2024-12-24 242 浏览
最近天氣凍左就好想去打邊爐最後揀左呢間人氣台式火鍋放題餐廳點左$308的成人 Set B 套餐這次用餐體驗讓我和家人都非常滿意.揀左麻油雞和沙茶鍋兩種湯底分別呈現了台灣火鍋的兩種典型風味。麻油雞湯底香氣四溢微微的麻油味伴隨著濃郁的雞肉鮮香,每一口都讓人感受到身體的溫暖。而沙茶鍋則帶有獨特的香味,略帶微辣,醬香十足.食材選擇好多,但個人最喜愛這幾款:M7牛胸腹這是套餐中的明星食材,牛肉切得厚薄適中,肉質鮮嫩,煮熟後的牛肉在沙茶鍋中更加醇厚可口,既有肉味的鮮香,又融入了湯底的香氣。.西班牙栗飼豬梅片薄而均勻帶有淡淡的甘甜,肉質鮮嫩,適合快速煮熟。.台式墨魚滑色澤誘人口感滑嫩,墨魚的風味在湯中釋放,使整體火鍋的味道更添一層海鮮的鮮味。.蔬菜配菜都非常新鮮,百頁豆腐的柔韌口感和冬菇的香味相互輝映,豆卜則吸附了湯底的精華,讓人一口接一口。甜美的南瓜在鍋中煮後,變得更加軟糯,為火鍋增添了一絲甜味,平衡了整體的口感。.此次還有一系列台灣熟食可供選擇,讓我們的用餐體驗更加多樣化: 陳醋木耳的爽脆口感非常開胃,為火鍋的豐富味道增添了一層酸甜的風味。花枝丸和紹興醉雞口感獨特,特別是醉雞的肉質鮮嫩,味道醇厚
最近天氣凍左
就好想去打邊爐
最後揀左呢間人氣台式火鍋放題餐廳
點左$308的成人 Set B 套餐
這次用餐體驗讓我和家人都非常滿意

揀左麻油雞和沙茶鍋兩種湯底

分別呈現了台灣火鍋的兩種典型風味。
麻油雞湯底香氣四溢
微微的麻油味伴隨著濃郁的雞肉鮮香,
每一口都讓人感受到身體的溫暖。
而沙茶鍋則帶有獨特的香味,略帶微辣,
醬香十足
食材選擇好多,
但個人最喜愛這幾款:

M7牛胸腹
這是套餐中的明星食材,
牛肉切得厚薄適中,肉質鮮嫩,
煮熟後的牛肉在沙茶鍋中更加醇厚可口,
既有肉味的鮮香,又融入了湯底的香氣。
西班牙栗飼豬梅片薄而均勻

帶有淡淡的甘甜,
肉質鮮嫩,適合快速煮熟。
台式墨魚滑色澤誘人
口感滑嫩,
墨魚的風味在湯中釋放,
使整體火鍋的味道更添一層海鮮的鮮味。
蔬菜配菜都非常新鮮,

百頁豆腐的柔韌口感和冬菇的香味相互輝映,
豆卜則吸附了湯底的精華,讓人一口接一口。
甜美的南瓜在鍋中煮後,變得更加軟糯,
火鍋增添了一絲甜味,平衡了整體的口感。
此次還有一系列台灣熟食可供選擇,
讓我們的用餐體驗更加多樣化:
陳醋木耳的爽脆口感非常開胃,
火鍋的豐富味道增添了一層酸甜的風味。
花枝丸和紹興醉雞口感獨特,
特別是醉雞的肉質鮮嫩,味道醇厚。
鹽酥雞和台灣香腸則是經典的台灣小吃,
不論是佐酒還是配火鍋,都是絕配。
夜市甜不辣的嚼勁十足,
讓人彷彿瞬間回到熱鬧的台灣夜市中。

