六小館

SIXA
2024-06-10 340 浏览
上次經過已經覺得呢度幾靚,今次見佢做緊優惠幾抵!本身想through Openrice買佢個66折優惠享譽午餐套餐 (2/4位用都有),有點心、前菜、主食同甜品乜都有啲。但夾唔到時間,最後今次就買咗個皇牌網購2人晚餐(B) 前菜三小品🔺冰梅鐵棍淮山:粉粉地嘅淮山加埋梅粉,甜甜地幾得意🔹陳醋小雲耳拌青筍:爽口開胃🔸涼拌椒香棒棒豆乾: 意想不到豆乾同花椒油幾夾,會想追住食🍲瑤柱海螺燉野生竹笙湯燉湯有瑤柱, 海螺, 竹笙, 雞腳同瘦肉, 好足料, 飲落幾清又夠味。🐏巴蜀燒紐西蘭頂級羊鞍架(2支骨)孜然味重,一入口就feel到巴蜀情懷🤣 肉質唔錯,而且唔會有羊騷味。🍤蝦籽海參燒珍寶明蝦球煲超足料!! 珍寶蝦球大到佔滿隻匙羹,食落爽口。海參厚身,滿口都係Collagen。 雖然呢道菜偏濃味,但唔會過咸,出色👍🫛蜜糖豆山珍菌炒日本帶子蜜糖豆夠甜又爽口,帶子啖啖肉且份量又多。🦈金湯燒鮑翅 🍲 (另外再用優惠價加購)金湯係濃濃嘅金華火腿雞湯味😍 鮑翅味好重又大件,同金湯好夾。金華鷄汁扣原隻花膠撈粗麵原隻花膠好長好震撼! 花膠忠於原味, 味道偏清淡,粗麵就調味比佢濃少少,夾埋啱啱好。廚師是日甜品

前菜三小品
🔺冰梅鐵棍淮山:粉粉地嘅淮山加埋梅粉,甜甜地幾得意
🔹陳醋小雲耳拌青筍:爽口開胃
🔸涼拌椒香棒棒豆乾: 意想不到豆乾同花椒油幾夾,會想追住食

🍲瑤柱海螺燉野生竹笙湯

🐏巴蜀燒紐西蘭頂級羊鞍架(2支骨)

🍤蝦籽海參燒珍寶明蝦球煲

🫛蜜糖豆山珍菌炒日本帶子
蜜糖豆夠甜又爽口,帶子啖啖肉且份量又多。

🦈金湯燒鮑翅 🍲 (另外再用優惠價加購)

金華鷄汁扣原隻花膠撈粗麵

廚師是日甜品
是日係好有少女心嘅桂花糕❤️

飲品
套餐仲包兩杯飲品, 可以揀鮮橙汁/汽水。

後記: 套餐仲可以用$6.6優惠價加購菜式,超抵,不過實在太飽🤣

2024-06-07 207 浏览
於openrice 看到東涌六小館有66折套餐優惠,原價$1342,現在只需$885便可以享用了!有前菜、湯、點心、主菜、甜品等,相當抵食,加上每次到東薈城逛街都能滿載而歸。二話不說,今天就相約同事一行四人到東涌六小館吃午餐。果真是大滿足!「午市網上四人套餐」前菜小食冷泡冰梅鐵棍淮山口感清爽,淮山的香脆質感和冰梅的酸甜味道很搭配。日式味椒鹽燒雞脆骨外酥內嫩,椒鹽的香氣突出,雞軟骨非常爽脆,令人吃不停口。湯品:瑤柱海螺燉野生竹笙湯非常足料,有雞腳、海螺、竹笙等,湯底濃郁而鮮甜,絕不肥膩。點心:黑松露蝦餃皇包餡飽滿,蝦非常大隻。黑松露的香氣襯托出鮮蝦的甜味。小館醬皇蒸鳳爪肉質鮮嫩軟糯,醬汁很入味。子薑陳皮牛肉球口感嫩滑,牛肉入味,子薑和陳皮的清香提味很棒。蜜汁黑豚叉燒腸黑豚肉叉燒肥瘦適中,肉汁飽滿,蜜汁醃製得非常好味。腸粉拉得很滑,入口非常綿密。小館時蔬:法式龍蝦湯魚肚雜菌浸時蔬龍蝦湯很濃郁,魚肚爽滑,菜心很嫩綠,以上湯浸着吃,非常清爽清甜。主食:金箔養生黑蒜醬油肉未炒飯飯粒分明,與黑蒜醬油及肉末的香味完美融合。上面還有金箔點綴,炒得夠乾身,亦十分惹味。甜品:心形杞子桂花糕甜而不膩,杞子的

