😌誰說點心是一樣老人家才會吃的食物?最近數年,很多新派點心在香港冒起,而且各大酒店及食店也紛紛推出點心放題。❤️令到很多年輕人或中年人也愛上了吃點心,而小廚神和大吃貨變成為了當中的一員。👨‍❤️‍👨👩‍❤️‍👩☺️是次我們選擇的是唐宮小聚,我們選擇了尖沙咀分店。因為方便在吃過晚餐後到處逛逛。這間餐廳常常爆滿,建議大家必定要早點訂位,才能有位置。👍唐宮小聚主打精緻點心和小菜。😊由於是第一次到訪,我們把他們最有名的點心和小菜等王牌都紛紛點了一次。點心出色,配以不同的造型,心得孩子的歡心。👶🏻👧🏻🧒🏻而且, 小菜與精點也是精心佈置的,即使份量不大,也令我們十分滿足了。最令我們窩心的,就是自然用心的招待和這道非常可愛的小豬豬甜品。☺️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️唐宮小聚(新港中心)地址:尖沙咀廣東道30號新港中心3樓303號舖電話:31681362
😌誰說點心是一樣老人家才會吃的食物?

唐宮小聚(新港中心)

地址:尖沙咀廣東道30號新港中心3樓303號舖
電話:31681362
2022-09-07 504 浏览
Back for dinner yum cha on a Friday night. Ordered the dinner set ($398) and added also a razon clams. The place was super busy so only could be arranged to sit near the beverage dispatch area. Never mind thought because we didn’t book in advance. Our fault.The set included a ginger pork knuckle, a roasted pigeon, a sweet & sour pork and a green bean with minced pork as we as the black knight which was black truffle with squid ink dumpling. Dessert we had the osmanthus jelly as part of the set.

The set included a ginger pork knuckle, a roasted pigeon, a sweet & sour pork and a green bean with minced pork as we as the black knight which was black truffle with squid ink dumpling. Dessert we had the osmanthus jelly as part of the set. The extra razor clams costed around $170.

Quite a decent place for Chinese food. The ginger pork knuckle was small in portion but a good cold starter. It was well seasoned with the heat of ginger. Pigeon was nicely roasted and yum, so was the sweet and sour pork coz they put in it ice which added to the crispy texture. The osmanthus jelly was huge for a dessert. It looked like a bowl of rice.

Will go back another time
2022-08-26 603 浏览
每次嚟到都必點招牌乳鴿,每人一隻,我自己覺得原味好食過麻辣味仲有佢秘製燒牛肉,外脆內軟點心就不過不失,有啲外型比較得意,但太油涼菜可以忽略🙈仲有蔥油餅肉鬆,屋企人朋友食過都大讃冬天煲仔飯也不錯🙈
仲有佢秘製燒牛肉,外脆內軟
點心就不過不失,有啲外型比較得意,但太油
涼菜可以忽略🙈
仲有蔥油餅肉鬆,屋企人朋友食過都大讃
冬天煲仔飯也不錯🙈
2022-08-07 1062 浏览
今日已經知道幾條女會雞啄唔斷,所以5:30pm 就開始晚飯,哩度坐到10點關門都可以。😋花雕醉雞 $89雞都好滑同有酒味,飯前黎個涼菜都好開胃。😋蝦多士(3件)$89好香黑松露味,蝦肉都好多彈牙,配上酥脆薄多士,兩口就食完,好味。😋煸四季豆 $89哩個都穩陣既,好少食到係難食既。只係咸左少少,可能冇送飯既原因。😋原隻鮑魚酥 (4件)$138哩個口感好有趣,鮑魚下層有d木耳,再加上底層酥皮,有個甜既醬汁,加埋係有咸有甜。可以一試。😋非常生竹(3件) $59哩個就咁睇都唔知係咩,但一口咬落去就食到係咸水角d friend。裡面就有粟米羹既料,又幾好食喎。有趣有趣。😋肉鬆抓餅(2件)$49就咁睇好似平平無奇,但原來食落係起好味,肉鬆好香,個抓餅唔同平時好油好厚果隻,加埋一齊食果種味道係好熟悉。😋沙田乳鴿 (2隻)$78都係一般野,冇乜特別。但都算唔錯,唔會好油。😋臘味煲仔飯 $89原來佢有西式既辣肉腸加埋一齊,臘腸就唔算好好味果隻。反而d 飯焦做得幾出色,加分位可能係哩隻甜豉油配埋一齊食,只係食飯焦都好味。😋得意小豬布甸 $39哩個震騰騰既肥豬被我地玩左好耐,好得意。佢唔止一表人才,仲有內涵

