2024-06-15 193 浏览
Fever Food 有約90款食物提供小食🍗、主食🍝、炸物🍤、肉類🧆、素菜🥦、甜品🍮 應有盡有我地order左🔸 北海道帆立貝野菌炒烏冬配木魚花🔸 一口牛炒飯配飛魚籽🔸 牛油黑白胡椒汁焗澳洲牛脷伴香煎雞扒🔸 泰式香燒豬頸肉🔸 日式和風汁炒野菌、蘆筍🔸 脆炸吉列蝦拼魷魚圈配沙律醬🔸 客家鹹香鹽焗雞拼海蜇🔸 流心蘋果冬甩我地叫左6至8人餐 佢地份量真係好足好多我地完全食唔晒🤣主食嘅烏冬爽口彈牙 唔會焗到淋哂😋而炒飯呢佈滿超多嘅飛魚籽 辣辣地 炒得好惹味炸物同豬頸肉都好出色🥰 我地個個爭住食爸爸至愛鹽焗雞拼海蜇 鹹香味濃 配飯一流🤤最後食個酸酸甜甜嘅蘋果冬甩做結尾🍩簡直perfect
Fever Food 有約90款食物提供
小食🍗、主食🍝、炸物🍤、肉類🧆、素菜🥦、甜品🍮 應有盡有
我地order左
🔸 北海道帆立貝野菌炒烏冬配木魚花
🔸 一口牛炒飯配飛魚籽
🔸 牛油黑白胡椒汁焗澳洲牛脷伴香煎雞扒
🔸 泰式香燒豬頸肉
🔸 日式和風汁炒野菌、蘆筍
🔸 脆炸吉列蝦拼魷魚圈配沙律醬

爸爸至愛鹽焗雞拼海蜇 鹹香味濃 配飯一流🤤
最後食個酸酸甜甜嘅蘋果冬甩做結尾🍩簡直perfect
2024-05-18
2024-06-05 153 浏览
🥳🥳小朋友生日,真係有好多嘢要準備!👦🏻做媽媽一腳踢真係累死咗🫠 但 仔仔開心就得啦!一年一次值得的!😄每一年都會攪生日會今年好多朋友一齊玩輕鬆啲預早幾日order定到會食物💕呢一間✅準時✅夠熱✅包裝得穩陣! 我點咗八人套餐,八個餸。樣樣✅賣相都好好,放心交俾佢哋~🌿北海道帆立貝野菌炒烏冬配木魚花🌿一口牛炒飯配飛魚籽🌿雙重芝士蛋黃煙肉卡邦尼意大利麵🌿生炸蜜糖芥末雞搥🌿朱古力布朗尼🌿荔枝蟹肉撻配飛魚籽🌿柚子蜜桃煙鴨胸沙律🌿德國洋腸拼盤配他他醬
🥳🥳小朋友生日,真係有好多嘢要準備!👦🏻
每一年都會攪生日會
今年好多朋友一齊玩
輕鬆啲預早幾日order定到會食物💕

呢一間✅準時✅夠熱✅包裝得穩陣!
我點咗八人套餐,八個餸。
樣樣✅賣相都好好,放心交俾佢哋~

🌿北海道帆立貝野菌炒烏冬配木魚花

🌿荔枝蟹肉撻配飛魚籽

🌿柚子蜜桃煙鴨胸沙律

🌿德國洋腸拼盤配他他醬
2024-04-16 247 浏览
女兒生日叫咗佢哋嘅到會,佢送貨嚟紙箱📦封好,媽媽拎出嚟d食物仲好熱,發現每層更有暖包保溫😳👏🏻👏🏻👏🏻生日會後,食物都清曬👍🏻朋友們食完更太讚,更要到會資料😊我哋叫咗:F4 泰式酸辣無骨鳳爪B1椒鹽炸魚肉燒賣拼魷魚鬚C9 BBQ蜜糖雞翼(12隻)C10 招牌炭燒雞肉串(15串)D1 沙爹豬肉,雞肉串(各5串)D5 泰式番燒豬頸肉(18片)L3 火箭菜龍蝦沙律包(10件)L4 香煎雞柳京蔥墨西哥卷配秘製香橙醬
女兒生日叫咗佢哋嘅到會,
佢送貨嚟紙箱📦封好,
媽媽拎出嚟d食物仲好熱,
發現每層更有暖包保溫😳👏🏻👏🏻👏🏻
生日會後,食物都清曬👍🏻
朋友們食完更太讚,更要到會資料😊

