餐厅: 和牛燒肉一郎 (荃灣廣場)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
今晚想嚟一場真正嘅日式燒肉盛宴,所以我哋就嚟咗位於荃灣嘅和牛燒肉一郎食晚餐啦!🚀🐂 黑毛和牛4款(肉眼,牛肋肉,肩胛肉,一口牛) ⭐️頭盤有一大份黑毛和牛,真係無得頂。肉眼滑嫩、牛肋肉入口香滑、肩胛肉鮮味十足、一口牛啖啖肉香,每一款黑毛和牛都唔同風味 全部都可以一試🍖 **2色蔥花牛舌(鹽味) ⭐️**首先試下呢個2色蔥花牛舌,真係好好食🤗 兩種蔥花嘅香味配上鹽味嘅牛舌,簡直係絕配,牛舌嫩滑多汁😋🦑 **原隻魷魚筒 ⭐️**接住就嚟個原隻魷魚筒 鮮味夠🤤 外脆內嫩入口彈牙有嚼口,配埋特製嘅醬汁 推介🐟 **多春魚 ⭐️**然後必定要試嘅係多春魚,一燒出嚟已經聞到陣陣香味,每一條都炸得金黃酥脆,內裡嘅魚籽竟然係爆漿嘅 食得超爽🍣 **生牛肉壽司 ⭐️**生牛肉壽司亦都係一大亮點。薄切嘅生牛肉嫩滑,肉味超濃 一口一個,好滿足!😚🍍 **菠蘿 ⭐️**燒肉中途燒菠蘿就最啱解膩燒菠蘿香甜多汁,燒到外面焦香 正總括嚟講,無論食物質素定款式都有驚喜。🤩荃灣有間真係可以滿足燒肉慾,會推薦!👍

🐂 黑毛和牛4款(肉眼,牛肋肉,肩胛肉,一口牛) ⭐️

🍖 **2色蔥花牛舌(鹽味) ⭐️**

🦑 **原隻魷魚筒 ⭐️**
接住就嚟個原隻魷魚筒 鮮味夠🤤 外脆內嫩
入口彈牙有嚼口,配埋特製嘅醬汁 推介

🐟 **多春魚 ⭐️**

🍣 **生牛肉壽司 ⭐️**

🍍 **菠蘿 ⭐️**
燒肉中途燒菠蘿就最啱解膩
燒菠蘿香甜多汁,燒到外面焦香 正

總括嚟講,無論食物質素定款式都有驚喜。
🤩荃灣有間真係可以滿足燒肉慾,會推薦!👍

2024-08-18 638 浏览
老闆今日生日,話全公司員工提早放工,仲請我哋去食餐好嘅,慶祝吓🎉我哋提議去荃灣嘅【和牛燒肉一郎】食放題,老闆聽完覺得提議唔錯,就應承咗!我哋叫咗最吸引嘅19款日本黑毛和牛套餐,每一樣都好好味啊😋頭盤送左一份極稀有嘅極上夏多布里昂擺盤好特別,仲畀咗一份特制醬汁撈埋一齊燒,配埋一齊食味道真係好正!仲有黑毛和牛六款係最經典嘅菜式!每一款牛肉都好新鮮,燒起嚟真係好香啊!黑毛和牛肉眼係最令我驚艷嘅牛肉部位!咬落去可以食到牛肉本身嘅甜味,一碟都唔夠我哋食!黑毛和牛西冷份量好足,油脂分佈均勻,每一啖都食得好滿足!我哋食飽仲同老闆飲咗啲酒。老闆仲好開心,話自己第一次食生日大餐食得咁爽!仲多謝我哋😝

我哋叫咗最吸引嘅19款日本黑毛和牛套餐,每一樣都好好味啊😋

黑毛和牛西冷份量好足,油脂分佈均勻,每一啖都食得好滿足!

