2018-08-28 469 浏览
買左北菇雞飯返到屋企,一打開有條毛既!!!!!!! 😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡我唔會信係雞毛😡😡😡😡😡😡😡😡點食呀😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡到底衛生差成點,先可以有條毛係飯入面?係邊個步驟有問題?😡😡😡😡😡對唐記好失望😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡
買左北菇雞飯
返到屋企,一打開

有條毛既!!!!!!! 😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡

我唔會信係雞毛😡😡😡😡😡😡😡😡

點食呀😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡😡

2017-12-12 2562 浏览
一早買早點,執餸有3個阿姨,負責入膠袋嗰位不停家鄉常話似急口令,聲音洪亮刺耳,講得肉緊聽似在鬧交,收錢排隊已經聽到佢不停講嘢,排到去攞食物,再望佢一眼發現居然無戴口罩!但其他兩都位有,而且佢係負責攞住啲食物入袋,噴晒啲口水落食物度,感覺極差!問佢點解吾戴口罩,佢好似聽吾明,再問多次,跟住用家鄉話答我,我都趕時間要走,無再追問。轉頭再望一望,見佢抹緊口紅,唔.....好奇怪,難到公司無衛生指示,要求工作時要戴口罩?食物味道是好的,加咗料覺得好核突!
2017-12-12
1 分钟 (外卖自取)
2017-11-02 1812 浏览
I almost dealt with all Tong Kee branches around Hong Kong, even unpopular/unlisted ones. I could say that Tsing Yi branch is one of the best. Always fresh, hot with correct portions, professionally made.
外卖自取
$25 (早餐)
  • Chicken  and  mushroom  bun
  • Chicken  rice
平時早餐起身鍾意食啲熱野 又趕時間返學 買個蒸包食就岩曬今次唐記包點新既紅豆包 真係有驚喜呢!紅豆包連包皮都有粒粒紅豆!紅豆味都幾重,餡就係混合紅豆蓉同紅豆粒 甜度比芋頭包高 但因為配住無乜味既饅頭 食落甜度都可以接受 喜歡甜蜜滋味的人會覺得不錯!食叉燒包最怕勁多肥膏或者醬太咸,但唐記包點真的做得不錯!叉燒包好食呢!叉燒頗多的又不會好肥 大部分都是瘦肉 而且醬汁甜甜地 吾會過咸!用皮薄餡多來形容正正適合你愛吃奶皇包嗎?我就不嬲都鍾意食一啲奶味重蛋味香嘅包包,依家唐記嘅奶皇包,皮轉左黃色 唔知會唔會好食左呢?奶皇包食落味道麻麻地,只係奶味嘅吉士醬,無咩蛋香,質感吾滑!不過呢個價錢都唔可以奢求啲乜嘢,朝早食個暖粒粒嘅包係唔錯嘅~但就唔係好推薦奶皇包⋯唐記新出的素菜包,好有驚喜呢!素菜包估吾到佢超足料呢!入面有粉葛、椰菜、香菇、木耳等,包混合紅蘿蔔絲 顏色靚仔啲之餘,仲添加更多蔬菜纖維!饅頭依舊鬆軟綿密!呢個價錢呢個質素 真係值得食芋頭包呢個係甜包入面我最愛,芋頭餡實在,感覺天然,甜度適中!香氣撲鼻既芋泥味,熱辣辣食真係無得頂!
平時早餐起身鍾意食啲熱野 又趕時間返學 買個蒸包食就岩曬
今次唐記包點新既紅豆包 真係有驚喜呢!
紅豆包
紅豆包
食叉燒包最怕勁多肥膏或者醬太咸,但唐記包點真的做得不錯!
用皮薄餡多來形容正正適合
奶皇包
奶皇包
唐記新出的素菜包,好有驚喜呢!
饅頭依舊鬆軟綿密!呢個價錢呢個質素 真係值得食
2017-09-16 1484 浏览
中午時間被工作纏身走唔開, 只得半小時食飯, 選擇不多, 當然只搵快靘正解決; 好彩走入唐記點心人不多, 就二話不說點了外賣鹹魚肉餅飯+香菇包, 先不過$25+7 ; 不過打開飯盒, D飯放得有D亂七八糟, 好在味道還可以; 香菇包就不過不失, 幾蚊價錢都唔可以要求太多; 工作不由人, 唯有等晚餐先好好再食一餐

2017-06-16 1595 浏览
唐記好多分店,青衣呢間,特別是上午返工時間可能人流多,包點蒸飯keep 住出爐很喜歡這兒的排骨飯,飯不會太濕太軟,仲會粒粒分明,是靚係長身香米,排骨也沒雪味,有少少椒絲微辣帶出肉味菜肉包熱辣辣好味,不過個人喜歡佢叉燒包多點

菜肉包熱辣辣好味,不過個人喜歡佢叉燒包多點
2017-06-12 1151 浏览
今日「描柏」來探訪,同友人收工後到青衣轉車,感覺有少少肚餓,諗住已經八號風球懸掛了一段時間,應該都無乜選擇,遠處現到有唐記包點,睇下有乜食先看見餐牌仍有各式各樣的蒸飯、點心、包及糖水供我們選擇山竹牛肉 $17,加左少許喼味覺唔錯鮮竹卷 $17,腐皮吸收了食品的汁皮夠滑8號風球懸掛期間多謝店員仍然謹守崗位,默默支持我們

