2023-04-07 1685 浏览
鍾意食蠔既朋友一定要去試下✨任食日本直送牡蠣🦪有刺身、燒、茶漬飯&湯等等唔同既煮法 🍱一開始每人送上一份喜多嬉九品賣相精緻好豐富😻有日本直送象拔蚌刺身🐚/二色燒活白鰻🐟/手工月見燒鳥丸/喜多嬉牡蠣刺身🦪/日式漬物/喜多嬉牡蠣茶漬飯🍵/天婦羅秋葵/天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉/時令沙律🥗來自北木島喜多嬉牡蠣養殖場🦪生蠔味道雖屬較淡 但每隻都非常肥美新鮮 配上佐酢啫喱、蘿蔔蓉、蔥&檸檬汁更提升鮮味🤤燒活白鰻好肥美 肉質嫰滑滿口魚油香 魚皮燒得好脆😋👍🏻茶漬飯牡蠣配搭茶既甘甜 味道層次豐富象拔蚌刺身爽口鮮甜燒鳥丸加入軟骨 沾上蛋汁 充滿蛋香💛放題除左可以任食生蠔 仲有燒蠔/燒帆立貝/串燒/牡蠣茶漬飯/牡蠣烏冬/野飲等等都係任食😗燒蠔 蠔味濃郁串燒方面 燒鳥大腿肉 燒墨魚仔 秋葵 都好食😋食完生蠔之後記得食返碗牡蠣烏冬暖下胃 湯底鮮甜架🥰牡蠣放題$398/60mins$498/90mins
鍾意食蠔既朋友一定要去試下✨
任食日本直送牡蠣🦪有刺身、燒、茶漬飯&湯等等唔同既煮法

🍱一開始每人送上一份喜多嬉九品

牡蠣放題
$398/60mins
$498/90mins
2023-04-07 33 浏览
中環日式居酒屋主打任食從日本北木島喜多嬉牡蠣養殖場直送的生蠔放題。每一隻生蠔超級新鮮,肥美,又大隻。放題分別有兩種價錢$398/60分鐘同$498/90分鐘。$498放題可以追加多款串燒、牡蠣烏冬同牡蠣茶漬飯。首先餐廳會送上每人一份九宮格前菜,用日式木盒擺盆, 賣相精美,打卡一流。喜多嬉九品包括:象拔蚌刺身、二色燒白鰻、天婦羅秋葵、天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉、蛋黃月見燒鳥串、牡蠣刺身、牡蠣茶漬飯、綜合沙律,等等。仼食牡蠣刺身,超級creamy配上土佐酢啫喱,蘿蔔蓉同蔥,再加少少檸檬汁,新鮮可口!!成個手掌咁大隻!放題除咗可以任食生蠔,重可以點燒蠔/燒帆立貝/日式串燒/牡蠣茶漬飯/牡蠣烏冬。個人比較喜歡燒蠔,雖然燒蠔size比較細,但蠔味會更加濃郁。可以配上XO醬、蒜蓉醬或孜然醬享用,有唔同嘅食法,增加新鮮感。串燒方面試咗墨魚仔、雞心、雞腿肉,蕃薯,淋魚乾等等,都符合水準。汽水同自家製冷泡茶都係免費供應。喺中環嘅放題來講,食物質素符合水準。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!

放題分別有兩種價錢$398/60分鐘同$498/90分鐘。

$498放題可以追加多款串燒、牡蠣烏冬同牡蠣茶漬飯。

刺身、牡蠣茶漬飯、綜合沙律,等等。

仼食牡蠣刺身,超級creamy

汽水同自家製冷泡茶都係免費供應。

喺中環嘅放題來講,食物質素符合水準。

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!
2023-04-07 22 浏览
放題店有好多但係生蠔🦪放題店真係唔多覺😗,呢間位於中環嘅喜多嬉牡蠣屋,店舖雖然細細地,對生蠔愛好者嚟講係好地方唷😍😍,無論係生定熟蠔,仲有帆立貝都可以俾你任點1.5個鐘👏🏻首先每一位都會嚟一個喜多嬉九品前菜🤤,個樣靚靚哋每款都幾好味☺️☺️,喜多嬉牡蠣刺身,手工月見燒鳥串,日本直送象拔蚌刺身,天婦羅秋葵,天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉, 喜多嬉牡蠣茶漬飯,沙律菜,燒活白鰻魚,鰻魚口感非常爽口彈牙 個人好鍾意食😍。嚟到重頭戲就係可以無限添加嘅生蠔,佢哋嘅生蠔係每一隻都好厚肉,入口好creamy,上面仲有辣蘿白蓉,土佐酢啫喱,提升左鮮味👍🏻,讚讚。之後仲有烤帆立貝蠔,串燒可以任叫,全部即叫即燒,熱辣辣,香脆可口🤩🤩,另外佢哋個牡蠣茶漬飯同五島手延湯烏冬,都係用牡蠣高湯,湯底有濃郁嘅牡蠣鮮味,鮮甜暖胃 goodgood ☺️~~
放題店有好多但係生蠔🦪放題店真係唔多覺😗,
呢間位於中環嘅喜多嬉牡蠣屋,店舖雖然細細地,

