2024-09-27 1724 浏览
今日同同事搭左叮叮去銅鑼灣食晏成日去金朝陽跳舞都見到樓上有好多餐廳見到呢間個名好特別同事最鍾意試期間限定既餐🐮牛魔王濃湯麵 $88Beef King Noodles in Soup有牛肚、牛筋、牛腱、牛坑腩,麵揀左粗麵湯底濃厚,溏心蛋唔錯,麵質比教腍牛筋軟糯黏口滿滿骨膠原難得牛肚都比較腍~厚切有咬口牛坑腩份量都幾多~牛味重牛腱一d都唔韌~不失口感我叫左紅燒牛崩砂腩濃湯麵 $118Braised Butterfly Beef Brisket Noodles in Soup🥚一樣有半隻溏心多,冬菇入味崩砂腩份量多又大塊~炆到好腍好鍾意湯底濃厚得嚟唔會太咸幼麵同樣比較腍~如果可以自選硬度會更好套餐均配有四款涼拌小菜酸辣雲耳~入味爽口微辣好開胃萵筍 ~ 非常爽脆~前菜嚟講份量都唔少海帶 ~ 口感幾特別,味道調得唔錯🍉西瓜 ~ 作為飯後果,清甜起沙,解膩一流店內裝修好有創意~靠窗位置頭頂有鳥籠做燈另一邊背景係霓虹燈做牆無論公仔人物或字句都好新潮近門口既卡座十分寬敞頭頂仲有好多經典語錄非常多打卡位~大推
今日同同事搭左叮叮去銅鑼灣食晏
成日去金朝陽跳舞都見到樓上有好多餐廳
見到呢間個名好特別

同事最鍾意試期間限定既餐
🐮牛魔王濃湯麵 $88
Beef King Noodles in Soup
有牛肚、牛筋、牛腱、牛坑腩,麵揀左粗麵
湯底濃厚,溏心蛋唔錯,麵質比教腍
牛筋軟糯黏口滿滿骨膠原

難得牛肚都比較腍~厚切有咬口

牛坑腩份量都幾多~牛味重

牛腱一d都唔韌~不失口感

我叫左紅燒牛崩砂腩濃湯麵 $118

🥚一樣有半隻溏心多,冬菇入味

崩砂腩份量多又大塊~炆到好腍好鍾意
湯底濃厚得嚟唔會太咸
幼麵同樣比較腍~如果可以自選硬度會更好

套餐均配有四款涼拌小菜
酸辣雲耳~入味爽口微辣好開胃
萵筍 ~ 非常爽脆~前菜嚟講份量都唔少
海帶 ~ 口感幾特別,味道調得唔錯
🍉西瓜 ~ 作為飯後果,清甜起沙,解膩一流

店內裝修好有創意~
靠窗位置頭頂有鳥籠做燈

非常多打卡位~大推
2024-09-27
午餐
2024-09-03 2191 浏览
今日去銅鑼灣shopping, 揀咗依間去滾食晏,之前有試過夜晚嚟打邊爐,估唔到日頭嚟又係另一個feel, 我哋叫咗兩個午市套餐,好豐富,份量好大,食到勁飽😂牛魔王濃湯麵 $88呢碗麵真係好正!牛肚、牛筋、牛腱、牛坑腩一應俱全,份量勁多,肉質鮮嫩,咬落去有彈性,完全唔會韌。牛筋軟淋,骨膠原滿滿😍湯底濃郁,牛味十足,飲完都想再加一碗!我哋揀咗粗麵,麵條吸收咗湯汁,滑嘟嘟,真係一流。紅燒牛崩沙腩濃湯麵 $118呢碗就更加勁!牛崩沙腩煮得剛剛好,肉質軟滑,份量又係好多,食極都有,湯底香濃,帶有一絲甜味,我哋揀咗幼麵,麵質彈牙爽口,真係令人回味無窮。套餐小食套餐仲包埋四小碟小食,青瓜、雲耳、海帶同西瓜,清爽又健康,正好平衡咗主菜嘅濃郁感。跟餐揀竹蔗馬蹄水 $15,清甜解膩,唔錯!總括來講,呢兩款午市套餐真係超值,無論係味道定係份量都好滿意,推介俾大家試下!評分:最高為 5分治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️抵食度:💉💉💉💉💉翻兜指數:🩺🩺🩺🩺🩺去滾銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown 27樓📍銅鑼灣港鐵站B出口3分鐘路程#healingbobo #foodie #hkf

牛魔王濃湯麵 $88

紅燒牛崩沙腩濃湯麵 $118

套餐小食

跟餐揀竹蔗馬蹄水 $15,清甜解膩,唔錯!