「午市網上四人套餐」
前菜小食
冷泡冰梅鐵棍淮山
口感清爽,淮山的香脆質感和冰梅的酸甜味道很搭配。
日式味椒鹽燒雞脆骨
外酥內嫩,椒鹽的香氣突出,雞軟骨非常爽脆,令人吃不停口。

湯品:
瑤柱海螺燉野生竹笙湯
非常足料,有雞腳、海螺、竹笙等,湯底濃郁而鮮甜,絕不肥膩。
點心:
黑松露蝦餃皇
包餡飽滿,蝦非常大隻。黑松露的香氣襯托出鮮蝦的甜味。
小館醬皇蒸鳳爪
肉質鮮嫩軟糯,醬汁很入味。
子薑陳皮牛肉球
口感嫩滑,牛肉入味,子薑和陳皮的清香提味很棒。
蜜汁黑豚叉燒腸

小館時蔬:
法式龍蝦湯魚肚雜菌浸時蔬
主食:
金箔養生黑蒜醬油肉未炒飯
甜品
心形杞子桂花糕
甜而不膩,杞子的香甜和桂花的清新很攰,口感細緻。
極品煲仔金湯燒鮑翅
我們最後加多了兩鍋翅,翅以煲仔放在鍋爐上,上枱熱騰騰的,濃稠可口。
套餐還有鮮橙汁或各式汽水共4杯。除了網上套餐優惠外,餐廳還有「六小館午市熱點自選組合」和「六小館午市四人商務套餐」供選擇。這間餐廳無論裝修、食物質素、服務、景觀皆非常優秀,絕對要再來光顧。
2024-06-06 233 浏览
一向對此家店的食品也滿有信心,所以有朋自遠方來便訂此店吃飯,但論服務態度真的連大排檔都不如!從沒改善!我們知道是9時打烊,但也不用催促及趕着上甜品廹我們快D埋單走人!怪不得香港的餐飲服務每況愈下,侍應生無咩禮貌也算,湛茶加水都已經少之又少,都好似一次都冇添,就連部長(經理)也趕着把所有食品快快放上枱,明知無位放食物也硬要把菜端上枱-仲好"有心"在8點3O分不斷提醒我「佢地九點關門,我地仲有甜品未上,..:'」,更加在8點45分左右自動把甜點放上枱!oh多謝晒!唉!無下次了。真心對香港食肆的員工失望!跟本冇heart!味道好唔係大晒,服務,有heart先至係客人回頭"幫襯"的原因呢!
2024-05-29
2024-06-06 120 浏览
之前和同事於六小館晚飯時,侍應推介我們下次可於Openrice預購66折的二人及四人午市套餐。另外,以$6.6加購優惠價,更可點選幾款限定菜式。難得今日下午有空,我們一於在Openrice購買了一個四人套餐,四人同行,試試「偷得浮生半日閒」的樂趣。四人套餐原價$1342,66折後只需$885,便享用到兩份前菜、一款湯品、四款點心、一份時蔬,一份主食及甜品。除了中國茶,還額外附送四杯橙汁或汽水,十分抵食。前菜:🥢🧊冷泡冰梅鐵棍淮山~淮山粉糯,拌上冰梅作冷盤吃,口感清新。🐔日式椒鹽燒雞脆骨~雞脆骨香口惹味,口感鬆脆。湯品:🥣瑤柱海螺燉野生竹笙湯~湯頭清澈,鮮甜,海螺鮮味,竹笙爽口。點心:🥟黑松露蝦餃王~蝦餃內釀了兩隻大蝦,黑松露味濃,蝦肉爽口彈牙。🐔小館醬皇蒸鳳爪~鳳爪以XO醬調味,份外惹味。🐮子薑陳皮牛肉球~牛肉球拌子薑同吃,味道酸酸甜甜,令人份外開胃。🥢🐷蜜汁黑豚叉燒腸~叉燒腸足料,腸粉皮拉得夠薄,十分可口。時蔬:法式龍蝦湯魚肚什菌浸時蔬~菜心爽甜,以上湯浸着吃,味道特別清甜,鮮味。主食:🍛金箔養生黑蒜醬油肉末炒飯~炒飯炒得夠乾身,份量十足。🫕同事喜愛吃翅,見到六小館午市時段居然也可點
前菜:
🐔日式椒鹽燒雞脆骨~雞脆骨香口惹味,口感鬆脆。
湯品:
點心:
🐔小館醬皇蒸鳳爪~鳳爪以XO醬調味,份外惹味。
🥢🐷蜜汁黑豚叉燒腸~叉燒腸足料,腸粉皮拉得夠薄,十分可口。
時蔬:
主食:
🍛金箔養生黑蒜醬油肉末炒飯~炒飯炒得夠乾身,份量十足。
🫕同事喜愛吃翅,見到六小館午市時段居然也可點翅吃,便決定要兩鍋極品煲仔金湯燒鮑翅share吃。金湯翅濃稠可口,煲內真的放了一梳翅,份量十足。
🍮飽餐一頓後,還有滋潤甜品~杞子桂花糕讓我們養顏一番,真的令我們超級滿足。

