2020-06-09
當大家都話荃灣有好多好西食既時候,作為係呢區生活左二十幾年既我真係不敢苟同😂始終已經將d食店都試得七七八八 有時出街都唔知食咩好好彩荃灣西有新商場落成, 多番d選擇, 今晚就同朋友去試係海之戀既三川居酒屋店內環境幾寬敞,坐得幾舒服,坐近窗邊個排檯凳有海景睇!多人既話可以坐和風味濃濃既包廂呢度提供既食物選擇同其他放題店差唔多,刺身、壽司、串燒、天婦羅、熱食都有,用手機落單上菜速度好快,講緊等最耐既壽司都只係10分鐘內送到,同埋另一樣抵讚既係佢冇漏過單飲品選擇幾多虎蝦彈牙爽口醃得好香口,螺肉幾大粒至於刺身呢,劍魚腩同埋油甘魚都好肥美,值得推薦下既佢呢度有幾多特色刺身既,就好似呢個青蘋果鰻魚卷同埋呢d(笑喊),個人就比較喜歡佢既刺身多d佢d串燒質素係幾唔錯的燒翠肉瓜做得十分出色咬落口好fresh d汁又多到就爆出黎佢呢度竟然有土匪雞翼!!味道同譚仔幾相似!!呢度甜品唔算多選擇,有d 細cake、生果同埋雪糕通常大家揀放題既時候都會好膚淺咁睇餐廳提供咩雪糕去快速screen呢間餐廳揀唔揀得過haha呢間餐廳主要提供cocoberry同埋haaegan dazs兩大牌子既雪糕;Cocoberry
店內環境幾寬敞,坐得幾舒服,坐近窗邊個排檯凳有海景睇!
多人既話可以坐和風味濃濃既包廂
上菜速度好快,講緊等最耐既壽司都只係10分鐘內送到,同埋另一樣抵讚既係佢冇漏過單 飲品選擇幾多
虎蝦彈牙爽口醃得好香口,螺肉幾大粒
至於刺身呢,劍魚腩同埋油甘魚都好肥美,值得推薦下既
佢呢度有幾多特色刺身既,就好似呢個青蘋果鰻魚卷
同埋呢d(笑喊),個人就比較喜歡佢既刺身多d
佢d串燒質素係幾唔錯的
燒翠肉瓜做得十分出色 咬落口好fresh d汁又多到就爆出黎
佢呢度竟然有土匪雞翼!!味道同譚仔幾相似!!
呢度甜品唔算多選擇,有d 細cake、生果同埋雪糕
呢間餐廳主要提供cocoberry同埋haaegan dazs兩大牌子既雪糕;Cocoberry 系列有幾多特別口味可以選擇,好似玄米茶、港式奶茶咁,試過兩隻都覺得很不錯,味道濃郁唔會好甜;至於想食haaegan dazs既朋友就要先填左問卷同埋係每人限取一杯既~