試完荃灣嘅『和牛燒肉一郎』之後,我真心推薦呢間餐廳。新鮮嘅食材,配埋精湛嘅烹調方式,呢 間日式燒肉店提供嘅唔單止係美食,而係一種饗宴!🐂黑毛和牛4款(肉眼,牛肋肉,肩胛肉,一口牛)🐄首先,黑毛和牛四款肉類——肉眼、牛肋肉、肩胛肉,一口牛,都係高質之選。每一款都係肉香四 溢,令人難以抗拒。🥩黑毛和牛牛肉角切(一口牛)🥩最後,黑毛和牛牛肉角切(一口牛)更加係必試之一。呢款牛肉切得啱啱好,肉質嫩滑,入口滿滿嘅 牛味真係令人難以忘懷🥩M9 薄炙牛里脊肉🥩要推薦嘅就係佢哋嘅招牌 - M9 薄炙牛里脊肉。牛肉鮮嫩多汁,每一口都係入口即化,絕對係一種 極致嘅享受。🐟多春魚🐟佢哋嘅多春魚亦係值得一試,外皮烤到焦香,內裡鮮嫩,魚子更係豐富飽滿,一咬開就迸發出嘅美 味,真係令人回味無窮👅薄灸蔥花牛舌(鹽味)👅至於薄灸蔥花牛舌(鹽味),真係唔得唔試。牛舌嘅香口嫩滑,配上鹽味同蔥花,味道層次感豐富, 係唔少燒肉愛好者嘅最愛。位於荃灣嘅『和牛燒肉一郎』,鍾意日式燒肉放題嘅你,一定要來試試。

🐂黑毛和牛4款(肉眼,牛肋肉,肩胛肉,一口牛)🐄

🥩黑毛和牛牛肉角切(一口牛)🥩

🥩M9 薄炙牛里脊肉🥩

🐟多春魚🐟

👅薄灸蔥花牛舌(鹽味)👅

今日同家人嚟咗呢間位於荃灣廣場嘅和牛燒肉一郎食晚餐。我哋三個人揀咗近飲品區嘅位。呢度仲有VIP房,如果人多嘅話可以包廂。餐廳環境乾淨舒適,中間有條路軌,專門俾送餐車自動送餐。呢度嘅主角係唔同價位嘅日本和牛放題任食套餐,除咗多款飲品,仲有自助Bar,沙律、汽水、甜品任食!三人決定嚟個任性消費,日本和牛燒肉F套餐。🤗呢個套餐包左極上夏多布里昂,黑毛和牛六款,海鮮就有甲羅燒、特大帆立貝、特大越南大虎蝦各一份。特別吸引嘅黑毛和牛六款都係精選嘅肉眼、肩胛肉、一口牛、三角腹肉、牛肋肉、牛肋條。一個套餐就足夠試到唔同部位,呢個套餐真係超值。極上夏多布里昂本身肉質好軟滑,最重要係脂肪均勻,入口唔油膩。稍為提一提,呢個係好珍貴嘅菲力中心特別部位,極稀少。其他精選肉款都好軟嫩好食,每一口都食得好滿足。跟住點左好多野食,最後嚟埋個雪糕完美句點~🍦

昨晚約咗好耐冇見嘅姐妹去荃灣睇戲,睇完戲之後我哋去咗間【和牛一郎燒肉】享用我哋嘅美味晚餐。餐廳嘅裝潢好精緻,燈光明亮,座位都好寬敞,坐得好舒服。最後,我哋揀咗【S2】配套,100分鐘入面可以品嘗到97道美食,Bar台提供無限量嘅飲品、沙律、甜品,真係物超所值!2色蔥花牛舌(鹽味)牛舌嫩滑多汁,唔會有腥味,食多幾盤都冇問題。蔥嘅清香同牛舌嘅肉搭配埋一齊,令人垂涎三尺。辣味增醬【牛五花】切得薄薄嘅牛五花,用辣味增醬腌制過,提升咗成個牛五花嘅口感,食落去唇齒留香!香草雞頸肉🍗香草嘅腌制配埋呢個鮮嫩嘅雞肉,簡直令人慾罷不能。雞頸肉咬落去鮮嫩多汁,充滿咗成個口腔。宮崎南蠻炸雞卷雞肉炸到金黃酥脆,配埋南蠻醬,每一口都令人回味無窮。快啲嚟體驗呢個令人垂涎欲滴又可以食到飽嘅和牛放題啦!呢度唔止有無限量供應嘅美食,仲有舒適嘅用餐環境同埋服務員貼心嘅服務。帶埋你嘅家人朋友,一齊嚟享受吧!
2色蔥花牛舌(鹽味)

