估唔到今日屋企人竟然話想食壽司🍣而屋企樓下個啲專門店又一般,所以即刻揾下屯門附近會唔會有啲高質啲既外賣舖🥡結果見到呢到門口都幾多人等就入去睇下👀原來都幾多樣化,除左有啲日式料理之外,仲有唔少有名氣既各國零食🥓而我今次仲試埋凍貨撈汁墨魚咀🐙真係勁足料,係我食過最大粒既墨魚咀🤩仲要勁煙韌🌶️係店舖自家製出品。🐒肉鬆壽司💰$6🐒牛油果壽司💰$8🐒北寄貝壽司💰$12🐒特長珍寶蟹棒壽司💰$10🐒火炙芝士玻璃蝦壽司💰$10🐒火炙芝士玉子壽司💰$16🐒腐皮吞拿魚沙律船💰$12🐒腐皮螺肉船💰$12🐒三文魚(4片)💰$40🐒玻璃蝦(6隻)💰$36🐒芝士玉子燒(半份)💰$30🐒撈汁墨魚咀(280g)💰$88。睇翻佢地價錢其實好合理,而特長珍寶蟹棒壽司都只係$10🦀真係好懷疑究竟係咪有賺到錢😂好希望呢啲小店會長做長有,等我地平時都可以支持下

🐒肉鬆壽司💰$6

🐒玻璃蝦(6隻)💰$36

🐒芝士玉子燒(半份)💰$30

🐒撈汁墨魚咀(280g)💰$88

睇翻佢地價錢其實好合理,而特長珍寶蟹棒壽司都只係$10🦀
突然間好想食壽司刺身😝😝 見到屯門景峰輕鐵站隔離有呢間壽司凍肉專門店,過去睇下發現都幾吸引☺️☺️☺️ 食物款式好豐富🥰🥰🥰 有大大個$35拉麵餐牌,非常抵食🤪 不過是日我都係想食壽司刺身多啲,咁佢壽司刺身都唔貴😝😝好值得試下☺️☺️餐廳雖然置有少量立食位,但主打做外賣既,除咗壽司刺身,仲有雞煲羊腩煲盆菜等等,當然仲有凍肉櫃賣凍肉啦🥰🥰 仲有好吸引既各地零食,好似人氣既日本名古屋蝦片和NY Cheese 餅乾都有😙😙 仲有台灣呀香港特色小食醬油🤪🤪🤪我叫咗好多野食,加埋$500都唔洗😍 超級抵😍又好味😀😀希靈魚刺身六片半磅三文魚刺身蟹膏花之戀花之戀腐皮吞拿魚沙律腐皮芝士蟹子腐皮帶子裙邊三色魚生飯(帶子、開赤海蝦、三文魚)五香豬肉乾真心推介呢間壽司凍肉專門店,位置喺景峰輕鐵站隔離,非常方便😉😉叄壽司凍肉專門店 (屯門)屯門青翠徑9號多寶大廈上層34號舖

我叫咗好多野食,加埋$500都唔洗😍 超級抵😍又好味😀😀

希靈魚刺身六片

半磅三文魚刺身

蟹膏花之戀

腐皮吞拿魚沙律
腐皮芝士蟹子
腐皮帶子裙邊

三色魚生飯(帶子、開赤海蝦、三文魚)