2024-06-05 78 浏览
今日同屋企人提早食父親節飯 點了4人套餐 屋企人同我食到捧住肚離開!食物很可以!唯獨有一味 豬手 沙茶醬汁同鮑魚入味 但主角豬手較少肉其他都很滿意 下次再有特別日子會再選擇這餐廳
今日同屋企人提早食父親節飯
點了4人套餐 屋企人同我食到捧住肚離開!
食物很可以!
唯獨有一味 豬手 沙茶醬汁同鮑魚入味 但主角豬手較少肉
其他都很滿意 下次再有特別日子會再選擇這餐廳
2024-06-05
庆祝纪念
父亲节
2024-06-02 72 浏览
位於東涌嘅六小館是一間中式餐廳,提供著各式各樣的精緻菜式。首先,我們嚐到了瑤社海螺野生竹笙湯,這道湯品非常鮮美。湯底濃郁,充滿著海螺和竹笙的香味,令人回味無窮。特別值得一提的是,湯中的海螺鮮嫩多汁,配上竹笙的脆爽口感,絕對是一道味蕾的享受。接著,我們品嚐了小菜三小品,這道菜是一份精緻的開胃小吃拼盤。裡面包含了各種口味獨特的小菜,有的酸辣開胃,有的鮮香清爽,讓人食指大動,無法停下來。我們也點了巴蜀燒紐西蘭頂頁羊鞍架,這道菜是六小館的招牌菜之一。羊鞍架經過巴蜀燒烤的處理,肉質鮮嫩多汁,搭配上辣椒和香料的獨特調味,帶來一種辣中帶香的美味享受。另外,我們還點了蝦子海參燒珍寶明蝦球煲和蜜糖豆山珍菌炒日本帶子。這兩道菜都展現了六小館對海鮮料理的獨到造詣。明蝦球鮮嫩彈牙,搭配上海參的鮮甜口感,入口即化,令人驚艷。而炒日本帶子則是將豆山珍菌的香氣和帶子的鮮味完美結合,是一道口感豐富的菜式。金華雞汁扣原隻花膠撈麵是我們的主餐之一。這道撈麵以金華雞汁為底,撒上原隻花膠,搭配滑嫩的麵條,味道鮮美。金華雞汁的香氣與花膠的鮮甜味道相得益彰,讓這碗撈麵成為一道令人難以忘懷的美食體驗。最後,我們品嚐了是日甜品桂花糕
位於東涌嘅六小館是一間中式餐廳,提供著各式各樣的精緻菜式。
最後,我們品嚐了是日甜品桂花糕和極品煲仔金湯翅。桂花糕的口感綿密細軟,桂花的香氣四溢,是一道清新的甜品。而極品煲仔金湯翅則是六小館的招牌湯品,湯底濃郁,翅骨滑嫩,入口即化,絕對是一道令人垂涎欲滴的美食。
總而言之,六小館提供的中式菜式絕對是令人驚艷的。無論是湯品還是主菜和甜品,每道菜都展現了高超的廚藝和用心的烹調。無論是海螺竹筍湯的鮮美、巴蜀燒紐西蘭頂頁羊鞍架的辣香、還是金華雞汁扣原隻花膠撈麵的滑嫩,每一口都令人回味無窮。而甜品桂花糕和極品煲仔金湯翅則是完美的結尾,讓人滿足而愉悅。
除了美食之外,六小館的服務也值得一讚。服務員熱情友好,樂於解答客人的問題,讓用餐體驗更加愉快。而餐廳的環境舒適雅致,氛圍溫馨,適合與家人、朋友一同享受美食。
總括而言,六小館是一家值得推薦的中式餐廳。無論是菜品的味道還是服務的質素,都能夠讓人感受到餐廳的用心和專業。如果你想要品味精緻的中式菜餚,不妨來六小館一試,相信你一定會度過一個美好的用餐體驗。

