2015-11-15 331 浏览
聞説味千拉麵的質素改善了,於是抱著冒險的心態一試。本想點拉麵便算,但看見信用卡優惠的套餐較豐富,所以點了信用卡優惠套餐。先來是沙律,原來所謂的沙律只是中華沙律。顏色比一般吃到的淺。一放進口,吃到的是時間的味道!到底這些中華沙律放了多久!?像放了很久的怪味使我只吃了一口便停手了。拉麵,普通,溏心蛋太鹹小食之一的炸雞翼,炸得太乾了。最令人拍案叫絕的是煎餃子!吃拉麵時看見鄰桌上的煎餃子已心知不妙。到我的那份時,外表溶溶爛爛,還有數隻是燶的,實在使我忍不住要為它留下倩影,放上來分享!若果只叫拉麵,或許這頓飯會好過一點。
聞説味千拉麵的質素改善了,於是抱著冒險的心態一試。

拉麵,普通,溏心蛋太鹹

小食之一的炸雞翼,炸得太乾了。

若果只叫拉麵,或許這頓飯會好過一點。
一年365日3餐都喺街食嘅我,又到左收工嘅覓食時間💪🏼💪🏼已經10點幾喇,又攰又肚仔餓,去左公司附近嘅味千拉麵🇯🇵其實已經多年無食過味千,同朋友仔兩個人入到去睇左一輪餐牌之後,最後都係覺得二人餐最抵食!163蚊有齊兩碗拉麵,兩款小食,仲有飲品!一於就二人餐啦🍴👣本格豚組拉麵濃湯,叉燒唔算厚但肉質嫩口,肥瘦比例啱啱好!麵質軟硬適中❤️全盛拉麵我係貪心的人,當然揀左呢碗餸菜好豐富嘅全盛拉麵啦!有蟹棒,福袋年糕,炸蝦,叉燒。。見到咁多餸都開心!湯底濃厚,油脂分佈剛剛好。。而且粟米粒粒確實係超甜!蟹子沙律同平時食開嘅蟹子沙律差不多,不過勝在蟹柳絲好多!日式秘制炸雞炸雞嘅"炸熟"程度剛剛好,一入口,係脆卜卜嘅咸香。。咬開後,雞肉係嫩嫩的!唔錯提子汁,芒果冰其實我都幾鍾意飲果汁,成日喺街食飯,餐廳嘅飲品都係離不開凍檸茶,凍檸水,凍奶茶。。有杯果汁飲下都叫做特別啲!總結黎講,呢餐真係食到我哋兩個女仔好飽,其實有時放工食飯,填飽個肚都係其次,最開心嘅莫過於係返左一日工,有人陪自己坐低食下飯,傾吓計,開心下,舒緩下!🎏最後朋友用左東亞信用卡買單仲有折,兩個人合共都係$174!抵食🎎

一年365日3餐都喺街食嘅我,又到左收工嘅覓食時間💪🏼💪🏼

已經10點幾喇,又攰又肚仔餓,去左公司附近嘅味千拉麵🇯🇵

本格豚組拉麵

全盛拉麵

蟹子沙律
同平時食開嘅蟹子沙律差不多,不過勝在蟹柳絲好多!
日式秘制炸雞

提子汁,芒果冰

2015-10-22
  • 全盛拉麵
  • 芒果冰
2015-04-30 218 浏览
到味千食拉麵,其實都別無所求吧,就好似快餐店一樣,草草食完就走了那些番下劣評既,其實可以考慮下價錢囉...湯底係味精湯就唔評論了,大家都知道啦,豬軟骨醃得幾滑幾易咬,一咬即化, 要說豬軟骨本身的味道?本身豬軟骨就係食醃料味的...拉麵太稔完全無咬口,其實都唔係新鮮事...糖心蛋不夠糖心,有一部分過熟, 都唔太重要了其實同上面既評語幾近相同,不同只係份量較多,叉燒比部分平價拉麵店好,至少是用日式卷叉燒,60元黎講, 算係合格了
到味千食拉麵,

其實都別無所求吧,

就好似快餐店一樣,

草草食完就走了

那些番下劣評既,

其實可以考慮下價錢囉...
豬軟骨拉麵
湯底係味精湯就唔評論了,

大家都知道啦,

豬軟骨醃得幾滑幾易咬,

一咬即化,

要說豬軟骨本身的味道?

本身豬軟骨就係食醃料味的...

拉麵太稔完全無咬口,

其實都唔係新鮮事...

糖心蛋不夠糖心,

有一部分過熟, 都唔太重要了
相撲手拉麵
其實同上面既評語幾近相同,

不同只係份量較多,

叉燒比部分平價拉麵店好,

至少是用日式卷叉燒,

60元黎講, 算係合格了
题外话/补充资料: 如果你懶又唔想排隊, 漸漸沒落既味千一定係你既首選
2014-11-30 305 浏览
我同男朋友叫咗2個拉面(粟米拉面同吉列豬扒拉面)2個湯底都係冇味既. 吉列豬仲硬個柴. 之後叫咗2個小食(炒雜菜同牛柳粒)炒雜菜又係冇味. 成晚較好既就係個牛柳粒但都麻麻地👎👎👎環境同衛生應該咁多味千最差... 好不乾淨
2014-06-04 409 浏览
叫左:唐揚豆腐,日式手造餃子,九州烏冬,麻辣牛肉拉麵唐揚豆腐:炸得好硬,豆腐唔香又唔滑.個汁比較淡,唔得.日式手造餃子:煎得剛剛好,唔太油,肉香滑入味,皮好脆.九州烏冬:烏冬爽滑唔粉,豬骨湯香濃酥香,蛋好好味,义燒太細仔件但好香好重味,唔錯.麻辣牛肉拉麵:拉麵彈牙幾滑,麻辣牛肉一般,唔太辣,普通.
叫左:唐揚豆腐,日式手造餃子,九州烏冬,麻辣牛肉拉麵
唐揚豆腐:炸得好硬,豆腐唔香又唔滑.個汁比較淡,唔得.

日式手造餃子:煎得剛剛好,唔太油,肉香滑入味,皮好脆.

麻辣牛肉拉麵:拉麵彈牙幾滑,麻辣牛肉一般,唔太辣,普通.
唐揚豆腐
團購
日式手造餃子
九州烏冬
2014-05-22 705 浏览
團購原因走去食.叫左:蒜香豚粒炒飯,日式秘製炸雞,味千拉麵,蒜片牛肉粒蒜香豚粒炒飯連飲品$36:飯炒得好香唔太油,蒜味十足係用蒜片炒,以下午茶來講真係幾大碟.唔錯.日式秘製炸雞$0:團購送嘅,炸雞香脆夠味,點上沙律醬非常好味.味千拉麵連飲品$34:反而這個唔得,拉麵湯底太淡,拉麵太厚粉,麵質唔夠彈牙,义燒算唔錯.一般.蒜片牛肉粒連飲品$32:除蒜香外再加左黑椒,令香味更濃.牛肉粒份量唔小,牛肉好油香夠味,入口唔嚡有口感,醃得好入味.整體唔錯,會再去幫襯.
團購原因走去食.
叫左:蒜香豚粒炒飯,日式秘製炸雞,味千拉麵,蒜片牛肉粒
整體唔錯,會再去幫襯.

蒜香豚粒炒飯
日式秘製炸雞
味千拉麵
蒜片牛肉粒
题外话/补充资料: 因人手不足,待應態度一般.
2014-05-19
$36.10 (下午茶)
用餐优惠
團購