2023-02-09 3198 浏览
1,2星期前book位都好彩book到9位, 今次主題係「星級港式滋味」, 姐係一啲港式食物再加d twist (eg黑松露醬鮮蝦膠煎釀三寶, 咖哩汁鮑魚魚蛋) , 有幾樣食物都幾有驚喜, 整體都值回票價(節錄自官網)由2月6日起至3月31日,咖啡廳將於自助晚餐時段呈獻一系列「星級港式滋味」特色美饌,以矜貴食材重新演繹多款耳熟能詳的經典地道美食,包括懷舊花膠虎蝦乾油渣麵、黑松露醬鮮蝦膠煎釀三寶、咖哩汁鮑魚魚蛋、港式鵝肝醬松露西多士、黑毛豬臘腸及鵝肝潤腸臘味糯米飯及北海道牛奶燕窩蛋撻。一系列港式經典美食,加上海鮮及來自世界各地的特色美饌,你又怎能錯過?環境:五星級酒店, 衞生服務都唔會有咩問題. 拎野食方面都算分得幾清晰, 亦好小出現要排好耐先拎到嘅情況, 坐位都闊落, 每枱都好有私人空間.服務:值得一提嘅係拎野食嗰時自由度都好大, 例如想要走某d配料/要某d部位, 大家可以去explore下野食:海鮮刺身都係一般大路野, 冇生蠔, 都算新鮮, refill得快其他大路野唔逐一介紹-有ham食, 不過都30個月都偏咸-signature肝醬今次係雞肝, 任你cut, 好食-雪榚係自家製,

(節錄自官網)

環境:

服務:

野食:
海鮮

海鮮刺身
都係一般大路野, 冇生蠔, 都算新鮮, refill得快

其他大路野唔逐一介紹
-有ham食, 不過都30個月都偏咸
-signature肝醬今次係雞肝, 任你cut, 好食
-雪榚係自家製, 味道都幾特別, 有咸蛋王肉鬆(真係有肉鬆) / 芒果糯米飯味(真係有糯米飯)
-海南雞飯, 食唔到飯嘅可以走飯, 不過個飯都好好食, 必試之一
-湯方面中式湯係粉葛湯, d粉葛質素幾好, 好飲, 推介
-中湯隔離有龍蝦粥, 好濃蝦味, 仲好足料, 推介
overall我覺我係中上嘅, 主要講下今次主題野食.

黑松露醬鮮蝦膠煎釀三寶
蝦膠煎釀三寶就冇乜特別, 加埋黑松露醬都ok嘅
鮑魚魚蛋

咖哩汁鮑魚魚蛋
食唔出有鮑魚味, 食一粒都夠
黑松露鵝肝甾西多士

港式鵝肝醬松露西多士
呢個有驚喜, 西多士入面係鵝肝醬, 上面再加一片片黑松露同煉奶牛油, 高級版西多士.

油渣麵

懷舊花膠虎蝦乾油渣麵
食到飽去到尾聲先食, 其實都幾好食, 個湯係好濃好creamy嘅豬骨湯, 麵係有d似烏冬嘅麵

推介菜色:
港式鵝肝醬松露西多士, 懷舊花膠虎蝦乾油渣麵, 海南雞飯, 中湯, 龍蝦粥
海南雞飯
  • 懷舊花膠虎蝦乾油渣麵
  • 中湯
  • 龍蝦粥
2023-01-30 2499 浏览
自助餐的價格已經越來越貴, 選擇之前會多看食評, 找間心水餐廳.早一個半月前訂枱, 被安排坐窗邊枱的位置, 雖然可以望到維港景, 但旁邊是一個地盤, 有些少大煞風景, 餐廳內的燈光昏暗, 氣氛很好. 餐廳分開兩個區域, 兩個區域中間有幾級樓梯, 令我每次行過都有些提心吊膽, 尤其是雙手攞住食物, 如果這間餐廳沒有這幾級樓梯會更加好.Cold Cuts & Hams、芝士、“開心果雞肝醬” 好吃 - Hams咸香味及油脂適中, 味道豐富, 不會死鹹;  “開心菓雞肝醬” 有濃郁肝醬味, 我吃了幾轉呢!刺身油甘魚、甜蝦、帶子的味道鮮甜新鮮.涷海鮮外表好像很吸引, 但吃下去沒有什麼味道, 對這個有些失望, 因為我很喜歡吃龍蝦, 但食了一隻已不再吃. 幸好, 這裡的熱葷有熱龍蝦. 熱龍蝦肉質新鮮, 配上醬汁, 炒出來熱辣辣, 很好吃, 而且供應源源不絕, 今晚就靠這味熱龍蝦翻本啦!好吃的熱葷還有 “龍蝦海鮮糙米粥”、“無花果猴頭菇栗子牛蒡煲豬腱燉湯”, 這兩款屬必食菜式. 燒牛燒、烤羊架、片皮鴨、炒辣子雞、黑松露花枝丸及即叫即製天婦羅味道正常、不過不失.海南雞、蒸魚、蒸花枝片、青口, 味道稍為

