2023-03-15 33 浏览
好耐無食過放題啦😄今次就去試下朋友介紹既生蠔放題先🦪d生蠔全部都係日本直送🇯🇵又有1.5小時任食生蠔,圍番一個人500蚊都吾洗😄d生蠔每一隻都好肥美又鮮甜,除左生蠔大量既串燒🍢扇貝,飲料都係任食任飲🥤感覺真係幾正下-前菜拼盤九宮格🌟時令沙律🥗 🌟喜多嬉牡蠣茶漬飯食落去好鮮甜,入面又加左d菇同紫菜🍄係爽口同香口🌟二色燒活白鰻外皮燒得有d脆脆地,食落去係好彈牙,又有鰻魚既油脂味🐠🌟天婦羅秋葵炸完香口,好爽口😆🌟天婦羅紫蘇葉吞拿魚🐠吞拿魚蓉一食落去係入口即化,好新鮮🌟日本直送生蠔🦪每一隻都係好厚身又肥美,加左腌製既蘿蔔蓉🥕葱,令到個生蠔變得更清爽,又吾會腥🦪🌟手工月見燒鳥串入面勁足料,食落去好友嚼勁,再點咪個蛋🥚真係又滑又香🌟象拔蚌邦身好有嚼勁,好鮮甜😄🌟燒帆立貝粒粒都幾大粒,肉有好厚實,食落去好似啖啖肉甘,又爽口😋🌟燒番薯仔串燒完后既番薯係熱辣辣,勁香甜🍠🌟燒秋葵串秋葵燒完係爽口,再加上燒烤粉,令個口感升華🌟燒豬頸肉串個豬頸肉係好彈牙,肥瘦相間,一d都吾肥🐖🌟燒鳥大腿肉串雞腿肉燒完d肉係好嫩🐥出面既外皮食落去係脆脆卟卟🌟冷泡茶叫左白桃烏龍茶🍑好大支,食完串燒黎上一支真係好fresh

-前菜拼盤九宮格
🌟時令沙律🥗
🌟喜多嬉牡蠣茶漬飯
食落去好鮮甜,入面又加左d菇同紫菜🍄係爽口同香口
🌟二色燒活白鰻
外皮燒得有d脆脆地,食落去係好彈牙,又有鰻魚既油脂味🐠
🌟天婦羅秋葵
炸完香口,好爽口😆
🌟天婦羅紫蘇葉吞拿魚🐠
吞拿魚蓉一食落去係入口即化,好新鮮
🌟日本直送生蠔🦪
🌟手工月見燒鳥串
入面勁足料,食落去好友嚼勁,再點咪個蛋🥚真係又滑又香
🌟象拔蚌邦身
好有嚼勁,好鮮甜😄

🌟燒帆立貝
粒粒都幾大粒,肉有好厚實,食落去好似啖啖肉甘,又爽口😋

🌟燒番薯仔串
燒完后既番薯係熱辣辣,勁香甜🍠
🌟燒秋葵串
秋葵燒完係爽口,再加上燒烤粉,令個口感升華
🌟燒豬頸肉串
個豬頸肉係好彈牙,肥瘦相間,一d都吾肥🐖
🌟燒鳥大腿肉串
雞腿肉燒完d肉係好嫩🐥出面既外皮食落去係脆脆卟卟

🌟冷泡茶
叫左白桃烏龍茶🍑好大支,食完串燒黎上一支真係好fresh

2023-03-14 73 浏览
好耐之前見過呢間主打日本岡山縣直送生蠔的居酒屋,終於今日有機會來試我地揀左90分鐘的任食生蠔放題,可以任食生蠔串燒又或者可以揀單點串燒生蠔,叫杯啤酒同朋友一路食一路吹水都唔錯😎放題前菜:喜多嬉九品一坐低店員話會有前菜,我仲以為係九選一,仲心大心細諗緊要咩好,平時去食日本野,前菜最多都係沙律蒸蛋,估唔到佢係一次過有晒咁多款😍特別要推中間的茶漬飯,湯底超濃蠔味,好鮮甜😋另外天婦羅秋葵都要讚,炸鬆脆得來最重要係佢唔會好潺食完前菜就要開始入正題餐廳供應的生蠔每隻都肥嘟嘟,好creamy ,上面會有蘿蔔蓉酸啫喱同蔥花。唔食可以揀唔要,貼心位要加分生蠔我地叫左兩round,兩round 的質素都好高,好穩定,唔會好似其他地方咁一開始就靚,之後質素就差一節!!!叫兩round 生蠔都已經回晒本串燒:燒甜薯 燒豬頸肉 燒雞心 燒七里香雞串 燒雞腿肉 燒墨魚仔串燒燒得岩岩好,唔會燒到乾晒,好juicy!!!!!!餐廳會提供左三隻醬配蠔/串燒食得辣的一定要試佢的秘制辣椒粉,同串燒好夾,不過真係唔好落太多,真係辣架臨尾食到幾飽都好,都要食埋手延烏冬,兩款都好濃蠔味,好鮮甜。手延烏冬同平時食果啲唔係好同,比較
我地揀左90分鐘的任食生蠔放題,可以任食生蠔串燒
放題前菜:喜多嬉九品
另外天婦羅秋葵都要讚,炸鬆脆得來最重要係佢唔會好潺