五香豬肉乾

壽司凍肉專門店 (屯門)
屯門青翠徑9號多寶大廈上層34號舖
2024-02-03
午餐
今日突然好想食魚生同刺身壽司、收工之後喺附近買外賣返屋企食,間鋪就喺景峰花園輕鐵站對面馬路條食街。🍱雜錦魚生飯 $80四款混合刺身配飯、油甘魚、吞拿魚、三文魚、希靈魚,非常新鮮美味、味道鮮甜,絕對係海鮮控嘅首選、而且價錢都算合理。🍣三文魚腩壽司 、 油甘魚壽司 $80@4油甘魚口係感豐富同味道鮮美既魚類,而三文魚就係一款經典選擇,三文魚腩肉質鮮嫩,同埋加埋酸甜嘅壽司飯,食落好滋味。🌸花之戀 $72呢個價錢相對平易近人,味道亦真係唔錯、面頭鋪滿蟹子、沙律醬魚腩味道好夾,大大粒飽肚之選👍🏻蟹子玉子燒、芝士玉子 -半份@ $30因為兩款都好想試,所以每款就叫咗半份,蟹子同埋玉子燒,味道鮮甜、好好味。而芝士味就濃郁啲、有奶香,特別適合芝士迷。三文魚刺身- 4片 $40每塊都係厚切、呢款三文魚刺身價錢相對平,三文魚新鮮、呢個價錢有呢個質素相當唔錯。整體都唔錯,食物質素可以、落單都可以拎食物都快,有效率!會回頭😗P.S.店舖仲有啲熱食拉麵、便當、海鮮、凍肉同埋雜貨賣👍🏻

🍱雜錦魚生飯 $80

🍣三文魚腩壽司 、 油甘魚壽司 $80@4

🌸花之戀 $72

蟹子玉子燒、芝士玉子 -半份@ $30

而芝士味就濃郁啲、有奶香,特別適合芝士迷。

三文魚刺身- 4片 $40

P.S.店舖仲有啲熱食拉麵、便當、海鮮、凍肉同埋雜貨賣👍🏻
2024-01-31 29 浏览
趁住呢幾日天氣凍咗好多,最啱食羊腩煲. 今次呢間羊腩煲正丫,首先佢非常之方便,可以外賣返屋企慢慢食。我哋叫咗個四人份量嘅一家四口食咗兩晚先食得完。😂首先羊腩煲味道係師傅獨家秘製,同出邊酒樓嘅羊腩煲分別好大。佢個汁大有少少甜味,配上生菜同羊腩簡直一流。羊腩肉又多又淋,食完個人又暖啲,最重要係佢哋嘅羊腩煲無腥味😋另外值得一提嘅係佢嘅筍一啲都唔臭,平時好怕食筍。感覺非常新鮮,同埋超級足料。馬蹄都煮得好腍基本上可以話羊腩煲入邊每一件食材都好入味。可以講話係大滿足,仲有埋Kiana最鍾意食嘅冬菇❤️連Kiana都食到Yeah! 見到佢啲刺身都幾吸引,我哋仲嗌咗四件三文魚腩,同埋蝦。三文魚腩新鮮又肥美完全係高級嘅享受。鮮蝦刺身又大隻又有蝦膏,真係啖啖肉☺️☺️食到好飽好飽😊

外卖自取
日式料理、雞煲、羊腩煲應有盡有👍🏻全部都系外賣自取小店內都有賣唔同既小食/用品辛辣湯拉麵配糖心蛋湯底小辣,拉麵有咬口,糖心蛋系日式拉面既精髓👍🏻配試唔同拉面基本配料,都褂哂湯不過湯底略嫌咸左少少,不過自己加左d水都ok豬軟骨蕃茄湯烏冬蕃茄湯酸酸甜甜,加上兩舊豬軟骨烏冬煙韌👍🏻外賣湯麵都有分湯的 所以都唔洗擔心會淋開心果斑蘭年糕系新年款年糕口味特別 所以忍唔住買黎試下~蒸/煎/炸都得試左蒸!煙煙韌韌👍🏻加上開心果斑斕香氣,清香感覺仲有半份 下次試下煎😎火炙芝士蟹柳壽司火炙三文魚腩壽司火炙牛油赤海蝦壽司飯粒唔會太實 新鮮包起 唔會放左好耐新年限定 仲有好多唔同糕點 盆菜雞煲羊腩煲就要早一日預訂
日式料理、雞煲、羊腩煲應有盡有👍🏻全部都系外賣自取

