2024-07-04 51 浏览
今日同朋友嚟到位於將軍澳嘅超級美味煲火鍋放題餐廳用餐,實在太滿足呢!首先要提嘅係佢哋嘅雞煲份量超豐富,雞肉新鮮又好味,仲有三文魚刺身可以食!餐廳仲有好多款唔同嘅小食,由蝦多士、炸三文魚腩、鴨血、雲耳同牛蒡,飲品任飲,實在太過癮啦!我哋叫咗蓮花湯底嘅火鍋,煲係用北京鍋爐煲嘅,相當講究。海鮮火鍋超級豐富,有鮮蝦、魷魚、鮮魚、翡翠螺、花甲,樣樣新鮮,可謂海鮮打邊爐嘅最佳選擇。另外,腸仔同各款丸類,特別係手打嘅牛肉丸,咬落口感好Q彈,蔬菜種類又多,牛肉同豬肉都好好食。整體黎講,呢度嘅火鍋放題完全唔同一般嘅放題,無論係食材嘅份量同質素,定係就餐嘅環境同服務都好好!真係非常難得。我哋食完之後,仲想再嚟其他火鍋湯底口味!

2024-06-30 50 浏览
將軍澳嘅初心,主打點心、午膳、火鍋、同埋放題!150分鐘由頭盤、小食、刺身、雞煲、再打埋個邊爐,一直任飲任食到尾!餐廳人流暢旺,食材流轉速度夠快,食物出品頗為優質兼新鮮!150分鐘火鍋放題醇滑嘉士伯及無酒精飲品任飲,消暑又夠爽!宮廷小食每天5款,天天不同!是日小食為松露蝦多士、麻辣鴨血、椒鹽三文魚頭腩、涼伴雲耳、炸雞翼!三文魚刺身咁啱分配到肥美嘅腩位,魚味勁香郁!招牌雞煲一開蓋就香氣撲鼻,雞煲勁惹味!煲底有個蒸隔防燶底,亦令雞件更水嫩!可自選辣度!蕃茄美人鍋以蔬菜為主嘅湯底,為食材添上天然嘅菜甜!個煲好有宮廷feel,氣派十足!環球海鮮拼盤包含海蝦、蜆、吊桶、鮑魚、廣島蠔、翡翠螺、仲有龍躉件!材料夠新鮮,真係點烚都咁好味!極上肥牛|黑豚肉初心嘅火鍋肉品都幾高質,encore都係keep住相同嘅品質!火鍋配料海量嘅火鍋配料任叫任食!
將軍澳嘅初心,主打點心、午膳、火鍋、同埋放題!150分鐘由頭盤、小食、刺身雞煲、再打埋個邊爐,一直任飲任食到尾!餐廳人流暢旺,食材流轉速度夠快,食物出品頗為優質兼新鮮!

150分鐘火鍋放題
醇滑嘉士伯及無酒精飲品任飲,消暑又夠爽!

宮廷小食

三文魚刺身
咁啱分配到肥美嘅腩位,魚味勁香郁!

招牌雞煲

蕃茄美人鍋

極上肥牛|黑豚肉

火鍋配料
海量嘅火鍋配料任叫任食!
2024-06-24 68 浏览
初心,呢間火鍋放題已經喺將軍澳開咗好耐,佢哋除咗有火鍋放題,仲加埋有雞雞煲同有海鮮火鍋。 啱晒我呢啲懶人,一次過仲可以滿足晒幾個願望!另外仲有嘉士伯任飲!當然仲有其他非酒精飲品啦!當然餐廳仲有小菜啦!將軍澳地鐵站站A2出口,行大概5分鐘就到。都好方便。今日係星期五,呢個套餐係$318一位,可以食150分鐘!食之前,職員都好耐心咁解釋火鍋嘅detail, 有啲乜嘢係任食,有啲乜嘢唔係任食!每次都有五款唔同嘅小食,今日係松露蝦多士,椒鹽三文魚魚,雲耳,麻辣鴨,炸雞翼,我最鍾意都係松露蝦多士,夠晒脆,而且蝦肉都好彈牙!刺身係三文魚刺身,新鮮肥美!然後到雞煲,我哋揀咗走辣,本人唔食辣,雞煲夠哂入味,尤其是啲豬皮,超好食!雞都好多,而且都好嫩滑!其實食完個雞煲,我哋兩個女人仔已經好夠飽!然後到火鍋,我哋揀咗芫荽皮蛋湯底!今日34度高溫,要飲吓呢啲湯清下熱先得!火鍋嘅海鮮,係非任食項目! 海鮮已經夠晒新鮮豐富!火鍋配料,蔬菜類亦包有菇類,又有好多唔同款嘅菜,都好新鮮,好滿足!火鍋肉類配料,牛肉薄切,雪花分布都好平均,入口好易食,手打牛丸,夠晒牛肉味!生日如果滿四位,會送一個牛肉蛋糕! 下次可以同朋

將軍澳地鐵站站A2出口,行大概5分鐘就到。都好方便。

火鍋嘅海鮮,係非任食項目! 海鮮已經夠晒新鮮豐富!

