餐厅: 元気寿司
资讯:

2024-12-01 102 浏览
终于在香港吃上回转小寿司了软壳蟹 🦀和酥脆中包裹绵软的小螃蟹大眼瞪小眼👀。轻松咬开后,软嫩香甜的蟹肉从脆壳中喷涌出来,鲜香与油香融合,但我觉得稍微有点点咸…三文鱼刺身 蛮新鲜的,鲜嫩肥糯的三文鱼切的很大块,很有满足感♨️这一家是先用手机点单,再通过大转盘送到面前的。虽然时间很充裕,但是就让人有一种紧张的刺激感,蛮好玩的!
终于在香港吃上回转小寿司了
2024-08-30 123 浏览
大人小朋友都很滿足😋油甘魚 三文魚 帆立貝 好新鮮好味道軟殼蟹手卷 好足料 好香脆 必食!👍🏻芝士薯餅年糕 熱辣辣 超推 好好食👍🏻芝士好香濃牛肉烏冬 牛肉好香小朋友很喜歡吃👍🏻章魚燒 有驚喜 粒粒飽滿😋
大人小朋友都很滿足😋
油甘魚 三文魚 帆立貝 好新鮮好味道
軟殼蟹手卷 好足料 好香脆 必食!👍🏻
芝士薯餅年糕 熱辣辣 超推 好好食👍🏻芝士好香濃
牛肉烏冬 牛肉好香小朋友很喜歡吃👍🏻
章魚燒 有驚喜 粒粒飽滿😋
2024-08-29
2024-08-27 98 浏览
心血來潮想食壽司,而附近就得間元氣,諗住星期日好多人都要等下位啦,點知唔使等直接就可以入去喇。今期限定佢哋有脆蒜帆立貝壽司,牛油味噌燒大切三文魚,仲有極上海鮮三點有赤海蝦特大松葉蟹棒同埋北寄貝添,都只係38蚊咋喎,咁我梗係要試下啲限定嘢啦。除咗呢幾樣之外嚟到元氣必點嘅梗係有蒸蛋啦,炙燒脆蒜赤海蝦壽司,炙燒牛油赤海蝦壽司。咁食完凍嘢咁就梗係食下啲熱嘢啦,呢度我最欣賞嘅熟食就有燒三文魚鮫,炸雞翼,同埋牛肉湯烏冬。咁食完煮食就咁係要叫返個甜品,佢哋呢期有個限定crossover海賊王嘅shake shake檸檬梳打味雪糕,混合咗可樂味同埋檸檬味嘅爆炸糖落去shake,食落又幾過引喎。總括嚟講呢餐呢都做到元氣嘅水準嘅不過不實驚喜就冇特別大㗎喇但係性在夠方便性價比嚟講都唔算太低。
2024-06-04 150 浏览
今晚同friend一齊食brunch食咗好多唔同嘅壽司呢個壽司味道正常,冇雪櫃味道,應該都新鮮嘅推介呢個炸軟殼蟹嘅手卷,食得出軟殼蟹係好新鮮炸嘅同埋啲壽司煩唔會太多,鍾意食軟殼蟹嘅人鰻魚呢個麻麻哋啦,雖然啲醬汁好多,但係我覺得唔好食可能啲肉太腍蒸蛋呢個味道冇壽司郎嘅好食,先配料唔夠多啦,如果壽司郎會有多啲嘢食,不過呢個蛋就勝在非常之熱辣辣幾新鮮灼燒三文魚嘅味道麻麻哋,感覺上個火候唔夠猛烈,所以就冇咗香味
今晚同friend一齊食brunch