最後,來一杯波波奶綠,
既能解膩又能帶來清新的口感,
波波的嚼勁搭配綠茶的清香,
讓整餐的結尾相當完美。
整體套餐性價比極高,
食材新鮮多樣,湯底選擇具有地方特色,
而加上豐富的台灣熟食,
更讓我享受到了地道的台灣味。
非常推薦給喜愛火鍋的朋友們~~
2024-12-23 207 浏览
📍別忘了😍太和座無虛席的超高質素火鍋放題👍~難以置信😨$278就可以食到咁高質素嘅澳洲M7和牛放題😍🤪👍😘~湯底超正😎😎蕃茄湯底非常香濃🤪藥膳湯底滋補好味🤤😘👍~澳洲M7和牛胸腹😍和牛接近入口即溶🥳脂肪分布平均☺️仲要非常有牛味😘口感非常之好😘~精選牛板鍵😘油脂分布平均得嚟又唔會太肥🥳健康又好味之選👍😛~日本鹿兒島茶美梅豚肉😍好耐冇食過咁正嘅火鍋豬肉👍肉質非常鮮嫩☺️羊肉卷亦都好好味😍唔會有臊味👍👍~餐廳提供多種配料美食😍包括蔬菜🥬墨魚滑🦑M字頭雪糕🍦雪糕窩夫🍧以及台式飲品例如珍珠奶茶🧋👍👍全部都係勁高質素😘~順帶一提😛餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍下次經過呢頭一定再嚟食😎📍港鐵太和站A出口 步行約2分鐘別忘了 (太和)太和大埔太和路12號太和廣場西翼2樓227號舖
📍別忘了😍太和座無虛席的超高質素火鍋放題👍

以及台式飲品例如珍珠奶茶🧋👍👍全部都係勁高質素😘

~順帶一提😛餐廳環境靚😍食物質素高🥳
店員服務態度好👍下次經過呢頭一定再嚟食😎

📍港鐵太和站A出口 步行約2分鐘

別忘了 (太和)

太和大埔太和路12號太和廣場西翼2樓227號舖
2024-12-22 130 浏览
😍北區朋友有福了 太和最近開咗間台式火鍋放題店以櫻花樹作為主題 仲可以將自己嘅願望寫底掛起佢氣氛溫馨 都幾浪漫💕 我地叫咗澳洲M7牛胸腹餐湯底方面有成十款選擇 揀咗酒香麻油雞同芝士牛奶鍋私心推介芝士牛奶鍋 用嚟碌牛肉真係好香😍-火鍋配料有分Q R code落單或者自助區拎自助區好整齊企理 店員補貨都補得好快 試咗水魷 牛柏葉 米血糕 甜不辣都唔錯另外自家製滷水飯 炸杏鮑菇都好味👍🏻👍🏻-澳洲M7牛胸腹 肉味較濃 肥瘦均勻唔會好膩西班牙豬梅片 非常嫩滑 掛滿湯汁好入味每位客人仲可以嗌一隻蘭王雞蛋 用嚟點肉食好正飲品真係要讚下 套餐已經包埋任飲台式飲品有特大杯台飲水果茶、桂圓紅棗茶、玉蘭綠茶、珍珠奶茶等等食完每位仲會送一份甜品 可以揀movenpick雪糕/榴連雪條/奶涷整體來講性價比超高 一定會再encore🤩好味評分😋:5/5🌟🌟抵食指數🤑:4/5 🌟🌟餐廳環境 🤪:5/5🌟🌟價錢💰:~$308@1地址:📍 別忘了 太和大埔太和路12號太和廣場西翼2樓227號舖 @dontforget_hk #littlefoodtour太和#littlefoodtour台式
😍
澳洲M7牛胸腹 肉味較濃 肥瘦均勻唔會好膩
西班牙豬梅片 非常嫩滑 掛滿湯汁好入味
每位客人仲可以嗌一隻蘭王雞蛋 用嚟點肉食好正
飲品真係要讚下 套餐已經包埋任飲台式飲品
有特大杯台飲水果茶、桂圓紅棗茶、玉蘭綠茶、珍珠奶茶等等
整體來講性價比超高 一定會再encore🤩