2023-04-05 999 浏览
一入到去店員就叫我哋可以揀定野食,佢地就送咗個前菜九宮格黎😍勁靚賣相!啱哂打卡!!而且勁多種類,每樣小小咁都幾好咼👍🏼九宮格入面包括:•象拔蚌刺身•燒白鰻•時令沙律•天婦羅秋葵•牡蠣刺身•月見燒鳥串•天婦羅紫蘇葉吞拿魚肉蓉•牡蠣茶漬飯好豐富😍當中月見燒鳥串,仲會配個蛋黃俾你點黎食,風味十足❤️燒鳥串,入面脆卜卜似係雞軟骨碎🤭好正!另外一個天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉都好特別!!!!第一次見原來紫蘇葉可以變天婦羅!一啖咬哂,有2個口感👍🏼食完九宮格,店員將我哋頭先叫嘅食物送到!!放題有好多串燒,牡蠣刺身,燒牡蠣帆立貝,烏冬,茶漬飯😍牡蠣刺身叫咗3轉,質素完全無下降,隻隻都好鮮甜,唔會食到腥味㗎👍🏼👍🏼燒牡蠣帆立貝,有3個醬料俾你自己落(蒜蓉,孜然粉,XO醬)蒜蓉不得了!!加咗成個味唔同哂🤩串燒每次都係熱辣辣同等嘅時間長小小,所以都肯定係即叫即燒😚另外一個必食,反而係湯烏冬🤣係有啲搞笑,放題食咁飽嘅野!!但真係數一數二食過好食嘅烏冬!一黎烏冬絕對係日本入口,個麵質、軟硬度都係一絕👍🏼二黎湯底亦都係極鮮甜!竟然食到好重牡蠣味,好正!必定用咗好多去煮個湯👍🏼👍🏼高質必食!!!

九宮格入面包括:
•牡蠣刺身
•月見燒鳥串
•天婦羅紫蘇葉吞拿魚肉蓉
•牡蠣茶漬飯

串燒每次都係熱辣辣同等嘅時間長小小,所以都肯定係即叫即燒😚

• 喜多嬉九品
  • 湯烏冬
2023-04-04 37 浏览
喜多嬉牡蠣屋 - 滿足牡蠣放題今日介紹位於中環嘅一間日式料理店,主打不同形式嘅牡蠣料理,由日本直送,有生蠔、燒蠔、烤蠔什至鐵板蠔,而且仲要係90分鐘放題任食!牡蠣放題90分鐘 $498喜多嬉九品九宮格前菜,有牡蠣刺身、象拔蚌刺身、月見燒鳥丸、燒活白鰻、天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉、天婦羅秋葵,重有牡蠣茶漬飯。牡蠣刺身盛加左酸汁、蘿蔔蓉同蔥花,入口鮮味之餘口感亦有層次,這款牡蠣係海水鹹度、忌廉感都剛剛好,食多幾隻都唔會覺得太膩。烤焗牡蠣、帆立貝啖啖肉烤焗系列,可以配上蒜茸、沙茶醬同XO醬,一個人食10幾隻都唔夠呀!牡蠣秘製撈五島手延烏冬超級濃郁既牡蠣濃湯既烏冬,重有原隻牡蠣,鮮味再提升。日式串燒推薦燒鳥大腿肉串、鹽麴五花腩、燒番薯仔同埋燒秋葵。
喜多嬉牡蠣屋 - 滿足牡蠣放題

牡蠣放題90分鐘 $498

喜多嬉九品

牡蠣刺身

烤焗牡蠣、帆立貝

牡蠣秘製撈五島手延烏冬
超級濃郁既牡蠣濃湯既烏冬,重有原隻牡蠣,鮮味再提升。

日式串燒
推薦燒鳥大腿肉串、鹽麴五花腩、燒番薯仔同埋燒秋葵。
喺中環擺花行有間專食蠔嘅小店「喜多嬉牡蠣屋」,雖然大門唔係太起眼,座位都唔太多,但最吸引就係有任飲任食牡蠣嘅放題😍 有兩個set 揀, $398/60分鐘放題同$498/90分鐘放題,嚟得緊係揀90分鐘慢慢食🤭🍱九宮格前菜放題會先送上每人一份,個擺盤好靚,有沙律菜🥗 天婦羅秋葵🥒燒白鱔🐟生蠔🦪月見雞肉棒🍳拖羅蓉 貝刺身 同埋牡蠣茶漬飯🍚 每樣野都可以試少少先如果鍾意食可以先再點👍🏻🦪牡蠣牡蠣刺身伴土佐酢啫喱 生蠔好新鮮🤩上碟已附啫喱醋提鮮,好fresh, 蠔肉偏爽甜有海水味🤤一次半打叫好好上台,可以食完先再落單🦪烤牡蠣燒蠔就咁原隻燒並冇加任何調味住,枱面分別有蒜容,燒烤同麻辣醬供自行加上,想食咩味就自己落,又可以咩都唔落試下隻蠔本身個鮮味先😋 燒蠔勁肥,啖啖肉🤭🐚 烤帆立貝帶子肉質原實,唔會燒到縮晒水好乾,同樣自行加調味料食🍢 各式串燒每樣多個叫咗一串試吓,朋友試咗個七里香串話好好食🐔好香好濃嘅雞皮味,五花腩片亦都油脂豐富🐷秋葵同蕃薯條粒都要叫,可以中和番食咗咁多肉嘅油膩感🙈

