2022-09-18 596 浏览
呢間酒樓帶俾我好多回憶,第一次去既時候會覺得咁高級,如果自己就一定唔會去,之後去慣咗,就無左呢種感覺。呢間茶樓啲茶壺同餐具都好乾淨,給予令人放心使用既感覺。🦆杞子花雕醉乳鴿平時醉雞就聽得多,醉乳鴿就少聽。佢呢啲乳鴿整得幾好食的,有酒香之餘淡淡肉,加了鹽調味,味道不錯。🍳肉鬆蛋煎糯米雞食落有點像平時我哋用雞蛋煎粽的味道咁,再加埋啲肉鬆真係生色不少。🦐金紗米網蝦腸粉口感是先冧,後脆,再軟,一啖入面有三種不同口味,所以我都喜歡叫這個腸粉。🦐味苑蝦餃皇蝦餃都很大粒,有四粒,啲皮好晶凝通透堅韌有咬口,都很好食。♨️潮洲小粉果雖然點心紙話佢係小粉果,但佢嘅體積都唔細既,可以話都幾大粒足料。♨️飽汁叉燒包佢啲叉燒包入面啲叉燒係香香瘦瘦既,夾住好多肥膏個種。♨️迷你珍珠雞雖然佢話迷你,但其實都唔迷你了,是很巨型的珍珠雞,珍珠雞內也十分足料。♨️懷舊街邊豬腸粉上菜時佢係仿照街邊啲豬腸粉咁用塊油紙墊住既,啲腸粉一條條均稱的每條都有啲白芝麻係面,食落充滿米香又彈牙。佢隔離會有甜醬麻醬同埋豉油俾大家點嚟食,如果想更加似街邊啲腸粉,可以將啲醬混哂落去,撈嚟食。🦐和風蝦春卷春卷炸得好香脆,蝦都很彈牙,點喼汁好味。♨️蟹籽燒

