2024-05-19 22 浏览
位於諾士佛臺嘅一間樓上酒吧,霓虹燈裝潢充滿藝術氣息,高腳凳同梳化卡位配搭大理石紋枱面,洋溢復古而又摩登的格調。牆上有多部大電視,仲設有桌球同Beer Pong等遊戲,啱晒成班friend齊齊咕嚕咕嚕飲返杯~酒吧唔只提供西式餐點,更有多款日式串燒任君選擇。4:00-9:00pm仲可以嗌埋串燒組合套餐,附送一杯飲品,好抵!由於第二日要返工,蘑菇同男友揀咗兩杯mocktail🍹Gulu Gulu Porche橙汁、菠蘿汁、檸檬汁同石榴汁糖漿交織出一杯充滿度假風情的甜蜜mocktail🍸Lonely Walker梅子、柑橘同薑汁汽水碰撞出酸甜可口的特飲,飲落好fresh,靚靚漸層啱晒打卡牛肉組合($178)✿牛舌芯✿山賊牛肋串✿牛肉串✿安格斯牛肉串串燒組合($178)✿牛舌芯✿雞中翼✿日本黑豚腩肉✿羊肋串✿燒刺身帶子總體黎講,串燒頗具日本居酒屋質素,即叫即整,每款送到來都熱氣騰騰,同時勁多肉汁。牛舌芯厚身又彈牙;山賊牛肉串肥瘦相間,散發濃烈牛脂香,咬落爆晒汁咁;安格斯牛肉串外焦內嫩;雞中翼嘅雞皮係亮點,焦香四溢;黑豚肉與京蔥和諧交織;燒刺身帶子融入咗牛油風味,肉厚味甜

🍹Gulu Gulu Porche

🍸Lonely Walker

牛肉組合($178)
✿牛舌芯
✿山賊牛肋串
✿牛肉串
✿安格斯牛肉串

串燒組合($178)
✿牛舌芯
✿雞中翼
✿日本黑豚腩肉
✿羊肋串
✿燒刺身帶子

2024-05-17 2160 浏览
尖沙咀諾士佛台無數bar restaurant,推介間樓上已bookmark之選,Gulu Gulu 咕嚕咕嚕💛裝修好有玩味又有特色霓虹燈牌,靚到有人取景拍野📍cocktail好多選擇,天氣開始熱轉戰生啤,有Hoegaarden Peach🍺又靚又特別,好清新,Stella大大杯飲得好爽又夠麥味,Goose IPA無得唔飲啦,充滿果香,正👍🏻然後就見到…..<歡樂時光串燒組合>🫣抵食到爆既串燒組合🍢海鮮組合,燒刺身帶子,好大粒,就離大過舊鱔🫨好鮮好厚肉,虎蝦燒得好香,肉質彈,日本蠔肉,超爆汁好濃味🫶🏻必食白鱔,燒到外面香脆,焦香好味肉嫩又有肉汁😎牛肉組合,山賊牛肋黑椒味做串燒好夾,黑椒牛肉好有風味,安格斯好濃牛味🐮牛舌芯好味,厚身又香濃,牛肉串味道都好好味😋繼續串!🍡 南部雞雞髀肉,高質嫩滑雞肉,醬汁好味😌 日本厚油揚,非常脆,送酒⼀流,日本青椒仔必食超正,外皮有椒香又少少鹽味,唔辣而好味🤩免治雞肉棒醬汁幾好味,墨魚香腸驚人,墨魚燒到非常香,味道特別而好好味🤤串燒真係無得輸,好高質愈食愈有,仲開左枝白酒🥳如果想又食又飲又Chill又爽既,就係依度!🥂

Hoegaarden  Peach

燒牛舌
燒墨魚香腸
免治雞肉棒
南部雞雞髀肉
識我既人都知,通常放假前夕我都中意去酒吧飲下野Relax下。今次朋友帶我去左尖沙咀諾士佛臺既一間樓上酒吧。一入酒吧門口已經見到個好大既霓虹燈招牌GuluGulu非常吸睛👀,而周圍都有🌸花花做裝飾,有大量電視,又有桌球枱,遊戲枱,打卡/聚會/睇波都岩‼️主食:🌟 札幌叉燒拉麵🍜 | 👍🏻👍🏻🌟 巴馬火腿火箭菜薄餅 🍕札幌叉燒拉麵勁正,豉油湯底甜甜地,比酒吧耽誤咗嘅叉燒拉麵🤣小食:🌟金黃炸薯條🍟 🌟枝豆 🫛薯條又真係金黃香脆,好似係買$18,好抵食呀飲品:🌟Tropical Island🌟Loney Walker |👍🏻🌟Apple Tree酒吧主打Cocktail🥂,Happy Hour 好抵飲,Loney Walker 好飲, 又靚靚水果串做裝飾💕值得一讚係佢好細心,八點前就開着晒所有燈可能方便大家食野。 大約八點前之後就熄左大部份燈,環境輕微暗,枱頭有自己一盞波波枱燈,氣氛變得勁好。