🍱九宮格前菜

🦪牡蠣牡蠣刺身伴土佐酢啫喱

🦪烤牡蠣

🐚 烤帆立貝
帶子肉質原實,唔會燒到縮晒水好乾,同樣自行加調味料食

🍢 各式串燒

• 牡蠣刺身
  • 喜多嬉九品
  • 串燒
  • 鐵板烤牡蠣
2023-04-04 31 浏览
.@kitaki.kaki (中環).放題食得多 主打生蠔放題嘅我覺得就唔算多🤣 今日大幫手帶我食好嘢.. 我哋兩個都係🦪控 聽講呢間嘅🦪好味之餘只要你肯比多d quota佢..回本真係唔難..身為黑洞胃嘅我點可以唔試試🤣.放題套餐90分鐘 $498/per person.呢個價錢相比正常放題比無論係價錢/用餐限制時間都係比較貴少少🤏食物選擇都少好多..但‼️必須要講 蠔嘅質素 & 味道絕對值得.呢個套餐入邊 一開始會每人有一個「喜多嬉九品」冇得refill 但每一款都精心別緻.牡蠣好新鮮(之後呢款你都可以任叫)月見燒鳥丸好出色.. 點上蛋黃醬汁.. 真係無得輸..吞拿魚拖羅好味.. 底嘅天婦羅我就覺得正正常常可能我平時麻麻天婦羅🤣🫡二色燒白活鰻就真係好香..火候 魚油香都覺得好想encore可惜「時間只有什麼多 要安歌喔喔 會否比較傻~」🎙️牡蠣湯飯都香口(但個人極力推介佢嘅 生蠔秘汁撈冷麵 好好味🥹 任食可以叫」基本上呢個「前菜」應有盡有.之後任食嘅部分 雖然相比普通放題唔算多 但每款我都覺得係高過於普通放題質素🫶🏻.尤其一口牛.. 我係真係一直驚嘆話.. 「呢個真係高質wor」& 我
@kitaki.kaki (中環)
放題食得多 主打生蠔放題
我覺得就唔算多🤣 今日大幫手帶我食好嘢..
我哋兩個都係🦪控
聽講呢間嘅🦪好味之餘
只要你肯比多d quota佢..
回本真係唔難..
身為黑洞胃嘅我點可以唔試試🤣
放題套餐90分鐘 $498/per person
呢個價錢相比正常放題
無論係價錢/用餐限制時間都係比較貴少少🤏
食物選擇都少好多..
但‼️
必須要講 蠔嘅質素 & 味道絕對值得
呢個套餐入邊
一開始會每人有一個
「喜多嬉九品」
冇得refill 但每一款都精心別緻
牡蠣好新鮮(之後呢款你都可以任叫)月見燒鳥丸好出色..
點上蛋黃醬汁.. 真係無得輸..
吞拿魚拖羅好味.. 底嘅天婦羅我就覺得正正常常
可能我平時麻麻天婦羅🤣🫡
二色燒白活鰻就真係好香..
火候 魚油香都覺得好想encore
可惜「時間只有什麼多 要安歌喔喔 會否比較傻~」🎙️
牡蠣湯飯都香口
基本上呢個「前菜」應有盡有
& 我的確食咗好多round🤣
燒物都好ok 可以盡情叫
講到最重要嘅回本神器
「牡蠣刺身伴佐酢啫喱」
好新鮮.. 柚子般酸甜嘅啫喱其實你根本唔洗滴檸檬 你都覺得好freshing..
真的入口即化.. 完全沒有腥味
加埋少許蘿蔔蓉粒 & 蔥
點綴蠔嘅鮮甜
必食必叫😚
烤牡蠣 & 烤帶子
牡蠣一樣新鮮 只不過始終咁新鮮嘅嘢 火候嘅控制好緊要
我會覺得好多round你會feel到好多係稍微dry咗少少..
同埋鹹度稍微高咗dd..
但都係有比較有傷害..🤣
如果唔同前邊生蠔對比..
其實我都覺得好滿意🫶🏻
帶子的部分其實都係一樣
火候拿捏可以更好 但!
新鮮 彈牙 大粒!
呢個都係可遇不可求..
呢兩款我都覺得係必須要叫 & encore..
‼️營養資訊:
呢兩款海鮮 健人福音
撇除雞胸 嘅好蛋白質神器😚
頭先都有講過佢有d熟食 & 主食
雖然放題食呢d好似唔抵..
但個人試過..
撈冷面絕對要試試..
湯udon & 撈飯就自己睇肚子嘅空間🤣
(抱歉 其他嘢我都無影到 掛著食)
最後 90分鐘嘛..
其實我覺得都make sense..
你都會好飽.. 同埋只要你落得密d.. 基本上等上嘅時間都好合理.
但.. 記住要book位..🫶🏻
walk in我覺得要等嘅機會率好大
‼️
除咗放題!佢哋都有得散叫
下次再encore先
阿門😛
#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健康飲食 #無添加 #減脂 #增肌減脂 #增肌 #減肥餐單 #減脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic中環 #calorieswithmic日本餐

