2024-08-07 178 浏览
無返大埔幾年,今日約咗老同學大埔晚飯,同學話太和商場有間新開無耐台灣火鍋好食,一於今晚打邊爐。火鍋店就在太和廣場西翼非常方便,店面木系設計屋頂鋪滿粉紅色櫻花,店內亦有兩棵櫻花,緣分到了自然可在櫻花樹下品嚐台式火鍋,櫻花樹還可供客人掛上心願卡,極具台日文青格調。接待員細心講解餐點,我們先選120分鐘澳洲M7火鍋放題,再喺多款湯底中選椰皇雙子鍋及台式壽喜燒鴛鴦湯底。座位安排後湯底連澳洲M7牛胸腹及日本豚肉片隨即奉上,再用QRcode點選多款食物,點了3種牛肉各有獨特之處,M7牛肉味濃,卡樂Beef油脂豐富,牛板腱入口即溶各有自身優點,其他火鍋店少有多達三十款台式飲品任點,還有台灣小食,多款甜品任點任食,自助區有醬料,有炸物、蔬菜及火鍋丸類任君選擇。壽喜燒湯底濃郁及甜味提升牛肉味道,椰皇湯底清甜是另一種享受,我們飲用多款清涼台式飲品,最後亦享用了幾款甜品才用餐完畢。老同學,別忘了!
2024-08-06
  • 台式壽喜燒鍋
'別忘了,你會想起什麼?我會想起別忘了台式料理店,兩棵高大的桃花樹很吸引眼球,店內佈置簡單大方,又不失溫暖和舒適感。今次有幸被安排坐在桃花樹下的卡位,一邊享受美食,一邊欣賞客人掛在樹上的祝福語和心願,給人一種溫馨動人的感覺。這一餐很有意思。今次選了澳洲M7火鍋放題,它有90分鐘及120分鐘可選,難得被安排1個咁好的卡位,直接選120分鐘慢慢嘆。10款特色湯底裡面選了戀戀番茄鍋,椰皇雙子鍋,前者酸甜適中,後者香濃醇厚,都令人胃口大開。M7、卡樂BEEF、牛板腱、豬梅肉,切得好薄,放入滾湯掃幾下就足夠,吸滿濃濃湯汁,入口即化,非常好味。說到自助吧,包括各式蔬菜、肉類丸子等,種類繁多,試左幾款,都很新鮮味美,而擺放井井有條,乾淨企理,讓人食得好放心。這裡還提供了肉燥及米飯和台式即食麵食,仲有好多台式飲品及甜品,都是道地的好味道。值得一提的是,店員服務態度非常出色。服務員親切溫和,換盤速度快捷,滿滿笑臉令人賓至如歸。總的來說,這次用餐非常滿意。

今次選了
,椰皇雙子鍋,前者酸甜適中,後者香濃醇厚,都令人胃口大開。

M7、
卡樂BEEF、
牛板腱、

人賓至如歸。總的來說,這次用餐非常滿意。
#MC帶你去太和.櫻花主題加上台式火鍋,你又試過未?!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖✨ 別忘了.台灣火鍋(90或120分鐘任呷).主打不同價位的台式任食火鍋套餐;餐廳裝潢雅致,店內更擺放櫻花樹,打卡一流,用餐環境亦十分舒適。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 Set B 澳洲M7|$278/$308/成人.任食🥩澳洲M7牛胸腹、🥩澳洲250日穀飼卡樂Beef、🥩精選牛板腱、🥩日本鹿兒島茶美豚梅肉、🥩西班牙栗穀飼豬梅片、🥩羊肉卷,套餐內的肉類可以用QR code無限任點,方便快捷➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 湯底.一共有10款湯底,人氣之選有招牌麻辣鍋、惹味沙茶鍋、戀戀蕃茄鍋;鴛鴦湯底就唔洗煩啦!.🥘 招牌麻辣鍋︰香辣惹味但無嗆喉,有麻香滋味,推薦給麻辣控!🥘 皮蛋芫荽豬骨湯(期間限定)︰芫荽同皮蛋香氣十足,湯底味道清甜,感覺上較健康,清熱解毒!➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 肉類.🥩 澳洲M7牛胸腹︰油花紋路十分細緻,口感軟嫩而油脂豐滿,牛味香濃。.🥩 鹿兒島豚梅肉︰較軟腍嫩滑,啖啖都有濃郁嘅肉味。.➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 火鍋配料.超過50款火鍋配料,包括:麻辣鴨血、台式墨魚滑

