2021-07-27 334 浏览
喺平日夜晚食冇乜人坐得又舒服日式牛肉鍋定食(配小菜 白飯 壽喜燒日式濃湯)追加牛肉($12)配白事可樂個壽喜燒湯底真係不得了好香因為加左好多牛油☺️牛肉又好嫩口同埋有好多配料 (獅子狗 蟹柳 金菇 椰菜 半隻流心蛋)流心蛋加埋豉油真係絕配 壽喜燒送飯又得👍🏻👍🏻日式豚肉雜炊(+$2轉烏冬)配味噌湯但係叫清湯同壽喜燒比真係差好遠不過個烏冬好好食應該係讚岐烏冬淨係食配料再加個味噌湯女仔唔係好肚餓既話都飽飽地啦住喺附近咁耐都冇食過呢間原來真係幾抵下次真係可以再試試!
喺平日夜晚食冇乜人
坐得又舒服

日式牛肉鍋定食(配小菜 白飯 壽喜燒日式濃湯)
追加牛肉($12)配白事可樂
個壽喜燒湯底真係不得了
好香因為加左好多牛油☺️
牛肉又好嫩口
同埋有好多配料
(獅子狗 蟹柳 金菇 椰菜 半隻流心蛋)
流心蛋加埋豉油真係絕配

淨係食配料再加個味噌湯
女仔唔係好肚餓既話都飽飽地啦

住喺附近咁耐都冇食過呢間
原來真係幾抵
下次真係可以再試試!
2021-06-10 639 浏览
屯門📍小編醉愛窮人恩物💛小編最近愛上咗學嘢 想增值吓自己 今次就報咗急救班 發現附近有我最愛嘅加加加藤屋🌞🐷 超親民嘅價錢 又飽肚yum🤤 依家生意咁難做 總保持住學生價-$6 就嚟失去學生身份嘅小編表示十分感動🥺雜炊豚肉烏冬 $47話明雜炊當然係咩都有啲🐷 簡咗壽喜燒湯🤤 個豆卜吸引哂啲湯汁 Gdgd 本身係泡飯加咗兩蚊轉咗個令令烏冬泡菜豚肉飯 $38肉嘅份量多到😱 啲汁同洋蔥都好夾 洋蔥好入味 有多幾條就好啦 嗚嗚😭食物:👍🏿👍🏿👍🏿環境:👍🏿👍🏿👍🏿價錢:💰服務:👍🏿👍🏿👍🏿性價比:👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿*滿分:👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿
屯門📍小編醉愛窮人恩物💛

服務:👍🏿👍🏿👍🏿
性價比:👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿
*滿分:👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿
2021-04-11 995 浏览
今次去左屯門安定邨旁的加藤屋食飯。一個餐平均都$40-$50,非常抵食。我揀左雞肉炊配烏冬(壽喜燒日式濃湯),大大一份,只係$42。幾鐘意佢既鍋物可以自由配搭(最後有餐單)。肉類可選牛肉(+$2)、豚肉同雞肉。雜炊配白飯,可加$2轉烏冬或拉麵。湯底可選清湯、味噌湯、壽喜燒日式濃湯同麻辣湯(+$1/$2)。另外仲有得揀汽水、麵豉湯或玄米茶。揀左肉類,雜炊重有幾多其他配料: 粟米、椰菜、蟹柳、金菇、木耳絲、獅子狗、紅蘿蔔、蛋、腐皮等等,都幾豐富。湯底我揀左壽喜燒日式濃湯,甜甜地,幾夠味,不過就油左同鹹左少少,食完會有d口渴。價錢親民,唔太高要求,想平平地食一餐,都係一個唔錯既選擇~

2021-02-12 1018 浏览
又嗌Food Panda食個lunch💛(以下為Food Panda價🐼)加藤牛肉飯 $56唔知有冇得加牛肉汁嘅呢多啲汁好似會好少啲牛肉唔會好鞋,都幾入味整體質素都唔錯嘅泡菜豚肉飯 $56第一眼望,其實分唔到邊個係牛邊個係豬😂豚肉切到好薄但食落唔係好夠味都係覺得牛肉好食嘅日式牛肉鍋定食(壽喜燒) $61嘩一打開除咗聞到香味之外,就係見到好多油有少少嚇親嘅撇咗層油先再食湯底無其他壽喜燒咁濃味但佢好足料椰菜同油豆腐吸晒湯好好食整體嚟講,都幾抵食質素都唔錯💛
又嗌Food Panda食個lunch💛
(以下為Food Panda價🐼)

加藤牛肉飯 $56
唔知有冇得加牛肉汁嘅呢
多啲汁好似會好少啲
牛肉唔會好鞋,都幾入味
整體質素都唔錯嘅

泡菜豚肉飯 $56
第一眼望,其實分唔到邊個係牛邊個係豬😂豚肉切到好薄
但食落唔係好夠味
都係覺得牛肉好食嘅
日式牛肉鍋定食(壽喜燒) $61
一打開除咗聞到香味之外,就係見到好多油
有少少嚇親嘅

