呢間餐廳晚上提供火鍋 下午則有牛肉麵🐮銅鑼灣灣仔的上班族lunch hour可以一試 價錢都可接受~😋餐廳內部採用落地玻璃設計 ✨空間感覺舒適而寬敞 適合與朋友聚餐👭 夜晚則比較適合家庭聚會啦🙂‍↕️🧑‍🧑‍🧒‍🧒______________________________ (嘢飲需另加)紅燒牛崩沙腩濃湯麵 $118 搭配粗劑和四款涼拌小菜湯底濃郁 牛肉不過不失 與麵條的搭配十分和諧~涼拌小菜的多樣性增添了餐點的層次感 清爽的口感與濃郁的湯麵形成______________________________𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 𝗰𝗵𝗮𝗿𝗴𝗲: ❌𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲: 8/10𝗲𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁: 8.5/10𝘃𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝗼𝗻𝗲𝘆: 7.5/10🖇 銅鑼灣登龍街1號金朝陽中心2期Midtown 17/F
呢間餐廳晚上提供火鍋 下午則有牛肉麵🐮
餐廳內部採用落地玻璃設計 ✨

[lunch set] (嘢飲需另加)
紅燒牛崩沙腩濃湯麵 $118
搭配粗劑和四款涼拌小菜
湯底濃郁 牛肉不過不失
與麵條的搭配十分和諧~

𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 𝗰𝗵𝗮𝗿𝗴𝗲: ❌
𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲: 8/10
𝗲𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁: 8.5/10
𝘃𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝗼𝗻𝗲𝘆: 7.5/10

🖇 銅鑼灣登龍街1號金朝陽中心2期Midtown 17/F
2024-08-26 675 浏览
夏天熱辣辣無胃口,晏晝又唔想食太多嘢。可以去試吓呢間火鍋店新推出午市台灣菜台灣菜套餐。低至$68起 😱 絕對高質抵食。有飯有麵,仲一次過可以試晒多個唔同牛部位。套餐配有開胃前菜以及生果。加$6可以加購汽水類飲品 &加$15 加購竹蔗馬蹄水。紅燒牛崩沙腩濃湯麵,崩沙腩炆到好腍好入味。幼面軟硬適中湯底濃郁。香氣撲鼻,紅燒牛坑腩濃湯麵,牛坑腩入味,入口即溶。最緊要係上菜速度極快喺附近返工可以過嚟食個lunch。
2024-08-20 991 浏览
火鍋店都有得食台灣菜⁉️呢間火鍋店下午推出午市套餐 由$68起🤟🏻套餐以牛為主🐮 牛魔王濃湯粗麵 裏面有齊牛肚牛筋牛坑腩牛腱😍😍喜歡吃牛既你必點👍🏻全部都好入味 而且好嫩 老人家都食到😂 我鍾意食牛腱因為好似入口即熔咁🤗🐮沙茶牛肉飯 超有鑊氣👏🏻👏🏻惹味👍🏻有大排檔味道 牛肉都很多 送飯一流每個午餐有4個配菜 很開胃🤤其中一款係水果🍉可以加錢叫$6汽水 /$15竹蓆馬蹄水我叫左竹蓆馬蹄水 夠味唔甜👍🏻
火鍋店都有得食台灣菜⁉️

每個午餐有4個配菜 很開胃🤤其中一款係水果🍉

可以加錢叫$6汽水 /$15竹蓆馬蹄水
我叫左竹蓆馬蹄水 夠味唔甜👍🏻

2024-08-18 1067 浏览
佔地超大嘅火鍋店🥢午市做台式午餐 晚市做火鍋店營業到凌晨兩點 夜鬼岩晒😎有獨立房間 仲有包房唱K 可以一路食一路唱🎤餐廳室外仲有chill爆場地 可以欣賞維港景色湯底有10幾款選擇 有辣有唔辣我哋揀咗原隻花膠雞燉翅湯 滾起先飲湯 個湯好好飲🥹入面好足料 有花膠、原翅、煲到骨肉分離嘅雞肉加拿大象拔蚌一上枱超霸氣✨可以加Wasabi或青檸汁食 口感爽口新鮮 唔腥👍🏻仲有好過癮嘅金甲脆魚皮🤣個公仔好有趣😂係鹹蛋黃魚皮 超薄脆口感 鹹蛋黃味好濃郁打邊爐唔少得食牛肉🥩肉質軟腍牛味重呢度蔬菜類同菇類可以各自選三款成拼盤 可以食多幾款種類~蝦膠釀油炸鬼如果多人一齊食可以試吓臘味煲仔飯🍚超大煲😳大約四人份量倒入豉油 蔥花 芫荽焗一焗食得 飯粒粒分明好香口最後食埋鮮果涼粉鍋 又係出晒煙超打卡裏面有新鮮哈蜜瓜、西瓜🍉可按喜好加紅豆一齊食
佔地超大嘅火鍋店🥢