小店內都有賣唔同既小食/用品

辛辣湯拉麵配糖心蛋

不過湯底略嫌咸左少少,不過自己加左d水都ok

豬軟骨蕃茄湯烏冬
蕃茄湯酸酸甜甜,加上兩舊豬軟骨
烏冬煙韌👍🏻

外賣湯麵都有分湯的 所以都唔洗擔心會淋

開心果斑蘭年糕系新年款
年糕口味特別 所以忍唔住買黎試下~
蒸/煎/炸都得
試左蒸!煙煙韌韌👍🏻加上開心果斑斕香氣,清香感覺
仲有半份 下次試下煎😎

唔會放左好耐

新年限定 仲有好多唔同糕點 盆菜
雞煲羊腩煲就要早一日預訂

2024-01-23 150 浏览
虹橋越黎越多高質既餐廳,今日經過比餐廳門口大大隻達摩吸引左入去,原來除左做餐飲,仲有販售凍肉及不同國家既零食,一鋪多營,非常便利。🔸三文魚及櫻花魷魚 壽司三文魚橙白相間,飽滿油花好誘人,櫻花魷魚彈牙充滿膠質,醋飯冇過酸令到魚生失去鮮味本身好鍾意食稻荷壽司,所以叫左4款唔同口味既試下🔸腐皮帶子裙邊 帶子裙邊有咬口🔸腐皮芝士玉子經過火灸,令到玉子甜味再突出🔸腐皮辣味三文魚 用洋蔥伴三文魚,增加左洋蔥既辛辣,有2種既辣味🔸腐皮吞拿魚沙律吞拿魚沙律同腐皮冇違和感叫左2款花之戀🔸蟹花之戀以花之戀為基礎,再加上蟹膏,為花之戀增加濃郁既蟹香🔸花之戀沙律醬加上蟹籽,三文魚既軟滑加上蟹籽既脆口,係口腔到口感爆發豬先生話我今日可以實現三文魚自由,咁緊係連刺身都唔放過啦~🔸有頭甜蝦(6隻)刺身處理得宜,唔會有雪水,甜蝦肉質細綿、味道甜美🔸三文魚腩(4片)肥美嫩滑,油脂含量高食左咁多生冷野,叫番少少熱食等個肚仔易D消化🔸辛辣湯拉麵加叉燒(3塊)拉麵好抵食呀,如果唔加餸其實只係$35蚊,拉麵爽口彈牙,辛辣湯底越食越辣好過癮,配料充足,加左櫻花蝦增加香氣。叉燒加$20蚊有3塊,而且唔會過實🔸麻醬蟹子沙律$38.0

🔸三文魚及櫻花魷魚 壽司

本身好鍾意食稻荷壽司,所以叫左4款唔同口味既試下
🔸腐皮帶子裙邊
帶子裙邊有咬口
🔸腐皮芝士玉子
經過火灸,令到玉子甜味再突出
🔸腐皮辣味三文魚
 用洋蔥伴三文魚,增加左洋蔥既辛辣,有2種既辣味
🔸腐皮吞拿魚沙律
吞拿魚沙律同腐皮冇違和感

叫左2款花之戀
🔸蟹花之戀
以花之戀為基礎,再加上蟹膏,為花之戀增加濃郁既蟹香
🔸花之戀

豬先生話我今日可以實現三文魚自由,咁緊係連刺身都唔放過啦~
🔸有頭甜蝦(6隻)
刺身處理得宜,唔會有雪水,甜蝦肉質細綿、味道甜美
🔸三文魚腩(4片)
肥美嫩滑,油脂含量高

食左咁多生冷野,叫番少少熱食等個肚仔易D消化
🔸辛辣湯拉麵加叉燒(3塊)

