2023-12-28 136 浏览
同屋企人一齊食刺身海鮮火鍋,真係開心到爆!因為揀咗D4 set有任食龍蝦💃🏻先食咗個刺身🤭珍寶帶子、赤蝦、希靈魚、三文魚同八爪魚,新鮮到冇得頂!一咬落去,鮮嫩嘅海鮮肉質立即溶化喺口腔💋鮮味爆發,真係鮮甜又多汁🍣湯底係沙嗲湯底💯我真係無法抗拒呢個沙嗲湯底!沙嗲湯底啊,真係一試難忘嘅好味道👍!首先,佢哋嘅湯底入面嘅香料調配得非常均勻,每啖湯都飲得出嗰種濃郁嘅沙嗲醬嘅味道🤤。湯底嘅辣度又岩岩好,唔會過火到嗌爆你隻喉,飲落去啱啱好嘅刺激感覺,啖啖暖笠笠,真係啱晒而家嘅天氣😌。再嚟就係沙嗲湯底嘅點滴油花,佢哋令到湯底愈加香滑,飯後唔會搞到肚滾油,反而覺得啖啖滿足感👌。放入咗肉類、海鮮或者菜類入去個湯底煮,佢嗰個味道就係提升到一個新水平,尤其係啲沙嗲味嘅刺激令到咁簡單嘅食材都變成有層次、有深度嘅美味佳餚😍。我真係強烈推薦沙嗲湯底呢個選擇,絕對係飲食中嘅一大樂趣🥳。下次食火鍋,記得試下,定必唔會失望!點咗個娃娃菜清脆爽口,超新鮮🈵而丸類有墨魚丸彈牙有勁,午餐肉香嫩多汁,芝士腸芝士味濃郁,魚餃鮮美滑嫩,獅子狗肉汁四溢,牛丸鮮嫩彈牙,而熟波士頓龍蝦更是豪邁至極!每一樣食材都有獨特嘅風味,真係令人回味無窮

點咗個娃娃菜清脆爽口,超新鮮🈵而丸類有墨魚丸彈牙有勁,午餐肉香嫩多汁,芝士腸芝士味濃郁,魚餃鮮美滑嫩,獅子狗肉汁四溢,牛丸鮮嫩彈牙,而熟波士頓龍蝦更是豪邁至極!每一樣食材都有獨特嘅風味,真係令人回味無窮!🌶️🦞

總括而言,呢餐真係係海鮮愛好者嘅天堂!新鮮嘅刺身海鮮,各式各樣嘅食材,加上風味獨特嘅沙嗲湯底,係一個讓人垂涎欲滴嘅選擇😉
2023-12-27 227 浏览
今天同老公試了一間裝修非常之靚,環境好舒服既餐廳🏯:八幡屋🇯🇵餐牌介紹非常清晰,而且非常吸引✨🌻澳洲M5和牛-賣相好靚,澳洲和牛片油脂雪花分布平均,浸落豬骨湯湯汁,咬落爆哂牛汁😍好美味呀!再飲啖濃郁嘅豬骨湯,鮮甜又好味,絕對不能錯過❤️🌻豐富好味海鮮-有大量新鮮海鮮選擇,而且係任叫㗎 !蜆肉非常軟熟又彈牙。廣島蠔鮮蠔香氣,令人流哂口水。鮑魚新鮮到係牒上仲郁,肉質爽口彈牙,口感好豐富,食到停不了口💚🌻火鍋材料-蕃茄、豆腐、豆卜、唔同種類既丸,全部材料都好fresh 🫶🏻豆腐豆卜,吸收哂濃濃豬骨湯底既味道,提升晒成個層次。蕃茄爽口,丸又彈牙,好正呀💕🌻滋味燒物-炸饅頭點煉奶超正,外皮脆口,包質軟熟。章魚小丸子外皮彈牙有嚼勁,裡面填滿鮮嫩多汁既章魚肉,口感豐富,非常惹味又滿足💙呢間咁好味嘅餐廳好full,老公好厲害,可以book到位,已經努力book緊下次食和牛🏆

