今日約左朋友一行4人打邊爐,朋友就選左呢間喜點.鮮鍋。入面有個忘不了海鮮火鍋套餐 好吸引,每人$298就包人頭海鮮拼盤仲有手工餃、丸類及包左50款配料任食。自家製竹蔗茅根同豆漿任飲!包一碟安格斯牛頸脊及櫻花黑豚肉。(油脂分佈都幾靚,牛味幾濃。仲有魚皮、響鈴同刺身食。手工餃同手工丸最吸引,因為好多特別口味。刺身拼盤黎喇、黎到鮑魚仲郁緊,正!有龍蝦、鮑魚、蚌、蝦、元貝 、蜆湯底選左淮山豬骨螺頭湯,滋補養顏。餃同丸最正就係蟹肉黑松露餃勁香黑松露味,蝦丸、鵝肝墨丸彈牙有口感。淥海鮮有餐牌說明需時約耐,完全唔會驚過火。龍蝦5分鐘就岩岩好食得,肉質鮮甜彈牙,蜆肉仲有撈唔怕d肉唔見晒!食完套餐內包的食物都飽了大半,所以只點很少量。意外驚喜是免費肥牛都有很不錯的質素!
今日約左朋友一行4人打邊爐,朋友就選左呢間喜點.鮮鍋。

仲有手工餃、丸類及包左50款配料任食。

自家製竹蔗茅根同豆漿任飲!

仲有魚皮、響鈴同刺身食。

手工餃同手工丸最吸引,因為好多特別口味。

刺身拼盤黎喇、黎到鮑魚仲郁緊,正!

有龍蝦、鮑魚、蚌、蝦、元貝 、蜆

湯底選左淮山豬骨螺頭湯,滋補養顏。

淥海鮮有餐牌說明需時約耐,完全唔會驚過火。

2019-04-17
  • 海鮮拼盤
  • 蟹肉黑松露餃
  • 鵝肝墨魚丸
  • 蝦丸
2019-04-19 56 浏览
幾次路過都覺得呢間D套餐吸引,今日終於約埋成班朋友黎打個邊爐,揀左忘不了海鮮火鍋餐,$298食足兩個半小時,湯底有6個選擇,今次揀左淮山豬骨螺頭,下次再試椰子雞。海鮮一上,我地全部人都忍不住哇左聲,又新鮮又大盤!五款時令海鮮絕不欺場,鮑魚上台仍然會郁,刷得好乾淨,落水滾十分鐘就食得,好新鮮嫩口扇貝超大隻,肉厚鮮甜,一人一隻!蟶子王爽口清甜,我至愛!仲有象拔蚌都唔細隻,粗過我手子公,抵食到爆!龍蝦膏甜彈牙,新鮮易起殼!安格斯牛,花紋好靚,牛味重,入口唔老,又係好正!另外跟餐既8款菜式都好特別,好似鵝肝丸,黑松露餃,味道特別,不過我會選擇平時大路既丸款多D,比較合我口味!飲品選擇唔算多,但飲得出一樽樽菊花蜜同竹蔗都係用心煲出黎,唔係糖漿。下次人多都會再黎呢一個打邊爐既好地方
扇貝超大隻,肉厚鮮甜,一人一隻!
蟶子王爽口清甜,我至愛!
仲有象拔蚌都唔細隻,粗過我手子公,抵食到爆!
龍蝦膏甜彈牙,新鮮易起殼!
安格斯牛,花紋好靚,牛味重,入口唔老,又係好正!
下次人多都會再黎呢一個打邊爐既好地方
2019-04-19 68 浏览
出面食海鮮通常貴夾唔飽。黎呢度打邊爐都係為左食海鮮😍有靚海鮮仲有火鍋放題。一坐低先送一個海鮮拼盤,按人頭一人一隻蟶子王,大峴,大過手掌咁滯的帶子,同上到碟仲不斷郁緊既鮑魚。真係好食同鮮甜都不得了。其他火鍋配料,每次可以叫8樣,雖然係任食,但肥牛質素高,花紋靚,肥瘦適中,無雪味。值得不斷添食🤤叫蟹柳食,竟然係大大條蟹棒出黎,仲有脆魚鯇都係相當高質。值得一試!基本上火鍋款式選擇都幾多下,點完又上菜算快。仲有3款自家煲飲品任飲。有竹庶芧根,桂圓蜜糖水同有機豆漿,相當有誠意。