午市做台式午餐 晚市做火鍋
營業到凌晨兩點 夜鬼岩晒😎
有獨立房間 仲有包房唱K 可以一路食一路唱🎤

餐廳室外仲有chill爆場地 可以欣賞維港景色
湯底有10幾款選擇 有辣有唔辣

我哋揀咗原隻花膠雞燉翅湯 滾起先飲湯 個湯好好飲🥹
入面好足料 有花膠、原翅、煲到骨肉分離嘅雞肉

加拿大象拔蚌一上枱超霸氣✨

可以加Wasabi或青檸汁食 口感爽口新鮮 唔腥👍🏻
仲有好過癮嘅金甲脆魚皮🤣個公仔好有趣😂
係鹹蛋黃魚皮 超薄脆口感 鹹蛋黃味好濃郁

打邊爐唔少得食牛肉🥩肉質軟腍牛味重
呢度蔬菜類同菇類可以各自選三款成拼盤 可以食多幾款種類~
蝦膠釀油炸鬼

如果多人一齊食可以試吓臘味煲仔飯🍚
超大煲😳大約四人份量

倒入豉油 蔥花 芫荽焗一焗食得 飯粒粒分明好香口

最後食埋鮮果涼粉鍋 又係出晒煙超打卡
裏面有新鮮哈蜜瓜、西瓜🍉可按喜好加紅豆一齊食
2024-08-16 1069 浏览
午餐時段,銅鑼灣登龍街有間火鍋餐廳,午市有台式午餐供應,裝修雅緻,座位舒適。午市套餐有多種選擇,包四式前菜~生果、海帶,青瓜及木耳。🍛台式滷肉飯:半肥瘦的滷肉鋪滿飯面,滷肉濃度適中,沒有太膩感覺,伴飯吃一流。🐮🍜紅燒牛崩砂腩濃湯麵:先呷一口湯,湯頭味道帶桂皮與八角,香氣層次豐富,崩砂牛腩炆得鬆軟,寬條刀削麵掛滿湯汁,口感有彈性。

2024-08-14 576 浏览
夏日熱辣辣 好熱好熱🥵下午飯唔想食太多嘢 可以試吓台式餐廳 平時佢哋晚上做火鍋 下午就有set lunch 期間限定有台式Menu 朋友叫咗個牛魔王濃湯麵而我就叫咗沙茶牛肉飯 成個tray上面擺咗好多唔同嘅食物有啲開胃前菜 例如海帶青瓜木耳濃湯麵用咗刀削麵底有冬菇、糖心蛋、牛腩、牛坑腩同牛筋 真係包羅萬有款式多一次過品嚐晒牛嘅唔同部位!而我個飯就有好多牛肉 份量比較多 濃郁嘅沙茶醬令到牛肉增添風味食完飯之後仲有水果 西瓜好juicy 真係涼透心💌
夏日熱辣辣 好熱好熱🥵
下午飯唔想食太多嘢 可以試吓台式餐廳

平時佢哋晚上做火鍋 下午就有set lunch
期間限定有台式Menu

朋友叫咗個牛魔王濃湯麵
而我就叫咗沙茶牛肉飯
成個tray上面擺咗好多唔同嘅食物

有啲開胃前菜 例如海帶青瓜木耳
濃湯麵用咗刀削麵底有冬菇、糖心蛋、
牛腩、牛坑腩同牛筋
真係包羅萬有款式多

一次過品嚐晒牛嘅唔同部位!
而我個飯就有好多牛肉 份量比較多
濃郁嘅沙茶醬令到牛肉增添風味

食完飯之後仲有水果 西瓜好juicy
真係涼透心💌
2024-07-30
2024-08-12 516 浏览
喺銅鑼灣行完街同個朋友心思思想食牛肉麵,就去咗登龍街呢間餐廳呢度環境好寬敞,有唔少打卡位,位與位之間都有好多空間,坐得好舒服!我同我個friend都各自叫咗一個lunch set,每個lunch set都有四款前菜,包括海帶、青瓜、同西瓜。前菜份量都好足好開胃!紅燒牛崩沙腩濃湯麵 $118湯底調味好有層次,鍾意食辣嘅朋友應該會好開心!牛崩沙腩厚切,啲肉都好夠腍。力削面煙靭爽口!牛魔王濃湯麵 $88湯麵有牛肚、牛筋,牛腱同牛坑腩,尤其鍾意食佢個牛坑腩,好厚切!牛筋都炆得夠腍!去滾 銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown 27樓

