2023-09-25 643 浏览
昨天帶小朋友去上音樂班,之後再出去食午餐真的太多可以坐得較為舒適的餐廳🫶🏻所以去了這家元朗冰室🎈今次叫了常餐叉燒通粉,牛油多士炒蛋🤓今次發現小朋友很鍾意食通粉🥰叉燒也整得非常軟熟,最後小朋友將整個牛油方包通粉都吃完,而且餐廳還提供了紙巾也很方便♥️
昨天帶小朋友去上音樂班,之後再出去食午餐
真的太多可以坐得較為舒適的餐廳🫶🏻
所以去了這家元朗冰室🎈
今次叫了常餐叉燒通粉,牛油多士炒蛋🤓
今次發現小朋友很鍾意食通粉🥰
2023-09-24
2023-09-19 138 浏览
早幾天帶小朋友學興趣班,學完後帶小朋友去食午飯🫶🏻看到這個元朗冰室座位還算舒適因為帶着小朋友坐得舒服也很重要之後我看餐牌選了一份$49沙嗲牛肉常餐♥️小朋友很喜歡那塊多士牛油味很香🎈炒蛋也炒得很水潤💕職員的態度也很好👍🏻
早幾天帶小朋友學興趣班,學完後帶小朋友去食午飯🫶🏻
看到這個元朗冰室座位還算舒適
炒蛋也炒得很水潤💕
職員的態度也很好👍🏻
2023-09-17
等候时间
2 分钟 (堂食)
2023-08-30 442 浏览
收工突然想食牛扒,入左呢間餐廳,叫左一個 頭髮夾住鯊魚夾嘅侍應,叫咗佢好多次都唔 show我,到叫左六聲佢先過嚟問我要咩,我話 一個牛扒餐,要黑椒汁,佢好串咁問返我咩 話,咩汁話,我話黑椒汁,我心諗我過黎食牛 扒啫,唔駛好似大排檔咁掛,等左5分鐘,牛 扒已經上枱,一見到個扒似足擺左一段時間先 拎出黎,一切個扒係凍嘅,算,當我黑仔,好 又一餐唔好又一餐,但一定冇下次
2023-08-30
等候时间
5 分钟 (堂食)
2023-08-18 299 浏览
太子有間冰室,元朗冰室,我鍾意佢嘅厚切🐷豬扒,啲豬扒口感好好,好Juice,焗豬扒飯, 焗到個焗食香噴噴,🧀芝士拉絲,還有啲咖喱都好味,佢其他食物都好有水準,一間值得推介俾朋友嘅冰室
2023-08-09 284 浏览
Honey 和我不太餓,只想揾個地方坐吓傾吓偈,飲杯嘢,路過元朗冰室,下午茶,啱曬!落地玻璃,看到街外,幾hea,幾舒服。不餓,所以只單點飲品。紅豆冰幾好,不太甜,紅豆夠稔又飽滿。

落地玻璃,看到街外,幾hea,幾舒服。

不餓,所以只單點飲品。
紅豆冰幾好,不太甜,紅豆夠稔又飽滿。

2023-08-09
2023-07-02 351 浏览
我最近去了一家元朗冰室品嚐了他們的牛肉烏冬和豬扒飯但是對這兩道菜的口感和味道都沒有太大的驚喜牛肉烏冬的烏冬麵條確實富有彈性但牛肉的口感和味道都比較平淡湯頭也沒有太多的層次感讓我感覺這道菜品有些單調而豬扒飯的豬肉煎得恰到好處但醬汁的調味有些過於沉悶總體而言這兩道菜品都表現得比較中規中矩沒有讓我有太多的驚喜和印象這兩道菜品可能會讓你感到有些失望總之,我給這兩道菜品的評分為中規中矩一般般吧價錢方面就一般般啦60幾蚊一個茶餐廳午餐
我最近去了一家元朗冰室品嚐了他們的牛肉烏冬和豬扒飯

總體而言
這兩道菜品都表現得比較中規中矩
沒有讓我有太多的驚喜和印象
這兩道菜品可能會讓你感到有些失望
總之,我給這兩道菜品的評分為中規中矩
一般般吧

價錢方面就一般般啦60幾蚊一個茶餐廳午餐
2023-06-20 173 浏览
行行下突然好想食西多士 咁岩前面見到呢間茶餐廳就入去叫個下午茶食下落單果陣,個侍應仲話 做咩今日咁多人食西多士 haha 個西多士都正正常常 可能真係太耐無食 所以覺得幾好食 熱辣辣咁 入面又有花生醬 加埋杯凍檸茶 真係嘆返個下午茶先
行行下突然好想食西多士 咁岩前面見到呢間茶餐廳
就入去叫個下午茶食下
落單果陣,個侍應仲話 做咩今日咁多人食西多士 haha
用餐时段
下午茶
2023-05-28 242 浏览
星期日早上行入呢間冰室 已經好多人食緊早餐第一次入黎 坐位都算幾多窗邊的都係雙人卡位 我地3個人所以選了窗附近的4人座位打開餐牌 見到招牌炸厚豬扒再見到餐牌上有 自家制五香肉丁最後我地叫咗兩份五香肉丁煎蛋公仔麵自家制五香肉丁 味夠 唔算太辣 肉亦唔硬麵煮得剛剛好 不會太淋成碗麵都幾好味咖啡係即磨咖啡 都幾好 唔錯另一份 叫咗 咸牛肉蛋治凍檸茶都幾好味 食物上餐都幾快
星期日早上

