2023-08-03 598 浏览
📌沙田新城市附近外賣涼皮🥡最近天氣好熱 行行下街好餓 經過呢間外賣店 見到涼皮就想試吓~🍴酸辣涼皮 加雞腎仔& 豬耳 叫咗小辣都已經好辣😂鍾意食辣嘅朋友可以一試佢哋嘅涼皮汁以花椒油🌶️辣椒油🌶️同埋花生醬為主~比較接近四川口味~個人認為佢地嘅涼皮口感OK~要比較的話就覺得兩姊妹涼皮嘅涼皮同汁真係好食啲🙈🍽️ 食物:🌕🌕🌕🌑🌑🥂 飲品:NA👩🏻‍🍳 環境:🌕🌕🌕🌑🌑💯CP值:🌕🌕🌕🌑🌑✅回頭率:🌕🌕🌑🌑🌑💰酸辣涼皮 加2個餸 ($40)Overall: ⭐️⭐️⭐️ (out of ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)📍 滷川長 @mrbrinehk 地址:沙田沙田正街21-27號沙田廣場3樓31C號舖Hashtags🔎#eatgoodwestsin_shatin#eatgoodwestsin_chinese #eatgoodwestsin_noodles #eatgoodwestsin_newterritories
📌沙田新城市附近外賣涼皮🥡

👩🏻‍🍳 環境:🌕🌕🌕🌑🌑
💯CP值:🌕🌕🌕🌑🌑
✅回頭率:🌕🌕🌑🌑🌑

💰
酸辣涼皮 加2個餸 ($40)

📍 滷川長
@mrbrinehk
地址:沙田沙田正街21-27號沙田廣場3樓31C號舖

Hashtags🔎
#eatgoodwestsin_shatin
#eatgoodwestsin_chinese
#eatgoodwestsin_noodles
2023-07-19 383 浏览
滷川長 🥓📍 沙田沙田正街21-27號沙田廣場3樓31C號鋪☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻最近天氣太熱🌞,冇咩胃口🥱,放工一於就搵下d 涼拌既野食 食下先😂。呢間鋪頭 睇落都唔係好覺眼有涼皮賣,只見到主打滷水小食,今次小編就叫左個涼皮試試味道如何先😚。🌟酸辣涼皮 $28個涼皮都算係唔錯,同埋抵食既,不過叫左少辣都係有d 辣,以28蚊呢個價,算係平既。🌟雞腎仔 (追加)$12我就認為份量有d 少🫢,雖然係追加,味道係唔錯,但抵唔抵就見仁見智。整體推介指數:❤️❤️❤️🤍🤍☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻
滷川長 🥓

📍 沙田沙田正街21-27號沙田廣場3樓31C號鋪

☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻

🌟酸辣涼皮 $28

🌟雞腎仔 (追加)$12

整體推介指數:❤️❤️❤️🤍🤍

☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻

2023-04-23 390 浏览
一別數年,星期日在沙田市中心,點解可以咁多人。孤獨美食家時間,快靚正的選擇並不多,事前碌過一些店,有些店想試但略遠不願行去,就不知不覺來到這裡想話試一下陳皮鴨,先取了一盒泡淑豬手,然後店員說陳皮鴨是沒有賣了,泡椒豬手等預包裝食物沒有紙盒套的,這不是重點,只是會聯想到是否因為生意不好所以簡包裝了,店員幫忙包了一層保鮮紙,然後才放膠袋綁好,動作認真不除不疾,想到日語形容詞"丁寧"。我看在眼內暗自加分了。這工作模樣就是帥和專業。回家隔水翻蒸,汁很少但其實豬手己泡到入哂味,紅綠椒適中辣但不是死辣那種,汁很咸撈飯很到位。控鹽的請自制,6舊豬手骨肉比例一半半,風味滿載,30幾蚊其實很抵食。記住外食1/3是食材價錢,2/3是租金人工成本。10元你自己整不到,買到也不會願去整。話唔抵食的不是真窮就是節儉成性。建議可精簡下賣的種類,因為都是較重口川味一個調子,對吃的人來講雞同豬可能都差不遠,這樣會較易控制食物品質。
  • 泡椒豬手
2022-11-21 518 浏览
沙田好少地方有涼皮,見到緊係叫黎試下。無得堂食,外賣番屋企,一打開,哇,加12蚊既牛展得幾丁,6蚊蛋蛋都係細果隻。不過味道幾好。兩皮本身 28蚊,加埋料46。牛展堅係唔抵,料可以比足啲就完美啦。
外卖自取
沙田廣場發現一間滷水外賣店都幾吸引有大量各式密封包裝滷味可供選購!價錢平均都係$39 -$6x 左右買左幾款岩晒懶人均屬涼拌類,反到屋企煮個白飯/麵就開飯喇!口水雞半隻 $68一打開見到雞髀感覺良好,雞肉保持彈性唔會過肥,四川麻辣口水汁辣得過癮夫妻肺片$45份量都幾多,有牛心、牛舌、牛肚、牛𦟌等麻辣惹味,辣度比口水雞調味更強勁一點!麻辣生腸 $36口感爽滑,但味道相對無甘入味!除左各式滷味外,店舖仲有好多特製川味醬汁包方便煮餸,食用方法背面亦有詳細說明當晚拎左一半份量煮藤椒雞扒,另一半則留反煮酸菜魚。雞扒不用醃都已經非常入味,好有酸菜魚味道嘅靈魂
沙田廣場發現一間滷水外賣店都幾吸引