出面食海鮮通常貴夾唔飽。
黎呢度打邊爐都係為左食海鮮😍
有靚海鮮仲有火鍋放題
一坐低先送一個海鮮拼盤,
有竹庶芧根,桂圓蜜糖水同有機豆漿,相當有誠意。
2019-04-18 35 浏览
朋友住附近,帶我嚟食一呢專食火鍋嘅餐廳,話性價比高😎見到Keep住都有人排緊隊~主要嘅套餐有兩個,分別係忘不了海鮮套餐同埋粥底打邊爐🍲而今次我哋係揀咗海鮮套餐嘅😋海鮮拼盤大大碟,套餐包左每人半隻龍蝦,同埋5款是令海鮮。海蝦同鮑魚仲係識動嘅添,夠哂新鮮🤩龍蝦亦唔係平時果隻,大隻得來,皮質爽實,而且係滿滿嘅蝦膏🦞鮑魚亦係分量十足,鮮甜彈牙之餘,size都冇點變到😍湯底方面揀咗椰子雞湯底,清甜嘅椰子味,無添加味精,健康又好味👍🏻套餐仲包括左三款手打丸同三款餃子🥟,分別係法國鵝肝墨魚丸,瑞士芝士牛丸,蟹子蝦丸。瑤柱翡翠餃,招牌水餃同埋蟹肉黑松露餃,全部都係新鮮手整,唔係雪藏嘅👍🏻另外仲有炸魚皮,夠哂香口。仲有炸響鈴😋估唔到肥牛嘅品質咁高,油膩分佈平均,色澤又靚,食落滑嫩之餘牛味十足😍另外,可以任飲豆漿,菊花茶或者竹蔗水😆除咗套餐外既野,你可以任點55款配料,性價比好高🙆🏻‍♂️
朋友住附近,帶我嚟食一呢專食火鍋嘅餐廳,話性價比高😎
見到Keep住都有人排緊隊~

主要嘅套餐有兩個,分別係忘不了海鮮套餐同埋粥底打邊爐🍲
而今次我哋係揀咗海鮮套餐嘅😋

龍蝦亦唔係平時果隻,大隻得來,皮質爽實,而且係滿滿嘅蝦膏🦞

鮑魚亦係分量十足,鮮甜彈牙之餘,size都冇點變到😍

另外仲有炸魚皮,夠哂香口。仲有炸響鈴😋

另外,可以任飲豆漿,菊花茶或者竹蔗水😆
除咗套餐外既野,你可以任點55款配料,性價比好高🙆🏻‍♂️
2019-04-17 50 浏览
同事介紹左呢間舖啲野食好新鮮,所以約左朋友黎試試。我地揀左食海鮮火鍋,豉油配料都係大眾化。印度椰子雞鍋,湯底好香椰子味,另外半隻雞同竹笙就等水滾再落,咁啲雞就唔會煲到啲肉嚡哂。安格斯牛頸脊,肉味幾濃,一啲都唔韌。海鮮拼盤,鮑魚黎到仲郁緊好新鮮,煮完都煙煙韌韌幾有咬口;龍蝦同海蝦好大隻,煮完啲肉好彈牙。即炸既響鈴同魚皮,脆卜卜其實唔浸湯都可以照食。鵝肝墨魚丸食到鵝肝味幾濃。芝士牛丸咬嗰時差啲爆左芝士出黎。餃類入面都好多餡,皮夠薄。普通肥牛都唔差,肉質幾好。另外仲有點左其他配料,樣樣都質數幾好,仲要花膠係大大塊咁比。
同事介紹左呢間舖啲野食好新鮮,所以約左朋友黎試試。