我哋叫咗:
F4 泰式酸辣無骨鳳爪
B1椒鹽炸魚肉燒賣拼魷魚鬚
C9 BBQ蜜糖雞翼(12隻)
C10 招牌炭燒雞肉串(15串)
D1 沙爹豬肉,雞肉串(各5串)
D5 泰式番燒豬頸肉(18片)
L3 火箭菜龍蝦沙律包(10件)
L4 香煎雞柳京蔥墨西哥卷配秘製香橙醬

2023-10-09 392 浏览
中秋節唔多唔小都會同親戚朋友聚下🥰賞下月🌙出邊又勁多人勁難book位🥹又唔想年年都BBq咁悶🍢今年就比啲新意叫到會😚樣樣都有啲,好似食自助餐咁😼🫶🏻🧊鮮蝦、魷魚墨魚汁靈芝菇意大利飯 (約2磅)賣相雖然唔太討好🤣但味道真係幾唔錯🤫墨汁🦑撈得幾均勻 ! 粒粒意大利飯都沾滿醬🥰醬汁味道啱啱好,唔會太咸!大推🫶🏻🧊北海道帆立野菌炒烏冬配木魚花 (約2磅)帆立貝嘅份量都幾多🤞🏻大大粒⭐️烏冬幾彈牙,條條分明,唔會炒到痴埋一舊😼個醬汁甜甜哋幾好食🥰小朋友都搶住食👀🧊森巴醬烤美國龍利魚卷配飛魚籽 (12卷)龍利魚卷會捲埋一舊,上面再加埋啲飛魚籽😍龍利魚好滑,吸收哂森巴醬嘅精華😚森巴醬個汁幾好食,但都幾飽肚😂🧊黃咖喱海鮮配印度薄餅黃咖喱唔太辣🌶️質感比較稀,海鮮嘅份量都幾多幾新鮮😼點埋薄餅食就最fit 🤞🏻🧊F1客家鹹香鹽焗雞拼海蜇 (2磅)呢個係冷盤嚟😚凍冰冰咁幾好食😂啲雞大大件,滑喐喐🥰又唔鞋口!下面仲有啲青瓜🥒墊底,如果啲海蜇再多啲就好🤪🧊荔枝蟹肉撻配飛魚籽 (9件)🧊即燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨(12件)🧊香煎雞柳京蔥墨西哥卷配秘製香橙醬 (12件)性價比:8.5/10好食程度😋:8/10回頭指數

🧊鮮蝦、魷魚墨魚汁靈芝菇意大利飯 (約2磅)

🧊北海道帆立野菌炒烏冬配木魚花 (約2磅)

🧊森巴醬烤美國龍利魚卷配飛魚籽 (12卷)

🧊黃咖喱海鮮配印度薄餅

🧊F1客家鹹香鹽焗雞拼海蜇 (2磅)

🧊荔枝蟹肉撻配飛魚籽 (9件)
🧊即燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨(12件)
🧊香煎雞柳京蔥墨西哥卷配秘製香橙醬 (12件)

性價比:8.5/10
好食程度😋:8/10
回頭指數💓:8.5/10
2023-10-04 269 浏览
前幾日我地同屋企人慶祝中秋佳節💕🥰 一家人圍埋一齊食飯真係好開心😘 但有時都會好頭痕叫乜野食好🤥 樣樣野都想食d咁😗 所以我地就叫左 feverfoodhk啦😍可以滿足晒咁多個人既口味😗有爺爺必要食既飯🥰 媽咪最愛既金菇肥牛卷🤩 細女最喜歡食既西蘭花😍仲有必食既芝士蛋糕甜品💜菜單上面有超過70款選擇🥰睇到我花多眼亂😛 最後我地就揀左✨A8 鮑魚瑤柱帶子雞粒荷葉飯用鉸剪剪開荷葉,裏面嘅飯仲係熱辣辣😍 一剪開就見到隻鮑魚🤩 大女仲即刻夾咗俾爺爺😆真乖女✨A9 一口牛炒飯配飛魚籽 一口牛炒飯有啲辣😛 所以小朋友未必岩食😆但大人就好岩食啦🤣 味道都唔錯👍🏻又夠晒大碟✨B7 一口芝士豆腐極級好味🤤 個個食完都想食多件❤️豆腐裡面係芝士餡料🤩 一咬入去就食到芝士, 依款絕對要再叫✨L4 香煎雞柳京蔥墨西哥卷配秘製香橙醬墨西哥卷都係有少少辣, 食落夠脆口, 大家都讚不絕口話依個非常好食, 值得一試✨E1 芝士牛肝菌焗翠綠西蘭花🥦細女就非常喜歡依個菜式💜 除左有佢最鍾意食既西蘭花😍仲有大量芝士🧀️🤣 不停地夾晒黎食✨C4 6小時慢煮紅酒會美國牛肋條全碟裡面有好多條牛肋條💕 慢煮後已經完全入晒味🥰 配埋紅