🦆杞子花雕醉乳鴿

🍳肉鬆蛋煎糯米雞

🦐金紗米網蝦腸粉

🦐味苑蝦餃皇
蝦餃都很大粒,有四粒,啲皮好晶凝通透堅韌有咬口,都很好食。

♨️潮洲小粉果

♨️飽汁叉燒包
佢啲叉燒包入面啲叉燒係香香瘦瘦既,夾住好多肥膏個種。

♨️迷你珍珠雞

♨️懷舊街邊豬腸粉

🦐和風蝦春卷
春卷炸得好香脆,蝦都很彈牙,點喼汁好味。

♨️蟹籽燒賣皇
一籠有四粒,啲肉同啲蝦都唔錯。

🧄蒜蓉蒸鮮排骨
呢個就略略有啲太鬆,可能鬆肉粉落太多。

🥥椰汁馬豆糕
普通馬豆糕既味道。

🌸杞子桂花糕
有幽香既桂花味,有點像啫喱。

🍍真係菠蘿包
入面真係有菠蘿既,啲皮都幾脆,熱辣辣既都幾新鮮。

🐖蜜汁叉燒皇
味苑嘅燒味係幾出名嘅,佢肥瘦適中,香甜新鮮美味。

🐖蜜汁燒排骨
燒排骨都幾好食,淡淡肉,好香口。

🐎懷舊馬拉糕
呢個馬拉糕好香甜好食😋,熱騰騰的。

🐓雪菜雞絲淮山麵
淮山麵好爽,雞絲都很彈牙,整體有湯都好食。

🫖鐵觀音
好香而不苦澀既茶,真的不錯。

🐖古法山渣咕嚕肉
充滿山渣味既咕嚕肉,酸酸地好開胃。亦都係瘦既,無肥膏。

🐖蜜桃水晶咕嚕肉
呢個有蜜桃味偏甜既咕嚕肉,瘦瘦地,都好食。

♠️山葵咸水角
好香脆的咸水角。

🦐西蘭花帶子炒蝦球
帶子同蝦球都好彈牙,配合啲菇及醬汁,西蘭花都好新鮮好食。

呢間餐館滿載好多回憶,希望呢啲回憶可以永遠保存下去。
2021-10-11 1553 浏览
好朋友移民,臨別前一聚⋯⋯1枱7人,其中3位小朋友所以選擇了這間位於灣仔的中式小菜館!(味道不過不失,勝在合適家庭聚會😌)當晚選了以下菜式…..1)冰鎮义燒皇 -2份2)脆皮燒腩仔 -1 份3)和風海台鮑魚伴豆腐 -7隻4)奇趣鴛鴦咕嚕肉 -1份5)金沙明蝦球 -1份6)味苑燒鵝皇 -半隻7)鮮魚湯唐芹浸翡翠(菜心1份)8)豉油皇龍蘇炒麵 -1份9)絲苗白飯 -1碗飲品:3汔水+3支細啤洒經OpenRice 訂位8折折扣後:$2xxx
好朋友移民,臨別前一聚⋯⋯
(味道不過不失,勝在合適家庭聚會😌)

當晚選了以下菜式…..
1)冰鎮义燒皇 -2份
2)脆皮燒腩仔 -1 份
3)和風海台鮑魚伴豆腐 -7隻
4)奇趣鴛鴦咕嚕肉 -1份
5)金沙明蝦球 -1份
6)味苑燒鵝皇 -半隻
7)鮮魚湯唐芹浸翡翠(菜心1份)
8)豉油皇龍蘇炒麵 -1份

信用卡優惠
  • 金沙明蝦球
  • 海苔鮑魚配炸豆腐
2021-09-22 1057 浏览
認真講,食物係好食,有驚喜,上菜都快,我食點心,可以推介個金紗米網蝦腸粉。但令我忍不住一定要評價既係服務態度,可能假日問題,早上食客不多,所以有四五個姐姐待應企係到吹水,我一路食,每食完一籠,啲姐姐好似搶食咁第一時間搶走我個吉籠,我當初以為咁啱啫,食完第二籠又幾個姐姐鬥快咁,咁我放慢食啦,其實咁多姐姐望住食,好有壓迫感。之後聽到有個姐姐同另一個姐姐講,食咁慢咖,我回應一句做乜咁趕,佢咀苗苗我😑之後我每食完一籠,佢完全問都唔問就拎走我個籠,其實仲有一舊,事關我兩個人食,叫多左野,飽左,所以慢慢食,唉,我打上離呻下啫,紅日假都係想優閒咁飲茶啫。希望餐廳負責人不防教導下前線們。
2021-09-07 1063 浏览
又到星期五揾野食時間,見到呢間主菜餐有7折,所以黎試下,呢間餐廳既環境係比較懷舊,唔算坐到好多枱,不過味道唔錯😆一開波先黎個例牌叉燒,叫左肥叉,佢唔會太肥,肥瘦適中,岩岩好,味道甜甜地,不過例牌份量都幾到,少人既話可以叫小菜既叉燒😎然後係鴛鴦咕嚕肉,有兩隻味,紅少少既有啲微甜,而深色啲既就少少酸,有少少似山渣既感覺,不過絕對係所有人都接受到既程度,外皮脆脆地,值得一試👍主食就叫左海鮮蕃茄湯飯,一開始有啲驚係蕃茄湯底咁,不過佢其實係海鮮湯,入面再有啲蕃茄,個湯幾鮮甜,唔好鹹,如果唔想食咁heavy可以揀呢樣,不過留意返飯麵係無7折😌唔知係一直都有定限時優惠,每人都會送呢個甜品,紅豆糕味道好淡,椰汁馬豆糕相對地就有少少甜味,同時都有豆既咬口,唔算太吸引,不過送既算係咁😗總結黎講,我最欣賞呢間既係佢啲餸味道都唔會太濃味/鹹,有味道得黎清清地🤩不過價錢唔算平,如果正價食都幾貴

