餐厅: 元気寿司 (創紀之城五期(apm))
资讯:

2019-07-17 164 浏览
放工時間勁多人等位次次都等唔到今次醒目係app 禁定$20 特大帆立貝壽司 好OK! 好大件 好新鮮上面舊帆立貝夠冰涷好推介xo醬吞拿魚蓉壽司都好惹味 fusion菜式元氣獨有吞拿魚蓉打到好細 好似入口即溶咁 絕配
放工時間勁多人等位
好推介
xo醬吞拿魚蓉壽司都好惹味 fusion菜式元氣獨有
吞拿魚蓉打到好細 好似入口即溶咁 絕配
2019-07-03 192 浏览
特登為咗呢個拖羅嚟食 色澤粉紅,有油光,夠長,入口鬆軟富魚油香👍🏼食一舊唯有幻想緊自己係日本啦哈哈😄然後都係嗌咗啲例牌野,炙燒牛油赤海蝦,炙燒帆立貝,黑椒三文魚🍣以前嘅辛辣長鰭吞拿魚都唔係咁嘅,依家燒過變硬左 雖然上面仍然係我最愛嘅沙律醬同埋辣椒🌶️,但係已經變咗唔係以前嘅吞拿魚啦希望元氣可以變返之前嗰款辛辣長鰭吞拿魚啦

特登為咗呢個拖羅嚟食

以前嘅辛辣長鰭吞拿魚都唔係咁嘅,依家燒過變硬左

希望元氣可以變返之前嗰款辛辣長鰭吞拿魚啦
2019-07-01 148 浏览
無啦啦好想食壽司就去咗APM嘅元氣高速線個都食左一個午餐,元氣就唔好預咗話非常之新鮮同好食啦但係佢嘅質素一直都保持好穩定嘅狀態叫做唔錯啦。最欣賞係佢每一碟壽司嗰碟都寫左一啲幾特別嘅說話食完個壽司都會笑咗一笑

最欣賞係佢每一碟壽司嗰碟都寫左一啲幾特別嘅說話

食完個壽司都會笑咗一笑

2019-06-05 165 浏览
*元氣壽司*新品?!睇到好多朋友都走去試食元氣新出品:珍寶赤海蝦迷你飯!ジャンボ赤えびミニ丼!而家做緊極上優惠推廣22蚊🤪!樣子係幾吸引架🥺食落唔算非常鮮甜,柱子BB食落帶小小腥,不過呢個價錢有呢質素,其實都值得一試既🤭有興趣既為食🐷快D趁推廣優惠去試下啦!
*元氣壽司*新品?!
睇到好多朋友都走去試食元氣新出品:珍寶赤海蝦迷你飯!
ジャンボ赤えびミニ丼!
而家做緊極上優惠推廣22蚊🤪!
樣子係幾吸引架🥺
有興趣既為食🐷快D趁推廣優惠去試下啦!
2019-06-05
2019-05-30 192 浏览
元氣質素雖然吾系話超級新鮮 但佢既質素好穩定 吾會話有時食到吾新鮮 依一點已經好重要 真系好值得讚最鐘意食牡丹蝦,海膽,三文魚腩壽司同左口魚壽司牡丹蝦同甜蝦有啲相似但牡丹蝦比較厚肉口感豐富啲海膽鮮甜唔會有苦甘味三文魚腩壽司每次都係好肥美 左口魚壽司 油脂豐富好好味
元氣質素雖然吾系話超級新鮮
但佢既質素好穩定 吾會話有時食到吾新鮮
依一點已經好重要 真系好值得讚
最鐘意食牡丹蝦,海膽,三文魚腩壽司同左口魚壽司
牡丹蝦同甜蝦有啲相似但牡丹蝦比較厚肉口感豐富啲
海膽鮮甜唔會有苦甘味
三文魚腩壽司每次都係好肥美
左口魚壽司 油脂豐富好好味
2019-05-29 125 浏览
5月過咗一半,我先後知後覺發現我嘅食堂元氣原來5月有新item出,好彩無錯過到!珍寶赤海蝦迷你飯 $22 賣相超掂,特登幫佢影咗張獨照😂 叫完之後隔離啲人都跟風叫,因為太足料了!有大大隻蝦,滿滿嘅三文魚籽,同埋我好愛食嘅小柱,配搭得好好,鮮甜嘅蝦、小柱,加上帶咸香嘅三文魚籽🤤🤤辛辣芝味海鮮卷 $22 芝士味好香,夠香辣惹味🥵吞拿魚粒都好多吓~汁燒特大沙甸魚 $17 平時食沙甸魚都係食罐頭,肉質咁新鮮嘅都係第一次食,個汁夠香口👍🏻炙燒龍蝦芝士醬白蝦 $17 炙燒令蝦多一份獨有嘅焦香味,加上龍蝦芝士醬,多重享受~呢個月嘅新品都好正吓,相逢恨晚😖需加一服務費,埋單1人約$90。 ⁣如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
珍寶赤海蝦迷你飯
呢個月嘅新品都好正吓,相逢恨晚😖
需加一服務費,埋單1人約$90。 ⁣
如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
珍寶赤海蝦迷你飯
Supper Moment✨ Sushi Moment🍣🍣🍶🥢..平時想食壽司🍣 分店多既連鎖元氣壽司店 都係一個食飯幾好既地方。行街經過見到 5月原來又有新menu 啦💫 心思思 即刻想試試。睇完戲🎞🎥 最好就係食元氣👻 而家唔洗排咁耐 仲好易有位,好快就坐定定即刻睇新menu。好似好吸引:珍寶赤海蝦迷你飯🍚`辛辣芝味海鮮卷🍣`汁燒特大沙甸魚🐟`炙燒龍蝦芝士醬白蝦🦐 今晚一於試晒你地。最鐘意係 口感似鰻魚,微熱帶暖既壽司最好味❤️。而另一款 有我愛既三文魚粒 加埋芝士&辣汁,真係好惹味好夾。食飽宵夜大滿足❤️。..