評分:最高為 5分
治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️
抵食度:💉💉💉💉💉
翻兜指數:🩺🩺🩺🩺🩺

去滾
📍銅鑼灣港鐵站B出口3分鐘路程

#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #牛魔王 #崩沙腩 #CWB #銅鑼灣 #ASmokingAffair #去滾

2024-08-28
2024-08-26 2512 浏览
@asmokingaffair.hk Hong Kong retro-style 🥢 with neon lighting for a edgy style 🚦 specializes in Hong Kong-style hotpot 🍲 offers Taiwanese lunch sets starting at $68 that includes soup noodles and rice 🍱 each set comes with four side dishes@asmokingaffair.hk 港式懷舊風格 🥢 螢光燈飾 帶點型格 🚦 主打港式火鍋 🍲 推出$68 起台式午市湯麵飯套餐 🍱 每款配四款涼拌小菜 🍜 紅燒牛崩沙腩濃湯麵 HKD$118braised butterfly beef brisket noodles in soup湯底濃郁 帶蕃茄甜 🍅 牛崩沙腩 肉質軟腍 🐄可選刀削麵或幼面 🥢 刀削麵彈牙有嚼勁🍗 宮保雞丁飯 HKD$78kung pao chicken served with rice 雞粒嫩滑 香辣惹味 🌶️ 醬汁濃郁 飯粒分明🍱 涼拌小菜

🍜 紅燒牛崩沙腩濃湯麵 HKD$118
湯底濃郁 帶蕃茄甜 🍅 牛崩沙腩 肉質軟腍 🐄
可選刀削麵或幼面 🥢 刀削麵彈牙有嚼勁

🍗 宮保雞丁飯 HKD$78
雞粒嫩滑 香辣惹味 🌶️ 醬汁濃郁 飯粒分明

🍱 涼拌小菜 (套餐附送 x 2)
萵筍 清爽嫩脆 🥒 海帶 蒜香爽脆 🌊
木耳 麻辣彈爽 🍄 西瓜 清甜解渴 🍉

📍銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown 27樓🇭🇰
2天前 0 浏览
我今日安全完賽香港街馬馬拉松,好友約我食晚餐慶祝,我地去左位於銅鑼灣登龍街1號金朝陽中心2期 Midtown 27樓的去滾 A Smoking Affair 食火煱,環境舒適,坐得舒服。我地點左 原個椰子雞湯(半隻)$268,順德脆肉鯇魚腩 $98,金針菇 $58,是日新鮮蔬菜藍(蕃茄、養生竹笙、萵筍片)$98,鮮肉韮菜餃(6隻)$78,手打牛肉滑 $98,下面滑 手打蝦滑 $98,手打黑白墨魚滑 $88,芥醬(2位)$44。原個椰子雞湯係用半隻雞+原個椰青,滾好後就先飲雞湯(鮮甜)和食雞件(嫩滑);然後,店員加湯給我地繼續打邊爐;整體黎講係材料新鮮,三款滑好爽口彈牙,鯇魚腩鮮味好食,鮮肉韮菜餃好味!

