2024-07-18 693 浏览
朋友生日揀嚟佢喜愛嘅日本野就近佢家中隱世匠山食堂馬賽克吊燈、復古吊扇風扇,日式吊掛串旗!主打菜品多元化,主打刺身、拉麵、燒物等..🥢汁煮凍鮑魚 $68有2隻手切片片,嫩滑做到醬油入味,可以檸檬或Wasabi調味,必食🐡雞泡魚乾$48|🦑唐揚魷魚鬚$58雞泡魚乾不得不讚,鬆厚滋味2小食下酒冇得輸🍤吉列炸蝦冷麵 $80有大蝦、蛋絲、蟹絲、青瓜、麵條落埋芝麻醬撈起口感有層次,大蝦炸得飽滿香脆,夏日揀呢個都唔錯🥢匠山特上刺身飯$118帶子、吞拿魚、油甘魚、三文魚、玉子、黃金魚子,甜蝦及拖羅等…每片刺身有兩件,片片新鮮嫩嫩的,誠意十足加上逢星期五仲會有日本直送時令刺身魚限量供應,唔好錯過喇!(🔎訂座查詢)🍺三得利黑啤$68|梅花爛漫梅酒$58飲品方面有Sake 及 生啤 供應,馬鞍山區普遍冇乜邊間有生啤,所以叫返杯✨呢度冇+1服務費,定價抵食🎂生日仲會特別豁免切餅費 👭同家庭、好友聚餐及book場好選擇地方。
朋友生日揀嚟佢喜愛嘅日本野
就近佢家中隱世匠山食堂

🥢汁煮凍鮑魚 $68

🐡雞泡魚乾$48|🦑唐揚魷魚鬚$58
雞泡魚乾不得不讚,鬆厚滋味
2小食下酒冇得輸

🍤吉列炸蝦冷麵 $80
有大蝦、蛋絲、蟹絲、青瓜、麵條

🥢匠山特上刺身飯$118

🍺三得利黑啤$68|梅花爛漫梅酒$58

✨呢度冇+1服務費,定價抵食
🎂生日仲會特別豁免切餅費
👭同家庭、好友聚餐及book場好選擇地方。

2024-07-16
2024-07-09 201 浏览
餐牌都好多選擇,但最開心嘅就係👉全日食嘢都冇加一🥳咁我就叫多啲野食啦⋯⋯匠山刺身沙律放上滿滿的刺身,下面就係沙律菜,夾起嘅刺身有: 三文魚、吞拿魚、油甘魚、帆立貝、甜蝦。將沙律醬、蟹籽拌勻刺身,每口刺身伴隨爽口嘅沙律,美味嘅前菜。吞拿魚醬油漬飯吞拿魚味道清淡, 但因為含有豐富嘅魚油,甘香嘅魚油配搭醬油漬飯就更好味。匠山特上刺身飯甜蝦鮮甜、呑拿魚清淡、油甘魚甘香、三文魚籽口感爽脆,亦帶鮮味、呑拿魚蓉口感綿軟,油脂味濃,配飯一流。明太子雞翼炸到外皮香脆,咬落雞肉柔軟,加入左明太子,味道帶一點辣和鹹,豐富左雞翼嘅口感。炸蟹肉忌廉薯餅炸得外皮鬆脆,內餡有軟滑忌廉,有薯仔味嘅薯餅。比目魚西京燒煎到外皮香香,醬油味濃,魚肉夠滑,每口都食到比目魚油脂嘅香。
餐牌都好多選擇,但最開心嘅就係👉全日食嘢都冇加一🥳
咁我就叫多啲野食啦⋯⋯