2023-12-27 149 浏览
Wow~我同朋友尋日食咗間好豐富嘅打邊爐!一定要叫D4 set🔥!好多嘢食都係任飲任食🤤壽喜燒係我嘅最愛😍所以湯底一定係佢,先嚟個海鮮拼盤,裡面有海蝦、蜆、帆立貝、蟶子和黃金螺,每一樣都鮮嫩多汁,讓人嘴巴直流口水!🦐再點咗個熟波士頓龍蝦,你問我食過嗰隻熟波士頓龍蝦嘅感想?我可以保證,嗰次嘅體驗絕對難忘😍!首先,個龍蝦新鮮到不得了👌🏼,殼裏面嘅肉質爽彈,每一啖都滿滿哂海洋嘅鮮甜味道。入口嘅時候,我完全感受到佢嘅新鮮同滋味,係咁樣融化哂喺我嘅口中🤤。再者,當啲肉同我預先調咗味嘅牛油汁混合嘅時候,啲味道仲爆炸哂,令我完全停唔到口!仲有,個龍蝦煮得啱啱好,個肉絲毫唔過火,保持到本身嘅甜美啲味道。總括嚟講,嗰次嘅就餐經驗真係令人滿足喇😊,食物嘅質素高,服務又好,絕對係一場味覺同視覺嘅盛宴🎉!下次又一定要再嚟嘗一嘗!朋友要叫少少蔬菜去平衡下個邪惡感覺😈娃娃菜同羽衣甘藍🥬都十分新鮮,配合壽喜燒湯更多鮮甜,超級有益😬我都係最欣賞個日本A4黑毛和牛🥴嗚!呢個真係絕對不能錯過!個質地嫩滑細膩,肉汁豐富,散發出濃郁嘅牛肉香氣🥩總括而言,如果你想食到爽,嚟試下D4 Set👍🏻呢度嘅食物真係無得挑剔,而且超抵食

總括而言,如果你想食到爽,嚟試下D4 Set👍🏻呢度嘅食物真係無得挑剔,而且超抵食!我真係食到口舌生津,忍唔住一再嚐試!唔怕食唔晒,食到滿足為止😼
2023-12-27 98 浏览
➡️而家既天氣開始先涼涼地,忽然間有想打邊爐既心情,以往間唔中都會食下雞煲,今年就想特別少少,直頭出街打邊爐,呢度係放題黎既,搵到旺角有間餐廳就係專食呢d,🎆仲睇到好多好評,咁就真係要食返次,入面既店員都好有禮好好服務⬅️➕C3澳洲M5和牛➕♾️♾️♾️同朋友就擇定,知道呢隻和牛好好食,食成個餐150分鐘,真係咩都夠,全部都係手機落單好方便,價錢相對唔算貴,平平凡凡既價錢,食到出息既食物,平時成日都係食辣,或者唔辣既湯,今次要食下新意思,壽喜燒既湯底就比較少試,原來佢既味好濃郁,基乎可以話滾熟之後好入味,就連鼓油都唔洗再加➕進口牛肉➕♾️♾️♾️打邊爐之中,牛肉就次次都食,所以牛肉既質素一定唔可以差,呢個進口牛肉正正就岩我口味,佢既肉質好柔滑,加上被湯汁包住,咬落仲有一份牛香➕豬腩肉片➕♾️♾️♾️呢個豬肉就係豬腩既位置,所以脂肪既位置會比較豐盛,但因為咁樣,所以更加好食,同樣都可以做到入口即溶仲有豬肉既油香,好滋味➕美國黑豚肉➕♾️♾️♾️其實呢度既肉好靚,呢個美國既豚肉仲高質,佢既油脂位置比較少,就算有,食落仲有豬香味,佢既質感更加軟滑➕炸鰻頭 ➕♾️♾️♾️仲有好多海鮮同其他揚物,不過反而對炸鰻頭有興趣,平時可能

➕炸鰻頭 ➕♾️♾️♾️仲有好多海鮮同其他揚物,不過反而對炸鰻頭有興趣,平時可能要食上海餐或酒樓先有,打邊爐食炸鰻頭,口感好新鮮
2023-12-21 291 浏览
呢間餐廳,貪佢近近地又交通方便位置及就腳,開展我的秋天美食之旅。~~壽喜燒🔥湯底好清,但系都夠味既,認真surprise!😆 古唔到個湯可以甘清潤,唔會太濃,岩岩好。👍🏻👍🏻~~熟波士頓龍蝦🔥和美國黑豚片作為主角當然唔會令人失望,用料上剩!🔥龍蝦口感一流,爽口彈牙,黑豚肉片質地鮮嫩,口感豐富。~~丸類🔥,獅子狗、腸仔、牛丸和墨魚丸等丸子提供了濃郁的口感和彈牙的飽滿感,添了豐富的口味變化。另外,~~刺身🔥即係新鮮嘅生魚片😍,今日我哋有三文魚、帶子、八爪魚同蝦等等🦐。首先,三文魚,嘅質感嫩滑,口感豐富,冇理由唔試😋。而帶子呢,絕對係刺身嘅代表,口感鮮甜,吃落去就好似整個海洋嘅味道都係口裏!😊然後,八爪魚刺身,質地細膩,清新嘅口感真係難以形容😄,最後,蝦刺身,肉質彈牙,鮮美無比,當然,每款刺身都要配合一啲醬油同芥末,方能更上一層樓👍!要點解我對刺身咁有愛嘅,究竟係咪試過,你就會明白了!😉今次美食之旅真系爽,可以實現海鮮自由,真系好開心啊,都推薦大家快D 黎試下。

