2023-03-22 49 浏览
一間系蘇豪區既地舖小店入面不到十張枱,地方小小十分骨子內裡木系優雅裝修,感覺舒服餐單沒有多餘套餐選擇,就系重點食蠔之放題可選一個鐘或一個半鐘首先會有一個前菜set九宮格精美小食靜系樣都已經好靚特別既有秋葵天婦羅,月見雞串同吞拿魚蓉之後點野食,Qr code落單就得主打日本生蠔有啲好大只,成只手板長而味為海水味淡,清清既蠔味味道唔濃烈,但好creamy,清甜感加上表面加左一啲啫喱狀醬汁更帶出蠔味跟住就係鐵板燒蠔同帆立貝味道都系偏清甜,想濃味既有三只醬汁可沾除咗蠔重有串燒嫁羊架,五花肉,雞腿串都有水準都唔錯

一間系蘇豪區既地舖小店
入面不到十張枱,地方小小十分骨子
內裡木系優雅裝修,感覺舒服

餐單沒有多餘套餐選擇,
就系重點食蠔之放題
可選一個鐘或一個半鐘

首先會有一個前菜set
九宮格精美小食
靜系樣都已經好靚
特別既有秋葵天婦羅,月見雞串同吞拿魚蓉

之後點野食,Qr code落單就得

主打日本生蠔
有啲好大只,成只手板長
而味為海水味淡,清清既蠔味
味道唔濃烈,但好creamy,清甜感
加上表面加左一啲啫喱狀醬汁
更帶出蠔味

跟住就係鐵板燒蠔同帆立貝
味道都系偏清甜,
想濃味既有三只醬汁可沾

除咗蠔重有串燒嫁
羊架,五花肉,雞腿串都有
水準都唔錯

1K
2023-03-22 61 浏览
如果喜歡食牡蠣,這間牡蠣屋絕對能夠滿足一眾愛吃牡蠣之人,在位置上都十分方便,以行人扶手電梯上或行上去都唔會難搵!而門面一望就知道,外面掛了牡蠣殼一望就知,而外面就有張由日本直接進口生蠔嘅勇和水產感謝狀,當然入去食埋先可以用自己嘅口來判斷!大前題就係食90分鐘同60分鐘,但好快就點了90分鐘,多了牡蠣五島手延烏冬、牡蟵秘製撈五島手延烏冬、喜多嬉牡蠣茶漬飯及多款指定特色串燒,計落去相對多了不同選擇!而最緊要係由日本養殖場直接進口生蠔,保證新鮮!一開始餐廳會送上頭盤喜多嬉九品,有喜多嬉牡蠣茶漬飯、燒活白鰻、蠔刺身、象拔蚌刺身、天婦羅秋葵、月見燒鳥串、天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉、沙律,樣樣都好精緻,可以讓你一次品嘗到師傅手勢同食物嘅質素。接下落黎係任食牡蠣嘅時間啦,有烤牡蠣、牡蠣刺身、烤帆立貝、串燒、飲品等選擇。任食牡蠣刺身伴土佐酢啫喱,每隻生蠔都超級好大隻帶🤩牡蠣肉質嫩滑爽口,入口個種超級鮮甜搭配酸味味既酢啫喱真係好好味!而燒牡蠣一样肥美,蠔油嘅味道十足,店員還送上三種醬汁配合自己口味伴住烤牡蠣食,更加惹味。燒原隻帆立貝,大大隻入口啖啖肉口感較乾身但好鮮甜好味,正!當然還有串燒款式都幾多,今次個人
而門面一望就知道,外面掛了牡蠣殼一望就知,
而外面就有張由日本直接進口生蠔嘅勇和水產感謝狀,
刺身
當然還有串燒款式都幾多,今次個人推介,有肉味香濃嘅燒鳥大腿肉串、充滿肉汁嘅燒豬頸肉串、佐酒一流嘅燒味醂魚乾、十分爽彈嘅燒墨魚串、燒得甘香嘅燒蕃薯仔及秋葵串,全部都係落單即燒,所以要早點落單。
🦪牡蠣秘製撈五島手延烏冬,在幼身烏冬彈牙上放了一隻肥大牡蠣,味道夠晒濃郁!
飲品方面,除了基本的罐裝汽水飲品外,還有較健康的自家製冷泡茶飲選擇。
𝟵𝟬分鐘時間看似比較短暫,但以個人認為絕對能食得好飽。
總括嚟講係一間值得再來嘅餐廳! 牡蠣質素超高!牡蠣控必食之選。
2023-03-20 32 浏览
D蠔食落全部唔新鮮 雪藏味平時自己出街最少食一打 依度食第一隻已經覺得不妙 食到第三隻 我落d蒜蓉落去諗住蓋過d果 但都真係決定放棄其他野食都超級一般 連支茶都冇茶未很高期望 極差體驗
D蠔食落全部唔新鮮 雪藏味
其他野食都超級一般 連支茶都冇茶未
很高期望 極差體驗
2023-03-20 1165 浏览
🎏 港島吃貨系列 — 喜多嬉牡蠣屋 (中環)✨ CP值高任食蠔不得了🦪🤫#90cp中環篇 #90cp日本篇➖➖➖➖➖香港地食蠔放題真係唔多見,要除咗蠔之外仲有帆立貝,一位都只係498😱 講真日本嘢嚟講價錢都算係咁,咁就試試佢囉😏美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨ 90分鐘任食鐵扳烤牡蠣帆立貝 $498/ 1 ppl佢呢個任食餐第一味上嘅就係呢個九宮格😎 老老實實睇個樣都知OK,打卡分數爆棚,食物種類都幾diverse, 除咗有一隻蠔之外都有蚌同吞拿魚蓉刺身,非常新鮮同甜🥰 女朋友唔食生嘢,不過佢都仲有燒鳥丸可以點蛋黃食,鰻魚,同埋佢嘅主打蠔仔茶漬飯🦪🤤 燒鳥丸啖啖肉而且配燒汁非常惹味,而且非常欣賞佢個茶漬飯,用蠔做茶底鮮味十足,真係不得了👏🏻到咗任食環節,當然係要先叫生蠔同埋帆立貝🤫 生蠔配佢嗰個啫喱大家都係軟林林口感好夾,味道唔會太腥,而且都算大隻,個人覺得生蠔點都好食過烤蠔,不過任食就當然試埋佢!除咗海鮮之外,其實佢都有用蠔作為湯底嘅面同埋飯俾你叫,絕對嘅會食到你飽🤣 行居酒屋風格嘅,佢仲有