食咗好多唔同嘅壽司
呢個壽司味道正常,冇雪櫃味道,應該都新鮮嘅

2023-12-07 311 浏览
我今天到元氣食品享用午餐,因為他們正在舉行一個蟹主題活動,所以我和我的朋友點了一些蟹壽司。我們非常幸運,因為今日元氣會員享受到了8折優惠,我地叫左好多款!菜單上有許多款…我們先點了一盤蟹腳壽司,蟹腳肉鮮嫩多汁,配上壽司飯,口感十分美妙。接著,我們又點了一盤蟹籽壽司,這道菜色彩繽紛,蟹籽鮮甜爽口,給整個壽司添加了豐富的口感。我們還點了一盤蟹肉壽司卷,裡面包裹著新鮮的蟹肉,配以酥脆的海苔和壽司飯,每一口都讓人愛不釋手。另外,我們還試了一味噌湯,湯底濃郁,$19!好抵!喝起來暖胃又開胃。除了壽司之外,他們還有其他蟹主題的料理可供選擇,食材的新鮮度和製作的精細程度都非常出色,最緊要抵食!值得一提的是,服務人員非常友善和專業,他們總是笑容滿面地接待客人,並且樂於解答我們的問題。整體用餐環境乾淨舒適,音樂輕柔,讓人感到放鬆愉快。

2023-12-06
2023-07-01 418 浏览
#蝦貝三點 :有螺片、甜蝦同赤貝❣螺片、赤貝🐚清新爽脆,甜蝦軟腍鮮香.#珍寶甜辣墨魚 : 係Jumbo 級嘅原片墨魚呀🦑! 肉質厚實又彈牙, 上面淋上香甜微辛嘅醬汁同惹味嘅紫菜脆片,口感豐富 .#醬油蝦 : 醬油蝦超入味❤️ 以琉球醃漬甜醬油、蒜茸同味淋特調醬油浸泡,配以切成薄圈嘅青椒點綴,甜香微辛☺️ 好食.#赤海蝦味噌燒 : 赤海蝦沾上海老一齊炙燒,面層灑上金黃大蔥絲,海老香氣超濃郁☺️ .#三式蝦迷你飯 : Mini 版丼飯好可愛呀☺️ 丼飯上盛載滿滿原隻彈牙赤海蝦、鮮味滿滿嘅甜蝦、爽口白蝦、口感豐富飛魚籽,啖啖鮮滋味!.#翡翠螺 爽口彈牙大大隻嘅螺肉配微酸青檸片☺️ 微咸充滿海洋清爽
2023-01-24 514 浏览
元氣本身都係平價壽司之選! 平時叫開delivery 外賣,咁啱嗰日附近做完嘢買外賣先發現外賣自取抵咁多!平過送貨好多,本身已經平,仲要再有優惠!你當單點本身差唔多$20蚊,優惠左17數左右,自取$15就有!!!兩盒壽司大約等咗20分鐘左右,前面冇人排隊嚟講都算有啲耐。平時送貨會有個銀色反光面冰袋裝住,但係外賣自取就一個膠袋不過都冇咩所謂,送貨同自取每盒都爭成$30$40! 一個袋有咩所謂,係等耐啲啫!good

兩盒壽司大約等咗20分鐘左右,前面冇人排隊嚟講都算有啲耐。

2022-10-13 467 浏览
自己一個人最佳之選經常地自己一個人食元氣壽司🍣季節限定 - 「一本穴子」味道🌟🌟🌟🌟🌟5/5價格🌟🌟🌟🌟4/5分量🌟🌟🌟🌟🌟5/5夏の味覚 姐係夏天先有啊!「一本穴子」意思指「原條星鰻」,夏天最為當造肥美。炙燒既一本穴子份量好足,真係有原條,配以香甜惹味嘅特製醬油,建議唔好落晒,我都只係落幾滴,經炙燒後肉質份外軟嫩鮮甜,同鰻魚既質感完全唔同,係比較淋身,都比較厚身唔會話薄chitchit
自己一個人最佳之選

經常地自己一個人食元氣壽司🍣

季節限定 - 「一本穴子」
味道🌟🌟🌟🌟🌟5/5
價格🌟🌟🌟🌟4/5
分量🌟🌟🌟🌟🌟5/5

夏の味覚 姐係夏天先有啊!