菜單上面有超過70款選擇🥰睇到我花多眼亂😛 最後我地就揀左

✨A8 鮑魚瑤柱帶子雞粒荷葉飯

✨A9 一口牛炒飯配飛魚籽

✨B7 一口芝士豆腐

✨L4 香煎雞柳京蔥墨西哥卷配秘製香橙醬

✨E1 芝士牛肝菌焗翠綠西蘭花🥦

✨C4 6小時慢煮紅酒會美國牛肋條
全碟裡面有好多條牛肋條💕 慢煮後已經完全入晒味🥰 配埋紅蘿蔔同西芹😍非常足料

✨C5 日式和風金針菇安格斯肥牛卷
最愛就係食金菇肥牛卷🤤 果然無令人失望😛 嗰陣時仲熱辣辣💜好好咬口😆一啖擺晒落口慢慢咬🤣 金菇都好足料勁有口感

✨G1 藍莓一口芝士蛋糕
甜品真係一定要叫💜💜 好好食🤤 最愛食芝士蛋糕💕 食既時候都夠凍, 一口一件細細舊😘 又唔會太多太甜🙂

當日司機準時送到💕野食每盒上面都細心貼有label寫番係邊款野食😘 黎到時仲要係熱辣辣既🥰 大家都食得非常開心又滿意😆 下次gathering 既時候一定要再叫啦😘😘😘

2023-09-30 224 浏览
同屋企人過中秋 緊係要食大餐啦 由於人數太多啦買餸又唔知要預幾多 買幾多?同埋唔想洗野啊😎就醒起叫到會一定係最好既選擇✨@feverfoodhk 提供唔同既套餐 視乎人數需要自己簡番唔同既套餐 我簡左套餐A 可以簡8款食物❣️ 送到既時候仲要係熱辣辣架 馬上開餐😎☝🏻北海道帆立貝野菌炒烏冬配木魚花炒烏冬又香又惹味 帆立貝好鮮甜 烏冬亦都好入味🤤 ✌🏻珍寶特長芝士流心蟹棒拼韓國白菜豚肉餃子蟹棒仲有芝士係入面大家都大讚話好味😚👌🏻 6小時慢煮紅酒燴美國牛肋條經慢煮過後牛肋條肉質軟腍 肥瘦適中 勁想配個白飯 一定添幾碗飯🤭🖖🏻日式和風金針菇安格斯肥牛卷My favourite 🥰必叫啊 絕對唔會錯 香嫩肥牛加上爽口金菇 一個字 正!🖐🏻 BBQ蜜糖雞翼雞翼係聚會上一定係不可少 🤙🏻招牌炭燒雞肉串個個都中意食一人一串好快就清哂🫳🏻泰式原隻豬手配秘製汁原隻豬手滿滿既骨膠原啊 女士首選✨🫴🏻泰式酸辣無骨鳳爪酸味味 非常開胃🤤好開心屋企人都好滿意依餐到會既食物 我就安心哂☺️推薦大家有聚會都叫@feverfoodhk 好多唔同食物選擇架❣️