2021-01-22
外卖送餐
午餐
2021-01-04 1112 浏览
睇到個賣相會唔會有啲熟悉呢?但呢間係黃店嚟架!喺深水埗、屯門、慈雲山、荃灣同太子都有分店,餐牌除咗有今次介紹嘅鍋物同雞扒飯,仲有牛肉飯、鐵板飯同咖哩飯~都幾抵食!•🥢 雜炊配豚肉 轉烏冬 $38+2呢個配料好豐富!有木耳絲、半隻蛋、獅子狗、金菇、菜、粟米、豆卜同主食豚肉,本身係配泡飯,轉烏冬/拉麵+$2,仲可以揀清湯/壽喜燒/麻辣湯,配烏冬嘅話同煮好嘅邊爐鍋一樣!冬天食熱辣辣幾正!湯底唔會太濃,配烏冬都幾夠味,烏冬唔會太幼,幾彈牙。•🥢 野菜雞扒飯 $42雞扒唔會太乾,不過煎脆啲啲會好食啲,醬汁淋咗係飯同雞扒上面,唔係好夠😢 食到最後會就淨返白飯。

🥢 雜炊配豚肉 轉烏冬 $38+2

🥢 野菜雞扒飯 $42
野菜雞扒飯
2020-10-05 1476 浏览
冇食吉野好耐,通常自己煮丼飯代替,但係如果出開街又真係想食日式平平丼飯,認真同大家推薦加騰屋香港地食下午茶☕️都好難搵到咁平嘅選擇好適合我呢啲小市民去幫襯,豚肉同洋蔥煮得好入味,野菜切得夠細都好軟,飯量適合女仔食,男仔就唔夠飽嘞呢個餐不過下午茶都可以丫~ 仲可以加幾蚊要杯凍熱飲,抵到爆呀!同場有食牛肉烏冬,不過份量再少啲......... 所以要食可以揀飯,會飽肚啲嘅,下次試埋佢個火鍋先,我見好多人食!

豚肉野菜飯

香港地食下午茶☕️都好難搵到咁平嘅選擇

不過下午茶都可以丫~ 仲可以加幾蚊要杯凍熱飲,抵到爆呀!

2020-10-04
豚肉野菜飯
2020-09-28 888 浏览
餐廳:加藤屋 (屯門)地區:屯門地址:屯門屯門鄉事會路2A號 H.A.N.D.S N區2樓N-204-206號舖日期:12/9/2020 時間:11:30人數:3人等位:唔洗價錢:$166今日晏咗起身,費事又要去飲茶排長龍,所以同屋企人去咗間評價唔錯嘅快餐店加藤屋食嘢。去到佢岩岩開門,無乜人,唔洗等位👍🏻我哋嗌咗三個餐,分別係加藤牛肉飯$41、黑椒鐵板雞扒飯$56、咖喱鐵板雞扒飯$59、再加咗$10要埋個脆炸旋瘋薯條,三個都跟套餐連嘢飲,由於上次同呀媽食過佢嘅鐵板雞扒覺得好正,啲雞好香好好味,所以今次我哋都係叫鐵板雞扒,果然同上次一樣咁香口咁好食,又平又大份,絕對值得一再翻食👍🏻🤤不過如果叫鐵板餐會比其他餐嘅等候耐啲。而老豆叫果個牛肉飯佢覺得就中規中矩,但呢個價錢都算係咁;而個薯棒就好香脆,應該係新鮮炸,$10都算好抵食,值得一試。我哋三個人一共食咗$156,抵食平過飲茶少少同埋食晒嘅話會食到好飽,佢嘅鐵板雞扒飯份量算係超多,如果細食啲嘅女仔應該會食唔晒。總括而言,加藤屋係一間絕對抵食嘅快餐店,而佢嘅鐵扒雞扒飯都好值得去試!👍🏻👍🏻
餐廳:加藤屋 (屯門)
地區:屯門