😋花雕醉雞 $89
雞都好滑同有酒味,飯前黎個涼菜都好開胃。

😋蝦多士(3件)$89

😋煸四季豆 $89

😋原隻鮑魚酥 (4件)$138

😋非常生竹(3件) $59

😋肉鬆抓餅(2件)$49

😋沙田乳鴿 (2隻)$78
都係一般野,冇乜特別。但都算唔錯,唔會好油。

😋臘味煲仔飯 $89

😋得意小豬布甸 $39
哩個震騰騰既肥豬被我地玩左好耐,好得意。佢唔止一表人才,仲有內涵,佢都幾好味,唔會好甜,好味。

😋桂花酒釀丸子 $39
哩個一碗仔有超多粒,不過比較「杰撻撻」,不過酒味都好重,算唔錯。

整体各食物都有得意外型,打卡一流。我比較鍾意食較淡食物,哩度味道對我黎講就偏咸。但食物都算唔錯,有驚喜。

⭐️⭐️⭐️⭐️ (5星為滿)

唐宮小聚 (新港中心) (尖沙咀)
尖沙咀廣東道30號新港中心3樓303號舖

#飲飲食食 #食好西 #周圍玩 #周圍食 #介紹返 #餐廳推介 #美食 #香港美食 #尖沙咀美食 #香港打卡餐廳 #打卡 #yummy #hongkong #hongkongfoodie #hkfoodie #hkfoodblogger #dinner #唐宮小聚
2022-07-16 1057 浏览
呢餐已經係上年聖誕節前食,漏咗寫食評。5人叫咗每人一隻沙田乳鴿,小菜叫咗花雕醉雞,牛肉叉燒,黑金流沙,和牛啤梨,㰖角骨,蟹粒麻球,主食要咗大肚婆炒飯。乳鴿好好味,充滿肉汁,外皮焗得好靚,乳鴿好濃味,有食友覺得有點過咸,我就覺呢個椒鹽係傳統港式嘅味道。牛肉叉燒又係超級好味,牛肉好高值質,鬆軟又唔會過快,調味又係剛剛高,蜜糖味配靚牛肉,好推介大家試。大肚婆炒飯炒得乾身又健康加咗小小黎麥,有咬口,有幾隻蝦,大大隻,彈牙新鮮。可惜有1小時半限時,我哋臨尾叫嘅甜品同菜都取消咗,下次要非繁忙時間嚟坐得同食得比較舒服。
是日家庭日,一夥人預約了,於尖沙咀碼頭上船,所以在尖沙咀搵食比較方便。上OPEN RICE ,看到<唐宮小衆>的食評評價不錯,便想一試。6點到達商場,餐廳安排了靠門口的大枱給我們。今次人多,可以多點很多菜色,一起品嚐。非常山竹好看又好吃,充滿龍蝦汁蟹肉,必點推介醉滷大蝦大蝦肉結實爽口👍❤️得意小豬草莓奶涷,奶味濃郁,完全投降,太可愛了,打卡 一絕,完全唔捨得食蟹粉煎堆小圓球型,好味蔥油拌面蔥油很香,飽肚之選肉鬆抓餅咸香口感,外層香脆,好吃煎帶子比較乾身,粉絲都沒有吸到鮮味,味道一般炒硯比較少硯肉,份量小,但炒得都夠鑊氣,算好滋味!酥炸珍寶蠔有3隻,炸得金黃香脆👍和牛啤梨🍐🍐型態,像真度高,好精緻吸引,大開眼界!好睇又好味煲仔子姜咸雞飯,材料味道都不吸引,好乾,不推介冰鎮咕嚕肉,用乾冰墊住,口感較平日的脆,但份量好少,不值沙田乳鴿忘記了拍照,必點菜色,小鴿新鮮炸起,皮香肉嫩,十分好吃,必點整體來說,菜色多款,賣相一流,味道不錯。服務方面,服務員真的太少,所以他們都很繁忙,早段簡直沒有人招呼,到尾聲 可能已經 上曬菜,所以先得閒招呼客人。如果介意,就要留意。
是日家庭日,一夥人預約了[晚上船河活動],
於尖沙咀碼頭上船,所以在尖沙咀搵食比較方便。
上OPEN RICE ,看到<唐宮小衆>的食評評價不錯,
便想一試。
6點到達商場,餐廳安排了靠門口的大枱給我們。
今次人多,可以多點很多菜色,一起品嚐。