2021-08-11 1503 浏览
之前食過一次, 都已經覺得我會再唻, 因為佢比我想像乾淨, 唔會話D碗碟柸崩咗照比客用, 除非係高價D嘅店鋪先唔會咁, 而且佢地服務態度都好, 加上有折咁先抵, 佢亦唔會將貨就價。我都揀咗上次覺得好食嘅菜式比我呢個對食有要求嘅朋友白鳯手爪 – 呢個係佢地店鋪嘅前菜, 食過都想再食, 好淋好香好入味, 仲有D蒜香同辣沙薑豬手 – 呢個個沙薑又入味, 又重薑味, 仲要係淋, 因為通常都非常爽口炸牛坑腩 – 炸漿夠薄, 牛腩又淋唔會韌, 不過今次就肥咗DD黃金蝦 – 呢個個咸蛋黃係好多, 所以對於鐘意蛋黃嘅我好滿足, 我仲可以食3嚿, 不過個蝦今次新鮮度差小小, 佢係彈牙但有小小好似咬落去差小小熟嘅口感, 但你係知佢一定係熟, 上次就比較好D, 不過佢炸得好脆口, 脆漿又唔厚, 都係下次仍會叫唻食海味什菜煲 – 我鐘意佢D餸都夠大碟, 尤其呢個煲, 有時叫親菜都唔明收得唔係平, 但永遠佢個份量都細, 有時真係咁多肉都要叫番碟菜, 但往往唔太夠, 呢個蝦干又大, 又浸得夠時間, 菜嘅種類都係多, 味道又好叉燒皇 – 呢個係最美中不足, 因為佢寫到必食推介咁, 一上到唻都争D燒嘅樣, 食落去麻麻

我都揀咗上次覺得好食嘅菜式比我呢個對食有要求嘅朋友

叉燒皇 – 呢個係最美中不足, 因為佢寫到必食推介咁, 一上到唻都争D燒嘅樣, 食落去麻麻地, 可能係有期望所以係失望, 而且佢唔係平架餐牌上要$168, 佢唔夠叉燒要有嘅蜜汁(唔係話要多, 但佢係唔夠), 而且味道係好普通(又唔明以前媽咪係街市買下都已經好好食, 但而家要揾出名又要貴D先叫做食番以前嘅叉燒味囉.

PS 佢送嘅甜品唔太甜又好食😋
不過整體上, 佢呢間係Good Good, 所以我再會約家人唻食下
2021-06-20 1969 浏览
今日是第一次到餐廳慶祝父親節。可惜,餐廳的服務態度十分差。當甜品到的時候,本人要求女服務員給我一個乾淨的碗因為現有的碗裝滿鹹的食物. 不但她沒有給我一個新的碗,她還向她的同事投訴我給她帶來麻煩。她的服務態度讓我覺得在餐廳裹吃得很不舒服. 服務態度就像一家快餐店但是要收10% 服務費。因此,我強烈不推薦任何人嘗試這家餐廳。

因此,我強烈不推薦任何人嘗試這家餐廳。
2021-06-18 1293 浏览
今日食中午飯,發現呢間酒樓疫情之下仲比其他客人10幾個人坐一張枱,中午食午餐由叫餸到上菜等咗半個鐘,食晏得壹個鐘點等咁耐。見到你枱係得兩三個客,阿姐都唔招呼你,問多兩句就鬧客。其實啲嘢係幾好食,但係真係好受氣。
流沙三小豬 大點幾特別,好可愛,入面蓮蓉唔會好甜,熱辣辣幾好食。蟹籽燒賣皇 精點蝦好大隻,豬肉都好新鮮,食落幾有口感,好想再叫多一籠再食。脆皮燒腩仔 $128/例牌真係好脆皮,而且肉同膏嘅比例幾好,唔會肥膏太多而唔想放落口口。蜜汁叉燒皇 + 清遠走地雞 配米粉叉燒好正,不過唔係半肥瘦叉燒,差咁啲,不過淨係瘦叉都咁好食,半肥瘦應該會更上一層樓。走地雞肉質好有口感,唔會好肥,好好味。紅棗糕好煙韌好有紅棗味,得三舊唔係好夠喉。Overall黎講,比一黎酒樓出色,不過價錢都貴小小,不過比貴小小食好小小都應該姐。
流沙三小豬 大點
幾特別,好可愛,入面蓮蓉唔會好甜,熱辣辣幾好食。