#MC帶你去太和
櫻花主題加上台式火鍋,你又試過未?!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

✨ 別忘了.台灣火鍋(90或120分鐘任呷)

🥢 Set B 澳洲M7|$278/$308/成人

🥢 湯底
🥢 肉類
[澳洲M7牛胸腹|日本鹿兒島茶美豚梅肉|Set A 四款肉]
🥩 鹿兒島豚梅肉︰較軟腍嫩滑,啖啖都有濃郁嘅肉味。

🥢 火鍋配料
超過50款火鍋配料,包括:麻辣鴨血、台式墨魚滑、阿嬤金錢肚等等。自助區有牛骨濃汁牛丸,激似「大埔振興牛肉丸」!還有提供台灣超經典嘅王子麵!

🥢 台式小食
台灣夜市掃街小吃絕對係特色之一,鹽酥雞、陳醋木耳、台式滷肉飯、台式香腸、阿嬤金錢肚亦有提供。份量精緻,唔會驚嗌多!

🥢 台式飲品
最大特色、人氣回本之選,就係台式手搖茶飲!平時一杯都要$30蚊以上,餐廳竟然提供40款口味,仲可以任飲,不得了!

🥢 台式甜品
每位客人有一杯MÖVENPICK雪糕;亦窩夫、黑糖豆花和芋圓仙草凍等多款甜品任點。
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#Ming_Course #大埔區美食 #太和美食 #太和好去處 #香港美食 #香港探店 #太和 #別忘了 #台式火鍋 #台灣菜 #台式料理 #香港火鍋 #香港火鍋關注組 #大埔火鍋 #火鍋放題 #火鍋推介 #台式火鍋放題
2024-08-01
2024-07-31 252 浏览
「別忘了」台灣火鍋開左係太和廣場,對於新界人既我超級方便,唔駛出到去咁遠就食到啦。餐廳佈置採用櫻花為主題,店內更擺放了兩棵櫻花樹,有滿滿的櫻花氣氛,可讓客人打卡拍照。Set B 澳洲M7 120分鐘任飲任食湯底有十多款湯底,湯底款式特別,有芝士牛奶鍋、椰皇雙子鍋、惹味沙茶鍋湯底、酒香麻油雞比較少見,我今次點了椰皇雙子鍋,這款椰皇雙子鍋的椰子味濃厚,湯頭超鮮甜。餐廳以QR落單,門口設有自助配料區,多達三十多款火鍋配料,配料refill得好快,配料新鮮,亦有炸物小食可以選擇,擺放乾淨企理。肉類有3款牛肉,2款豚肉和1款羊肉選擇,牛肉其中澳洲M7牛胸腹和精選牛板腱,這兩款肉類質素亦相當高,澳洲M7牛胸腹相對會比較重牛味,而精選牛板腱口感較軟腍,另外日本鹿兒島茶美豚梅肉有驚喜,口感軟嫩。另外以到有多款不能錯過的台式小食,必食的鹽酥雞,台式香腸、台南虎城蝦卷。餐廳其中一個最大特色,就是多達40款台式手搖飲品任飲,可選擇甜度,冷熱,平時飲一杯都$30-$40,以到可以任飲,飲多幾杯都回晒本。最後打完邊爐,每人有一杯movenpick 雪糕或西瓜味雪條,如果雪糕唔夠喉,亦有多款甜品任點,有雪花冰、窩

