今日放假去咗住太和嘅朋友仔屋企玩,玩到咁上下時間就喺樓下食埋晚飯,一向都鍾意打邊爐嘅,我就揀咗呢一間未試過嘅火鍋店。餐廳提供十款湯底,我哋揀咗芝士牛奶同椰皇鴛鴦湯底,湯底未嚟之前就出咗去睇吓自助區嘅食物,基本上蔬菜同丸都有提供,另外仲有四款炸物。兩款湯底又香又夠味唔使攞調味料都得,套餐 B 澳洲M7 牛,牛味濃之餘厚薄適中,輕輕灼幾秒就已經食得。墨魚滑同其他地方唔同,呢度會有墨魚粒喺裏面,所以食落更有口感。餐廳係台式火鍋店,所以台式食品當然唔少得,叫咗鹽酥雞、花枝丸小食,即點即炸而且落單冇耐就好快送到。飲品方面餐廳提供大量自家製飲品,例如有冬瓜奶茶、鮮芋奶綠、白桃紅茶、荔枝梳打等等,而甜品方面除咗有雪糕,仲有自家製豆腐花、雪花冰、仙草凍等等。

🎊全新別忘了開設第三間分店,門外仲設有外賣手搖台式飲品且放題可以選擇你喜好既套餐,有靚牛靚豬任你揀,精選牛板腱至A5宮崎牛都可以自由選擇🍲Set B 澳洲M7和牛餐 $308/120分鐘放題套餐可無限追加所選套餐的牛肉、豬肉、羊肉,超過50款火鍋配料,包括花雕嫩雞肉、麻辣鴨血、台式墨魚滑等😌任飲超過15款台式手搖飲品🧋除左火鍋配料任食仲有多款台式小吃、台式甜品🧇🐮牛胸腹肉質豐潤而帶有豐富筋絡,口感豐富,鮮嫩多汁,充滿有濃郁的牛肉風味🥩牛板腱有濃郁的牛肉味道,肉質非常獨特,嫩滑多汁,中間有條根,食落好爽脆🐷鹿兒島茶美豚梅肉鹿兒島特色茶美豚和梅肉有豬肉的鮮嫩同肉質細嫩,肉味較濃味,使得口感更加豐富🇪🇸西班牙粟飼豬梅片肉質嫩滑,帶有一定的油花,使得口感更加豐富。它的肥肉與瘦肉相間,使得肉質更加鮮嫩多汁,給人一種口感上的享受🐑羊肉卷口感濃郁而獨特的味道,豐富多樣,嫩滑多汁,而酥味恰到好處,怕酥既人士都值得一試火鍋配料自助區超過50款配料,其中最好味既係牛丸,既彈牙又多肉汁🍧甜品特式台式甜品鳳梨雪花冰,杏仁豆腐,之後發現有隱形食法,就係叫多碗仙草撈落杏仁豆腐食,味道超夾😚✨重點一提,餐廳非常貼心

🍲Set B 澳洲M7和牛餐 $308/120分鐘

🐑羊肉卷

火鍋配料自助區
超過50款配料,其中最好味既係牛丸,既彈牙又多肉汁

🍧甜品

✨重點一提,餐廳非常貼心,有長者同小童價,60歲持人樂悠卡都可以享有呢個優惠😍😍

📍 別忘了 (太和)
🗺️ 太和大埔太和路12號太和廣場西翼2樓227號舖
2024-07-09 189 浏览
見到太和廣場新開了一間任食台式火鍋。本來見到荃灣店已經想食。餐廳提供兩個時間的任食體驗,可以選擇90分鐘或120分鐘。共有10款湯底供選擇。我們選擇了椰皇雙子鍋和藥膳養生鍋。椰皇雙子鍋使用了鮮椰皇水,帶來獨特的香氣。藥膳養生鍋有香濃草藥味道,感覺養生。至於肉類選擇,他們提供了澳洲M7牛胸腹、澳洲250日穀飼卡樂Beef、精選牛板腱、日本鹿兒島茶美豚梅肉、西班牙栗飼豬梅片和羊肉卷等選項。我特別喜歡澳洲M7牛胸腹和羊肉卷。牛肉的口感鮮嫩多汁,羊肉薄薄一片,口感軟嫩。在任點小食方面,麻辣鴨血和呀嬤金錢肚都好惹味。尤其是麻辣鴨血,辣味十足,口感彈牙。另外,他們還提供超過15款飲品供應,其中包括多款台式飲品,如珍珠奶茶和百香果乳酸泡泡等。這些飲品香甜可口。乳酸泡泡解膩一流。他們還提供多款台式甜品,如雪糕配迷你窩夫、愛玉冰和雪花冰等。這些甜品精緻可口,是完美的結束。最後,每位食客還可以享受一杯Movenpick。【 別忘了 】📌 太和大埔太和路12號太和廣場西翼2樓227號舖