🔸麻醬蟹子沙律$38.00
餐廳好貼心咁分開醬料,係青瓜絲上面鋪滿滿滿既蟹柳絲同蟹籽,每一啖都可以感受到蟹籽既香氣。

雖然餐廳話自己係外賣店,但其實有小量位置可以堂食架~
2024-01-23 26 浏览
景峰站旁邊小食店雖然叫叄壽司,但係唔係剩係得壽司有炸物、拉麵、仲有羊腩煲!另外舖頭裏面仲有啲急凍食物,韓國代購小食喺輕鐵站隔離非常方便,放工叫定外賣返到嚟拎👍🏻今次試咗幾款壽司,全部大件夾抵食最鍾意食炸蝦卷,而且未見過咁大件🥹最鍾意食炸芝士同芝士年糕😋食物種類多,非常適合同朋友屋企人聚會叫外賣!羊腩煲要提前預訂,有二人或四人份量年尾多節日,用嚟做節都一流另外雞煲就可以即日落單,同朋友即興聚會啱晒!
景峰站旁邊小食店
雖然叫叄壽司,但係唔係剩係得壽司
有炸物、拉麵、仲有羊腩煲!
另外舖頭裏面仲有啲急凍食物,韓國代購小食
喺輕鐵站隔離非常方便,放工叫定外賣返到嚟拎👍🏻

今次試咗幾款壽司,全部大件夾抵食
最鍾意食炸蝦卷,而且未見過咁大件🥹
最鍾意食炸芝士同芝士年糕😋
食物種類多,非常適合同朋友屋企人聚會叫外賣!

羊腩煲要提前預訂,有二人或四人份量
年尾多節日,用嚟做節都一流

另外雞煲就可以即日落單,同朋友即興聚會啱晒!
2024-01-23 18 浏览
景峰站旁邊小食店🍣🍜🍛雖然叫叄壽司,但係唔係剩係得壽司有炸物、拉麵、仲有羊腩煲!另外舖頭裏面仲有啲急凍食物,韓國代購小食喺輕鐵站隔離非常方便,放工叫定外賣返到嚟拎👍🏻今次試咗幾款壽司,全部大件夾抵食最鍾意食炸蝦卷,而且未見過咁大件🥹最鍾意食炸芝士同芝士年糕😋食物種類多,非常適合同朋友屋企人聚會叫外賣!羊腩煲要早一日訂購,下次做節可以試吓有二人或四人份量。而雞煲可以即日落單👍🏻👍🏻
景峰站旁邊小食店🍣🍜🍛

雖然叫叄壽司,但係唔係剩係得壽司
有炸物、拉麵、仲有羊腩煲!
另外舖頭裏面仲有啲急凍食物,韓國代購小食
喺輕鐵站隔離非常方便,放工叫定外賣返到嚟拎👍🏻

今次試咗幾款壽司,全部大件夾抵食
最鍾意食炸蝦卷,而且未見過咁大件🥹
最鍾意食炸芝士同芝士年糕😋
食物種類多,非常適合同朋友屋企人聚會叫外賣!

羊腩煲要早一日訂購,下次做節可以試吓
有二人或四人份量。
雞煲可以即日落單👍🏻👍🏻
2024-01-21 108 浏览
今日黎到屯門 朋友話紅橋果邊有間外賣壽司幾吸引 景峰站一出就係啦 今日就一齊買返屋企試試佢😀 餐牌都有好多選擇呀 入面仲有啲刺身 熟食 熱食 飯類 點心 等等 種類有好多呀😬 全部即叫即整👍🏻 炸魷魚鬚 $40隔住個盒都勁香 炸得脆身唔油膩 魷魚爽口成日炸野外賣就驚拎到返屋企會淋哂 呢間店好細心會剪開個角仔比佢地抖氣 讚👍🏻 辣冷麵 $20呢個推👍🏻 冷麵辣辣地加埋青瓜,蟹柳,蟹籽 撈埋一齊好好食😋 同埋份量細細地 唔驚食到勁飽 幾好😬 花之戀 $72大大件好足料🤩 三文魚新鮮又厚身 包得實唔驚一夾就跌哂啲蟹籽出黎😌 壽司我哋揀左都唔少😋 特別推薦係 海膽壽司 鮮甜必食😍 海膽墨魚都好正 墨魚新鮮有咬口 加埋海膽汁😍火炙三文魚都好好食 燒過嘅三文魚係特別香 喜歡芝士可以試埋火炙芝士三文魚 芝士嘅鹹香又係另外一種享受😌 炸豬扒豬骨湯拉麵 $60豬骨湯麵清清地仲有櫻花蝦嘅香味 拉麵有咬口 仲有分湯唔驚啲麵淋晒👍🏻 炸豬扒香脆唔油膩 點埋沙律醬好好食😋 除咗壽司同埋熟食 店舖入邊仲有唔少零食 可以一次過買返屋企食😬 整體嚟講 呢間 叄壽司凍肉專門店 店員服務好 食物質素不錯 即叫即整但又

