2023-12-14
今日同老公黎到荃灣廣場頂樓嘅日式燒肉店《和牛燒肉一郎》,Lunch set 都有10款,今日就揀左〈 特選燒肉拼盤 〉同〈特選牛肋肉 〉,Lunch set 有100g肉同200g肉嘅套餐選擇,價錢由$48-$298 都有,套餐除左肉仲有泡菜、飯、湯,我地加左$20有沙律吧同無限暢飲,沙律有8款蔬菜配搭5款沙律汁可以選擇,令外我未試過有放題會提供11款茶葉架😍食得太飽就啱晒啦,佢哋另設有無限甜品,雪櫃入邊提供嘅雪條唔求其架,我喺超市買都要40至$50一盒架,呢個絕對係有誠意嘅無限追加。餐廳另一個特色就係火車送餐,不過呢個放題先有架,不過lunch set 都唔會失望,因為佢哋嘅擺盤好靚,所以都值得一試🥢特選燒肉拼盤特選牛里脊・豚肋肉・雞腿肉特選牛里脊,肉質細嫩,每一塊都帶有自然的甜味,經過火烤之後繼續保持鮮嫩豚肋肉豬肉紋理分明,瘦肉同油花嘅比例拿捏得好好,豐富嘅油脂喺口中散開,帶有淡淡嘅豬油香雞腿肉嘅鮮味,燒完之後保持左雞肉嘅鮮嫩同原汁原味🥢特選牛肋肉特選牛肋肉每片肉都整齊排列,肉質細嫩,繁複嘅紋理清晰可見,迅速將牛肋肉烤得微焦微香,烤至微焦嘅外皮保持左肉質嘅鮮嫩,而嚼勁十足嘅口感
🥢特選燒肉拼盤
特選牛里脊・豚肋肉・雞腿肉
雞腿肉嘅鮮味,燒完之後保持左雞肉嘅鮮嫩同原汁原味
🥢特選牛肋肉