#90cp中環篇 #90cp日本篇
➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

✨ 90分鐘任食鐵扳烤牡蠣帆立貝 $498/ 1 ppl

除咗海鮮之外,其實佢都有用蠔作為湯底嘅面同埋飯俾你叫,絕對嘅會食到你飽🤣 行居酒屋風格嘅,佢仲有唔少雞泡魚乾同埋串燒比你叫🏮 未到就正常啦燒出嚟都熱辣辣嘅,食物種類都真係算多! 仲有佢自家出品嘅白土烏龍茶正🥰

💰Total: $498/ 1 ppl

✅ 雖然女朋友唔食海鮮,不過佢都的確有足夠嘅其他嘢食可以食飽佢🤣 如果你係想你食生蠔嘅呢個的確係唔錯嘅選擇!我個人就覺得性價比都算係咁,講真你出邊食10隻有質素少少嘢都可能已經$400 up🤑

➖➖➖➖➖
📍 喜多嬉牡蠣屋 (中環)

• 喜多嬉九品
[ 喜多嬉牡蠣屋 ]中環呢間日式居酒屋以生蠔🦪為主題,佢地所有生蠔都喺由日本🇯🇵北木島「喜多嬉牡蠣養殖場」直接進口,而餐廳更推出日本生蠔🇯🇵🦪放題,可以任食生蠔60或90分鐘!✿ 90分鐘日本生蠔🇯🇵🦪放題 $4981️⃣放題前菜入座後店家會先奉送頭盤「喜多嬉九品」。木格上有9款時令前菜,今次嘅款式喺:**喜多嬉牡蠣刺身🦪日本直送象拔蚌刺身二色燒活白鰻手工月見燒鳥串🐔🍡天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉天婦羅秋葵**喜多嬉牡蠣茶漬飯🍚時令沙律🥗日式漬物(**可以無限量添加)喜多嬉牡蠣🦪刺身肉質肥美厚身,入口creamy兼有微微鹹香海水味,配上特製啫喱、辣蘿蔔蓉&葱花,更顯鮮味。象拔蚌刺身配以醬油帶出鮮甜。天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉食落口同時品嚐到香脆同埋綿軟口感。2️⃣烤物、串燒除咗喜多嬉牡蠣🦪刺身,90分鐘任食款式仲有燒牡蠣、燒帆立貝&多款特色串燒🥩🍢等。牡蠣&帆立貝連殼煎烤,每隻烤完都仲喺肥美飽滿,而且好Juicy!串燒有雞🐔、豬🐷、羊🐑款式,全部都即點即燒夠哂熱辣辣。調味方面有秘製魔鬼辣椒粉、XO醬、蒜蓉醬 、孜然醬等醬汁,更添滋味。3️⃣飯麵「喜多嬉牡蠣茶漬飯🍚」加入牡蠣高湯🦪🥣煮成,每粒米飯盡索濃郁嘅蠔香精
[ 喜多嬉牡蠣屋 ]

天婦羅秋葵
**喜多嬉牡蠣茶漬飯🍚
時令沙律🥗
日式漬物

(**可以無限量添加)