我地揀左食海鮮火鍋,豉油配料都係大眾化。

印度椰子雞鍋

安格斯牛頸脊,肉味幾濃,一啲都唔韌。
頂級安格斯牛頸脊

即炸既響鈴同魚皮,脆卜卜其實唔浸湯都可以照食。

鵝肝墨魚丸食到鵝肝味幾濃。
芝士牛丸咬嗰時差啲爆左芝士出黎。
餃類入面都好多餡,皮夠薄。

普通肥牛都唔差,肉質幾好。

2019-04-16
印度椰子雞鍋
頂級安格斯牛頸脊
今日同家人來到呢邊打邊爐就係比呢個忘不了海鮮火鍋套餐吸引到😍大人先係$298 小朋友就$128位💁🏻‍♀️送左一客刺身,有三文魚同希寧魚~選擇適合嘅調味料😛有6款選擇首先你可以選擇自己鍾意嘅湯底,之後會有龍蝦同五款時令海鮮🦞,套餐仲包左頂級安格斯牛頸脊/櫻花黑豚肉,另外有一個餃子同手打丸既拼盤🤪仲唔夠嘅話仲有一堆無限追加嘅配料🙈手打丸有三種,分別係墨魚丸牛丸同蝦丸,個人最鍾意就係牛丸啦裏面仲有熱辣辣嘅芝士,全部都好彈牙😋餃子都有三種,而我最鍾意嘅就係蟹肉黑松露餃💁🏻‍♀️主角海鮮拼盤望落去已經好吸引😍兩隻大大隻既龍蝦🦞份量十足,裏面仲有好多蝦膏添🤩食落蝦肉爽口鮮甜👍🏻另外仲有蝦,鮑魚,蚌等等,全部都鮮味十足😋頂級安格斯牛頸脊,有香濃既牛肉味,有點煙銀嘅感覺🐮輕輕616就食得啦😋湯底方面係揀左印度椰子雞煲🥥🐔湯底好足料,散發着淡淡的椰子香,雞件份量適中,早少少拎係雞肉,肉質滑嫩,帶點椰子嘅鮮甜😋呢度可以任飲有機豆漿,竹蔗水同埋菊花茶,健康凊甜😍果然呢間火鍋店好抵食,呢個價錢可以食到咁多款新鮮海鮮,高質牛肉,手打丸同其他任飲任食,幾啱一家人同一大班人嚟🍲👍🏻
今日同家人來到呢邊打邊爐

送左一客刺身,有三文魚同希寧魚~

選擇適合嘅調味料😛有6款選擇

主角海鮮拼盤望落去已經好吸引😍兩隻大大隻既龍蝦🦞份量十足,

湯底方面係揀左印度椰子雞煲🥥🐔

2019-04-15 169 浏览
天氣又轉涼涼地, 小子又突然想打邊爐, 之前聽講長沙灣有間火鍋+粥底店好似幾好咁, 小子就係Openrice book 今晚帶埋泡泡媽、泡泡姐一齊擦餐飽環境算係闊落, 被安排坐卡位 ,有3個餐: $198、$258係粥底鍋, $298係海鮮火鍋, 小子揀$298(任飲竹蔗茅根水、有機豆漿)淮山豬骨螺頭鍋:真材實料, 落海鮮前個湯可飲左先以上食物係一次性的之後就有50款配料任食👍👍其實食哂以上既海鮮美食都已經飽了八成🤣任食牛肉都唔差, 好味樣樣都好, 唯獨叫50款任食配料時, 速度好慢, 等左成10-15分鐘, 但服務態度係ok 的泡泡媽好欣賞的:竹蔗茅根水, 唔甜好飲, 職員話係佢親手煲的👍

淮山豬骨螺頭鍋:真材實料, 落海鮮前個湯可飲左先

以上食物係一次性的

任食牛肉都唔差, 好味

2019-04-15
2019-04-14 39 浏览
趁住今排天氣仲係涼涼地,約友人去打邊爐烚吓烚吓。點了忘不了海鮮火鍋套餐,湯底揀左滋補藥膳雞鍋。湯底煲左好耐都仲有藥材味,唔會變淡,雞肉亦新鮮嫩滑好入味。竹庶芧根水可以任拎,飲落唔算好甜幾啱打邊爐。海鮮拼盤有龍蝦、鮑魚、生蝦、帶子、貴妃蚌、珍珠蜆同埋沙白蜆,每一樣都好新鮮,味道好鮮甜。龍蝦雖然唔係好大隻,但食落爽口彈牙好好味。生蝦一串串,方便剝殼。鮑魚咬落好有口感。貴妃蚌口感爽脆帶子大大粒啖啖肉珍珠蜆同沙白蜆吸收曬啲湯,特別滋味頂級安格斯牛頸脊牛味十足,嫩口唔韌。極力推介!丸類都好出色,蝦丸爽口彈牙,好新鮮!最鍾意韮菜餃仲有其他配料任點,飽到上心口。
趁住今排天氣仲係涼涼地,約友人去打邊爐烚吓烚吓。

竹庶芧根水可以任拎,飲落唔算好甜幾啱打邊爐。

貴妃蚌口感爽脆

帶子大大粒啖啖肉

珍珠蜆同沙白蜆吸收曬啲湯,特別滋味

頂級安格斯牛頸脊牛味十足,嫩口唔韌。極力推介!

丸類都好出色,蝦丸爽口彈牙,好新鮮!