食完前菜就要開始入正題
唔食可以揀唔要,貼心位要加分
之後質素就差一節!!!叫兩round 生蠔都已經回晒本

手延烏冬同平時食果啲唔係好同,比較幼身,口感好滑好爽!!!食完暖笠笠係一個好好的句號😋
2023-03-01
  • 燒豬頸肉
  • 生蠔
  • 燒蠔
  • 手延烏冬
  • 茶漬飯
生日前夕雖然要返工但食飯都要對自己好d,所以提前book左呢間公司附近既生蠔放題慰勞自己😆放題有60分鐘同90分鐘,我今日就揀左90分鐘$498 除左生蠔住食,仲包燒蠔,帆立貝,各種串燒同飲品咁抵食難怪我weekday lunch 食既時候full house 見到好多walk in 都食唔到/要等到下 round要有得食,更加慶幸自己book左😎餐廳首先將精緻既頭盤九宮格呈上🤩靚到飛起,十分吸晴,有天婦羅秋葵,薄薄一層裏住炸起但咬落去超juicy 唔會炸到太乾身,日本直送既象拔蚌肥美爽口,仲有我好鍾意既牡蠣茶漬飯,吸引哂精華好入味,佢細細一碗內食完唔夠喉,好彩包埋係放題入面我之後encore多碗月見燒鳥丸-雞軟骨沾上生蛋黃有咬口之餘非常惹味燒味醂魚乾第一次食,煙煙韌韌食到上癮,忍唔住再要多左兩份食燒日本一口番薯都超甜超好食😭搞到我食番薯仲多過d生蠔🤣講番主打既北木島養殖場供應既生蠔絕對有質素,個個都脹卜卜飽滿,有半隻手掌咁大,鮮味濃郁,伴土佐酢啫喱食更creamy 串燒選擇唔多但質素認真唔錯,我點左幾串燒鳥七里香同大腿肉,仲有燒羊架,全部都燒得恰到好處,肉質鮮嫩;餐廳仲提供三種醬汁,

月見燒鳥丸-雞軟骨沾上生蛋黃有咬口之餘非常惹味

燒味醂魚乾第一次食,煙煙韌韌食到上癮,忍唔住再要多左兩份食

燒日本一口番薯都超甜超好食😭搞到我食番薯仲多過d生蠔🤣

串燒選擇唔多但質素認真唔錯,我點左幾串燒鳥七里香同大腿肉,仲有燒羊架,全部都燒得恰到好處,肉質鮮嫩;餐廳仲提供三種醬汁,分別有XO,蒜蓉同我最愛既孜然

2023-03-10
  • 燒味醂魚
  • 燒番薯
  • 串燒
  • 牡蠣刺身
2023-03-12 59 浏览
前幾天吃了喜多嬉牡蠣屋,極力推薦愛吃蠔的你😋見到餐牌的生蠔小編已經流口水🤤小編簡了$498食1.5hour😋慢慢吃,慢慢嘆👍🏻放題前菜(有九款食物)1️⃣日本直送象拔,爽脆,滑溜。2️⃣二色燒活白鰻,酥脆的表皮,軟滑鮮嫩的口感,濃香的魚肉。3️⃣手工月見燒鳥丸 4️⃣喜多嬉牡蠣刺身,肥美新鮮。5️⃣日式漬物6️⃣喜多嬉牡蠣茶漬飯,滿滿蠔香,用料十足。7️⃣天婦羅秋葵8️⃣天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉,吞拿魚蓉新鮮,紫蘇葉脆口。9️⃣時令沙律生蠔由日本直送‼️每一隻生蠔超級肥美😋又大隻又新鮮。性價比高,價錢絕對抵食👍🏻燒蠔🦪燒帆立貝也好吃😋即使不沾任何醬料也好吃,可以吃到海鮮的鮮甜味。喜歡重口味的,可以加蒜茸加辣油等醬料。串燒個人推薦燒番薯仔好甜,秋葵脆嫩多汁,七里香鮮美多汁。雞泡魚干😋口感煙韌,越𡁻越香😋自家製沖茶

放題前菜(有九款食物)
1️⃣日本直送象拔,爽脆,滑溜。
3️⃣手工月見燒鳥丸
4️⃣喜多嬉牡蠣刺身,肥美新鮮。
5️⃣日式漬物
6️⃣喜多嬉牡蠣茶漬飯,滿滿蠔香,用料十足。
7️⃣天婦羅秋葵
8️⃣天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉,吞拿魚蓉新鮮,紫蘇葉脆口。
9️⃣時令沙律