象拔蚌刺身配以醬油帶出鮮甜。

天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉食落口同時品嚐到香脆同埋綿軟口感。

2️⃣烤物、串燒

3️⃣飯麵
「喜多嬉牡蠣茶漬飯🍚」加入牡蠣高湯🦪🥣煮成,每粒米飯盡索濃郁嘅蠔香精華。

「牡蠣五島手延湯烏冬」&「牡蠣秘製撈五鳥手延烏冬」都喺熱食,烏冬較幼身,食完牡蠣🦪刺身食返碗熱烏冬好暖胃。😋

4️⃣飲品🍹
多款自家製冷泡茶🥃&罐裝汽水🥤。冷泡茶解渴又解膩。

總結🫦
放題以手機點餐,上菜速度快而無漏單,90分鐘已經食到好飽。店鋪只有約20個座位,建議打去book位喔。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
喜多嬉牡蠣屋
地址:中環擺花街1號一號廣場地下9號舖
電話:6089 8740
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 串燒
  • 喜多嬉牡蠣刺身
2023-03-19 1195 浏览
今次去咗牡蠣迷必食「喜多嬉牡蠣屋」‼️有鐵板烤牡蠣帆立貝放題1.5小時😍.放題前菜(八寸-喜多嬉九品)🍱有日本直送象拔邦刺身🇯🇵喜多嬉牡蠣茶漬飯🍚二色燒活白鰻🐟天婦羅秋葵🎍手工月見燒鳥串🐓天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉🐠喜多嬉牡蠣刺身、日式漬物、時令沙律🥗.牡蠣刺身伴土佐酢啫喱🦪每一隻都有半隻手掌咁大隻😱 脹卜卜好creamy,同酸汁土佐啫喱、蘿蔔蓉🥕蔥好夾👍🏻之.燒牡蠣🔥燒完之後都係大大隻😗蠔味濃郁 ,仲有鮮美湯汁😬.燒帆立貝🐚厚實彈牙,沾上蒜蓉🧄XO醬🌶️孜然醬更好味🤤.A5一口和牛小排粒🐄入口juicy,肉味重.燒鳥皮釀蝦膠🐥鳥皮香脆,充滿雞油香,配上彈牙蝦膠🦐好味道.豚五花露筍卷🐷.豚板肉🐖.燒鳥大腿肉🍗.冬菇🍄.喜多嬉牡蠣茶漬飯🍚粒粒米飯軟硬適中☺️吸收茶的精華之餘,更食到啖啖牡蠣嘅鮮甜😝.牡蠣五島手延湯烏冬🍜湯底鹹鮮唔油膩😌.牡蠣秘製撈五島手延烏冬🥢秘製醬有一股獨有味道帶少少蠔味🤔而唔係重口味😮.燒味醂鰩魚翅🐟味醂嘅甜味帶出鰩魚翅獨有鮮味😋不過有少量魚骨要小心🥺.自家冷泡茶(2支)🫖
燒牡蠣🔥燒完之後都係大大隻😗蠔味濃郁 ,仲有鮮美湯汁😬
燒帆立貝🐚厚實彈牙,沾上蒜蓉🧄XO醬🌶️孜然醬更好味🤤
A5一口和牛小排粒🐄入口juicy,肉味重
燒鳥皮釀蝦膠🐥鳥皮香脆,充滿雞油香,配上彈牙蝦膠🦐好味道
豚五花露筍卷🐷