☝🏻北海道帆立貝野菌炒烏冬配木魚花

原隻豬手滿滿既骨膠原啊 女士首選✨

🫴🏻泰式酸辣無骨鳳爪
酸味味 非常開胃🤤

2023-09-25 598 浏览
前幾日去婆婆度做節🥢食中秋節飯🌙廢事出街食🍴又唔想婆婆咁辛苦煮到身水身汗💦有大人又有小朋友👨‍👩‍👧‍👦👶🏻我哋揀左到會熱點到屋企食😋到會送到嚟屋企😉仲包埋餐具🍴食完唔洗洗碗✌🏻到會熱點選擇好多😆而且包裝好企理😊送到手上完全唔會倒瀉😉仲係熱辣辣🔥好推薦大家下次可以試👍🏻我哋揀左以下8款試🤤款款都唔錯👍🏻大人細路食到舔舔脷👅A9 ▶️一口牛炒飯配飛魚籽 (約2磅) 估唔到個飯幾好食👍🏻打開係滿滿嘅飛魚籽同一口牛🐮飯底加上蛋🥚粟米🌽紅蘿蔔🥕粒食落口唔會好乾身😉口感好豐富😋C7 ▶️即燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨 (12件)豬仔骨好嫩滑😋加上菠蘿梳打醬✨微酸😙原條美國豬仔骨上🦴切開入邊都非常入味😍仲有少少燒過BBQ醬🤪燒得香口🥰好惹味😝B6 ▶️韓式柚子炸雞配甜辣雞醬 (16件) 炸雞好大件🍖打開仲會有點熱☺️咬開都好多汁✨仲有芝士🧀連埋一齊烤🤭點埋啲醬🤣真係好味又邪惡😂C4 ▶️6小時慢煮紅酒燴美國牛肋條 (約2磅)呢個一打開好香😙慢煮加上紅酒🍷牛肋條吸晒精華☺️份量都好多🙌🏻入邊仲有紅蘿蔔🥕西芹等蔬菜🥬個汁撈埋飯都好正🍚C9 ▶️BBQ蜜糖雞翼 (12件) 雞翼烤到邊位有點兒脆✅肉質唔會好乾😊完全係小朋

前幾日去婆婆度做節🥢食中秋節飯🌙

仲係熱辣辣🔥好推薦大家下次可以試👍🏻
我哋揀左以下8款試🤤
款款都唔錯👍🏻
大人細路食到舔舔脷👅

A9 ▶️一口牛炒飯配飛魚籽 (約2磅)
估唔到個飯幾好食👍🏻打開係滿滿嘅飛魚籽同一口牛🐮
飯底加上蛋🥚粟米🌽紅蘿蔔🥕粒
食落口唔會好乾身😉口感好豐富😋

C7 ▶️即燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨 (12件)
豬仔骨好嫩滑😋加上菠蘿梳打醬✨微酸😙
原條美國豬仔骨上🦴切開入邊都非常入味😍
仲有少少燒過BBQ醬🤪燒得香口🥰好惹味😝

B6 ▶️韓式柚子炸雞配甜辣雞醬 (16件)
炸雞好大件🍖打開仲會有點熱☺️咬開都好多汁✨
仲有芝士🧀連埋一齊烤🤭點埋啲醬🤣真係好味又邪惡😂

C4 ▶️6小時慢煮紅酒燴美國牛肋條 (約2磅)
呢個一打開好香😙慢煮加上紅酒🍷牛肋條吸晒精華☺️
份量都好多🙌🏻入邊仲有紅蘿蔔🥕西芹等蔬菜🥬
個汁撈埋飯都好正🍚

C9 ▶️BBQ蜜糖雞翼 (12件)
雞翼烤到邊位有點兒脆✅肉質唔會好乾😊
完全係小朋友至愛🤣
一打開秒清😂個個爭住食

D5 ▶️泰式香燒豬頸肉 (18片)
豬頸肉好大片🥩肉質唔會燒得好嚡😚
配埋甜酸醬😝同泰式餐廳食嘅一樣

B4 ▶️流心榴槤炸彈 (12粒)
鐘意食榴連嘅一定要嗌啊🥰
外皮炸到軟冧😚一咬口榴槤就咇出嚟😋
真係好正😍

G5 ▶️白色繽紛雲呢拿朱古力泡芙 (16粒)
黑白兩色泡芙🍮面頭唧上朱古力醬🍫
小朋友一粒接一粒😆又係秒清😂
完全唔夠分😛

2023-09-23
等候时间
10 分钟 (外卖送餐)
用餐时段
2023-08-29 1188 浏览
係屋企同朋友開Party, 好方便咁叫左個6-8人餐外賣到會 @feverfoodhk 送到屋企樓下~ 第一次叫到會好有驚喜!! 估唔到有個咁好既用餐體驗~首先係網上落單好方便啦, 有幾十款食物自由選擇, 包括小食, 主食, 甜品等等, 附送埋多套餐具~~6-8人餐任選8款菜式, $904連運費~~送黎既時候用一個大紙箱裝晒所有食物, 當中冷熱食物會分隔開, 熱盤有保溫袋載住, keep到溫呢而每款食物都包裝得好好, 好乾淨企理, 黎到一D都冇漏~鮮蝦生果薯仔沙律 鮮蝦生果薯仔沙律好清新, 蝦肉鮮甜, 配上新鮮嘅水果同爽脆嘅薯仔,味道一流九款冷盤小食 九款冷盤小食有好多選擇, 中華沙律, 八爪魚, 螺肉, 墨魚仔, 海浙, 泡菜, 蟹柳, 碎蛋 & 水果, 每一款都好開胃荔枝蟹肉撻配飛魚籽 荔枝蟹肉撻呢個組合好創新, 荔枝同鮮甜嘅蟹肉結合得好好, 再加上酥脆撻皮&飛魚籽, 口感獨特白酒忌廉汁煙肉紐西蘭藍青口白酒忌廉汁味道香濃可口, 藍青口肉質鮮嫩森巴醬烤美國龍利魚卷配飛魚籽森巴醬烤美國龍利魚卷好特別呀, 每件都卷得好靚, 好似一朵花~~龍利魚肉好鮮嫩, 再加上森巴醬同飛魚籽, 層次感豐
~