刺身油甘魚、甜蝦、帶子的味道鮮甜新鮮.

幸好, 這裡的熱葷有

好吃的
熱葷還有 “龍蝦海鮮糙米粥”
、“無花果猴頭菇栗子牛蒡煲豬腱燉湯”, 這兩款屬必食菜式.

海南雞、蒸魚、蒸花枝片、青口, 味道稍為遜色.

比較失望的有
兩款熱食的蝦(燒蝦及蒸蝦), 口感有些“淋”. 更失望的是 “鵝肝多士”, 因我很喜歡吃“鵝肝多士”, 這也是我每次吃自助餐的必吃菜式. 但今次這個鵝肝多士真的令我超級失望, 鵝肝不夠熱, 煎得不夠脆, 多士又不脆, 我也不知是食緊麵包還是多士, 以此級數的酒店來說, 這個真的算是不合格.

甜品款式不是很多, “拿破崙”屬必吃 (如果酥皮的牛油味再重少少我會更加喜歡
), 其他甜品的味道不過不失. 這裡的自家制雪糕/雪葩有些少驚喜. 特別是“芒果糯米飯雪糕”、南瓜雪糕”、64%特濃朱古力雪糕”及“番石榴雪葩”.

人均收費$798+10%, 食物水準不過不失. 而不得不讚的是這裡的服務, 真的提供了五星級酒店應該有的服務, 加上餐廳環境氣氛很好, 令我們用餐期間感覺愉快, 這為不過不失的食物水準挽回不少分數.
2022-12-10
  • 熱龍蝦
  • 龍蝦海鮮糙米粥
2023-01-18 5268 浏览
首先講返上一次食大概3個月前, 個陣同朋友食完真係好興奮~覺得好開心就決定拍拖紀念日黎食BUFFET!!因為除左質素OK之外, 就係好多野食同埋全部都好出色!!在講返今次的用餐體驗之前, 首先都可以讚返一樣野先..佢地的中式粉龍蝦都係KEEP到水準咁好食..亦都係我食左4轉的野食!!而D HAM同CHEESE都係我覺得中上質素的~都係會食完再拎的!!海鮮就不過不失!海南雞都係KEEP到一直的水準同埋個海鮮粥都唔錯的!!甜品亦係不過不失但出色的麵包布甸都係值得試的!!好啦..分享返我覺得KEEP到同值得食的原因後...真係要認真講返我覺得失望的位...上次黎食的時間佢地的鵝肝多士先唔好講味道同配搭, 至少係正常的鵝肝..........................今次.............真係~好失望講真...有鵝肝的BUFFET未試過可以咁差!佢個質地樣貌同口感仲有味道..比牛餐肉更差..><鐘意食鵝肝的我地係好期待的..一陣我會比返之前同今次的鵝肝相大家睇!!!再深一層就係今次的配搭..跟一個超甜藍莓醬好奇怪..不過呢D配搭各有喜好所以唔係之前的焦糖蘋果醬我都
首先講返上一次食大概3個月前, 個陣同朋友食完真係好興奮~
覺得好開心就決定拍拖紀念日黎食BUFFET!!
因為除左質素OK之外, 就係好多野食同埋全部都好出色!!
在講返今次的用餐體驗之前, 首先都可以讚返一樣野先..
甜品亦係不過不失但出色的麵包布甸都係值得試的!!

