話說尋日見卷族新出左個雞飯,諗住試試佢,點知12:30去到已經賣哂!🥲sad老細叫我可以lunch前WhatsApp落定order,咁佢就會留一盒比我~🥹所以我今日就真係預早走左去order~終於比我食到,又真係幾好味wo🤤聽老細講個飯係用雞湯煲,唔怪之得咁香啦!😳食落個雞又幾滑,不過個調味唔太重(重口味人士表示要more咸🤭),好彩佢有配搭一份秘製蔥油同海南雞醬油,加埋一齊個味就啱啱好😋不得不提既係,個蔥油幾特別,有一陣麻油香,食落咸咸地仲有少許薑蔥味,配落個雞度真係一流!👍🏻仲有!盒飯既份量都唔惹少….個盒大過我個頭….真係好飽…但係個雞湯飯實在太好食😂所以飽都忍唔住食哂🫣🤭🤭老闆加油!繼續出多啲新款菜式💪🏻(成日見佢有新野出😂)btw老細幾好人同幾好傾😂
聽老細講個飯係用雞湯煲,唔怪之得咁香啦!😳
老闆加油!繼續出多啲新款菜式💪🏻(成日見佢有新野出😂)
btw老細幾好人同幾好傾😂
星馬雞飯
2024-09-10
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
星馬雞飯
經開新紀元廣場,心諗幾時開左間小食店,然後就出於好奇入去試下。聽老闆講,由於正處於試業階段,菜單款式仲有待調整,所以就按佢推薦,點左份雞肉卷。等待嘅時間吾算長,粗糙計過大概3~4分鐘左右就有得食。送到我手上嘅雞肉卷熱辣辣,雖然稱吾上大份夾抵食,但絕對冇偷工減料,滿滿嘅雞肉咬落去甚至會多到瀉出黎。就性價比而言,已是合格有餘。係口感方面,啱啱整好嘅餅皮表面酥脆,入面嘅生菜蕃茄用料新鮮,吾會有戈種霉霉嘅感覺;作為主菜嘅雞肉煮得軟硬適中,醬汁份量亦恰到好處,食落都幾juicy~

2024-07-27
等候时间
3 分钟 (堂食)
2024-07-28 204 浏览
尋日同朋友去試左呢間新開張既卷物小食店,叫左一個bbq 豬肉卷試下。老闆好好人,野食又好快整好。間店舖環境好乾淨同埋設計幾靚,而且又有位置比我地企係度食埋先行,野食熱辣辣,然後d豬肉又好好味,同埋個卷入面有好多新鮮蔬菜例如番茄、洋蔥、生菜同埋cheese,所以一d都唔覺得油膩,最正係個醬汁,好惹味同埋開胃🤤,成個配搭都好夾同埋好有層次。食完好想再叫多個,我朋友都話越食越好味一個完全唔夠喉,下次一定會再去幫襯呀!

BBQ  豬肉卷
2024-07-27
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
BBQ  豬肉卷