2020-08-28 311 浏览
食完佢哋會覺得兆萬其實都幾好食刺身未解雪雞翼唔熟魚唔熟冇樣好食食物種類又唔多張枱好大 啲野未試過放係附近熱食唔熱野飲全部有糖海景餐廳冇海,但係塊玻璃全部都係霧,乜都睇唔到仲要288唔信既 自己試下我為咗俾佢個劣評佢,因為要200字先可以,所以我會一路撳到夠為止。。。。。。。如果俾我揀我會想比負分如果俾多次我選擇我一定唔會揀呢間我仲要好傻仔咁打電話過嚟book位我終於明白點解佢可以即刻聽到即刻留到位俾我因為原來係冇人食㗎
食完佢哋會覺得兆萬其實都幾好食
食物種類又唔多
張枱好大 啲野未試過放係附近
熱食唔熱
野飲全部有糖
海景餐廳冇海,但係塊玻璃全部都係霧,乜都睇唔到
仲要288
我終於明白點解佢可以即刻聽到
即刻留到位俾我
因為原來係冇人食㗎
2020-08-18 345 浏览
疫情下的生日,冇得食晚飯唯有食下晝放題,見到呢間評價咁高咪試吓,點知中伏。手機落單一眼睇晒,有3,4張都係壽司,飲品話有梅酒,但出面唔見有,一問之下竟然話冇貨到,跟住個職員話如果我要可以俾一支我。咁就攞咗支俾我地,但完全冇梅味,都唔知係咩黎.講番啲嘢食,魚生唔新鮮,壽司啲飯硬到呢⋯⋯牛肉粒好似隔咗好幾夜,所謂甜品只得外購的和菓子同苞芙,難食,最離譜係雪糕話有Haaegandazs,影都唔見,收$248 一位超級揾笨
一位超級揾笨
2020-08-13 389 浏览
近近地諗住係附近食,但服務同食物十級唔掂!咁我寧願好味 境唔靚!有個女士係企門口 但咩都答唔到咩都唔知 入去叫餐時又係個女人黎招呼,咩都答唔到(其實我冇為難佢)最後叫左個滑蛋雞肉飯餐,雞肉鞋颯颯,個麵豉湯咸到苦! 我諗住快d食完走, 到比錢時個女人問幾多號台!真係嬲到爆 我唔會知你地點分幾多號台,叫完餐又冇比返張單我地 點會知幾多號!你地有招呼客人 你地點會唔知!我都仲未同你講個麵豉湯咸到苦。仲學人收加一! 冇服務可言 食物質素奇差好嬲!亦唔會有下次!希望呢個靚位留比有服務有質素既餐廳!

有個女士係企門口 但咩都答唔到咩都唔知

仲學人收加一!
冇服務可言 食物質素奇差
好嬲!亦唔會有下次!
希望呢個靚位留比有服務有質素既餐廳!
2020-08-06 289 浏览
葵芳壽司店選擇少,得板長,元氣及發夢都估唔到咁難食嘅夢工房西曰料理,惟有搭地鐵去荃灣西嘅品川使使,之前睇食評唔差又有舒服嘅海景位,所以專情去,當日12點半左右到,入內沒有太多客五六枱食客全被安排入坐海景位,我也不例外⋯⋯環境比一般貴價日本料理更舒適,食物質素方面魚生壽司全部比較其他日式放題及板長元氣壽司更出色!串燒雞軟骨好味!海膽軍艦也有水準!用248價錢咁嘅質素,睇得出有心經營!另外lovely staff with good service, this is a great experience!definitely come again !
2020-07-27 195 浏览
想不到海之戀除了有donki ,還有這間高質放題。用QR code 下單,方便又衛生。令人驚喜的地方是食物種類繁多,尤其壽司有比較少見的海之壽、青蘋果鰻魚脆和金龍船等,挺有心思。左一是海之壽,旁邊是青蘋果鰻魚脆,兩款配搭都很有驚喜,值得encore刺身質素不錯,特別喜愛劍魚和三文魚,新鮮甜美。另外必點有鹽燒牛舌、西京燒比目魚、芝士燒帆立貝、這三款我們都encore了幾次。飲品也非常多選擇,甚至有日本梅酒呢!每人可試一款haagen daz雪糕。

想不到海之戀除了有donki ,還有這間高質放題
用QR code 下單,方便又衛生。

刺身質素不錯,特別喜愛劍魚和三文魚,新鮮甜美。

飲品也非常多選擇,甚至有日本梅酒呢!