匠山刺身沙律

吞拿魚醬油漬飯

匠山特上刺身

明太子雞翼

炸蟹肉忌廉薯餅
炸得外皮鬆脆,內餡有軟滑忌廉,有薯仔味嘅薯餅。

比目魚西京燒
有晚同朋友去左美食沙漠的馬鞍山🌵,估唔到依家馬鞍山多左唔同類的食肆,朋友極力推薦一間性價比高的日料店。朋友仲話系馬鞍山的日料店,好少提供生啤🍺,而尼間【匠山】就滿足到鍾情生啤的小伙伴‼️     -主食-⦁匠山特上刺身飯 $118最鍾意刺身飯上有不同刺身,簡直是豪華的刺身拼盤。刺身新鮮,肉質細嫩,搭配粒粒分明的壽司飯,完全停唔到口。🤣🤣    -刺身、壽司-⦁三文魚腩刺身 $68⦁油甘魚刺身 $58⦁左口魚裙邊火炙壽司 $45/份⦁鵝肝壽司 $48/件無論刺身、火炙壽司,每款各具特色。刺身一客四片,同坊間不同之處就系每片都好厚肉,口感十足,對得起價錢。另外火炙壽司就必點左口魚裙邊‼️店主說💬,在火炙前把魚生浸上秘制醬汁,再炙燒,令到我地食落 “入口即融” 的感覺更加明顯。   -小食、飲品-⦁汁煮凍鮑魚 $68/份⦁炸榴槤波波 $42/份⦁益力多蘆薈梳打 $28/杯汁煮凍鮑魚味道尚算入味,但有少量酒香,口感軟腍。另外,炸榴槤波波內含大量榴槤果肉,甜而不膩。  ✨溫馨提示:1️⃣ 沒有加一服務費 2️⃣ 生日都特別豁免切餅費 3️⃣ 有Sake 及 生啤 供應4️⃣ 逢星期五會有日本直送嘅刺身魚,限量供應⚠️

-主食-

匠山特上刺身飯
炸榴槤波波
生啤
2024-06-28 196 浏览
老友係西沙公路村屋原居民,約我食晚飯,揸車嚟沙田車站接我,見面問老友係咪帶我去食海鮮大餐,?佢話有海鮮有驚喜。驅車前往馬鞍山新港城3, 餐廳位於新港城中心大街三期地下 G-3/57號舖。馬鞍山日式料理小店:✨匠山✨老友話:呢到有Sake及區內少有供應嘅~生啤,逢星期五有日本直送嘅刺身魚限量供應,今日揸車下次才暢飲吧!餐廳裝修擺設日本風格好舒服,店員親切招待介紹食物。我點了杯薄荷清檸特飲,其他老友發辦,點了🍥北寄貝刺身好新鮮,肉厚而爽脆,味道甘甜。🦑唐揚魷魚鬚外皮炸得好脆,火喉剛好內裏魷魚鬚保留彈性,如果配生啤的確一流。🍤吉列炸蝦米紙卷薄薄的米紙包住青瓜絲,吉列炸蝦即制而成,多重口感,冷熱在口內交融,清新爽脆。🍲吉列豬扒烏冬豬扒分碟上可保持久香脆,豬骨湯底加上煙韌彈牙嘅烏冬,可口暖胃。🍣壽司拼盤點了多款壽司,玉子香甜蛋味濃,帆立貝鮮甜火炙香燒,七味蟹棒風味十足。老友仲話呢到豁免生日切餅費,包場搞生日會亦得,最後埋單唔使5舊水,原來免收加一,今餐多謝老友好介紹,請我食餐有海鮮有驚喜的晚餐,我覺得這小店值得更多人認識。
馬鞍山日式料理小店:
✨匠山✨
我點了杯薄荷清檸特飲,其他老友發辦,點了
🍥北寄貝刺身
好新鮮,肉厚而爽脆,味道甘甜。
🦑唐揚魷魚鬚
唐揚魷魚鬚
吉列豬扒烏冬
吉列炸蝦米紙卷
2024-06-27 395 浏览
今日入嚟馬鞍山探朋友,我話想食日本嘢,同朋友一齊落街搵好食既日本料理。我哋行咗一個圈最後揀咗呢間匠山日本料理,店內裝潢有日本風格,簡約舒適。菜單選擇非常豐富,除了我們點的菜色之外,還有其他各種日式料理,包括:壽司、刺身、天婦羅、燒烤等,仲有SAKE同生啤,馬鞍山黎講比較少有。我哋叫咗吉列炸蝦冷麵、汁煮凍鮑魚、帆立貝壽司、七味火炙蟹棒壽司、帆立貝火炙壽司、蟹子軍艦、唐揚魷魚鬚、軟殼蟹米紙卷、胡麻豆腐沙律。佢哋 嘅火炙壽司加咗特製嘅醬汁去燒, 每款都好惹味👍,另外蟹子軍艦有超多蟹子,口感非常好。 帆立貝壽司超新鮮同大件,正👍汁煮凍鮑魚好啱夏天食,冰凍嘅鮑魚片肉質鮮甜彈牙,份量都唔少,$68蚊真係好抵食👍大推😂呢款軟殼蟹米紙卷,嚟到一定要試 吓,第一次食呢款創意料理, 入面有青瓜 絲,軟殼蟹同飛魚子, 外層係 越南米紙, 感覺好清新,幾樣配料有著唔同口感,出嚟效果好好味👍, 連我唔食青瓜嘅朋友都話好味😂。聽店員講逢五會有日本直送既刺身魚,下次一定要試下😂整體嚟講我覺得呢間日式餐廳每款食物都用心製作,好高質,魚生新鮮,價位唔貴,沒有加一服務費,店主話黎慶祝生日,仲免切餅費添,侍應好nice 好

