2019-04-03
今晚請媽咪食飯,食好啲,揀咗間海鮮火鍋,發覺呢度啲嘢唔係剩係得好味,仲要係新鮮湯真材實料。唔想煩又經濟實惠,我哋揀咗食海鮮火鍋套餐,有海鮮又有不同嘅餃子同埋手打丸,何樂而不為。湯底本身想揀螺頭湯,點知缺貨,最後揀咗鯊魚骨嗰個湯底。湯底要講下,因為呢度體驗左真材實料,個湯係又花膠加半隻雞同埋鯊魚骨煲起嚟,有圖有真相。煲起嚟黎嘅湯底仲要係有甜味唔係剩係得啲料,我同媽咪都飲咗幾碗,因為堅好飲。海鮮方面,有龍蝦鮑魚帶子花甲聖子,龍蝦雖然唔係最大隻嗰啲,但都有膏同埋好新鮮,認真唔錯。鮑魚上枱嗰陣時仲見到識郁,所以食落去都好難唔好味。但最主要就係唔好overcook,所以我都係跟住餐牌上面嘅指示。手打丸,三款都好好味。特別係個芝士牛肉丸,要小心啲食,因為真係可能會噴出黎,鍾意食芝士嘅朋友一定會覺得呢個好味。總結:價錢合理,因為有好多唔同嘢食,同埋食材都算高質,仲有得免費飲豆漿同埋紅棗龍眼水。想食海鮮火鍋嘅朋友仔,可以試試佢,睇吓我哋嘅睇法係咪一樣。