Set B 澳洲M7 120分鐘任飲任食

最後打完邊爐,每人有一杯movenpick 雪糕或西瓜味雪條,如果雪糕唔夠喉,亦有多款甜品任點,有雪花冰、窩夫、雪糕、檸檬愛玉,豆腐花等等,大滿足。

2024-07-29 583 浏览
見屋企附近,最近開咗間新嘅餐廳,諗住同屋企人嚟試吓,點知中晒伏黎之前仲特登睇吓食評,見到個個都讚諗住OK啦,點知原來大部份都係吹水嘅。火鍋湯底淡,而且上枱嘅時候見到一嚿嚿未有溶化嘅粉,咁我已經知道瀨嘢,心諗唔通啲湯全部用粉撈出嚟,咁即係用化學嘢撈出嚟??摸一摸個煲暖暖哋又唔係熱,可能因為咁所以溶化唔到。 冇諗過香港餐廳竟然香咁樣出湯,大陸都唔會咁樣,唔通呢啲係台灣特色???如果大人嚟食一餐半餐都算,最衰同埋小朋友一齊嚟食,所以我最後都唔敢俾啲小朋友食,淨係大人食就算撇除呢點,丸同菜嘅種類唔多但尚可接受,環境裝飾係幾好,但係服務態度唔得,員工傾偈好大聲,而且仲夾雜啲粗言穢語,完全無視咗客人嘅存在。貌似管理層人員仲傾埋一份完全冇制止,睇得出呢間公司管理都係鬆散總結:湯底唔得,炸物唔新鮮,唔係即炸,唔脆只係暖台式飲品普通,遠不及外面的店甜品更不用提,全部食咗少少就冇食大家要自己分析,不要盲目相信別人所謂的推薦

總結:湯底唔得,炸物唔新鮮,唔係即炸,唔脆只係暖
台式飲品普通,遠不及外面的店
甜品更不用提,全部食咗少少就冇食

大家要自己分析,不要盲目相信別人所謂的推薦

2024-07-25 478 浏览
幾抵嘅台式任食火鍋,特別在於任飲手搖,同埋甜品選擇比一般放題多,連雪花冰都有,好抵食!set B $298@ 任食2小時呢個set有澳洲M7牛胸腹、精選牛板腱、澳洲250日穀飼卡樂Beef、日本鹿兒島茶美豚梅肉、西班牙栗飼豬梅片、羊肉卷自助區的任食食物有好多款❣️推薦❣️//振興牛丸 // 大埔名物,一咬開見到大量牛骨濃汁就知係振興出品!超級驚喜,平時買細細包都$40,依家係任食!😍😍//麻吉燒// 有水晶原味同芝麻味,芝麻味超級香,有種食緊芝麻湯圓嘅感覺😍另外可用QR code叫小食,大量台灣小食可供選擇//蘭王雞蛋// 記住食肉之前沾一沾蛋漿,加倍香滑!甜品每人可在 Movenpick 雪糕/ 森永牛奶布甸/ 樂天西瓜味雪條 揀一客另外任食既仲有窩夫 🧇 雪花冰 🍧檸檬愛玉 🍋 🧋特式飲品任飲既仲有多款手搖,例如有珍珠奶茶、水果茶、鮮檸檬茶、玉蘭綠茶、胭脂桃花紅茶、水果梳打、乳酸梳打等等,好有台灣風情😆

set B $298@ 任食2小時

自助區的任食食物有好多款
❣️推薦❣️

另外可用QR code叫小食,大量台灣小食可供選擇
//蘭王雞蛋// 記住食肉之前沾一沾蛋漿,加倍香滑!

