼🐤 紅腸 🐷咖哩魚蛋🐟 冬菇

🍴7 餸車仔麵 77 蚊

🍴台灣麻辣鴨血 18 蚊🦆

🍴蘿蔔豬腸 13 蚊🐖🥕

🍴辣醬拌牛柏葉18 蚊🐮
外表排得好靚既牛柏葉 柏葉好爽口 好新鮮 盡吸辣汁🌶 辣汁係比較香辣嗰款 同爽口既柏葉好 match

Score 平均分 <8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#來多碗車仔麵
荃灣路德圍42 號安富大廈地下5 號鋪
~~~~~~~~~~~~
2018-12-01
2018-11-29 36 浏览
喜歡食車仔麵的我,今日嚟到荃灣(來多碗)車仔麵,我一次過叫左最鍾意食嗰幾款,味道及質素都好好,小店的裝修十分舒服不像一般車仔麵檔,都係坐圓凳同十分逼夾,未食完你就好想快啲走,小店設計係用高背卡座,所以坐得好舒服。車仔麵有好多唔同款式的餸,有成20多款咁多,更有一款是你喜愛。叫左碗有六個餸的車仔麵$56 其實這碗麵可供兩人食。四餸麵$42分別有:豬腸、鳳爪 雞翼尖、同牛丸。 辣魷魚鬚$14,尤魚夠爽口,但係如果再多些醬汁,會更惹味。豬大腸是我的至愛,鹵得好夠味,實在要再encore一碟,都係12蚊好抵食。

叫左碗有六個餸的車仔麵$56 其實這碗麵可供兩人食。

四餸麵$42分別有:豬腸、鳳爪 雞翼尖、同牛丸。

辣魷魚鬚$14,尤魚夠爽口,但係如果再多些醬汁,會更惹味。