生日如果滿四位,會送一個牛肉蛋糕! 下次可以同朋友喺度搞生日!
2024-06-21
  • 雞煲
  • 餐前小食
  • 極上肥牛
  • 尚盛刺身
2024-06-23 50 浏览
雖然過了端午節後,每日氣溫都高達三十度或以上,但只要有充足冷氣加清熱湯底,炎夏打邊爐亦未嘗不可。位於將軍澳的初心提供火鍋放題,食物種類豐富,既有宮廷小食、三文魚刺身、招牌雞煲、海鮮拼盤及多款火鍋配料,每樣一點都足以飽肚。未上湯底前先上三文魚刺身,三文魚厚切肥美,口感柔軟細滑。宮廷小食有五款,包括有松露蝦多士、涼拌雲耳、麻辣鴨血、漬牛膀及椒鹽雞翼,其中最喜歡漬牛膀,味道與日本餐廳的一模一樣。雞煲香料有辣椒洋蔥及九層塔,提升香氣味道又不太鹹,豬皮及枝竹均很入味。火鍋湯底很特別的有蓮花鍋,加上冬瓜、粟米及紅棗,很適合夏天享用。是夜海鮮拼盤計有海蝦、鮑魚、生蠔、龍躉件、鮮蜆、翡翠螺及吊桶,每樣均鮮甜彈牙。火鍋配料第一輪由餐廳提供,其實食到火鍋配料時已經半飽,沒有空間再叫第二輪。第一輪火鍋配料種類很多,包括有肥牛、黑豚肉、手打牛丸、水餃皇、炸魚片頭、炸響鈴、年糕福袋、蟹柳、龍蝦丸、香菇貢丸、芝士腸及蔬菜籃,每樣一兩件,胃口滿足。

未上湯底前先上三文魚刺身,三文魚厚切肥美,口感柔軟細滑。

2024-06-20
2024-06-16 54 浏览
初心火鍋我最近光臨了位於將軍澳的「初心」火鍋,品嘗了他們的種類豐富的海鮮放題。溫馨舒適的裝潢,簡單大方的設計,營造出輕鬆愜意的用餐氛圍,讓人倍感放鬆。而最叫我驚艷的,無疑是他們那豐富多樣的雞煲海鮮放題。我點了他們家的經典雞煲, 雞肉鮮嫩多汁。緊接著是三文魚生,新鮮嫩滑,口感細膩。然後就開始吃海鮮火鍋,海鮮選擇如大大隻的鮮美海蝦、嫩滑的肥牛、新鮮的豬肉片,以及彈牙鮮嫩的牛肉丸和水餃,每一項都別具特色,讓我大呼過癮。除了精彩的海鮮,他們的蔬菜選擇也很豐富,有各式生菜、白菜、豆腐等。不同種類的飲品任我們自由選擇。雞煲海鮮放題,加上溫馨的環境和細緻周到的服務,為我帶來了一頓既豐富又愉快的用餐體驗。作為將軍澳的人氣火鍋店,它絕對值得一訪。
初心火鍋

2024-06-12 54 浏览
位於將軍澳的中菜餐廳,供應點心、雞煲火鍋任食放題、中式小炒等等。地方不大,但座位闊落,環境舒適,空調充足。外面有飲品櫃,罐裝可樂、紙包飲品、玻璃支裝啤酒等全部都放在雪櫃裡任飲。火鍋醬料也是在外面自行調配。宮廷小食:松露蝦多士、涼伴雲耳、麻辣鴨血、漬牛膀、椒鹽三文魚頭腩五款不同的小食,按餐廳每天隨機安排,吃完可以追加。三文魚刺身:每枱附送一客三文魚刺身盤。招牌雞煲:小辣雞件半份左右,醬汁沾滿雞肉,還有洋蔥、腐竹、豬皮、蔥等,配料吸收了醬汁,非常下飯。火鍋湯底:蟲草花南瓜鍋湯底鮮甜,湯滾得越久,南瓜也變成蓉,味道更明顯,還加入了蟲草花,養生美顏。環球海鮮拼盤:生猛海蝦、大鮑魚、廣島生蠔、龍躉片、翡翠螺、海蜆及吊桶每款海鮮都有兩份或以上,趁新鮮就趕緊放進鍋裡滾。火鍋配料:選擇甚多,侍應先送上一輪火鍋配料,有色彩繽紛的蔬菜籃、大大粒的手打牛丸、極上肥牛、黑豚肉、響鈴卷、水餃皇、蟹柳、小竹輪、墨魚丸等等,之後需要追加可跟店員下單。
火鍋醬料也是在外面自行調配。