炸魷魚鬚 $40

壽司
海膽壽司

炸豬扒豬骨湯拉麵 $60
炸豬扒豬骨湯拉麵

整體嚟講 呢間 叄壽司凍肉專門店 店員服務好 食物質素不錯 即叫即整但又唔會等好耐 下次再想食外賣壽司都會嚟搵佢😋
炸魷魚鬚
辣冷麵
海膽壽司
炸豬扒豬骨湯拉麵
2024-01-20 25 浏览
今日原本諗住去屯門虹橋夜市買外賣番屋企食,點知係景峰輕鐵站落車發現對面多寶大廈新開左一間壽司刺身外賣店,就一於試下,鋪名叫叄壽司凍肉專門店。入到鋪裡面仲有凍肉同埋日韓零食代購,外賣食物種類多,有秘制醬料雞煲,雙冬支竹羊腩煲,拉麵,壽司,刺身,炸物。今次叫左腐皮芝士玉子壽司(2件) $40腐皮粟米沙律壽司(2件) $24腐皮帶子裙邊壽司(2件) $24牛油果三文魚卷(6件)$42鯛魚(6片)北寄貝(4片)刺身豬骨湯叉燒糖心蛋烏冬$67等外賣時重比韓國水蜜桃乾$109吸引住,要帶埋佢番屋企整體每樣食物都好足料,味道好食,價錢吾貴,我已訂左盆菜$2288 (15人份量)加$80運費送屯門區,黎緊既家庭聚會唔洗煮餐飽,重要送到黎屋企,真係太好啦

入到鋪裡面仲有凍肉同埋日韓零食代購,
外賣食物種類多,有秘制醬料雞煲,雙冬支竹羊腩煲,拉麵,壽司刺身,炸物。

今次叫左

鯛魚(6片)北寄貝(4片)刺身

豬骨湯叉燒糖心蛋烏冬$67

等外賣時重比韓國水蜜桃乾$109吸引住,要帶埋佢番屋企

2024-01-19 21 浏览
紅橋壽司外賣店極上海膽魚子飯 $188(三文魚x4,海膽×3,二文魚籽)超足料嘅高級魚生飯,厚切三文魚夠肉質靚,海膽好新鮮鮮甜,一啲都唔腥同苦,飯底仲加咗肉鬆襯托埋三文魚籽口感滿分!雜錦魚生飯 $80新鮮嘅雜錦海鮮,有三文魚,油甘魚,每一種魚質口感襯返個飯都有不同嘅風味,性價比都不錯!蟹子沙律 $38開胃前菜點可以少咗沙律,勁多蟹籽加上青瓜沙律菜,仲有額外超多醬料俾你因應自己嘅口味去撈埋一齊,都好貼心!三文魚刺身(4片) $40 / 玻璃蝦刺身(6隻) $36新鮮嘅自選刺身,仲有林林總總好多種類俾你自選拼,大大件新鮮甜味,玻璃蝦刺身爽口彈牙夠晒海洋味!腐皮粟米沙律壽司 $24 / 腐皮帶子裙邊壽司 $24兩款拼搭嘅壽司口味都不錯,用腐皮做壽司船裝住配料,有口感之餘又享受到粟米同裙邊嘅滋味!叄壽司凍肉專門店 (屯門)屯門青翠徑9號多寶大廈上層34號舖
紅橋壽司外賣店

極上海膽魚子飯 $188
(三文魚x4,海膽×3,二文魚籽)