串燒個人推薦燒番薯仔好甜,秋葵脆嫩多汁,七里香鮮美多汁。

雞泡魚干😋口感煙韌,越𡁻越香😋

自家製沖茶
2023-03-11 54 浏览
呢間日式居酒屋小店形式經營🏮,店內木系裝修,比人嘅感覺好溫馨親切,環境乾淨企理,坐得都幾舒服!佢哋嘅主打就係牡蠣,仲要係任食嗰隻,真係超級容易回本!放題除咗佢嘅牡蠣,仲有好多款日式串燒,基本上每一樣食材都好高質,性價比好高!🤩店員服務幾好,態度好親切,經常過嚟幫你收走收枱上面嘅蠔殼;上菜速度幾快,無論牡蠣刺身定燒牡蠣定係串燒,都好高質而且好快到,叫完5分鐘就食得👍🏻!最欣賞佢唔會提早last order,真係俾你食足個半鐘頭!小店只有七枱座位,想食嘅朋友記得要book定位!🙈------------------------------◖90分鐘牡蠣放題◗ $498食放題嘅客人每人都會有一份喜多嬉九宮格🍱,有日本直送象拔蚌刺身、二色燒活白鰻、手工月見燒鳥丸、喜多嬉牡蠣刺身、喜多嬉牡蠣茶漬飯、天婦羅秋葵、天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉、時令沙律🥗!🦪任食方面包括:牡蠣網身、燒牡蠣、燒帆立貝、牡蠣五島手延烏冬、牡蠣秘製撈五島手延烏冬、喜多嬉牡蠣茶漬飯及多款指定特色串燒,好吸引豐富呀!😍✨ ▪牡蠣刺身伴土佐酢啫喱牡蠣肉好大隻厚肉又肥美,足足有我隻手咁大!淡淡嘅海水味唔會死鹹🌊,口感creamy,好鮮甜,

◖90分鐘牡蠣放題◗ $498

✨ ▪牡蠣刺身伴土佐酢啫喱
牡蠣肉好大隻厚肉又肥美,足足有我隻手咁大!淡淡嘅海水味唔會死鹹🌊,口感creamy,好鮮甜,真係不斷encore,人均都食咗15隻🙈
✨ ▪烤牡蠣
燒出嚟嘅牡蠣鮮味更出,更加鮮甜,裏面仲鎖住滿滿嘅汁!💦
✨ ▪烤帆立貝
✨ ▪燒羊架
▪燒蕃薯仔串
▪燒秋葵串
✨ ▪喜多嬉牡蠣茶漬飯
牡蠣茶漬飯充滿鮮味,啲珍珠米吸晒牡蠣嘅精華,好濃郁有少少似食緊鮮味十足嘅蠔仔粥
▪牡蠣五島手延湯烏冬
✨ ▪牡蠣秘製撈五島手延烏冬

🌟Encore指數:9/10
2023-03-11 316 浏览
上海美女落香港shopping順便搵我食飯,就返去喺中環食,佢話好想食生蠔,我即刻上網搵到酒店附近一間生蠔作為主題的日式居酒屋,室內裝修充滿日式風情, 喜多嬉牡蠣屋 𝗞𝗮𝘁𝗶𝗸𝗶 𝗞𝗮𝗸𝗶𝘆𝗮 🦪 是也!我都係第一次嚟食,餐廳的新鮮生蠔🦪 肉質飽滿肥美,主要採用 喜多嬉牡蠣 由北木島直送,鮮味爆升!鐵板烤牡蠣帆立貝放題1.5小時 HK$498牡蠣刺身、烧牡蠣、燒帆立貝、牡蠣五島手延烏冬、牡蠣秘製撈五島手延烏冬、喜多嬉牡蠣茶瀆飯及多款指定特色串燒。中環 地方夠晒 chill , 喜多嬉牡蠣屋 90分鐘 任食生蠔 超級受歡迎!重點係以高質生蠔聞名,menu 清楚寫住由日本北木島喜多嬉牡蠣養殖場直接進口,生蠔 90分鐘任食套餐 so crazy yummy,食幾隻已經食到回本。前菜拼盤九宮格喜多嬉牡蠣屋 𝗞𝗮𝘁𝗶𝗸𝗶 𝗞𝗮𝗸𝗶𝘆𝗮 9品頭盤,坐低揀好套餐,店員即刻送上新鮮頭盤喜多嬉九品,賣相非常精緻,打卡必備!店長推介當中款式會跟 season 變化,今季款式有日本直送象拔蚌刺身、喜多嬉牡蠣茶漬飯、二色燒活白鰻、喜多嬉牡蠣刺身,見到已經流晒口水。當中印象最深刻嘅係天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉,原

鐵板烤牡蠣帆立貝放題1.5小時 HK$498

前菜拼盤九宮格

當中印象最深刻嘅係天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉,原汁原味食出鮮甜。

還有手工月見燒鳥串、天婦羅秋葵 、手工月見燒鳥丸 、象拔蚌刺身、活燒白鰻魚串都值得一試。

當然喜多嬉牡蠣刺身不能錯過,口感 Creamy且帶淡淡的海水味道,濃郁蠔香充滿整個口腔,一食就食得出食材新鮮,滋味無窮!

燒味醂魚乾(份)
接下落黎係任食 item, 燒味醂魚乾 我哋去居酒屋最愛!如果配埋啤酒就更加Perfect啦!