菜單選擇非常豐富,除了我們點的菜色之外,還有其他各種日式料理,包括:壽司刺身、天婦羅、燒烤等,仲有SAKE同生啤,馬鞍山黎講比較少有。

我哋叫咗

汁煮凍鮑魚好啱夏天食

聽店員講逢五會有日本直送既刺身魚,下次一定要試下😂

侍應好nice 好有禮貌。下次來馬鞍山,一定會再光顧。
軟殼蟹米紙卷(6件)
帆立貝壽司(2件)
胡麻豆腐沙律
吉列炸蝦冷麵
2024-06-26
軟殼蟹米紙卷(6件)
帆立貝壽司(2件)
胡麻豆腐沙律
吉列炸蝦冷麵
  • 帆立貝火炙壽司
  • 帆立貝壽司
  • 七味蟹棒火炙壽司
  • 軟殼蟹米紙卷
2024-06-20 134 浏览
📍匠山 (馬鞍山)📍馬鞍山鞍誠街8號MOSTown Street新港城中心大街(3期)地下G-3/57號舖🟡匠山特上刺身飯 $118🟡劍魚腩火炙壽司(2件)$48🟡三文魚腩刺身(4片)$68🟡軟殼蟹米紙卷(6件)$85🟡油甘魚鮫 $88🟡汁煮凍鮑魚 $68我同男朋友近期搵到馬鞍山美食沙漠的綠洲~好正的日本餐廳!特上刺身飯好抵食,刺身新鮮,飯又粒粒分明!劍魚腩火炙壽司用咗匠山秘製醬汁,經過火炙之後表面微微焦香,好正!三文魚腩刺身超肥美,魚油嘅香味喺口腔中散開!軟殼蟹米紙卷有酥脆嘅軟殼蟹包喺米紙入面,係日式餐廳有越南feel的米紙卷,創意料理又整得好食!油甘魚鮫魚肉鮮甜嫩滑,啲魚油香味十足。至於汁煮凍鮑魚,鮑魚好大隻,煮得啱啱好,鮮味十足又唔會太腍。環境舒服簡約又唔失格調,好適合朋友或者一家人嚟食飯。最正係呢度冇加一服務費,生日仲豁免切餅費,好貼心!呢度仲有Sake同生啤供應,尤其係馬鞍山區好少餐廳有生啤,真係難得。逢星期五仲有日本直送嘅限量刺身魚,想試新鮮貨嘅朋友一定唔可以錯過!
📍匠山 (馬鞍山)

🟡匠山特上刺身飯 $118
🟡劍魚腩火炙壽司(2件)$48
🟡三文魚腩刺身(4片)$68
🟡軟殼蟹米紙卷(6件)$85
🟡油甘魚鮫 $88
🟡汁煮凍鮑魚 $68

我同男朋友近期搵到馬鞍山美食沙漠的綠洲~好正的日本餐廳!