咖喱鐵板雞扒飯
  • 黑椒鐵板雞扒飯
  • 脆炸旋瘋薯條
2020-09-24 606 浏览
💛黃店Hello 大家好🙆🏻‍♀️今次要介紹嘅食物就係位於屯門!📜”加藤屋 (屯門)💛📌地址: 屯門屯門鄉事會路2A號 H.A.N.D.S N區2樓N-204-206號舖1️⃣ 加藤牛肉飯$222️⃣加藤牛肉湯烏冬 $22加藤屋嘅下午茶真係好鬼死平💛🤤簡直係窮人因物🥰🥰我好鍾意去加藤屋食因為真係好好味😳佢個烏冬唔係平價烏冬😂食落去個口感好彈牙😋😋牛肉飯都好好味😚我成日去食㗎👅👅唔使去嗰啲吉咩家啦‼️‼️KS評分 (5個最高)環境:⭐️⭐️⭐️味道:👅👅抵食指數:💰💰💰💰#kskfoodie #美食推介 #屯門區 #屯門美食 #屯門黃店 #黃色經濟圈 #新界美食 #hkfoodie #美食分享 #hkfood #美食 #吃貨 #hkfoodig #hkfoodlover #食評 #foodiehk #foodieksk屯門 #hkig #尋找美食 #美食好推介 #foodpics #852food #相機食先 #黃店 #香港美食指南#hkfoodblog
💛黃店

Hello 大家好🙆🏻‍♀️

今次要介紹嘅食物就係位於屯門!

📜”加藤屋 (屯門)💛

食落去個口感好彈牙😋😋
牛肉飯都好好味😚
我成日去食㗎👅👅
唔使去嗰啲吉咩家啦‼️‼️

KS評分 (5個最高)

環境:⭐️⭐️⭐️
味道:👅👅
抵食指數:💰💰💰💰

2020-06-14 1342 浏览
🇭🇰泡菜豚肉飯🍛 $33打開見到個泡菜豚肉就諗緊係咪中伏😂因為小編理解嘅泡菜係橙色嘅但佢呢個就似炸菜 而個味都係偏鹹😀以呢個價錢黎講 豚肉份量都幾足味道就普通啦 但良心搭救嘛🤘🏻
🇭🇰
泡菜豚肉飯🍛 $33
打開見到個泡菜豚肉就諗緊係咪中伏😂
因為小編理解嘅泡菜係橙色嘅
但佢呢個就似炸菜 而個味都係偏鹹😀
以呢個價錢黎講 豚肉份量都幾足
味道就普通啦 但良心搭救嘛🤘🏻
2020-05-03 1375 浏览
唔知大家對於牛肉飯嘅思念程度有幾高🥺我就真係好掛住佢😂為咗一解單思之苦依家每個星期都會去食加藤屋🙈屯門呢間加藤屋嘅格局好似細個成日去食嘅屋邨茶餐廳走平實路線但又唔會坐得唔舒服基本上我每次去都會食下午茶牛肉飯$22一個餐仲有麵豉湯或者綠茶份量仲要幾大碗🙈唔驚食唔飽牛肉飯個飯粒應該係珍珠米黏口有飯香啲牛肉亦尚算有肉味個餐可以加1蚊加辣我今次加咗中辣但都無乜料到😂下次可以試加大辣加特辣要加2蚊所以應該唔會/唔敢試佢仲有好多小食可以加而呢個薯棒亦係我每次必食之選!鐘意食薯角同薯條嘅你呢10蚊一定要俾🤣至於朋友仔個日式鍋定食我見佢碗飯都幾大碗個麻辣湯應該同譚仔三哥個麻辣湯底係friend幾過癮😆兩個人食咁多嘢又飲埋凍飲都只係$80好抵好開心呀🤩
唔知大家對於牛肉飯嘅思念程度有幾高🥺

我今次加咗中辣但都無乜料到😂
下次可以試加大辣
加特辣要加2蚊所以應該唔會/唔敢試
佢仲有好多小食可以加
而呢個薯棒亦係我每次必食之選!
鐘意食薯角同薯條嘅你呢10蚊一定要俾🤣
至於朋友仔個日式鍋定食
我見佢碗飯都幾大碗
個麻辣湯應該同譚仔三哥個麻辣湯底係friend
幾過癮😆

兩個人食咁多嘢又飲埋凍飲都只係$80
好抵好開心呀🤩
2020-03-22 1395 浏览
自從無食吉邊後,間唔中都會緬懷佢個日式濃湯,聽友人推介呢間勁黃店,出示學生證仲可以減成8蚊❤️實在係窮人恩物、糧尾必食!-餐牌落單先要去收銀落,之後就會比張單你,之後可以揾位睇mon,見到有number就先可以去拎🤩-雜炊泡飯配牛肉$42 (湯底:壽喜燒日式濃湯)-配料非常豐富,有菇菌、豆卜、大量肥牛🐮、大量粟米🌽、紅蘿蔔🥕、木耳絲、食極唔完的飯😂😂勁大食既我都表示食唔哂!壽喜燒湯底同吉野家有得揮!覺人覺得呢個啱啱當湯飲都唔會太咸🍚-雜炊泡飯配牛肉$42 (湯底:麻辣湯小辣+$1)(轉烏冬+$2)-湯底味道好似大陸果種麻辣味,小辣都有辣味♨️但就無乜麻的咸覺。烏冬🍜份量就無飯咁多,女仔食都可能夠。。。大食都建議選擇飯!😆-脆炸旋風薯棒薯🥔+$10-超級推薦,外脆內軟又夠哂味,諗起若干年前食過長洲都有類似的薯仔棒🥔但呢個好食一千倍😋,推薦大家一定要一定要加。必點呀!!!😆🤩
餐牌