有大量各式密封包裝滷味可供選購!

價錢平均都係$39 -$6x 左右

買左幾款岩晒懶人均屬涼拌類,反到屋企煮個白飯/麵就開飯喇!

口水雞半隻 $68

夫妻肺片$45
份量都幾多,有牛心、牛舌、牛肚、牛𦟌等
麻辣惹味,辣度比口水雞調味更強勁一點!

麻辣生腸
口感爽滑,但味道相對無甘入味!

2022-03-16
  • 夫妻肺片
#今晚食乜餸 困擾萬千煮婦嘅世紀難題今日終於有解答~晚市堂食最快一個月後先恢愎,外賣食得多、菜式又煮勻哂,開始無貨嘅話可以一試依間新開張嘅麻辣/滷水食品外賣店,所有包裝食物都係made in Hong Kong!〔推介!〕❝口水雞半隻❞ ($68)辣度係口水雞黎講算頗溫和,食開譚x五小辣嘅話係剛剛好嘅辣。寫明半隻但放到上碟比一般燒味鋪嗌半隻雞份量稍為多。肉質唔嚡口,雞皮滑溜,雞肉醃料入味,醬汁有麻香,餸飯一流。〔推介!〕❝紅油脆耳❞ ($36)豬耳愛好者非常滿意!紅油豬耳最怕過麻或過辣,因為豬耳本身無味,醬汁調配比例稍稍失衝就好影響菜式味道。店鋪出品嘅豬耳口感柔韌帶嚼勁,爽脆味鮮,絕佳的餐前涼拌小食。❝夫妻肺片❞ ($45)首嚐以牛心、牛舌、牛肚、牛肉等部位製成嘅夫妻肺片,醃料非常濃味但無掩蓋牛肉本身味道,處理得宜。個人最愛爽口牛肚!❝麻辣油❞ ($26)看門口之選~無論係煮飯麵定煮餸,想惹味少少又唔鍾意死鹹的話就可以大派用場。𓂃𓈒 𓂂𓏸 用餐提示 𓏸𓂂 𓈒𓂃無論涼拌或翻熱享用都無問題,今次選擇咗涼拌,係初夏食辣嘢都係涼拌比較舒爽~另外要留意因為全部所有食品都係每日新鮮製造,無添加防腐

〔推介!〕❝口水雞半隻❞ ($68)

〔推介!〕❝紅油脆耳❞ ($36)

❝夫妻肺片❞ ($45)

❝麻辣油❞ ($26)

𓂃𓈒 𓂂𓏸 用餐提示 𓏸𓂂 𓈒𓂃
無論涼拌或翻熱享用都無問題,今次選擇咗涼拌,係初夏食辣嘢都係涼拌比較舒爽~另外要留意因為全部所有食品都係每日新鮮製造,無添加防腐劑及人造色素,買到翻屋企要係1-2日內食用呀。另外店鋪內亦有售即開即用煮食底料醬,非常方便煮婦們!