2024-06-20
2024-06-16 130 浏览
雖不算常客,都幫襯過十數次。食材新鮮。每一次都得到最好嘅招呼;親切。價錢適中。如果飲清酒,可以叫老闆推介,有保證。如果想食好嘢,最緊要預早訂座留定廚師推介。推介食物:牛油果軟殼蟹沙律、油甘魚刺身、串燒雞腎雞皮、豬軟骨拉麵、鹽燒三文魚骨…

馬鞍山成日都俾人話係美食沙漠,但係其實都有啲用心做嘅小店。早排去咗呢間日本菜,有少少居酒屋感覺但又好似喺屋企咁。最重要係呢度唔使+1服務費!生日都特別豁免切餅費~汁煮凍鮑魚 呢個係熟鮑魚凍食,用咗日式醬汁醃製,食落有少少酒香,切片上,好好味。睇個樣應該有三隻鮑魚,呢個幾抵食!軟殼蟹米紙卷呢個好有驚喜,外面係越南米紙,入面係包青瓜絲,我本身唔食青瓜都覺得好好食,感覺好清爽,加埋軟殼蟹同卜卜脆嘅飛魚籽,口感一流。匠山特上刺身飯刺身份量好多,有三文魚、油甘魚、吞拿魚、帆立貝、仲有隻甜蝦,食得出好新鮮,全部都大大片,一啲都唔孤寒。左口魚裙邊火炙壽司左口魚勁多油,火燒完之後滲晒落啲飯度,正帆立貝火炙壽司帆立貝真係好大粒,對半切都勁厚!鵝肝壽司呢件係貪得意叫嘅,但一啲都唔差,鵝肝煎得好脆,食落去又香爆出嚟,加埋醬汁好好食。仲叫咗兩全雞肉串燒同埋炸魷魚鬚,呢度啲食物質素全部都有保證,冇一樣伏,呢間有Sake 及 生啤飲,嚟開馬鞍山又想飲兩杯真係可以試吓!

軟殼蟹米紙卷

匠山特上刺身

左口魚裙邊火炙壽司
左口魚勁多油,火燒完之後滲晒落啲飯度,正

帆立貝火炙壽司
帆立貝真係好大粒,對半切都勁厚!

• 軟殼蟹米紙卷
2024-06-08 62 浏览
📍匠山 (馬鞍山)📮馬鞍山鞍誠街8號MOSTown Street新港城中心大街(3期)地下G-3/57號舖住咗馬鞍山廿幾30年,一直都冇乜高質嘅居酒屋🥲機緣巧合發現三期樓下竟然開咗一間新嘅小店,二話不說約左老公帶埋👶🏻去試平日收工時分唔算多人,唔洗等位就可以入座。餐廳行電子落單,環保又方便👍🏻第一次黎食店員提示牆身有是日精選,另外亦推介火炙壽司,仲係餐廳放左好多唔同款式既清酒,鍾意飲返2杯既朋友仔絕對唔可以錯過牛油果軟殼蟹沙律 $88燒鱈魚棒$38左口魚裙邊火炙壽司(2件)$45油甘魚壽司(2件)$28三文魚壽司(2件)$25蟹子軍艦壽司(2件)$25軟骨雞肉棒(二串)$48燒三文魚鰭(2件)$42溫泉蛋和風牛肉飯 $72Highball /1杯 $48店員推介既火炙壽司好正,左口魚裙邊好肥美,其他壽司都好新鮮🍣串燒即叫即燒熱辣辣,軟骨雞肉棒配埋生蛋勁好味,會叫串燒叫話,記住叫店員留返個蛋汁啊🤤食物整體食物質素都好高,店員服務又好😎馬鞍山小店要繼續加油啊~.整體環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻食物味道:🤤🤤🤤🤤服務態度:🕺🏼🕺🏼🕺🏼🕺🏼🕺🏼物超所值:💰💰💰💰回頭基率:💨💨💨💨.#nonstope
📍匠山 (馬鞍山)