看見餐牌仍有各式各樣的蒸飯、點心、包及糖水供我們選擇

1996 浏览

8號風球懸掛期間多謝店員仍然謹守崗位,默默支持我們

2017-06-12
山竹牛肉
2017-06-11 551 浏览
難得weekend但foodpigss🐷🐷竟然都咁早起身😂 緊係要買返個<豆沙包>$6.5 做早餐食啦💕外層嘅包好鬆軟😄 裡面嘅豆沙又足料😇 仲要有好多紅豆粒😍 雖然有時排長龍 但都唔洗等好耐就攞得👍 仲要熱辣辣😗 平時返工返學趕時間買返個黎做早餐真係明智之選😈

豆沙包
豆沙包
2017-05-19 624 浏览
I like the food so much. The taste is great as well as the prices are pretty much reasonable. It has a good restaurant quality in somehow a street food style. But one of the staff once left the counter as I stood there to order. Very rude of her. It was like she didn't wanna serve me.

2017-04-19 1038 浏览
公司附近開左間唐記 價錢又親民 當然要去試下喇!鳳瓜排骨飯($25)初時以為佢細細兜實唔夠飽 點知原來都可以頂到一個下晝當然唔可以將佢同酒樓既水準比 但都算做到一份錢一份貨既質素 飯底多 堆到d飯變實而且鳳瓜排骨都夠味同'林' 整體上係幾okay! 如果d飯無咁乾同實會更好!
公司附近開左間唐記 價錢又親民 當然要去試下喇!
鳳瓜排骨飯($25)
初時以為佢細細兜實唔夠飽 點知原來都可以頂到一個下晝
2017-03-26 728 浏览
平時早餐不外乎腸仔、火煺蛋,今早稍趕時間,路經唐記,就隨意買咗個奶皇飽做早餐,價錢唔貴,比起一份早餐就便宜得多,是趕時間之選。飽嘅外皮唔厚,粉質幼滑,都算鬆軟,唔會好似食麵粉頭咁,奶皇香滑,唔太甜,即蒸即賣,熱辣辣,夠新鮮,幾好味,唔錯喎。
2016-12-23 1376 浏览
夜麻麻突然想食點心。就去唐記買左點心食,點了:鵪鶉蛋燒賣:依種燒賣,好少酒樓有,要食就只可以係到食,燒賣好夠味,又夠大粒,山竹牛肉:山竹牛肉好大粒,算不錯,雖然已叫多急汁,但都係唔夠。但整體黎講,夜麻麻想食點心既話,依個都係不錯的選擇。
夜麻麻突然想食點心。
就去唐記買左點心食,
點了:
鵪鶉蛋燒賣:
依種燒賣,好少酒樓有,
要食就只可以係到食,
燒賣好夠味,又夠大粒,
山竹牛肉:
山竹牛肉好大粒,算不錯,
雖然已叫多急汁,但都係唔夠。
但整體黎講,夜麻麻想食點心既話,
依個都係不錯的選擇。
2016-12-02
2016-08-26 1648 浏览
唐記嘅服務已經大不如前,由以往4蚊一個包,而家已經變成$6.5,但員工嘅服務就一直倒退,連基本普通話都唔識,係繁忙時間有內地客買嘢變成雞同鴨講,以至往後嘅顧客無奈地排隊等候,終於有多一個櫃台服務,但員工卻大聲宣告只接受八達通,如要現金請繼續排隊等候,此話如同廢話,開多個櫃台不是要舒緩人潮嗎?但員工們只貪一時方便而選擇性接客,結果人潮依舊,服務效率低劣,其實貴公司目的係想服務大家還是趕客?員工一朝早做到咁燥,不如唔好做啦!
2016-08-04 1204 浏览
由$4個包食到$6.5一個包。仍然係香菇雞包迷!每朝熱辣辣一個咸包,雞肉沒有太大雪藏味,有木耳有時幾好咬口,好爽口!間中左會有僵絲辟走雞肉腥味!再配支豆醬,真係早餐代表!差在不停加價,食到痛!
2 分钟 (外卖自取)
$6.5
2016-02-01 1781 浏览
星期六屋企人知我遲起身,特登買定早餐比我不過碗燒賣已經比人偷食咗粒燒賣大大粒好好食,又唔會好,唔似豬肉燒賣有好多肥豬肉早餐好多時都會食包...佢地就買咗個叉燒包比我...同樣覺得佢地做得好過好多酒樓...叉燒真係會比肉而唔係肥膏!個醬甜甜地,唔會好鹹除咗叉燒包之外,我都幾鐘意佢地個奶黃包不過朝朝返工返學都勁多人買,好少買到黎做早餐
星期六屋企人知我遲起身,特登買定早餐比我
不過碗燒賣已經比人偷食咗粒
燒賣大大粒好好食,又唔會好,唔似豬肉燒賣有好多肥豬肉
早餐好多時都會食包...佢地就買咗個叉燒包比我...
個醬甜甜地,唔會好鹹
除咗叉燒包之外,我都幾鐘意佢地個奶黃包
不過朝朝返工返學都勁多人買,好少買到黎做早餐
外卖自取
$20 (早餐)