蟹籽燒賣皇 精點
蝦好大隻,豬肉都好新鮮,食落幾有口感,好想再叫多一籠再食。

脆皮燒腩仔 $128/例牌

蜜汁叉燒皇 + 清遠走地雞 配米粉

紅棗糕
好煙韌好有紅棗味,得三舊唔係好夠喉。

2021-06-03
下午茶
肥姑姐飲食推介 - 味苑 - 叉燒腸,蝦餃,燒賣1)環境衛生味苑酒樓設上下兩層,如果冇訂位就會被安排地下用膳,如果一般有訂位就會安排在一樓用膳。就如一般港式茶樓嘅格局乾淨企理,再加上一啲懷舊嘅裝飾元素同埋用上大公雞碗碟,俾人一種番返去60/70年代的老香港感覺。2)食物質數今日肥姑點選了三樣點心,分別係蝦餃燒賣及叉燒腸粉。先講下蝦餃,呢款蝦餃不算皮薄而帶蝦汁,味道亦偏淡。但勝在脹卜卜超多蝦,全無味精,而蝦餃皮亦好煙in 。如果100滿分,我比80分。再講下燒賣,呢個燒賣好好食😋,而燒賣正正係肥姑姐最鍾意嘅點心,呢個燒賣材料有冬菇蝦膠蟹籽肥瘦豬肉,一上枱熱辣辣,肥姑姐忍唔住都即時鯨吞左一粒。食完之後仲諗住再買多一籠燒賣比肥老竇嘆吓。100分滿分,我比100分。最後就係叉燒腸粉(味苑有叉燒,蝦及豬腸粉),因為今日已經點了兩樣蝦類點心,所以最後點左叉燒腸,味苑叉燒腸比一般酒樓略貴,因為每碟只有兩條腸粉,一般酒樓有三條。但勝在腸粉入邊嘅叉燒非常多又好好食,而叉燒不但好淋身而且仲7成瘦3成肥(完全唔係一般酒樓嘅賣剩或者隔夜叉燒)。另外值得一提嘅就係腸粉嘅豉油,唔知點解係有少少蒸魚豉油嘅味道,雖然

燒賣

蝦餃

叉燒腸粉

肥姑姐飲食推介 - 味苑 - 叉燒腸,蝦餃,燒賣

1)環境衛生

2)食物質數
今日肥姑點選了三樣點心,分別係蝦餃燒賣及叉燒腸粉。

最後就係叉燒腸粉(味苑有叉燒,蝦及豬腸粉),因為今日已經點了兩樣蝦類點心,所以最後點左叉燒腸,味苑叉燒腸比一般酒樓略貴,因為每碟只有兩條腸粉,一般酒樓有三條。但勝在腸粉入邊嘅叉燒非常多又好好食,而叉燒不但好淋身而且仲7成瘦3成肥(完全唔係一般酒樓嘅賣剩或者隔夜叉燒)。另外值得一提嘅就係腸粉嘅豉油,唔知點解係有少少蒸魚豉油嘅味道,雖然最初我覺得有啲怪,但當蒸魚豉油同叉燒腸粉遇上之後又好似好夾,所以最尾我都食晒成碟。

我下次會再去試一下甜嘅點心,真人實測完再同大家詳述。

題外話呢間酒樓嘅茶葉真係幾唔錯,今次所點嘅香片茶比我預期中好飲, 所以我一口氣飲咗好多杯。

以我記憶所及我真係冇乜點去過啲高級酒樓,唯一我去過茶葉比較靚嘅酒樓就係翠亨邨,我記得嗰度有馬騮搣同埋碧螺春飲。

3)價格
燒賣HK$37
蝦餃HK$37
叉燒腸粉HK$37
茶錢HK$8
(不設加一服務費,超讚👍)