Btw openrice book 有66折優惠享譽午餐2位用 套餐同埋六小館66折優惠享譽午餐4位用 套餐 及 $6.6加購優惠價
2024-05-27 84 浏览
🏫地址:東涌達東路20號東薈城名店倉6樓601號舖☎️:23828633之前朋友帶過我去食尖沙咀的「六公館」,無論服務、環境同食物質素都非常好👍今日同家人喺東涌行街,見到佢嘅姊妹店「六小館」,一於入去試吓,水準也是不遑多讓😃分享吓今晚印象最深刻的三款美食先:~煎豐原條本地鮮魚(一夜情)呢條香煎盲曹真係頂呱呱,外皮煎得金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁,入口即溶,充滿着魚肉本身天然的鮮甜,十分滋味,絕對不容錯過 👍🐟~蜜糖豆山珍菌炒日本帶子色彩艷麗,蜜糖豆的甜美與山珍菌的鮮香完美融合,加上爽滑彈牙的日本帶子,有層次豐富的口感,營養豐富,健康美味之選🍴😋~金箔養生黑蒜醬油肉未炒飯米飯軟硬適中,粒粒分明,炒飯上的金箔點綴增添了奢華感,而黑蒜醬油的香氣更是讓人垂涎欲滴,整體風味醇厚濃郁,營養美味兼備,可謂是健康又美味的超級炒飯🥢🍽️今晚真係食到勁飽又滿足❤️另外我哋吃飽飽同職員傾偈,原來 openrice 而家做緊66折優惠享譽午餐2位用套餐及66折優惠享譽午餐4位用套餐,仲有加$6.6假日點心優惠二選一,下次一定要黎試吓🤗
🏫地址:東涌達東路20號東薈城名店倉6樓601號舖
☎️:23828633

~煎豐原條本地鮮魚(一夜情)

~蜜糖豆山珍菌炒日本帶子

~金箔養生黑蒜醬油肉未炒飯

2024-05-24 79 浏览
今日與家人到東薈城購物,途經六小館,見佢地方寬敞,裝修雅緻,於是入內試試。❤️前菜 - 涼拌椒香棒棒豆乾將豆腐乾、青瓜、紅蘿蔔,切成工整的長條狀,微辣,冰冰涼涼,開胃又消暑。❤️瑤柱海螺燉野生竹笙湯用料充足,有雞腳、海螺、竹笙、瘦肉,絕不肥膩,鮮甜無比,非常滋潤。❤️熔岩沙茶原隻鮑魚豬手煲大大隻鮑魚,爽口彈牙,豬手炆得很淋,加上濃郁的沙茶醬汁,十分惹味。❤️極品煲仔金湯燒鮑翅由細到大都喜歡食翅,上枱熱辣辣,翅的份量不少,十分甜美,非常誘人。❤️煎封原條本地鮮魚(一夜情)今天的本地鮮魚是馬友,調味鹹淡適中,煎得非常香脆,仍然保留着魚的鲜甜味,百吃不厭。❤️蜜糖豆山珍菌炒日本帶子脆綠的蜜糖豆,加上鮮嫩的日本帶子,鑊氣十足, 口感極佳。❤️金箔養生黑蒜醬油肉抹炒飯炒飯粒粒分明,與黑蒜醬油及肉抹混合一起,飯面更洒上食用金箔,賣相討好,味道亦非常好。我們全程食得好開心,原來餐廳午市有66折優惠二人及四人享譽午餐,更可以用$6.6加購優惠價,這裡有舒適的環境,服務週到,非常適合朋友或家人一同用膳。
❤️前菜 - 涼拌椒香棒棒豆乾
❤️瑤柱海螺燉野生竹笙湯
❤️熔岩沙茶原隻鮑魚豬手煲
❤️極品煲仔金湯燒鮑翅
❤️煎封原條本地鮮魚(一夜情)
❤️蜜糖豆山珍菌炒日本帶子
脆綠的蜜糖豆,加上鮮嫩的日本帶子,鑊氣十足, 口感極佳。
❤️金箔養生黑蒜醬油肉抹炒飯