最鍾意韮菜餃

仲有其他配料任點,飽到上心口。
2019-04-12 475 浏览
喜點嘅忘不了海鮮火鍋套餐. 首先經過係比佢招牌嘅名字吸引,好周星馳嘅感覺,搞笑得黎,見佢Menu選擇都非常多,肚仔餓就沖左入去嚕🥳
先選湯底. 因為個咀發炎, 所以今晚食清d, 要左個猴頭菇鯊魚骨湯. 樓面同事話有滋補強身健脾益胃之效🤲🏻 一上枱竟然見到有大半隻雞喺裏面,雖然網絡好似有啲油,但煲滾左之後再飲一啖,果然嗰種足料程度簡直就好似屋企飲嘅濃湯一樣👍🏻第2步就到主菜, 戲碼一d都唔弱, 有龍蝦仲有5款時令海鮮, 每一樣都好新鮮,尤其係龍蝦肉,條龍蝦尾咬落啖啖肉而且非常鮮甜,肉質爽口彈牙,食材新鮮所以拎黎打邊爐淥一淥就最能夠保存食材本身嘅鮮味💪🏻第3步當然係肉類啦. 但認真, 要來食到尾, 主菜衝完一輪都已經好滿足. 食埋上等靚牛頸脊就更加錦上添花! 之前聽肉檔老細講過, 牛頸脊係牛活動最多嘅部位, 所以肉質相對結實爽嫩, 肉味香濃而且脂肪較少, 一d比較有要求既火鍋店先至會比呢個選項客人, 真係估唔到任食邊爐都可以食得咁高級👅所以話香港人打邊爐邊有分夏天定冬天啊,呢度咁近屋企,睇嚟將會成為我哋嘅最新食堂!

火鍋拼盤
食材新鮮所以拎黎打邊爐淥一淥就最能夠保存食材本身嘅鮮味💪🏻
🥰🥰令人心心眼嘅龍蝦

任飲嘅飲料都好有heart

2019-04-01
🥰🥰令人心心眼嘅龍蝦
  • 龍蝦
粥底海鮮火鍋食太多都膩,今次養下生先😅雖然都係火鍋都係熱氣,不過用似媽媽煲既湯咁足料咁鮮甜,會自我感覺良好好多😳今次叫左忘不了海鮮套餐 $298@1火鍋湯底揀左猴頭菇鯊魚骨湯。仲有50款免費追加配料☝🏻一般火鍋店都少見有呢個組合既湯底。上到枱亦足料,飲落鮮甜,唔覺有味精。主菜👇🏻海鮮set好左有5款時令海鮮同一隻龍蝦,特別啲既火鍋配料亦有指定8款。海鮮好生猛,蜆同鮑魚仲會郁😅 龍蝦開邊,放落火鍋時建議教返細火啲,如果唔係就好似我咁滖走哂🥺肉質彈牙,吸左少少濃郁湯底。刀貝蜆同蜆都非常鮮味,有咸鮮。😋指定8款特別火鍋配料芝士牛丸中間係芝心架,好正😳水餃食落好香,大大隻,皮薄多汁👍🏻最後肉類揀左頂級安格斯牛頸脊,有牛香,唔硬。仲有甜品,不過太飽食唔落了。除左湯底真材實料之外,贈送飲品都係自家制唔係糖水飲品👍🏻自然,清甜!抵讚!👍🏻
粥底海鮮火鍋食太多都膩,今次養下生先😅