6-8人餐任選8款菜式, $904連運費
~~
而每款食物都包裝得好好, 好乾淨企理, 黎到一D都冇漏
~

鮮蝦生果薯仔沙律

九款冷盤小食

荔枝蟹肉撻配飛魚籽

白酒忌廉汁煙肉紐西蘭藍青口
白酒忌廉汁味道香濃可口, 藍青口肉質鮮嫩

森巴醬烤美國龍利魚卷配飛魚籽
龍利魚肉好鮮嫩, 再加上森巴醬同飛魚籽, 層次感豐富

沙爹豬肉,雞肉串
沙爹豬肉同雞肉串肉質鮮嫩, 沙爹醬濃香可口, 一啖一啖都令人回味

繽紛法國馬卡龍
繽紛法國馬卡龍色彩繽紛, 每一個口味都有唔同嘅驚喜, 香甜嘅外層脆口, 內裡軟綿綿

比利時朱古力長條巴夫
比利時朱古力長條巴夫味道濃郁, 內裏充滿爆汁既吉士醬~~
朱古力嘅香甜同巴夫嘅酥脆結合得好好,每啖都好滿足

朋友對今次既到會都好滿意呀!! 下次會再encore
  • 九款冷盤小食
  • 白酒忌廉汁煙肉紐西蘭藍青口
  • 森巴醬烤美國龍利魚卷配飛魚籽
  • 繽紛法國馬卡龍
2023-08-29 184 浏览
為了和朋友慶祝升職,很細心地想了最好之到會,在他的家享受高品質食物網上看了很多的,最後訂了 這店子的派對食物,送餐服務很好,要讚的是送貨的貼心感!是高品質的到會服務!食物準時送達,更重要是態度有禮,外賣包裝企理到令你想不到的細心!食物質素很棒!提前幾分鐘通知準備,保溫做得足,包裝又整潔,附送餐具,感覺很方便羅勒青醬堅果意粉意粉之彈性程度足夠,不會太乾。羅勒青醬汁吃落不錯,比較重羅勒青醬。堅果相當多,每一口也吃到,不會吃不夠,份量不算少,大家吃埋亦帶了回家。美國豬仔骨豬仔骨嫰滑,味道微酸。原條美國豬仔骨,經過慢煮之後,肉質變得軟淋淋,非常容易入口,易咬開。味道上來說很惹味。 龍蝦包香口,濃味之選。龍蝦包有厚厚的龍蝦肉和鮮香醬汁,吃落味道棒,以大量沙律菜打底,新鮮又好吃呢。海參墨魚滑海參名貴少見呢,墨魚滑份量相當多,而且味道入味,非常特別,好好吃,鮑汁燴素海參釀墨魚滑海參咬落多汁,口感香軟,老人家也吃到森巴醬烤美國龍利魚卷配飛魚子龍利魚卷比想像中大很多,配飛魚子,口感滿滿。龍利魚羊架特別組合,龍利魚好吃,羊架味道亦好,口感豐富。 相當有驚喜,雖然香煎龍利魚很易,但要脆脆地也不易,以到會來說

羅勒青醬堅果意粉

美國豬仔骨

龍蝦包

海參墨魚滑

森巴醬烤美國龍利魚卷配飛魚子
龍利魚卷比想像中大很多,配飛魚子,口感滿滿。

龍利魚羊架
特別組合,龍利魚好吃,羊架味道亦好,口感豐富。 相當有驚喜,雖然香煎龍利魚很易,但要脆脆地也不易,以到會來說質素不錯。

龍利魚飯
龍利魚嫩滑,芝士汁味道適中,夠滋味。炸龍利相對上比較軟身,不會很乾,清淡人士吃愛吃。

蕃薯條紫薯餅
炸物來說,店子做得到脆口,而且吃的時候也很熱,暖暖地少少脆!甘甜蕃薯條、栗子紫薯餅配黑松露醬,美味

預定過程簡單,又好用,約好時間、日子和食物款式,送餐前一日再確定!這天,很好吃的到會,會再跟朋友叫喔紙箱包好,熱盤用了保溫袋確保送餐過程保持食物衛生。非常用心的店子