甜品
另外任食既仲有窩夫 🧇 雪花冰 🍧檸檬愛玉 🍋

🧋特式飲品

由荃灣、天水圍開到嚟太和嘅呢間台式火鍋店,最深刻印象就係每間分店都有🌸櫻花樹下嘆火鍋,仲有許願書簽🔖。台式火鍋就係可以任飲🧋台式手搖飲品、任食🍧台式雪花冰甜品、台式麵、丸類、肉燥飯、地道小食。入座前,先選好湯底,揀定套餐。🍲湯底種類都有10種:🌶️招牌麻辣、🌶️戀戀番茄、惹味沙茶、酒香麻油雞、鰹魚昆布湯、台式壽喜燒、藥膳養生、椰皇雙子、芝士牛奶、香濃豬骨。[ SET B 澳洲M7 ]🐃澳洲M7牛胸腹🐃澳洲250日穀飼卡樂beef🐂精選牛板腱🐖日本鹿兒島茶美豚梅肉 👍🏻🐖西班牙穀飼豬梅片 👍🏻🐏羊肉卷💛 我揀咗「酒香麻油雞」、「椰皇雙子」,兩個湯底味道濃郁,肉類唔使點醬汁,都已經好好味。* 放題套餐可無限追加所選套餐的牛肉、豬肉、羊肉* 任食超過50款火鍋配料,包括:
花雕嫩雞肉、麻辣鴨血/台式墨魚滑/黑松露花枝滑/阿嬤金錢肚等* 任飲超過15款飲品* 任食多款台式小吃、台式甜品* 每位包一客Movenpick / 其它雪糕/雪條

入座前,先選好湯底,揀定套餐。

[ SET B 澳洲M7 ]
🐃澳洲M7牛胸腹
🐃澳洲250日穀飼卡樂beef
🐂精選牛板腱
🐖日本鹿兒島茶美豚梅肉 👍🏻
🐖西班牙穀飼豬梅片 👍🏻
🐏羊肉卷

* 放題套餐可無限追加所選套餐的牛肉、豬肉、羊肉
* 任食超過50款火鍋配料,包括:
* 任飲超過15款飲品
* 任食多款台式小吃、台式甜品
* 每位包一客Movenpick / 其它雪糕/雪條

2024-07-17
2024-07-21 317 浏览
屋邨太和商場一向冇咩特色餐廳,但係今次要介紹呢間台式火鍋店,曾經喺荃灣食過愛上了。餐廳除咗有基本火鍋外,甜品都係一個唔錯嘅選擇。10款湯底選擇,揀咗惹味沙茶醬,名為台灣人最愛,配搭肉類,仲有日式壽喜燒,甜甜的湯底最適合配搭蔬菜。另外餐廳提供每位客人蘭王蛋一隻。🍯|Set B澳洲M7 |HKD 278肉類選擇有澳洲M7牛胸腹/250日穀飼卡樂Beef。精選牛板腱。日本鹿兒島茶美豚梅肉。西班牙栗飼豬梅片。羊肉卷。不同的台式前菜和鍋物。小食方面,好多台灣特色小食,每件細細件,你填1「1」就真係比一件你,絕對唔會浪費。甜品選擇亦都非常之多,雪花冰、窩夫、仙草凍等等。揀咗淨窩夫配Movenpick雪糕,窩夫本身帶有少少甜味。友人就雪花冰配森永牛奶布甸,香濃奶味。🍸 台式飲品亦都冇上限,絕對讓你捧着肚子走。最重要可選擇甜度同冰量。