2024-05-19 145 浏览
📍 六小館👣 東涌達東路20號東薈城名店倉6樓601號舖三月午市網上四人套餐($885)🍽️ 冷泡冰梅鐵棍淮山開胃前菜,淮山口感爽脆,非常清香🍽️ 日式味椒椒鹽燒雞脆骨唔係太鹹,好香口送酒一流👍🍽️ 瑤柱海螺燉野生竹笙湯(4位)有瘦肉響螺同雞腳,湯味清甜,回味無窮😋🍽️黑松露蝦餃皇(4件)餃子皮薄,松露帶出鮮蝦鮮味,隻蝦大隻又鮮甜彈牙,好味。🍽️ 小館醬皇蒸鳳爪軟腍入味豉椒蒸鳳爪,肉質適中,加埋醬汁更加好味。🍽️子薑陳皮牛肉球肉質彈牙,有陣陣嘅果皮味,唔錯。🍽️蜜汁黑豚叉燒腸叉燒嫩滑,腸粉皮滑嫩又薄,令人回味無窮。👍🍽️ 法式龍蝦湯魚肚雜菌浸時蔬有啖淡嘅龍蝦湯味,食落去都好清爽。🍽️金箔養生黑蒜酱油肉末炒飯軟硬適中,夠乾身,黑蒜融入飯粒,香口,唔油膩😋😋🍽️ 極品煲仔金湯燒包翅(每位$268)熱辣辣煲仔翅,魚翅足料,加小小醋,帶出鮮味,正呀,一定要試。👍😋🍽️是日甜品 桂花糕唔甜,有淡淡桂花香加埋杞子,有解除油膩功能😋😋
📍 六小館

👣 東涌達東路20號東薈城名店倉6樓601號舖

三月午市網上四人套餐($885)

🍽️ 冷泡冰梅鐵棍淮山
開胃前菜,淮山口感爽脆,非常清香

🍽️ 日式味椒椒鹽燒雞脆骨
唔係太鹹,好香口送酒一流👍

🍽️ 瑤柱海螺燉野生竹笙湯(4位)
有瘦肉響螺同雞腳,湯味清甜,回味無窮😋

🍽️黑松露蝦餃皇(4件)
餃子皮薄,松露帶出鮮蝦鮮味,隻蝦大隻又鮮甜彈牙,好味。

🍽️ 小館醬皇蒸鳳爪
軟腍入味豉椒蒸鳳爪,肉質適中,加埋醬汁更加好味。

🍽️子薑陳皮牛肉球
肉質彈牙,有陣陣嘅果皮味,唔錯。

🍽️蜜汁黑豚叉燒腸
叉燒嫩滑,腸粉皮滑嫩又薄,令人回味無窮。👍

🍽️ 法式龍蝦湯魚肚雜菌浸時蔬
有啖淡嘅龍蝦湯味,食落去都好清爽。

🍽️金箔養生黑蒜酱油肉末炒飯
軟硬適中,夠乾身,黑蒜融入飯粒,香口,唔油膩😋😋

🍽️ 極品煲仔金湯燒包翅(每位$268)