4)再惠顧指數👉🏻
  • 叉燒
  • 燒鵝
  • 燒腩仔
2021-01-27 2107 浏览
我由細到大,都超鍾意❤️食熱辣辣嘢!尤其對中菜,更加有呢方面嘅執著~味苑呢排推出🥘🔥冬日暖心鍋,滿足哂我嘅需要,等我係屋企,都可以熱辣辣咁嘆住好味菜餚~今次外賣暖心鍋系列,店員會俾埋發熱包,只需將發熱包放在外賣盒中,加室溫水,關蓋10分鐘就完成加熱~期間會有蒸氣,千祈唔好俾小朋友接近呀,以免辣親~~7款鍋物,各有千秋~川味水煮牛肉 $108愛辣之人大推,麻及辣並重,加左蒜蓉,讓味道層次更上一層樓!牛肉好嫩滑,麵筋吸入湯汁,每一啖辣得過癮~秘製酸菜魚 $118呢個魚肉冇骨,岩哂怕魚骨嘅我、呢味餸嘅酸度剛剛好,每一啖都好醒神~魚香茄子海參煲 $128海參又大又厚,大件夾抵食!茄子🍆保留到原色,口感軟糯,配埋醬汁一齊食,真心超送飯🍚🍚🍚台式三杯滑雞球 $98呢個菜好有鑊氣,雞肉超入味!北菰紅燒豆腐 $88紅燒豆腐每個漲卜卜,外皮煎到好香口,入面超級嫩滑,我食到停唔到口~~鮮胡椒牛肋排 $148牛肋排肉質軟嫩,油脂分布剛剛好,配合鮮胡椒粒,讓餸菜開胃又醒神~~一人盆菜 $228 (預早一天預訂)呢個好足料,有鮑魚、髮菜、節瓜釀瑤柱、大蝦🍤等名貴食材~餸菜味道入味,食材新鮮✊✊✊
我由細到大,都超鍾意❤️食熱辣辣嘢!
尤其對中菜,更加有呢方面嘅執著~
味苑呢排推出🥘🔥冬日暖心鍋,
滿足哂我嘅需要,
等我係屋企,
都可以熱辣辣咁嘆住好味菜餚~

今次外賣暖心鍋系列,
店員會俾埋發熱包,
只需將發熱包放在外賣盒中,
加室溫水,關蓋10分鐘就完成加熱~
期間會有蒸氣,
千祈唔好俾小朋友接近呀,
以免辣親~~

7款鍋物,各有千秋~
川味水煮牛肉 $108
愛辣之人大推,麻及辣並重,
加左蒜蓉,讓味道層次更上一層樓!
牛肉好嫩滑,麵筋吸入湯汁,
每一啖辣得過癮~
川味水煮牛肉

秘製酸菜魚 $118
呢個魚肉冇骨,岩哂怕魚骨嘅我、
呢味餸嘅酸度剛剛好,
每一啖都好醒神~
秘製酸菜魚

魚香茄子海參煲 $128
海參又大又厚,大件夾抵食!
茄子🍆保留到原色,
口感軟糯,配埋醬汁一齊食,
真心超送飯🍚🍚🍚
魚香茄子海參煲

台式三杯滑雞球 $98
呢個菜好有鑊氣,
雞肉超入味!