住咗馬鞍山廿幾30年,一直都冇乜高質嘅居酒屋🥲

#nonstopeatingdiary馬鞍山
#nonstopeatingdiaryjapanese
#nonstopeatingdiary日本菜
  • 左口魚裙邊火炙壽司
好少嚟馬鞍山呢邊 所以提前搵定間想食嘅餐廳呢度係新港城中心大街(3期)地下 附近都有唔少餐廳可能要過多條天橋嘅關係 所以人流真係較商場少 呢度嘅食物真係好新鮮 大家嚟開呢頭不妨過嚟試下支持下阿🫶🏻🥢汁煮凍鮑魚 ($68)我係衝住呢個鮑魚而嚟嘅🤩用咗3隻鮑魚切成薄片 汁煮過已經有調味凍食滋味又彈牙 好抵好滿足阿🥰🥢雞子 ($58)唔洗打邊爐都食到雞子 真係好少有燒雞子 仲由細到大咁排好 望落真係好得意🥢三文魚腩刺身 ($68)超級厚切嘅三文魚腩刺身好新鮮 有成4片 每一啖都好滿足🥢左口魚裙邊火炙壽司 ($45)呢度嘅火炙壽司係用咗秘製醬汁左口魚入口即溶 油脂甘香🍱匠山刺身冷麵 ($98)用咗拉麵面底 刺身份量非常多 三文魚 油甘魚 吞拿魚 帆立貝 各有2片 全部大大片仲有甜蝦 蟹籽 蟹肉 配埋個醬汁 好清新開胃🌿🍱匠山特上刺身飯 ($118)同匠山刺身冷麵一樣都係三文魚 油甘魚 吞拿魚 帆立貝各2片而刺身飯仲有三文魚籽 拖羅蓉 大大碗好滿足🍲麵豉湯 ($12)食完咁多生冷嘢 最後嚟返碗熱湯暖暖胃🥰餐廳逢禮拜五仲有飛機貨原條刺身魚供應 講緊都係2、3百蚊成條 數量有限先到先得仲Sake同生
好少嚟馬鞍山呢邊 所以提前搵定間想食嘅餐廳
呢度係新港城中心大街(3期)地下 附近都有唔少餐廳
可能要過多條天橋嘅關係 所以人流真係較商場少
呢度嘅食物真係好新鮮 大家嚟開呢頭不妨過嚟試下支持下阿🫶🏻

🥢汁煮凍鮑魚 ($68)
我係衝住呢個鮑魚而嚟嘅🤩
用咗3隻鮑魚切成薄片 汁煮過已經有調味
凍食滋味又彈牙 好抵好滿足阿🥰

🥢雞子 ($58)
唔洗打邊爐都食到雞子 真係好少有燒雞子
仲由細到大咁排好 望落真係好得意

🥢三文魚腩刺身 ($68)
超級厚切嘅三文魚腩刺身
好新鮮 有成4片 每一啖都好滿足

🥢左口魚裙邊火炙壽司 ($45)
呢度嘅火炙壽司係用咗秘製醬汁
左口魚入口即溶 油脂甘香

🍱匠山刺身冷麵 ($98)
用咗拉麵面底 刺身份量非常多
三文魚 油甘魚 吞拿魚 帆立貝 各有2片 全部大大片
仲有甜蝦 蟹籽 蟹肉 配埋個醬汁 好清新開胃🌿

🍱匠山特上刺身飯 ($118)
同匠山刺身冷麵一樣都係三文魚 油甘魚 吞拿魚 帆立貝各2片
刺身飯仲有三文魚籽 拖羅蓉 大大碗好滿足

🍲麵豉湯 ($12)
食完咁多生冷嘢 最後嚟返碗熱湯暖暖胃🥰

餐廳逢禮拜五仲有飛機貨原條刺身魚供應
講緊都係2、3百蚊成條 數量有限先到先得
仲Sake同生啤 馬鞍山區內應該無乜幾間有生啤
而且全日免加一 生日免切餅費 仲有泊車優惠
食咗咁多嘢TOTAL先係$467 真係又新鮮又抵食👍🏻

