2019-09-15 413 浏览
岩岩係太子做完少少野, 見有少少時間就去食個快lunch😊 一打開個餐牌就決定食個豐富d嘅全日餐加個好耐都無食過嘅奶油豬🐷😋😋全日餐都幾多單品😆 入面有炒滑蛋🥚, 火腿, 德國腸仔, 茄汁焗豆, 厚切煎豬扒🐷, 沙律配芝麻醬🥗同牛角包🥐, 味道正正常常, 唔錯!奶油豬🐷🥯, 奶油豬熱辣辣, 加埋牛油同煉奶, 香脆又香甜, 好味😋 如果可以再多d煉奶就perfect池😆😆總結: 味道屬正常茶餐廳嘅質素, 不過不失, 價錢亦唔貴, 平靚正!😊😊

2019-09-07
2019-08-30 278 浏览
開係太子既元朗冰室,厚豬扒非常出名,豬扒好夠鬆軟,經常行過都會黎呢到食lunch,有好多午市套餐,$47-$68 不等。都有日式烏冬食,叫左個雞扒烏冬,味道不過不失,雞扒都好大塊又入味,仲有好滑既炒蛋。黎過食過好幾次,整體食物味道偏濃味,食物質素唔錯只係飯既話,飯粒就會硬左少少。
2019-08-15 277 浏览
呢日LUNCH去左元朗冰室食午餐。其實佢有午餐, 又有好多唔同既飯同麵食可以揀。見到佢有個洋日風味拉麵好豐富,連熱飲$54, 就叫咗來試下。洋日風味鳥冬 ($54)佢個拉麵可以轉鳥冬,湯底可以揀豬骨/地獄湯。佢真係好豐富的, 有雞扒, 腸仔, 火腿同炒蛋,其實幾乎食呢碟野已夠飽。味道, 一般啦, 正正常常~係塊雞扒有少少乾同硬囉~烏冬都OK~唔係正宗日式豬骨湯鳥冬,係港式食物來, 但味道可以的~間唔時想食下烏冬, 呢個都OK的~
呢日LUNCH去左元朗冰室食午餐。
其實佢有午餐,
又有好多唔同既飯同麵食可以揀。
見到佢有個洋日風味拉麵好豐富,
連熱飲$54, 就叫咗來試下。
洋日風味鳥冬

洋日風味鳥冬 ($54)

佢個拉麵可以轉鳥冬,
湯底可以揀豬骨/地獄湯。

佢真係好豐富的, 有雞扒, 腸仔, 火腿同炒蛋,
其實幾乎食呢碟野已夠飽。
味道, 一般啦, 正正常常~
係塊雞扒有少少乾同硬囉~

烏冬都OK~
唔係正宗日式豬骨湯鳥冬,
係港式食物來,
但味道可以的~

間唔時想食下烏冬,
呢個都OK的~
2019-08-12
用餐时段
2019-07-27 289 浏览
意粉唔彈牙,比759個啲四蚊意粉好少少肉醬無味,得個樣紅豆冰沖唔好,成堆白點浮下浮下雞脾太咸但係上菜快 適合條脷整親食唔到味又要快嘅人但係正常有味覺嘅人就中一下常唔推薦啦
意粉唔彈牙,比759個啲四蚊意粉好少少
肉醬無味,得個樣
紅豆冰沖唔好,成堆白點浮下浮下
雞脾太咸

但係上菜快
適合條脷整親食唔到味
又要快嘅人

但係正常有味覺嘅人就中一下常唔推薦啦
2019-07-24 250 浏览
呢間元朗冰室喺太子,特餐由朝早十一點開始供應,可以自由配搭餸,加三蚊多一款,唔驚唔夠飽!除咗必備嘅沙嗲牛肉雪菜肉絲等等,加十蚊仲有厚豬扒。既然sell自己係厚豬扒專門店,當然要試吓佢哋豬扒。個豬扒雖然望落唔大舊,但的確比平時食嗰啲厚,切開已經見到好多肉汁,個皮煎得好香脆,啲肉好滑、唔韌,果然係好好食。至於個麵,份量都幾多,用大碗裝,沙嗲牛肉同雪菜肉絲都好多,仲有兩舊午餐肉。平時食呢類餐好怕唔夠飽,食呢一個絕對唔會。特餐當然唔少得個包同蛋啦,個包加咗蒜蓉焗,好脆;炒蛋好滑。除咗常餐,見到全日早餐都好多人食,下次再嚟可以試吓。