𓂃𓈒 𓂂𓏸 𝐫𝐚𝐭𝐢𝐧𝐠 𓏸𓂂 𓈒𓂃
餐點味道 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
抵食指數 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
店舖環境 | ✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄
用餐體驗 | ✄✄✄✄✄✄✄✄✄✄
推薦程度 | ♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♡♡
適合場景 | 外賣翻屋企加餸
2022-03-20 701 浏览
放工經過沙田廣場,發現原來近火車站嗰邊多咗好多細嘅食肆,以小食同外賣為主打,買走好方便,迎合而家疫情嘅香港人。其中一間滷川長外面有唔少人圍住,於是就行過去望吓,發現原來喺沙田開嘅新分店,轉做滷味外賣。原來滷川長係香港品牌,可能睇得出越黎越多香港人好食得辣,個市場擴充緊。以前食辣驚係d食物唔新鮮所以先用好辣既醬蓋住,但滷川長係香港本地每日新鮮製造,標榜無添加防腐劑同埋人造色素,咁就食得安心好多。裝修簡潔帶古典風,用木牌喺牆上掛着餐牌,明碼實價真空餸包周熱食就係玻璃櫃,有店員服務。岩岩尋日先食完雞所以買鴨,下次要試下招牌既口水雞另一邊係一盒盒小食,即開即食。建議即開凍食,但翻熱都可以。今日仲有六折!對於食物消費力極強既我當然唔執輸買左d返去試,分別係煙燻鴨、麻辣牛筋腩、番尋味鴨掌同埋香辣蝦醬。煙燻鴨連袋放入熱水浸8分鐘就食得,非常方便。煮出嚟隻鴨都好大隻下,四個人都夠食。係要考考屋企人嘅斬工姐隻鴨超級厚肉多汁,食得出淡淡煙熏味,滷水夠入味又唔會過鹹,回頭率高另一盒係煮食底料,買斤游水蝦返嚟洗乾淨,加埋嗰張兜一兜就係一個餸。再懶啲嘅話可以買冰嘅盒裝虎蝦,反正香辣蝦醬味道濃,一定唔會食到雪味,

裝修簡潔帶古典風,用木牌喺牆上掛着餐牌,明碼實價

真空餸包周熱食就係玻璃櫃,有店員服務。

岩岩尋日先食完雞所以買鴨,下次要試下招牌既口水雞

另一邊係一盒盒小食,即開即食。建議即開凍食,但翻熱都可以。
川味即食小食

今日仲有六折!對於食物消費力極強既我當然唔執輸買左d返去試
,分別係煙燻鴨、麻辣牛筋腩、番尋味鴨掌同埋香辣蝦醬。

係要考考屋企人嘅斬工姐

煙燻鴨

另一盒係煮食底料,買斤游水蝦返嚟洗乾淨,加埋嗰張兜一兜就係一個餸。再懶啲嘅話可以買冰嘅盒裝虎蝦,反正香辣蝦醬味道濃,一定唔會食到雪味,冰嘅蝦仲會爽啲添
香辣蝦

呢兩盒川味小食就係即開即食,係最懶人之選

麻辣滷水

個麻辣味又幾討好,應該得10小辣,勝在有麻嘅味道更為豐富。牛腩同牛筋非常軟腍,呢個必須要讚
而且細細盒但係開出嚟份量都唔少,又可以當一個餸,唔止係小食嘅份量
麻辣牛筋腩

鴨掌反而冇諗過佢會咁辣,畢竟醬汁個顏色都係比較深色嘅滷水。食落原來仲辣過個麻辣牛筋腩,我諗有譚仔嘅小辣,個辣味唔係一咬落去就有,而係食食吓慢慢滲出來,都幾有層次。鴨掌有五大隻,剪好晒腳甲乾淨企理
番尋味鴨掌