外卖送餐
貼心服務嘅到會大餐‼️😋同朋友們慶祝生日🎂上網搵咗間到會叫Fever Food👍🏻到會位於新蒲崗有送貨服務🥰到會菜式有日西中法菜式😀仲有埋甜品都一應俱全🦄️最貼心套餐仲包埋餐具及紙碟🍽6-8人套餐,904蚊套餐(包運費)💰沙嗲豬肉、雞肉串🐓雞串份量幾多,經過炭火燒烤,外皮烤至微焦帶焦香,雞串烤得有陣陣炭香,嫰滑滋味,配上香辣嘅沙爹醬,風味獨特😊即燒菠蘿梳打 BBQ美國豬仔骨🐷豬仔骨經過烤制後肉質鮮嫩,咬落去肉汁四溢,帶有BBQ嘅惹味😀泰式蔗蝦拼百花蟹鉗配甜辣雞醬🦀炸百花蟹鉗餡料好豐滿,味道鮮美,泰式蔗蝦炸得做出外脆內嫩的口感😊日式和風金針菇安格斯肥牛卷🐮肥牛卷表面帶有金黃色,肥牛肉質結實,脂肪分布均勻,口感豐潤,金菇非常爽脆,配上和風秘製醬汁好惹味😀香煎龍利魚拼香草紐西蘭羊架🐏紐西蘭羊架肉質嫩滑多汁,具有濃郁羊肉風味,配上香草醬汁食有種清新嘅口感😀BBQ蜜糖雞翼🐓雞翼色澤唔錯,一啖咬好入味,甜甜嘅BBQ蜜糖口腔中游走,雞肉好嫩滑😄鮑魚瑤柱帶子雞粒荷葉飯🌿荷葉飯有大量不同配料口感豐富,帶有鮮甜嘅海鮮風味,雞粒嫩滑多汁,與荷葉飯嘅香氣相襯,食起嚟清新爽口😄鮮蝦、魷魚墨魚汁燴靈芝菇意大利飯🇮🇹賣
貼心服務嘅到會大餐‼️😋

日式和風金針菇安格斯肥牛卷🐮

香煎龍利魚拼香草紐西蘭羊架🐏

BBQ蜜糖雞翼🐓

鮑魚瑤柱帶子雞粒荷葉飯🌿

鮮蝦、魷魚墨魚汁燴靈芝菇意大利飯🇮🇹
賣相真係非常有驚喜,意大利飯係全黑色,墨魚汁沾滿了一整盤意大利飯,米粒吸收墨魚汁嘅精華,豐富嘅口感😀

整體食物份量夠多,食物質素都好高分,好貼心提供手套,紙碟等,外賣包裝得好🥰
2023-08-19 792 浏览
8月無公眾假期真係好sad🙈想有啲放假去玩嘅感覺一於約埋朋友開下party聚下🎉嘢食方面叫到會就至方便。叫@feverfoodhk嘅到會就可以滿足到唔同人嘅需求🫶🏼餐牌選擇款式極多,中西日泰式嘅小食、沙律、熱盤、甜品、飲品、湯都有,今次叫嘅6-8人餐,$904可以揀8款,每款都係份量十足兼用料豐富。送貨好準時而且熱盤仲係keep住暖笠笠👍🏻泰式酸辣無骨鳳爪酸酸地辣勁足😛食到好香泰式香料味。柚子蜜桃煙鴨胸沙律份量十足,西柚肉令沙律好清新😗😗客家鹹香鹽焗雞拼海蜇海蜇勁有嚼勁,鹽焗雞又幾好食喎😋😋大件啖啖肉,鹹香度剛剛好,雞皮好滑😙鮮蝦、細帶子香濃龍蝦汁螺絲粉龍蝦汁幾香,螺絲粉沾滿龍蝦汁都唔錯😚😚水蜜桃、菠蘿、鮮茄焗西班牙豬鞍扒飯酸酸咪咪,豬扒份量極多,大人細路都啱食😆迷你海鮮釀蟹蓋的的骰骰幾得意,咬落香口彈牙。即燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨唔係好覺有菠蘿味,但啖啖肉甜甜地都ok。泰式香燒豬頸肉燒得香口唔會太肥。人均消費:$150推介指數(10分為滿分):7.5分