五款不同的小食,按餐廳每天隨機安排,吃完可以追加。
三文魚刺身:每枱附送一客三文魚刺身盤。
招牌雞煲:小辣

火鍋湯底:蟲草花南瓜鍋

每款海鮮都有兩份或以上,趁新鮮就趕緊放進鍋裡滾。
火鍋配料:

選擇甚多,侍應先送上一輪火鍋配料,
俾我搵到間抵食嘅任食打邊爐雞煲,仲有送刺身同海鮮,兩個人食到捧住個肚。星期五、六日係做緊$328一位,2.5小時任食。味道不過不失,但重點勝在款式夠多,而且係任食,時間長可以令你回本。一開始會有三文魚刺身,之後就可以食雞煲,仲有宮廷小食,包括黑松露蝦多士、木耳等等的前菜,所有嘢都可以無限加添。食完雞煲就可以轉打邊爐,湯底都有好多款選擇,清清地我就揀咗個養生蓮花湯底,真係大大棵蓮花可以放入去食。另外佢仲會送一個海鮮盤,有鮑魚、螺、墨魚,沙白等,都算幾豐富。嘢飲方面,除咗基本汽水果汁,呢度竟然啤酒都係似飲,都真係幾抵。

2024-06-06 40 浏览
餐廳在地鐵站附近,走數分鐘路程便到了,附近商場林立,吃後還可到處逛!火鍋放題的性價比也高,首先會先吃雞煲及小吃,雞煲的可自選辣度或不辣也可以,內裡配料有腐皮及豬皮,都是吸汁配料,味道濃郁;而小吃的都有很多選擇,當中的黑松露蝦多士更是必吃,多士脆卜卜,炸後十分香,更有麻辣豬血及蒜蓉雲耳等小吃,味道都很好!吃雞煲後就會開始吃火鍋,首先會來一盤海鮮、有螺、龍躉、帶子及鮮蝦,每天會出不同的4款;還會有一盤刺身附送,刺身新鮮肥美!飲品方面也有數個雪櫃的飲品可選擇,種類繁多!甜品的也有數款,湯水、雪糕糯米糍及椰汁紅豆糕也有!另外,喜愛喝啤酒的也是任喝,性價比十分高!

飲品方面也有數個雪櫃的飲品可選擇,種類繁多!

甜品的也有數款,湯水、雪糕糯米糍及椰汁紅豆糕也有!

另外,喜愛喝啤酒的也是任喝,性價比十分高!
2024-06-04 33 浏览
走左去將軍澳~初心~火鍋雞煲任食, 呢間有 150分鐘任食,真係可以慢慢嘆,免費嘢飲除無酒精飲品外,仲加埋嘉士伯啤酒任飲。🍻🍻一坐底就上碟肥美三文魚刺身食下先, 咁就一路食一路揀湯底。招牌雞煲隨即上,香噴噴,個醬汁好好味。每日有小食5款選擇,每樣黎一碟試試先,木耳、麻辣鴨血、松露蝦多士、紫薯同椒鹽三文魚頭腩,最鐘意黑松露蝦多士,好香呀。叫左豬骨湯,好香濃鮮甜。每日六款海鮮拼盤,蝦、鮑魚、墨魚、蠔、蜆同龍躉,樣樣新鮮彈牙。邊爐配料成5,60款,好多都好正。🔸️手打牛丸,牛香味十足,鬆化又彈牙🔸️ 年糕福袋,好多火鍋店都唔見🔸️生魚片,好嫩滑。🔸️極上肥牛,肉質結實,牛味濃。三文魚刺身同埋海鮮拼盤係一次性之外,其他全部任食。晚餐太豐富啦。🤤