最鐘意係 [汁燒沙甸魚🐟] 口感似鰻魚,微熱帶暖既壽司最好味❤️。而另一款 [辛辣芝士海鮮卷🍣] 有我愛既三文魚粒 加埋芝士&辣汁,真係好惹味好夾。食飽宵夜大滿足❤️。
2019-04-27 147 浏览
香港抵食又好味既壽司,非元氣壽司莫屬,呢度既墨魚壽司好好食,又有魚油香味,唔似有d壽司鋪既墨魚淡茂茂無味,真係好鍾意。另外,呢度既帶子都好鮮甜,令人一食再食。而且,我次次都必食海蝦壽司,大大隻,啖啖肉,超級鮮甜,真係勁鍾意食!
2019-04-04 224 浏览
$10壽司🍣真係好抵食!啱哂糧尾嘅我🤣平日都會慳錢又想賀日本嘢就食爭x,好開心知道元氣都出$10壽司🍣!元氣平日真係好多人食,嚟到都等咗好耐,可能大家都太期待食$10壽司🤣🤣🤣🤣🤣而且款式都幾大,大家不妨一試,但就唔好揀夜晚去,真係太多人!原來元氣仲轉埋新嘅碟,新餐牌新碟面新氣象💪新碟好夠生氣~加上又多咗咁多新款壽司食,覺得元氣近來越做越好~希望佢開係我家附近咁我就可以更方便食🤣🤣
2019-03-31 131 浏览
雖然apm有好多選擇但諗唔到食咩好既情況下...多數揀元気!食多食少隨你選擇~3月份內,已經係食第三次元気早排都推出左一系列新品估唔到今次黎到又有新野就係「吞拿魚餐目大比拼」既勝出作品冠亞季分別都好特別有忌廉芝士油脆蒜吞拿魚 - 好清新 / 吞拿魚芝士春卷 - 酸酸甜甜既春卷爭脆 入面有蟹柳+飯 竟然係壽司好新穎/ 避風塘吞拿魚 - 比想像中無咁濃味 好有香港風味三款都咁特別 一定要一次過點哂!而且價錢唔貴嘛 同一般大滿足壽司差不多另外,仲食左個芝士帆立貝 竟然係芝士+忌廉食完之後超膩好飽lu 都唔係好食得落其他野唯有下次啦
雖然apm有好多選擇
但諗唔到食咩好既情況下...多數揀元気!
食多食少隨你選擇~
3月份內,已經係食第三次元気

