【屯門區】【占士牛肉飯有限公司】最近講完一次屯門區就不妨一講再講,不過我都係冇去到好入搵嘢食,都係喺市中心附近。然而我都係冇搵定去咩餐廳,見到乜就食乜。上次講到我見到鋸扒嗰間金鳳有喺度開,我又見到佢,正想行入去嗰陣就見到呢間。喺門口見到佢哋賣好多唔同款式嘅飯,我就唔多好食米飯嘅,所以都有搵吓佢哋有冇其他嘢食,結果都係搵唔到。之但係我都冇乜空閒去搵其他嘢食,因此都入去食吓啦,嗰頭嚟講,都小店難求。坐低咗,就用 QR Code 落單。叫個 $46 嘅「占士牛肉飯餐」,主食係招牌菜「占士牛肉飯」,我叫少飯。個汁同啲肉都幾易入口,汁甜甜哋,少少似鹵水汁同瑞士汁,啲肉夠腍,唔錯。另外我加 $25 要咗塊「吉列炸豬扒」,都可以嘅,正常一塊吉烈豬扒咁。個餐仲有嘢飲,我飲「凍檸茶」,都可以嘅。我仲加 $12 要咗隻「溫泉蛋」,撈落個飯度食一流,連埋本身送飯個汁都冇違和感。埋單 $83,喺市中心有呢啲嘢食都唔錯,多個選擇,只係佢競爭都大,希望佢哋繼續努力啦。。。(地址:屯門屯順街1號屯門市廣場1期G樓G073號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething

(地址:屯門屯順街1號屯門市廣場1期G樓G073號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am屯門區 #屯門 #占士牛肉飯有限公司 #占士牛肉飯 #占士牛肉飯餐 #吉列炸豬扒 #凍檸茶 #溫泉蛋 #1am1269 #1ambackup
2023-12-29
2023-10-25 313 浏览
今次我要同大家分享一間日式丼飯餐廳嘅食評啦!🍚首先,我試咗嘅係占士牛肉飯餐🥩!個牛肉真係好滑嫩,煮得剛剛好,每一口都咬落去好有嚼勁,真係好好味㗎!🤤如果你想加啲口感,可以揀溫泉蛋+$12🥚!個蛋煮得恰到好處,蛋白滑溜溜,蛋黃流心,一切咗落去,真係好濃郁又滋味!同牛肉飯一齊食,絕對係一個完美嘅組合!🌟呢間日式丼飯餐廳真係值得一試!占士牛肉飯餐嘅牛肉質感出色,加埋溫泉蛋,味道更加豐富多元。如果你鍾意日本菜同埋丼飯,呢度絕對係一個好揀擇!🍽️😍
今次我要同大家分享一間日式丼飯餐廳嘅食評啦!🍚

2023-10-13 263 浏览
價錢合理,牛肉夠嫩林而且入味,汁加飯好味,炸雞唔油脆口肉嫩都出色!凍0T唔酸唔苦茶底好!呢合價錢價得多啲人幫襯支持!店面都喺後生仔女,睇落都夠年青夠人氣,態度同服務都好好!店內環境乾淨企理,用心裝修,真心如果宣傳做得好,生意會更好!估計因為店舖門口比較窄,俾人感覺難以進入,所以難以吸引顧客進入店內光顧,假如門面以吸引顏色或特色設計吸引顧客,例如有吉祥物、或與顧客建立關係嘅marketing ,相信會更好!

呢合價錢價得多啲人幫襯支持!

