2021-03-23
對於大角咀完全零認識嘅人去搵嘢食真係好難,唯有搵黃店Apps見到間喺附近已評價又唔錯嘅舖頭。由於呢間舖頭本身係晚串燒生意但係無能既正苦政策令到佢哋只可以開賣午市做兩款簡單湯麵去維生👊🏽一入去已經好多文宣💛🐷辣腩肉馬來西亞喇沙參參-Hkd58一開始食第一啖覺得成個湯底好酸,之後發現自己唔記得撈返埋湯底🤨飲第二啖嘅時候覺得成件事好不得了,喇沙應有嘅香味濃味都有齊而且配埋個參參(即係油面加米粉)完全係天作之合,另外不得不提係個辣腩肉,入口脂肪唔肥膩而且味道勁似日式叉燒,腩肉皮食得出係先燒香後煮,勁想單嗌一大碟。同埋個喇沙麵如果可以加芽菜咁就真係冇得頂!🐔梅子一口雞喇沙參參-Hkd58個炸雞Menu上面寫咗即炸所要都要等大概15至10分鐘,炸粉偏薄但可以保留到肉汁加上表面沈咗少少梅子粉酸酸甜甜既味道好開胃,但如果下次可以加多啲粉就會更加正。事後老細都有講原來佢哋個喇沙湯底真係自己炒,而且個辣腩肉真係用足好多心機模仿日式叉燒咁樣嘅做法誠意十足唔會好似就咁普通出邊腩肉咁Hea🙈🙈加上老細都話最推薦係佢哋晚上嘅全消唔係淨係好似出邊串燒鋪咁得孜然大陸風味🤮淨係試佢個喇沙麵都覺得依間鋪值得encore
🐷辣腩肉馬來西亞喇沙參參-Hkd58
🐔梅子一口雞喇沙參參-Hkd58
事後老細都有講原來佢哋個喇沙湯底真係自己炒,而且個辣腩肉真係用足好多心機模仿日式叉燒咁樣嘅做法誠意十足唔會好似就咁普通出邊腩肉咁Hea🙈🙈加上老細都話最推薦係佢哋晚上嘅全消唔係淨係好似出邊串燒鋪咁得孜然大陸風味🤮淨係試佢個喇沙麵都覺得依間鋪值得encore 💯💯💯💯💯💯💯