紅燒牛崩沙腩濃湯麵 $118

牛魔王濃湯麵 $88

2024-08-08
  • 紅燒牛崩沙腩濃湯麵
  • 牛魔王濃湯麵
2024-08-12 315 浏览
明明去完台灣旅行本應唔想食咁多台灣食物,但係又忍不住比樓下嘅招牌吸引。明明喺銅鑼灣咁多間餐廳咁多食肆,但係都依然比金輝陽中心二期呢個地方樓下嘅一個餐牌吸引着。見到佢嘅紅燒牛肉麵,滷肉飯咁吸引我又懷念住台灣嘅滋味,所以決定幫襯。上到去知道原來呢間係打邊爐嘅地方,午餐都好多人㗎。我深深俾佢嘅牛肉麵同埋滷肉飯吸引,所以每樣一款同朋友share。牛肉麵香濃,睇起上嚟極為吸引,食落去嘅時候突然之間湧入味蕾嘅係好似日式拉麵嘅叉燒質感,但係明明係牛肉點解可以炆到咁腍嘅?牛肉細面都好彈牙,而且有好多款前菜一路食一路解油膩。之後就到滷肉飯,黎到嘅時候俾佢嘅太陽蛋吸引,篤穿咗蛋黃之後撈埋啲滷肉每一啖都有蛋香,而且滷肉飯唔算好油膩食吓食吓唔覺就食晒啦。午餐餐牌裏面都仲有好多款選擇,下次你又可以再揀吓。

上到去知道原來呢間係打邊爐嘅地方,午餐都好多人㗎。

牛肉細面都好彈牙,而且有好多款前菜一路食一路解油膩。

午餐餐牌裏面都仲有好多款選擇,下次你又可以再揀吓。
2024-08-01
2024-08-08 297 浏览
過左港島做野之後,多左跨區飲食😂今日約咗朋友銅鑼灣嘅「去滾」😎入到嚟滿滿嘅香港情懷,霓虹燈招牌、壁畫畫上着旗袍嘅女性、烏籠等等,好有舊時香港嘅氣氛,好適合打卡📸一直以為只系晚市做火鍋,原來午市系做套餐😍 知道後梗系要試啦😋 每份湯麵或飯套餐都配有四款涼拌小菜,今次店家提供萵筍片、海帶、木耳同西瓜小片,睇得出係店家精心挑選用作夏日小菜☺️萵筍片好爽口,好開胃;海帶加咗蒜蓉同白芝麻,好適合夏天清熱氣;木耳加咗少少辣油,好惹味;西瓜雖然細塊,但好清甜🍉 我地每人各嗌一個麵餐紅燒牛崩砂腩濃湯麵🍜揀咗,麵條好滑,好吸收到湯底嘅味道,崩砂腩雖然相對牛腩脂肪較少,但唔會太靭,而且有好濃郁嘅牛味😍😋牛魔王濃湯麵🍜集牛嘅各大部位於一麵,有牛肚、牛筋、牛腱、牛坑腩,啱晒啲有選擇困難症嘅人😂 牛肚夠軟,牛筋略帶彈牙,牛腱嫩滑唔韌,而且手工粗麵厚身,好有口感,吸收晒湯嘅香味😋🤤午餐性價比好高,食物高質仲要好抵食,下次夜晚過嚟滾吓先😉