好啦..分享返我覺得KEEP到同值得食的原因後...
真係要認真講返我覺得失望的位...
上次黎食的時間佢地的鵝肝多士先唔好講味道同配搭,
佢個質地樣貌同口感仲有味道..比牛餐肉更差..><
鐘意食鵝肝的我地係好期待的..
一陣我會比返之前同今次的鵝肝相大家睇!!!
再深一層就係今次的配搭..跟一個超甜藍莓醬好奇怪..
不過呢D配搭各有喜好所以唔係之前的焦糖蘋果醬我都覺得冇問題~
但係個鵝肝...我覺得我寧願你話冇貨唔供應都未必咁失望..
食左半舊就忍唔到...................唔食了
上次黎食的鵝肝:
上次黎食的鵝肝配埋多士及蘋果味的類似焦糖醬
上一次大約3個月前來食BUFFET的鵝肝

今次食BUFFET的鵝肝配藍莓醬:

今次食BUFFET的鵝肝配藍莓醬(因不食包所以走多士)
今次食BUFFET的鵝肝配藍莓醬 - 切開的圖(因不食包所以走多士)
今次食BUFFET的鵝肝
再者今次的刺身感覺同上次亦冇咁新鮮...
同埋環境一D真係好暗的地方(上次光D但係今次位置有D似摸黑晚餐)

唯一仲有可以讚的是佢地送的ANNIVERSARY CAKE..上次我地生日都有..
都係好食的蛋糕~但係因為呢個鵝肝的可怕同冷盤的質素差左都令到未必會再黎~

希望可以正視呢個問題..畢竟即使中立地有講返好的位都好..
亦真心真心~不得不因為鵝肝呢個有D誇張的問題而唔比劣評><!
因為唔係講緊配搭上或煮法的問題可以改善..
是根本的材料的問題.....................奇怪的口感到呢家都記得好清楚!
都希望貴酒店會認真聽取意見..畢竟平日的日子都見到差不多滿座..亦希望你地可以帶回美好回憶比客人~
2023-01-16
庆祝纪念
纪念日
上次黎食的鵝肝配埋多士及蘋果味的類似焦糖醬
上一次大約3個月前來食BUFFET的鵝肝
2023-01-09 4762 浏览
灣仔君悅有兩間自助餐,大堂呢間價錢比起樓上茶園既平少少,但係食物總類反而多啲,個人會覺得更滿足🫣▪️ 自助晚餐💲價錢根據日子有所變動星期一至四 大$748 小$374星期五至日 大$798 小$399頭盤(7/10)👊🏻莎樂美腸、芝士、沙律等,當中開心果鵝肝醬係坊間比較少見既🫢冷盤(6/10)👊🏻龍蝦、龍蝦鉗、長腳蟹、帶子、青口、螺、蝦:唔算係好新鮮,同埋無咩味🤥刺身、壽司(6.5/10)👊🏻三文魚、帶子、甜蝦👎🏻吞拿魚熱葷(7.5/10)👍🏻🌟海南雞:當然要試下呢度既招牌,層皮同埋雞肉的確幾滑身,唯獨係有少少鹹,如果唔係個肚唔爭氣,必定會試埋個油飯😳👍🏻🌟海鮮湯炒龍蝦:熱既比冷既出色得多👍🏻🌟燒西冷:肉質幾軟嫩,牛味香濃👍🏻🌟燒羊架:羊羶味會比較突出🐑👍🏻🌟即炸天婦羅:軟殼蟹、蝦、茄子、南瓜、蕃薯、秋葵等食材提供,點完佢就會即刻炸,然後隔幾分鐘再返去攞,不過其實前後揀嗰啲都係大同小異,但係佢又無派號碼牌,後尾認領嘅時候啲師傅都有啲混亂,勝在個炸漿夠薄脆,唔會話好油膩🍤👊🏻香煎鵝肝:略為乾嚡,唔夠肥美油潤甜品(7/10)👍🏻🌟自家製雪糕:有十幾款口味,推介芒果糯米飯🥭👊🏻蛋糕:綠茶千層酥

▪️ 自助晚餐💲價錢根據日子有所變動

星期一至四 大$748 小$374
星期五至日 大$798 小$399

頭盤(7/10)

冷盤(6/10)

刺身壽司(6.5/10)
👊🏻三文魚、帶子、甜蝦
👎🏻吞拿魚

熱葷(7.5/10)

👍🏻🌟海鮮湯炒龍蝦:熱既比冷既出色得多
👍🏻🌟燒西冷:肉質幾軟嫩,牛味香濃
👍🏻🌟燒羊架:羊羶味會比較突出🐑
👊🏻香煎鵝肝:略為乾嚡,唔夠肥美油潤

甜品(7/10)

