2005-10-02 14 浏览
30/9,同好鐘意笑0既朋友仔H黎開餐,第一次黎食,成日行過,今次終於試到。好多人,要同人share張檯,食左甜醋排骨客飯,韮菜餃子一客(有十隻),兩杯豆漿。甜醋排骨客飯比想像中失望,因為我見人地叫左碟類似甜酸排骨0既野,所以期望都係咁0既樣,但我地果碟就唔係橙色的,係啡色0既,個汁應該係用醋黎整。唔知橙色0個碟應該點叫呢?有無人可以指教下?人多,所以人手不足,希望可以改善下。我覺得佢d餃子比客飯出色,另外我同朋友仔都覺得如果係菜飯會好食好多。下次再約呢個朋友仔午膳先!大家覺得佢好食d,定對面間正隆好食d呢?
人多,所以人手不足,希望可以改善下。
下次再約呢個朋友仔午膳先!
大家覺得佢好食d,定對面間正隆好食d呢?
2005-08-25 5 浏览
午餐時份,第一次光顧。點了白菜豬肉餃麵、豆漿。那麵,可以用”隨便”來形容。白熠的湯、白熠的餃子、白熠的麵,很難吃出什麼味道來。而且那麵的份量很少,$25一碗,有點貴。豆漿嘛,也是淡的……唯一安慰自己的理由--這樣又不會吃太撐,蠻健康的嘛~~
午餐時份,第一次光顧。

點了白菜豬肉餃麵、豆漿。

而且那麵的份量很少,$25一碗,有點貴。

豆漿嘛,也是淡的……

唯一安慰自己的理由--這樣又不會吃太撐,蠻健康的嘛~~
2005-07-21 24 浏览
27-5-2005 2100又係星期五,又係落雨天,又係得一條友OT,又係得一個人食晚飯,又係經過附近,又係不經意入黎這裡,又係點了兩道菜(煎菜豬肉餃,蒜泥白肉),又係似曾相識,又係多了幾對情侶係、朋友及遊客在附近,又係只得一對筷子,又係幾好味喎。以上的“又係”系列又係抵自己又係咁。
27-5-2005 2100

以上的“又係”系列又係抵自己又係咁。
2005-05-25 12 浏览
前日同朋友食過呢間野, 2個人叫左菜肉雲吞, 韮菜水餃同蒜泥白肉. 菜肉雲吞皮係薄, 不過d餡穿晒, 味道都ok.不過冇乜菜味. 而韮菜水餃, 我個fd就話比較油左d, 如果受到咁油都食得過. 蒜泥白肉...d 粉皮都好滑, 比坊間其他店舖會較為厚身, 個人覺得個肉片冇乜味. 但係食完喉嚨有d痛, 可能唔係好受得蒜頭.整體黎講, 好有東比風味, 至於話受唔受到就好睇個人la. 環境唔算乾淨,比人感覺有d污糟tim. 服務唔算差,之但係當個伙計問我o地要唔要豆漿時,我o地問幾多錢,佢都答唔出,而個menu都冇show到豆漿要幾多錢,大家唯有都當不了了之啦.另外有個經理物體o既阿姐傳菜,淨係擺低就算,又唔講係乜野,態度麻麻.價錢都算偏貴,30幾蚊一碗水餃or雲吞,得果6,7隻,味道又唔算好好,本人覺得唔值.
2005-05-08 11 浏览
白菜豬肉水餃係最正, 最好味,但店舖比較簡陋.服務比較差
白菜豬肉水餃係最正, 最好味,但店舖比較簡陋.服務比較差
8th Apr 2005今日LUNCH吃了一個"蝦仁三鮮水餃"已經由$29變成$30蚊.餃子饀有兩隻小蝦,芹菜,豬肉等. 味道都不錯. 但唔算好味到飛起0個隻. 都值3.5/5分還叫了一杯豆漿SIZE都幾大只係$5蚊.豆漿有豆香味.因為中午時份多人等位, 收銀好快就自動幫我們結算. 都未走就已經收碟, 當我們起身走, 收碟0個企枱忙住收0野擋住我們的去路.
8th Apr 2005
還叫了一杯豆漿SIZE都幾大只係$5蚊.豆漿有豆香味.
2005-03-26 10 浏览
一個午餐, 叫了一個白菜豬肉同韭菜牛肉水餃, 先來了韭菜牛肉, 吃完還未見碟白菜豬肉, 就同一位侍應講, 不久有人拿碟韭菜牛肉水餃來, 因為已經吃過韭菜牛肉水餃, 就同佢講已經吃了, 再過一會又有人拿碟白菜豬肉水餃來, 見到隻餃有點深色的餡, 唔多似係白菜豬肉, 問多個侍應一聲, 佢confirm左話係白菜豬肉, 咁咪照夾來吃, 咬了一口, 發覺又係韭菜牛肉, 都唔明那些人點做野的。餃子味道都ok, 但係覺得那些肉的肉質好似唔多靚, 個餃皮就幾滑幾好食。