好味評分😋:5/5🌟🌟
抵食指數🤑:4/5 🌟🌟
餐廳環境 🤪:5/5🌟🌟
價錢💰:~$308@1

#littlefoodtour太和
#littlefoodtour台式

2024-12-16 140 浏览
「別忘了」主打台式料理、夜市小吃及任食火鍋,餐廳內設有「櫻花樹」,食客可以寫下自己的願望並掛上許願卡,幾浪漫💕火鍋放題套餐有13款湯底選擇,無論想要享用濃郁或清香湯底都應有盡有今日得13度,帶埋媽咪黎食火鍋就岩晒啦,我地叫咗Set B 澳洲M7套餐(成人$278起)包括澳洲M7牛胸腹、澳洲M7大米龍 、精選牛板腱、日本鹿兒島茶美豚梅肉、西班牙栗餇豬梅片同羊肉卷可以揀鴛鴦鍋或者一人一鍋,自己鍾意咩湯底自己揀,用QR code落單超方便火鍋放題套餐更有台式小食、甜品及飲品,例如鹽酥雞、紅豆窩夫、雪花冰、水果茶及芭樂綠茶等 可以落單唔同款嘅台式手搖飲品,清爽嘅無糖茶飲又有🍃,甜果香嘅選擇都有。

別忘了👻好耐冇走到嚟北區原來都有唔少好野食依間別忘了就係地鐵站上面好方便就過到黎😆.🔅惹味沙茶鍋/酒香麻油雞我哋揀咗個雙拼嘅鍋底沙茶醬夠濃味淥牛肉好唔錯麻油雞夠晒香個麻油真係好有台式嘅感覺🔅澳洲M7牛胸腹🔅西班牙粟飼豬梅片依個餐主要食澳洲嘅牛胸腹另外仲有粟米飼嘅豬梅頭又幾有驚喜肉味幾濃😛🔅炸杏鮑菇 地瓜球 魷魚圈出面有啲炸物可以自己拎地瓜球同杏鮑菇都係必食個杏鮑菇仲幾Juicy添🔅自取食品區好多款式嘅丸同埋腸仔仲有唔同嘅蔬菜蘿蔔同埋生菜都係打邊爐必備仲拎咗啲炸魚皮同響鈴添🔅朱古力窩夫甜品方便可以叫呢個窩夫伴雪糕好食又可以拎嚟打卡仲有每人一杯嘅Movenpick雪糕仲有好多款唔同嘅台式飲品任嗌🤭.整體來講:台式邊爐 款式夠多😚.🎈 別忘了 (太和)太和大埔太和路12號太和廣場西翼2樓227號舖
別忘了👻

仲有每人一杯嘅Movenpick雪糕
仲有好多款唔同嘅台式飲品任嗌🤭
整體來講:
台式邊爐 款式夠多😚
🎈 別忘了 (太和)
太和大埔太和路12號太和廣場西翼2樓227號舖
今日嘅天氣突如其來地寒冷,火鍋成為了最佳嘅選擇。我們早早來到太和中心嘅「別忘了」,幸好提前到達,坐下不久,門口已見人龍,人氣可見一斑。我們揀咗六品嘅火鍋放題,主打嘅系澳洲M7牛胸腹,肉質鮮嫩,油花分布均勻,入口即化。250日穀飼卡樂BEEF,肉味濃郁,適合喜歡重口味嘅客人。鹿而島茶美豚梅肉嘅口感也非常出色,肉質鮮嫩,西班牙栗飼豬梅片搭配特製醬汁,增添了不少風味。而羊肉片有少少羊騷味,喜歡羊肉嘅唔好錯過。我最鍾意嘅系牛板腱,輕輕一灼,吸滿湯汁,非常好味。自助區嘅美食選擇豐富,台式小食、台式麵食及各式飲品、甜品應有盡有。總的來說,太和嘅「別忘了」火鍋放題不僅食材新鮮,湯底也非常美味,服務態度佳,值得一試。