之前睇蠔粉朋友IG帶咗女朋友中環食蠔宴放題,仲讚不絕口,一個人都食咗成打手掌咁大隻,既然琴日TGIF,就同朋友去會一會怎。餐廳地點非常方便,喺中環擺花街地舖—喜多嬉牡蠣屋 ,是一間以高質生蠔為主打,由日本北木島喜多嬉牡蠣養殖場直接進口生蠔的日本居酒屋,大家可以選擇放題之外,又可以選擇單點則有更多不同便當或主食可以揀,都係生蠔為主題。今日我哋就揀咗90分鐘生蠔🦪放題,以蠔主題的美食外,仲有串燒等等,佢地既生蠔非常新鮮,性價比超絕。一開始,餐厅會先來一客喜多嬉九品,當中款式會因應時令變化而改變,令我最欣賞的是磯燒活鰻、迷你月見燒雞串及牡蠣茶漬飯,鰻魚肥美入口溶化,月見雞串點上日本蛋黃更加香滑味濃,而茶漬飯放於九宮格中間,證明他必定是重點,果然不出所料,賣相極佳,用個木制嘅九格飯完全吸收了生蠔湯鮮味,使綿綿的普通的飯昇華至一個階段🈵🈵今季款式包括🦪喜多嬉蠔新鮮大隻爽口好飽滿,伴上醋啫喱,蘿蔔蓉和香蔥,好鮮甜🦪磯燒生蠔及帆立貝都非常大隻新鮮,更會付上配蒜蓉/麻辣/香辣醬)🦪喜多嬉牡蠣茶漬飯,飯粒完全吸收咗𧐢湯嘅鮮味非常香濃🍡小食和串燒,即叫即燒,燒得非常香脆,上枱仲係熱辣辣,絕對冇揸流攤,串

今季款式包括
🦪喜多嬉蠔新鮮大隻爽口好飽滿,伴上
醋啫喱,蘿蔔蓉和香蔥,好鮮甜

🦪喜多嬉牡蠣茶漬飯,飯粒完全吸收咗𧐢湯嘅鮮味非常香濃
🍡小食和串燒,即叫即燒,燒得非常香脆,上枱仲係熱辣辣,絕對冇揸流攤,串燒包括有:
🐟燒味醂魚亁
🐽燒豬頸肉串
🐑燒羊架
🍠燒蕃薯仔串
🥒燒秋葵串

另外佢啲自家製冷泡茶都好好飲,我就是白
桃烏龍茶及茉莉花茶,茶味非常之香,用來送串燒好合配🈴

雖然餐廳少少,但係十點都仍然座無虛席,相信大家都係因為🦪生蠔而來,如果係蠔粉既你就唔好錯過🉐🉐🉐
.🦪中環有一間任食日本直送生蠔嘅居酒屋生蠔都係由日本口北木島喜多嬉牡蠣養殖場入貨🇯🇵亦都係居酒屋嘅名字由來😈除咗有超高質生蠔之外🤟🏻 仲有各式各樣嘅日式烤物同串燒👻選擇幾多之餘仲可以坐足個半鐘🐷確實可以一試🥰.🐷90分鐘日本生蠔口口放題 👅9/10 $498✨放題前菜入咗之後第一件事 係會有一個頭盤 🐷喜多嬉九品有9️⃣款精緻嘅食物✨ 睇落賣相非常唔錯🥰今次我哋去到嘅前菜就包括:1️⃣喜多嬉牡蠣刺身主角 見下文😏2️⃣日本直送象拔蚌刺身有兩篇象拔蚌刺身 味道唔錯✨ 下面仲有塊蓮藕 好開胃嘅感覺😂3️⃣二色燒活白鰻燒到啲鰻魚好香✨ 仲有少少魚油香味4️⃣ 喜多嬉牡蠣茶漬飯呢個茶漬飯非常香‼️香到之後都有encore😏5️⃣手工月見燒鳥串(雞肉)6️⃣蛋雞肉可以點日本嘅生雞蛋來食🇯🇵 7️⃣天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉吞拿魚蓉香滑 紫蘇葉被炸過 所以都幾香脆 加埋一齊口感豐富✨8️⃣天婦羅秋葵天婦羅秋葵好香 但係另一位豬小編就麻麻地食秋葵 所以就俾晒我食🐷🥰🥰 好開心😏9️⃣時令沙律沙津少少地 份量岩岩好🥰 因為太多真係會食唔晒🤣.以下就係一啲可以任食嘅嘢食選擇😏.🐷喜多嬉牡蠣刺身 👅9/10呢度啲生蠔真係非常肥美同埋新鮮絕對唔會識到一啲