無限添鐵板烤牡蠣、烤帆立貝
烤帆立貝和 烤牡蠣 都非常肥美,蠔油十足,香氣撲鼻,最緊要記得試吓餐廳附上的三種自家製特別醬汁,伴烤牡蠣食,更加提升鮮味,惹味十足。

串燒
串燒有部份任食款式,燒秋葵串、 墨魚仔串、燒豬頸肉串、燒鳥大腿肉串等等,任食串燒一啲都唔馬虎,燒鳥串有咬口,燒蕃薯仔好清甜,燒鳥大腿肉串外層脆卜卜,食落啖啖肥美 又juicy。

牡蠣刺身
即叫即開,隻隻生蠔都肥美飽滿,牡蠣🦪精緻有光澤,口感 Creamy,一入口滑溜鮮甜好Juicy,喜歡主廚特製的土佐酢啫喱、辣蘿蔔蓉和葱花,令鮮味昇華。

牡蠣🦪五島手延湯烏冬
每碗烏冬都熱辣辣香噴噴,口味帶好濃郁的蠔味,還有一隻美味蠔,幼身手打烏冬超級彈牙,喜歡味道好好食。

飲品方面簡簡單單喜歡 zero 可樂,還有健康的自家製冷泡茶飲。

總括今次這間位於中環任食生蠔的喜多嬉牡蠣屋 𝗞𝗮𝘁𝗶𝗸𝗶 𝗞𝗮𝗸𝗶𝘆𝗮 🦪日式居酒屋日本直送的生蠔,牡蠣質素超高!CP值爆燈,值得 𝗲𝗻𝗰𝗼𝗿𝗲 定會再嚟 !
  • 鐵板烤牡蠣
  • 串燒
  • 喜多嬉牡蠣刺身
我和姊妹來中環覓食,她讚美食材優質美味,受顧客喜愛,老友難得聚在一起,於是一起來到洋溢著日式居酒屋的「喜多嬉牡蠣屋」,主打任食生蠔放題,分別設有$398/60分鐘和$498/90分鐘,所有生蠔均由北木島喜多嬉牡蠣養殖場直送,享受廚師精心炮製的美食。放題前菜:喜多嬉九品日本象拔蚌刺身喜多牡蠣茶漬飯二色燒活白鰻天婦羅秋葵手工月見燒鳥串天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉牡蠣刺身綜合沙律日式漬物先來每人一份九品前菜,九格擺盤每一格都好精緻,最愛食日本直送象拔蚌刺身,刺身肥美新鮮,濃郁鮮甜,味道可口。手工月見燒鳥丸有口感,燒鳥串雞肉棒蘸上香滑新鮮蛋汁,滑口豐盈,口感衝擊味蕾,我食不停口,正合我的口味。所有牡蠣都係由北木島喜多嬉牡蠣養殖場直送到港,保證新鮮,牡蠣好大隻juicy,配上土佐酢啫喱、辣蘿蔔蓉和蔥花,食到牡蠣的鮮味,令人唾涎三尺。烤牡蠣烤牡蠣都好肥美脹爆,食落軟滑有彈性韌度,可自行調味不同的醬,提升了味道清新,值得推介。烤帆立貝厚身的烤帆立貝,咬落去口感新鮮鮮甜,紮實彈牙,口感滑溜,饞嘴的我要Encore。日式串燒最喜歡厚切牛舌芯,牛舌芯有牛味,口感彈牙爽脆,也喜愛成吉思汗羊肉串,羊肉唔會好羶,十分美

放題前菜:
手工月見燒鳥串
天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉
綜合沙律
日式漬物

先來每人一份九品前菜,九格擺盤每一格都好精緻,最愛食日本直送象拔蚌刺身刺身肥美新鮮,濃郁鮮甜,味道可口。手工月見燒鳥丸有口感,燒鳥串雞肉棒蘸上香滑新鮮蛋汁,滑口豐盈,口感衝擊味蕾,我食不停口,正合我的口味。

烤帆立貝

日式串燒

最喜歡厚切牛舌芯,牛舌芯有牛味,口感彈牙爽脆,也喜愛成吉思汗羊肉串,羊肉唔會好羶,十分美味,齒頰留香。

飲品

飲品方面,鐘意冷泡茶系列,四季春青茶、梨山烏龍茶、白桃烏龍茶、茉莉薰花茶,十分健康,茶味微甜清香,幾好飲。

呢個價錢咁多嘢食,食物質素佳,絕對性價比高‼

喜多嬉牡蠣屋(中環)
地址:中環擺花街1-7號一號廣場地下9號舖
2023-03-06
依間位於中環的日式居酒屋主打日本生蠔放題,有60同90分鐘揀,今次同朋友揀左每位$498嘅90分鐘放題。生蠔由北木島喜多嬉牡蠣養殖場供應,仲有串燒等小食同自家製冷泡茶等飲品。店內坐位唔多,假日午市時段都唔full,食食下仲得返我地一枱,有少少擔心性價比咁高做唔做得住🥹真心推介大家去試下👍🏻🍱 喜多嬉九品 (𝟡/𝟙𝟘)放題開始前餐廳會為每人送上一份九宮格前菜「喜多嬉九品」,賣相精美,其中牡蠣、月見燒鳥丸、日本直送象拔蚌刺身、天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉都好新鮮好好味,二色燒活白鰻偏乾但都尚算跖錯。而牡蠣茶漬飯吸收哂牡蠣精華做湯底,好鮮甜好驚喜。秋葵天婦羅中同我唔friend,但朋友食得好滋味。🦪 牡蠣刺身伴土佐酢啫喱 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)之後來到主角生蠔!第一round叫左一打,一上菜真係好驚喜,每一隻都半隻手掌咁大隻,口感好新鮮好creamy,同酸汁啫喱、蘿蔔蓉、蔥好夾🤤之後再追加都仲係同樣質素,放題有咁高質素嘅生蠔,真係好少見!🦪🔥 烤牡蠣 (𝟠 /𝟙𝟘)烤牡蠣第一round叫左半打,未食已經聞到勁香,烤完之後都仲係脹卜卜同好juicy。可惜追加第二round個陣上菜時已經涼左,味道就冇咁出,真係