一坐底就上碟肥美三文魚刺身食下先, 咁就一路食一路揀湯底。

招牌雞煲隨即上,香噴噴,個醬汁好好味。

叫左豬骨湯,好香濃鮮甜。

邊爐配料成5,60款,好多都好正。
🔸️手打牛丸,牛香味十足,鬆化又彈牙

🔸️ 年糕福袋,好多火鍋店都唔見

🔸️生魚片,好嫩滑。

🔸️極上肥牛,肉質結實,牛味濃。

2024-05-30 27 浏览
第一步曲食頭盤三文魚刺生,魚肉新鮮,厚肉肥美,味道鮮甜有油香。第二步曲就係任食雞煲,雞肉好入味,醬汁好香濃惹味。 雞煲入面仲有豬皮,豬皮索晒d醬汁,好好味。第三部曲小食任食,醋香雲耳,麻辣鴨血,炸黑松露蝦多士,炸三文魚。鴨血口感少少煙韌,麻辣味好香,不會嗆喉,好入味。 蝦多士即炸熱辣辣好香脆,蝦肉夠厚肉鮮味。炸三文魚好脆肉嫩。第四步曲,換另一個大鍋打邊爐,有幾款湯底選擇,我揀左胡椒豬骨湯底。未食已經聞到好香濃既胡椒味, 未打邊爐前先飲一碗湯,湯頭好濃郁,好夠胡椒味。之後會有一份海鮮拼盤,有蝦、蜆、魚、蠔、尤魚、螺, 海鮮同個湯底好夾,味道好鮮甜。之後仲有其他配料追加,肥牛、豬肉片、水餃、鮮牛肉丸、炸魚片。環境、服務、同食物都有質素,無酒精飲品任飲,價錢合理。

炸三文魚好脆肉嫩。

環境、服務、同食物都有質素,無酒精飲品任飲,價錢合理。

2024-05-19
今日本身都想食火鍋,咁岩搵到將軍澳附近有間食雞煲加火鍋放題仲可以任食150分鐘所以想試下~我係OpenRice度見到預早訂枱加買優惠券可以$268(未連加一)就可以食到,所以即時係網上購買
2024-05-27
招牌雞煲
之前去大陸食過一個雞煲好好食,返嚟香港都試過幾間都食唔番過種味道,今日去將軍澳探朋友,朋友就帶我去食雞煲,話哩間雞煲好出名,而且食完仲可以打邊爐,任飲任食,好正,咁一定要試吓😋😋服務員態度真係好,坐位又舒服,雞煲仲可以簡微辣、中辣、大辣,好周到👍未食就已上三文魚刺身,肥厚美味,四小碟小菜😋好醒胃朋友食雞煲一定要整支啤酒🍻😂,先上雞煲,開火炆已經聞到陣陣香味辣味,好豐盛,有猪皮同好多腐竹,雞肉好滑,雞皮仲係爽口,雞煲醬好好味,猪皮腐竹吸收啲汁,辣辣地勁好食😋本來想追加(免費)但都係留肚食火鍋🍲剛食左辣,就食番過清清地,芫茜皮蛋湯底,我都以為係清水加,點知湯底都好講究架👍先吸一盤海鮮,有蝦有魚仲有二隻大鮑魚,生蠔🦪等,超級新鮮,鮑魚爽,舊魚鮮甜,皮爽口,好食😋仲有好多餸可以叫,我地都加左好多,牛肉,水餃🥟等,真係食到好飽,仲有甜品送😂香港地而家仲有咁價錢有咁食材、咁嘅服務態度真係非常之難得,要介紹朋友嚟食先得

朋友食雞煲一定要整支啤酒🍻😂,

2024-05-21 51 浏览
初心😋😋😋雞煲拼海鮮火鍋將軍澳唐俊街、The Parkside Mall G09號地舖、透明玻璃外牆、紅色座椅、色彩夠吸引🤩150分鐘火鍋放題$328先上雞煲火鍋任食多款美食前菜:醃漬牛蒡、紅酒喬頭漬、不油膩松露蝦多士、麻辣鴨血、脆炸椒鹽三文魚頭腩⋯⋯(😋😋可追加)🉑️追加任食招牌雞煲底(微辣)、材料豐富、軟腍入味支竹、爽口彈牙豬皮、香滑雞件、惹味雞汁!奉上肥美三文魚刺身、油脂均勻品嚐完後、香茜皮蛋火鍋底上場先配環球海鮮拼盤廣島生蠔、生猛海蝦、翡翠螺、龍躉件、吊桶、大鮑魚、海蜆⋯⋯高質豐富海鮮、鮮甜味美👏🏻👏🏻再上火鍋配料、極上肥牛、黑豚肉、手打牛丸、炸響鈴、年糕福袋、芝士腸、午餐肉、龍蝦丸、鮮冬菇、農場菜心、唐生菜、蕃茄片、粟米件、娃娃菜、材料豐富、色彩繽紛、美食各有各特色、⋯^_^⋯共🈶️56種多款可追加火鍋配料、食🉐️出色、食🉐️招積、十分滿意、飽肚🈵️足👍🏻👍🏻👅任飲多款非酒精類飲品貼❤️奉送是日甜品:芋頭紫米露初心將軍澳唐俊街18號The Parkside Mall地下G09號舖港鐵將軍澳站A2出口、步行約6分鐘
初心
😋😋😋