2024-05-29 56 浏览
📍馬鞍山|匠山作為馬鞍山之友今次介紹吓馬鞍山嘅隱世日本居酒屋啦!🎏就係喺新港城中心大街(3期)嘅匠山啦,每次去開蘋果書店或者順豐站都會經過。呢間小店嘅野食都幾好味㗎!🏮蟹籽沙律 $58好大碟嘅蟹籽沙律,青瓜絲撈埋蟹籽同埋沙律醬,清爽又美味😋🏮三文魚手卷 $32超多餡料,絕對冇偷工減料👍🏻肥美嘅三文魚正🏮三文魚腩火炙壽司(2件) $45🏮七味蟹棒火炙壽司(2件) $36我好鍾意食用火槍燒過嘅炙燒壽司,三文魚腩火炙壽司充滿咗肥美嘅三文魚油脂,入口即溶!而七味蟹棒嘅調味非常之好味👍🏻推介🏮吉列炸蝦米紙卷(6件) $75第一次食呢一款壽司,外面包住越南米紙,入面就係壽司飯包住炸蝦,面頭就有青瓜絲沙律醬同埋蟹籽,全部食材加埋嘅味道都幾配合👍🏻🏮明太子雞翼(2隻) $42燒得香脆嘅雞翼,入面包住明太子👍🏻🏮炸雞軟骨 $42炸雞軟骨,好大碟,炸得香脆又好嚼口。點埋蛋黃醬就最好味,係傾偈一定要有嘅小食。🏮軟骨雞肉棒(2串) $48用雞軟骨同埋雞肉攪勻而造成嘅軟骨雞肉棒,口感好好,將雞蛋同醬油撈勻造成醬汁,點軟骨雞肉就最好味🏮雞腿肉(2串) $40燒得又肥又多汁嘅雞腿肉👍🏻🏮翠肉瓜(2串) $38燒翠玉
📍馬鞍山|匠山

🏮蟹籽沙律 $58
好大碟嘅蟹籽沙律,青瓜絲撈埋蟹籽同埋沙律醬,清爽又美味😋

🏮三文魚手卷 $32
超多餡料,絕對冇偷工減料👍🏻肥美嘅三文魚正

🏮三文魚腩火炙壽司(2件) $45
🏮七味蟹棒火炙壽司(2件) $36

🏮吉列炸蝦米紙卷(6件) $75

🏮明太子雞翼(2隻) $42
燒得香脆嘅雞翼,入面包住明太子👍🏻

🏮炸雞軟骨 $42

🏮軟骨雞肉棒(2串) $48

🏮雞腿肉(2串) $40
燒得又肥又多汁嘅雞腿肉👍🏻

🏮翠肉瓜(2串) $38
燒翠玉瓜,多汁又好味,上面仲有啲木魚紙~

🍶荔枝蘆薈梳打 $28
🍶百香果蘆薈梳打 $28
兩杯梳打都好好飲,蘆薈粒都好多~好好飲👍🏻

呢度真係好好因為服務態度好好但唔!收!加!一!
而且生日都特別豁免切餅費!
雖然我哋今次冇飲酒,但係呢度有Sake 及 生啤 供應🙏🏻🙏🏻馬鞍山區冇乜邊間有生啤🍺🍻
逢星期五更加會有日本直送嘅刺身魚 限量供應🇯🇵