雜錦魚生飯 $80

蟹子沙律 $38

三文魚刺身(4片) $40 / 玻璃蝦刺身(6隻) $36

腐皮粟米沙律壽司 $24 / 腐皮帶子裙邊壽司 $24

壽司凍肉專門店 (屯門)
屯門青翠徑9號多寶大廈上層34號舖
2024-01-17 16 浏览
毒毒其實好多時都鍾意hea係屋企😂外賣拎返屋企就係一個好選擇👍🏻今次呢間外賣店好特別!!!! 佢有好多嘢賣, 乾貨壽司魚生雞煲羊腩煲都有🎉『壽司』有甜蝦、熟蝦、劍魚腩等..整體魚生食得出新鮮唔會乾, 冇問題, 飯就當然唔會係高級壽司店手握個種啦😆不過絕對食得過!!『蔥吞拿魚生飯』HK$65平時少叫, 但見佢幾大盒, 好似幾抵食😄魚味都幾夠, 好送飯!『日式麻醬蟹子沙律』HK$38沙律菜新鮮, 有青瓜絲、蟹柳絲、粟米、生菜絲, 配海量麻醬, 好fresh 嘅感覺!!『咖哩吉列豬扒飯』HK$48始終外賣, 吉列唔係脆身, 但佢係配咖哩汁食, 食落又冇問題, 個咖哩汁夠惹味, 幾好食添!『芝士玉子燒』HK$55橫切面下一層層, 係正宗逐層煎個種. 帶少少甜, 點啲豉油食啱啱好!!°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°叄壽司凍肉專門店📍 屯門青翠徑9號多寶大廈上層34號舖

壽司

『蔥吞拿魚生飯』HK$65

『蔥吞拿魚生飯』

『日式麻醬蟹子沙律』HK$38
『日式麻醬蟹子沙律』

『咖哩吉列豬扒飯』HK$48
『咖哩吉列豬扒飯』

『芝士玉子燒』HK$55
『芝士玉子燒』

壽司凍肉專門店
📍 屯門青翠徑9號多寶大廈上層34號舖
『蔥吞拿魚生飯』
『日式麻醬蟹子沙律』
『咖哩吉列豬扒飯』
『芝士玉子燒』
2024-01-10 28 浏览
今日行過見到新開咗間外賣店,一於試下。位於屯門虹橋,叫叄壽司凍肉專門店。首先係原條鰻魚飯。鰻魚肉質鮮嫩,烤得恰到好處,飯粒香軟,加埋鰻魚醬汁,味道更加突出。每一口都能夠感受到鰻魚嘅豐富口感。再嚟就係佢哋嘅火炙珍寶蟹棒壽司。蟹肉鮮甜多汁,火炙過後更加帶出咗蟹肉嘅香味。如果你鍾意芝士同三文魚,佢哋嘅火炙芝士三文魚壽司都幾好。三文魚鮮美滑嫩,火炙過後芝士融化咗,配合壽司飯一齊食,味道鮮美。值得一讚係壽司飯握得好實,出面好少見。除咗壽司之外,仲試咗佢哋嘅雞軟骨粒,酥脆多汁,食落有啲嚼勁。另外,佢哋嘅拉麵配辛辣湯非常出色,湯底濃郁,配料豐富,一碗食落去真係令人有記憶點。 冇expect 壽司鋪拉麵咁好食,極度推介試下👍👍。最後,佢哋嘅叉燒都絕對值得一試。叉燒肉質鮮嫩多汁,入口即化,肉汁充滿口中。我平時唔中意食拉麵叉燒,但呢個真係好食!