2024-12-08
  • 鹿而島茶美豚梅肉
  • 西班牙栗飼豬梅片
  • 250日穀飼卡樂BEEF
  • 牛板腱
食物質素-肉: 最基本餐也有兩種牛肉一種豬肉及一種羊肉,全部都是外國貨。與上水及粉嶺以及旺角可比較的火鍋店來說,$200左右,佢是超班的第一名 。食物質素-飲品及甜品:我淨係食一杯甜品,以滿X甜品為例,$50差不多啦。飲品, $20一杯台式飲品也差不多啦。每一個客人可以嗌一杯Move pick$15也差不多啦 。他是絕對值這個價錢嘅質素我真係未試過喺任食火鍋店會有咁高質嘅自家甜品及自家製飲品 。內部環境:中規中矩,有少少特色,有櫻花樹 ,合佢。叫做不過不失啦,最重要他是乾淨企理,座位夠大,適合家庭客。服務態度: 滿分 。會自己走來加湯,會自己很快收碟,會關心我們會否忘記在15分鐘前甜品。而且每個侍應都笑容滿面,而且是真誠的感覺 。佢係差冇跳舞啫,同聲同氣廣東話,點都開心啲 。其實當晚佢都座無虛席,必須訂位,但係我都希望佢生意長做長有 。

2024-12-07
  • 牛肉
  • 窩夫甜品(它是熱的!)
  • 蛋餃
2024-11-29 227 浏览
同朋友起太和去左一間台灣料理餐廳 有台式火鍋放題望落幾吸引嘗試了Set B套餐自助火鍋 無論係火鍋肉品菜品都質素不錯 所以同友人對此一餐都滿意度很高肉品當中最欣賞鹿兒島豚肉同m5牛,幾軟嫩,配上選擇的椰子雞湯底 間中搭配娃娃菜一流。除了主食好還有一些道地台灣小吃 如彈牙花枝丸芋泥丸子 也有酥脆可口的鹽酥雞以及各式甜品不止愛玉芋圓還竟然有雪花冰-口-而且還有可自選甜度冰量的台式飲品 整體各方面都唔錯而且有特色 店內以櫻花樹作為主題元素 櫻花樹上掛滿了客人寫下的各種願望,幾鬼馬 之後到附近會再嘗試其他

以及各式甜品不止愛玉芋圓還竟然有雪花冰-口-
而且還有可自選甜度冰量的台式飲品
  • M5牛
  • 鹿兒島豚肉
  • 椰子雞湯底
  • 蘭王蛋
  • 四季春
  • 墨魚滑
《別忘了 - 大埔》喺正屋企附近,開左一段時間都未有機會去試,諗住出左糧帶屋企人黎打邊爐食個晚餐😤但原來我細佬已經自己自私食過幾次☹️仲好似好Pro咁同我介紹有咩係必食,所以最後我地四人行一齊去左呢度食晚飯💸💸揀左人均$308既澳洲M7牛胸腹任食兩小時套餐,Daddy Mami夠左60歲仲可以以優惠價$228任食添👍🏻屋企人開心,值呀!揀左鍋底之後,我地就用餐廳供應既QR code 點肉同埋其他熟食或火鍋配料,台式飲品都係任叫架😍連平日既珍珠奶茶、奶蓋茶都係任叫的👍🏻超正,叫埋野食仲可以出自助吧拎蔬茶同丸類旁邊仲有台式炸物可以當餐前前菜,但要食回本既話記住食少啲炸野🤫湯底方面,我地四個人選擇左兩個鴛鴦鍋,分別有壽喜燒、椰子雞、麻辣同埋沙茶湯底麻辣湯底個辣都幾勁下🫣建議食唔到辣既人要慎叫!不過配埋麻辣鴨血其實係幾正的,我都食左好幾round🤗以下係我地食左兩個鐘後覺得可以專攻回本必食的:🔹醃蘿蔔 <—酸酸甜甜勁開胃,我Daddy起碼食叫左十份🔹蘭王生雞蛋<—每位客人只可享有一隻,用黎點牛肉或配壽喜燒汁勁夾🔹麻辣鴨血<—辣得黎好好食,浸湯食仲好味😋🔹澳洲M7牛胸腹&#
《別忘了 - 大埔》