「一本穴子」意思指「原條星鰻」,夏天最為當造肥美。

突然想吃寿司,正好办点事路过这附近,就去元气寿司买了些外带的寿司,这都是我之前去必点的东东,这次带回家之后,发现寿司味道没有因为外带下降太多,依然是很好吃,他给的酱油包个人觉得蛮多的,这些寿司当晚饭没什么问题。
2022-02-15
15 分钟 (外卖自取)
2021-08-29 665 浏览
適逢週末有空和女友逛街,於是便到了尖沙咀的元氣壽司高速線,品嚐精美的壽司。這間分店位於尖沙咀中心,故此人流非常多,在門口等候的時間,亦有大概30分鐘。幸好店員安排適當,等後的號碼一到,即時獲安排入座,非常體貼。今期元氣壽司推行塔斯曼尼亞三文魚盛宴,所以我們都非常期待可以品嚐到有關菜式,可惜的是,由於分店人數太多,有關菜式已經全部售出,所以若想品嚐,其他顧客記得要盡快到元氣壽司🍣雖然未能品嚐到塔斯曼尼亞三文魚,然而這間元氣分店的其他菜式仍然保持在高水平,魚生亦很新鮮。壽司亦不錯,熱食亦恰到好處。這次我們到元氣壽司亦特定點了一個提子特飲,特飲的質素都很高,可以說彌補了沒有三文魚的遺憾。總言之,元氣壽司還是會去的

壽司亦不錯,熱食亦恰到好處。

總言之,元氣壽司還是會去的
🤴🏻身體天生唔食得魚生,如果唔係會肚仔痛!好奇怪今日突然同我講佢要食壽司🍣、好想食壽司🍣🤔🤔喺尖沙咀行過兩條街就有間‘元氣壽司🍣’,今期同角落生物有聯成,就叫咗三樣佢嘅菜式!🤴🏻就叫咗佢可以食嘅🍣 鰻魚🍣甜甜地冇乜骨😙😙牛肉烏龍麵好鹹唔建議叫😅😅魚頭湯就腥腥地😞😞!日式海鮮燉蛋好滑,但蛋味不足🙂🙂角落生物炸豬扒手卷紫菜脆口,有角落生物公仔係上面有趣得意😎😎角落生物玉子🍣有角落公仔圖案喺玉子上面,味道一般🙂🙂我就講吓啲魚生🍣啦😚😚,蔥香油甘魚超重魚香味,肉質亦好滑!黑松露帆立貝🍣沒有黑松露味,帆立貝肥厚😀😀吞拿魚蓉手卷裏面嘅吞拿魚茸真係由頭食到落底😊😊甜品方面叫咗泡芙同另一款角落生物甜品,但上枱時都係超硬,要等一陣溶下先食到,味道一般😆😆最後食滿380可以做會員,未知有咩優惠!哈哈😄😄
🤴🏻就叫咗佢可以食嘅🍣
鰻魚🍣甜甜地冇乜骨😙😙
牛肉烏龍麵好鹹唔建議叫😅😅
魚頭湯就腥腥地😞😞!
日式海鮮燉蛋好滑,但蛋味不足🙂🙂
角落生物玉子🍣有角落公仔圖案喺玉子上面,味道一般🙂🙂