加個菜煲d飯就一餐,食到四個人又幾抵
 食得辣既不妨挑戰下味蕾,當然好似我唔太得既都有煙燻鴨推介!
川味即食小食
香辣蝦
麻辣牛筋腩
番尋味鴨掌
2022-03-20 177 浏览
「新店快報」滷川長終於開到去沙田了,各款獨特川味滷水小食同埋自家研製麻辣醬汁都可以輕易買到喇,無論是口水雞,牛筋,鴨舌等等麻辣開胃都是必點菜式吧!最重要係無添加防腐劑同人工色素, 每日香港新鮮製造,買定幾款麻辣開胃的小食同醬汁放係屋企看門口,即開即食,絕對教人安心回家啦~-陳皮鴨原隻陳皮香鴨已經煮好,回家加熱即可上檯食用,大方得體。鴨肉吸收了陳皮的香味入口即化,有陳皮回味的甘香,鴨肉肉質炆得軟腍骨中帶香,陳皮鴨肉湯汁撈飯食超一流啊~-口水雞翼口水雞翼醬汁味道層次豐富,辣中帶香,雞翼食係上黎時清爽帶辣勁,爽脆彈牙。就趁呢家冬去春來時,買盒口水雞翼辣下又過下癮,十分不錯。-大隻佬牛𦟌獨門辣醬汁,咸香帶微微香辣,牛𦟌肉質彈嫩,軟綿適中,一條條筋與肉分佈平均,口感較柔細有嚼勁,有股天然的鮮甜,咬落也有辣椒的香辣。-香辣蝦醬超!惹!味!未攞去爆蝦前已經聞到辣醬的惹味,麻辣味超濃,同埋大蝦甚至各種有殼海鮮一齊爆炒簡直不得了。
陳皮鴨

原隻陳皮香鴨已經煮好,回家加熱即可上檯食用,大方得體。

鴨肉吸收了陳皮的香味入口即化,

口水雞翼

口水雞翼醬汁味道層次豐富,辣中帶香,

雞翼食係上黎時清爽帶辣勁,爽脆彈牙。
就趁呢家冬去春來時,買盒口水雞翼辣下又過下癮,十分不錯。
大隻佬牛𦟌

獨門辣醬汁,咸香帶微微香辣,
牛𦟌肉質彈嫩,軟綿適中,

一條條筋與肉分佈平均,口感較柔細有嚼勁,
有股天然的鮮甜,咬落也有辣椒的香辣。

超!惹!味!
2022-03-18 75 浏览
多咗喺屋企食飯,有時會買下啲方便加熱嘅餸。呢度有好多加熱即食選擇,有鴨、豬手、牛舌、爽肚、口水雞、牛肚等等。鍾意呢度嘅食品無添加、無防腐劑、無人造色素。揀咗煙燻鴨半隻$78!大大隻,啖啖肉,只需要加熱就可以食。好大隻,加熱後切一件件食,估唔到肉質好Juicy! 好好食!另外揀咗兩款小食。泡淑豬手粒及麻辣爽肚。泡椒豬手真係好夠香辣,豬手夠林,好味!麻辣爽肚好爽口,熱食凍食都一流!麻辣雞煲醬喺屋企整雞煲,超麻香,辣得好過癮。呢個價錢真係好抵食!

鍾意呢度嘅食品無添加、無防腐劑、無人造色素。

另外揀咗兩款小食。泡淑豬手粒及麻辣爽肚。

前排週年紀念,同老公去咗沙田廣場,行下行下見到呢間”滷川長”滷味外賣店, 心思思想食,入去睇下有咩賣🥰好多款都有得賣,而且透明玻璃櫃擺好哂一盤盤嘅滷味, 亦有預先包裝好嘅,任您揀🥳🥳呢間店係日日新鮮製造😍😍完全❌無添加❌防腐劑❌無色素, 即造即日,仲有必試推介-半隻口水雞😍其實除了有川味即食小食外,仲有一開就煮得嘅煮食底料醬, 想喺屋企整,都完全無難度呀, 啱晒我呢啲無飯煮婦😂😂就同老公揀返幾款番屋企先我就揀咗滷水豬踭,夫妻肺片,回味腎片同辣椒油😍 滷水豬踭大大隻,好入味,口感一流,夫妻肺片,辣辣地, 牛腱牛肚等切片份量十足👍🏻勁有川辣風味,回味腎片,比我想像中辣,而且係慢慢滲出來,腎片夠爽口, 夠晒風味🥰💕所有食物以膠盒密封包裝, 夠晒衛生🙆🏻‍♀️麻辣滷水系列係用上佢哋自家研發麻辣醬汁製作, 四川風味👍🏻👍🏻食物以膠盒密封包裝, 方便衛生, 存放方便👍🏻。麻辣滷水系列用上自家研發麻辣醬汁製作, 四川風味🌶, 辣得好過癮!