  • 串燒
  • 牡蠣刺身
  • 喜多嬉牡蠣刺身
2023-03-17 84 浏览
店不大,約20個座位左右,裝修帶點日式風格,以食蠔為主~放題有分$398/60分鐘,$498/90分鐘,而90分鐘會多左主食同串燒可以點~👉🏻九宮格前菜每人有一客,內裡有象拔貝刺身/燒白鰻/天婦羅秋葵/炸紫菜吞拿魚等,整體都不錯,尤其喜歡燒白鰻,肉質彈牙美味🤤  👉🏻牡蠣刺身伴土佐酢啫喱蠔的size不細小,每隻都飽滿又鮮,蠔味不算很濃,有點像牛奶蠔,走Creamy順滑路線~每隻入口都是塞滿滿蠔肉,個人覺得癖點醬油更鮮🥰  👉🏻 烤牡蠣 - 燒完肉質沒有韌口,還是帶點軟滑,不會乾,感覺鮮味更出,加上店加放在桌上的醬汁,好吃😋 尤其喜歡他們的沙嗲醬💕👉🏻 烤帆立貝 - 燒完都仲係好大粒,同樣沒有韌也不乾,帶點點鮮甜味,不錯不錯😊👉🏻 燒鳥大腿肉串/ 鹽燒五花腩/ 豬頸肉串 不過不失~但串類會有點點乾,五花腩是份上的,就沒有此問題😊但還是不錯吃~~👉🏻 燒味醂魚乾(份)- 太好吃~點了兩份🤤👉🏻 牡蠣五鳥手延湯烏冬 - 湯底有香濃的蠔及木魚味,很對我胃口,烏冬比較像麵條,口感煙韌,推薦大家點😋👉🏻 牡蠣秘製撈五島手延烏冬 - 醬汁有蠔的鮮味,調味剛好,拌著煙韌的烏冬,不錯👍🏻👍🏻👉🏻 喜多嬉

👉🏻九宮格前菜

👉🏻牡蠣刺身伴土佐酢啫喱

👉🏻 燒鳥大腿肉串/ 鹽燒五花腩/ 豬頸肉串

👉🏻 燒味醂魚乾(份)- 太好吃~點了兩份🤤
👉🏻 喜多嬉牡蠣茶漬飯 - 不用多說!一定要點~湯底濃郁又暖胃😍😍

🎈總歸一句:
如果你是蠔控,可以一試☺️

2023-03-17 66 浏览
有無諗過400幾蚊,可以係蘇豪區食到90分鐘日式放題,仲有日本生蠔任食?位於中環既呢間喜多嬉牡蠣屋就可以一次過滿足晒呢幾個願望🔸 前菜九點放題包括左多款串燒 生蠔 烏冬 飲品等任食首先講下附送既一盤前菜九點,入面有幾款前菜都唔錯 象拔蚌刺身爽甜燒鰻魚 醬汁香濃,鰻魚味道好牡蠣茶漬飯,有d似日本風味既蠔仔粥咁手工月見燒鳥丸 免治雞肉棒稔滑多汁,本身甜甜地既燒烤醬汁再沾上濃濃既蛋汁,口感豐富🔸燒蠔同燒帆立貝用料好新鮮,就算燒完肉質都依然飽滿仲有XO醬 蒜蓉醬等等比客人揀🔸生蠔♥️(重點!!)其他野都無叫太多,驚食得太飽果然無令我失望每隻蠔都好肥美,海水味唔算好重,偏甘甜放埋醋啫喱 蔥花 同蘿白蓉一齊食一食就食左10幾20隻再order 埋清酒一齊送 滿足度爆分!!😋🍀總結生蠔肥美又新鮮 價錢合理又抵食 有意再戰🤣但如細食但又想只食生蠔既建議散叫,因真係會好飽🤣🤣🤣