👍🏻🌟自家製雪糕:有十幾款口味,推介芒果糯米飯🥭
👊🏻蛋糕:綠茶千層酥都酥脆既,但忌廉有點兒膩
👊🏻杯仔甜品

飲品(6/10)
👊🏻每位包一杯咖啡或茶☕️杯凍檸茶個茶底無咩味🥴
👎🏻自助區有菠蘿冰茶,但都係淡而無味🍍

🔎 整體評分(7/10)
2023-01-02 1723 浏览
走去食咗個中午自助餐5舊半一位,但食物質素真係強差人意!食物選擇小得可憐仲要全部係平價食才。海鮮只有青口、熟蝦、麵包蟹、螺4樣嘢,青口冇味,蝦ok,螺有沙,最大鍋係麵包蟹得返啲蟹身最好味個壳比人攞晒!座左個半鐘,睇見啲員工淨係用隻夾左執右執都唔換過啲新蟹,真係話9之你!日式刺身一睇就知係一早交黎嘅,無論賣相同味道都係百佳級數!壽司更加唔好講!熱食更加把幾火!炆薯仔?炆南瓜?炆紅菜頭?大佬呢啲嘢嚮五星酒店上得枱嘅咩!?啲燒味仲差過嚮街市買,都唔知係邊間超市買返黎?感覺去兩餸飯檔仲吸引,起碼多選擇。仲有一檔車仔麵,湯低都叫ok,但我比5舊半入嚟食個半咸不淡嘅車仔麵!?熱食最好應該係全部食物最好嘅係質素只算合格嘅燒牛肉,但都唔好抱有期望你會覺得好味啲。其他冷盤除左個猪肉卷同啲沙律係要整之外,其他都係即開即食嘅嘢黎。甜品都唔多吸引,攞咗件綠茶西餅入口乾嘅,即係肯定係隔夜貨。個芒果布甸都唔錯,生果新鮮但選擇唔多。最吸引係有即整雞旦仔,入口外脆內軟係甜品中做得最好嘅嘢,但都係嗰句,比五舊水黎食雞旦仔!仲有呢度只提供清水同一杯飲品,係冇飲品bar嘅。而如果佢杯飲品係用個靚啲嘅杯沖比我,我心理上都叫好過啲。但係佢竟然係用一隻茶餐廳用黎比清水嘅玻璃杯沖比我,仲要係hea 沖!大佬你呢間係五星級酒店黎架?我申明我平時都係食開cheap野嘅人黎,絕對唔係腌尖大少,但我可以好付責任咁講,你用一半價錢去一田超市買嘢食可以得到比呢度高300%既滿足享受!最爆係我留意左對面枱有三個鬼佬,入黎攞住隻碟好X無耐咁行足三個圈至攞到一轉野食,食完後就西口西面咁比錢走人!如果呢餐價值係300蚊我都會接受,但呢餐索價高達五舊半,就真係只能用差劣去評價。一間位於香港黃金地段,接待高級外國客嘅酒店,餐廳食物質素竟然係咁差!真係失禮死人!
  • 雞蛋仔
2022-12-31 1476 浏览
上年試Tiffin、今年試Grand Cafe!Tiffin 評價就係貴精不貴多以西式為主、Grand Cafe 就大眾化些,多選擇。凍盤:龍蝦、壽司、刺身、螺、蝦、蟹腳、元貝、蜆、青口、沙律、凍肉、煙三文…熱盤:有中西湯、鵝肝、火雞、煎幾款肉類有蝦/羊/牛/雞翼、燒味檔、焗三文、意大利飯、和牛麵、天婦羅、6-8款熱食。甜品:約十幾款及雪糕。*$798+10%*中銀、恒生、匯豐咭9折
2022-12-27 1090 浏览
Staycation  早餐buffet去得staycation,其中一樣最期待嘅就係早餐buffet !今次去五星級嘅Grand Hyatt,質素一定有保證!一坐低兜個圈先!一開頭嘅都係西式嘅麵包🥯同埋甜點,去到後面先有中式或者熟食食物因為太想快啲食所以就冇影相直接拎!所以建議大家可以兜一轉先食,如果唔係就以為得好少選擇,拎咗杯健康飲品細細杯試吓正正常常因為上網睇過食評,所以就帶咗個雲吞嚟試吓先!雖然好大粒,但係又冇想像中咁好味,因為入面嚕嚕左幾多肥豬肉
Staycation  早餐buffet