🍱 喜多嬉九品 (𝟡/𝟙𝟘)
喜多嬉九品

🦪 牡蠣刺身伴土佐酢啫喱 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)
牡蠣刺身伴土佐酢啫喱

🦪🔥 烤牡蠣 (𝟠 /𝟙𝟘)
烤牡蠣第一round叫左半打,未食已經聞到勁香,烤完之後都仲係脹卜卜同好juicy。可惜追加第二round個陣上菜時已經涼左,味道就冇咁出,真係要熱食先正。
烤牡蠣

🦪🍜 牡蠣秘製撈五島手延烏冬 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)
主食類方面,餐牌提供「喜多嬉牡蠣茶漬飯」、「牡蠣五島手延湯烏冬」同「牡蠣秘製撈五島手延烏冬」。由於quota有限,茶漬飯已經係九品試過,係兩款烏冬之間因為「秘製」兩隻字選擇後者😆雖然細細碗,但淨係聞已經好驚喜,食落口簡直驚為天人,烏冬比平時食開個啲幼好多同煙韌,吸收哂牡蠣精華,比起茶漬飯湯底濃郁好多,結果尾聲時忍唔住再叫多碗,一人食左兩碗!
牡蠣秘製撈五島手延烏冬

🍢 小食 (𝟞.𝟝/𝟙𝟘)
試左燒鳥七里香串、燒鳥雞心串、燒鳥大腿串、燒豬頸肉串同燒墨魚仔串五款串燒,同燒味醂魚乾、烤帆立貝。Overall來講餐廳係烤蠔以外嘅食物比較容易overcooked,有啲燒得過熟,令到肉質有啲實同硬。唯一燒豬頸肉串有驚喜,keep到有彈性同 juicy。
2023-03-04
庆祝纪念
生日
牡蠣刺身伴土佐酢啫喱
牡蠣秘製撈五島手延烏冬
♨️喜多嬉牡蠣屋中環擺花街1-7號1號廣場地下9號舖♥️位於中環的一間任食日本生蠔放題小店,牡蠣均由日本直送,全部大大隻又肥美,仲有好多串燒任叫,我哋二人食咗18隻,絕對係回哂本😋放題分兩個價位,$398/60分鐘及$498/90分鐘,$498可追加串燒、烏東及漬飯😋🔷九品前菜🔸日本直送象拔蚌刺身薄切爽口鮮甜🔸二色燒活白鰻白鰻厚肉鮮嫩唔腥🔸手工月見燒鳥丸加入粒粒雞軟骨及點上日本生蛋汁更顯滑溜及口感🔸牡蠣刺身九品前菜已送一隻牡蠣作熱身🤣🔸日式漬物🔸牡蠣茶漬飯粒粒米飯有口感,湯底鮮甜,再encore叫咗碗大🔸天婦羅秋葵炸得薄脆好食🔸天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉香滑軟綿帶油香,配上獨特香炸紫蘇葉更有層次🔸時令沙律沙律菜一D都唔馬虎🔷燒蠔及帆立貝燒帆立貝厚肉大粒夠多汁,燒蠔重蠔味夠香,但始終喜歡食生蠔所以留肚只叫兩隻🔷日本牡蠣牡蠣好大隻,爽甜有海水味,配上土佐酢啫喱,蘿蔔蓉及葱花,更帶出蠔味,鮮味一流🔷熟食串燒有羊,雞,豬及不少蔬菜,當中雞髀肉,雞七里香及豬頸肉突圍而出,而牡蠣茶漬飯出色難忘🔷飲料飲品方便可以罐裝任叫,而且有4款自家制冷泡茶,我哋叫了兩款大大壺已足夠解喝了食物:8.5/10抵食:8/10環
♨️喜多嬉牡蠣屋

🔸牡蠣刺身
九品前菜已送一隻牡蠣作熱身🤣
🔸日式漬物
🔸牡蠣茶漬飯
粒粒米飯有口感,湯底鮮甜,再encore叫咗碗大
🔸天婦羅秋葵
炸得薄脆好食
🔸天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉
香滑軟綿帶油香,配上獨特香炸紫蘇葉更有層次
🔸時令沙律
🔷飲料

食物:8.5/10
抵食:8/10
環境:8/10

牡蠣迷必食!90分鐘任食日本生蠔❤️‍🔥 餐廳主打日本直送牡蠣 無論係定食同放題都以牡蠣為主題~ 另外都有啲日式料理、串燒等等 都好高質🌟====食べ放題90分鐘 $498放題包括任食日本直送生蠔、鐵板烤生蠔帆立貝、各款日式料理及串燒 一入座即可用QR code嗌放題食物 另一邊廂就送上九宮格前菜====᪥ 放題前菜 — 喜多嬉九品 包括日本直送象拔蚌刺身、二式燒活白鰻、手工月見燒鳥丸、牡蠣刺身、天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉、牡蠣茶漬飯、天婦羅秋葵、時令沙律、日式漬物前菜九品賣相精緻 味道誘人 食得意猶未盡😋 我地最鍾意手工月見燒鳥丸 口感、肉汁豐富 點上日本蛋黃後味道一流====᪥ 牡蠣刺身牡蠣刺身伴以土佐啫喱、三文魚籽及蔥花 每隻都大大隻 超級肥美多汁 好新鮮 淡淡海水味 甘甜濃厚 口感滑溜😆 生蠔迷要嗌翻一打!᪥ 鐵板烤生蠔、帆立貝QR code即叫即烤 店家亦提供三款醬汁配以食用 包括沙茶醬、辣椒醬及蒜蓉 烤帆立貝好鮮甜 大大粒 質地厚實、彈牙 配上蒜蓉同辣椒油好好食🤤烤生蠔即同樣鮮美 蠔味滑郁 ᪥ 日式串燒及料理另外仲有少少料理可以任嗌 例如烤羊架、各款串燒、各款牡蠣茶漬飯及烏冬 味道