• 鮮肉韮菜餃
  • 手打黑白墨魚滑
  • 手打牛肉滑
  • 原個椰子雞湯(半隻)
  • 手打蝦滑
不要以為男士們一大班「去滾」是壞男孩呢!其實,去滾是一間超人氣、極具特色的火鍋店。去滾以香港的道地風味為主題,融合了懷舊與現代的元素,環境傳統得來又帶新穎感。入到去,首先一定會被餐廳內部的裝潢吸引眼球。餐廳好多牆身帶有港式懷舊畫,牆上和天花亦掛著香港現代特色嘅霓虹燈,「唔滾唔知身體好」、「登龍街上走」、「女人唔狠」等等,句句香港人先會明白嘅香港話潮語,一看就好有懷舊crossover現代的香港風情。餐單亦設計得別具匠心,採用了類似香港報紙的設計,令人點餐時亦非常過癮。⭐1. 自助醬料區餐廳設自助特色醬料區,顧客可以根據自己的喜好隨意調配醬料,醬料有胡麻醬、沙茶醬、川味麻辣油、芫荽炸蒜等等。任君選擇。⭐️2. 麻辣鮮淮山鴨血鍋火鍋的靈魂在於湯底,麻辣鮮淮山鴨血鍋無疑是去滾的明星湯底。湯底選用新鮮的淮山和鴨血,麻辣的味道恰到好處,淮山清甜咬落去爽口,鴨血亦夠滑嫩,麻辣味將整個鍋提升不少層次。⭐️3. 去滾咪走雞 (1/4隻)新鮮雞肉肉質鮮嫩多汁,將雞肉控制適當火侯,再搭配特製的醬料,每一口都能感受到肉質的彈性,亦非常配合麻辣湯底的惹味。⭐️4. 美國手切牛頸脊手切牛頸脊絕對是非一般普通肥牛。肉質
⭐1. 自助醬料區
自助醬料區
⭐️2. 麻辣鮮淮山鴨血鍋
麻辣鮮淮山鴨血鍋
⭐️3. 去滾咪走雞 (1/4隻)
去滾咪走雞
配料
⭐️4. 美國手切牛頸脊
手切牛頸脊絕對是非一般普通肥牛。肉質經精心挑選,切割恰到好處,保留了肉的鮮嫩和油脂。下鍋後,牛肉迅速吸收了湯底的精華。餐廳亦教落,大約淥15秒左右,口感就更鮮美,非常滑溜。
⭐️5. 皇帝菜
皇帝菜是小妹愛食的蔬菜選擇,是火鍋必點的蔬菜選擇。
皇帝菜
⭐️ 6. 潮汕爆汁手打牛丸
餐廳用的是潮汕手打牛丸,Q彈得來,內裡包著濃郁的牛肉汁。咬下去一瞬間,肉汁四溢,肉汁在口中爆發出來。
潮汕爆汁手打牛丸
⭐️7. 中國茗茶 香片(每壺)
香片茶茶味清新,可以中和火鍋的油膩感,比起飲汽水更要健康。
香片
⭐️8. 雜果味爆爆珠仙草凍(甜品
這份甜品外觀精緻,呈上時有冰煙,望起瞬間透心涼。這款甜品有西瓜、哈蜜瓜,與仙草的清香非常配合,帶來清新的口感。食完整個人簡直透心涼。
雜果味爆爆珠仙草凍
我最後和男朋友說,下次「去滾」記得叫埋我!
2024-11-24
自助醬料區
去滾咪走雞
配料
皇帝菜
潮汕爆汁手打牛丸
香片
雜果味爆爆珠仙草凍
餐廳裝潢偏古雅,但當中融合了型格的原素。這就是我對這家餐廳的第一印象,型格古風。餐廳的牌匾上面也有一些好有gimmick的字眼,非常有趣。我們選好鍋底和食物就開動了,我們選的都是比較簡單的,想吃一些特別食材都有。🍲鍋底:芫茜皮蛋滑豆腐湯 $138湯底奶白色,芫茜/皮蛋/豆腐是我在外面打邊爐以來,份量給得最大方,吃了好幾轉還有,滑豆腐也名不虛傳,非常滑溜。火鍋料✴️🥩安格斯牛柳粒 $128份量挺多的,牛味非常濃,油脂豐富,入口甘香軟滑。✴️🐔去滾咪走雞(1/4隻)$78份量𣎴多,可能因為是走地雞的緣故,雞皮有點脆脆的,而且雞肉比較爽滑。✴️🫘鮮腐竹 $38爽滑,打邊爐如果有,是我必點的食物,不過不用煮太久,因為好容易溶化掉。✴️🥬芥蘭苗 $55很嫩,不用煮太耐。✴️🍄‍🟫香菇貢丸 (4粒)$48非常爽彈。✴️🧆 爆汁手打牛丸 (4隻)$48爽口彈牙,牛味濃,真爆汁。✴️🧆手工潮汕魚皮餃 (6隻)$38不是很大粒,但是很好吃。✴️🦐鮮蝦餛飩(4隻)$58有原隻鮮蝦肉,很鮮很彈牙。✴️🧆鮮肉韭菜餃 (4隻)$58餃子餡調味很好,不過餃子皮比較鬆散。✴️🦐下面滑 手打蝦滑 $98新鮮蝦滑也加了原隻鮮蝦,我很喜歡。

🍲鍋底:芫茜皮蛋滑豆腐湯 $138
芫茜皮蛋滑豆腐湯

✴️🥩安格斯牛柳粒 $128
🥩安格斯牛柳粒

份量挺多的,牛味非常濃,油脂豐富,入口甘香軟滑。
✴️🐔去滾咪走雞(1/4隻)$78
🐔去滾咪走雞(1/4隻)

