2006-11-13
先講野食,壽司大又唔夠教育路另外果幾間大,well,反正又未至於難食;不過叫左個照燒牛仔骨,嘩,真係咸到生腎結石,又韌,都真係幾唔掂下.由於太咸關係,要不斷飲水,但叫極都唔加水,都算數喇,出街食飯都係為開心食餐唧,我都只係耐心等待...食食下野,有個金髮紮辮的女侍應叫我轉檯,奇怪係又唔係因為要遷就其他客人(因為果陣已經係九點幾,仲有吉檯淨),我示意仲有幾啖就食完所以唔希望轉檯,不久後果位姐姐仔一聲不晌將張單掉晌我檯面,若非女友在旁,我早就出聲鬧佢喇,好,我又忍埋哩次;俾左錢,佢仲要拎番我張廿蚊俾我,話太殘唔收,我真係佛都有火,係咪分明玩野先?我女友做銀行既,都話銀行一定會收果張紙幣先前幾位寫食評的仁兄講得岩,食野唔止味道,服務都好重要,遇到d咁既伙計,真係食左都背脊骨落>