🦪中環有一間任食日本直送生蠔嘅居酒屋
3️⃣二色燒活白鰻
燒到啲鰻魚好香✨ 仲有少少魚油香味
4️⃣ 喜多嬉牡蠣茶漬飯
呢個茶漬飯非常香‼️香到之後都有encore😏
5️⃣手工月見燒鳥串(雞肉)
6️⃣蛋
🐷喜多嬉牡蠣刺身 👅9/10
呢度啲生蠔真係非常肥美同埋新鮮
絕對唔會識到一啲好猩嘅海水味道 而係一啲比較清甜嘅海水味
肉質非常肥美 亦都可以話係嘅creamy
上面仲配有啫喱、蘿蔔、蔥 所以口感豐富 亦都提升咗佢個味道嘅層次

大家見到我哋啲相好似淨係叫咗好少生蠔😂
其實係因為我哋唔想一次過叫一大碟🥹
✨首先係因為我哋想保持住啲生蠔係超新鮮嘅
✨二來係我哋驚叫一大碟😂其實真係未必食得晒 分開幾次叫會比較好 以免造成不必要嘅浪費啦🥲
🐷燒牡蠣 👅8.5/10
今次嘅生蠔就係燒過嘅🐷 上碟時係連殼的 燒過嘅生蠔🦪已經冇乜海水味🤣 不過仍然保持到佢嘅鮮甜✨ 同埋依然係好飽滿✨
🐷燒帆立貝 👅7.5/10
帆立貝上碟嘅時候都係連埋個殼
都幾大粒 燒完之後亦都係幾鮮甜 同埋juicy✨
串燒:
🐷燒豬頸肉 👅8.5/10
豬頸肉口感好好 一啲都唔會靭✨
🐷燒豬腩肉 👅8.5/10
豬腩肉嘅油脂分布唔錯 唔會太肥/太瘦 重點係燒完之後 豬油味好香呀🤣
🐷燒番薯🍠 👅8/10
呢啲細細粒嘅番薯好甜✨
🐷燒牛舌心 👅8/10
牛舌心口感都幾爽脆✨
🐷燒秋葵 👅8/10
秋葵燒完唔會「乾曾曾」 仲幾香🐷

除咗呢啲之外仲有一啲款式我哋冇試到😂
例如 燒羊架 因為豬小編本來就麻麻哋食🐑 大家有興趣可以試埋
🐷飯
🐷麵條

🐷牡蠣五島手延湯烏冬
由於我哋本身飽飽地所以就冇叫呢一個湯烏冬 大家可以去試吓✨
🐷牡蠣秘製撈五鳥手延烏 👅9/10
雖然烏冬係撈烏冬 不過其實都係熱食🔥黎~
而呢一隻烏冬係屬於較幼身嘅
我會話個烏冬係朔晒啲牡蠣嘅香味✨✨強烈推薦大家試吓佢個撈烏冬🐷
🐷飲品
居酒屋有幾款自家制嘅 #冷泡茶☕️
我哋就一如既往咁樣要做白桃烏龍🍑
因為飲茶可以解油膩感覺🤣🤣
除咗冷泡茶之外仲有一啲罐裝汽水可以選擇
不過小編呢排最近真係好多胃氣 飲汽水,似乎並唔係一個好選擇🤣
2023-04-03 41 浏览
#中環美食 #小蓮星呑食中環🔻 喜多嬉牡蠣屋 中環擺花街1-7號一號廣場地下9號舖/🥳鐵板烤牡蠣帆立貝放題1.5小時 $498/人/🧃前菜拼盤九宮格好靚嘅九宮格,好適合打卡,有好多唔同嘅嘢食,非常豐富,秋葵天婦羅炸得好好,夠酥脆,秋葵又唔會乾爭爭,燒鰻魚都好惹味,啖啖肉,中間嘅茶漬飯有驚喜,入面係好濃郁嘅菇湯/🧃烤牡蠣/烤帆立貝呢度嘅蠔全部都係日本新鮮直送,一個半鐘可以瘋狂任叫,非常抵食,蠔烤得好香,一啲都唔腥,亦都唔會熟過頭,就咁食好鮮甜,另外仲配有蒜蓉、孜然醬同埋XO醬可以點,即刻多左唔同風味。帆立貝都幾大粒,一樣鮮甜/🧃牡蠣刺身伴士佐酢啫喱我最期待的生蠔出現了,講真size算OK,係優質版嘅酒店自助餐生蠔,我覺得都值回票價,好滑溜,算鮮甜,都有少少海水味/🧃串燒仲有好多唔同嘅串燒可以叫,自己覺得最推介嘅係秋葵,雞心,雞大腿肉,七里香串,秋葵燒得好香,一樣唔會乾爭爭,雞心切得夠薄,有咬口得來唔會靭,雞大腿肉啖啖肉,七里香串經過調味,非常惹味/🧃梨山烏龍茶嘢飲都有好多唔同選擇,冷泡茶都有好幾種,而且仲好大枝,梨山烏龍茶非常清香,幫手解膩/#food #foodie #hkfood #
#中環美食 #小蓮星呑食中環