今次去五星級嘅Grand Hyatt,質素一定有保證!
早餐
2022-12-09 1434 浏览
今日提早食聖誕節餐, 這是提早2個月前訂位。 餐廳服務員有禮,收碟速度都快。 環境方面燈光比較暗。 枱與枱之間唔算太近。另外今次坐近熱食取餐區, 附近食客都好安靜, 唔太嘈。 取餐時都好有秩序。 員工都有keep住整理取餐枱面。食物方面,熱食質素比較高。 例如: 龍蝦熱食較凍龍蝦出色。 另外, 推介羊架 同 鵝肝,天婦羅即叫即炸。甜品方面, 一定要食拿破崙,其他甜品整體都不錯 👍🏻 。 最後仲有一杯拉花咖啡, 有誠意, 因為唔係好多香港自助餐有。
2022-11-05 2061 浏览
呢度嘅lunch set 都幾多野食最吸引係有自家製雪糕不過突然間想食蛋糕,所以冇叫雪糕🤭麵包同沙律就不過不失啦叫咗黑蒜炒和牛,睇名以為係日式嘅鐵板牛柳粒,黎到原來係中式咁整法,有跟白飯,味道都唔錯,和牛份量都幾多又大大份,一個女仔真係食唔晒甜品都有六七款可以揀,最終叫左opera, 味道都係普普通通啦平日lunch time去可能人太多,都坐得幾滿,所以都幾嘈,服務當然好好,好殷勤,如果環境可以靜少少傾吓計咁就最好啦
呢度嘅lunch set 都幾多野食
最吸引係有自家製雪糕
不過突然間想食蛋糕,所以冇叫雪糕🤭

麵包同沙律就不過不失啦

午餐
2022-10-18 2189 浏览
Signature Hainanese Chicken Rice should be a must eat item if you place a visit at Grand Hyatt.To be very honest, I did not think it was worth the money, but considering all hotels price their Hainanese chicken rice at HKD300 or above, the Grand Cafe's chicken rice has a better quality in terms of flavours, you can taste that the chicken was soaked in chicken broth for a period of time, the rice with chicken fat was fragrant and soup had a herbal touch.But again, HKD310+10% for a chicken rice is

But again, HKD310+10% for a chicken rice is expensive
2022-10-14 8159 浏览
自助晚餐($748/位,另計加一服務費)主食🍔🍝🍲🍛🍣種類:🐧🐧🐧賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧主食主要以中、西、日本菜為主,有常見的海鮮、冷盤、刺身、切扒類、各式中菜小炒、粉麵等。比較特別的有即點即炸的天婦羅,即制片皮鴨,鵝肝多士等,值得一試。味道方面,海鮮、冷盤、刺身都十分新鮮爽甜,長腳蟹十分不錯。熟食類個人推介日式炒和牛粒,外脆內嫩入味十足,必食之選。避風塘炒蟹、上湯龍蝦等熟食海鮮多肉不會只得殼,調味十分到位,不能錯過。甜品🍦🎂🍮🍧🍡種類:🐧🐧賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧甜品種類跟其他酒店相比不算多,只有六款蛋糕、雪糕、布甸和即煎薄餅。味道方面,高度推薦拿破崙蛋糕,酥皮極其鬆化有層次感,忌廉份量剛好不會過甜過膩,令人再三回味。即煎薄餅除非特別要求,否則不會奉上任何醬汁忌廉,務必留意。飲品:🐧飲品只提供一款紅茶供自由添飲,自助餐只免費包括一杯自選餐茶。環境:🐧🐧🐧🐧酒店與會展相鄰,對出一片維多利亞港,絕美景觀透過餐廳的落地玻璃一覽無遺。餐廳座位之間間距寬闊,桌面座位闊落舒適。唯一不太滿意,是每次拿取食物時都必需上落樓級,對長者、行動不便人士不友善。服務:🐧🐧🐧🐧🐧自助食物補充速度理
自助晚餐($748/位,另計加一服務費)