非常山竹
好看又好吃,充滿龍蝦汁蟹肉,必點推介

醉滷大蝦
大蝦肉結實爽口👍❤️

得意小豬
草莓奶涷,奶味濃郁,完全投降
,太可愛了,打卡 一絕,完全唔捨得食

蟹粉煎堆
小圓球型,好味

蔥油拌面
蔥油很香,飽肚之選

肉鬆抓餅
咸香口感,外層香脆,好吃

煎帶子
比較乾身,粉絲都沒有吸到鮮味,味道一般

炒硯
比較少硯肉,份量小,但炒得都夠鑊氣,算好滋味!

酥炸珍寶蠔
有3隻,炸得金黃香脆👍

和牛啤梨
🍐🍐型態,像真度高,好精緻吸引,大開眼界!
好睇又好味

煲仔子姜咸雞飯,材料味道都不吸引,好乾,不推介

冰鎮咕嚕肉,用乾冰墊住,口感較平日的脆,
但份量好少,不值

沙田乳鴿
忘記了拍照,必點菜色,小鴿新鮮炸起,皮香肉嫩,
十分好吃,必點

整體來說,菜色多款,賣相一流,味道不錯。
服務方面,服務員真的太少,所以他們都很繁忙,
早段簡直沒有人招呼,到尾聲 可能已經 上曬菜,
所以先得閒招呼客人。如果介意,就要留意。

2022-07-06 805 浏览
早前我經電話係唐宮小聚落外賣order,到達後我同同事係門口報上單號,店員表示未準備好,於是我地過左隔離餐廳拿另外一份外賣先。大概十分鐘,我地拿完麵包,翻去唐宮小聚,發現仲未有外賣可以拿,跟住繼續等。期間我地都無表現任何不滿,因為理解午飯時間比較忙碌。幾分鐘後有一個店員再問我地外賣號碼,我提供後,佢問我比左錢未。我話未。係我既經驗,大部分舖頭都係拿到外賣再比錢,或者報左外賣號碼後,如果未比錢,餐廳會主動比單收錢。唐宮小聚係先比錢再提供食物,之前等待期間一直無店員講。咁我知左就即刻入去比錢(唐宮小聚收銀處係餐廳入面)。我同事係出面等。行入去途中我聽到有個店員話「原來未比錢.......」事後我同事同我講,個個店員係話緊我地:「原來未比錢,係度死等爛等。」我真係無言可對,原來而家D服務係咁。餐廳要比錢先,其實店員可以提醒一下,而家我地唔係要賴帳,而且我地又無因為要等而表示不滿,反而係店員先發脾氣食物資素唔差,但服務真係極度趕客。