雜炊泡飯配牛肉$42 (湯底:壽喜燒日式濃湯)

脆炸旋風薯棒薯🥔+$10

2020-03-05 965 浏览
良心餐廳加藤屋以牛肉飯起家,但我最鍾意佢地嘅雜炊飯,天氣凍凍地時食最窩心💕今次第一次去安定呢間分店幫襯,環境都幾寛敝,除低口罩食飯都不至於太擔心😉一如既往叫咗個壽喜燒雞肉雜炊鳥冬,跟玄米茶($42)配料非常豐富同健康,有滑雞肉、豆卜、蟹肉棒、獅子狗、雞蛋、金菇、粟米、木耳、海量嘅娃娃菜,真心夠晒營養,口感又豐富😚我+$2由飯轉咗烏冬,因為佢嘅烏冬絕對唔cheap, 食落似係讚岐烏冬,口感煙韌又唔易斷,而且無酸味,分量又多!而壽喜燒湯底甜甜地,有啲似以前吉邊果隻湯底(好耐無食😂)不過較其他湯底多油 真心好鍾意呢間連鎖黃店,希望大家多多懲罰,愈做愈大,比啲骨氣唔好幫襯對家呀!💛
一如既往叫咗個壽喜燒雞肉雜炊鳥冬,跟玄米茶($42)

2020-02-15 860 浏览
早排來過安定的加藤屋,發現食物很不錯,今天又再試試它其他的餐。我點了日式豚肉雜炊,因為之前試了它的烏冬,所以今次加了$2轉拉麵。跟餐送了麵豉湯,很香很濃的麵豉味。日式豚肉雜炊份量很大,也很足料,一上來已聞到很香的雜菜味,蔬菜吃起上來甜甜的,很爽口也很夠味,感覺上都幾健康,豬肉煮等剛好,不會太老。流心蛋也處理得很好,有蛋味,有質感,不錯。一夾起拉麵,就心有不妙,它的拉麵是即食麵的那種,本來也不要緊,但可能因為是用鐵鍋上,所以餘熱加快它麵質變淋,結果吃到愈後整個麵就變到一埋東西,很淋很爛,很難吃那種。真的很可惜,因為上次的烏冬真的很好吃,今次知道原來拉麵是失手的,下次都是再叫烏冬好了。不過不計拉麵的話,我覺得加藤屋整體上都是不錯的。
流心蛋也處理得很好,有蛋味,有質感,不錯。
2020-01-25
2020-02-09 539 浏览
麻辣牛肉飯(細) 下午茶。24蚊呢個價錢有牛肉飯食係好抵,同埋用珍珠米,美國肥牛,重點係麻辣汁味道,比吉野家有更多選擇,呢度配可樂同茶唔使加錢,抵食之選。麻辣我點左大辣,就算大辣都唔係好辣,如果可以再麻辣dd就好
麻辣牛肉飯(細) 下午茶。24蚊

麻辣我點左大辣,就算大辣都唔係好辣,如果可以再麻辣dd就好
2020-02-09
  • 麻辣牛肉飯
2020-01-25 518 浏览
終於比我食到你啦次次行過好想食,但入面真心好多人原來學生入去食,平8蚊,真心良心店。今次食到梗係食佢全場個個都話最抵食既餐日式牛肉火煱(壽喜燒),再加雙份牛肉我同男友一人一煱,先食左118蚊會唔會平左些少。。。😆 太有良心啦老老實實,佢真心好食過吉仔,有多配搭之餘,個味真心好食,同埋食完真心飽肚入面仲要有N樣材料又蟹柳,菜,多牛肉,粟米,金菇,獅子狗,半熟蛋半隻呢個價錢呢個量會唔會太抵啊下次好想試埋佢個牛肉飯XD
終於比我食到你啦
次次行過好想食,但入面真心好多人
原來學生入去食,平8蚊,真心良心店。

今次食到梗係食佢全場個個都話最抵食既餐
日式牛肉火煱(壽喜燒),再加雙份牛肉
我同男友一人一煱,先食左118蚊
會唔會平左些少。。。😆 太有良心啦

老老實實,佢真心好食過吉仔,有多配搭之餘,
個味真心好食,同埋食完真心飽肚

日式牛肉鍋定食(壽喜燒)

入面仲要有N樣材料
又蟹柳,菜,多牛肉,粟米,金菇,獅子狗,半熟蛋半隻
呢個價錢呢個量
會唔會太抵啊

下次好想試埋佢個牛肉飯XD

日式牛肉鍋定食(壽喜燒)