餐廳除咗有基本火鍋外,甜品都係一個唔錯嘅選擇。

🍯|Set B澳洲M7 |HKD 278

2024-07-18 309 浏览
這間火鍋放題餐廳以台灣櫻花為主題,內部裝潢精心採用櫻花元素,營造出浪漫優雅的氛圍。除了提供舒適的用餐環境小編好鍾意之外,餐廳還擁有豐富多樣的火鍋配料選擇,作為大胃王的我當然推薦下面幾款肉類,不過都限$308 澳洲M7套餐,大家快點去嘗試:
$308 澳洲M7套餐(120分鐘)* 澳洲M7牛胸腹:品質優良的澳洲M7牛肉,肉質鮮嫩多汁,入口即化,紋理細膩,肉汁豐富,經火鍋煮熟後仍保持鮮美的口感。* 精選牛板腱:精心挑選的高品質牛板腱肉,口感嫩滑,肉質緊緻。* 西班牙栗飼豬梅片:來自西班牙的栗飼豬梅片,帶有豬肉濃郁的香氣,肉片薄而富有彈性。* 日本鹿兒島茶美豚梅肉:來自日本鹿兒島的茶美豚梅肉,肉質鮮嫩多汁,帶有自然的甜味和豐富的肉汁。
此外,餐廳還提供各種配料選擇,如新鮮蔬菜(金菇、生菜、豆腐、魚蛋等),可以為火鍋增添清爽的口感。特別的是,餐廳還提供多款台式飲品選擇,讓您在享受美食的同時,品味台灣的獨特風味。

$308 澳洲M7套餐(120分鐘)

2024-07-17 246 浏览
呢間係以台灣櫻花為主題既火鍋放題餐廳餐廳內部裝潢以櫻花為設計元素營造出浪漫而雅致既氛圍除左舒適既用餐環境餐廳仲提供左豐富既火鍋配料選擇.💎$308 澳洲M7套餐(120分鐘).其中我同朋友特別鍾意:💎澳洲M7牛胸腹:優質既澳洲M7牛肉,肉質鮮嫩多汁入口即化擁有優質既紋理同豐富既肉汁火鍋中煮熟後依然保持鮮美既口感😇.💎精選牛板腱:精心挑選的高品質牛板腱肉,口感嫩滑口感豐富,肉質緊緻🥹.💎西班牙栗飼豬梅片黎自西班牙既栗飼豬梅片帶有豬肉既濃郁香氣肉片薄而富有彈性😆😆.💎日本鹿兒島茶美豚梅肉:黎自日本鹿兒島既茶美豚梅肉肉質鮮嫩多汁🤩帶有自然既甜味同豐富既肉汁.此外,餐廳還提供了各種配料選擇,例如:新鮮蔬菜:包括金菇、生菜、豆腐、魚蛋等,可以加到火鍋中增添清爽既口感🙈.💎特色台灣小吃:例如鹽酥雞、陳醋木耳等,品味台灣獨特既小吃文化.特別既係😆😆餐廳仲提供多款台式飲品選擇,例如:💎波波奶綠:結合了珍珠同綠茶既香濃口感,好香甜.💎桂圓紅棗茶:以桂圓同紅棗為主要原料既茶飲,帶來溫暖和滋補既效果🤩.另外,仲有特色甜品連窩夫同黑糖豆花都有勁驚喜呢D精心挑選既食材同配料同台灣櫻花主題相搭配既環境係一個好好既
呢間係以台灣櫻花為主題既火鍋放題餐廳
餐廳內部裝潢以櫻花為設計元素
營造出浪漫而雅致既氛圍
除左舒適既用餐環境
餐廳仲提供左豐富既火鍋配料選擇

💎$308 澳洲M7套餐(120分鐘)

其中我同朋友特別鍾意:

💎澳洲M7牛胸腹:
優質既澳洲M7牛肉,肉質鮮嫩多汁
入口即化
擁有優質既紋理同豐富既肉汁
火鍋中煮熟後依然保持鮮美既口感😇
💎精選牛板腱:
精心挑選的高品質牛板腱肉,口感嫩滑
口感豐富,肉質緊緻🥹
💎西班牙栗飼豬梅片
黎自西班牙既栗飼豬梅片
帶有豬肉既濃郁香氣
肉片薄而富有彈性😆😆
💎日本鹿兒島茶美豚梅肉:
黎自日本鹿兒島既茶美豚梅肉
肉質鮮嫩多汁🤩
帶有自然既甜味同豐富既肉汁
此外,餐廳還提供了各種配料選擇,例如:
💎特色台灣小吃:
例如鹽酥雞、陳醋木耳等,品味台灣獨特既小吃文化
特別既係😆😆
餐廳仲提供多款台式飲品選擇,例如:

💎波波奶綠:結合了珍珠同綠茶既香濃口感,好香甜
另外,仲有特色甜品
連窩夫同黑糖豆花都有
勁驚喜

呢D精心挑選既食材同配料
同台灣櫻花主題相搭配既環境
係一個好好既台式火鍋放題體驗😍
去完朋友家,落樓下太和商場看看有什麼好食。朋友話難得我專登入來太和,那就請我食一頓豐富的晚餐,就是任食火鍋-別忘了!別忘了裝潢以木質和暖色調為主,餐桌甚至擺放着一棟「大樹」,佈置非常精緻。很少任食火鍋餐廳會花這麼多心思落環境裝潢。別忘了有幾款任食套餐,我們揀了Set B 的澳洲M7牛肉套餐。店長也十分親切有禮,會熱情地引導客人,並介紹餐廳食物的特色。餐廳播放的台灣歌也營造出輕鬆愜意的氛圍,有不少經典的台灣歌曲。⧗ 1. 澳洲M7放題套餐這套餐可算是別忘了的最熱門套餐。套餐包括了澳洲M7級別的牛肉、澳洲牛肉,日本豚肉等等。除了肉品,套餐還包括了超過50款的火鍋配料,應有盡有,從各式丸類、蔬菜到豆製品等,任君挑選。⧗ 2. 澳洲M7牛胸腹所謂的M7級別,是指肉質鮮嫩多汁,富含大理石花紋,口感極為細緻柔嫩。煮約10秒,鮮嫩多汁,入口即化,牛味非常香濃。⧗ 3. 日本鹿兒島茶美豚梅肉餐廳還提供了另一款高品質肉品 - 日本鹿兒島茶美豚。豬肉產自日本鹿兒島,當然口感鮮嫩,很易入口。食得多靚牛都要點下其他肉類中和一下。⧗ 4. 自助區餐廳中央設有一個大型的自助餐台,擺放了豐富多樣的火鍋食材和小吃。除
任食火鍋
澳洲250日穀飼卡樂Beef
⧗ 3. 日本鹿兒島茶美豚梅肉
日本鹿兒島茶美豚梅肉
⧗ 4. 自助區
餐廳中央設有一個大型的自助餐台,擺放了豐富多樣的火鍋食材和小吃。除了各式的丸類和蔬菜外,還有多種香菇、豆製品等、各式新鮮蔬菜。小吃就有一些炸物、台式滷肉飯等。
自助區
台式小吃
⧗ 5. 台式甜品
除了主食,餐廳還提供了多款精緻的台式甜品,特別是芋圓仙草凍和黑糖豆花。炎炎夏日,必定要叫幾碗清涼一下,十分解膩。
台式甜品
⧗ 6. 台式飲品
其中一個最大特色,就是可以任叫台式飲品。平時一杯都要$30 以上,今晚叫返兩三杯都不為過吧。我平時飲開鮮芋奶綠和仙草奶茶。兩杯都是茶飲店的水準,並不馬虎,看來飲多幾杯就會回本了。
台式飲品
現在去任食火鍋,其實除了牛肉的質素之外,一些另外特點之處,例如任飲台式飲品,確實是另一賣點。
湯底
台式小吃
台式甜品
台式飲品
湯底
今日放假去咗住太和嘅朋友仔屋企玩,玩到咁上下時間就喺樓下食埋晚飯,一向都鍾意打邊爐嘅,我就揀咗呢一間未試過嘅火鍋店。餐廳提供十款湯底,我哋揀咗芝士牛奶同椰皇鴛鴦湯底,湯底未嚟之前就出咗去睇吓自助區嘅食物,基本上蔬菜同丸都有提供,另外仲有四款炸物。兩款湯底又香又夠味唔使攞調味料都得,套餐 B 澳洲M7 牛,牛味濃之餘厚薄適中,輕輕灼幾秒就已經食得。墨魚滑同其他地方唔同,呢度會有墨魚粒喺裏面,所以食落更有口感。餐廳係台式火鍋店,所以台式食品當然唔少得,叫咗鹽酥雞、花枝丸小食,即點即炸而且落單冇耐就好快送到。飲品方面餐廳提供大量自家製飲品,例如有冬瓜奶茶、鮮芋奶綠、白桃紅茶、荔枝梳打等等,而甜品方面除咗有雪糕,仲有自家製豆腐花、雪花冰、仙草凍等等。