1K
滷味 川菜都是港人很喜歡的食物,滷水食品甜而帶鹹香,尤其陳年滷水汁更是出色川菜對部分愛挑戰辣的港人來說又是很有愛,所以香港到處都是川菜館這家店看來燈火通明,全部滷味都包裝完好而且很衛生,看起來非常有專營店的感覺口水雞 半隻 $68細細一盒,想不到也挺多的,入口帶麻香,辣度適中,凍食熱食各有各好,凍食爽口減辣度,熱食加辣而且惹味!雞肉比想像中新鮮,口感一流,沒有奇怪的雪味,$68 即食真的非常佛心麻辣牛筋腩$58入口即化!筋腩炆得很好,半筋半腩入口也是軟稔,既有肉又有筋的口感,麻辣又提升了層次感,配麵吃肯定是一流!大隻佬牛展$54凍食微辣而且入口爽脆, 十分合家歡的一道涼菜,牛展的筋腱香令人愛不釋手,我很喜歡這道菜麻辣雞煲醬$26用來自製雞煲,買了一隻冰鮮雞,跟著食譜加洋蔥,大蒜,薑,芹菜,跟外面在街上吃的雞煲味道一模一樣!超好吃

口水雞 半隻 $68

麻辣牛筋腩$58

大隻佬牛展$54

麻辣雞煲醬$26

外卖自取
沙田廣場美食多羅羅, 今天發掘到這間新晉小店 [ 滷川長], 主打川味滷水小食。 疫情期間,啱曬 外賣加餸,簡單自煑的小家庭。屋企人喜歡食煙燻鴨, 可惜今日煙燻鴨,陳皮鴨已經售罄。 唯有揀其他口味特色小食。各款小食已調味並密封包裝, 返屋企簡單加熱即開餐,非常方便!👍小店還售賣各款特製醬汁,醬料。麻辣生腸可以即開即食,唔需要加熱。生腸好爽,冇怪味, 麻和辣嘅味道調教得啱啱好, 入味得來唔會好鹹~ 招惹味嘅下酒小食。濃味牛舌果然牛味極濃, 帶有少少牛脂油香~ 入口鬆軟带微微川辣!😋口水雞口水雞份量不少,也是即開即食, 雞肉嫩滑, 秘製醬汁更提升雞肉味道, 有麻香,辣度溫和, 味道豐富有層次,唔會得個鹹字, 味道十分讚!香辣蝦醬店家更提供各款秘製醬汁畀你一顯廚藝, 特別揀選這款香辣蝦醬, 唔需要放任何調味嘅材料, 輕而易舉就做出惹味小炒! 包裝背後有簡單步驟使用方法, 絕對係零失敗~食品包裝方便,衛生, 香港製造,不添加防腐劑, 食得放心~ 加餸好選擇!😋👍