【 別忘了 】
📌 太和大埔太和路12號太和廣場西翼2樓227號舖
2024-07-08 177 浏览
太和新開台式任食打邊爐💓🤘🏻🥳🦥☘️以櫻花為主題,浪漫又有氣氛,粉紅色的櫻花樹,以木系圍繞着,周圍都有台灣的風景照片,環境令人很舒服。任食火鍋用QR code自行手機下單,另有自助區域,多款台式配料食材任君選擇。設有幾款不同牛肉品種的套餐,價錢由208起。是次點了set B 澳洲M7套餐,分90分鐘或120分鐘任食,價錢是$278/$308。Set B 澳洲M7套餐的肉類包括了澳洲M7牛胸腹、澳洲250日穀飼卡樂Beef、精選牛板腱、日本鹿兒島茶美豚梅肉、西班牙栗餇豬梅片和羊肉卷。是此點了鴛鴦鍋,椰子鍋和芝士牛奶湯,泡泡芝士牛奶湯,好治癒~另外手機下單的餐單內亦有台式配料和小食,阿嬤金錢肚、麻辣鴨血、台南府城蝦捲、澎湖花枝丸、台灣香腸、紹興醉雞。飲品方面有台式手搖飲品,如雷萌水、波波奶綠等。每位客人只可享有一客蘭王生雞蛋。甜品有飄雪世界,即是綿花冰,還有朱古力雪糕配迷你窩夫!好特別!
太和新開台式任食打邊爐💓🤘🏻🥳🦥☘️

設有幾款不同牛肉品種的套餐,價錢由208起。

飲品方面有台式手搖飲品,如雷萌水、波波奶綠等。

每位客人只可享有一客蘭王生雞蛋。

2024-07-03 229 浏览
嗌左278個set 3個人加埋成千蚊,啲牛闊度短過手指尾,一碟仲要得幾塊,落4碟又係上1碟,落8碟又係上1碟,仲要上得慢,出面可以夾嘅丸同菜都唔多,啲菜係碎嘅,完全冇下次!!!!!!!!!!食90分鐘應該上左10碟肉都冇,完全唔知食左咩落肚已經夠鐘last order
2024-06-29 275 浏览
應該係太和商場第一間嘅火鍋放題店。 大埔友嘅我食飯又多一個好選擇!由太和港鐵站大堂出咗玻璃門,一直向左邊行到最尾就會見到。 餐廳開放式設計,門口仲有賣外賣台式飲品。場內環境明亮,食物排列有序,有好多選擇。仲不時見到店員會整理清潔,整齊度滿分 。店內以櫻花樹做裝飾,多數都係卡位,亦都有高腳枱,坐得幾舒服 。 四個放題套餐選擇,有90同120分鐘揀 。揀咗「澳洲M7」套餐120分鐘。湯底提供11種選擇,揀咗「鰹魚昆布湯」同「椰皇雙子鍋」,「椰皇雙子鍋」用咗新鮮椰皇水,清甜又帶陣陣椰香,唔錯。 牛肉嘅質素穩定,「澳洲M7牛胸腹」肥瘦分佈均勻,肉味濃 。鍾意「日本鹿兒島茶美豚梅肉」自然甜香唔肥膩,每片切得薄薄的,值得一試。珍珠奶茶必點,鮮芋奶綠有唔少芋頭,用料足。甜品有雪花冰、即製窩夫等。每人更有一個movenpick雪糕,大滿足!

珍珠奶茶必點,鮮芋奶綠有唔少芋頭,用料足。

2024-06-29 175 浏览
已經好耐冇同老公出去食飯,見到太和開咗呢間台式火鍋,即刻叫佢陪我嚟試吓,知道佢哋有分店喺天水圍同荃灣,但之前都未有機會試到,餐廳除咗火鍋都有便當同麵食。火鍋套餐分別有四款,兩位起可選用鴛鴦鍋,我哋揀咗Set B 澳洲M7牛胸腹,湯底揀咗台式壽喜燒同惹味沙茶鍋。都有幾多嘢食揀👇🏻澳洲M7牛胸腹|澳洲250日穀飼卡樂Beef精選牛板腱|日本鹿兒島茶美豚梅肉西班牙栗飼豬梅片|羊肉卷以上可以無限量追加,任食超過大概50款火鍋配料,任飲超過15款飲品,仲有多款台式小食同甜品,另外每位包一個Movenpick雪糕/其他雪糕/雪條。我地食咗超多嘢,夜市甜不辣、澎湖花枝丸、台灣香腸、台南府城蝦捲、阿嬤金錢肚、台式墨魚滑,真係好有台灣嘅味道,令我更加掛住台灣點咗幾次澳洲M7牛胸腹和牛板腱,完全滿足咗我想食肉嘅慾望,最後甜品老公揀咗樂天榴槤味雪條,我就揀咗Movenpick士多啤梨味雪糕,大滿足!