食物資素唔差,但服務真係極度趕客。
外卖自取
難得相聚,幸運地walkin有位,終於試到呢間唐宮小聚。店面不大但裝修雅緻,天花一堆鳥籠及黑白色鳥群,好有中式酒樓飲茶同水墨畫既feel店內勁多位又有梳化大卡座,窗外有沙田公園樹景+城門河及乙明邨遠景。服務則麻麻,落單自助,上菜勁快完全冇介紹,冇人執枱及加茶。以中式點心及收加一服務費而言,服務質素奇差。可幸食物質素幾好,總算滿意。沙田乳鴿 堂食優惠價$39/隻酒醉蟶子$89: 短身既蟶子,酒香帶甜,連鋪碟既豆苗都爽脆,正🍐和牛啤梨$59: 啤梨造型特別,其實原來係咸水角,但係炸得剛好,外層鬆脆,中間軟糯,和牛較重口味,黑椒味夠濃。唯一原配係以朱古力百力滋做梨柄,味道不配。🍇非常山竹$59: 圓碌碌粉紫色,好似粒巨型提子,食唔出龍蝦汁同蟹肉,反而似忌廉粟米湯同海鮮🎀蘿蔔絲蝴蝶酥$59: 粉橙色蝴蝶結好可愛,酥皮夠鬆,蘿蔔絲份量如果蟹d就好喇冰鎮咕嚕肉$119: 咕嚕肉去骨,食起黎啖啖肉,蜜瓜&菠蘿等水果好清新,不過整體唔夠脆皮大肚婆炒飯$109: 一上枱超香蝦味,喜歡用上雜穀米,食起黎有咬口而且材料豐富陳皮燉梨$49: 賣相精緻,陳皮味濃,中和了梨酸,去芯梨肉燉至腍身又入味,yummy

可幸食物質素幾好,總算滿意。

沙田乳鴿 堂食優惠價$39/隻

2022-06-13 751 浏览
之前食過兩次中環分店,都覺得質數幾好,經過尖沙咀就黎試下點心選擇唔多,另外有小菜簡,另外佢轉menu都幾密下,有之想叫返之前叫過既野食都無左醉蟹勁好食 好入味 必點醉蝦蝦大隻新鮮,但不算太入味,整體可以炸乳鴿當日好似做緊優惠,炸得好香同入味非常山竹餡料係龍蝦汁同蟹肉,比有蟹肉吸引左,但蟹肉味道不算突出價錢略貴,不過賣相好精緻野食特別同坐得舒服
之前食過兩次中環分店,都覺得質數幾好,經過尖沙咀就黎試下

醉蟹
勁好食 好入味 必點

醉蝦
蝦大隻新鮮,但不算太入味,整體可以

炸乳鴿
當日好似做緊優惠,炸得好香同入味

非常山竹
餡料係龍蝦汁同蟹肉,比有蟹肉吸引左,但蟹肉味道不算突出

價錢略貴,不過賣相好精緻野食特別同坐得舒服
成日去尖沙咀,但係講到揾食真係好少黎到新港中心呢邊上到黎三樓,估唔到星期六嘅下午會係呢個寂靜嘅商場有另一番景象雖然餐廳好多人,但係因為只係我同老公兩位,所以唔洗等位可以直入係門口已經拎左MENU睇,望下有乜好食見到佢點心類別同普通酒樓唔同,另外仲有新派點心,賣相精緻,可惜好多都係有和牛成份,老公唔啱食睇左一輪就落單,我柯打嘅係:沙薑豬手、水煮魚春卷、沙田乳鴿X2、炒蝦腸粉(XO醬)同埋凍奶茶一杯每檯都有一壺茶,指定左嘅茶葉第一道上嘅係小食:沙薑豬手首先要讚嘅係佢剪細左一舊舊,食起上黎方便啲,可以成舊放入口,食相可以優雅一點另外件數又多啲,大家可以少食多滋味不過佢嘅沙薑係加埋豉油同蒜蓉,初初食就覺得好惹味,但係食耐左就覺得好濃味,要飲茶先得第二道上嘅係水煮魚春卷呢個點心好特別,係其他地方食唔到,水煮魚加春卷咁都俾佢諗到咬開已經食到水煮魚嘅麻同帶點點酸,但係一啲都唔辣,所以我成日都記錯佢係酸菜魚春卷春卷包做得幾好,包得算密實,就算水煮魚有湯都HOLD得住,入面仲夾住一塊薄薄嘅魚片果然點題,符合商品說明條例春卷長度比一般食開嘅都長,加上春卷皮要比平時食開嘅又包得厚身一點,味道又係濃味食物,所
成日去尖沙咀,但係講到揾食真係好少黎到新港中心呢邊