咖啡係即磨咖啡 都幾好 唔錯

另一份 叫咗 咸牛肉蛋治
凍檸茶

都幾好味 食物上餐都幾快
朝早嚟咗食個早餐。見到42蚊一個兩餸麵加個有8飲品,好似唔錯所以行咗入去。不如首先講吓啲優點,個凍檸茶事實上喺做得幾好嘅。甜甜地,但喺又唔會太甜,所以我自己都會推介一下。個沙嗲牛都OK,但喺無乜特別。不過有啲好奇點解碗麵裡面會有一舊差唔多無切過嘅菜。除此之外,服務態度都唔差,比錢夠快手。不過環境就,哇,我自己覺得有啲反感,食完碗麵就好快走咗,無感再坐多兩分鍾。睇返啲相就知點解。都差唔多啦,無乜其他感想。

都差唔多啦,無乜其他感想。

2023-05-15
2023-04-18 232 浏览
蜜汁叉燒肉通常是用肥肉制作而成,口感比較香,蜜汁則增加了一些甜味,讓肉質更加美味。在口感上,瘦肉蜜汁叉燒肉通常比五花肉制作的叉燒肉更加爽脆,口感更加清新。雖然叉燒睇上身好瘦,但唔算硬,適合作為快餐或午餐食物。如果您想要享受美味的叉燒飯,同時又想保持健康,那麼蜜汁叉燒飯是一個不錯的選擇。

2023-03-20 276 浏览
太子元朗冰室即焗熱辣辣係正嘅,佢啲豬扒厚度適中,質感鬆軟,芝士係夠既,唯一係個汁差左冇咩茄味,似燒汁,之前真係幾好食,唯有再去試第二間🤣🤣🤣售價63性價比比較低
太子元朗冰室
售價63性價比比較低
2023-03-20
等候时间
15 分钟 (堂食)
2023-03-02 246 浏览
嘢食一次難食過一次,一次少過一次。每次落單一定會落錯單,落錯單又話出咗唔比換,下下都要硬食。廿幾蚊薯條都唔係想要啲咩質素,但會唔會係少得可憐。牛扒就每次個唔同味,係合埋眼都吞唔落嗰隻。豬扒就招牌啦,但除咗油味之外,真係食唔到有肉味。講真,真係食得出好求乸其咁整。價錢係唔變吖,但啲嘢食一次少過一次,一次劣過一次。真心講句真係唔會再幫襯。坐低睇完餐牌想嗌嘢食,舉到到隻手斬都冇人理。上菜或者服務真係連麥當勞都比唔上。失望。
2023-02-26 231 浏览
真心難食到Ok既一間隱世食店。而家係香港要搵一間裝修ok,門面ok,坐得舒服,但難食到食啵落口既餐廳真係好難。啲雞好似隔左幾個星期果陣味,真心擺唔到落口。份量又唔多。得果幾舊,真係食燒味店好過。千祈唔好黎呢間野食雞!行過呢間野都真係算幾多人下!但食物質素真係好差,見到咁多負評都唔係好信,因為間店都算多。照常理難食無理由會多人。同埋呢間野一坐落去20分鐘就開到冷氣勁大,勁響,可能準備收工開大啲。整體係食得好辛苦
真心難食到Ok既一間隱世食店。

千祈唔好黎呢間野食雞!

照常理難食無理由會多人。

整體係食得好辛苦
蔥油雞飯
2023-01-24 274 浏览
入座晚上8點叫荷葉蒸雞飯,話要等25分鐘,已知道沒有問題,點知等到8點9都未到,於是追單,落單條友話入去睇睇先,然後話等多一陣就得啦!等到成9點重未有,再追搵經理問,又話入去睇,跟住話就到,快啦好快到,追到晚上十點都未蒸出來,最後叫我轉叫其他食物,話廚房漏咗單,真係離普,等咗成兩個鐘先話漏單,唔知點做生意,隔離張枱遲個我落單都有荷葉飯食,嬲得我走啦,成肚火點重食得落,真係不知所謂,餓到胃抽筋真慘,新年期間唔想鬧人都唔得👎🏿
2023-01-24
用餐时段
2022-11-10 438 浏览
今朝難得老公放假,就兩公婆歎個醒晨早餐。呢間鋪就樓下,都幾方便。我嗌佐個雪菜肉絲米粉,米粉相對入味,起碼無咁白,雪菜好多,分量夠大。先生就照舊,沙爹牛肉面🍜牛肉面都大份,牛肉好大塊一人配一杯野飲。我嗌佐啡走,凍飲➕3蚊,兩個人吃到飽飽。總評:還算可以的一間港式餐廳,如果有埋雙拼面🍜選擇可能會多元化D,仲有係廁所🚾太細啦。去幫襯咁多次第一次挪鎖匙去廁所🚾,oh,門口轉左去穩,如🈚需要盡量就🈚去啦
先生就照舊,沙爹牛肉面🍜牛肉面都大份,牛肉好大塊

一人配一杯野飲。我嗌佐啡走,凍飲➕3蚊,兩個人吃到飽飽。

雪菜肉絲米粉
沙爹牛肉面