2023-12-20 268 浏览
收工後一大班人嚟到🏮八幡屋🏮食放題,我哋嘅target 已經瞄準和牛同刺身!放馬過嚟,睇吓今晚食到幾多好嘢🤩🤩🌟C3:150分鐘刺身海鮮火鍋の盛夏🌟SET主打澳洲M5和牛,加埋刺身/壽司/海鮮/燒物/揚物/自助吧任食同清酒任飲,超多嘢食!🥩澳洲M5和牛:肥瘦肉相隔,一片和牛有齊肥同瘦嘅口感,好掂🤪🥓豚腩片:識食一定食豚腩,肥而不膩,豚肉嘅甘甜味突出,唔食真係對唔住自己🤭🍤天婦羅:熱辣辣炸起,外面脆卜卜,入面嘅材料仲有好大件,皮薄餡靚😍🍣壽司:有卷物同手握壽司,種類夠多!

🌟C3:150分鐘刺身海鮮火鍋の盛夏🌟
🍣壽司:有卷物同手握壽司,種類夠多!
2023-12-20 197 浏览
🧳🧳最近系退休潮,共事多年既同事退休,今日午餐請佢食大餐。呢間餐廳既環境唔錯,我地都吹左好耐水。所有食物都好滿意、服務質素唔差,經過附近既朋友可以來探店。豬骨湯,湯底濃郁,充滿了豬骨的香氣,讓人垂涎欲滴。湯中的肉塊煮得非常軟嫩,入口即化,令人愉悅。另外,熟波士頓龍蝦。龍蝦肉質鮮嫩,口感豐富,搭配湯汁更是美味。海鮮方面,鮑魚、海螺、扇貝和蝦都非常新鮮,帶有海洋的鮮味,給這道菜增添了豐富的口感。刺身部分的三文魚、帶子、八爪魚和蝦也非常新鮮,切得均勻,品質上乘。最後,冬瓜、南瓜、番茄和冬菇的添加為這道菜增添了豐富的口感和營養價值。整體而言,這道菜結合了豐富的海鮮和新鮮的蔬菜,味道鮮美,另外!多款海鮮任食,連鮑魚也可以,涮餐飽!
2023-12-18 98 浏览
試完涮涮鍋任食,即刻喺好姊妹群組分享,book到位的話希望下次會再同好姊妹黎食。首先,餐廳裝飾好靚好有和式,而且衛生程度仲要係超級滿意!💯🧷麻辣湯底鐘意辣既人有口福啦!湯底口感豐富,感受材料十足,充滿辣椒熱同香料既香氣。每一啖都刺激味蕾,醒神又提升食材既味道層次💃🏻🧷波士頓龍蝦擺盤美美的,龍蝦肉質彈彈,鮮嫩肥美,散發著濃郁海洋風味。搭配檸檬醬汁同茄汁,增添了豐富口感層次同鮮味,係高級海鮮料理代表之一,令人難以抗拒的美食享受,最開心係可以encore🙌🏻🧷惹味燒物有汁燒金菇牛肉卷、蒜香雞中翼、燒麻吉燒。好惹味既燒物,選擇又多,上菜又快,而且熱辣辣,特別鍾意燒金菇牛肉卷濃郁嘅牛肉味,蒜香雞中翼超滋味嘅蒜香入晒落雞中翼幼嫩既雞肉內,仲有煙靭嘅麻吉燒,每串都令人再三回味🥹🧷香口燒物有鹽燒多春魚、汁燒牛柳、鹽燒虎蝦。串燒好香口,未上到枱已經聞到香噴噴。多春魚真係有大量嘅春,入口香爽。牛柳肉質爽口彈牙,加上竹汁燒,帶有陣陣嘅香味。鹽燒將虎蝦嘅鮮味再提升到另一層次,果然係性價比高既餐廳👍🏻
🧷麻辣湯底
🧷波士頓龍蝦
🧷惹味燒物
🧷香口燒物
2023-12-18 84 浏览
難得咩都想試下,所以就上網找到呢間餐廳,交通都算方便,而且環境都好舒服開揚,大家經過附近都可以來試下。沙嗲湯作為主打,非常惹味!❤️🔥 安格斯牛肩胛食材都好豐富下, 主要既牛肉好鮮味,加埋佢既醬汁,味道好豐富,我地第一次食,覺得好好食,我地都想食多次。❤️🔥❤️🔥食到我哋非常滿足👍🏻 口感軟嫩,肉味香濃,口感豐富,而整體來講,絕對擁有色香味具佺‼️❤️❤️🔥 娃娃菜 🔥❤️🔥呢個蔬菜夠曬新鮮,顏色都好清脆,要落去好夠菜味,而且平衡反食肉既油膩感,增加清新的感覺。炸饅頭+煉奶❤️🔥呢個簡直就系完美既組合。炸饅頭配煉奶,真係天造地設嘅美食組合啊!饅頭本身就已經好boss咁軟熟,跟住經過澎湃嘅油炸,外皮從而變得鬆脆而內裡依然質感柔軟,真係一款爽口的美食👍。最正嘅就係佢炸得啱啱好,唔會乾又唔會油膩。配合煉奶🍯,微微嘅甜味見證住饅頭嘅柔軟與鬆脆,每一口都能感受到香口甜美,味道令人垂涎三尺😋,仲有種將人溫暖起的感覺😊。每一口都足夠刺激人嘅食慾,食落口都好有滿足感,這種搭配真係出人意表,特別得意同美味🥰。啲煉奶掛住饅頭,像藝術作品咁,視覺與味覺上都獲得超百分嘅滿足感😍。慢慢咽落去,一種優雅嘅享受感便油然而生,簡單但
❤️🔥 安格斯牛肩胛
❤️🔥 娃娃菜 🔥❤️🔥
炸饅頭+煉奶❤️🔥
呢個簡直就系完美既組合。炸饅頭配煉奶,真係天造地設嘅美食組合啊!饅頭本身就已經好boss咁軟熟,跟住經過澎湃嘅油炸,外皮從而變得鬆脆而內裡依然質感柔軟,真係一款爽口的美食👍。最正嘅就係佢炸得啱啱好,唔會乾又唔會油膩。配合煉奶🍯,微微嘅甜味見證住饅頭嘅柔軟與鬆脆,每一口都能感受到香口甜美,味道令人垂涎三尺😋,仲有種將人溫暖起的感覺😊。每一口都足夠刺激人嘅食慾,食落口都好有滿足感,這種搭配真係出人意表,特別得意同美味🥰。啲煉奶掛住饅頭,像藝術作品咁,視覺與味覺上都獲得超百分嘅滿足感😍。慢慢咽落去,一種優雅嘅享受感便油然而生,簡單但又有層次感,正到爆!