鮮腐竹/芥蘭苗

✴️🫘鮮腐竹 $38
✴️🥬芥蘭苗 $55
很嫩,不用煮太耐。
香菇貢丸/爆汁手打牛丸/手工潮汕魚皮餃

✴️🍄‍🟫香菇貢丸 (4粒)$48
非常爽彈。
✴️🧆 爆汁手打牛丸 (4隻)$48
爽口彈牙,牛味濃,真爆汁。
✴️🧆手工潮汕魚皮餃 (6隻)$38
不是很大粒,但是很好吃。
鮮肉韭菜餃/鮮蝦餛飩/下面滑 手打蝦滑

✴️🦐鮮蝦餛飩(4隻)$58
有原隻鮮蝦肉,很鮮很彈牙。
✴️🧆鮮肉韭菜餃 (4隻)$58
餃子餡調味很好,不過餃子皮比較鬆散。
✴️🦐下面滑 手打蝦滑 $98
新鮮蝦滑也加了原隻鮮蝦,我很喜歡。雖然名字有點怪🤣

飲品:
🍹青檸梳打 $38 x 2
青檸梳打

喜歡它甜度很低,梳打氣泡很足,加上青檸,在打邊爐熱辣辣的過程中,一冷一熱非常爽。

總結,“去滾”首先店名已經好開宗明義,裝修又古典中帶着型格,食物也不錯,值得來這裏打邊爐。

芫茜皮蛋滑豆腐湯
🥩安格斯牛柳粒
🐔去滾咪走雞(1/4隻)
鮮腐竹/芥蘭苗
香菇貢丸/爆汁手打牛丸/手工潮汕魚皮餃
鮮肉韭菜餃/鮮蝦餛飩/下面滑 手打蝦滑
青檸梳打
  • 鮮肉韭菜餃/鮮蝦餛飩/下面滑手打蝦滑
2024-12-04 0 浏览
唔滾唔知身體好 🤣Lunch 去滾😆😆一間趣味性嘅餐廳裡面有好多幽默感嘅標語,一幅霓虹燈攪笑嘅鏡畫,輕鬆嘅氣氛,令食客可以開懷大笑😄大吃呀呢度午餐主打台式套餐,擺盤有特色,味道👅仲好好紅燒牛崩砂腩濃湯麵**麵湯底濃郁,紅燒風味獨特。牛崩砂腩鮮嫩多汁,滑順麵條,好適合寒冷嘅天氣,暖心又滿足。牛魔王濃湯麵**濃湯麵湯頭豐富,牛肚、牛筋、牛腱&牛坑腩嘅搭配好夾。肉質鮮嫩,口感層次分明,麵條吸附湯汁,好有口感!
唔滾唔知身體好 🤣Lunch 去滾😆😆一間趣味性嘅餐廳

呢度午餐主打台式套餐,擺盤有特色,味道👅仲好好

紅燒牛崩砂腩濃湯麵**

牛魔王濃湯麵**
2024-12-03 0 浏览
經常光顧的火鍋店推出了期間限定的夏日辣台妹午市套餐裝修充滿玩味,有不同霓虹燈打卡位突顯老香港情懷有卡位、圓枱座位、私人貴賓房,更有露台位多款正宗台灣風味午市定食不僅味道吸引,而且性價比極高紅燒牛崩砂腩濃湯麵肉質軟腍,湯底足料,濃郁香醇宮保雞丁飯咸香麻辣,醬汁微辣,讓人食慾大開套餐均配四款涼拌小菜:青瓜黑木耳、海帶、萵筍及西瓜竹蔗馬蹄水滋潤又清熱,是一年四季皆宜的飲品玻璃樽盛載的可口可樂氣較多,喝起來口感更爽
經常光顧的火鍋店推出了期間限定的夏日辣台妹午市套餐
裝修充滿玩味,有不同霓虹燈打卡位突顯老香港情懷
有卡位、圓枱座位、私人貴賓房,更有露台位
多款正宗台灣風味午市定食不僅味道吸引,而且性價比極高
紅燒牛崩砂腩濃湯麵肉質軟腍,湯底足料,濃郁香醇
紅燒牛崩砂腩濃湯麵
宮保雞丁飯咸香麻辣,醬汁微辣,讓人食慾大開
宮保雞丁飯
套餐均配四款涼拌小菜:青瓜黑木耳、海帶、萵筍及西瓜
涼拌小菜
竹蔗馬蹄水滋潤又清熱,是一年四季皆宜的飲品
竹蔗馬蹄水
玻璃樽盛載的可口可樂氣較多,喝起來口感更爽
可口可樂
2024-12-03
紅燒牛崩砂腩濃湯麵
宮保雞丁飯
涼拌小菜
竹蔗馬蹄水
可口可樂
2024-11-28 75 浏览
這裡的裝潢時尚而不失溫馨,讓人一走進去就感受到滿滿的愉快氛圍。這次的午市套餐讓我驚艷不已。首先品嚐的是 **紅燒牛崩沙腩濃湯**,這道湯濃郁香滑,牛肉燉得酥爛入味,每一口都能感受到肉質的鮮嫩和湯底的香氣。湯中還加入了一些蔬菜,增添了整體的層次感,喝完這碗湯,整個人都暖暖的,非常滿足。**宮保雞丁飯**,這道菜色香味俱全。雞丁煮得恰到好處,外脆內嫩,搭配上辣椒和花生的香味,讓人食欲大增。每一口都是一種享受,飯粒吸收了宮保醬汁的精華,香氣撲鼻,讓人忍不住一口接一口地吃下去。