2023-10-13
等候时间
45 分钟 (堂食)
  • 占士牛肉飯
2023-09-25 687 浏览
#搞串個pantry想食 #日本 #牛丼 ,通常都會去連鎖店食🐮。但係原來日本🇯🇵都有牛腩、牛筋呢啲咁中式嘅牛肉部位😆。而呢間餐廳嘅牛肉就類似喺日本嘅中華料理或者洋食裏面嘅燉牛肉🍽️。今次就嚟到一間位於 #屯門 市中心嘅 #牛肉飯 小店🍛。舖頭以日式裝修🏯,配埋中華料理🎑,幾有熟悉嘅港式牛腩感覺🇭🇰,但係其實又係日本風情😛。我哋嗌咗🔴韓式牛肉飯餐($65)、🔵占士牛肉飯餐加溫泉蛋($66)、同埋🟡牛肉薯餅(+$20)。韓式牛肉飯餐🌟🌟🌟🌟牛腩係以日式醬汁🫕煮成,味道有啲似關東煮嘅味道🍢,肉質幾軟腍,食得出係幾好嘅肉😋。而且撈勻咗韓式泡菜🇰🇷之後,更加有少少辣💥,幾夾。唯一係啲飯冇用到傳統嘅日本珍珠米🌾,冇一種綿綿腍腍嘅感覺🤨。占士牛肉飯餐加溫泉蛋🌟🌟🌟🌟牛肉嘅肉質同埋煮法都係類似🤤,呢間餐廳用嘅牛肉質素真係幾好💕。而撈埋溫泉蛋♨️有另一種感覺,成個飯嘅味道融合埋一齊🍘,而且有濕潤嘅感覺🥳。不過米同樣爭咗啲珍珠米嘅香綿😣。牛肉薯餅🌟🌟外皮炸得幾好酥脆,整得幾好🤩。裏面剩係得甜甜哋嘅番薯蓉🍠,食唔到牛肉😣,感覺一般般,不過炸得唔錯🤔。
#搞串個pantry

韓式牛肉飯餐🌟🌟🌟🌟

占士牛肉飯餐加溫泉蛋🌟🌟🌟🌟

牛肉薯餅🌟🌟
2023-09-23
用餐时段
2023-09-24 277 浏览
香辣牛肉飯 ($45)溫泉蛋+飲品/餐湯 (+$12)✅牛肉煮到好軟熟,入口即化☁️✅會有埋足夠嘅牛肉汁俾你送飯🍚✅香辣係個汁帶少少辣味,仲有幾條辣椒絲🌶️✅溫泉蛋合格,蛋白滑,蛋黃流心🍳✅飲品有得揀罐裝可樂🛢️✅如果唔想淨係食牛肉飯,跟一個溫泉蛋套餐都係一個好選擇👍🏻✅屯市商場區黎講價錢超平🤑📝 8/10⭐️總括而言…屯門巿中心咁嘅價錢食到咁嘅質素,實在物超所值👏🏻。唯一一個缺點係佢個位都唔係好容易搵到📍,除此之外都冇咩好挑剔🫡,窮人恩物🫰🏻!
香辣牛肉飯 ($45)
溫泉蛋+飲品/餐湯 (+$12)
✅牛肉煮到好軟熟,入口即化☁️
✅會有埋足夠嘅牛肉汁俾你送飯🍚
✅香辣係個汁帶少少辣味,仲有幾條辣椒絲🌶️
✅溫泉蛋合格,蛋白滑,蛋黃流心🍳
✅飲品有得揀罐裝可樂🛢️
✅如果唔想淨係食牛肉飯,跟一個溫泉蛋套餐都係一個好選擇👍🏻
✅屯市商場區黎講價錢超平🤑
📝 8/10

⭐️總括而言…
2023-09-23
2023-06-19 625 浏览
牛肉值得一試,煮到好軟熟,即使唔係飯點去食都保持有水準,非常好味,另外碗底仲有汁,撈埋飯簡直係一流員工態度亦非常好,出餐迅速,禮貌有打招呼,凍檸茶亦好飲,不過比起牛肉飯就冇咁出色啦~
2023-06-07 677 浏览
呢間上年年尾先開嘅占士牛肉飯,開咗都唔算好耐,但發現對返餐牌同openrice嘅相,啲餐具擺盤已經唔太一樣,所以圖片只供參考😂 實際賣相會簡潔啲🤫 但份量都唔少,肉同飯都幾多,去當日唔太餓就同朋友都叫咗少飯😌 40幾蚊就連埋野飲都幾抵食,加小食就再加錢~•🥢咖喱牛肉飯 $45咖喱汁係比較稀身,好多汁同唔少肉,但咖喱牛肉同飯放埋同一碗,令到最底嘅飯都會浸到太腍同吸太多汁,所以最後都食剩咗幾啖🙊咖喱汁又唔係好日式果種咁甜,但又無咩辣味,所以唔太特別,牛肉有啲有筋位嘅牛腩,又有啲淨肉,煮到好腍好入味,配飯好好食!•🥢溫泉蛋牛肉飯 $45呢個係朋友食嘅,我諗最大分別係無咖喱汁😂 一開始上枱漏咗隻溫泉蛋,所以溫泉蛋變咗另上自己再放返上去,但賣相就同相差幾多🤣 碟同擺盤唔同咗,仲少咗啲蔥花添🤫 不過食落牛肉同蛋都唔錯啦,最重要係相當抵食!•🥢炸雞 +$18另加$18有4件,都幾大件,炸完都仲幾滑,唔會好乾,炸皮都唔會好厚😋•🥢 薯餅 +$20記得電子餐牌有寫係牛肉薯餅,仲食落牛肉成份唔多,唔講都唔太食到牛肉,薯餅入面係薯溶,唔係一粒粒薯仔粒咁,但唔太油都幾好食嘅~