總括而言,店員彬彬有禮,食物質素高,我地都好高評價。
約咗一個好耐冇見嘅朋友嚟呢度食lunch 餐廳座位好多 下午呢個時候冇咩人 少人到會覺得個冷氣好凍🤣任食會有一盤海鮮 有蝦 青口 扇貝 蜆 螺另外仲有刺身 三文魚 蝦 帶子 象拔蚌 希靈魚出邊有小菜任拎 我就揀咗我最鍾意嘅螺肉 中華沙律 酸拍青瓜而自己出去拎仲有蔬菜類 菇類 丸類 超正 有好多款 應該你諗得到嘅佢哋都有🤔 但麵類就只有出前一丁 如果可以多啲揀就好啦 例如烏冬任食預設左兩碟肉 係M5澳洲和牛拼盤 但我哋都食唔晒 所以我哋都冇再加啦小朋友食得好開心 食到飽咗就直接瞓咗教🤣
任食會有一盤海鮮 有蝦 青口 扇貝 蜆 螺

另外仲有刺身 三文魚 蝦 帶子 象拔蚌 希靈魚

出邊有小菜任拎 我就揀咗我最鍾意嘅螺肉 中華沙律 酸拍青瓜

小朋友食得好開心 食到飽咗就直接瞓咗教🤣
2023-12-14 587 浏览
呢間火鍋放題位於旺角瓊華中心,位置非常方便~ 今次試咗最貴嘅D4餐,一次過滿足哂幾個願望!✨👍🔥🔥D4餐有日本A4和牛、生蠔、刺身放題,超級豐富,一定食得飽。黑毛和牛嚟自岩手縣,油脂分佈均勻,肉質嫩滑,牛味濃郁!除咗日本和牛之外,仲有澳洲和牛、美國牛肉、豚腩片、豚肉等等,一定有一款啱心水😋😋海鮮方面就有帆立貝、蟶子、黃金螺 、海蝦、蜆、墨魚滑等等,全部都非常新鮮,其中特別推薦蜆,鮮甜無沙。刺身竟然有生蠔,比想像中大隻,肉質飽滿。最後唔好忘記要食埋Häagen-Dazs雪糕,呢個餐仲包埋任飲asahi,飽到上心口。