係門口已經拎左MENU睇,望下有乜好食

每檯都有一壺茶,指定左嘅茶葉
沙薑豬手
第一道上嘅係小食:沙薑豬手

另外件數又多啲,大家可以少食多滋味

水煮魚春卷
第二道上嘅係水煮魚春卷

呢個點心好特別,係其他地方食唔到,水煮魚加春卷咁都俾佢諗到

果然點題,符合商品說明條例

春卷長度比一般食開嘅都長,加上春卷皮要比平時食開嘅又包得厚身一點,味道又係濃味食物,所以食左一條春卷已經飽左
沙田乳鴿
最期待嘅食物:沙田乳鴿

雖然鐘意食乳鴿,但係我好少食,細細隻無乜肉,又貴食完又唔飽

呢度$39一隻就一人一隻同老公試下

啱啱拎出黎熱辣辣,已經攤左一陣先帶手套食乳鴿,但係依然辣手呀

乳鴿肉嫩夠味,雖然就唔算有汁,但因為乳鴿細細啲肉唔會柴皮

呢個我同老公都滿意
炒蝦腸粉(XO醬)
最後黎嘅一道炒蝦腸粉(XO醬)

呢個餸又係有神奇之處,XO醬應該有乾瑤柱,但係佢炒完出黎真係唔多覺,但係有XO醬嘅味,仲十分濃烈TIM

蝦嘅份量都幾多,但係呢啲雪藏蝦都無乜特別

其實叫個澱粉質都係因為驚唔夠飽,不過因為呢度嘅食物樣樣都好濃味,我地都食到漏漏地,基本上叫三個都夠食

呢度食物嘅賣相,尤其係SELL外表個啲真係值得一讚,完全做到實物如圖,雖然我自己無叫黎食,但係望到隔離檯嘅點心賣相都認真唔錯

耐何我同老公都唔算十分重口味,所以唔係好啱我地胃口

講完食物就講服務,呢類有裝修嘅餐廳收加一服務費就預左,但係呢度嘅服務仲衰過屋邨酒樓
咩帶位GREETING呢啲無都唔緊要啦,我唔係食FINE DINING,但係上菜個PART簡直離譜
每次上菜都係擺低就走,ALERT食客嘅說話例如:小心、唔該,一句都無,都唔好要求佢地講一次食物名咁高要求嘅句子
講真係屋邨酒樓飲茶,姐姐放低籠點心都會講句:牛肉球!
啲野食熱辣辣,就咁隊碟野食埋黎

