元朗的朋友说带我去吃一家平价好吃的🐓煲火锅放题,人均💰1⃣️5⃣️8⃣️在香港真的性价比好高!本来想吃咖喱的,看这家招牌就知道咖喱口味一定很好吃,但是!去太晚没有了😭不过没关系重庆麻辣味也很不错,下次再去吃咖喱味2个人安排的半只🐓,肉质鲜嫩,一接锅给我香迷糊了😍😍份量刚刚好!吃完就加汤煮火锅啦先去门口调了一下蘸料,爱吃辣的朋友一定要试试他们这个秘制咖喱辣椒酱,又香又辣,蘸啥都好吃👍🏻对了,食材和饮品都是自助任食任饮的,我以为只有饮品肯定不包9⃣️水,没想到居然也是任饮!毛肚好新鲜口感脆嫩,还有我蕞喜欢的娃娃菜很鲜甜,响铃和炸鱼皮一定要拿!还有一款腌制好的牛肉很是嫩滑,蕞后煮个泡面,简直了!!!吃撑了🥹🥹

蕞后煮个泡面,简直了!!!吃撑了🥹🥹
呢間雞煲系老字號,住元朗既人都應該都唔陌生🥰系青春回憶黎,記得我在學時期零用錢唔多… 都會希望可以同一大班同學、朋友,大吃大喝、咖喱至尊系任飲任食既唔錯選擇!火鍋湯底有7款唔同口味選擇,雞煲亦有麻辣或者咖喱味揀,我今日試左咖喱雞煲,[麻辣雞煲食得多,咖喱雞煲未食過]所以今日專程嚟食咖喱雞煲,亦都好啱鐘意食辣嘅朋友,🌶️🌶️辣度都系自己選擇,我揀咗小辣,仲有至尊辣食得辣既你可以去挑戰下老闆話:咖哩用左巴基斯坦咖喱配方,配方得到巴借高人真傳🫶🏻 傳承左30年,咖喱雞煲做得好出色,加埋佢既咖哩又幾好味喎😋咖喱味好香,啲雞啖啖肉之余仲好滑… 全部火鍋配料都好新鮮!咖喱至尊除左有得食雞煲之外,佢仲有出名既咖喱飯,唔食雞煲都可以試下咖哩飯… 同朋友黎食下野飲下啤酒吹下水都開心呀🥳。📍元朗鳳翔路70號冠豐大廈地鋪
咖喱雞煲$158一位·任食火鍋配料任飲啤酒

咖喱雞煲$158一位

📍元朗鳳翔路70號冠豐大廈地鋪
咖喱雞煲$158一位·任食火鍋配料任飲啤酒
咖喱雞煲$158一位
2022-10-15 791 浏览
星期六晚市8點食雞煲, 等位唔派飛。不停比D人亂打尖, 同侍應講左都唔鬼理。 比3幾張檯打尖之後,終於可以坐低,以為終於可以安安心心咁食餐飯。 但坐低後等超耐都唔上雞煲, 120分鐘任食, 足足等左25分鍾先上雞煲。 都算, 最緊要係佢哋有個雪櫃放肥牛, 我坐低2個鐘, 冇見過個雪櫃有肥牛。 牛毛都冇條! 同侍應反映左數唔盡咁多次, 佢夠膽死同我講整緊, 整成兩個鐘? 大家想品嚐任食生菜肉丸就幫襯啦, 我就點都唔會再返來受氣啦! (100%真實食評)
2019-11-04 1685 浏览
呢間咖喱至尊開左好多年,我都由細食到大,每次黎都係食佢既咖啡班塊飯。講起呢到既咖喱,我最大既印象就係佢有青瓜、蕃茄係入面,好清新,亦都係呢到咖喱特別既地方,其次就係班塊好脆,好有口感,真係百吃不厭呀!
2019-09-22 1313 浏览
平日食咖哩,我淨係諗到大家樂 ╮(╯▽╰)╭ 因為大家樂嘅咖哩都幾出名吓 (˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)今日經過呢間,結果就買咗返去家姐屋企試下,橫掂冇飯食。門面好不外如是,好多人喺外面飲啤酒,睇賽馬,反而入面冇乜客(雖然天氣熱,啲人都係坐外面,可能可以食煙吧)。買嗰陣仲未到五點半,見到晚餐牌,根本唔知仲有冇,不過是但啦,就叫咗咖哩豬扒飯,凍檸茶。以為係$56,點知只係收我$46。嗰心好奇怪,忍唔住問,原來仲係下午茶喎╮( ̄▽ ̄"")╭等咗都幾耐有十分鐘,裏面嘅伙記都黑口黑面,我冇摧佢。點都好,盒飯回到家都似模似樣,不過講真,佢嘅咖哩粉加咗好多香料,唔似一般嘅咖哩。好唔好味?同我期望有分別,但都可以。豬扒切條上,ok的。