位於中環既呢間喜多嬉牡蠣屋
就可以一次過滿足晒呢幾個願望

🔸 前菜九點
放題包括左多款串燒 生蠔 烏冬 飲品等任食
燒鰻魚 醬汁香濃,鰻魚味道好
牡蠣茶漬飯,有d似日本風味既蠔仔粥咁

🔸燒蠔同燒帆立貝
用料好新鮮,就算燒完肉質都依然飽滿
仲有XO醬 蒜蓉醬等等比客人揀

🔸生蠔♥️(重點!!)
其他野都無叫太多,驚食得太飽
果然無令我失望
每隻蠔都好肥美,海水味唔算好重,偏甘甜
放埋醋啫喱 蔥花 同蘿白蓉一齊食
一食就食左10幾20隻
再order 埋清酒一齊送 滿足度爆分!!😋

🍀總結
生蠔肥美又新鮮 價錢合理又抵食 有意再戰🤣
但如細食但又想只食生蠔既建議散叫,因真係會好飽🤣🤣🤣

2023-03-17 72 浏览
這間餐廳見很多人介紹, 覺得非常吸引, 一定要來試試 食物 : 款式很少, 前菜拼盤9宮格擺盤精美, 打卡一流, 另外牡蠣刺身係重點, 味道不錯, 叫咗幾次, 其餘的烤牡蠣 / 烤帆立貝 / 鐵板燒都是正常味道, 沒有驚喜 環境 : 雖然是小店, 座位都舒服, 唔算太迫, 但餐廳內沒有廁所, 要到隔離廣場借用 服務 : 員工有禮貌 價錢 : $498 (放題1.5小時) + 10%服務費
這間餐廳見很多人介紹, 覺得非常吸引, 一定要來試試
服務 : 員工有禮貌
價錢 : $498 (放題1.5小時) + 10%服務費
2023-03-16
$547.8 (晚餐)
  • 牡蠣刺身
2023-03-16 959 浏览
又去咗中環嗰邊搵朋友食lunch🥰 今次揀咗呢間食牡蠣刺身🦪 同燒牡蠣🦪 1.5 小時放題 ($498@)依個放題已經包左9款前菜🥗 任食牡蠣刺身、燒牡蠣、燒帆立貝😍 仲有唔同既烏冬、茶漬飯,同埋多款特色串燒可以揀🍢前菜🥗象拔蚌刺身燒活白鰻🐟月見燒鳥串🐥喜多嬉牡蠣刺身🦪天婦羅秋葵🥬喜多嬉牡蠣茶漬飯🍚天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉🐟時令沙律🥗賣相勁靚用咗九宮格黎擺🥰 作為前菜真係好豐富😍 有幾款我都好鍾意❤️ 茶漬飯湯底好有蠔香👍🏻 秋葵外邊炸得好脆😎 但入邊仲係好嫩身😋 象拔蚌好爽口,食落又好清甜。活白鰻厚身又肥美雞肉串加上月見(生雞蛋),蛋醬包裏住雞肉,口感特別順滑,雞肉又有嚼勁。食完前菜就係緊係到主角出場🥰 牡蠣刺身、燒牡蠣和燒帆立貝, 我地每樣都叫左d 😍 d 蠔係黎自日本瀨戶內海既👍🏻 蠔身好肥美飽滿😎 大大隻❤️ 配埋醋啫喱, 口感creamy 😋 燒過既牡蠣和燒帆立貝, 味道勁香濃😌另外仲可以試下佢哋嘅串燒同埋烏冬😎 燒過既雞泡魚乾好香口, 豬頸肉爽脆❤️喜多嬉牡蠣屋 (中環)中環擺花街1-7號一號廣場地下9號舖

1.5 小時放題 ($498@)

前菜🥗
天婦羅秋葵🥬
喜多嬉牡蠣茶漬飯🍚
天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉🐟
時令沙律🥗