泰式酸辣無骨鳳爪
酸酸地辣勁足😛食到好香泰式香料味。

柚子蜜桃煙鴨胸沙律
份量十足,西柚肉令沙律好清新😗😗

客家鹹香鹽焗雞拼海蜇

鮮蝦、細帶子香濃龍蝦汁螺絲粉
龍蝦汁幾香,螺絲粉沾滿龍蝦汁都唔錯😚😚

水蜜桃、菠蘿、鮮茄焗西班牙豬鞍扒飯
酸酸咪咪,豬扒份量極多,大人細路都啱食😆

迷你海鮮釀蟹蓋
的的骰骰幾得意,咬落香口彈牙。

即燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨
唔係好覺有菠蘿味,但啖啖肉甜甜地都ok。

泰式香燒豬頸肉
燒得香口唔會太肥。

人均消費:$150
推介指數(10分為滿分):7.5分

2023-08-18
2023-08-15 495 浏览
天氣咁熱真心唔想出去食,今次揀左係屋企同一班朋友開Party!😍😍😍落單流程好快,揀哂野食,時間,送貨前又有司機聯絡,流程順暢🫶🏻而且送貨時間都好準時,讚呀👍🏻而且送黎食物無瀉到,仲有暖包暖住食物,夠哂貼心👍🏻仲有獨立嘅餐具俾埋我哋,食完真係唔使洗嘢,夠晒方便衛生我哋6個人揀套餐A (6-8人餐)黑松露野菌蟹肉燴⻑通粉配⻄班牙火腿我極度推介呢款長通粉,勁香勁好食!好香黑松露味,仲有一片片既西班牙火腿係長通粉入面,勁香口好食一口芝士豆腐(15件)呢個小食,我幾推薦,一口一件,好方便食,而且都幾香口架德國洋腸拼盤配他他醬(約2磅裝)德國腸係我嘅最愛,呢個洋腸拼盤真係好多款腸都有,份量十足6小時慢煮紅酒燴美國牛肋條(約2磅裝) 由於係慢煮嘅關係,牛肋條味道濃郁,而且肉質好嫩滑,仲保留到有咬口嘅感覺,而且仲好入味添BBQ蜜糖雞翼(12隻) 雞翼一定係都會必叫嘅小食,雞翼都好入味,一人一隻好快食晒泰式原隻豬手配秘製汁(1隻) 原隻豬手炆得好琳,而且再加埋餐廳秘制醬汁,超好食泰式香燒豬頸肉(18片) 呢一款嘅豬頸肉我最愛!厚薄切得剛剛好,而且非常爽口,到會嚟講,一路吹水一路食,唔錯嘅選擇軟殼蟹沙律

我哋6個人揀套餐A (6-8人餐)

黑松露野菌蟹肉燴⻑通粉配⻄班牙火腿

一口芝士豆腐(15件)
呢個小食,我幾推薦,一口一件,好方便食,而且都幾香口架

德國洋腸拼盤配他他醬(約2磅裝)
德國腸係我嘅最愛,呢個洋腸拼盤真係好多款腸都有,份量十足

6小時慢煮紅酒燴美國牛肋條(約2磅裝)

BBQ蜜糖雞翼(12隻)
雞翼一定係都會必叫嘅小食,雞翼都好入味,一人一隻好快食晒

泰式原隻豬手配秘製汁(1隻)
原隻豬手炆得好琳,而且再加埋餐廳秘制醬汁,超好食

泰式香燒豬頸肉(18片)