每人可試一款haagen daz雪糕。
2020-07-22 193 浏览
今天與媽媽特地來到荃灣吃放題 ,我們被安排坐到近窗口位, 環境很靚, 我哋望到好大片嘅海景, 好浪漫好舒服 ,心情舒暢。我們叫了黑松露系列嘅壽司, 佢一上碟我哋非常之開心,因為佢用了一個很靚嘅盤盛載咁多款嘅壽司, 我覺得不但色香味俱全 ,而且還重賞心悅目。 壽司有好濃沃嘅黑松露味道,很好食。仲有佢嘅小食種類繁多, 有我最鍾意食嘅台灣一口香腸, 帶子, 一口牛等等。仲有我最鍾意食嘅炸物天婦羅, 有呢個天婦羅蝦,芝麻雞翼,炸榴槤等等, 很香脆 ,好有口感 ,同埋很新鮮因為即炸即食。仲有海鮮刺身 ,同埋泰式冷盤小食等等, 刺身好新鮮 ,好鮮甜 ,入口即溶。很值得食!仲有我最鍾意食嘅炸廣島蠔, 蠔非常之大隻, 炸得很香脆好味。我encall左好多隻。仲有呢個椰汁南瓜燕窩甜品非常之抵讚 ,入口好香椰子味,同埋好有好多燕窩材料,非常豐富。

原本聽朋友說這家不錯,所以在朋友生日的情況下前往嘗試下新嘢,但真心覺得有夠爛!食物一般般,服務更沒什麼服務,環境也沒說特別的好,收費卻特別的高,應該是因為標榜了有海景的關係.... 但與其他同類型的日式放題來比,真的沒有好到哪去,只有更差!點菜採用手機點餐,菜單內有很不少品項都是標示售完。別看到有個哈根達斯雪糕櫃以為可以任食,櫃子是鎖起來的,上面有一個立牌寫著做一份問卷調查可以換一杯,但實際上憑單就可以換了,幾個人用餐就換幾杯,有些顧客或不清楚當然就沒換了..... 因為他們不會主動告知你的!餐廳的服務員基本上就是港式那種,愛理不理,沒有什麼服務,熟食區的東西都很爛,不拿也罷,整體而言,真是給人一個難忘的生日,下次絕不會再去光顧!
2020-06-22
庆祝纪念
生日
2020-07-15 176 浏览
今日去咗商場Shopping ,行過有呢間自助餐。一望個門口好靚咁,就入去食下先🥰。呢間任飲任食,仲要有120分鐘,都應該夠我食到飽飽🤣🤣。入到去仲有個海景位,咁啱可以望住汀九橋日落,真係幾有Feel🤗。飲品都有好多款,仲有啤酒同清酒,原來仲有梅酒添!想做酒鬼真係呢度任飲都幾抵飲👍🏻👍🏻。另外仲有一堆熱食,我見望落都唔錯。落單要用電話落,都幾方便。啲食物好快到,又無見有漏到單。啲刺身質素好好,又新鮮。要推介既係呢個油甘魚,好好食又有魚油香🤤🤤我食左好多件。呢燒物都唔錯,個芝士焗帶子好香芝士味,咬落好juicy,我又係係翻叫😂。牛肉鍋上枱熱辣辣,啲肥牛好重牛肉味。三文魚籽軍艦啲魚籽粒粒飽滿,好香魚油味😆😆。最後仲有榴槤雪糕做飯後甜品🥰🥰🥰。