主食:
🌟 札幌叉燒拉麵🍜 | 👍🏻👍🏻
🌟 巴馬火腿火箭菜薄餅 🍕
札幌叉燒拉麵勁正,豉油湯底甜甜地,比酒吧耽誤咗嘅叉燒拉麵🤣

小食:

🌟Tropical Island
🌟Loney Walker |👍🏻
🌟Apple Tree

2024-05-13 35 浏览
好耐都冇嚟過諾士佛臺🍻今日同朋友黎到美麗華附近,就決定搵間餐廳坐低食少少野👯‍♀️呢間酒吧裝修好有格調,好啱同三五知己聚會😌🍗水牛城雞翼配藍芝士醬雞翼偏細隻,所以醃得非常之入味~好濃嘅水牛城味道,少少辣,非常之開胃; 配上藍芝士醬,就可以中和辣味,兩種食法都OK!!🍝香辣鮮茄汁虎蝦意粉虎蝦非常之大隻,非常之爽口彈牙。意粉亦都非常掛汁,辣辣地幾好食👍🏻🍖燒免治雞肉棒雞肉有啲似碎雞軟骨,有脆脆嘅口感,配上日式燒汁👍🏻🍕黑松露野菌薄餅餅底非常有特色,第一次見,有啲似餅乾嘅脆邊,中間就係軟軟煙靭嘅口感,黑松露味亦都十分之突出~🍹Apple Tree味道酸酸甜甜,加上梳打水,十分refreshing🤩

🍗水牛城雞翼配藍芝士醬

🍝香辣鮮茄汁虎蝦意粉

🍖燒免治雞肉棒
雞肉有啲似碎雞軟骨,有脆脆嘅口感,配上日式燒汁👍🏻

🍕黑松露野菌薄餅

🍹Apple Tree
味道酸酸甜甜,加上梳打水,十分refreshing🤩
2024-05-10 22 浏览
放工後到公司附近食晚飯,諾士佛臺成條街全都是酒吧,來到這間比較隱蔽的樓上舖。餐廳環境寬敞,牆上也有很多花花做裝飾,設有桌球枱,酒吧遊戲枱,有很多台電視機,適合睇波。播放的音樂很柔和,令人很舒服。❇️串燒:羊肋串,多春魚濃郁羊肉味,外皮金黃酥脆❇️黑松露Pizza 餅皮薄而酥脆,濃郁的黑松露❇️香草蒜蓉牛油芝士焗龍蝦金黃的芝士層,充滿橙色的蝦膏❇️香煎珍寶帶子意式青醬忌廉汁帶子很大粒,充滿濃郁的橄欖油味,意粉軟硬適中

❇️串燒:羊肋串,多春魚
濃郁羊肉味,外皮金黃酥脆

❇️黑松露Pizza
餅皮薄而酥脆,濃郁的黑松露

❇️香草蒜蓉牛油芝士焗龍蝦
金黃的芝士層,充滿橙色的蝦膏

❇️香煎珍寶帶子意式青醬忌廉汁
帶子很大粒,充滿濃郁的橄欖油味,意粉軟硬適中

今次試咗諾士佛台另一間酒吧「Gulu Gulu 」有得篤波又可以玩Beer pong, 因為係樓上舖感覺冇地舖嗰啲咁迫咁嘈吵坐得舒適傾偈啱晒. 餐廳裝飾用咗唔少霓虹燈仲有花做點綴. happy hour有抵食好味串燒👏🏻. 飲品試咗兩杯Cocktail,分別係Gulu gulu Porche同埋Nothing 兩杯都調味得好好,飲落清新舒暢,好啱為忙碌嘅一日take 個break. ⭐️德式香腸拼盤份量十足,有幾款不同種類嘅腸,肉質飽滿好豐富,仲有薯蓉打底. 好飽肚嘅小食. ⭐️串燒$20串叫咗羊肋串、免治雞肉棒. $25串嘅試左牛肋肉、黑豚肉同埋墨魚香腸. 味道唔錯各款肉味不俗,軟硬度剛好,最緊要抵食. 個人最愛雞肉棒同埋墨魚香腸,前者好香脆 ,外脆內軟又有啲雞軟骨有趙口,送酒一流. 後者 非常爽口,墨魚味好香,必食嘅小食