食べ放題90分鐘 $498

放題前菜 — 喜多嬉九品

᪥ 牡蠣刺身

᪥ 鐵板烤生蠔、帆立貝
烤生蠔即同樣鮮美 蠔味滑郁

᪥ 日式串燒及料理
另外仲有少少料理可以任嗌 例如烤羊架、各款串燒、各款牡蠣茶漬飯及烏冬 味道都唔差㗎😆

᪥ 飲品
除咗各款汽水仲有自家冷泡茶 幾有心思~
我同朋友超鍾意食生蠔🦪我哋上網見到有生蠔放題!!😍😍 生蠔放題真係第一次食,出面真係好少有!呢間餐廳雖然地方唔大,但係坐位舒服,充滿日本風格。佢哋分別有60分鐘、90分鐘放題,我地叫咗90分鐘嘅,包括每人一份9格嘅前菜、任食生蠔、燒蠔、燒帆立貝、烏冬、茶漬飯、多款串燒。前菜—喜多嬉九品:會因時令而會變化嘅,今次包括象拔蚌刺身,吞拿魚蓉,生蠔,白鰻,沙律菜,月見燒鳥丸,茶漬飯,天婦羅。每一款都好好味😋我就最鐘意月見燒鳥丸,食到雞軟骨,口感豐富。沾蛋黃之後食,食落口蛋黃好柔順好香,當然唔少得主角生蠔啦!呢度嘅生蠔係黎自日本🇯🇵嘅,見到每一隻蠔都脹卜卜又飽滿,仲好大隻添😍食落口鮮味濃郁,嫩滑爽口,啫喱同蘿蔔蓉檸檬汁更加提出鮮味😍😍值得讚嘅係每一隻嘅品質都一樣咁好👍🏻😍除咗生蠔,仲有燒蠔同帆立貝。燒過嘅都幾香口入面仲好juicy😋,帆立貝又爽口。店家提供3款醬:XO醬、蒜蓉醬、孜然醬,放落去一齊食,別有一番風味👍🏻😋另外仲有串燒、牡蠣五島手延湯烏冬等。湯烏冬嘅麵質好幼滑,湯烏冬同茶漬飯嘅湯好好味,又鮮又濃郁,我哋真係飲哂d湯😋食咗好暖胃燒味醂魚乾煙煙韌韌,點埋沙律醬食好正😋燒鳥雞心串一d都唔會

月見燒鳥丸
白鰻

燒蠔、燒帆立貝

燒味醂魚乾煙煙韌韌,點埋沙律醬食好正😋燒鳥雞心串一d都唔會乾,好軟,好少地方有得食😋燒秋葵,羊架好香羊味又Juice,肉質嫩😍😋
串燒、牡蠣五島手延湯烏冬、燒味醂魚乾