🍽️是日甜品 桂花糕
唔甜,有淡淡桂花香加埋杞子,有解除油膩功能😋😋
2024-05-16 93 浏览
今日來到東涌行街🛍️ 吃中餐🥢 四人套餐 $885,吃飽飽~ 現在Openrice 還有午餐66折優惠呢!套餐真的很多款菜,只介紹印象最深的😇🍀🍽️ Premium Shark’s Fin (極品煲仔金湯燒鮑翅) $268 per person好足料的魚翅呀,湯也很香濃😌🍀🍽️ Black Truffle Shrimp Dumpling (珍寶黑松露蝦餃皇)超級大隻的蝦餃皇😆 媽媽說裡面的蝦肉都要爆出來了!餃皮很薄,是我喜歡的~🍀🍽️ Deep-fried Chicken Gizzard with Salt and Pepper (日式味椒鹽燒雞脆骨)本身就很喜歡吃雞軟骨☺️ 炸得挺香口的~🍀🍽️ Fried Rice with Fermented Garlic Sauce Minced Pork (金箔黑蒜醬油肉末炒飯)平時不太吃飯的我都覺得這個炒飯挺好吃的!黑蒜切粒後甜甜的,挺特別!🍀🍽️ Conch Soup with Bamboo Fungus (瑤柱海螺燉野生竹笙湯)媽媽說了三次 超清甜🤣 雞腳好肥美呀!海螺也不會燉得硬。🍀🍽️ Steamed Chicken Feet (小館醬皇蒸鳳爪)不
🍀

好足料的魚翅呀,湯也很香濃😌

🍀

本身就很喜歡吃雞軟骨☺️ 炸得挺香口的~

🍀

媽媽說了三次 超清甜🤣 雞腳好肥美呀!海螺也不會燉得硬。
🍀

不是只吃到骨頭的鳳爪🦴 小館醬真的很香~
🍀
🍽️ Steamed Rice Rolls with BBQ Pork (蜜汁黑豚叉燒腸)

又是另一個肉要爆出來的點心🤣 叉燒份量真的多,腸粉嫩滑
🍀
🍽️ French Lobster Soup with Fish Maw and Seasonal Vegetables (法式龍蝦湯魚肚浸時蔬)

清爽的菜🥬 發揮正常
🍀
想收到更多美食資訊,請追蹤@greatfood_grateful
2024-05-16 95 浏览
六小館@東涌citygate🌟整體上飲茶嘅成個氣氛都唔錯,餐廳主要係行一個高上級嘅路線,價錢嚟講,我覺得都唔係太平,不過整體上嘅氣氛我覺得幾好。服務態度幾好,比較推薦有佢嘅麻辣水魷,作為前菜幾好食,不過加咗蒜蓉同埋辣,成件事都幾開胃。佢嘅黑松露龍蝦炒飯,都做得唔錯,每一粒炒飯到粒粒分明,不過唯一有少少挑剔嘅係龍蝦嘅份量太少,呢個價錢嚟講絕對唔係太平,$168,不過其他點心就中規中矩,唯一比較推介喺灌湯餃,腸粉同埋蝦餃都幾好食。好食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟抵食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟位置 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟服務態度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟衞生程度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
六小館@東涌citygate

好食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
抵食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
位置 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟
服務態度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟
衞生程度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
2024-05-10 68 浏览
今日去咗東涌度食晚餐慶祝母親節😎😎👍 所以就揀咗間中餐廳同埋距離屋企較近嘅東涌👍😎 呢間中菜館真的很不錯,質素非常之高😍 瑤柱海螺燉野生竹笙湯👍👍👍 呢個湯非常之好一人一宗,而且裏面嘅海螺數量每種都有兩大粒😍 非常之入味巴蜀燒紐約羊架😍😍👍 我阿媽非常之鍾意食羊架,所以就叫了這一個,羊架非常之入味佢總會有一啲孜然粉襯托住,唔會有太大羊肉嘅臊味 蝦子海參燒珍寶明蝦球煲👍👍👍 呢一煲十分之足料,海參都有好幾條,而且蝦球亦都大大粒重點係個汁用來送飯一流蜜糖豆山珍菌炒日本帶子👍👍👍 日本帶子大大粒,炒埋扁豆。金華雞汁扣原隻花膠撈粗麵😍😍😍 呢個就係我哋嘅主食啦!花膠大大隻再加埋一啲雞汁成個撈麵吸收晒啲精華十分之好味👍👍😎 極品煲仔金湯燒鮑翅👍👍👍😎 呢個真係一定一定要叫!! 十分之好味同埋入味! 入邊用料十足!而且上菜之前亦都有專人幫你整熱,已滿分嘅溫度上枱👍😎仲有66折優惠享譽午餐2位用套餐 六小館66折優惠享譽午餐4位用套餐 同埋$6.6加購優惠價😍😍 好多價惠地址:六小館 (東涌)東涌達東路20號東薈城名店倉6樓601號舖