⭐️德式香腸拼盤

⭐️串燒

• 串燒
  • 德式香腸拼盤
今次同朋友去了尖沙咀諾士佛台上樓的這間酒吧餐廳,真是一次令人滿意的用餐體驗。環境真係非常靚,我們選擇了室內座位,儘管沒有享受到戶外的風景,但餐廳的裝修設計仍然令人印象深刻。室內環境舒適,夏天坐喺度涼浸浸都幾舒服。我們點了各種串燒和小食,山賊牛肋串的肉質非常嫩滑,入口即化,而日本黑豚腩肉則帶有濃郁的豬肉香氣,令人回味無窮。墨魚香腸、虎蝦和南部雞雞脾肉等串燒也都非常美味,肉質鮮嫩,調味恰到好處,而雞軟骨和免治雞肉棒的口感也相當不錯。除了串燒,我們還品嚐了惹味泰式魚餅和精選凱撒沙律。惹味泰式魚餅辣辣的口味令人驚艷,香辣的調味料與魚肉的鮮嫩結合得恰到好處。細份的凱撒沙律則以少許三文魚作配搭,味道清新爽口。金黃炸薯條外脆內軟,非常美味。特選四色芝士比薩則以比較似麵包的底餅作為基礎,芝士的味道濃郁迷人,令人回味無窮。

金黃炸薯條外脆內軟,非常美味。

2024-05-06
  • 串燒組合
2024-05-05 32 浏览
Gulugulu, located at 4/F, Noble Building, 10 Knutsford Terrace, Tsim Sha Tsui, Hong Kong, is a unique bar-style restaurant. 📍Not only does Gulugulu offer delicious food, but they also have a wide selection of beverages, allowing you to enjoy a variety of carefully crafted drinks alongside your meal. 🍹🍻 Additionally, they have an outdoor dining area where you can indulge in your meal in a comfortable setting. Their seafood platter includes tiger prawns, eels, oysters, and scallops. 🦐🦑🦪 These fres

Their seafood platter includes tiger prawns, eels, oysters, and scallops. 🦐🦑🦪 These fresh seafood options bring a rich texture and delightful taste, creating a pleasurable experience with every bite. It's definitely a seafood lover's delight.

Their Japanese ramen set features crispy chicken sashimi and ramen. 🍜🍗 The crispy chicken sashimi is tender on the inside with a crispy exterior, while the ramen comes with a flavorful broth that leaves a lasting impression.

In addition, they offer grilled okra chicken skewers. 🌱🍢 These grilled okra and chicken skewers are juicy and tender, delivering a burst of flavors and satisfaction with every bite.

Gulugulu's bar-style atmosphere, diverse food options, and unique dishes make it a great place to enjoy a fantastic dining experience and have a good time. Whether you're seeking great food or a memorable outing, Gulugulu is definitely worth a visit! 🌟👌
2024-05-05 16 浏览
Gulugulu香港尖沙咀諾士佛臺10號諾士佛大廈4樓📍獨特的酒吧式風格餐廳這裡不僅提供美食,還有豐富的飲品選擇,讓你在享受美食的同時,也可以品味各種精選的酒水。🍹🍻而且他們還擁有戶外用餐區域,讓你可以在舒適的環境中享用美食。他們的海鮮組合包括虎蝦、白鱔、蠔和帶子。🦐🦑🦪這些新鮮的海鮮帶來了豐富的口感和鮮美的味道,每一口都令人愉悅,絕對是海鮮愛好者的美味之選。而他們的日式拉麵餐包含了炸雞生和拉麵。🍜🍗炸雞生外酥內嫩,搭配著拉麵的濃郁湯汁,讓人一嚐難忘的美味。除此之外,他們還提供串燒秋葵雞肉棒。🌱🍢這些秋葵和雞肉棒經過烤制,口感鮮嫩多汁,每一口都帶來了滿滿的風味和滿足感。Gulugulu酒吧式環境、多樣化的食物選擇和特色的食物。無論你是想品嚐美食還是享受美好時光,這裡都是一個值得光顧的好地方!🌟👌
Gulugulu
香港尖沙咀諾士佛臺10號諾士佛大廈4樓
📍獨特的酒吧式風格餐廳