• 辛辣湯拉麵
2024-01-10 18 浏览
屋企附近新開咗呢間壽司凍肉專門店,本身都好鍾意食日本嘢,今日早左收工就過去睇睇有咩好食,鋪頭除左有壽司,刺身,日式小食,凍貨外,仲有拉麵同烏冬,羊腩煲,雞煲,盤菜等等,都幾多元化👍🏻👍🏻今日叫咗四款野食,估唔到外賣小店都做到日式餐廳既質素💫刺身拼盤刺身都幾新鮮,最鍾意三文魚腩同墨魚片,三文魚腩肥美,有香濃嘅三文魚味,墨魚片就有少少黏口又爽口嘅質感,感覺新鮮😋😋💫三色魚生飯有三文魚,帶子同赤海蝦,三文魚嘅質素同刺身嘅一樣,而帶子肉厚又鮮甜,仲有有蟹籽增加嘅口感😚👍🏻💫芝士炸蝦反卷雖然呢個係外賣,返到個炸蝦竟然仲有少少脆,反卷表面仲有燒過既芝士,令味道更豐富💫芝士玉子燒玉子燒既份量幾大下,外面鋪滿燒過嘅芝士,玉子既中間好似仲有融融地既芝士,玉子幾香蛋味又有日式玉子既甜味,再加上芝士鹹香味,味道豐富👍🏻👍🏻
屋企附近新開咗呢間壽司凍肉專門店,本身都好鍾意食日本嘢,今日早左收工就過去睇睇有咩好食,鋪頭除左有壽司刺身,日式小食,凍貨外,仲有拉麵同烏冬,羊腩煲,雞煲,盤菜等等,都幾多元化👍🏻👍🏻

今日叫咗四款野食,估唔到外賣小店都做到日式餐廳既質素

💫刺身拼盤
💫三色魚生飯
💫芝士炸蝦反卷

💫芝士玉子燒
2024-01-09 16 浏览
又話說屯門開咗一間新嘅壽司外賣店,今次就同朋友兩個諗住去試吓,買返屋企慢慢食。舖頭就喺景峰輕鐵站附近,雖然個名叫做凍肉專門店,但其實入邊有多款壽司刺身嘅選擇,同時亦都有一啲飯類同埋拉麵,選擇豐富,唔使驚揀唔啱。另外舖頭亦都有做韓國零食嘅代購,睇啱亦都可以即場買返屋企食!今次我哋嗌咗壽司、刺身、牛油果三文魚青瓜絲沙律、芝士玉子燒同埋豬軟骨飯。先講個沙律,首先沙律同醬係分開上,十分細心。三文魚係切成粒狀,有魚味,同時加埋牛油果,牛油果質地軟滑有調味,加埋蔬菜同麻醬,非常清新可口。份量亦都唔細,食吓都幾飽肚。壽司方面,表現都屬於中上,其中三文魚壽司嘅三文魚,油脂豐富食落好滿足。而同時魚生同飯嘅比例亦都拿捏得相當好,個飯唔會太大舊。另外嘅三文魚沙律洋蔥軍艦亦非常有驚喜,沙文魚加埋洋蔥嘅辛辣味嗰個配搭原來係幾夾。仲有腐皮壽司連埋蛋同埋蟹柳都,又幾好食。小食我哋嗌咗帶子裙邊,口感爽脆,調味適中,佐酒一流。而芝士玉子燒都值得一讚,份量巨型,亦都佈滿咗芝士。蛋味幾出,亦都有昆布嘅甜味。加埋芝士嘅配搭,係唔錯嘅選擇。而刺身方面有希靈魚同埋鯛魚。兩者味道新鮮,亦都唔會太薄,質素相當唔錯。而最後豬軟骨飯,豬

今次我哋嗌咗壽司刺身、牛油果三文魚青瓜絲沙律、芝士玉子燒同埋豬軟骨飯。

牛油果三文魚沙律

洋蔥三文魚軍艦

小食我哋嗌咗帶子裙邊,口感爽脆,調味適中,佐酒一流。
帶子裙帶沙律

芝士玉子燒

刺身

而最後豬軟骨飯,豬軟骨炆得夠入味,轉眼到亦都適中。糖心蛋亦做得唔錯,加埋粒粒嘅珍珠米,認真唔錯。
醬油豬軟骨飯

整體嚟講,呢餐我同朋友都食到好飽。加上其實價錢亦都合理更加可以話係抵食。所以住喺屯門嘅嘅我,下次都會想再去試吓去其他嘅食物。
牛油果三文魚沙律
洋蔥三文魚軍艦