呢間任飲任食,仲要有120分鐘,都應該夠我食到飽飽🤣🤣。

另外仲有一堆熱食,我見望落都唔錯。

落單要用電話落,都幾方便。啲食物好快到,又無見有漏到單。

牛肉鍋上枱熱辣辣,啲肥牛好重牛肉味。

三文魚籽軍艦啲魚籽粒粒飽滿,好香魚油味😆😆。

最後仲有榴槤雪糕做飯後甜品🥰🥰🥰。

2020-07-13 138 浏览
講起美景加美食,,,今日就去左荃灣西,最新既商場,,,海之戀,商場雖然有很多店舖在裝修,,但仍無阻逛街既心情。今日行完呢個荃灣西既地標,,dondondon donki,行完都要醫下肚仔,見到呢間品川放題,,二百零蚊就試下呢,,安排左窗口位,,呢個海景真係一流,,,面對青衣島,,而向右小小就可以望到日落,,不過有小小可惜就係有條橋係正頭頂。講返呢度既環境,,都幾大,,枱與枱之間既距離都比較遠,,,空間感幾好,所以坐落都幾好,,,冇咩壓迫感,而且佢好似有個室外地方,,不過天氣太熱啦,,,冇行出去睇,,佢好似中有兩間大房,,方便gathering,,食物落order,已經不再用紙,,用qr code 落order幾方便,刺身款式都幾多,帶子北寄貝都有,都好新鮮,,壽司款式都多,而當中有一些特別既壽司款式,滿地黃金,金龍船,海之壽,,都幾特別,,,想知係咩,,就要試試。而且有些泰國小食,,飲品種類都多,,總有一款岩飲既,,而出面中有個雪櫃同counter,,雪櫃裏有一些小甜品,而最後出場既係haagen dazs.整體環境舒適,,食物質素不錯,,,而選擇豐富。
2020-07-10 133 浏览
朋友家住荃灣,最近見到佢,佢介紹我去一間位於荃灣西站上蓋商場內既一間叫品川既日式放題料理。一出地鐵站行一分鐘就到商場,搵到品川店面還未知內裏環境,一入到去,嘩!好大間,而且近窗邊座位都能夠遠望大海😇一坐下,店員介紹我地需要用手機自己落order, 飲料,小食,甜品及雪糕需要自取,可有梅酒及清酒無限添飲(其他店通常需要交錢),雪糕就每人限取一杯先order刺身及壽司先,刺身我點左赤貝,馬刀貝,劍魚腩及油甘魚,完全無雪味,非常新鮮。壽司點左大路既吞拿魚,玻璃蝦,海膽軍艦,京蔥吞拿魚蓉軍艦,仲有佢地自創既壽司。清酒煮蜆,淡谈清酒味溶入湯內Highly recommend👍🏻👍🏻👍🏻樱花蝦蠔仔粥,極鮮甜美味,我倆共前後order左三次😇

先order刺身壽司先,刺身我點左赤貝,馬刀貝,劍魚腩及油甘魚,完全無雪味,非常新鮮。壽司點左大路既吞拿魚,玻璃蝦,海膽軍艦,京蔥吞拿魚蓉軍艦,仲有佢地自創既壽司

清酒煮蜆,淡谈清酒味溶入湯內

2020-07-08 115 浏览
中午諗住同朋友近近地行吓荃灣啦⋯⋯點都要食小小野先可以行街街。大家約咗係西鐵站等😅天氣炎熱嘅情況之下我哋梗係行商埸啦,西鐵站一出就見到海之戀商場打開OpenRice 推介食店見到一間品川日式放題,同朋友去試吓啦。食店環境舒適乾淨企埋,有驚雅是可對住個個海景食壽司🍣刺身⋯正壽司精緻食多件都唔會漏😃最好食嘅係雪糕,雖然唔係出名嘅牌子(因為我都唔知咩牌子😅),但係啲味道都好特別尤其是玄米茶雪糕,非常有茶味⋯正😋😋
大家約咗係西鐵站等😅
壽司精緻食多件都唔會漏😃
  • 雪糕
約左朋友行荃灣海之戀行街,🤫🤫其實都係為食原因,因想去donki勁買零食😅😅,去買野之前,當然要醫飽個肚先,去左3/F,見到有間海景放題,仲係120分鐘,任叫任食🍣🍤🍢🍥🥘🦐🍧🍨🍶🧃🥧店內原來好大,沿住一大排玻璃窗位置都係卡位,真係海景放題,而且位置好闊落,坐得好舒服,唔會似一般放題咁,迫到放碟位置都無😅無限打咭QR code 落單,方便快捷,唔洗叫人叫到傻左魚生~魚生新鮮,有差不多十款選擇壽司🍣~其實壽司係超多款選擇,有軍艦,黑松露,火焰,芝士,特別嘅選擇,樣樣都十分精緻,唔會太大件,所以可以食多幾個款天婦羅~味道正常,🦀棒有點細,粉醬炸好硬了一點燒物~魚真係好食,要再點,另外燒物ok另外鍋物都有好多款選擇甜品、雪糕及飲品~超多款,估唔到有日本酒及梅酒,梅酒不會搶喉,少少酸甜,正🤤。另外值得推介就係玄米茶雪糕,原本有大牌子雪糕,不過都食過,所以選左特別味道,有驚喜,有玄米茶獨特嘅茶香味,帶一點點嘅燶燶地味,超正🤗勁推介佢地貴精不貴多,壽司精緻,以數量計算上,不會叫多就浪費食物👍🏿