🔹醃蘿蔔 <—酸酸甜甜勁開胃,我Daddy起碼食叫左十份
🔹麻辣鴨血<—辣得黎好好食,浸湯食仲好味😋
🔹澳洲M7牛胸腹<—放心狂叫,口感好軟滑,回本必食
🔹台式墨魚滑<—有粒粒墨魚肉,食落彈牙,可encore
🔹精選牛板腱<—肉味相對濃味,我覺得同樣幾好食,我地都食左兩round 呢款肉
🔹茶美豚梅肉<—媽咪幾喜歡,薄切得黎入味幾軟嫩
🔹粟飼豬梅片<—味道唔算好出,但食落彈牙,口感幾特別
🔹鳳梨雪花冰<—呢個冰可以食兩三個😛鳳梨糖漿微甜唔會太膩,配埋芋圓、粉粿等煙韌食材幾好味😋
🔹檸檬愛玉凍<—Daddy話酸酸甜甜幾解膩,細細份既好處係唔夠先再加,啱曬我屋企人咁眼闊肚窄既人

🔹小芋圓奶茶<—平時出去飲一杯都三四十蚊,佢呢度係任食😌小芋圓幾彈牙,好味
🔹巨版波波奶茶<—巨大杯,飲成晚都仲得呀,我諗一杯等於平日飲既三杯
2024-11-18
2024-11-24 195 浏览
📍 「別忘了太和」天氣涼涼地最適合打邊爐🍲一定要餐放題和牛🐮成日都比人話我自私,只可以揀一款湯底今日我就揀咗間台式火鍋店可以揀鴛鴦湯底仲要唔使加錢💰揀既套餐係Set B六品🐮鴛鴦鍋湯底有~台式壽喜燒、芝士牛奶鍋台式壽喜燒比較偏甜,越煮越濃郁,比較適合煮肉類🥩芝士牛奶鍋,好重牛奶🥛下面有一大嚿芝士🧀一煲就已經溶咗,適合煮台式火鍋配料😍呢度啲肉類款式好多選擇 ~我哋揀嘅set B一啲全部都可以任食🐮🐷🐑澳洲M7牛胸腹、日本鹿兒島茶美豚梅肉、澳洲250日穀飼卡樂牛、精選牛板腱、西班牙粟飼豬梅片、羊肉卷🫔 肉質軟嫩油脂豐富,切得超薄滾兩滾就食得,一盤得兩片一次叫好幾盤先夠。另外仲有豬梅片 唔食牛的朋友的好選擇,都係薄薄地肉好林,可以勁叫啦~外面有自助吧,比較特別嘅係有依兩款台式好少會食到嘅配料!烚一烚就食得幾有特色😋炙燒芋泥寶、麻吉燒飲品全部都係台式飲品🥤以下嘅都係比較特別,桂圓紅棗茶亦都可以滋潤!好適合呢種乾燥天氣飲用~雷萌水、雷萌胭脂桃花紅茶、雷萌玉蘭綠茶、純純冬茶、別忘了 水果茶、桂圓紅棗茶、脆梅春茶甜品仲多選擇,有窩夫亦都有特色嘅台式甜品~最得意嘅係有樂天榴槤雪條🍦🍦鳳梨雪花冰、火龍果

