2009-11-25
早幾日放假..好想飲下午茶~所以自己一丁友落左呢間名門讌客諗住試新野同埋影d相返黎比大家睇!2:15pm去到...真係多人多到傻~..一丁友想搭台坐都冇位要等..等左15min見唔係辦法都係買外賣返屋企食算喇!見到隔離有個外賣部~就同佢講要外賣..但係佢話佢淨係做飯!咁我問返個知客係邊度買外賣啦..點知佢又叫我去返外賣部~真係勁無奈囉~搞左陣原來要入去入面收銀到落單..咁好啦~我買左個鳳爪同金牌大拼盤..俾完錢佢叫我等15min..咁我問佢我可唔可以留電話~ok左就打比我黎拎!本來個收銀姐姐話ok嫁..點知隔離有個呀姐聽到即刻"事"佢一聲然後bear住佢..個姐姐即刻醒水轉呔: 哎呀..唔可以嫁! 果一刻真係勁勁無奈x100好..跟住講返野食..個鳳爪ok~唔會過咸!跟住個金牌大拼盤..入面分別有千層糕(x1),蝦餃(x2),燒賣(x2),帶子餃(x2),菠菜餃(x2),什菌餃(x2)不過一打開個盒見到d餃爛晒..開晒口..即刻扣分!千層糕係幾好食既..好鬆軟~蝦餃燒賣都唔差..帶子餃好似食唔到帶子~係一定要讚最好食個菠菜餃..一咬落去勁多菜..係成隻餃滿晒嫁..除左菜..佢入面仲有一
等左15min見唔係辦法都係買外賣返屋企食算喇!
見到隔離有個外賣部~就同佢講要外賣..但係佢話佢淨係做飯!
好..跟住講返野食..個鳳爪ok~唔會過咸!
不過一打開個盒見到d餃爛晒..開晒口..即刻扣分!
千層糕係幾好食既..好鬆軟~
蝦餃燒賣都唔差..帶子餃好似食唔到帶子~
除左菜..佢入面仲有一粒蝦!
另外個什菌餃其實都唔差..個樣係就係衰d同難夾d囉..食齋既呢個餃就岩晒..
總結: 我諗外賣d點心係會衰d嫁喇...不過請真~d用料同味道其實係唔錯既!
如果有時間可以堂食既話~我諗會好好多!