香草雞頸肉🍗

2024-08-06 1453 浏览
今日係朋友生日,約咗佢去荃灣行街,打算食buffet慶祝一下。入到餐廳真係令人眼前一亮,呢間餐廳係以列車主題為特色嘅燒肉放題餐廳,座位非常寬敞,好舒服。餐廳中間仲有條軌道,轉門係用嚟自動送餐嘅,對我哋嚟講非常特別。Menu入面有好多食物選擇,最後我哋揀咗F套餐。黑毛和牛六款入面包括咗肉眼、肩胛肉、一口牛、三角腹肉、牛肋肉同埋牛肋條。牛肉嘅質感非常細緻,入口即化;肩胛肉鮮嫩多汁,一口咬落去,濃郁嘅肉汁充滿成個口腔。肉眼嘅部分呢,肥肉分佈均勻,提升咗整體嘅味覺享受,真係令人回味無窮!極上夏多布里昂🥩肉質非常軟滑,脂肪分佈均勻,好食到停唔到口啊!入口唔會太膩,食落去好香滑🐂2色蔥花牛舌(鹽味)呢個係我第一次食牛舌,係我可以接受嘅味道。牛舌嫩滑多汁,有一定嘅嚼勁,兩個字:好食!青蔥配搭牛舌真係絕配!🐂生牛拖羅刺身和牛刺身真係入口即化,嫩而肥美,一份總共有8片,刺身嘅薄切令到口感更加輕盈,唔會有咀嚼嘅負擔。特大越南大虎蝦🦐烤起來嘅蝦肉依然嫩滑多汁,食完真係唇齒留香。餐廳仲設有自助bar,大家可以隨意揀沙律、飲品同甜品等慢慢返到座位享用。推薦大家可以嚟試下!
極上夏多布里昂🥩
🐂2色蔥花牛舌(鹽味)
🐂生牛拖羅刺身
特大越南大虎蝦🦐
烤起來嘅蝦肉依然嫩滑多汁,食完真係唇齒留香。
2024-08-03 1366 浏览
前幾日,我同朋友約咗去荃灣和牛燒肉一郎,呢間自助餐餐廳係佢介紹嘅,主打日本菜、燒烤、烤肉,環境好舒服。我哋兩個都好鍾意食牛肉,所以點咗set D,入面包含咗四款黑毛和牛:肉眼、牛肋肉、肩胛肉、一口牛。肉眼多汁嫩滑,脂肪均勻;肩胛肉嘅肉質比較緊實,但仲係好嫩滑;一口牛切成細容易咬除咗牛肉,我哋仲攞咗啲海鮮,有原只魷魚筒、青口、鮮蝦。魷魚好新鮮,烤咗之後好鮮甜,冇腥味;青口嘅口感好Q彈,帶有濃郁嘅海鮮鮮味🦐🦑新鮮嘅生牛肉放喺壽司飯上,再沾上wasabi一齊食,真係好味。肉質非常嫩滑,同酸甜嘅壽司飯係絕配。我哋仲特別攞咗石鍋牛肉飯,入面有醃製過嘅牛肉同多種新鮮嘅蔬菜,加上生蛋黃撈埋一齊食,唔止口感豐富,各方面嘅營養都好豐富。其中,黑毛和牛牛里脊係我朋友最鍾意嘅,被視為高級牛肉。就算烤咗,肉質仲係保持多汁,仲好細膩👍🏻朋友介紹嘅呢間餐廳真係唔錯,下次仲可以再嚟。如果你都想試嘅話,呢間餐廳值得一試🤤🤤