📍 「別忘了太和」

天氣涼涼地最適合打邊爐🍲
一定要餐放題和牛🐮
成日都比人話我自私,只可以揀一款湯底
今日我就揀咗間台式火鍋店可以揀鴛鴦湯底
仲要唔使加錢💰

揀既套餐係Set B六品🐮

鴛鴦鍋湯底有~台式壽喜燒、芝士牛奶鍋
台式壽喜燒比較偏甜,越煮越濃郁,比較適合煮肉類🥩

呢度啲肉類款式好多選擇 ~
我哋揀嘅set B一啲全部都可以任食🐮🐷🐑

炙燒芋泥寶、麻吉燒

飲品全部都係台式飲品🥤

甜品仲多選擇,有窩夫亦都有特色嘅台式甜品
最得意嘅係有樂天榴槤雪條🍦

🍦鳳梨雪花冰、火龍果雪花冰、飄雪世界、芋圓仙草凍、紅豆巧克力配迷你窩夫、棉花糖小芋圓配迷你窩夫、森永牛奶布甸、樂天西瓜味雪條、樂天榴槤味雪條

📍天氣急劇轉涼 又係時候打邊爐! 木系裝修配上柔和暖色系光線 提供4款價位的午市任食火鍋~我就點咗中價位 $278/90分鐘- 澳洲M5和牛餐 款式多之餘又抵食🔅 湯底: 鴛鴦鍋選擇咗台式壽喜燒+ 芝士牛乳鍋🥢 壽喜燒湯頭香甜 甜甜鹹鹹的醬油湯配搭肉類時 特別惹味🙈芝士牛乳偏creamy 菜品淥完呢個湯底後 口感更加滑溜🔅 各款肉類: 包括6款肉類己經好夠食🫣 呢個餐主打澳洲M7牛胸腹 朋友話牛味重 而且油脂分佈平均! 包括澳洲250日穀飼卡樂Beef/ 西班牙粟飼豬梅片/ 鹿兒島茶美豚肉等... 茶美豚用綠茶粉飼養 肉質細嫩不羶💟🔅 自助區蔬菜 & 丸子類自助區乾淨企理 蔬菜選擇都超過10多款 丸子類推薦甜不辣/ 芋泥魚蛋 仲有王子麵/ 新竹米粉/ 滷肉飯 選擇多到揀唔到😹🔅 台式小食 自助區有少量炸物 炸春卷/ 地瓜球等可以食住先! 其他小食可以透過手機落單 鹽酥雞及炸雞排口感酥脆 可以試足多款夜市小食 蔥肉餅/台式香腸/甜不辣 😻🔅 甜品 & 飲品 供應多款台式甜品 包括有芋圓仙草凍/ 窩夫配雪糕 同埋雪花冰🍧 仙草凍口感幼滑 窩夫有黑糖蛋香 如果再脆口少少就好啦! 每一位客
📍

🔅 自助區蔬菜 & 丸子類

🔅 台式小食

🔅 甜品 & 飲品
供應多款台式甜品 包括有芋圓仙草凍/ 窩夫配雪糕 同埋雪花冰🍧 仙草凍口感幼滑 窩夫有黑糖蛋香 如果再脆口少少就好啦! 每一位客人可以叫1 款指定甜品 ( Movenpick / 森永奶凍) 台式飲品近有20款 飲 飲返兩杯就可以回本啦
台式壽喜燒

澳洲M7牛胸腹
茶美豚肉
棉花糖窩夫
2024-11-23 158 浏览
最近同老公去了太和廣場的「別忘了」吃任食台式火鍋。八點半後入座有折扣~我們揀了「120分鐘澳洲M7和牛餐」。首先點了鴛鴦鍋~鍋底分別揀了卜卜蜆鍋和芝士牛乳鍋。卜卜蜆鍋的湯底清甜,帶有海鮮的鮮味,,而芝士牛乳鍋醇厚 creamy,讓牛肉的鮮美更顯得濃郁。主角當然是澳洲M7牛胸腹和精選牛板腱,肉質鮮嫩,油花分佈均勻,每一片都散發著誘人的香氣。特別是250天穀飼的卡樂BEEF,肉質彈牙,讓人一口接一口。除了牛肉,還有日本鹿兒島茶美豚梅肉和西班牙栗飼豬梅片,兩者的脂肪分佈也讓整體口感層次更加豐富。餐廳的自助區提供了多種丸類、蔬菜等選擇。除此之外還可以任飲台式手搖飲品~桂圓紅棗茶、百香果乳酸泡泡都十分清爽。乳酸泡泡解膩,酸甜的口感讓人耳目一新。台式小食如麻辣鴨血和台式香腸也十分美味,為整頓餐增添不少風味。餐後的台式甜品,有雪花冰、仙草凍和雪糕窩夫等。份量輕盈,多選幾款都可以。最後一定要點Movenpick雪糕,每人只有一客,為今餐作完美句號。📍別忘了太和大埔太和路12號太和廣場西翼2樓227號鋪