屋企人喜歡食煙燻鴨, 可惜今日煙燻鴨,陳皮鴨已經售罄。

小店還售賣各款特製醬汁,醬料。

麻辣生腸
可以即開即食,唔需要加熱。

濃味牛舌
果然牛味極濃, 帶有少少牛脂油香~ 入口鬆軟带微微川辣!😋

半隻囗水雞

口水雞

半隻囗水雞
2022-03-12 58 浏览
香港人不太吃得辣,但又喜歡帶辣的口感,特別是麻辣,麻麻痺痺,又帶點辣,先覺得夠惹味。沙田廣場開了間新店,專賣川菜涼拌美食,無論是麻辣或是滷水美食,全部食物已包裝盒售賣,可以作為加餸之選,確實方便。******************************現在巿面開始多了些川菜小食,如涼拌小食,酸辣粉麵等。但這些小食辣度十足,並不是香人能完全接受。最近沙田廣場開了間專賣或是滷水美食滷川長,還有不同款式醬汁,看看食物種類選擇都不少,賣點是新鮮製造後即賣,絕不加任何防腐劑或係造色素,確實有點吸引。相對巿面所賣的都以辣為主,但滷川長就多了滷水美食,連陳皮鴨、煙薰鴨、滷水蛋都有,一般牛腩牛筋牛展舉肚牛舌、豬手豬肚豬耳,口水雞、雞翼尖鳳爪都有售,價錢都是幾十蚊,還有磅秤滷水美食,作用加餸小食都不錯。此外,還有不少醬汁,如麻辣油、辣椒油、雞煲醬、水煮醬、香辣蝦醬都有得售賣,可以買返去自家煮之用,價錢又不貴,值得一試。如此多款式,最後點選了口水雞、麻辣牛筋腩、大隻佬牛展,點選了我最愛麻辣油,回家享用。口水雞 (半隻) HKD68,沒想到口水雞如此大份,雞件切得都大件,雞肉又滑溜,醬汁都幾惹味,確實不

口水雞 (半隻) HKD68,沒想到口水雞如此大份,雞件切得都大件,雞肉又滑溜,醬汁都幾惹味,確實不錯。

麻辣牛筋腩 HKD58,打開一看,沒想到牛筋都不少,無論是牛腩或牛筋都是粒狀,配上麻辣汁,帶少少麻香,又不會很辣,完全送飯一流。

大隻佬牛展 HKD54,牛展份量都不少又不會細細片,看似沒什麼醬汁,但吃上口淋而入味,好食。

麻辣油 HKD26,這個麻辣油香花椒的味道,又不會太辣,用來煮餸或沾食物都不錯,非常合適不能吃太辣的家人。

• 麻辣油
  • 大隻佬牛展
  • 口水雞
  • 麻辣牛筋腩
2022-03-11 54 浏览
今日去咗沙田行街,順便買外賣返屋企食,經過見到一間新開滷味外賣店「滷川長」,好似幾正,所以走入去八下啦,原來係香港本地每日新鮮製造即造即賣,食物又無添加防腐劑、人造色素,所以就買咗啲返屋企食我買咗半隻口水雞、麻辣生腸、濃味牛舌+麻辣雞煲醬,今晚加餸😂雖然係半隻口水雞,但係原來份量都好多,好抵食,調味恰到好處,好香好好味。麻辣生腸:口感爽脆,麻辣味好香濃味牛舌 :牛舌口感一流,味道非常惹味麻辣雞煲醬 ,非常方便 即開即用 下次再去買其他種類返屋企食。

麻辣生腸:口感爽脆,麻辣味好香
濃味牛舌 :牛舌口感一流,味道非常惹味

麻辣雞煲醬 ,非常方便 即開即用

下次再去買其他種類返屋企食。
2022-03-10 31 浏览
最近好多食肆連晚市外賣都唔做了難得上次朋友買左幾盒比我地,估唔到又幾岩口味呢日行過又買幾樣返屋企加餸即製即賣,重點係本地出產不含防腐劑或人造色素,食得安心即開即用 夠哂方便可涼食,也可翻熱大隻佬牛展,厚薄適中 而且好入味回味腎片絕對係下酒小菜,送酒一定更為惹味辣汁剛好,好惹味今次買咗原隻煙燻鴨全隻都只係$78 ,非常抵食只需連袋放入滾水,翻熱之後斬件,就可上碟一開就嗅到有好香嘅煙燻味, 鴨肉肉質富口感,調味調得剛剛好,非常入味家人也大讚好食!
最近好多食肆連晚市外賣都唔做了
難得上次朋友買左幾盒比我地,估唔到又幾岩口味
呢日行過又買幾樣返屋企加餸

即製即賣,重點係本地出產
不含防腐劑或人造色素,食得安心

即開即用 夠哂方便
可涼食,也可翻熱

大隻佬牛展,厚薄適中 而且好入味

回味腎片
絕對係下酒小菜,送酒一定更為惹味
辣汁剛好,好惹味

今次買咗原隻煙燻鴨

全隻都只係$78 ,非常抵食

只需連袋放入滾水,翻熱之後斬件,就可上碟
一開就嗅到有好香嘅煙燻味,
鴨肉肉質富口感,調味調得剛剛好,非常入味
家人也大讚好食!