紅燒牛崩砂腩濃湯麵🍜

牛魔王濃湯麵🍜

午餐性價比好高,食物高質仲要好抵食,下次夜晚過嚟滾吓先😉
2024-08-08 350 浏览
今日係樓下見到SET MENU牌好似幾抵食,於是上去食LUNCH,叫左紅燒牛肉麵,搭配上粗細有致的麵條與大塊牛肉,一碗鮮美多汁的牛肉麵便,牛肉湯頭,相當順口,入口即化的美味,加上以大骨,中藥材等熬製的湯頭,牛肉肉質紮實有嚼勁,麵叫左幼麵,幼麵口感好好! 唔會太硬太淋,口感上軟軟QQ的,彈牙可口,與牛肉麵超級合拍!另外叫左個麻辣牛肉飯,呢個醬汁由老闆親自調研發食譜,辣得來有層次,牛肉選用肥瘦均勻嘅部位,掛滿辣汁也有香料芳郁味,而且濃稠度適中,牛肉就係平時牛肉飯嗰隻,薄切但都幾大塊冇碎濕 濕,肥膏唔會太多,冇雪味/騷味又唔會好韌,有少 少牛脂香,呢個價位質素的確算唔錯,份量亦OK - 整體大碟份量多。
2024-08-05 353 浏览
之前去過打邊爐店內裝修好有特色 食物質素都唔錯但原來佢哋仲有台式午餐系列都好吸引而且性價比都高👍🏻🌟紅燒牛崩沙腩濃湯麵套餐有四款涼拌小菜包括海帶,青瓜,木耳同西瓜🍉涼拌菜最岩夏天食 夠哂開胃!崩沙腩軟腍味香 口感爽中帶軟配上香濃既紅燒湯底💯🌟牛魔王濃湯麵有牛肚,牛筋,牛腱,牛坑腩牛肚滷得夠香夠Q彈牛筋炆得夠腍呈半透明狀 入口即化牛腱油花均勻分 熬煮後軟嫩有層次牛坑腩口感帶嚼勁且牛味夠濃郁可以配粗麵或者幼麵 掛湯力十足👍🏻
之前去過打邊爐
店內裝修好有特色 食物質素都唔錯
但原來佢哋仲有台式午餐系列
都好吸引而且性價比都高👍🏻