北菰紅燒豆腐 $88
紅燒豆腐每個漲卜卜,
外皮煎到好香口,
入面超級嫩滑,
我食到停唔到口~~
北菰紅燒豆腐

鮮胡椒牛肋排 $148
牛肋排肉質軟嫩,
油脂分布剛剛好,
配合鮮胡椒粒,
讓餸菜開胃又醒神~~
鮮胡椒牛肋排

一人盆菜 $228 (預早一天預訂)
呢個好足料,有鮑魚、髮菜、節瓜釀瑤柱、大蝦🍤等名貴食材~
餸菜味道入味,食材新鮮✊✊✊

• 一人盆菜
2021-01-24 1080 浏览
神奇即熱冬日暖心鍋 呢排天氣太涷,進入了冬眠狀態❄️❄️❄️晚晚外賣返屋企食🍜,要煮熱又要洗番個煲,真係好麻煩⋯⋯比我見到灣仔 #味苑 全新嘅 #冬日暖心鍋 系列 好佩服老板的創意原來將外賣盒加水➕發熱包(味苑貼心提供),幾分鐘就食到熱辣辣嘅的美味菜式,今晚食左🍲川味水煮牛肉 超夠味,正宗川菜口味🍲魚香茄子海參煲 海參超彈牙,淡淡骨膠原我地一家唔使一陣就食光光😂最重要同餐廳食一樣,熱辣辣到出煙,食完成個身暖哂!冬日暖心鍋有七個餸揀,見到有一人盆菜,鮑魚大蝦🦐大大隻,新春時節唔想煮買來應節超方便,反正今年都冇得拜年㗎喇!諗諗吓,去 郊外玩仲可以買個去 野餐 Tim !唔使再食凍冰冰嘅麵包🥯🤣Yummy 仲有好多餸菜揀㗎~
神奇即熱冬日暖心鍋
呢排天氣太涷,進入了冬眠狀態❄️❄️❄️
晚晚外賣返屋企食🍜,要煮熱又要洗番個煲,真係好麻煩⋯⋯
比我見到灣仔 #味苑 全新嘅 #冬日暖心鍋 系列
好佩服老板的創意

🍲川味水煮牛肉 超夠味,正宗川菜口味
🍲魚香茄子海參煲 海參超彈牙,淡淡骨膠原

我地一家唔使一陣就食光光😂

最重要同餐廳食一樣,熱辣辣到出煙,食完成個身暖哂!

仲有好多餸菜揀㗎~
2021-01-23 950 浏览
味苑㷫烚烚直送-冬日暖心鍋 🥘🔥冬天都係鐘意食熱辣辣的美食,無得出街打邊爐,又唔想洗咁多野,去「味苑」既冬日暖心鍋系列既美食就岩曬我地啦!自家暖心鍋系列,唔洗煲水,全是外賣款式,用真材實料,,只要用室温水,放入外賣盒,加入熱包(裡面有)就可以變出滋味暖心菜式,安全又好味!今次我買左「秘製酸菜魚」同「魚香茄子海參煲」,兩款都好好味,每人餸左幾碗飯!食完成個人暖曬,暖到想訓攪...好彩外賣盒超方便,食完唔洗點洗都無問題!以下是自家暖心鍋系列,一共七款!🔥川味水煮牛肉 $108🔥秘製酸菜魚 $118🔥魚香茄子海參煲 $128🔥台式三杯滑雞球 $98🔥北菰紅燒豆腐 $88🔥鮮胡椒牛肋排 $148🔥一人盆菜 $228消費滿$500,港島區免費送貨!歡迎外賣自取🏠味苑 (灣仔店)☎️:28800112🏠:灣仔駱克道128號地下及1樓
味苑㷫烚烚直送-冬日暖心鍋 🥘🔥

以下是自家暖心鍋系列,一共七款!

🔥川味水煮牛肉 $108
🔥秘製酸菜魚 $118
🔥魚香茄子海參煲 $128
🔥台式三杯滑雞球 $98
🔥北菰紅燒豆腐 $88
🔥鮮胡椒牛肋排 $148
🔥一人盆菜 $228

消費滿$500,港島區免費送貨!
歡迎外賣自取

🏠味苑 (灣仔店)
☎️:28800112
🏠:灣仔駱克道128號地下及1樓

2021-01-20 719 浏览
味苑推出【冬日暖心鍋 🥘】 《🧡自家暖心鍋系列🧡》買回家同家人一齊食,最緊唔洗煲水,用室温水倒入盒底,等10分鐘,就可以變出熱辣辣嘅滋味暖心菜式!就係咁神奇🤩係咪好吸引呢🤩 每款都好吸引,今次我買咗「鮮胡椒牛肋排」及 「台式三杯滑雞球」兩款都好正😋食完呢兩款,會再試下其他款式🥘,好好味😋 鮮胡椒牛肋排🐮勁足料,勁入味,肉質唔會韌,肉質嫩滑,每塊都好大塊,醬汁用嚟撈飯仲正;台式三杯滑雞球🐓,醬汁香濃,肉質嫩滑,啖啖肉好味道,連配菜都入哂味,聽到都覺得正呀🤤 【冬日暖心鍋🥘】每款都好足料好正,以下一共有七款💁🏻‍♀️ 🔥川味水煮牛肉 $108🔥秘製酸菜魚 $118🔥魚香茄子海參煲 $128🔥台式三杯滑雞球 $98🔥北菰紅燒豆腐 $88🔥鮮胡椒牛肋排 $148🔥一人盆菜 $228 🏠味苑 (灣仔店)☎️訂購熱線:28800112📍地址:灣仔駱克道128號地下及1樓 消費滿$500,港島區免費送貨🚚外賣自取都得,真係勁方便🥡
味苑推出【冬日暖心鍋 🥘】