2024-07-30 1377 浏览
好耐冇食燒烤,諗住帶妹妹出街食燒烤。妹妹會考考到唔錯嘅成績返嚟,諗住可以帶佢燒嘢食食獎勵吓佢。荃灣搵到呢間和牛燒肉一郎,有和牛放題食,食材睇落好高級,就決定喺度同妹妹食飯。 呢度任食嘅選擇好多,叫咗放題Set E,呢個真係好抵食!我哋叫咗店員推介嘅鹽味色蔥花牛舌,牛肉醃得好入味,仲帶有蔥花嘅香味,我同妹妹都好鍾意。仲有味醂魚乾好新鮮,仲脆卜卜,好開胃啊! 兩個生牛肉壽司嘅味道好特別,配埋芥末,味道更加惹味,口感仲有啲刺激。黑毛和牛牛肉角切(一口牛)切得好平均,真係可以一口食晒!仲可以食到牛肉本身嘅香味! 食放題梗係唔少得黑毛和牛六款,好大一盤,我同妹妹食得好爽!每一款牛肉都好滑好嫩,仲有獨特嘅味道,真係好正! 我同妹妹兩個人食得好飽!仲叫咗好得意嘅棉花糖做甜品。

2024-07-21 1897 浏览
因為生酮飲食關係燒肉都係我地外食既一個常見選擇。之前都久唔久會去食和牛燒肉一郎既S2 放題menu,$288/位加一,貪佢唔貴得黎有幾款澳州牛食,而且仲有厚切牛舌。點知六月改menu後昨日再去食S2 course,原來肉類選擇已經無曬澳洲牛美國牛,所謂「特選」既牛肉睇落/食落同平時打邊爐最平果種肥肉完全無分別!另外其他款既「特選牛」亦都偏瘦,變相燒完都好韌又無油香😥加上點餐既時候,以前有得直接選「無醬汁」選項,宜家依經無左。我地亦特意同waiter講左所有單都走醬汁,但每次上碟都仲係有俾醬!基本上要每次下單都揾侍應同廚房再講走醬,放題要咁樣落單法都好無癮!😪結論係和牛燒肉一郎既S1,S2餐已經大不如前,如果唔係食D餐以上既set都可以唔洗再去食!但如果要食到D-F餐既價位,又可以有好多其他餐廳選擇,唔一定要食佢!
因為生酮飲食關係
燒肉都係我地外食既一個常見選擇。
特選牛五花

另外其他款既「特選牛」亦都偏瘦,變相燒完都好韌又無油香😥

2024-07-05 1822 浏览
2024-07-04 同朋友聚餐,見呢間係Openrice上面評價都唔錯所以就揀咗呢間,點知食到我頭都痛埋。一落完單,和牛壽司就上檯,味道好差,醋味好重,感覺就好似食緊一舊固體醋咁,咁我都未覺到反感,始終呢間餐廳主打燒肉。而第二樣上檯嘅就係牛五花,上菜速度係快,但可惜啲雪都未浴曬,另外牛肉質素好差,完全冇肉味,食幾舊已經唔想再食了。炸物方面,叫咗碟炸蠔,一上檯已經覺得唔對路,有一股濃烈嘅腥味,自問自己好食得腥,所以膽粗粗咬落去,果然令我冇失望,舊蠔唔新鮮嘅程度係要即刻要吐返出黎。最後甜品方面,佢地啲芝士布甸味道係唔錯嘅第一舊食完即刻想encore,點知食第二舊個陣就中伏,苦嘅,應該係壞咗。總括而言,呢間餐廳食材保存可能有啲問題,唔會再有下次。

總括而言,呢間餐廳食材保存可能有啲問題,唔會再有下次。
2024-07-04
2024-06-26 1739 浏览
2024-06-23 和牛燒肉一郎(荃灣廣場店))🐃🐃🐃🐃🐃兩個人選了個埋單人均$6xx日本黑毛和牛D course,除了頭盤送果份和牛西冷稱得上和牛,其他落單嗌果啲質素同相果啲一樣,極少油脂。🐃🐃🐃🐃另外,D course寫明日本和牛6款,QR CODE點單只有3款。味道方面正正常常,口感一定不是和牛,對比上次食非常之失望😌😌😌,忍唔住留下食評。依個價錢唔會有下次😌😌😌😌😌😌

🐃🐃🐃🐃
依個價錢唔會有下次😌😌😌

😌😌😌
2024-06-23
2024-06-01 1585 浏览
完全差差差,d 肉可以完全無味😣,無一舊牛係好食,雞都係無味,豬就薄過紙,燒熟已經溶晒😓,服務好一般,啲肉嚟到就咁擗晒喺枱角,$500一個人真係嬲死😔千萬不要去食