🧃烤牡蠣/烤帆立貝

🧃牡蠣刺身伴士佐酢啫喱

🧃串燒

🧃梨山烏龍茶

#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig
2023-04-03 37 浏览
中環都有高質放題?! 喜多嬉牡蠣屋唔止有放題,仲要以蠔為主打,用質素打響名堂🦪放題可選擇60或90分鐘,包括日本直送牡蠣刺身、燒牡蠣、燒帆立貝、多款主食以及指定特色串燒!同老公揀左90分鐘,先上枱既係八寸一喜多嬉九品,九款不同類型前菜精緻放係木盤,打卡一流🥰其中最鍾意香脆而清香既天婦羅秋葵,同埋肉質軟腍既燒活白鰻!主打牡蠣刺身體型都幾大隻,而且入口清甜,礦物味唔算太重,海水味鹹香同滑溜肉質剛剛平衡,放題生蠔竟然都有高質素🤤落單時可以選要唔要上面嘅蘿蔔蓉、土佐醋啫喱及蔥花,調整啱自己既口味!烤牡蠣同帆立貝同樣唔輸蝕,燒香後唔怕乾身,而且有蒜蓉、XO醬同孜然醬俾客人調味,最鍾意大量蒜蓉配XO,重口味之選🫶🏻特色串燒可以選擇燒鳥大腿肉、豬頸肉、羊架等等,種類都幾豐富。主菜有細細份既茶漬飯或者五島手延烏冬,試多幾款都唔怕頂肚;呀麵最鍾意牡蠣五島手延烏冬,蠔湯鮮味濃郁,烏冬質地雖然幼身但厚實,掛湯力一流!

介紹返💁🏻‍♀️。。🇯🇵 牡蠣放題 在中環 🇯🇵。喜多嬉牡蠣屋 Katiki Kakiya。一號廣場地下9號舖。食べ放題1時間 All You Can Eat Grilled Oysters & Scallop 1 Hour Plan◎包括:牡蠣刺身。焼牡蠣。焼立貝 ◎Include: Raw Oysters。Baked Oyster。Baked Seallop。HKD398 + 10%食べ放題1時間半 Grilled Oysters & Scallop 1.5 Hour Plan◎包括:牡蠣刺身。燒牡蠣。燒帆立具。牡蠣五島手延烏冬。牡蠣秘製撈五島手延烏冬。喜多嬉牡蠣茶漬飯及多款指定特色串燒◎ Include: Raw Oysters。Baked Oyster。Baked Scallop。Oyster soup Udon。Oyster Mixed Udon。Oyster Soup Rice and Specified Skewer。HKD498 + 10%🤫 尋晚Happy Friday..最Happy嘅就係收到升職嘅Announcement✌🏻一於同食慣好嘢嘅Tata食餐好嘅慶祝吓..
介紹返💁🏻‍♀️

🇯🇵 牡蠣放題 在中環 🇯🇵
。喜多嬉牡蠣屋 Katiki Kakiya
。一號廣場地下9號舖

食べ放題1時間 All You Can Eat
◎包括:牡蠣刺身。焼牡蠣。焼立貝
。HKD398 + 10%

食べ放題1時間半
◎包括:牡蠣刺身。燒牡蠣。燒帆立具。
牡蠣五島手延烏冬。
牡蠣秘製撈五島手延烏冬。
喜多嬉牡蠣茶漬飯及多款指定特色串燒
Oyster Mixed Udon。
。HKD498 + 10%