🥢咖喱牛肉飯 $45

薯餅
溫泉蛋牛肉飯
薯餅
2023-06-05 469 浏览
這間占士牛肉飯從來沒聽過,看他的名字與公司配色仲以及是美國公司。一入去就有種日式感覺,第一次食就當然食招牌菜“占士牛肉飯”啦。+8可以跟餐有飲品和小食。這店比其他快餐店的服務比較好的是手機點餐後就有職員送餐,一個人來都不怕點完沒位坐。這個牛肉飯一來到,牛肉的份量多到以為牛肉大豐收。他不是用肥牛,應該是牛肋條那些凍肉再切粒。味道就正常,這個價錢都不期望牛肉的質素,都是食調味,牛肉鹵得很腍,接近婆婆級。這個店以這個價錢,份量的確是比同類型的多,而且仲可以加飯,若用1餐當2餐心態就非常抵。

+8可以跟餐有飲品和小食。

2023-06-01
2023-05-05 612 浏览
早前網上看過有關這家餐廳的報導,已起了試一試的念頭。位於屯門巿中心並不難找,可惜當時因報導而客似雲來。如今相隔數月再次來訪,挑了個早一點的時間,終於可以不用等位入內了。位處屯門巿廣場,與金鳳相鄰的小舖位,地方不大,只有數張枱,勝在冷氣充足、明亮、樓底高,不顯狹窄。餐牌精簡,重點售賣指定菜色🍛(牛肉飯、咖喱飯、小食),價格合理。(請參見附圖)由於每個人的口味各有不同,味道方面不作詳述。(請參見附圖介紹)
辣蓮藕,炸雞
占士牛肉飯
2023-04-29
辣蓮藕,炸雞
占士牛肉飯
2023-05-01 324 浏览
今日周圍都咁多人排隊食飯 去到呢間店見佢人少少 就入試下味道 點知有驚喜 味道唔錯 份量超大 同埋勁抵食。 之後睇番原來開左一段時間, 支持下呢d小店, 真心覺唔錯,而本人試左韓牛肉飯,叫左少飯都好多飯😂
2023-05-01
  • 韓式牛肉飯
首先個牛肉飯不過不失,因為自助落單所以你會見到嘢飲熱飲唔使加錢,係正常嘅。然後你會見到凍飲都唔使加錢,但係你一定要加$8要過前菜,即係話加$8要個錢菜無論你飲凍飲,或者係熱飲都係要比錢,如果現時外面一間普通茶餐廳,熱飲正常唔使加錢,我凍飲加兩蚊,即係佢8蚊2蚊係凍飲,6蚊係個所謂前菜。可能加加埋埋50幾蚊埋單,現時香港食餐飯都要,但係可唔可以用更加好嘅理由,要我比依個價去食一個普通牛肉飯🥲🥲如果要我比分,服務我都諗唔到有啲咩係要你服務,所以比好低分!🤣除咗收錢,同送餐。環境今日星期六,出邊間間都爆要排隊,而家環境一定比外面好,因為夠清靜🥲另外埋單只收現金、八達通