2023-11-28 1017 浏览
{澳洲M5和牛套餐 - $518/head}打邊爐真係我嘅最愛,呢間日式風格嘅打邊爐,價錢都高㗎,不過佢真係性價比非常之高,呢個套餐提供嘅和牛已經好鬼正,一坐低已經食咗一大碟。但對於肉食大王嘅我嚟講,竟然最鍾意係食佢嘅海鮮,四個鐘頭任食,連海鮮同埋刺身都可以無限追加!簡單嚟講,佢係一個飲食嘅打邊爐,再加埋日式放題,嗰晚我仲叫咗壽司,同埋好多天婦羅,呢啲食物嘅質素都係高嘅,食完之後真係飽到不得之了😅美味程度:😋😋😋😋環境指數:🎇🎇🎇🎇番食機會:🦍🦍🦍🦍📍 八幡屋涮涮鍋 (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心12樓
{澳洲M5和牛套餐 - $518/head}

美味程度:😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍

📍 八幡屋涮涮鍋 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心12樓

2023-11-19 2858 浏览
兩個人叫左個和牛餐,八百幾蚊,我想講,我係未試過寫食評的,但今次真係要出聲,避免下次有人中伏,我唔知啲好評點得返黎,但係無論係食物,環境,服務態度都係好差!湯底係無味,醬料區超級污糟,和牛係冇味的,海鮮又細又唔新鮮,對呢間嘢超級失望!食完之後一個小時就開始肚瀉,呢間嘢真係可一不可再 。。希望個老闆可以攞返少少良心出嚟做生意!未試過一路食一路講粗口。。。。總體嚟講,這個體驗係超級超級差!麻煩其他人,食之前要諗清楚!
生意!
2023-11-18 678 浏览
見到好多人話任飲任食又有刺身壽司好吸引, 所以同事聚會訂咗呢間。我哋揀咗150分鐘c1 美國進口牛肉個套餐, 牛肉薄同冇咩味,自助區火鍋配料有蔬菜類、什菌類、烏冬等,其餘大半係丸類,好似唔見有粉 絲 、午餐肉 、水魷🤨 全場最差一定係熟食!無論係多春魚、 炸饅頭等都燒到過晒火,燶到呢~睇相就知無得呃人!雖然有差但都有好~ 勝在有得任食海鮮同埋刺身! 員工服務態度都好好 ,而且密密收碟!原來壽司係放落甜品櫃, 即刻大打折扣。自製甜品有啫喱、奶凍等,亦有雪條、 雪糕杯。腳底下面啲電線咁樣 ,印象好差😶準備寫呢篇食評時發現openrice訂座話我冇出席, 詢問後話早左30分鐘唔當訂位 😒咁都得 !

腳底下面啲電線咁樣 ,印象好差😶

2023-11-08
本人網上見八幡屋 宣道片而來,但係食物質素和環境完全同片中不一樣 (失望) ,以下我會講原因:第一:餐廳環境 ,當入座其間,環境唔衛生有曱甴,然後立即通知服務員 最後公司回覆係(早2天有滅蟲公司滅蟲,可能食左藥爬出黎,我通知同事多加注意)事件完全好嘔心 ,令食客末用餐已經大打折扣 不愉快, 第二:其後 本人選A4 牛套餐 ,-開始入座餐廳送的牛肉完全不是鮮紅色 係暗啞色 ,完全感到驚訝 同宣傳片的牛肉根本不一樣 ,之後第二轉 出的A4是正常 ,之後我都可以接受 ,最大問題係第二轉之後已經冇出現鮮紅色的牛肉,全部暗啞色 ,其後向餐廳反映得到回覆係 話啲黑色碟影響啲牛肉顏色 令至有色差 呢個回覆完全唔可以接受 總括嚟講 我唔會再去 ,而宣傳片中的老闆 為你感到失望 ,本身有期望對於餐廳 可惜事不相符

,以下我會講原因:

呢個回覆完全唔可以接受