2004-10-24 13 浏览
叫左一碗水餃一碗雲吞同埋一碗酸辣湯。d雲吞唔掂,好厚皮,同埋d牛肉有d 酥味。d水餃好味d,d皮好滑好簿,咬落有肉汁。酸辣湯都幾好味。不過價錢好似貴左少少咁,同埋環境同食具好似污糟左d lor!
叫左一碗水餃一碗雲吞同埋一碗酸辣湯。
d雲吞唔掂,好厚皮,同埋d牛肉有d 酥味。
d水餃好味d,d皮好滑好簿,咬落有肉汁。
酸辣湯都幾好味。
2004-07-13 19 浏览
我和友人點了涼伴青瓜, 醉雞翼, 雞絲粉皮同煎九菜餃.涼伴青瓜略嫌味道不夠醉雞翼就無咩酒味雞絲粉皮無特別驚喜.煎九菜餃就正好多, 多汁有肉味結論: 我諗大家都係食番水餃會開心d~
我和友人點了涼伴青瓜, 醉雞翼, 雞絲粉皮同煎九菜餃.
涼伴青瓜略嫌味道不夠
醉雞翼就無咩酒味
雞絲粉皮無特別驚喜.
煎九菜餃就正好多, 多汁有肉味
結論: 我諗大家都係食番水餃會開心d~
2003-11-01 8 浏览
我個朋友介紹佢吔嘅水餃,我朋友話佢吔嘅水餃好王。今日我吔一齊去試吓。望入去間鋪頭就好舊,好似茶餐廳。坐低咗之後我個朋友就叫咗一個白菜豬肉水餃麵,我就叫咗個煎韮菜豬肉水餃。個白菜水餃入口就食到好清嘅白菜味亦都有好多肉汁,好味。至於個韮菜豬肉餃就太多油喇,但係當一咬入ロD肉汁就飛哂出嚟。咁即係証明隻餃子裹面有好多肉汁,味道都幾好。最後連兩柸飲品都係$80,所以D嘢都幾抵食。
2003-07-27 29 浏览
和朋友睇完展覽,順手食埋晚飯,叫左4-5樣食品試試, 有冷麵, 醉雞, 蒜泥白肉, 久菜餃, 坦坦麵.除左坦坦麵因為我怕辣所以無試之外, 其他各款菜大致上味道都好輕手, 連冷麵都係.  另外醉雞幾好肉質唔錯, 不過蒜泥白肉就暖左d, 有d唔慣, 而且上面放有好多粉皮. 不過可能因為先入為主, 都係鍾意觀塘 雲南風味的蒜泥白肉多d. 而豆漿十分有豆味! 好正!
2001-08-29 11 浏览
佢d 水餃真係幾唔錯, 個皮幾彈口, 料又新鮮有肉汁。豆槳都唔錯, 唔太甜!好似$23 一碗淨水餃有8 隻左右..
好似$23 一碗淨水餃有8 隻左右..