厚豬扒

沙嗲牛肉公仔麵
雪菜肉絲米粉加餐肉

炒蛋配蒜蓉多士

特餐當然唔少得個包同蛋啦,個包加咗蒜蓉焗,好脆;炒蛋好滑。

除咗常餐,見到全日早餐都好多人食,下次再嚟可以試吓。
厚豬扒
沙嗲牛肉公仔麵
雪菜肉絲米粉加餐肉
炒蛋配蒜蓉多士
2019-07-06 265 浏览
好多次經過門口都冇入黎,今次終於啱時間,入黎食個晚餐。見到厚豬扒套餐,心諗網名黎啫,兩塊厚豬應該緊緊夠飽,就試下佢。等到上菜,真係唔係講笑,兩塊咁大塊,一路食一路驚食唔完。最終食完兩塊扒,飲埋汽水飽晒,冇食過d飯。美中不足頭頂冷氣出水,希望有改善啦。

美中不足頭頂冷氣出水,希望有改善啦。
2019-06-25 257 浏览
早上約8:15到達餐廳,尚算人多但仍能找到位置。我們一行四人分別點了4款早餐,其中普通早餐(A-D)只需$35,而包含豬扒的早餐稍貴,另外凍飲加$3。早餐A-D均附送蒜茸包,A-C更有炒蛋,非常飽足。D餐蕃茄湯牛肉通粉湯底味濃,但配菜三色豆賣相及味道一般。C餐雪菜肉絲火炒有大量雪菜及數條肉絲,整體味道偏淡。西式豬扒餐賣相吸引,豬扒於上菜時仍熱辣辣,似乎為即時製作。豬扒雖然脂肪較多,但味道不錯。總體而言,服務一般但食物性價比高。

總體而言,服務一般但食物性價比高。

2019-06-25
$40 (早餐)
2019-06-10 367 浏览
我好少會喺呢度擺一啲我覺得唔好食嘅嘢食,因為我覺得搵食艱難,少不免都會有啲quality上嘅問題,但係今次真係不吐不快!嗰日想食茶餐廳,喺太子見到呢一間元朗冰室,見佢裝修都OK就入去食啦。Dear姐呼呼喝喝,係咁趕住問我地要食啲咩咁。之後我求其叫咗個餐,入面個肉醬死鹹,啲豬扒拿到已經冇晒味得啲梳打粉味。之後啲姐姐抹枱有眼麗麗好似覺得我哋阻住佢咁。總之成個experience好差。俾錢我都唔會黎。又貴。

2019-06-03 381 浏览
名為元朗冰室,不過係九龍開既。最初第一次食係深水埗果間,但呢一年呢間野瘋狂開分店,睇黎幾好撈...黎得呢間茶記,一定係食佢招牌厚豬扒架啦。50幾蚊加條腸同野飲。個厚豬扒一如既往keep到水準,大大塊厚切,兩邊煎香,外面有少少脆脆地,入面既肉好腍,但又唔會覺得係鬆肉粉啦到林patpat,味道上唔咸唔淡,點一點佢既特製豉油,用黎送飯就一流。個腸就普普通通啦,冇咩好講。唔係幾好既地方係佢d配菜又凍又冇味,我寧願唔要。呢間野第一次食既時候先43蚊 估唔到兩年後加到就黎60,令到性價比都下降不少。
名為元朗冰室,不過係九龍開既。

個腸就普普通通啦,冇咩好講。
唔係幾好既地方係佢d配菜又凍又冇味,我寧願唔要。
2019-05-21 303 浏览
下午行完街覺得有d攰加上有少少餓諗住這裡個地方坐低休息下.店鋪面積都算幾大,都有唔少人,不過好在唔使等位.見到仲有下午茶餐可以點,就點咗兩個試下.佢哋嘅下午茶餐時間到下午6點,炸雞脾份量都可以,外皮炸得好脆,肉質都可以,不過薯條一上臺就已經係凍嘅,另外脆魚柳比較薄一塊,份量唔算多,搭配嘅沙律唔錯係水果沙律,另外跟餐嘅咖啡一般,加咗錢換個紅豆冰都算唔錯,唔會太甜,紅豆唔會一粒粒.整體嚟講一般,不過都幾適合休息坐下食個下午茶.
下午行完街覺得有d攰加上有少少餓諗住這裡個地方坐低休息下.