今日經過呢間,結果就買咗返去家姐屋企試下,橫掂冇飯食。

嗰心好奇怪,忍唔住問,原來仲係下午茶喎
╮( ̄▽ ̄"")╭

等咗都幾耐有十分鐘,裏面嘅伙記都黑口黑面,我冇摧佢。

好唔好味?同我期望有分別,但都可以。

豬扒切條上,ok的。
咖哩豬扒飯
2018-06-19 1563 浏览
行過新b仔,被一個雞煲的二拉架所吸引,行到埋去餐廳門口,濃烈的雞煲香味撲面而來,所以忍不住坐下吃。叫了一煲微辣的雞煲,其他配料和飲品都是任叫任食的,算抵食。等左10分鐘後雞煲終於到左,味道非常濃,汁都睇得出好杰,但係略嫌雞塊數量不足。由於雞唔夠,汁又少,所以好快燶左。。。

叫了一煲微辣的雞煲,其他配料和飲品都是任叫任食的,算抵食。

由於雞唔夠,汁又少,所以好快燶左。。。
2018-03-16 1167 浏览
今天同老婆去幫襯元朗咖喱至尊餐廳小廚,之前經常行過呢間舖頭,但是從來没有幫襯過,今天忽然又想試下。我同老婆叫左一碟巴基斯坦咖喱雞飯、一碟巴基斯坦牛腩飯、一杯凍奶茶、一杯凍咖啡,合共盛惠$86。咖喱汁加左小小辣味道好特别,白飯硬度適中有飯味,舊薯仔的味道還可以。咖喱鷄淡而無味。咖喱牛腩又是淡而無味同太硬,好難咬口。凍奶茶及凍咖啡的味道就一般。總結,如果只是食咖喱薯仔飯就可以,其他的真心講有點失望,下次可以不去再幫襯。
2018-03-15
等候时间
10 分钟 (堂食)
2018-03-15 679 浏览
今日同老公嚟呢間至尊咖喱食lunch,我叫左個特價午餐入面嘅巴基斯坦咖喱雞飯配凍奶茶,老公就叫左個巴基斯坦咖喱牛腩飯配凍咖啡,2個午餐加埋$86, 凍奶茶先上,飲落唔係好似茶餐廳嘅奶茶,茶味同奶茶都唔多覺,飲落普普通通。跟住上個咖喱鷄飯,賣相都幾好,有2件大鷄,一件蕃茄,少少青瓜同洋蔥。不過食落就幾失望,除左食得出係雪藏鷄之外,鷄肉本身亦唔似有調味,個咖喱汁聞落都幾香,但食落就無咩味道,除左因為太多香料而產生的少少苦味外,幾乎食唔到其他味道,老公個牛腩亦係無味道嘅。
2017-11-28 583 浏览
餓啫啫一時工作忙碌,連中午時分都忘記外出用膳正所謂「搵食」大過天,我當然唔會癲到唔食晏啦。無心插柳下,走進呢間主打咖哩的茶餐廳醫一醫肚子。細看下,原來是主打巴基斯坦咖哩!哇…會唔會好辣呢?我就要一客咖哩魚柳飯淨係個賣相已經攞五分先,咖哩汁濃郁,近似醬既程度;仲有一匙羹辣汁,我諗呢匙野係個汁既精髓所在薯仔: 夠冧,好粉,掂魚柳: 夠香脆,有咬口伴菜: 雖然是伴碟之用,但也值得吃下我餓啫啫熟於食得辣的人,但都要叫番杯凍奶茶解解辣呢好辣既朋友不妨挑戰大辣吖
餓啫啫一時工作忙碌,連中午時分都忘記外出用膳