主食🍔🍝🍲🍛🍣

種類:🐧🐧🐧
賣相:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧

味道方面,海鮮、冷盤、刺身都十分新鮮爽甜,長腳蟹十分不錯。

熟食類個人推介日式炒和牛粒,外脆內嫩入味十足,必食之選。

甜品🍦🎂🍮🍧🍡

種類:🐧🐧
賣相:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

即煎薄餅除非特別要求,否則不會奉上任何醬汁忌廉,務必留意。

飲品:🐧

環境:🐧🐧🐧🐧

餐廳座位之間間距寬闊,桌面座位闊落舒適。

服務:🐧🐧🐧🐧🐧

自助食物補充速度理想,即使中、後期時段亦不見空盤。

服務員回收餐盤效率極高,每次離枱後用過的餐盤必定回收了。

服務員態度友善親切,詢問洗手間位置時甚至親身帶路。

慶祝生日可獲贈自家製甜品一份,並附上蠟燭,十分窩心。

用餐時間:🐧🐧🐧🐧🐧

用餐時間為1800至2200, 4小時的時間十分充裕舒適。

🐧❤️結語:雖然食物款式種類不算多,但勝在質素理想,環境氣氛佳,慶祝節日生日良選。

2022-10-10
  • 拿破崙
2022-10-12 1862 浏览
早幾日個weekend同朋友去stacation🥰個plan包左Grand cafe早餐,所以我地決定要早起身優雅地渡過‼️雖然我地以為早但其實都比想像中多人,但幸運的係座位唔少同比較散所以都無咩影響我地個優雅計劃,可以安靜地食下野慢慢傾下計😝食物選擇都頗多,我個人推薦西式糕點類👍🏻乳略應該係自家製因為香濃同感覺好fresh😋當日最好食之星係芒果丹麥酥,酥皮好香牛油味,再加上上面既芒果🥭些少酸甜味作點綴,perfect🌸
早餐
2022-09-07 2560 浏览
前日(5-9-2022 Mon)晏晝,vendor送月餅嚟,睇見個包裝都幾grand,佢係一盒有六個迷你奶黃月餅,我就拎一個返屋企同家人share.因為我唔想放入雪櫃,所以到夜晚我驚唔留得,就先食呢個,睇見顏色雖然唔深,但都深過啱啱食過膳心小館嘅(食評係9月3日刊登嘅呢篇: https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/yeah-%E6%9C%88%E9%A4%85%E8%A6%81%E6%94%B9%E9%80%B2-e4524365),佢嘅香味唔太出,食落,兩者嘅味道都有,但唔太濃亦唔會太甜, ok正常嘅.
迷你奶黃月餅
佢係一盒有六個迷你奶黃月餅,
迷你奶黃月餅
我就拎一個返屋企同家人share.
切開嘅迷你奶黃月餅
2022-09-05
外卖自取
其他
2022-08-28 3708 浏览
grand hyatt 一向高質素,不會令人失望。每一樣食物都有水準;熱葷片皮鴨海南雞龍蝦粥即製天婦羅龍蝦球 (不過少肉)炒和牛鐵板燒煎大蝦鵝肝羊架燒牛肉凍海鮮凍龍蝦長腳蟹腳刺身(非常新鮮)帶子油甘魚三文魚墨魚吞拿魚甜品自家製雪糕各樣凍 餅 (都很出色)生果橙火龍果西柚菠蘿西瓜美中不足之處:冇熱中式糖水有幾級樓梯,對於老人家來說可能不太方便當晚有些掃興,因為後邊枱四位小姐,全程非常嘈吵,後段竟然在自己枱玩:大電視估名!實在是極度打擾其他食客。
grand hyatt 一向高質素,不會令人失望。

每一樣食物都有水準;

熱葷
片皮鴨
海南雞
龍蝦粥
即製天婦羅
龍蝦球 (不過少肉)
炒和牛

燒牛肉

凍海鮮
凍龍蝦
長腳蟹腳

刺身(非常新鮮)
帶子
油甘魚
三文魚
墨魚
吞拿魚

甜品
自家製雪糕
各樣凍 餅 (都很出色)

生果

火龍果
西柚
菠蘿
西瓜

美中不足之處:
冇熱中式糖水
有幾級樓梯,對於老人家來說可能不太方便

實在是極度打擾其他食客。
2022-08-25 2709 浏览
海鮮總類多,而且全部都頗鮮,尤其有蟹鉗同龍蝦,為缺生蠔和蟹蓋較可惜。芝士愛好者推介,blue cheese 好食。另外鵝肝醬味道濃郁,亦有鵝肝多士。熟食味道頗好,特別醬汁用料細心。
開心果鵝肝醬
黑松露芝士意大利飯