象拔蚌好爽口,食落又好清甜。
活白鰻厚身又肥美

喜多嬉牡蠣屋 (中環)
午餐
2023-03-16 67 浏览
聽朋友介紹,知道中環開咗間專食蠔嘅日本餐廳,仲要係放題添,鐘意食蠔既我緊係要去試下!我地叫左個90分鐘分題,有9款放題前菜,任食生蠔,燒蠔,燒帆立貝,蠔烏冬,蠔茶漬飯同埋串燒!一上枱既係放題前菜,擺盤十分精緻!前菜有生蠔,象拔蚌刺身、燒白鱔、免治雞肉串、天婦羅秋葵、天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉、沙律同埋漬物,仲有茶漬飯,勁豐富同吸想精!食完,我哋就叫咗任食既生蠔、燒蠔,燒帆立貝~生蠔配上醋啫喱、蔥同蘿蔔蓉,一齊食口感豐富,蠔大大隻又滑,啫喱酸溜溜好清新解膩!燒蠔同燒帆立貝好鮮甜蠔茶漬飯同烏冬,充滿蠔味串燒有豬雞同蔬菜,仲有羊架!好豐富好滿足既一餐!

食完,我哋就叫咗任食既生蠔、燒蠔,燒帆立貝~

燒蠔同燒帆立貝好鮮甜

蠔茶漬飯同烏冬,充滿蠔味

串燒有豬雞同蔬菜,仲有羊架!

好豐富好滿足既一餐!
2023-03-16 213 浏览
女朋友一直都話想食生蠔,係網上搵到間位於中環可以食90分鐘放題,咁我就早兩個星期前預先訂定位。餐廳位於中環,離地鐵站都唔算好遠,餐廳以小店經營,店內坐位唔多得3張4人座,3張2人座,建議想食預先訂位。有90分鐘放題,每位收費$498有60分鐘放題,每位收費$388我地選擇咗90分鐘放題,唔使食得咁急,坐低後會先嚟份九宮格前菜。✨放題前菜(九宮格)▪️日本直送象拔蚌刺身▪️二色燒活白鰻▪️手工月見燒鳥丸▪️喜多嬉牡蠣刺身▪️日式漬物▪️喜多嬉牡蠣茶漬飯▪️天婦羅秋葵▪️天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉▪️時令沙律食完個九宮格之後,當然第一時間叫牡蠣(生蠔)啦,我是為了牡蠣而來😂✨牡蠣刺身🦪生蠔嚟自日本岡山縣北木島,隻隻生蠔都有手掌🖐️咁大,絕對肥美飽滿,入口順滑,味道鮮甜,帶少少海水味道。配以師傅特製嘅辣蘿蔔蓉、蔥花和土佐酢啫喱等,更能帶出生蠔嘅鮮味。✨烤牡蠣🦪怕食刺身嘅朋友,可試下日本特色烹調手法之一嘅鐵板烤牡蠣,師傅用大鐵鏟將新鮮牡蠣放到鐵板上,再用大蓋烤一陣,烤完出嚟嘅牡蠣充滿蠔油嘅香味,每隻都脹卜卜肥美飽滿,鮮味十足。✨烤帆立貝除咗食牡蠣之外,仲有烤帆立貝選擇,同牡蠣一樣咁大隻,肉質彈牙,味道鮮甜。我都叫咗兩轉

有90分鐘放題,每位收費$498
有60分鐘放題,每位收費$388

放題前菜(九宮格)
▪️日本直送象拔蚌刺身
▪️時令沙律

✨牡蠣刺身🦪

✨烤牡蠣🦪

✨烤帆立貝
除咗食牡蠣之外,仲有烤帆立貝選擇,同牡蠣一樣咁大隻,肉質彈牙,味道鮮甜。我都叫咗兩轉。

烤牡蠣和烤帆立貝還可以根據個人喜好自行添加餐廳提供嘅沙茶醬、蒜蓉醬、孜然醬等3款醬汁,更有另一番味道。

✨燒味醂魚乾
呢個燒得啱啱好,唔會好乾,味道甜甜地。我地一共叫咗三轉😋😋😋好少地方整到咁好食。

✨燒物
▪️燒豬頸肉串
▪️燒羊架
▪️燒蕃薯仔串
▪️燒秋葵串
特別推介,鹽燒五花腩肉味香濃食落外脆內嫩,食完唔會覺得膩。

✨飯/麵
▪️喜多嬉牡蠣茶漬飯
▪️牡蠣五島手延湯烏冬
▪️牡蠣秘製撈五島手延烏冬
每碗茶漬飯和幼身烏冬嘅份量都唔會好大碗,唔使擔心怕飽肚唔敢試。
我推介牡蠣茶漬飯,不但蠔味香濃,每粒飯仲吸收晒蠔嘅鮮味,令人想一口接一口咁食。