都有幾多嘢食揀👇🏻
澳洲M7牛胸腹|澳洲250日穀飼卡樂Beef
精選牛板腱|日本鹿兒島茶美豚梅肉
西班牙栗飼豬梅片|羊肉卷

2024-06-25
上完堂,之後梗係要食返個台式火鍋甜品放題🥘,朋友超中意食別忘了,見到太和站新鋪開張 ,一定要嚟朝聖一下😉店內裝修新式,周圍環境也是以櫻花樹下為主題🌸,配上木系簡約設計,感覺置身於櫻花林內,座位寬闊,感覺舒適優雅👍🏻 用QR CODE落單👍🏻今次由於太過肚餓既關係,所以夜晚食120分鐘既SET B 😋時間充裕,食物選擇多,包括火鍋肉類🐖🐂🐑 、火鍋配料、台式小食炸物、台式手搖飲料🍹🧋、甜品🧇🍰 、雪糕🍦等等,職員會定期幫助收碗碟餐具👍🏻係適合同朋友小聚聯誼👭和回味去台灣旅遊既地方SET B 120分鐘M7澳洲牛🐮set 〔真心推介😋〕 $308火鍋湯底有十款湯底選擇鴛鴦鍋 - 惹味沙嗲鍋&台式壽喜燒👍🏻 不用額外加錢👍🏻 惹味火鍋肉類🥩 6款 - 牛🐮豬🐷羊🐑包括- 澳洲M7牛胸腹、澳洲250穀飼卡樂Beef、精選牛板鍵、西班牙粟飼豬梅片、日本鹿兒鳥茶美豚梅肉、羊肉卷重點食牛和豬為主😬✔️ 澳洲M7牛胸腹〔真心推介😋 〕👍🏻 嫩滑👍🏻 牛味濃郁✔️ 精選牛板腱〔推介😋〕👍🏻 肉質結實👍🏻 牛脂感少✔️ 茶美豚梅肉〔真心推介😋〕👍🏻 薄切👍🏻 有口感👍🏻 嫩滑、肉質鬆軟✔️ 羊肉卷〔真心推介😋〕👍