仲有唔知點解得我個檯開位無俾QR CODE我地落單,我係拎住門口拎個張點心紙落單嘅
明明寫左要凍奶茶,結果就無上到
如果我唔想飲就唔會落單啦,唔係為左有得邊食點心邊飲奶茶,我點會黎呢啲新派中菜呀
隔離檯每一檯都有個細紅色桶仔裝垃圾,因為食乳鴿有骨嘛,整整齊齊掉落桶唔會影響自己食慾姐姐執檯又方便
但係唔知點解又係我地個檯無嘅
埋單三百五十幾,話貴又唔係真係好貴,都叫左四樣野連加一
但係呢個價錢兩位用都可以有好多選擇呀!
呢間唐宮小聚當checkpoint 算,無下次
2022-05-28
2022-05-23 1429 浏览
有媽媽介紹去呢間唐宮小聚主要貪佢有卡位坐好闊落所以就帶咗BB去啲嘢食好精緻不得不讚個砂礓豬手超級入味爽口而且仲將部份肉起骨不過餐牌好多嘢都係辣嘅鍾意食辣嘅嘢就好啱食「水煮魚春卷」好有特色麻辣味好重「酸辣魚片」雖然魚片有啲嚡口但係啖啖肉啲酸菜配料好好食而且好辣「麻辣乳鴿」見到台台都有叫嘅乳鴿超級入味啲肉都好嫩滑而且好優惠都係$39隻食完我哋encore再叫多咗隻添「擔擔麵,流沙包」正常發揮「菠蘿炸饅頭」唔算好甜,外脆卜卜「酸辣蛇羹」我自己無食但老公話好得而且好辣仲有其他菜式都好想試🤤🤤下次會再去不過未必會揀新港中心luuu最後讚一讚啲員工都好有禮貌上菜速度都好快
有媽媽介紹去呢間唐宮小聚

見到台台都有叫嘅乳鴿

超級入味啲肉都好嫩滑
而且好優惠都係$39隻
食完我哋encore再叫多咗隻添

「擔擔麵,流沙包」正常發揮

「菠蘿炸饅頭」

麻辣乳鴿
  • 沙薑豬手
  • 沙田乳鴿
2022-04-17 2579 浏览
BadList⛔️黑名單✖︎食到要特登要寫食評😣喺網上見到食評唔錯點心都幾得意😆終於有機會試到🤩大開眼界 好戲在後頭$800幾蚊嘅呢一餐大家又覺得抵唔抵呢🔸炸乳鴿見到$39@1乳鴿係咪好抵呢 咁就見仁見智啦個人就接受唔到食「凍冰冰嘅炸乳鴿」😄🔸山竹點心見到咁多人推介梗係要試吓啦 粟米羹餡 🌽個人寧願食返盒裝粟米湯😋🔸梨型點心食到懷疑人生 唔知食緊啲咩 牛肉內餡🐮想擺多啖入口都有啲卻步..🔸朱古力豬豬包甜耶耶朱古力內餡…🍫甜過食Brownie 鍾意食甜嘅 都可以試吓🔸陳皮燉梨擺落口第一啖都要吐返出嚟.超乎你想像 本身以為係清清甜甜嘅甜品😯點知帶嚟嘅係味覺上嘅衝擊鹹鹹甜甜冇陳皮味 整體甜到糖尿病⛔️🔸炸蝦多士$89@3 大家諗吓值唔值Size等於普通方包嘅¼ 麵包朔晒啲油 食落淡淡油 我都唔知有咩好講.🔸乜乜炒腸粉淡茂茂 只有豉油和鹽的味道 我是美女廚房的嘉賓嗎?🔸水煮魚春卷最後一款介紹嘅就係萬眾期待味道較佳的一道點心 也是我吃得最多的一款 吃了半條👍🏻👍🏻👍🏻可以放心食🔸基本蝦餃燒賣叉燒包冇都唔緊要 但食物質素都應該要比得上M記吧🍟🍔🐷以上均為個人真實食評😄
BadList⛔️黑名單

見到咁多人推介梗係要試吓啦 粟米羹餡 🌽
個人寧願食返盒裝粟米湯😋
🔸梨型點心
食到懷疑人生 唔知食緊啲咩 牛肉內餡🐮
想擺多啖入口都有啲卻步..
🔸朱古力豬豬包
甜耶耶朱古力內餡…🍫甜過食Brownie
鍾意食甜嘅 都可以試吓
🔸陳皮燉梨
擺落口第一啖都要吐返出嚟.
鹹鹹甜甜冇陳皮味 整體甜到糖尿病⛔️
🔸炸蝦多士
$89@3 大家諗吓值唔值
🔸乜乜炒腸粉
淡茂茂 只有豉油和鹽的味道 我是美女廚房的嘉賓嗎?
🔸水煮魚春卷