雞煲拼海鮮火鍋
150分鐘火鍋放題$328
先上雞煲火鍋任食
奉上肥美三文魚刺身、油脂均勻
品嚐完後、香茜皮蛋火鍋底上場
先配環球海鮮拼盤
  • 麻辣雞煲
  • 尚盛刺身
  • 環球海鮮船
2024-05-17 1514 浏览
呢幾日天氣好似秋天咁,舒服得令人興奮,而晚上仲覺得少少清涼,仲有興致去食火煱。加上假期前夕就想食餐火鍋放題,任飲任飲夠滿足。呢間除咗有茶飲,晚市仲有150分鐘任食任飲火鍋放題。各式凍飲可以自己去雪櫃拎,罐裝紙盒都有。未食火鍋,先食招牌鷄煲 (可追加),辣度入選,唔辣又唔係幾好食,就BB辣啦。除咗鷄件,仲有紅綠椒加大量洋蔥及蔥去爆香,加埋豬皮去索惹味醬汁,呢一煲,好快被我地食晒。再黎五款小食,每天不同,今晚有松露蝦多士,涼伴雲耳,麻辣鴨血,椒鹽三文魚頭腩及漬牛膀。食緊麻辣鴨血之際,三文魚刺身送到。港人對佢又點可能抗拒?!  一啖一塊過吓口癮。跟住就可以轉做火鍋時間啦,多款特色湯底選擇,最後都係還原基本步同下火之選,芫茜皮蛋湯是也。打邊爐點少得海鮮?!  六款不定時轉款湊合成為海鮮拼盤。今晚”佳麗”為鮑魚,廣島蠔,龍躉片,蜆,蝦及翡翠螺。每款2隻/件,以冰底墊住保持鮮度。鮑魚帶點厚度,入口夠彈牙。廣島蠔烚完雖然變細咗,但蠔味幾出。之後嘅任食類包括肥牛,黑豚肉,丸,菜,菇類,薯粉烏冬等肥牛及黑豚肉肉色靚仔,脂肪比例平均,薄薄一片好快熟。頭轉唔駛自己落單,侍應送上心水推介,例如年糕福袋,黃金魚

呢間除咗有茶飲,晚市仲有150分鐘任食任飲火鍋放題

各式凍飲可以自己去雪櫃拎,罐裝紙盒都有。

鮑魚帶點厚度,入口夠彈牙。

廣島蠔烚完雖然變細咗,但蠔味幾出。

之後嘅任食類包括肥牛,黑豚肉,丸,菜,菇類,薯粉烏冬等

肥牛及黑豚肉肉色靚仔,脂肪比例平均,薄薄一片好快熟。

頭轉唔駛自己落單,侍應送上心水推介,例如年糕福袋,黃金魚腐,各式丸類及魚片頭。

呢款手打牛丸,大大粒

入口超濃牛味,肉汁爆射,推介。

仲有個蔬菜籃,色彩繽紛,菜心同娃娃菜都好甜。

食完幾轉都好飽,咪忘記仲有雪米糍做甜品呀。

2024-05-15 184 浏览
完全失實,失望一坐低職員Sale左好多次食放題雞煲,不停強調任飲任食,叫小菜好似好唔想! $350 /1位放題,但最後有好多不包項目!好失實! 睇返細字,呢樣唔包果樣唔包! 好違反商品說明條例,好失實tricky! 主要是仲要計衛生問題,海鮮(兩隻鮑魚,4 隻營養不良的蝦, 冷氣一大一小的螺,溶溶爛爛的魚肉) 似係冰堆開鑿出嚟, 見到流晒綠色汁液,都冇食到, 同老公未返到屋企已半路肚痛扭毛巾果種痛,結果兩個人痾天光,繳肚痛繳天光! 限時150分鐘, 但中途換煲,差唔多等左30 分鐘催先有,結果旁邊兩枱等到發脾氣走左! 真係希望佢哋保持返個「初心」
完全失實,失望

真係希望佢哋保持返個「初心」
2024-05-14