正所謂「搵食」大過天,我當然唔會癲到唔食晏啦。
無心插柳下,走進呢間主打咖哩的茶餐廳醫一醫肚子。

薯仔: 夠冧,好粉,掂

魚柳: 夠香脆,有咬口
伴菜: 雖然是伴碟之用,但也值得吃下
我餓啫啫熟於食得辣的人,但都要叫番杯凍奶茶解解辣呢
好辣既朋友不妨挑戰大辣吖

• 咖喱飯
2017-04-20 820 浏览
行过去試吓,见$138都唔期望有質素,个雞煲只有辣没有麻的味道每次師父爆香雞煲时,全室內坐既人都会打黑痴或咳,因个味實在太攻鼻,抽风唔好,就会有咁既情況當食完雞就食火鍋,當然食物質素都係普通,款式都以平价食物為主全餐只有鯇魚片好食,贡丸麻麻,墨魚丸好多粉,鱿魚,生腸都正常,其他芝士腸同午餐肉都係麻麻,食一轉已經夠講真,收$138就预左係咁質素,120分鈡任飲任食,啱晒学生哥或对食冇太大要求既人环境就真係麻麻,坐室內都觉得熱

环境就真係麻麻,坐室內都觉得熱
2017-04-18
如果話食雞煲,其實我自己有另外一家更加心水的食肆,但可惜那一間就沒有任食這個選擇。這間咖哩至尊小廚,一到晚上d檯就開到出街,非常多人光顧雞煲、打邊爐或者水煮魚。環境不算特別舒適,幾張圓凳圍著張圓檯,等了約10分鐘雞煲終於準備好,一大煲盛著半隻雞,芫茜翠綠、辣椒圈鮮豔,視覺效果不錯。這裡的雞煲與我喜愛的那間味道相比,算是不太濃郁,可能因為我喜歡的那間會放大量的香菇和洋蔥,所以相較起來就沒有特別惹味。雞肉吃得出是冰鮮雞,但不會很大股雪藏味,雞肉還算嫩滑。吃完雞肉,當然是要順勢打邊爐,我建議這時候加少少水便可以,因為加太多水的話,雞煲的味道會被沖淡,d火鍋料就吸不到什麼味。呢度提供既火鍋料都算多,有50幾款,但都係尋常火鍋料,不過價錢咁可觀唔通期待店家提供鮑魚俾你咩? 我建議大家要先叫d吸味食材,例如炸枝竹、蜂巢豆腐(凍豆腐)、響鈴等等,我自己就中意冬菇,因為冬菇吸曬味至於又非常juicy。其次而我最中意就係牛百葉同埋鵝腸,牛百葉還好,本身就冇乜味。鵝腸就麻麻地,完全冇味。但其他肉類如肥牛,滑牛肉都算ok。打到咁上下,個雞煲變左亂葬崗咁(有d唔好意思添...),但我show呢張圖出黎係想話俾
打到咁上下,個雞煲變左亂葬崗咁(有d唔好意思添...),但我show呢張圖出黎係想話俾大家聽,落水時唔好落咁多,咁樣先keep到個味道。
整體而言,味道不過不失,但係料多兼唔貴,一班人聚會就最岩食啦!同埋雖然味道唔算出眾,但服務好好,個日朋友生日,同店員話借打火機點蠟燭啊,幫手影相都有求必應,笑容好好。NICE!
2017-04-06
等候时间
10 分钟 (堂食)
庆祝纪念
生日
2016-12-05 514 浏览
第一次見呢間餐廳令我諗起大埔嗰間咖喱至尊,仲記得當時第一次食真係驚為天人,覺得同佐敦阿龍可以爭一日之長短,又唔洗捱貴野,但係呢個至尊就唔係嗰回事了,個咖喱汁無大埔咁香,啲牛腩又實的的,唯一仲似樣既就係個辣,都幾獨一無二既,唔知呢間同大埔有無關係既呢?
2016-11-02 452 浏览
轉涼左就當然要打邊爐食雞煲同打邊爐食雞煲呢間任食晚晚坐無虛席。138/1位 拆足兩個鐘!話說本身坐入面,但由於廚房係入面而d辣味麻味超級嗆鼻,我地都決定搬番出去坐。先上小食。個咖哩我覺得咸左d 呀🙊最喜歡足料既調味吧麻同辣都有level俾大家選擇。d雞完全唔hea。啖啖肉呀!其實食個雞都好飽😂個雞汁都整得好唔錯。其他料都新鮮啵! 我想講個炸魚皮好好食!記得叫。大滿足👄
轉涼左就當然要打邊爐食雞煲同打邊爐食雞煲