飲品有汽水有自家製茶,我哋叫咗茉莉薰花茶同白桃烏龍,飲落好香又清新👍🏻
自家製茶
月見燒鳥丸
白鰻
燒蠔、燒帆立貝
串燒、牡蠣五島手延湯烏冬、燒味醂魚乾
自家製茶
2023-03-03 231 浏览
☙ 喜多嬉牡蠣屋 𝗞𝗮𝘁𝗶𝗸𝗶 𝗞𝗮𝗸𝗶𝘆𝗮 ❧居酒屋主打日本北本島直送的牡蠣𝗮𝗸𝗮生蠔🦪,提供任食放題套餐($𝟰𝟵𝟴/𝟵𝟬分鐘或$𝟯𝟵𝟴/𝟲𝟬分鐘),當日試咗𝟵𝟬分鐘𝘀𝗲𝘁,有得任食生蠔、帆立貝、串燒、烏冬等,食物選擇較傳統居酒屋或放題有限,但都非常夠食✨任食但食物質素依然高,生蠔好新鮮、肥美,呢個價錢幾抵食🥳࿐🍱喜多嬉九品店員會先送上九宮格前菜,包括𝟵款時令小菜,有象拔蚌刺身、牡蠣刺身、燒活白鰻等。前菜嚟講款式都幾豐富,好有誠意😛當中最喜歡「天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉💫」,香脆紫蘇葉配上新鮮、軟綿吞拿魚蓉,雙重享受!仲有本身最愛的「手工月見燒鳥丸💫」,厚身雞肉棒沾上蛋汁,不敗組合‼️🦪牡蠣刺身刺身伴上土佐醋啫喱,酸酸的柚子汁、蘿蔔蓉、蔥花令到生蠔鮮味更突出,每隻都好肥美、厚肉,並帶海水咸香👍🏻餐廳所有牡蠣都係由🇯🇵北木島喜多嬉牡蠣養殖場直送,相對其他地方更有質素保證,唔驚食到肚痛😌🔥鐵板烤牡蠣+帆立貝烤過的牡蠣及帆立貝更香,火候掌握得好好,燒完亦唔會太乾,依舊𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆,另外可按口味,自行配搭𝗫𝗢醬 、孜然醬或蒜蓉食,味道更豐富🆙🍢串燒選擇頗多,無論大眾定較少見的亦有,例如雞心、羊肉、豬頸
☙ 喜多嬉牡蠣屋 𝗞𝗮𝘁𝗶𝗸𝗶 𝗞𝗮𝗸𝗶𝘆𝗮 ❧
🍱喜多嬉九品
🦪牡蠣刺身
🔥鐵板烤牡蠣+帆立貝
鐵板烤牡蠣
🍢串燒
選擇頗多,無論大眾定較少見的亦有,例如雞心、羊肉、豬頸肉等,私心大推燒墨魚仔串💫,開頭以為係細細粒墨魚仔,點知意外地好大件,而且肉質彈牙~整體串燒質素高,燒得剛好,唔會過乾或燒燶到變苦,味道亦唔會過咸👍🏻
雞泡魚乾
🥂飲品
有自家冷泡茶、啤酒等提供,𝗼𝗿𝗱𝗲𝗿咗茉莉薰花茶及四季春青茶,清清地紓緩飽滯感,可以繼續再戰🤪
2023-02-21
鐵板烤牡蠣
雞泡魚乾
2023-03-02 102 浏览
餐廳以木系為主調 掛滿日本採牡蠣嘅相 環境感覺整潔舒服 就連燈罩都係以牡蠣殼嘅造型😆90分鐘放題 🦪 $498 包括牡蠣刺身 燒牡蠣 燒帆立貝 牡蠣秘製撈五島烏冬 喜多嬉牡蠣茶漬飯 特色串燒🍢放題前菜 (八寸 - 喜多嬉九品)🍱包括直送象拔邦刺身 二色燒活白鰻手工月見燒鳥丸 喜多嬉牡蠣刺身喜多嬉牡蠣茶漬飯 天婦羅秋葵天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉 時令沙律 日式漬物九格擺盤別出心裁 每一格都好精緻 十分打卡 💯最令我回味嘅手工月見燒鳥丸 有咬口撈埋蛋汁 🥚象拔蚌刺身鮮甜爽口天婦羅秋葵 好香脆 炸得夠薄 完全唔太乾 保留到秋葵嘅甜 日本直送牡蠣 🦪一啲都唔腥 上面有少少蔥吊味酸酸地嘅啫喱同蘿蔔蓉 平衡返牡蠣本身海水嘅咸味每隻有差唔多有我手心咁大! 肥美飽滿 入口順滑😋單點有18款 放題緊係專攻牡蠣同帆立貝😎牡蠣刺伴土佐酢啫喱 (前菜同款)燒牡蠣 烤帆立貝都好香 唔會乾 keep到仲係濕潤嘅口感鍾意重口味嘅 仲可以落準備好嘅三款醬汁調味 有蒜 辣同沙嗲醬燒味醂魚乾 燒到軟硬適中 微微既炭燒味 點沙律醬食 簡直係絕配😙燒七里香串 外脆內軟 好有口感 🐓燒雞心串 燒墨魚串 燒秋葵串 都不過不失 😉總括嚟
餐廳以木系為主調 掛滿日本採牡蠣嘅相 環境感覺整潔舒服

日本直送牡蠣 🦪一啲都唔腥 上面有少少蔥吊味
酸酸地嘅啫喱同蘿蔔蓉 平衡返牡蠣本身海水嘅咸味
每隻有差唔多有我手心咁大! 肥美飽滿 入口順滑😋

單點有18款 放題緊係專攻牡蠣同帆立貝😎

牡蠣刺伴土佐酢啫喱 (前菜同款)

燒牡蠣 烤帆立貝都好香 唔會乾 keep到仲係濕潤嘅口感

午餐
庆祝纪念
生日
2023-03-02 80 浏览
在日本我都食唔少牡蠣放題!!講真,我很想再食多次。終於唔洗飛去日本,在香港都有得食。今次跟老公蠔食90分鐘有18款菜式可以食 我哋專攻蠔啦食蠔前有九品前菜,勁有儀式感有直送象拔邦刺身,非常爽口, 二色燒活白鰻,魚骨極為幼細,肉質肥美,手工月見燒鳥丸,軟骨極骨很有口感, 喜多嬉牡蠣刺身伴土佐酢啫喱,口感滑溜而且鮮味十足天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉很鮮美,配上紫蘇葉提鮮。 仲有沙律菜及日式漬物清清味蕾日本直送牡蠣 肥美飽滿 無論生食還是烤焗都一樣甘鮮味,每隻都大大隻,蠔身肉質滑溜,有三款醬汁可以點黎食,不過就甘食都食到咸鮮味,我覺得戰鬥力不錯,我哋食到廿隻,不妨挑戰下主食有喜多嬉牡蠣茶漬飯及牡蠣五島手廷湯烏冬茶漬飯熱辣辣,湯勁濃郁的蠔味,夾著仲有菇類增添風味及口感。烏冬有啲似較幼身的手工麵,湯汁比較清,食落都唔錯。烤帆立貝口感很鮮甜又新鮮,肉質厚厚的,一定要食返夠本。仲有唔少野食,串燒,小食都唔差。燒味醂魚乾 微甜煙韌 燒雞心串 很柔滑。燒墨魚串夠彈牙 燒秋葵串 燒羊架好juicy仲有不同的雞,豬串燒真心,非常滿足,仲有冷泡茶及汽水都可以飲以$498的質素,其實真係好抵食。