🤫 尋晚Happy Friday..最Happy嘅就係收到升職嘅Announcement✌🏻一於同食慣好嘢嘅Tata食餐好嘅慶祝吓..我就Book咗位於中環聽講話係嚟自日本北木島嘅喜多嬉牡蠣屋..哩間牡蠣屋有咩咁特別?佢特別就特別在係一間香港極少見嘅日式生蠔放題店~我想試咗好耐㗎喇
🤫 喜多嬉牡蠣屋放題有兩個Plan..六十分鍾嘅Plan係真真正正專食蠔同埋帆立貝嘅放題..但係我哋咁為食..梗係揀貴一百蚊多半粒鐘之餘仲會有唔同嘅串燒同埋幾款牡蠣主食嘅嗰個Plan啦
🤫 咁我哋兩個一坐低..侍應哥哥就簡介一吓嘢食種類同流程再放低個QR code叫我哋可以揀定放題裏面嘅食物先..當放題食物準備嘅同時..佢哋就會奉上喜多嬉最出名又最打卡able嘅放題前菜九宮格..呢九格嘅小食各有特色..包括咗都幾鮮甜爽口但係份量就唔係太多嘅象拔蚌刺身..炸得乾身而且恰到好處嘅天婦羅秋葵..一份輕輕嘅Green Salad..擺盤好可愛又絕對係不敗嘅吞拿魚蓉..仲有聽講話係手工制嘅月見焼鳥丸..而九宮格裏面我最欣賞嘅菜式肥美嘅燒白鰻..最後嚟喜多嬉必須要食嘅北木島鮮嫩生蠔一大隻同蠔味香濃嘅牡蠣茶漬飯
🤫 九品前菜完成之後..好快~我哋嘅放題Order就逐一送到..生蠔刺身我哋總共食咗十隻左右..Quality Keep得好好..每隻都有中大Size..微微嘅海水味加埋伴土佐酢嘅啫喱..蘿蔔蓉同蔥花..調味得宜
🤫 然後燒牡蠣同燒帆立貝唔會話太乾身但係有燒炙嘅口感..由其是一啖咬落燒牡蠣實在爆Juicy..而帆立貝雖然唔係算大粒但係全部自帶鮮甜味..唔錯
🤫 再嚟就介紹吓啲串燒..串燒雖然款式唔多..大約十款八款左右..以燒豬頸肉串我最為鐘意..雖然係燒得偏乾身..但係我就係鐘意嗰種咬口加上適中嘅調味..然後每粒雞肉都相當厚肉嘅燒鳥大腿肉串都係必叫之選
🤫 串燒同小食裏面較為特別嘅莫過于燒鳥七里香同燒雞心串..我同Tata就唔識得嘆七里香㗎啦..不過Tata話雞心串都OK..另外鹽麴五花腩片同醬油麴一口牛粒嘅份量都俾得幾多..以五花腩片較佳
🤫 嘢飲方面除咗放題必有嘅罐裝汽水類..仲有三四種自家製嘅冷泡茶..我哋試咗四季春同白桃烏龍..四季春香淳度得宜..白桃烏龍嘅白桃味出眾但又唔會完全蓋過烏龍茶香.. 呢個我欣賞
🤫 最後喜多嬉牡蠣屋實屬小店..大約有四張二人枱四張四人枱..但係地方都坐做舒服..嘢食方面..因為感覺生蠔即叫即開所以都需時..等待時間合埋唔會過耐..而且其實食蠔都真係幾膩幾滯.. 所以好欣賞佢哋有冷泡茶提供..解膩順喉..鐘意食蠔嘅您絕對要試吓~
。。
翻兜指數:🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ (5個🙆🏻‍♀️為翻兜爆燈)
。。
2023-03-31
2023-03-31 42 浏览
早排成日都係ig見到有人食牡蠣放題, 身為蠔控嘅車車今晚就約埋朋友仔一齊怒食牡蠣! 餐廳主打牡蠣, 佢地嘅牡蠣係由日本北木島養殖場直送, 食得安心又放心, 除左牡蠣仲有唔少其他嘅小食提供, 而且仲有自家製嘅冷泡茶, 車車同朋友都每人點左兩枝梨山烏龍茶同四季春青茶呢~可以去膩消滯! 車車揀左$498 90分鐘放題, 店員會先送上一每人一份前菜拼盤九宫格, 除左有牡蠣刺身仲有沙律, 天婦羅紫蘇葉配吞拿魚蓉, 口感相當豐富!手工月見燒鳥丸, 秋葵串燒等等, 味道整體不錯, 打卡一流! 刺身肥大肉厚, 配上酸汁啫喱, 蘿蔔蓉同蔥花, 味道鮮甜, 口感creamy帶淡淡海水味! 除左刺身當然有燒牡蠣同帆立貝! 兩款都燒得岩岩好, 肉質厚實唔乾幾juicy, 旁邊亦有xo醬,孜然醬同蒜蓉可以沾, 不過車車就比較中意原汁原味食放題仲有燒豬頸肉/羊架/雞串/雞心/燒味醂魚乾等等, 唔夠飽仲有麵同飯可以揀, 當晚車車食到好飽好滿足呢

2023-03-13
朋友一直都話好想食呢間嘅蠔🦪有2個牡蠣放題,一個係生蠔烤牡蠣帆立貝🙌🏻另一個多咗啲食物同埋多半個鐘🤭叫後者就多啲選擇同唔洗再叫其他食物!🔸鐵板烤牡蠣帆立貝放題1.5小時🦪 $498餐廳一開始會提供前菜拼盤九宮格🍱然後再可以係Qr code 任點其他食物🥰包括烤物,刺身,串燒,主食等等~🔺前菜拼盤九宮格➡️象拔邦刺身 正常~➡️燒活白鰻 燒得好香,外皮脆😙➡️月見燒鳥丸 點埋個蛋黃食好夾🤩➡️牡蠣刺身伴土佐酢啫喱 ➡️喜多嬉牡蠣茶漬飯 ➡️天婦羅枝豆 好脆!➡️天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉 吞拿魚完全冇腥味😎➡️沙律🥗放題任食💕🔺牡蠣刺身伴土佐酢啫喱🦪每一隻生蠔都係好大隻同肥美😍仲要係好新鮮配埋上面嘅啫喱係更好食😋朋友總共食咗7隻🤣我就4隻姐~🔺烤牡蠣,帆立貝餐廳會燒埋拎出黎,有3款醬汁配搭包括蒜蓉🧄辣醬同埋應該係沙茶醬? 強烈建議大家要配蒜蓉食係好好食🥰而帆立貝同牡蠣都好食嘅😉🔺串燒串燒有大概10款,其中包括有味醂魚乾,大腿肉串🐷鹽燒五花腩,燒豬頸肉串,燒番薯仔🍠等等,質素都係不過不失~🔺牡蠣秘製撈五島手延烏冬三款主食中最鐘意呢個❤️烏冬係幼麵個隻,撈麵係鹹鹹地同平時食嘅唔同但會一啖一啖咁食🤭上面同樣係有蠔~🔺