《🧡自家暖心鍋系列🧡》

【冬日暖心鍋🥘】每款都好足料好正,以下一共有七款💁🏻‍♀️

🔥川味水煮牛肉 $108
🔥秘製酸菜魚 $118
🔥魚香茄子海參煲 $128
🔥台式三杯滑雞球 $98
🔥北菰紅燒豆腐 $88
🔥鮮胡椒牛肋排 $148
🔥一人盆菜 $228

🏠味苑 (灣仔店)
☎️訂購熱線:28800112
📍地址:灣仔駱克道128號地下及1樓

消費滿$500,港島區免費送貨🚚
外賣自取都得,真係勁方便🥡
2021-01-15
2021-01-17 570 浏览
即熱星級外賣🥡冬天野餐都唔怕~冬天凍冰冰,買外賣返屋企食/加料,返到屋企已經凍晒又要翻熱🤔都幾麻煩;見味苑出咗全新嘅 #冬日暖心鍋系列 ,唔洗翻熱,只需普通室溫水➕發熱包(隨餐附送)價錢都唔貴,賣相靚仔一人盆菜 (有齊蠔豉鮑魚鵝掌髮菜)津菜底,湯汁濃縮,夠晒貴格,足料星級之選魚香茄子海參煲送飯無得彈,鹹魚香夠惹味,又唔會過鹹,海參口感好好,大方得體秘製酸菜魚魚肉鮮甜,啖啖肉足料,湯底酸味好開胃北菰紅燒豆腐豆腐入口軟綿綿暖入心,冬菇炆得好香
即熱星級外賣🥡冬天野餐都唔怕~

一人盆菜 (有齊蠔豉鮑魚鵝掌髮菜)
津菜底,湯汁濃縮,夠晒貴格,足料星級之選

魚香茄子海參煲

秘製酸菜魚
魚肉鮮甜,啖啖肉足料,湯底酸味好開胃

北菰紅燒豆腐
豆腐入口軟綿綿暖入心,冬菇炆得好香
酸菜魚
紅燒豆腐
酸菜魚
紅燒豆腐
2020-12-06 822 浏览
冇工人都有咁豐富餸菜 🤩杞子花雕醉乳鴿 (淡淡的酒味)藥饍羊腩煲 (羊腩新鮮)蜜汁欖角牙籤骨 (味道好, 肉又諗)七味魷魚鬚 (送酒最正)密桃水晶咕嚕肉(外面脆身)生煎手探朵咸魚蓉肉餅 (好味到食唔停)孜然牛肉炒菜遠 (牛肉入味菜啱啱好)入得廚房, 出得廳堂💃🏻....全靠外賣😆超美味小菜😋😋😋😋😋去過這間餐廳幾次, 每次都好有水準👍🏻知道佢而家做外送, 立刻試吓 👏🏻我WhatsApp落單, 回覆都算快, 早10分鐘送到, 整體來說, 性價比高! 下次再試其他小菜!
冇工人都有咁豐富餸菜 🤩

杞子花雕醉乳鴿 (淡淡的酒味)
藥饍羊腩煲 (羊腩新鮮)
蜜汁欖角牙籤骨 (味道好, 肉又諗)
七味魷魚鬚 (送酒最正)
密桃水晶咕嚕肉(外面脆身)
生煎手探朵咸魚蓉肉餅 (好味到食唔停)
孜然牛肉炒菜遠 (牛肉入味菜啱啱好)

入得廚房, 出得廳堂💃🏻....全靠外賣😆

外卖送餐