🎊全新別忘了開設第三間分店,門外仲設有外賣手搖台式飲品且放題可以選擇你喜好既套餐,有靚牛靚豬任你揀,精選牛板腱至A5宮崎牛都可以自由選擇🍲Set B 澳洲M7和牛餐 $308/120分鐘放題套餐可無限追加所選套餐的牛肉、豬肉、羊肉,超過50款火鍋配料,包括花雕嫩雞肉、麻辣鴨血、台式墨魚滑等😌任飲超過15款台式手搖飲品🧋除左火鍋配料任食仲有多款台式小吃、台式甜品🧇🐮牛胸腹肉質豐潤而帶有豐富筋絡,口感豐富,鮮嫩多汁,充滿有濃郁的牛肉風味🥩牛板腱有濃郁的牛肉味道,肉質非常獨特,嫩滑多汁,中間有條根,食落好爽脆🐷鹿兒島茶美豚梅肉鹿兒島特色茶美豚和梅肉有豬肉的鮮嫩同肉質細嫩,肉味較濃味,使得口感更加豐富🇪🇸西班牙粟飼豬梅片肉質嫩滑,帶有一定的油花,使得口感更加豐富。它的肥肉與瘦肉相間,使得肉質更加鮮嫩多汁,給人一種口感上的享受🐑羊肉卷口感濃郁而獨特的味道,豐富多樣,嫩滑多汁,而酥味恰到好處,怕酥既人士都值得一試火鍋配料自助區超過50款配料,其中最好味既係牛丸,既彈牙又多肉汁🍧甜品特式台式甜品鳳梨雪花冰,杏仁豆腐,之後發現有隱形食法,就係叫多碗仙草撈落杏仁豆腐食,味道超夾😚✨重點一提,餐廳非常貼心