約朋友去荃灣食飯,朋友推介《和牛燒肉一郎》食佢地嘅S2 80品燒肉放題,餐廳比我第一印象就是氛圍很好,裝潢簡潔而舒適,讓我感到放鬆和舒適。關於食物,和牛絕對係no. 1, 肉質鮮嫩多汁,口感絕佳。S2套餐中的80品種類繁多,有各種不同部位的牛肉可供選擇,每一種都有獨特的風味和口感。本人最喜歡厚切牛舌,每一口都讓我感到舌頭上的享受!此外,配菜和飯食也非常出色,他們提供了各種新鮮的生菜和蔬菜,讓你可以將牛肉包在生菜中,增加了口感的層次感,而米飯煮得剛剛好,口感鬆軟,非常適合搭配燒肉。服務方面,工作人員態度友善,提供了很好的建議和推薦。他們非常專業,總是及時為我們補充食材,確保我們的用餐體驗愉快。

2024-04-08 1856 浏览
今日叫佢呢一個S1特價烤肉放題,價錢真係好吸引,只係需要$188,加一,呢個價位真係Super good deal!明太子飯捲,每一客有四件,入口有充滿到爆嘅明太子,絕對唔會偷工減料,辣辣地幾好食再加埋Wasabi牛舌,調味係洋蔥同青蔥,加埋嘅口感非常好食,薄薄地幾好食,味道都唔錯炸物,有炸蝦炸蠔同埋炸薯條,炸薯條會跟黑松露醬,出邊食最少都$60-70,薯條加埋黑松露醬好好食,炸蝦即叫即做,熱辣辣,而且炸粉唔係好厚,都幾好食!炸蠔加埋沙律醬,簡直係絕配!

2024-03-31 1693 浏览
和牛燒肉一郎不嬲以高質和牛放題為賣點,今次正值3週年驚喜大優惠!只要惠顧晚市燒肉放題A-F套餐,就可亨「四人同行一人免費」真係勁抵食!荃灣廣場分店門口有好多牛牛公仔可以打卡,環境闊落,設有好多卡位梳發非常好坐。Qr code 落單,簡單方便,佢哋仲有「和牛識別番號」!即系食緊啲牛牛嘅出世紙,可以比我哋了解多啲牛肉品質,和牛嘅口感就係最正㗎啦!套餐由A-F,價格由HKD198-HKD990/位,節假日價錢會貴少少,我哋揀咗Set D:有日本黑毛和牛6款放題,頭盤已經有黑毛和牛 4款+海鮮3 款+ 是日黑毛和牛精選 !任飲梅酒、清酒及啤酒,食物多達132款,非常豐富!自助區提供沙律、甜品、雪條、多款果茶、果汁及罐裝飲品,其他食物就 Qr code 落單。店員先送上兩碟和牛燒肉拼盤,連擺盤都很精緻,有種高級感,今日嘅和牛精選系牛肋肉,里脊肉,一口牛,肉眼。先用牛脂肪燒吓個爐,食肉獸就可以開動啦!和牛肉質素超高,油花分佈均衡,油脂超豐富,入口即溶。餐廳提供多款醬料可以自由混醬,我就最鐘意柚子醋,酸酸咪咪開胃。嘢食都上得好快,呢邊未食晒,轉個頭又嗌到成枱嘢,仲可以嗌埋主食、小食,我就最鐘意冷麵同

任飲梅酒、清酒及啤酒,食物多達132款,非常豐富!

嘢食都上得好快,呢邊未食晒,轉個頭又嗌到成枱嘢,仲可以嗌埋主食、小食,我就最鐘意冷麵同牛肉飯卷,質素都非常不錯。

自助區仲有雪糕雪條、嘢飲、爆谷、棉花糖,呢啲都好岩塞去另一個胃,真係超級超級大滿足吖!

「3周年驚喜優惠」,由2024年3月1日
至3月31日,只要登記成為<和牛燒肉一郎>會員,於推廣期內到全線<和牛燒肉一郎>惠顧晚市燒肉放題 A-F套餐,即可享四人同行一人免費優惠。