@go.neverland

2024-05-25 327 浏览
今次我哋嚟到一間馬鞍山嘅日本菜小店🥢,不過呢度嘅質素真係遠高於平時嘅地區小店😝,真心正!呢間舖頭仲要唔收加一服務費,生日唔收切餅費😎。而且附近舖頭都唔多有生啤同埋sake🍶,想享受日本居酒屋風情嘅街坊就可以嚟呢度🤩。而且呢度逢星期五六,都會有限定嘅日本直送刺身添🎏!.🌊汁煮凍鮑魚($68)用咗三隻鮑魚,份量都幾多🤤,用嚟送酒好夾。食到醬汁嘅甜香味,仲有淡淡嘅清酒香✌🏻,配埋冰鎮、彈牙嘅鮑魚片,好好味。.🥃Highball ($48)食得日本嘢,唔少得用返日系嘅酒先至最啱feel😆!就算怕烈酒太嗆嘅朋友,都會鍾意呢款,酒香味同埋檸檬嘅清新平衡得好好🍋,比起坊間有更多嘅新鮮檸檬味,令到感覺更加清爽。.🍣香蔥吞拿魚飯($92)份量真係超級多,吞拿魚蓉多到好似一塊漢堡扒咁樣😝,望到已經流晒口水!配埋好香嘅蔥花,吞拿魚蓉嘅油花香味,軟滑嘅感覺,配埋蔥嘅香辛,真係超級滿足💕。.🎏匠山刺身冷麵($98)真心高質!冷麵用咗拉麵嘅麵條,口感處理得啱啱好,彈牙又有咬口👅。而且刺身嘅份量都夠晒多,蟹籽多到可以每一條麵條都啖啖蟹籽🦀,配埋香口嘅自家醬汁好好食。而且每片刺身都勁厚切,三文魚嘅滑嫩、油甘魚嘅油香、
🌊汁煮凍鮑魚($68)
🥃Highball ($48)
🍣香蔥吞拿魚飯($92)
🎏匠山刺身冷麵($98)
真心高質!冷麵用咗拉麵嘅麵條,口感處理得啱啱好,彈牙又有咬口👅。而且刺身嘅份量都夠晒多,蟹籽多到可以每一條麵條都啖啖蟹籽🦀,配埋香口嘅自家醬汁好好食。而且每片刺身都勁厚切,三文魚嘅滑嫩、油甘魚嘅油香、吞拿魚嘅魚香味、
帶子嘅鮮甜厚肉🤤,全部都好正。
🔥帆立貝火炙壽司($48/兩件)
火炙壽司都係呢度嘅特色😍!帆立貝超級足料,貝身大大片。一啖食落去,既有火赤香💥,又有滿滿半熟帶子嘅口感,好正。
🐟左口魚裙邊火炙壽司($45/兩件)
鍾意油脂感嘅朋友一定要嗌呢款💕!燒完出嚟油脂半溶嘅狀態超級邪惡,不過又勁香口,配埋舖頭自家調製嘅醬汁甜味😎,好夾。
🎣劍魚腩火炙壽司($48)
魚肉香味同埋油花香好平衡🙌🏻!燒到半熟嘅魚肉既有火炙香味、醬汁香味、又有本身刺身嘅魚肉同埋油花香😋。呢度嘅火炙壽司真心有特色。
2024-05-22
馬鞍山作為美食沙漠聞名於世😂近日發現一間日式高質餐廳 餐廳位置不近大街 在海王漁港樓下小街 等你來發掘~🦪汁煮凍鮑魚$68鮑魚切得薄薄一片調味有少許甜味 教人一片又一片送入口中🍢軟骨雞肉棒$48居酒屋必點 碎碎軟骨增加咬感調味剛好不會太鹹 🍣左口魚裙邊火炙壽司(兩件) $45肥美入口即溶 火炙後增加焦香🍣香蔥吞拿魚軍艦壽司(兩件) $38吞拿魚軟綿綿的 入口後整個口腔都充斥油脂香🍙加洲反卷(四件)$52四大件壽司 份量很多~🍱北海道五色魚生飯$98一碗有齊各式魚生份量足 料比飯更多最喜歡甜蝦和鮮帶子 鮮美香甜🐮 鹽燒牛舌$88加了香草調味的牛舌香噴噴🥗蟹子沙律$58清爽的zucchini混和了大量蟹籽作為前菜十分開胃整體食材新鮮 鮮味十足 十分高質👍🏻餐廳有日式氛圍 店員親切有禮而且餐廳全日免加一 性價比高 另提供外賣 完全是令人眼前一亮的馬鞍山餐廳✨一定會encore!
馬鞍山作為美食沙漠聞名於世😂