🍲Set B 澳洲M7和牛餐 $308/120分鐘

🐑羊肉卷

火鍋配料自助區
超過50款配料,其中最好味既係牛丸,既彈牙又多肉汁

🍧甜品

✨重點一提,餐廳非常貼心,有長者同小童價,60歲持人樂悠卡都可以享有呢個優惠😍😍

📍 別忘了 (太和)
🗺️ 太和大埔太和路12號太和廣場西翼2樓227號舖
2024-07-10 2189 浏览
老實講,我係嚟試試自己運氣 有冇緣坐到去鋪頭中間棵櫻花樹下😝雖然今次無緣坐嗰度,但相信不久嘅將來我會再嚟㗎😆餐廳為一間套餐+自助任食台灣火鍋店顧客需於門前先揀定屬意嘅套餐入座後基本上肉類同熱食係掃QR code落單蔬菜、丸類、包裝粉面就以自助形式隨便揀、隨便攞。第一次幫襯,攞個中位數,先試試個套餐B-澳洲M7- 選料牛胸腹,肉質滑溜,有牛味,配沙茶湯底認真和味😋牛板腱同卡樂beef都有牛味🥘沙茶湯底- 底有洋蔥、紅蔥頭、蒜頭同青蔥多樣重口味,淡淡沙茶味,足夠令食材有味,但不至於油膩,讚呀👍🥘椰子雞湯- 底有紅棗、杞子,奶味濃,搭配蔬菜可以令蔬菜本身嘅甜味提升,係一個唔錯嘅選擇😌自助吧款式超多但依然做到好整潔🫶🏻食材refill速度都好快,所以食材都幾新鮮👍夾左幾次魚皮都係卜卜脆架🤩另外值得一讚嘅係台式小食sssss🤡等緊個湯底滾,就已經可以食食食😆當中我encore得最多嘅係台南虎城蝦捲‼️黐咗線咁好味,就咁拎出嚟賣我都會keep住幫襯🤭🤭🤭仲有花雕嫩雞肉同阿嬤金錢肚‼️點會諗到搭單嘅小食都會炆到淋、入哂味架🤪廚師一啲都唔馬虎,叫人點可以唔回頭呀😌最後,感動七百萬人嘅係餐廳有勁多款甜品揀,
雖然今次無緣坐嗰度,但相信不久嘅將來我會再嚟㗎😆
餐廳為一間套餐+自助任食台灣火鍋
顧客需於門前先揀定屬意嘅套餐
入座後基本上肉類同熱食係掃QR code落單
蔬菜、丸類、包裝粉面就以自助形式隨便揀、隨便攞。
第一次幫襯,攞個中位數,先試試個
牛板腱同卡樂beef都有牛味

🥘沙茶湯底- 底有洋蔥、紅蔥頭、蒜頭同青蔥

自助吧款式超多但依然做到好整潔🫶🏻
食材refill速度都好快,所以食材都幾新鮮👍
夾左幾次魚皮都係卜卜脆架🤩

另外值得一讚嘅係台式小食sssss🤡
等緊個湯底滾,就已經可以食食食😆
當中我encore得最多嘅係台南虎城蝦捲‼️

最後,感動七百萬人嘅係餐廳有勁多款甜品揀,務求要你捧住個大肚髧走😁

🧇窩夫外脆內軟,配雪糕好味
🍧愛玉凍似白肉涼粉,味道幾新奇😝
🍮黑糖豆腐花豆味濃郁,質感滑溜,但其實又同我哋平時食開嘅豆腐花唔同,佢比較似係豆味嘅蒟蒻🙂
試完店家自製嘅仲可以揀杯movenpick/ 食條雪條,真係滿載而歸🥳
2024-07-09 196 浏览
見到太和廣場新開了一間任食台式火鍋。本來見到荃灣店已經想食。餐廳提供兩個時間的任食體驗,可以選擇90分鐘或120分鐘。共有10款湯底供選擇。我們選擇了椰皇雙子鍋和藥膳養生鍋。椰皇雙子鍋使用了鮮椰皇水,帶來獨特的香氣。藥膳養生鍋有香濃草藥味道,感覺養生。至於肉類選擇,他們提供了澳洲M7牛胸腹、澳洲250日穀飼卡樂Beef、精選牛板腱、日本鹿兒島茶美豚梅肉、西班牙栗飼豬梅片和羊肉卷等選項。我特別喜歡澳洲M7牛胸腹和羊肉卷。牛肉的口感鮮嫩多汁,羊肉薄薄一片,口感軟嫩。在任點小食方面,麻辣鴨血和呀嬤金錢肚都好惹味。尤其是麻辣鴨血,辣味十足,口感彈牙。另外,他們還提供超過15款飲品供應,其中包括多款台式飲品,如珍珠奶茶和百香果乳酸泡泡等。這些飲品香甜可口。乳酸泡泡解膩一流。他們還提供多款台式甜品,如雪糕配迷你窩夫、愛玉冰和雪花冰等。這些甜品精緻可口,是完美的結束。最後,每位食客還可以享受一杯Movenpick。【 別忘了 】📌 太和大埔太和路12號太和廣場西翼2樓227號舖

【 別忘了 】
📌 太和大埔太和路12號太和廣場西翼2樓227號舖