火鍋湯底有十款湯底選擇

👍🏻 牛脂感少

✔️ 茶美豚梅肉〔真心推介😋〕
👍🏻 薄切
👍🏻 有口感
👍🏻 嫩滑、肉質鬆軟

✔️ 羊肉卷〔真心推介😋〕
👍🏻 濃羊肉味
👍🏻 不羶
👍🏻 薄切,有口感

配 蘭王生雞蛋,一人一隻👍🏻😋
👍🏻 蛋香味濃
👍🏻 嫩滑

另有多款特色火鍋配料: 多款丸類、餃子、台式墨魚滑等等

火鍋配料自助吧🥬
👍🏻 多款新鮮蔬菜,任君選擇
包括:香菇、玉米、生菜等等
另有台灣人必吃的王子麵👍🏻

🧂醬料自助吧:自家制醬油、牛頭牌沙茶醬、胡麻醬、蔥、蒜、芫茜、辣椒
另有 古早味肉燥配白飯任裝👍🏻

✔️ 榴槤炸彈〔真心推介😋〕
👍🏻 外脆内軟
👍🏻 重榴槤味
👍🏻 香甜
另有 台灣香腸、炸番薯條、酥脆香蕉糕、炸春卷等等

甜品🍨
😬必選movenpick 雪糕
👍🏻 朱古力味世一😜
另有 多款台式芋圓仙草凍、雪花冰、窩夫

飲料🧋
✔️ 百香果綠茶〔真心推介😋〕
👍🏻 解膩
👍🏻 清新
另有 多款台式茶飲料選擇
👍🏻 可自選甜度
👍🏻 可自選冰度
2024-06-24 214 浏览
期待咗好耐太和有任食火鍋店嘅我,好開心原來係別忘了過嚟開舖🥳🤩,之前已經喺荃灣食過,感覺係最地道同服務最好嘅火鍋店。今次午市食佢嘅定量火鍋,真係超抵食,150 gm 牛肉感覺比出面燒肉店嘅150gm 多,而且啲肉質好明顯係靚啲。 雖然話定量火鍋,但其實只有牛肉定量,菜、丸、甜品同手搖飲品都係任叫,基本上$100係好多回本位,例如先飲兩杯手搖飲品都$50 ,窩夫同甜品各買一客又回$40元.所以我覺得係超抵食。最重要係啲料同菜都係新鮮有揀過,唔係街市貨。所以平時中午見到都係成日排隊。以後得閒食吓元氣,肚餓就食吓別忘了!!
定量火鍋
麻辣湯底
炸蔬菜春卷
定量火鍋
麻辣湯底
炸蔬菜春卷
2024-06-24 158 浏览
朋友住附近同時都係台式火鍋控,一直都期待呢間新店開張!而家已經係試業階段,已經開始見到人排隊探店,當然我哋都唔可以執輸😆睇返價格都覺得非常合理,佢分咗90分鐘一個價位,120分鐘又另一個價位,對於快食快走嘅客人嚟講,絕對係一個佳音,而火鍋湯底口味亦都幾多選擇。外場放滿曬醬料、蔬菜、丸類、麵類、熟悉嘅區域,全部都乾淨企理,夠曬新鮮👍🏻我哋點咗個中價位嘅套餐,湯底方面點咗椰皇鍋同壽喜燒鍋,牛肉主打牛胸腹同牛板腱,兩者比較我會比較推薦牛板腱,感覺牛味較濃而且口感較佳,最重要嘅一點係冇咁多脂肪。驚喜位係有好多唔同嘅手搖杯可以選擇👍🏻某啲甜品會有限量,而非限量嘅甜品我亦都十分推薦,窩夫仍然保留到脆口,雪糕口味亦都非常不俗😋

驚喜位係有好多唔同嘅手搖杯可以選擇👍🏻

2024-06-23 161 浏览
櫻花樹下的火鍋放題餐廳以櫻花樹做主題,在場內多棵櫻花樹。由於食物種黎甚多,小編都唔一一介紹啦!有一些食材及醬料是自助的以下介紹的都是用QR code內點選的🌸肉類方面:小編最愛 #澳洲M7牛胸腹 ,牛味重,快熟嫩口; #澳洲250日穀飼卡樂Beef 油脂甚少,所以唔會油膩; #日本鹿兒島茶美豚梅肉 超嫩滑。🌸炸物方面:款式都多元化,每款都有點,特別愛吃 #榴槤炸蛋 同 #小雞扒 夠香脆肉質有咬口🌸飲品方面:超多選擇,仲可以揀微冰、微甜。還有些固定甜度的,但都唔會太甜。🌸甜品都有十多款,小編最愛 #檸檬愛玉凍 及 #飄雪世界 在炎熱天氣裏終於可以食冰啦!======詳情======別忘了 (太和)太和大埔太和路12號太和廣場西翼2樓227號鋪================
櫻花樹下的火鍋放題

餐廳以櫻花樹做主題,在場內多棵櫻花樹。
由於食物種黎甚多,小編都唔一一介紹啦!
有一些食材及醬料是自助的

以下介紹的都是用QR code內點選的

🌸甜品都有十多款,小編最愛 #
檸檬愛玉凍 及 #飄雪世界 在炎熱天氣裏終於可以食冰啦!

======詳情======
別忘了 (太和)
太和大埔太和路12號太和廣場西翼2樓227號鋪
================

2024-06-22
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 飄雪世界
  • 爆打雷萌四季春
  • 澳洲M7牛胸腹
  • 澳洲250日穀飼卡 樂Beef
2024-06-15 299 浏览
新開張別忘了,排隊排咗半個鐘,問咗經理原來廚師係台灣人,所以好期待要試下台灣牛肉麵睇吓是否地道。湯底顏色都幾靚,睇得出係肉湯,唔似出面好多醬油湯底,有誠意味到方面確實唔錯,最欣賞係用牛肋條,肉香而且都煮得好淋,裏面有酸菜有加到分.麵條都係食得出係用靚麵,唔知叫乜麵但係好滑同有彈性.套餐有包一杯嘢飲,我揀咗熱水果茶,$68抵食見到中午都好多人食火鍋, 呢一間可以翻兜,再試下其他嘢, 睇落每一樣都幾有特色.
湯底顏色都幾靚,睇得出係肉湯,唔似出面好多醬油湯底,有誠意
麵條都係食得出係用靚麵,唔知叫乜麵但係好滑同有彈性.

套餐有包一杯嘢飲,我揀咗熱水果茶,$68

沙茶牛肉麵
沙茶牛肉麵
2024-06-13 171 浏览
有驚喜,飲品及食品水準高,而且雪糕用某大牌好高質,牛肉新鮮,今晚提前慶祝父親節,好彩冇揀錯,不過只得九十分鐘或者是一百二十分鐘用餐時間,有d唔夠侯,一家人聚會時間可以更長更好。