✨飲品
有汽水和幾款冷泡茶選擇,我當然選擇我最愛嘅白桃烏龍。

總結:除咗烤牡蠣、烤帆立貝製作需要時間之外,牡蠣刺身上菜速度都好快,唔怕你食,最怕你唔夠食😂😂 我地叫咗四轉隻隻都係手掌咁大隻,好滿意。
想食生蠔嚟呢度都係一個唔錯嘅選擇,酒店自助餐嗰啲太細隻滿足唔到我🫢🫢

2023-03-14
2023-03-15 49 浏览
生蠔放題!!?真唔真?鐘意食蠔,但少機會食到要求好低,最緊要好食,滿足!見咁多media同foodies都讚到咁好,伏味都幾濃經過種種因素考慮,最後都係決定試伏星期六 下午叫左1.5hr放題餐一埋枱就有3款醬放係到不過就冇介紹,本身都唔好點醬,所以就由佢啦當然啦,醒水係客人問之前巳經介紹就最好前菜唔特別講,樣樣都有少少俾你試個鰻魚好食啊!!但個餐入面串燒嗰欄就冇得叫🥲🥲🥲 其餘熟食串燒都中規中矩。燒帆立貝同燒蠔: 正常啦不過撈烏冬就麻麻地😬 啲麵好淋,有啲似糊仔咁可能個style係咁,唔識欣賞重點!生蠔🦪每隻生蠔都會配上葱、啫喱、蘿蔔泥我估蘿蔔泥當中帶有啲辣(!?)食到尾聲feel到有啲辣所以之後嘅生蠔都唔加topping 食佢最原汁原味!!哇!又幾好食都幾肥美飽滿㗎!好鮮!都有手掌心咁大不過都開始多人入座,岀單有少少慢我地叫4隻為一個單位隻碟仔又真係細左少少好似要砌積木咁拎𠼝食,同放返蠔殻上碟但每轉啲蠔越岀越大隻大到長過成隻手!!一啖都好難食得曬!!!!通常放題唔預佢大隻架嘛可能嗰日啲貨係大份啦😂😂😂但超滿足!!!
生蠔放題!!?真唔真?

鐘意食蠔,但少機會食到
要求好低,最緊要好食,滿足!

見咁多media同foodies都讚到咁好,伏味都幾濃
經過種種因素考慮,最後都係決定試伏

星期六 下午
叫左1.5hr放題
一埋枱就有3款醬放係到
不過就冇介紹,本身都唔好點醬,所以就由佢啦
當然啦,醒水係客人問之前巳經介紹就最好

前菜唔特別講,樣樣都有少少俾你試
個鰻魚好食啊!!
但個餐入面串燒嗰欄就冇得叫🥲🥲🥲

其餘熟食串燒都中規中矩。
燒帆立貝同燒蠔: 正常啦

不過撈烏冬就麻麻地😬
啲麵好淋,有啲似糊仔咁
可能個style係咁,唔識欣賞

重點!生蠔🦪
每隻生蠔都會配上葱、啫喱、蘿蔔泥
我估蘿蔔泥當中帶有啲辣(!?)
食到尾聲feel到有啲辣

所以之後嘅生蠔都唔加topping
食佢最原汁原味!!

哇!又幾好食
都幾肥美飽滿㗎!
好鮮!
都有手掌心咁大

不過都開始多人入座,岀單有少少慢
我地叫4隻為一個單位
隻碟仔又真係細左少少
好似要砌積木咁拎𠼝食,同放返蠔殻上碟
但每轉啲蠔越岀越大隻
大到長過成隻手!!
一啖都好難食得曬!!!!