近日發現一間日式高質餐廳
餐廳位置不近大街 在海王漁港樓下小街 等你來發掘~

🦪汁煮凍鮑魚$68

肥美入口即溶 火炙後增加焦香

🍣香蔥吞拿魚軍艦壽司(兩件) $38
吞拿魚軟綿綿的 入口後整個口腔都充斥油脂香

🍙加洲反卷(四件)$52
四大件壽司 份量很多~

🍱北海道五色魚生飯$98

整體食材新鮮 鮮味十足 十分高質👍🏻
餐廳有日式氛圍 店員親切有禮
而且餐廳全日免加一 性價比高 另提供外賣
完全是令人眼前一亮的馬鞍山餐廳✨
一定會encore!
北海道五色魚生飯
加洲反卷
在馬鞍山住宅屋苑附近有家日式料理餐廳♥︎食物水準不錯,有sake、生啤,生日可豁免切餅費,仲要無加一服務費👍 逢星期五會有日本直送刺身魚🤩 好想食呀!🎈左口魚裙邊火炙壽司 $45/2件火炙壽司加上師傅秘製醬汁,特別美味!火炙過的左口魚裙邊份外油脂甘香💕🎈劍魚腩火炙壽司 $48/2件劍魚腩厚切又大塊♡︎火炙過的魚腩更帶油香.口感有嚼勁😋🎈香蔥吞拿魚軍艦壽司 $38/2件軍艦壽司的紫菜香脆整體更加分!🎈軟殼蟹米紙卷 $85/6件軟殼蟹香脆米紙卷口感清爽低卡路里~ 食更多都無負擔🫶🎈雞軟骨 $38/2串串燒不錯燒得乾身又脆口!🎈鹽燒牛舌 $88/2串牛舌雖薄但肉嫩入味有口感👍🎈汁燒墨魚仔 $48/2串墨魚仔味道鮮美很不錯!🎈汁煮凍鮑魚 $68鮑魚新鮮切片口感凍爽清甜🎈明太子雞翼 $42/2隻雞翼外表香脆內餡飽滿惹味

🎈左口魚裙邊火炙壽司 $45/2件

火炙壽司加上師傅秘製醬汁,特別美味!
火炙過的左口魚裙邊份外油脂甘香💕

軍艦壽司的紫菜香脆
整體更加分!

🎈軟殼蟹米紙卷 $85/6件

軟殼蟹香脆
米紙卷口感清爽低卡路里~
食更多都無負擔🫶

🎈雞軟骨 $38/2串

串燒不錯
燒得乾身又脆口!

🎈鹽燒牛舌 $88/2串

🎈明太子雞翼 $42/2隻
雞翼外表香脆
內餡飽滿惹味
2024-05-14 40 浏览
👱🏻‍♀️朋友仔終於係馬鞍山買左樓喇🏡見住佢哋由拍拖去度依家買埋樓👫一步一步為將來而努力💪我都戥佢開心🥳📍今晚我就入咗去後嘅新居參觀🏡而佢仲帶咗我去屋企附近食咗間隱世高質居酒屋🏮呢間居酒屋裝修仲好有feel添💯🍣劍魚腩火炙壽司 $48/2件🌈超肥美嘅劍魚腩✅肉質細滑豐腴😋入口綿軟 鮮甜到不得了💯🍣左口魚裙邊火炙壽司 $45/2件🌈咬落口嘅口感豐富✅左口魚啖啖都充滿油脂😜入口即溶❤️好正🥳🍣帆立貝火炙壽司 $48/2件🌈帆立貝被燒到金黃色嘅表面🔥食落爽口又保留住新鮮帶子嘅鮮味❤️帆立貝剌身我哋平時就食得太多喇😋今次就轉轉口味食火炙😍即刻愛上🥳🍜照燒雞扒拉麵 $78🌈呢個啲鷄肉超鮮嫩多汁✅加埋心啲加埋彈牙嘅拉麵🍜啖啖嘅口感層次仲好豐富添🥳🐡雞泡魚乾 $48🌈呢個小食送酒一流嘅燒雞泡魚乾超正💯好香口又juicy❤️🪿鵝肝手卷 $58🌈手卷就食得多喇😜但係鵝肝手卷就真係第一次試😋充滿油香嘅鵝肝經香煎後外脆内軟🔥加埋佢入面啲醬汁😍香而不膩👍清新嘅味覺新體驗呀🥳🐥軟骨雞肉棒 $48/2串🌈一咬入口已經食得出雞肉同雞軟骨嘅比例啱啱好💯口感十足👍重點係雞軟骨唔會太硬😋點埋佢地自家製月見汁✅味道令人回味喔🥳🦑汁

🍣劍魚腩火炙壽司 $48/2件

🌈呢個小食送酒一流嘅燒雞泡魚乾超正💯好香口又juicy❤️

🪿鵝肝手卷 $58

🐥軟骨雞肉棒 $48/2串

🦑汁燒墨魚仔 $48/2串

🌈細細粒嘅小墨魚仔真在太可愛喇🦑燒完仲好爽口彈牙❤️好喜歡呢🥳

🍣三文魚腩刺身 $68/4片

🌈三文魚腩肥美味道又濃郁💯口感仲有好豐富嘅油質添😜好新鲜呀🥳