呢日同朋友去滾🫢 haha 係餐廳名叫「去滾」🤣 我哋Walk in嘅,午市嚟到人唔多,環境好闊落,職員又好友善😆 唔知係咪因為樓上舖所以唔係好多人識呢?🧐 餐廳佈置都幾有氣氛,有啲牌匾、霓虹燈咁樣,應該係想模仿舊香港😆Lunch 大概係$68至$88,我就揀咗紅燒牛坑腩湯麵$68,湯底好香濃,個麵亦都好足料,四碟涼菜都好好食!整體好驚喜🤩 我哋兩個人都有一張大枱,如果大家午餐唔知去邊度食,都推薦嚟試吓😙
2024-09-20
午餐
2024-10-10 821 浏览
店名: 去滾地址: 銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 Midtown 27樓銅鑼灣站 B 出口,行3分鐘環境: 4.5/5價錢: 4/5味道: 4.5/5呢間去滾店舖裝潢本土懷舊風為主題既港式火鍋店🍲,原來晏就推出左多款台式午市湯麵飯套餐🇹🇼!呢度樓層高有景觀🏙、座位闊落~之前黎食晚市火鍋已經回味無窮😋,今次同朋友食晏一樣有驚喜😝!牛魔王濃湯麵 ❤️❤️❤️❤️❤️$88識食一定揀牛魔王🐂,一次過食到牛既4個部位:牛坑腩、牛筋、牛腱、牛肚🤩!牛坑腩、牛腱同牛肚🥩軟腍得黎有咬口、牛筋燉煮後軟嫩有彈性,全部都大大塊又好入味🥰!麵條方面揀左口感順滑既刀削粗麵🥢,搭配住濃湯同冬菇、半熟蛋等配菜,而且套餐仲包四款涼拌小菜同水果🍉,豐富又抵食😝!紅燒牛崩砂腩濃湯麵 ❤️❤️❤️❤️❤️$118崩砂牛腩可謂係牛腩中既極品🐂,通常都係限量發售,好多時想食都賣曬,估唔到可以係度食到😳!崩砂腩屬牛既橫膈膜,筋膜連少少肉,軟腍入味、肥瘦剛好🤩!以濃郁紅燒湯頭燉過後,帶住一股醇厚既牛肉香氣,食落口感一流、有水準👍🏻!呢碗揀左幼麵更掛湯汁🍲,加埋各種配菜同清爽開胃既涼拌小菜🥒,大滿足😋!
店名: 去滾

銅鑼灣站 B 出口,行3分鐘

環境: 4.5/5
價錢: 4/5
味道: 4.5/5

牛魔王濃湯麵 ❤️❤️❤️❤️❤️

紅燒牛崩砂腩濃湯麵 ❤️❤️❤️❤️❤️
2024-10-03 689 浏览
今日約咗朋友喺銅鑼灣shopping順便食埋個晏晝~當四出食之際唔知食咩好發現原來平時我哋去開打邊爐嗰間去滾原來係有下午lunch set🤣🤣所以決定走去試吓平時去打邊爐就打得到今次食lunch都係第一次,一樣有驚喜🤩$78 蒜泥白肉飯蒜泥白肉嘅肉質有彈性之餘唔會太肥。肥瘦適中👍🏻👍🏻$78 台式滷肉飯平時食嘅滷肉飯多數都好油膩,但係今次食呢個完全唔覺得佢油淋淋👍🏻每個套餐都會跟小食~青瓜、木耳、海帶同埋西瓜前菜同飯盒水果都包埋俾你😆重點價錢經濟實惠,一啲都唔貴加上佢嘅裝修打卡一流👍🏻👍🏻