QR code 落單,方便快捷,唔洗叫人叫到傻左

魚生~魚生新鮮,有差不多十款選擇

天婦羅~味道正常,🦀棒有點細,粉醬炸好硬了一點

燒物~魚真係好食,要再點,另外燒物ok

另外鍋物都有好多款選擇

2020-07-07
  • 玄米茶雪糕
2020-07-07 98 浏览
好耐都冇食過放題😂😂😂有時放咗工真係好想好食一餐😂😂😂😂😂😂😂朋友介紹呢間放題可以對住個海景🤣🤣🤣不過可惜今日我嚟嘅時候已經太遲啦😳😳😳成間餐廳都好滿,所以今次都冇得可以坐海景啦!下次一定要早啲book位呢😂😂😂🤩🤩🤩餐廳嘅食物都好多款式,亦都好新鮮!滿足晒咁多個人嘅胃口🤣🤣🤣🤣除咗可以用電話落單,仲有出邊一大堆食物可以拎🙈🥳🥳🥳🥳🥳好多款雪糕添❤️❤️❤️❤️❤️如果鍾意飲酒嘅朋友就冇得頂啦😂😂😂😂

如果鍾意飲酒嘅朋友就冇得頂啦😂😂😂😂
2020-07-06 110 浏览
今次去左荃灣一間品川日式料理餐廳。首先要強烈推薦大家早啲到,夏季最好係六點幾左右。因為正好對住日落既美景。金光閃閃,淡黃既煙霞連接住海天一色既美景。好多高級餐廳都睇唔到既美景,呢度一餐放題既價錢已值回票價啦!未食已經影左好多令相!到正題食物方面,電子點餐幾先進,基本上無漏單,抵讚!食物多元化。先係刺身夠新鮮,三文魚夠肥美,食落啖啖油脂香散發係口腔。泰式虎蝦爽口,配有甜酸醬開胃。帶子象拔蚌等有彈牙口感。水平算上乘。到壽司類,都幾精緻。紫菜脆身,係即點既包,唔會為量產化而犧牲品質。首推火焰系列,淡淡既吞拿魚香伴微燒的油脂,入口即溶令到一試難念。串燒類幾好,例如下到烤雞軟骨,上到燒蝦燒波蘿,都無失手。未見到有淡而無味,或濃淍肉老既失手串燒。反而每串都食得津津有味。比目魚都味道合適,控制時間好最後要讚一下飲料多元化,有汽水果汁茶清酒等等,至少十多項選擇。仲有甜品,熱盤等總合說,性價係幾高。
今次去左荃灣一間品川日式料理餐廳。
首先要強烈推薦大家早啲到,夏季最好係六點幾左右。

到正題食物方面,電子點餐幾先進,基本上無漏單,抵讚!
食物多元化。先係刺身夠新鮮,

串燒類幾好,例如下到烤雞軟骨,

仲有甜品,熱盤等總合說,性價係幾高。
2020-07-04 133 浏览
從未試過一邊食一邊鬧嘅放題☹️首先門口女接待員態度很差,問多句都吾耐煩。安置坐低後枱上餐具吾齊。食物嘅款式又小 品質差,好多item都售罄😠實在有貼錢買難受嘅感覺👎🏻以呢個價錢根本唔值。最好笑係Häagen-Dazs雪糕個櫃係鎖住嘅要搵職員開,仲要儲埋一次過攞晒全枱咁多杯😤失望 以後吾會再去