呢間任食晚晚坐無虛席。138/1位 拆足兩個鐘!
先上小食。個咖哩我覺得咸左d 呀🙊
最喜歡足料既調味吧
其他料都新鮮啵! 我想講個炸魚皮好好食!記得叫。

大滿足👄
2016-11-01
2016-02-03 732 浏览
元朗有很多食雞煲的店,但任食的卻不多,所以見到呢間夜晚都坐滿人食,都有D信心去試下。7個人可以有兩個煲配料都好多選擇,試曬都得,唔會話任食就得幾款。呢個係唔辣,份量有半隻雞呢個係小辣,開頭覺得微辣,煲耐D味道就更出出,同埋有麻的感覺。佢仲送左咖哩魚旦俾我地,當餐前小食就OK了。我就食唔辣的,雞肉算嫩滑,唔好問我有無雞味,因為我唔係好食得出,哈。有時食其他間會醃到好入味同超級濃味,佢就係剛剛入味同有少少濃味。響玲都脆而且無油「益」味,份量都算大方。午餐肉是厚切的!!!但味道唔係平時食開果隻,有點失望。菜是新鮮有光澤,份量也是可接受。$138,任飲任食兩個鐘,呢個價錢都幾無得輸,你仲想點。不過一分錢一分貨,你如果追求好美味的級數,咁呢間未必滿足到你喇~而且因為太多人的關係,落單仲會有漏網之魚,但D阿姐態度都OK的,漏左同佢講佢好願意幫你補番。係位就窄D,食完成身味,唔係咩大問題。少食評唔一定會中伏GE,至少我同班同事食得好飽同覺得抵。
7個人可以有兩個煲
配料都好多選擇,試曬都得,唔會話任食就得幾款。
呢個係唔辣,份量有半隻雞
佢仲送左咖哩魚旦俾我地,當餐前小食就OK了。
響玲都脆而且無油「益」味,份量都算大方。
午餐肉是厚切的!!!但味道唔係平時食開果隻,有點失望。
菜是新鮮有光澤,份量也是可接受。

少食評唔一定會中伏GE,至少我同班同事食得好飽同覺得抵。
2016-02-02
2014-09-18 526 浏览
前幾日突然想食啲辣野,於是去左咖哩至尊,聽人講呢間野食咖哩唔錯,所以都專登黎試試。試左佢既重慶雞煲火鍋,味道唔錯,咖哩味好重,夠哂辣,不過有少少咸。佢既火煱配料選擇都算多,不過唔知係唔係太辣,所以食咩都好似得個辣字,無咩其他味,但係大致上都ok,食到我想食既雞煲。