軟殼蟹沙律( 1.5磅)
軟殼蟹沙律非常足料,超大隻嘅軟殼蟹放喺salad面上面,仲幾香脆㗎,而且沙律菜同水果都好鮮甜,食得出好新鮮

整體嚟講非常滿意呢一餐,到會黎講質素都好高!
2023-08-12
2023-08-14 125 浏览
8月特別多朋友生日,諗食咩都諗到頭痛即時搵下有咩派對到會服務碌碌下HKTVmall,發現原來而家有售賣到會套餐,仲有唔同人數套餐選擇,可以預約時間送上門,重點係性價比超高呀!選擇種類好多,有超過80款美食而且集齊多國美食,一次可以來個環遊世界美食套餐A 6-8人|原價$1188 / 特價$904E4 黑松露熔岩芝士炸薯角(約2磅裝)超邪惡嘅炸薯角,淋滿芝士醬同黑松露忍唔住一個接一個C5 日式和風金針菇安格斯肥牛卷(12串)金針菇肥牛卷最重要係個醬汁和風醬汁好惹味,啲金菇吸哂汁,同肥牛卷好夾呀C8 生炸蜜糖芥末雞搥(12件)生炸雞搥以為會腍哂,但估唔到仲有少少香脆感雞搥裹滿蜜糖芥末,大小朋友都鍾意食C9 BBQ蜜糖雞翼 (12隻)蜜糖雞翼係最快清碟,香甜蜜糖配雞翼真係必食C10 招牌炭燒雞肉串(15串)雞肉串有炭燒香,邊位焦香而裡面仲有肉汁好有餐廳質素呀!B12 德國洋腸拼盤配他他醬(約2磅裝)洋腸份量好單,原本覺得有啲單調,但神來之筆嘅他他醬有加分E3 野菌杞子素鮑片素翅娃娃菜(約2磅裝)叫多咁多肉食,要平衡下纖維吸收娃娃菜吸左湯汁,清淡得黎又好好味B4流心榴蓮炸彈(12粒)作為榴蓮控
8月特別多朋友生日,諗食咩都諗到頭痛
即時搵下有咩派對到會服務

選擇種類好多,有超過80款美食
而且集齊多國美食,一次可以來個環遊世界美食

套餐A 6-8人|原價$1188 / 特價$904

E4 黑松露熔岩芝士炸薯角(約2磅裝)
超邪惡嘅炸薯角,淋滿芝士醬同黑松露
忍唔住一個接一個

C5 日式和風金針菇安格斯肥牛卷(12串)
金針菇肥牛卷最重要係個醬汁
和風醬汁好惹味,啲金菇吸哂汁,同肥牛卷好夾呀

C8 生炸蜜糖芥末雞搥(12件)
炸雞搥以為會腍哂,但估唔到仲有少少香脆感
雞搥裹滿蜜糖芥末,大小朋友都鍾意食

C9 BBQ蜜糖雞翼 (12隻)
蜜糖雞翼係最快清碟,香甜蜜糖配雞翼真係必食

C10 招牌炭燒雞肉串(15串)
雞肉串有炭燒香,邊位焦香而裡面仲有肉汁
好有餐廳質素呀!

B12 德國洋腸拼盤配他他醬(約2磅裝)
洋腸份量好單,原本覺得有啲單調,但神來之筆嘅他他醬有加分

E3 野菌杞子素鮑片素翅娃娃菜(約2磅裝)
叫多咁多肉食,要平衡下纖維吸收
娃娃菜吸左湯汁,清淡得黎又好好味

B4流心榴蓮炸彈(12粒)
作為榴蓮控,呢個炸彈有驚喜
榴蓮好香濃,一咬內餡會爆出黎架!

2023-08-08 127 浏览
東 ⇨ EAST MEETS WEST ⇦ 西: Feverfoodhk discovered this good value 到會 party food delivery service and Pan tried it out 😋Smooth order & delivery process, and packed compactly to keep warm. Pretty big selection of food and choose 8 items for 6-8pax party size 🎉🎈Price: ~HK$1k / Value for Money: 💸💸💸💸 (out of 5)🥓Special braised BBQ ribs - comes in 12 ribs, pretty meaty & sauce is yum, liked how the meat doesn’t just fall right off and u can have a full bite at it. Recommended! 🥘Seafood yellow curry and

🥘Seafood yellow curry and naan - this was one of Pan’s fav, curry not at all spicy but nonetheless creamy & tasty, perfect to dip with the chewy naan or eat with rice 👌🏼

🍛Japanese fried rice with mini angus beef & roe - roe gives a great additional texture to the flavourful fried rice ✨pro tip: drizzle curry sauce on top to spice things up

🍗Deep-fried drumstick w/ honey mustard sauce - one of the thumbs up dish, it was not bad and wt u see if wt u get. May try other flavours next time.

🥩Slow cooked red wine braised beef ribs - the only dish we can’t finish since the meat was hard af so it was hard to eat.
2023-08-08 124 浏览
最近天氣咁熱🔥,有時又落雨,真係唔想出街。係屋企叫到會同屋企人朋友一齊分享都可以食得好豐富同滋味😋今次揀左@feverfoodhk,一站式到會服務,提供多達60款不同類型的美食😎 Bunny 最鍾意就係菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨,豬仔骨味道香濃配上菠蘿梳打BBQ味道酸酸甜甜,十分惹味。食完屋企人個個都大讚😝仲要叫任何套餐包送貨 (九龍區內) 同附送餐具 (叉、碟、食物夾),非常方便!