$78 蒜泥白肉飯
蒜泥白肉嘅肉質有彈性之餘唔會太肥。肥瘦適中👍🏻👍🏻
$78 台式滷肉飯

每個套餐都會跟小食~
青瓜、木耳、海帶同埋西瓜
前菜同飯盒水果都包埋俾你😆

重點價錢經濟實惠,一啲都唔貴
加上佢嘅裝修打卡一流👍🏻👍🏻

2024-09-28 823 浏览
✨ 朋友介紹我去滾食午餐,這裡樓層高有景觀,坐位闊落環境很好,晚上食火鍋,聽聞都唔錯。***** ***** ***** ***** ***** 牛魔王濃湯麵(牛肚、牛筋、牛腱、牛坑腩)識食一定揀牛魔王,因為包括了4款牛,牛筋牛腱牛坑腩咬口都很軟腍,而且好入味,好有水準,揀咗手功粗麵底,好👌好食。台式滷肉飯滷肉肥瘦均勻夠入味,飯粒晶瑩,蛋汁撈埋食1流。竹蓆馬蹄水最後同朋友同時都鐘意飲馬蹄水,清甜可口。總括來說,這裏食lunch環境非常好,可以傾偈坐吓休息吓。

***** ***** ***** ***** *****

牛魔王濃湯麵
(牛肚、牛筋、牛腱、牛坑腩)

台式滷肉飯
滷肉肥瘦均勻夠入味,飯粒晶瑩,蛋汁撈埋食1流。

竹蓆馬蹄水
最後同朋友同時都鐘意飲馬蹄水,清甜可口。

總括來說,這裏食lunch環境非常好,可以傾偈坐吓休息吓。
2024-09-25 787 浏览
*/【銅鑼灣🔥去滾 A Smoking Affair】 餐廳環境餐廳入面充滿住古式古香嘅港式風味,有好多唔同嘅港式用詞標語,十分特別,而且環境十分大和空擴🫶🏻✨紅燒牛崩沙腩湯濃麵呢碗紅燒牛崩沙腩湯濃麵真係讓人回味無窮!湯頭濃郁,帶著一股醇厚的牛肉香氣,牛腩燉得軟爛入味,每一啖都能感受到肉汁在口中爆發的感覺🤩🤩🤩麵條吸滿了湯汁,口感滑順,搭配著牛腩一起吃,真係絕配。吃完後,整個人都感覺暖暖的,特別滿足😍😍✨台式奶茶奶茶嘅香氣濃郁,茶味和奶香完美融合,甜度剛剛好,不會過於膩口。每一口都能感受到那種滑順的口感,特別是加了涼粉後,咀嚼的樂趣令人愛不釋手。飲完後,覺得非常之清爽👍🏻👍🏻✨竹蔗馬蹄水竹蔗嘅甜味自然不膩,馬蹄嘅清香更是增添了一份獨特嘅口感。每一口都能感受到那種清涼嘅感覺,特別適合在炎熱天氣飲用🤩🤩
【銅鑼灣🔥去滾 A Smoking Affair】

餐廳環境

✨紅燒牛崩沙腩湯濃麵

✨台式奶茶

✨竹蔗馬蹄水

2024-09-16 742 浏览
同朋友去銅鑼灣食午餐,揀左位於27樓嘅去滾台式麵食,由於餐廳係咁高環境份外開揚,而且裝修都好有特色,坐得好舒服。 本來仲以為去滾只係打邊爐,原來都有定食或湯麵套餐,而且價錢好抵食。湯麵及飯類套餐均配四款涼拌小菜四款涼拌小菜分別是黑木耳、海帶、 螢筍、西瓜,四款都是開胃菜,而且仲好好食。紅燒牛崩砂腩濃湯麵$118紅燒湯底味道香濃,崩砂腩好林仲好入味,除左牛仲有東菇,蛋同菜,非常豐富。牛魔王濃湯面有牛肚,牛筋,牛坑腩,牛腱一碗麵試晒咁多部位,絕對超值,而我揀左粗麵,麵質有咬口,成碗麵我都好鍾意。

湯麵及飯類套餐均配四款涼拌小菜

紅燒牛崩砂腩濃湯麵$118