今次跟老公蠔食90分鐘
有18款菜式可以食 我哋專攻蠔啦
食蠔前有九品前菜,勁有儀式感

主食有喜多嬉牡蠣茶漬飯及牡蠣五島手廷湯烏冬

燒味醂魚乾 微甜煙韌
燒雞心串 很柔滑。燒墨魚串夠彈牙
燒秋葵串 燒羊架好juicy
仲有不同的雞,豬串燒

真心,非常滿足,仲有冷泡茶及汽水都可以飲
以$498的質素,其實真係好抵食。

2023-02-26 135 浏览
最愛食生蠔🦪😍今次去食日本生蠔放題,朋友介紹中環喜多嬉任食日本北木島蠔,就係擺花街一號廣場地舖,係Donki旁邊行上去就係啦,入到去好有日式居酒屋嘅感覺放題有60分鐘或90分鐘選擇,我地緊係揀90分鐘啦,當中有喜多嬉牡蠣刺身、烤牡蠣、燒帆立貝、串燒、烏冬,茶漬飯等等,另外有多款冷泡茶類,汽水飲品🍵一開始會先上九宮格前菜,相當吸睛😍款式會因應時令改變九宮格~喜多嬉九品🟠日本直送象拔蚌刺身🟡二色燒活白鰻🟠天婦羅秋葵🟡天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉🟠手工月見燒鳥丸🟡日式漬物🟠時令沙律🟡喜多嬉牡蠣茶漬飯呢個九宮格非常精美,首先食返個時令沙律清新一下再食其他,象拔蚌刺身好鮮甜,白鰻彈牙有口感,充滿魚香,吞拿魚蓉配上天婦羅紫蘇葉,同時咬落去口感又脆又軟😋,日式雞肉串入面有粒粒嘅雞軟骨,再配上日式生蛋汁味道一流。茶漬飯係以牡蠣嘅高湯製成,所以每粒飯都充滿精華。今餐嘅主角當然就係牡蠣刺身🦪餐廳所有牡蠣都係由北木島喜多嬉牡蠣養殖場直送到港🛩️,保證新鮮😊牡蠣非常Creamy,仲有淡淡的海水香味充滿整個口腔,隻隻都手掌✋🏻咁大呀,講明生蠔放題,梗係可以繼續encore啦,仲可以根據自己嘅口味配上土佐酢啫喱、辣蘿蔔蓉和

一開始會先上九宮格前菜,相當吸睛😍款式會因應時令改變

九宮格~喜多嬉九品

🟠手工月見燒鳥丸
🟡日式漬物
🟠時令沙律
🟡喜多嬉牡蠣茶漬飯

今餐嘅主角當然就係牡蠣刺身🦪餐廳所有牡蠣都係由北木島喜多嬉牡蠣養殖場直送到港🛩️,保證新鮮😊牡蠣非常Creamy,仲有淡淡的海水香味充滿整個口腔,隻隻都手掌✋🏻咁大呀,講明生蠔放題,梗係可以繼續encore啦,仲可以根據自己嘅口味配上土佐酢啫喱、辣蘿蔔蓉和蔥花,能夠帶出牡蠣的鮮味,本來以為自己可以食到兩打生蠔🤣但因為每隻生蠔都好大隻,又肥美又Juicy,最後都食咗一打🤭

烤牡蠣及烤帆立貝
除咗牡蠣刺身出色之外,烤牡蠣都有另一番風味😆 烤牡蠣飽滿又肥美,蠔身脹卜卜,裏面鮮甜爆汁🤤餐廳仲有準備XO醬、蒜蓉醬、泰式辣醬可以自己調味,不過我就鍾意原汁原味多啲。帆立貝都燒得好好,原汁原味非常鮮甜。

日式串燒

全部即叫即燒🔥,當中最鍾意就係燒羊肉,羊肉騷味唔會太過,肉味好香口,另外就係燒雞腿肉都好正,雞皮燒到脆卜卜,另外仲有燒秋葵、墨魚、雞心、七里香串、蕃薯仔等等,簡單加啲檸檬汁已經好好食。烤味醂魚乾都係必點之一👍🏻

牡蠣秘制撈五島手延烏冬/湯烏冬

其實食咗咁多嘢都已經飽飽地,不過大家一定要記得試下兩款烏冬,烏冬係比較幼細嘅一款,而且口感柔滑,加上蠔肉湯底,味道份外鮮甜😊我就比較鍾意撈烏冬,因為沾滿秘製醬汁,如果唔係咁飽,我都會再食多碗😝

🦪今餐非常大滿足,完全係狂食蠔嘅一餐🤤,已經會晒本啦😆冇諗過放題任食嘅蠔質量會咁高,鍾意食蠔嘅你,快啲book位啦☎️