有忌廉芝士油脆蒜吞拿魚 - 好清新
/ 避風塘吞拿魚 - 比想像中無咁濃味 好有香港風味
三款都咁特別 一定要一次過點哂!而且價錢唔貴嘛
同一般大滿足壽司差不多

另外,仲食左個芝士帆立貝 竟然係芝士+忌廉
食完之後超膩
好飽lu 都唔係好食得落其他野
唯有下次啦

2019-03-30
2019-03-30 111 浏览
行過元氣見到佢話有得獎壽司,於是決定幫大家試試味同試左佢既其他新出品,包括有1. 明太子薯條2. 脆蒜長鰭吞拿魚3. 珍寶皇帝蟹柳4. 脆蒜油甘魚5. 汁燒油甘魚6. 蟹肉蟹膏軍艦7. 甜蝦蟹膏8. 炙燒明太子三文魚9. 避風塘吞拿魚10. 忌廉芝士醬油脆蒜吞拿魚11. 吞拿魚芝士春卷12. 炙燒辛辣長鰭吞拿魚試完我主要想講講呢幾款:- 明太子薯條著條熱辣辣,外脆內軟,配上明太子醬,加強左口感,很有咬口,幾特別。- 脆蒜長鰭吞拿魚吞拿魚好長好多肉,上而鋪左蒜同蔥,好香,不錯。- 蟹肉蟹膏軍艦蟹肉同蟹膏配左一起好match,加上蟹子有好fresh的感覺,比配甜蝦更出色,推薦!- 炙燒明太子三文魚是平時的燒三文魚,不過上面鋪上了明太子,食落咬一粒粒,口感好特別,而且有明太子的味道,不錯。- 避風塘吞拿魚味道好似不太夾,上面有d蟹子、乾蒜同蔥,食落幾香口,係特別既。- 忌廉芝士醬油脆蒜吞拿魚食到幾

1. 明太子薯條
12. 炙燒辛辣長鰭吞拿魚

試完我主要想講講呢幾款:

- 明太子薯條

- 脆蒜長鰭吞拿魚
吞拿魚好長好多肉,上而鋪左蒜同蔥,好香,不錯。

- 蟹肉蟹膏軍艦

- 炙燒明太子三文魚

- 避風塘吞拿魚

- 忌廉芝士醬油脆蒜吞拿魚
食到幾種味道,吞拿魚配上忌廉芝士入口即溶,先食到芝士同忌廉的甜味,之後就有好香既醬油味,感覺很復雜又特別,可以一試!

- 吞拿魚芝士春卷
真係春卷的味道,外面好脆,同加左芒果醬汁,不用點豉油,入面夾住吞拿魚同飯仲有芝麻,好香口好特別,不似壽司,哈哈。

其他就冇咩太特別,不過今次既新品不錯,大家可以試下。
2019-03-21 85 浏览
元氣壽司係我最愛嘅壽司店,因為佢款多而且每一種壽司都好好食,而依家仲有高速號,好玩又好味。今次就推薦我主要叫既幾款壽司啦。其實我每一次食元氣主要都係會叫佢灸燒類嘅壽司。我最鍾意嘅係灸燒三文魚壽司,燒過嘅三文魚,一放入口就試到好大陣魚油味,而好快佢就好似會溶係口咁,真係好好味。另外,我覺得灸燒牛油帆立貝都好好食。佢嘅牛油味好重,而帆立貝又唔會過熟。仲有一個要推介既就係灸燒帶子,其實粒帶子就唔係熟曬嘅,佢係個面有啲燒熟左,但係入面仲係生生地既剌身,我幾鍾意呢種好新鮮既感覺。我覺得煙三文魚壽司都值得一試,唔知係咪我個人鍾意食煙三文魚呢,所以我覺得呢款壽司好好味。煙三文魚鹹鹹地配埋醋飯真係好正。最後每一次嚟到元氣,我都一定會叫雞軟骨同埋日本芝士蛋糕,佢嘅日本芝士蛋糕真係好高質,芝士味極濃,如果你哋鍾意食硬啲嘅芝士蛋糕仲可以叫店員比硬啲嘅你添!呀爭啲唔記得咗軟殼蟹手卷,亦都係我每次都會必叫嘅,其實係為咗個醬汁,因為佢個沙律醬再撈埋啲軟殼蟹真係好好食,我次次都會叫佢多醬㗎。