🍽️食物方面:🍝香煎珍寶帶子意式青醬忌廉汁💲128意粉夠濃味 好蒜蓉 好快清晒🍢串燒組合💲118 有幾款揀 套餐抵啲 揀咗雞嘅組合雞軟骨,雞皮,油揚夠脆 雞肉棒,雞脾菇入味🍎Forbidden fruit💲108Gin 香肉桂味 蛋白泡泡 加蘋果易入口📷打卡方面:有花花牆 霓虹燈 🔈環境方面:好夠冷氣 sofa位坐得舒服 多新歌💬其他資訊:📍咕嚕咕嚕尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣4樓💰➕1️⃣,人均💲200🕟開430
🍽️食物方面:
🍝香煎珍寶帶子意式青醬忌廉汁💲128
意粉夠濃味 好蒜蓉 好快清晒
🍢串燒組合💲118
有幾款揀 套餐抵啲 揀咗雞嘅組合
雞軟骨,雞皮,油揚夠脆 雞肉棒,雞脾菇入味
🍎Forbidden fruit💲108

📍咕嚕咕嚕
尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣4樓
💰➕1️⃣,人均💲200
🕟開430
-呢間酒吧之前有介紹過一次,除左有桌球、beer pong之外,仲有花海打卡位。知道佢地改左少少menu,當然即刻再試多次🤩🥗馬里蘭蟹肉餅沙律 $108蟹肉餅質感結實🦀蟹肉味頗濃郁。配菜分別有沙律菜、紫洋蔥、車厘茄等,再淋上黑醋汁,非常開胃。🥢蕎麥麵(冷) $78天氣開始熱,最岩食一個冰涼嘅蕎麥麵🧊麵身爽口唔會太淋,將薑蓉、洋蔥、芥末加入蕎麥麵汁,味道更清爽。🍸Lost in Kyoto $138用抹茶味嘅酒再加綠茶味糖漿調製🍵再加上鮮奶同cream,所以抹茶同鮮奶味都非常突出,整體味道creamy偏甜。🍇Jerry's Vineyard $158用左Gin、Kaluha、Vermouth、Cointreau等多種酒調配而成,酒味多層次。主調係提子同紅石榴味道,因加入頗多紅石榴糖漿,所以味道偏甜,苦艾酒味相對無咁明顯。🍍My favorite $148加入藍糖漿,整杯cocktail呈漸變色,適合打卡🩵加入菠蘿汁、熱情果汁、蘋果汁,當中菠蘿味最明顯,味道好fruity易入口。

🥗馬里蘭蟹肉餅沙律 $108

🥢蕎麥麵(冷) $78

🍸Lost in Kyoto $138

🍇Jerry's Vineyard $158

🍍My favorite $148

【油尖旺區】【咕嚕咕嚕】之前都介紹過尖沙咀諾士佛臺嘅一間樓上酒吧,嗰陣時見到有另一間都好吸引,今次就想試埋呢間。上次係同皮蛋哥飲,今次就同真正哥飲,兩位都係非常熟悉酒吧文化,教到我好多嘢。去到見到原來佢裡面裝修都好靚,充滿日系風情,度度都係打咭位。飲嘢期間都食少少嘢,我哋首先試「串燒組合」,有羊肋串、南部雞雞髀肉、墨魚香腸、日本厚油揚、日本青椒仔,五串都各有特色,唔錯。跟住試 $88 嘅六件「風沙鹹蛋黃炸雞」,啲雞勁嫩滑,鹹蛋黃味又香,仲大大碟,酒吧小食嚟講算幾有驚喜嘅。跟住講戲肉喇,就係啲嘢飲。真正哥試 $78 嘅「Dry Martini」,擺到明向電影《國產凌凌漆》致敬啦,佢話酒幾濃幾香,係出色嘅。我就試 $45 嘅「Lonely Walker」,係新鮮雜莓加柑橘,配上薑啤嘅 mocktail,我覺得都幾正,果味好香濃,估唔到又幾特別喎。。。(地址:尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣4樓)@gulugulu_bar#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover

(地址:尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣4樓)