🔸鐵板烤牡蠣帆立貝放題1.5小時🦪 $498

🔺前菜拼盤九宮格
➡️象拔邦刺身 正常~
➡️燒活白鰻 燒得好香,外皮脆😙
➡️月見燒鳥丸 點埋個蛋黃食好夾🤩
➡️牡蠣刺身伴土佐酢啫喱
➡️喜多嬉牡蠣茶漬飯
➡️天婦羅枝豆 好脆!
➡️天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉 吞拿魚完全冇腥味😎
➡️沙律🥗

放題任食💕
🔺牡蠣刺身伴土佐酢啫喱🦪

🔺烤牡蠣,帆立貝

🔺串燒

🔺牡蠣秘製撈五島手延烏冬

🔺喜多嬉牡蠣茶漬飯
前菜都有牡蠣茶漬飯可以另外再點😙茶漬飯上面有一隻蠔,而飯配埋個湯係好正!係食完一碗會想再食😌

🔺牡蠣五島手延湯烏冬
烏冬唔係平時嘅係似幼麵😝湯烏冬就冇咩特別但就暖胃☺️上面都有一隻蠔~

🔺白桃烏龍🍑
真係好大樽🤣完全好夠飲!

(๑˃̵ᴗ˂̵) ☆ 喜多嬉牡蠣屋 ☆ #中環 🔥中環擺花街日本居酒屋🔥 ✨日本直送高CP值牡蠣放題✨ 香港普遍餐廳供應嘅生蠔都係法國紐西蘭等等歐洲產地~ 今日要同大家分享一間位於中環主打日本牡蠣料理嘅居酒屋!佢哋嘅牡蠣放題真係超級抵食✨ 餐廳提供60/90分鐘嘅放題選擇,小編同朋友就揀左$498一位嘅90分鐘放題🥰 選擇雖然唔係多到好似坊間日式放題店咁,但係我地食野貴精不貴多~ 整體食物水準頗高!哩個價錢哩個地段都真係幾值得一試❤️ ▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿ ⋖ Comments ⋗ ➺ 喜多嬉九品 第一樣上檯嘅食物係哩個九品料理~ 九宮格嘅造型都幾Photogenic 📷 餐廳會根據食材挑選9款時令前菜!當日小編就有機會試左象拔蚌刺身、二色燒活白鰻、手工月見燒鳥丸、牡蠣刺身、牡蠣茶漬飯、天婦羅秋葵、天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉、沙律同埋漬物~ 個燒鳥丸幾特別!因為用左雞肉同埋雞軟骨,食落甜甜地,仲可以點蛋汁食🍳 味道同口感都豐富🥰 ➺ 喜多嬉牡蠣刺身 黎到今餐飯嘅重頭戲!餐廳所有生蠔都是由北木島喜多嬉牡蠣養殖場直送,所以食落超級新鮮~ 日本生蠔出名大隻,肥美肉厚🦪
(๑˃̵ᴗ˂̵)
☆ 喜多嬉牡蠣屋 ☆ #中環

🔥中環擺花街日本居酒屋🔥
✨日本直送高CP值牡蠣放題

▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿

⋖ Comments ⋗

➺ 喜多嬉九品

➺ 喜多嬉牡蠣刺身

黎到今餐飯嘅重頭戲!餐廳所有生蠔都是由北木島喜多嬉牡蠣養殖場直送,所以食落超級新鮮~ 日本生蠔出名大隻,肥美肉厚🦪 另外哩度嘅好仲鮮甜同埋帶有豐富嘅海水味🌊 加埋土佐醋啫喱、蘿蔔茸同埋蔥花,食落就更顯食材鮮味✨

➺ 燒牡蠣

唔好以為燒熟左就會縮曬水唔好食!哩度嘅燒蠔都係燒得剛剛好!保持到應有口感同埋鮮味,大大啖入口爆汁💦 另外餐廳仲提供左孜然醬、XO醬同埋蒜蓉,可以根據個人口味配搭唔同醬汁~ 小編就最鍾意原汁原味食🥰

➺ 牡蠣五島手延烏冬

喺兩款烏冬入面小編比較鍾意湯烏冬~ 可能係因為五島手延烏冬本身比較幼細,如果整成撈麵嘅話會更加容易糊左~ 反而湯麵更加可以食到根根分明又掛湯嘅味道!同埋牡蠣高湯整體鮮甜,雖然小編食蠔食到好飽但係都有食曬個麵🙈🙈😂

➺ 小食

小食方面,餐廳有唔同嘅串燒可以揀~ 豬牛雞羊都有齊曬🐷🐮🐔🐑 連味醂鰩魚翅哩個居酒屋第一佐酒小食都有!不過串燒感覺就冇燒蠔/生蠔咁突出,如果食到膩想轉換口味都唔錯~

(๑˃̵ᴗ˂̵) 整體評論

整體黎講,小編覺得哩個價錢可以食到哩個水準嘅生蠔任食都已經好抵~ (平時$700+嘅自助餐都係得啲紐西蘭level 3...) 另外其實餐廳仲有燒帆立貝食~但係小編prefer all-in生蠔🦪 所以就冇試到🤣 同埋餐廳仲有好多優質飲品提供~ 食到有啲膩飲翻個冷泡茶就最適合啦🍵

▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿▿

喜多嬉牡蠣屋 (中環)

地址:中環擺花街1-7號一號廣場地下9號舖

營業時間:12:00 - 20:45