📍別忘了
太和大埔太和路12號太和廣場西翼2樓227號鋪

2024-11-17 199 浏览
台式火鍋別忘了🩵開咗分店喺太和!呢頭越黎越多火鍋 真係正!成個商場裝修得最靚既餐廳就係呢度~係櫻花樹下打邊爐 🌸 木系裝修夠晒舒適 仲要店內狂播周杰倫d歌😆仲有一人一張紙仔 可以寫低願望再掛上樹🎐當然要黎食下!主要做唔同grade牛肉既台式火鍋放題!最正當然係佢十幾款台式飲品都係任飲!!🧋係包左珍珠奶茶、珍珠奶綠、仙草烏龍之類!真係飲野都抵返條數!我地食係set B $308pp (120分鐘)呢個set 係包晒澳洲M7牛胸腹🥩有6 款肉任叫: 包括🇦🇺澳洲250日穀飼卡樂beef、精品牛板腱、🇯🇵日本鹿兒島茶美豚梅肉、🇪🇸西班牙栗飼豬梅片、🇳🇿羊肉卷 !!另外當然唔少得任食既台式小食 有醉雞、炸雞、鴨血之類!!真係食到超滿足🤗🤗

台式火鍋別忘了🩵開咗分店喺太和!
呢頭越黎越多火鍋 真係正!

成個商場裝修得最靚既餐廳就係呢度~
仲有一人一張紙仔 可以寫低願望再掛上樹🎐
當然要黎食下!主要做唔同grade牛肉既台式火鍋放題
最正當然係佢十幾款台式飲品都係任飲!!🧋

我地食係set B $308pp (120分鐘)
呢個set 係包晒澳洲M7牛胸腹🥩

另外當然唔少得任食既台式小食 有醉雞、炸雞、鴨血之類!!

真係食到超滿足🤗🤗
2024-11-08 294 浏览
我同朋友黎左太和台式火鍋店,有多種湯底選擇,今次簡左鴛鴦鍋,分別椰子鍋同卜卜蜆湯。兩個風味好唔同,椰子鍋帶有濃郁椰香,而卜卜蜆湯則清淡鮮美。叫左每人$308Set B,這個套餐包含六樣牛肉、澳洲M7牛胸腹、澳洲250日穀飼卡樂Beef、日本鹿兒島茶美豚椎肉、稍選牛板腱、西班牙栗飼豬梅片、紐西蘭羊肉卷。最愛澳洲M7牛胸腹,肉質嫩滑,油花分布均勻。搭配湯底煮熟後,真係食唔停而且都有不同熟食選擇飲品方面,選擇非常豐富,比平時多係唔會試得哂😂。試左仙草奶綠同波波奶茶🥤好飲。仲有四季春、百香果綠茶、胭脂桃花紅茶等多款飲品可以選擇,總有一樣滿足到你。甜品都有好多選擇,有窩夫豆腐花等等最後,雪糕環節每位客人可以享用一客雪糕,我簡了Movenpick的朱古力口味,濃郁的巧克力正。朋友簡左樂天榴槤味雪條,對於愛榴槤的人來說,這是一個完美的選擇。宜家仲做緊個夜鬼優惠,90/120分鐘放題,星期一至四8:30後入座會有8折,真係好抵💕💕✨

而且都有不同熟食選擇

2024-10-26 394 浏览
💬天氣開始轉涼,就會想起打邊爐,如果唔想諗可以試吓「任飲任食」嘅一口價火鍋套餐。呢間台式火鍋店「別忘了」有唔同級別都火鍋套餐,任君選擇,限時90分鐘或120分鐘享用各種不同嘅食品,指定包括嘅肉類🥩同各式飲品🥤透過手機📱點選,其他配料亦可以去到自助區自取🔥.💬揀咗一個澳洲M7牛胸腹120分鐘嘅套餐,的確真係好多嘅食物供應,各種丸類🍡、蔬菜🍠🌽🥬、鴨血、台灣粉麵🍜、滷肉飯🍚、炸物小吃仲包括地瓜球同甜不辣呢啲台式味道,照顧到唔同愛好者,當然唔少得嘅係甜品🍮雪糕🍦,絕對係大胃王嘅幸福🔥
2024-10-15