@gulugulu_bar

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #尖沙咀 #尖東 #咕嚕咕嚕 #諾士佛臺 #gulugulu_bar #gulugulu #bar #串燒組合 #羊肋串 #南部雞雞髀肉 #墨魚香腸 #日本厚油揚 #日本青椒仔 #風沙鹹蛋黃炸雞 #DryMartini #LonelyWalker #1am1369 #1ambackup
2024-04-28
一出lift 己經覺得間酒吧裝修好有格調, 霓虹燈x 櫻花主題, 型得嚟幾浪漫, 仲有得篤波同beer pong, 正呀😛車厘茄、雞脾菇($10@)秋葵、雞軟骨、雞肝($15@)、多春魚、免治雞肉棒、羊肋($20@)Happy hour 啲set最平唔使$100, 有幾串串燒加一杯酒, 平🤭 但今日唔想飲酒 所以散叫 + Mocktail 就算啲串燒簡簡單單已經好好味, 即叫即製, 上碟仲冒緊熱氣, 聞落幾香, 食落啲調味啱啱好, 整體嚟講都算唔錯: 雞肝同羊肋係咁多樣入面最濃味~ 雞肉棒混合咗雞肉同雞軟骨, 口感豐富~ 多春魚同雞軟骨就脆卜卜 ~ 秋葵同雞脾菇都乾身啲, 車厘茄夠Juicy喎Tropical island $35 (Mocktail)雞尾酒用蘇打水做基調,  又加咗熱情果糖漿x橙汁x檸檬,  所以飲落都幾fresh, 好啱唔飲酒的朋友慢煮紅酒牛面肉配薯蓉$188主食比我哋想像中大份, 可能因為慢煮, 所以肉質仲保留到腍身的感覺, 配自家製薯蓉都幾特別~==============================PS 諾士佛台成條酒吧街都係open area, 可能因為

慢煮紅酒牛面肉配薯蓉$188
PS 諾士佛台成條酒吧街都係open area, 可能因為呢間係樓上舖, 相對隱蔽啲, 唔係朋友講都唔知有呢間
    第一印象幾好, 地方寬落, 望落企理,  嘢食唔貴又有啲水準, 尤其Happy Hour 4pm-9pm 有優惠都可以再嚟~
2024-04-22
2024-04-21 27 浏览
今日嚟返個happy Sunday😎 去咗尖沙咀諾士佛台嘅酒吧食返個晚餐😎 這間酒吧感覺很不錯的,有少女心都有粉紅色嘅佈置裝飾,中間仲有桌球枱可以俾大家落去切磋切磋🎱😎 去酒吧梗係要叫返啲嘢飲Stella -$55Apple tree-$35 如果唔鍾意飲酒嘅朋友可以好似我咁樣嗌杯Apple three主要都係一啲水果梳打👍德國香腸拼盤-$128 份量十足,又唔同種類嘅腸仔喺度,仲有個薯蓉喺底,其實都可以當係一個主食 四色芝士拼盤-$138 這個也是正常發揮的四色芝士拼盤新鮮即叫即整的也等了差不多15至20分鐘左右👍👍人均:$200地址:咕嚕咕嚕 (尖沙咀)尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣4樓

去酒吧梗係要叫返啲嘢飲

這個也是正常發揮的四色芝士拼盤
新鮮即叫即整的也等了差不多15至20分鐘左右👍
👍

人均:$200
地址:咕嚕咕嚕 (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺10號騰龍閣4樓
咕嚕咕嚕係一間位於諾士佛臺嘅樓上酒吧餐廳,店內環境寛敝,提供各式美食同埋特式酒精飲品,又設有唔同嘅遊戲檯同埋可以打卡嘅花花牆,包羅萬有!今次就同朋友來呢到食下串燒飲返杯chill一chill~牛肉組合💰HK$178呢個牛肉組合有四種串燒,安格斯牛肉串、牛肉串、山賊牛肋肉同牛舌心!每款都好重牛味,牛舌口感特別彈牙,而安格斯牛肉串同山賊牛肋肉油脂分布嘅比例非常好,入口即溶,呢個牛肉組合好優秀~雞頸肉(1串)💰HK$20嫩滑嘅雞肉夾雜住少量爽脆嘅雞軟骨,口感豐富,簡單用鹽同黑椒去調味已經非常之出色~Tropical Island💰HK$35 係一杯充滿豐富水果風味嘅mocktail,味道清新甜美~Fantasy Jungle💰HK$108 呢杯cocktail賣相有格調,用咗青檸片同埋薄荷葉做裝飾!味道以青檸味為主,整體呈現出清新、酸爽同微甜嘅感覺~

牛肉組合💰HK$178

雞頸肉(1串)💰HK$20

Tropical Island💰HK$35
係一杯充滿豐富水果風味嘅mocktail,味道清新甜美~

Fantasy Jungle💰HK$108

雞頸肉