2019-03-18 132 浏览
一說起食壽司,元氣便是我的首選,皆因方便又不貴,食物質素也不錯。一段時間沒有來食,發現自助點餐機已被手機自助點餐取替。用自己的手機掃QR Code就可以點餐。對於不方便用自己手機的客人,亦有提供點餐儀器,尚算方便。湯烏冬習慣食壽司前先食一碗暖粒粒的烏冬,暖下胃。元氣的烏冬百吃不厭,每次也會將湯飲清光。芥辣八爪魚八爪魚新鮮爽脆,有芥辣的香味。小柱小柱嫩滑,軍艦中有沙律醬,令味道更佳。榮螺第一次試,發現很鮮甜,會再食。香蔥吞拿魚不知是否放置較耐,魚蓉比較乾身,碟身也有奇怪的油漬。炙燒黑椒三文魚沙律醬、黑椒、三文魚,燒過後味道一流。炙燒澳洲牛牛味濃郁,肥瘦適中,醬汁香,配上大蔥有清新的口感。芝士蛋糕香滑濃郁,啖啖滿足。總結性價比較高,食物質素佳。晚餐時段等候人數很多,建議先用app取位可以減少等位時間。

湯烏冬

芥辣八爪魚

八爪魚新鮮爽脆,有芥辣的香味。

小柱

小柱嫩滑,軍艦中有沙律醬,令味道更佳。

榮螺

第一次試,發現很鮮甜,會再食。

香蔥吞拿魚

不知是否放置較耐,魚蓉比較乾身,碟身也有奇怪的油漬。

炙燒黑椒三文魚

沙律醬、黑椒、三文魚,燒過後味道一流。

炙燒澳洲牛

牛味濃郁,肥瘦適中,醬汁香,配上大蔥有清新的口感。

芝士蛋糕

香滑濃郁,啖啖滿足。

總結

元氣壽司一直是一個人用餐的絕佳選擇今次來到公司附近的APM店在大多數的時段也有很多人在排隊上週會員優惠日更有超過200人在等候(看取票數字)今天剛好午飯時間遲了一點便一個人來了試新的$10餐品一如以往的高水準落單流程暢順, 用自己的手機掃描QR CODE即可介面整潔易明上菜速度快食物品質優良今天刺身非常新鮮新出的炙燒明太子三文魚壽司亦很不錯燒香了的明太子非常香口只是赤蝦的炙燒略嫌不夠平常這款是超香牛油味超好吃的付款亦因人太多等了差不多5分鐘不過說性價比又有甚麼餐廳可以比得上元氣呢?
元氣壽司一直是一個人用餐的絕佳選擇
今次來到公司附近的APM店
在大多數的時段也有很多人在排隊
上週會員優惠日更有超過200人在等候(看取票數字)
今天剛好午飯時間遲了一點
便一個人來了試新的$10餐品

一如以往的高水準
落單流程暢順, 用自己的手機掃描QR CODE即可
介面整潔易明

只是赤蝦的炙燒略嫌不夠
平常這款是超香牛油味超好吃的

付款亦因人太多等了差不多5分鐘
不過說性價比
又有甚麼餐廳可以比得上元氣呢?
2019-03-13
2019-03-14 43 浏览
身為忠實fans都唔知應該推介邊件壽司好😫 因爲蟹柳又好大件又有沙律醬又甜甜地好開胃 灸燒左口魚又好香好多油吱出黎😫 辣味三文魚又啖啖肉🐟 仲有醬油燒三文魚 同黑椒燒三文呀 😫😫😫😫 最好既方法就係全部都食哂🤪 另外其實一直都覺得高速線好食d 因爲醬油燒三文係高速限定!! 但另一方面 元氣下午茶大部分高速線都冇架😭 大家要留意仲有仲有!每個月第一個星期三都會有8折 記住早d用app拎定飛!!