另外埋單只收現金、八達通
前菜
2023-04-29
2023-03-04 624 浏览
平民價小店menu選擇不多適合選擇困難症患者占士牛肉飯加配炸豬扒 (+25)舊炸豬扒好抵食牛肉汁撈飯猛料推薦加飯另一個係咖哩炸雞套餐炸得好脆兩個加埋都係125屯門市廣場超級抵食之選
平民價小店

menu選擇不多
適合選擇困難症患者

占士牛肉飯加配炸豬扒 (+25)
舊炸豬扒好抵食
牛肉汁撈飯猛料
推薦加飯

另一個係咖哩炸雞套餐
炸得好脆

兩個加埋都係125
屯門市廣場超級抵食之選

2023-02-13 672 浏览
屯門又有平價美食!最平$39就可以食到美國🇺🇸prime級牛肉!今次叫咗韓式牛肉飯$42,有牛筋位嘅牛肉超好食😋,入口即溶,炆得好腍、好香!牛肉上面嘅泡菜酸辣酸辣,餸飯一流!
2023-02-04 612 浏览
係屋企樓下開咗2,3個月,比佢張poster同價錢吸引咗,於是就試下,首先要讚下收錢位哥仔,真心好有禮貌,等咗5分鐘左右外賣就攞得。。Order咗個韓式牛肉飯加炸雞飲連凍奶茶 $60先講個牛肉,份量夠晒多,炆得夠淋又入味,飯係珍珠米,3件炸雞易有水準,凍飲不用加錢,唯獨冇叫少甜下就淡咗少少,係市中心用$60食到個晚餐,性價比絕對唔差!! 下次會再試埋下其他味~另外見佢新加咗有早餐,遲d都會試下~另外見佢新加咗有早餐,遲d都會試下~

Order咗個韓式牛肉飯加炸雞飲連凍奶茶 $60

下次會再試埋下其他味~

另外見佢新加咗有早餐,遲d都會試下~
另外見佢新加咗有早餐,遲d都會試下~

等候时间
5 分钟 (外卖自取)
2023-01-29 2874 浏览
話說係網上見到呢間係屯門新開無耐既占士牛肉飯,主打係牛肉定食,用既牛肉係美國prime級牛肉,但做法就以日式為主,賣點係平價,最平$39就可以有個牛肉飯,係屯門市中心黎講係非常抵,所以今次就同老友黎試下食晚餐啦。呢間鋪前身都係做日式料理既,食過一次都算唔錯,見到裝修同埋d員工制服都同之前一樣,估計同一個老闆只係轉型做平民餐,門面已貼晒餐牌價錢,主要都以平價黎吸引,咁味道如果就要試試先知。香辣牛肉飯小店都係用Qr code落單,主要都係幾款牛肉飯同炸雞炸豬扒之類,款式不多,今日就先試香辣牛肉飯,雖然話係辣牛肉但辣味只係超超超輕微,怕辣既朋友都一定食到,調味黎講都還可以,牛肉就煮得超超超腍,腍到有d爛,可能無牙都食到,質地黎講我就喜歡有咬口少少,牛肉就應該真係用prime級,因都有d油脂位同肥位,用料唔太差,白飯用珍珠米,可以揀多飯,白飯煮得比較一般,有d位熟d有d好似生d,平民價錢就算收貨啦,另外加$8多個前菜同飲品,今日係麻油蓮藕,細細碟都幾香。咖哩牛肉飯老友揀既,咖哩係日式咖哩。炸牛肉薯餅跟餐加$20就有個薯餅同飲品,薯餅新鮮炸要等耐少少,薯餅入面d薯蓉都幾實淨,都見到有少少牛肉碎,

香辣牛肉飯

香辣牛肉飯

凍檸茶

咖哩牛肉飯
老友揀既,咖哩係日式咖哩。

炸牛肉薯餅
跟餐加$20就有個薯餅同飲品,薯餅新鮮炸要等耐少少,薯餅入面d薯蓉都幾實淨,都見到有少少牛肉碎,正常水準。

炸牛肉薯餅

整體而言平民價錢水準算ok,好好食就稱不上,雖然話39-42蚊可以食到個飯,但其實要收加1,如果加埋飲品其實都$5x-6x,叫做正常價位啦,服務方面d侍應都算幾有禮貌,幾周到。