通常放題唔預佢大隻架嘛

庆祝纪念
生日
魚乾
雞皮、雞肉串、豬頸肉、羊架
放題總共有兩個套餐,第一個套餐$398係一小時放題,就有牡蠣刺身、燒牡蠣、燒帆立具,仲有9款放題前菜。第二個套餐$498就延長到1.5小時,仲有三款烏冬和茶漬飯,同埋多款特色串燒。我今次就試$498依個套餐。首先每人都會送上一份前菜,前菜用左木質九宮格盤,而每一格都係一款日式小食,總共有八款,每一款睇落好靚。日本直送象拔蚌刺身象拔蚌好爽口,食落又好清甜。二色燒活白鰻活白鰻厚身又肥美。手工月見燒鳥丸雞肉串加上月見(生雞蛋),蛋醬包裏住雞肉,口感特別順滑,雞肉又有嚼勁。喜多嬉牡蠣刺身依間鋪頭嘅主角,捕獲自日本瀨戶內海,有嚴格嘅品質保證。蠔身特別飽滿又大隻,配上土佐醋啫喱,食落充滿海水味又有生蠔天然嘅鮮甜。日式漬物喜多嬉牡蠣茶漬飯日本米飯吸收晒牡蠣嘅味道,又煮到軟硬適中,湯身清甜又綿密。天婦羅秋葵秋葵炸到好香脆但係一啲都唔油膩,內層又好濕潤。天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉吞拿魚蓉口感綿身又充滿魚鮨味,配合炸過嘅紫蘇葉一齊食,香脆又入口即溶。時令沙律食完前菜就係放題嘅開始,即刻叫一轉牡蠣刺身、燒牡蠣和燒帆立貝。牡蠣刺身就同之前九宮格拼盤一樣。另外燒牡蠣和燒帆立貝同樣材料來自日本,蠔同帆立貝都好大隻,燒過

我今次就試$498依個套餐。

日本直送象拔蚌刺身
象拔蚌好爽口,食落又好清甜。

二色燒活白鰻
活白鰻厚身又肥美。

手工月見燒鳥丸

喜多嬉牡蠣刺身

日式漬物
喜多嬉牡蠣茶漬飯
日本米飯吸收晒牡蠣嘅味道,又煮到軟硬適中,湯身清甜又綿密。

天婦羅秋葵
秋葵炸到好香脆但係一啲都唔油膩,內層又好濕潤。

天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉

時令沙律

食完前菜就係放題嘅開始,即刻叫一轉牡蠣刺身、燒牡蠣和燒帆立貝。牡蠣刺身就同之前九宮格拼盤一樣。另外燒牡蠣和燒帆立貝同樣材料來自日本,蠔同帆立貝都好大隻,燒過之後味道更加濃郁,又有蠔身嘅甜味。而帆立貝就厚身又爽口。

另外仲可以試下佢哋嘅串燒、牡蠣茶漬飯同埋烏冬。串燒方面我就叫咗燒豬頸肉串、燒羊架、燒墨魚仔串、燒番薯仔串、燒秋葵串,拍得住出邊嘅日式居酒屋。

總括嚟講其實淨係食生蠔同埋帆立貝都回到本,鍾意食好嘅朋友一定唔可以錯過。

喜多嬉牡蠣屋 (中環)
2023-03-15 39 浏览
#ftf_中環高質「豪」食放題All-you-can-eat grilled oysters scallop 1.5 hour HK$498⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️$498 1.5小時任食牡蠣刺身、燒牡蠣、燒立貝、牡蠣五島手延烏冬、牡蠣秘製撈五島手延島冬、喜多嬗牡蠣茶漬飯及多款指定特色串燒,款式應有盡有!食之前,先黎九品放題前菜,當中包括日本直送象拔邦刺身、燒鰻魚、茶漬飯、天婦羅秋葵、天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉等。燒鰻魚外皮香脆,天婦羅亦炸得乾身唔油膩,每道小菜都好有誠意!定價唔算太高,但係啲蠔就好高質,每一粒都鮮甜又肥美!我同朋友每人食咗15隻,鍾意食蠔嘅你,千祈唔好錯過!🍴喜多嬉牡蠣屋📍中環擺花街1-7號一號廣場地下9號舖回頭率🤡🤡🤡🤡性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
#ftf_中環

高質「豪」食放題