2022-09-21
🔸️品穀 🌍 麵包📍荃灣大河道100號海之戀商場地下G18號舖係灣仔都買過,估唔荃灣都開左,一於買買買。全人手造,無添加,比值口自己食多幾個先。🗨️ 肉桂卷 $26見到人話必買,呢個真係要試。我建議番屋企攤開一層層食🤩佢勁多肉桂糖,超香超夠味,正!下次encore先🗨️ 可可泥土 $19呢個面粒粒朱古力豆,食落都香濃,入面分散有朱古力溶,唔係一大個窿fill入去,甘我會覺得朱古力咖啡骰仔好食啲🗨️ 酸種白麵包 (厚3塊)放左一晚再食都鬆軟,好似新鮮甘,少少煙un,我烘番熱食,非常ok 。佢建議唔食要放雪櫃架,我博左一晚都捱到無事既以下係之前係灣仔食過既:🗨️ 朱古力咖啡骰仔呢個一次過滿足哂兩個口味,哩個唔錯,入面餡都夠,下次都想再食🗨️ 經典牛角包呢個無影低,但酥皮真係層層分明。再睇資料,佢地用獨特手法疊出25層,真係幾脆!🗨️ 宇治納言 bagel 食完無太大記憶,因為個味道唔太突出🗨️ 金鑽鳳梨 bagel 呢個一般啲人大讚bagel好食,個人始終都係覺得原味對半切開,烘底,最食到個種bagel應有既口感
📍荃灣大河道100號海之戀商場地下G18號舖
🗨️ 肉桂卷 $26
下次encore先
🗨️ 可可泥土 $19
🗨️ 酸種白麵包 (厚3塊)
以下係之前係灣仔食過既:
🗨️ 朱古力咖啡骰仔
🗨️ 經典牛角包
🗨️ 宇治納言 bagel
食完無太大記憶,因為個味道唔太突出
🗨️ 金鑽鳳梨 bagel
呢個一般