我就講吓啲魚生🍣啦😚😚,蔥香油甘魚超重魚香味,肉質亦好滑!
黑松露帆立貝🍣沒有黑松露味,帆立貝肥厚😀😀
吞拿魚蓉手卷裏面嘅吞拿魚茸真係由頭食到落底😊😊

最後食滿380可以做會員,未知有咩優惠!哈哈😄😄
2021-05-19
$214.5 (晚餐)
2021-05-31 469 浏览
很久沒有去連鎖壽司店。到元氣新港中心晚市,人不多,沒有迴轉,只有手機點餐。第一輪壽司很快用列車送到。吞拿魚腩很鬆散,沒有鮮味。三文魚中炙燒不似,而魚腩不夠肥美。元貝的肉不多,大部分邊位內臟。質素明顯下降,wasabi 也用預制,唯有綠茶粉還是濃厚味道。
2021-05-31
兩姊妹嚟呢度最主要原因,係因為佢哋出咗角落生物嘅食品,仲可以加錢換購佢哋嘅公仔,不過好可惜,因為太多人鍾意,已經換購晒啦,我想買一隻都買唔到雖然玩購唔到呢隻公仔,不過食佢哋嘅食物,都好高質素,最緊要係價錢好平,帶拖羅應該係全香港最平,只係$19 ,質素都好好,可以揀炙燒,亦可以揀魚生版本,我就想試吓炙燒其實呢間元氣壽司質素真係唔錯,喺度食,真正支持香港的生意,真正香港的品牌,唔使幫襯日本入侵香港的品牌。😋😋😋😋😋

2020-08-08 560 浏览
呢日咁啱係「元氣壽司」嘅 #會員日,成三點都又未食lunch嘅我,梗係要入去食返個 #下午茶餐 啦😅 其實我個人都幾悶㗎,來來去去都係食同一個餐,貪佢樣樣有齊,#壽司🍣、#刺身,仲有我最愛嘅 #蒸蛋🤤 #小秘書 可以話係「元氣壽司」多年來嘅 #熟客仔,一路我對佢嘅品質都幾滿意。不過呢排唔知係咪冇乜人敢食 #刺身 呢?我咬落去件 #三文魚 似乎仲未完全溶雪,咬落去真係牙到震 好在我同店員講咗之後佢都馬上換過一份俾我,算佢啦👍🏻 #炸蝦丸 雖然係新鮮炸起,不過咬落去嘅口感唔得鬆化彈牙,反而有啲韌😅 好在我最愛嘅 #蒸蛋 依然保持水準,滑滑熱辣辣咁,好滿足👍🏻不過每次我都要comment嘅係佢個 #新幹線輸送系統,或者係我 #天生手短 啦,每次要喺架車上面拎晒一個個 #壽司碟 落嚟真係有啲考功夫㗎👉🏻👈🏻 想慳返啲員工錢,都要顧下食客嘅感受吖🤪
呢日咁啱係「元氣壽司」嘅 #會員日,成三點都又未食lunch嘅我,梗係要入去食返個 #下午茶餐 啦😅 其實我個人都幾悶㗎,來來去去都係食同一個餐,貪佢樣樣有齊,#壽司🍣、#刺身,仲有我最愛嘅 #蒸蛋🤤 #小秘書 可以話係「元氣壽司」多年來嘅 #熟客仔,一路我對佢嘅品質都幾滿意。不過呢排唔知係咪冇乜人敢食 #刺身 呢?我咬落去件 #三文魚 似乎仲未完全溶雪,咬落去真係牙到震[撇嘴] 好在我同店員講咗之後佢都馬上換過一份俾我,算佢啦👍🏻 #炸蝦丸 雖然係新鮮炸起,不過咬落去嘅口感唔得鬆化彈牙,反而有啲韌😅 好在我最愛嘅 #蒸蛋 依然保持水準,滑滑熱辣辣咁,好滿足👍🏻

2020-08-05
下午茶
2020-05-31 302 浏览
第一次吃元氣壽司,點餐是掃瞄QR CODE網上點單,點完就會有個小車或待應送到來,點了好多不名味道的壽司,另外還有熱食小食,味道也不錯的,蒜味牛油帆立貝烏冬、芝士薯條、三文魚湯都係超好味。最後我們吃好多,太飽了
  • 蒜味牛油帆立貝烏冬
  • 芝士薯條