整體嚟講一般,不過都幾適合休息坐下食個下午茶.
2019-05-11
2019-05-13 271 浏览
想食間cafe勁多人排隊... 唔想等所以就周圍行 搵到呢間冰室 上去openrice睇到佢都幾多分店心諗應該唔會太伏嘅... 位置幾方便 就喺地鐵站附近 幾步就到 咁野食都幾多選擇 上至拉麵下至all day breakfast😂😂😂 當然價錢高個普通既冰室 講返個adb 49蚊包熱飲 加五蚊可以upgrade到紅豆冰 但係我就冇揀 個餐本身都幾豐富 雞扒/牛柳/魚柳三選一 加埋炒蛋 火腿 茄汁豆 兩條黑椒腸 沙律 牛角包 擺盤真係唔靚 好鬆散 如果用細啲嘅盤會好好多 睇上去冇咁寒酸😂😂😂 除左牛柳之外其他既都係凍凍地 扣左好多分數... 尤其是個包... 擺入微波爐轉個三十秒都好喇... 牛柳幾好食 普通茶室水準 炒蛋質地都OK但係唔夠咸 好似冇調味咁... 其他既除左凍之外 仲比得勁少 我呢個女仔都食唔飽...伏唔伏見仁見智喇 但係我就唔會再幫襯

伏唔伏見仁見智喇 但係我就唔會再幫襯

2019-05-07 233 浏览
厚豬排一流,不時都會想返黎食。叫左個特餐,加$10可轉厚豬排。價錢唔算好抵,但晚餐黎講算唔太貴,厚豬又好食。我特登另外買左一份外賣比屋企人食,叮幾十秒後都好好食。
  • 厚豬排
2019-04-24 291 浏览
是夜會食dinner buffet, 所以二點食個下午茶餐的飽點便算!$31的熱狗皇包熱飲熱狗條腸大條蓋去已烘過的麵包,加埋生菜蕃茄同醬,十分幸福滿足$30 沙爹牛肉包跟熱狗一樣的熱烘芝麻包加了一片片分明的沙爹牛,只嫌汁太多,麵包淋了些!抵食又用心👍🏻

$31的熱狗皇包熱飲

熱狗

$30 沙爹牛肉包

抵食又用心👍🏻
沙爹牛肉飽
熱狗
沙爹牛肉飽
2019-04-22 222 浏览
今日是復活節假期的最後一天,有些不捨,只好及時行樂。早餐可以慢慢品嚐不用太趕,可以輕鬆腦放空休息一下。環境舒適坐的位置不會狹窄,燈光光猛,給人感覺很有活力。裝修一般,跟附近的普通茶餐廳差不多。我㸃了馳名厚豬扒全日早餐,豬扒真的很厚身😊😊😊😋肉質鮮嫩不硬,腸仔不算大條,有香草味道,特別好吃😋沙律裏面有我最喜歡的芝麻醬,還有牛角包🥐好香的牛油味、炒蛋同火腿茄汁焗豆。這個早餐很豐富太高質素了。

2019-04-22
2019-03-27 241 浏览
當你食得多西式嘅All day嘅時候,不妨轉下港式嘅all day都唔錯喎🤩🤩🤩呢間冰室主打厚切豬扒,之前食lunch嘅時候食過一次,豬扒確係出色今次試吓呢度嘅早餐先,既然出名食豬扒梗係一定要食返豬扒啦帶咗個全日早餐,有豬扒,炒蛋,火腿,茄汁豆同多士,不過早餐嘅豬扒並唔係厚切,不過同樣都好出色啵,豬扒煎得岩岩好,好鬆厚👍👍👍朋友就嗌咗個沙嗲牛肉麵早餐配炒蛋多士,碟炒蛋炒得好出色好creamy,不過食落去就爭小小味道,同埋略嫌少左啲蛋味
今次試吓呢度嘅早餐先,既然出名食豬扒梗係一定要食返豬扒啦