🌟紅燒牛崩沙腩濃湯麵
套餐有四款涼拌小菜
包括海帶,青瓜,木耳同西瓜🍉
涼拌菜最岩夏天食 夠哂開胃!
崩沙腩軟腍味香 口感爽中帶軟
配上香濃既紅燒湯底💯

🌟牛魔王濃湯麵
有牛肚,牛筋,牛腱,牛坑腩
牛肚滷得夠香夠Q彈
牛筋炆得夠腍呈半透明狀 入口即化
牛腱油花均勻分 熬煮後軟嫩有層次
牛坑腩口感帶嚼勁且牛味夠濃郁
可以配粗麵或者幼麵 掛湯力十足👍🏻
我係7月12號喺你哋度消費,然後喺你哋露台坐凳勾爛咗我條西褲,當時你哋manager raymond想推卸責任,話本身我哋唔應該出露台因為落雨,跟住我話我哋出去你哋冇阻止,又冇鎖門,又冇話唔坐得,佢跟住知自己講錯野話幫我跟進,最後佢話免費請我同女朋友食一餐當和數。我拒絕跟住佢話會跟住公司程序交俾保險公司索償。之後你哋同事Paul聯絡我話會即刻幫我處理,需時大概兩星期,保險公司會聯絡我。前兩日我打俾佢,佢話保險公司仲未回覆,要我保持耐性,我問佢有冇保險公司電話或者Office員工我可以直接聯絡,同要求佢提供保險公司名稱及已提交相關文件作證。佢堅決拒絕話係機密文件同Office員工會喺星期五前聯絡我。今日下午我WhatsApp佢話仲未收到佢同事聯絡我,跟住佢就話同保險公司同Office商量過可賠償1000 coupon喺佢哋旗下餐廳食用。請問咁同三星期前提供嘅Offer有咩分別?係咪代表你哋依三個星期完全冇做過嘢?只係敷衍我?我要求嘅文件同埋資料點解唔可以俾我?我完全有理由相信你哋完全冇跟進過。同埋保險公司會賠coupon? 我只係想拎返條褲嘅錢,連話實報實銷賠返條褲嘅選擇都冇?!
2024-07-12
2024-08-01 285 浏览
好耐冇同過屋企人食晏,今日約咗佢去銅鑼灣嘅去滾~~~一入到嚟滿滿嘅香港情懷,霓虹燈招牌、壁畫畫上着旗袍嘅女性、鳥籠等等,好有舊時香港嘅氣氛,好適合打卡📸~~~睇吓餐牌,原來呢度晚市做火鍋,午市做套餐🍴每份湯麵或飯套餐都配有四款涼拌小菜,今次店家提供萵筍片、海帶、木耳同西瓜小片,睇得出係店家精心挑選用作夏日小菜☀️~~~萵筍片好爽口,好開胃;海帶加咗蒜蓉同白芝麻,好適合夏天清熱氣;木耳加咗少少辣油,好惹味;西瓜雖然細塊,但好清甜~~~⭐️牛魔王濃湯麵集牛嘅各大部位於一麵,有牛肚、牛筋、牛腱、牛坑腩,啱晒啲有選擇困難症嘅人~~~牛肚夠軟,牛筋略帶彈牙,牛腱嫩滑唔韌,而且比較厚身,好有口感~~~呢度嘅粗麵相對嚟講,煮得比較腍,但能充分吸收到湯嘅香味~~~⭐️紅燒牛崩砂腩濃湯麵揀咗幼麵,麵條好滑,好吸收到湯底嘅味道~~~牛坑腩雖然相對牛腩脂肪較少,但唔會太靭,而且有好濃郁嘅牛味~~~呢度牛嘅份量好多,食完真係好飽🫠~~~溫馨提示:唔鍾意加芫荽嘅朋友,記得落單前同店員講聲❗️唔好好似我咁,要慢慢挑走啲芫荽🌿🥲
好耐冇同過屋企人食晏,今日約咗佢去銅鑼灣嘅去滾
⭐️牛魔王濃湯麵
~~~
呢度嘅粗麵相對嚟講,煮得比較腍,但能充分吸收到湯嘅香味
⭐️紅燒牛崩砂腩濃湯麵
揀咗幼麵,麵條好滑,好吸收到湯底嘅味道
~~~
牛坑腩雖然相對牛腩脂肪較少,但唔會太靭,而且有好濃郁嘅牛味
~~~
呢度牛嘅份量好多,食完真係好飽🫠
2024-07-31 227 浏览
銅鑼灣打邊爐好出名嘅👉🏻去滾,原來除咗打邊爐之外而家午市仲有台式定食一來到餐廳就見到裝修充滿玩味,非常多特色金句😂即刻四圍打吓卡先📸影完先慢慢揀野食😂🍜紅燒牛崩砂腩濃湯麵 粗麵 $118紅燒湯底非常濃郁惹味牛崩砂腩肉質軟腍,牛味香濃粗麵食落幾彈牙真係好有台灣風味🍚台式滷肉飯$78份量非常多滷肉肥瘦比例均勻,食落啖啖油香非常香口惹味撈埋太陽蛋一齊食味道更豐富每個午市定食都有跟四款開胃嘅涼拌小菜午餐性價比好高,食物高質仲要好抵食,下次夜晚過嚟滾吓先😂

🍜紅燒牛崩砂腩濃湯麵 粗麵 $118
紅燒湯底非常濃郁惹味
牛崩砂腩肉質軟腍,牛味香濃
粗麵食落幾彈牙
真係好有台灣風味

🍚台式滷肉飯$78
份量非常多
滷肉肥瘦比例均勻,食落啖啖油香非常香口惹味
撈埋太陽蛋一齊食味道更豐富

每個午市定食都有跟四款開胃嘅涼拌小菜

午餐性價比好高,食物高質仲要好抵食,下次夜晚過嚟滾吓先😂
特色裝修火鍋店推出中午台灣菜定食之前諗唔到夜晚想食咩? 想去打邊爐就會去呢間火鍋一向就非常出色,餐廳位置寬敞,座位舒適,這點也是我很喜愛的。意想不到最近推出了午餐定食午餐主打以台灣牛肉湯麵,另外有宮保雞丁以及蒜泥白肉餐多款選擇。每個定食都有四碟前菜以及水果。涼拌冷盤前菜很驚喜,開胃又好味牛魔王濃湯麵超濃郁的台灣牛肉湯麵牛肚、牛筋、牛腱和牛坑腩鮮嫩美味,口感極佳還可以自由選擇粗麵或者幼麵。蒜泥白肉蒜泥白肉不是巨多紅油的,這點很愛!肉質彈牙有咬口配上特調的醬汁,非常惹味。晚市好食午市都好食 如果喺附近返工不妨一試
特色裝修火鍋店推出中午台灣菜定食

之前諗唔到夜晚想食咩? 想去打邊爐就會去呢間

意想不到最近推出了午餐定食
每個定食都有四碟前菜以及水果。
涼拌冷盤前菜很驚喜,開胃又好味

牛魔王濃湯麵
超濃郁的台灣牛肉湯麵
牛肚、牛筋、牛腱和牛坑腩鮮嫩美味,口感極佳
還可以自由選擇粗麵或者幼麵。

蒜泥白肉
蒜泥白肉不是巨多紅油的,這點很愛!
肉質彈牙有咬口配上特調的醬汁,非常惹味。

晚市好食午市都好食 如果喺附近返工不妨一試

2024-07-22