呢間中菜館真的很不錯,質素非常之高😍

瑤柱海螺燉野生竹笙湯👍👍👍

巴蜀燒紐約羊架😍😍👍

蝦子海參燒珍寶明蝦球煲👍👍👍

蜜糖豆山珍菌炒日本帶子👍👍👍
日本帶子大大粒,炒埋扁豆。

金華雞汁扣原隻花膠撈粗麵😍😍😍

極品煲仔金湯燒鮑翅👍👍👍😎

仲有66折優惠享譽午餐2位用套餐

地址:六小館 (東涌)
東涌達東路20號東薈城名店倉6樓601號舖
2024-05-08 99 浏览
有人萬歲梗係要食好啲~不過都有幫手慳返啲嫁~喺openrice買左個7折二人餐~食得好開心~下次無人萬歲就唯有黎食lunch~ 有66折,再平啲~🔹前菜三小品 🔹 有冰梅鐵棍淮山、陳醋小雲耳拌青筍、涼拌椒香棒棒豆乾~最鍾意淮山,因為微微酸得黎又甜,好開胃~🔹瑤柱海螺燉野生竹笙湯🔹清得黎好鮮味~仲有好淋淋嘅煲湯雞腳~🔹巴蜀燒紐西蘭頂級羊鞍架🔹連好怕臊嘅我都好得好滋味~唔駛再形容啦~🔹蝦籽海參燒珍寶明蝦球🔹個碟好深嫁~收埋好多大蝦~好爽口彈牙又入味~🔹蜜糖豆山珍菌炒日本帶子🔹又係勁多帶子~啲蜜糖豆好爽,但又好好咬,同好鮮甜~🔹極品煲仔金湯燒包翅🔹原來係會喺我地面前即場煮熱~好似睇表演咁~同好足料,啲湯浸透哂啲翅,好濃雞精華~好好好味~🔹金華鷄汁扣原隻花膠撈粗麺🔹每人一碟真係不得了~花膠又勁大隻~啲汁好鹹但又好濃香~🔹杞子桂花糕🔹心形花~好清甜~仲有2杯鮮橙汁,好滿足~
[東涌 - 高質中菜]