🐷以上均為個人真實食評😄
2022-04-16
2022-04-17 1583 浏览
初頭望落去啲點心非常得意,今日試咗…食物🍚熊仔朱古力包🐻🍫,甜到漏,食咗一啖,難食到嘔,山竹粟米羹炸物,個人寧願食即食罐頭粟米🌽,啤梨牛肉炸物🍐,全部都係油,乳鴿🍗,$39價錢抵,但係凍嘅,蝦多士🍤,啖啖油,塊麵包吸晒啲油,隻蝦得油味$89,陳皮燉雪梨,冇陳皮味,鹹鹹甜甜唔知食緊啲乜嘢,炒腸粉,得個咸字,水煮魚春卷🌯,比較好少少!😓😓衛生🧹啲餐具同碗有油同污跡🦠服務 叫極都唔應😠⛔️BadList (請勿嘗試)!!!😤😤
初頭望落去啲點心非常得意,今日試咗…

食物🍚

衛生🧹
啲餐具同碗有油同污跡🦠

叫極都唔應😠

⛔️BadList (請勿嘗試)!!!😤😤

2022-04-17
2022-02-21 1916 浏览
其實我喺好早之前已經喺深圳食過呢間嘢嗰陣係伴娘介紹我去食又好食又抵食點知原來香港又開咗歡樂組組長同幾個朋友仔同我慶祝生日揀咗呢間餐廳我都想試吓佢同深圳有咩分別總括嚟講都冇咩分別,燒乳鴿依然係好好食其他都係比預期好味我哋六個人嗌咗超級多嘢食首先嚟個醉鮑魚,正吖,有咬口又好味手肘餅又係唔錯,夠肉鬆春卷夠脆😋蝦多士雖然好油好肥,但係好味好邪惡最唔推介嘅係麻辣乳鴿😂我寧願食多一隻燒乳鴿酒釀丸子唔係間間都整得好食呢間好味飽到嘔嘅一餐
其實我喺好早之前已經喺深圳食過呢間嘢
嗰陣係伴娘介紹我去食
又好食又抵食
點知原來香港又開咗
歡樂組組長同幾個朋友仔同我慶祝生日揀咗呢間餐廳
我都想試吓佢同深圳有咩分別
總括嚟講都冇咩分別,燒乳鴿依然係好好食
其他都係比預期好味
我哋六個人嗌咗超級多嘢食
首先嚟個醉鮑魚,正吖,有咬口又好味
手肘餅又係唔錯,夠肉鬆
春卷夠脆😋
蝦多士雖然好油好肥,但係好味好邪惡
最唔推介嘅係麻辣乳鴿😂
我寧願食多一隻燒乳鴿
酒釀丸子唔係間間都整得好食
呢間好味
飽到嘔嘅一餐
2022-02-12 1235 浏览
去過呢間餐廳不同嘅分店,無論環境、食物賣相、味道都係咁好👍🏻見到點心紙上面嘅相,已經好想食,不經意叫晒全部炸嘢😂 不過又真係幾好食嘅👍🏻和牛啤梨,即係煎堆仔個類,內餡係和牛,好香、好惹味😋鳳梨金豬,即係炸鳳梨饅頭非常山竹,即係類似鹹水角,餡料係龍蝦汁同埋蟹肉,幾好食嘅😋 不過餡料少啲😅脆蝦多士,成隻蝦😂最好食呢個👍🏻👍🏻👍🏻大肚婆炒飯,我諗係應該比較健康啦,有薑米、蟹肉、蝦、脆豆、粟米😅

和牛啤梨,即係煎堆仔個類,內餡係和牛,好香、好惹味😋

鳳梨金豬,即係炸鳳梨饅頭

脆蝦多士,成隻蝦😂最好食呢個👍🏻👍🏻👍🏻
2022-01-22