有人萬歲梗係要食好啲~
不過都有幫手慳返啲嫁~
喺openrice買左個7折二人餐~
食得好開心~
下次無人萬歲就唯有黎食lunch~
有66折,再平啲~

🔹前菜三小品 🔹
有冰梅鐵棍淮山、
陳醋小雲耳拌青筍、
涼拌椒香棒棒豆乾~
最鍾意淮山,
因為微微酸得黎又甜,
好開胃~

🔹瑤柱海螺燉野生竹笙湯🔹
清得黎好鮮味~
仲有好淋淋嘅煲湯雞腳~

🔹巴蜀燒紐西蘭頂級羊鞍架🔹
連好怕臊嘅我都好得好滋味~
唔駛再形容啦~

🔹蝦籽海參燒珍寶明蝦球🔹
個碟好深嫁~
收埋好多大蝦~
好爽口彈牙又入味~

🔹蜜糖豆山珍菌炒日本帶子🔹
又係勁多帶子~
啲蜜糖豆好爽,
但又好好咬,
同好鮮甜~

🔹極品煲仔金湯燒包翅🔹
原來係會喺我地面前即場煮熱~
好似睇表演咁~
同好足料,
啲湯浸透哂啲翅,
好濃雞精華~
好好好味~

🔹金華鷄汁扣原隻花膠撈粗麺🔹
每人一碟真係不得了~
花膠又勁大隻~
啲汁好鹹但又好濃香~

🔹杞子桂花糕🔹
心形花~
好清甜~
仲有2杯鮮橙汁,
好滿足~

2024-05-02 86 浏览
.就黎母親節,落樓下經過見六小館推出左好多新優惠🫢$66一個菜色,有4款選擇,好抵食呀😍今次同媽咪食好d,叫左二人餐,鮑、參、翅、花膠都齊曬🤭🤩..必食推介:極品煲仔金湯燒鮑翅!!翅好大件,有三件,口感滑膩且帶有一點彈性..小館前菜三小品包括3款小食前菜:話梅山藥、麻椒豆腐乾青瓜、蟲草花萵筍木耳,三款前菜都好開胃,話梅山藥就香甜,麻椒豆腐乾青瓜有麻香,蟲草花萵筍木耳偏清新,三款各有不同,適合大部分人口味👍🏻..巴蜀燒紐西蘭頂級羊鞍架惹味之選,巴蜀風醃料香濃,羊鞍完全毫無羊羶味,調味非常出色..蝦籽海參燒珍寶明蝦球煲呢道菜簡直係寶藏,有海參、蝦球,海參燜燒得好淋身,非常入味,蝦球爽口彈牙,份量多,雖說是二人份量,但絕對足夠2-3人享用🤩..蜜糖豆山珍菌炒日本帶子呢道菜味道較清淡,份量多,蜜蜂荳爽脆,日本帶子帶有輕輕彈牙口感..再一個必食之選🏆金華雞汁扣原隻花膠撈粗麵😍花膠口感軟滑、帶有一點點彈性,並且具有濃郁的海鮮味道,配上金華雞汁拌粗麵,簡單又有點高貴..味道👅:🌕🌕🌕🌕🌖4.8/5環境:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5服務:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5回頭率:🌕🌕🌕🌕🌕5/5..地址:六小館 (東涌)東

就黎母親節,落樓下經過見六小館推出左好多新優惠🫢
$66一個菜色,有4款選擇,好抵食呀😍
今次同媽咪食好d,叫左二人餐,鮑、參、翅、花膠都齊曬🤭🤩
必食推介:極品煲仔金湯燒鮑翅!!
翅好大件,有三件,口感滑膩且帶有一點彈性
小館前菜三小品
巴蜀燒紐西蘭頂級羊鞍架
惹味之選,巴蜀風醃料香濃,羊鞍完全毫無羊羶味,調味非常出色
蝦籽海參燒珍寶明蝦球煲
蜜糖豆山珍菌炒日本帶子
再一個必食之選🏆金華雞汁扣原隻花膠撈粗麵😍
味道👅:🌕🌕🌕🌕🌖4.8/5
環境:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5
服務:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5
回頭率:🌕🌕🌕🌕🌕5/5
地址:

六小館 (東涌)
東涌達東路20號東薈城名店倉6樓601號舖
雞汁扣原隻花膠撈粗麵
2024-04-29
庆祝纪念
母亲节
雞汁扣原隻花膠撈粗麵
2024-04-27 102 浏览
上星期同好友去左東涌【六小館】到食晚餐,好友係openrice以優惠價 (7折) 享受【六小館】皇牌網購2人晚餐 (B) 皇牌2人晚餐 (B) ⬇️⬇️⬇️💟 前菜三小品 ~ 冰梅鐵棍淮山、陳醋小雲耳拌青筍、涼拌椒香棒棒豆乾。💟 瑤柱海螺燉野生竹笙湯 ~ 我好喜歡飲燉湯因清潤不燥, 材料豐富落足料,飲落順喉舒服。💟 巴蜀燒紐西蘭頂級羊鞍架 ~ 火喉控制得唔錯,咬落去唔硬軟腍適中,味道濃郁夠香口。💟 蝦籽海參燒珍寶明蝦球煲 ~ 鍾意食蝦真係唔可以錯過,珍寶蝦夠哂大隻爽口, 海參炆得入味,啖啖蝦籽味充斥口腔。💟 蜜糖豆山珍菌炒日本帶子 ~ 蜜糖豆幫忙解油膩爽甜,日本帶子就好鮮甜。💟 金華鷄汁扣原隻花膠撈粗麺 ~ 一見已心心眼, 原隻大大件花膠, 入口膠質豐富, 口感厚實,用來撈粗麵一流。💟 桂花糕 ~ 心形造型加分, 入口清新清甜,仲帶出淡淡桂花香。另叫極品煲仔金湯燒鮑翅, 鮑翅一大梳夠爽口, 金湯由雞肉瘦肉豬骨筒新鮮淆製鮮味十足。依家六小館有好多優惠包括66折優惠享譽午餐2位用 套餐 及 六小館66折優惠享譽午餐4位用 套餐 及 $6.6加購優惠價。

皇牌2人晚餐 (B) ⬇️⬇️⬇️