今次叫左忘不了海鮮套餐 $298@1
火鍋湯底揀左猴頭菇鯊魚骨湯。
仲有50款免費追加配料☝🏻

主菜👇🏻
海鮮好生猛,蜆同鮑魚仲會郁😅
肉質彈牙,吸左少少濃郁湯底。

刀貝蜆同蜆都非常鮮味,有咸鮮。😋
指定8款特別火鍋配料

2019-04-10 233 浏览
食火鍋就幾時都啱食, 但係要令人食過返尋味, 就唔係間間都做到 。長沙灣喜點海鮮火鍋,係成條青山道黎講都算有特色, 尤其是海鮮特別新鮮 。 餐廳環境闊落, 唔會坐得迫迫夾夾 , 而且每隔兩個位就有電視, 家庭聚餐或者三五知己聯誼飲下啤酒都冇難度.。晚市套餐 有好多款可以選擇有粥底火鍋亦都有海鮮加任食套餐, 選擇款式都幾多, 價錢亦都唔貴,唔怪之得六點幾已經好旺場 。我哋就梗係叫 忘不了海鮮火鍋套餐, 淨係火鍋就已經有六款可以選, 淮山豬骨響螺鍋 , 真材實料 有保證。-重點嚟啦忘不了海鮮套餐海鮮有好樣, 包括 蟶子 蕃薯蜆鮑魚蜆仔蝦同帶子, 重點就梗係每人半隻嘅龍蝦喇! --龍蝦肉 非常新鮮即叫即劏而且入面仲有膏添! 帶子夠曬大隻, --蕃薯蜆同蟶子非常甜美。-除咗海鮮另外仲有兩款肉類係喺個套餐入面分別係 安格斯牛頸脊同櫻花黑豚肉 ,-牛頸脊有香濃牛肉味, 櫻花黑豚肉食得出 肉美鮮甜。-跟餐仲有手打丸同餃子,例如有瑞士芝士牛丸,-水餃皇,瑤柱韭菜餃,蟹肉黑松露餃,-蟹籽蝦丸鵝肝墨魚丸響鈴魚皮等等 ,-呢個餐當然唔止咁少嘢啦 ,仲有50款火鍋材料中任叫任食,脆肉鯇魚夠彈牙百福豆腐夠 嫩滑
重點嚟啦忘不了海鮮套餐海鮮有好樣,
 包括 蟶子 蕃薯蜆鮑魚蜆仔蝦同帶子,
蟶子 蕃薯蜆鮑魚蜆仔蝦同帶子

重點就梗係每人半隻嘅龍蝦喇!
龍蝦

龍蝦肉 非常新鮮即叫即劏而且入面仲有膏添!
 帶子夠曬大隻,
帶子

龍蝦
蕃薯蜆同蟶子非常甜美。
蟶子
安格斯牛頸脊同櫻花黑豚肉

櫻花黑豚肉

牛頸脊有香濃牛肉味, 櫻花黑豚肉食得出 肉美鮮甜。
牛頸脊
跟餐仲有手打丸同餃子,
例如有瑞士芝士牛丸,
水餃皇,

脆肉鯇魚

百福豆腐夠 嫩滑
花膠夠滋補
花膠

生菜,皇帝菜等夠新鮮
生菜,皇帝菜

仲有美國肥牛,
最正係四位以上有刺身拼盤送 , 三文魚北寄貝象拔蚌, 打邊爐都有刺身食正。
刺身

飲品方面 竹蔗茅根水,豆漿同菊花茶 都係任飲 。

總括嚟講, 餐廳位置方面款式選擇多食物新鮮,梗係會再番轉頭啦。
蟶子 蕃薯蜆鮑魚蜆仔蝦同帶子
脆肉鯇魚
花膠
生菜,皇帝菜
2019-04-07 32 浏览
對香港人嚟講火鍋一年四季都啱食, 於是今日又去咗長沙灣食火鍋。 餐廳環境闊落同一時間可以坐到成廿台, 位而位之間唔會好迫, 而且樓底有返咁上下高度, 全部人一齊講嘢都唔會覺得好嘈吵。-晚市套餐由198蚊起跳, 加埋醬油都係200零蚊鬆啲有交易, 選擇款式都幾多。今日我就叫咗個忘不了海鮮火鍋套餐, 湯底可以六揀一 , 我哋揀咗淮山豬骨響螺鍋 , 響螺都算幾多 , 真材實料。 -另外主菜係有生猛龍蝦(每位半隻),-加另外5款時令海鮮日日都唔同 , 今日就有蜆、番薯蜆 、蟶子同鮑魚, 全部都新鮮 ,- 另外仲有安格斯牛頸脊同埋櫻花黑豚肉 ,與及不同種類的手打丸同餃子,例如有瑤柱韭菜餃鵝肝墨魚丸蟹肉黑松露餃瑞士芝士牛丸 水餃皇-蟹子蝦丸響鈴魚皮等等 ,-朋友唔夠飽,仲係50款火鍋材料中任叫幾款食物, 我哋叫咗生菜,皇帝菜,美國肥牛,豆腐等等,真係飽到上心口,由肉到蔬菜到丸類乜都有, 最最重要係四位以上就仲送刺身拼盤 , 三文魚象拔蚌 同北寄貝 ,想食咩都有,朋友怕熱氣,仲有任飲嘅竹蔗茅根水,豆漿,或者菊花茶,咁既價錢, 食到飽一飽,服務又好, 我同朋友都收貨,好評!
餐廳環境闊落同一時間可以坐到成廿台, 位而位之間唔會好迫,
 而且樓底有返咁上下高度, 全部人一齊講嘢都唔會覺得好嘈吵。
今日我就叫咗個忘不了海鮮火鍋套餐,
湯底可以六揀一 , 我哋揀咗淮山豬骨響螺鍋 ,
淮山豬骨響螺鍋

響螺都算幾多 , 真材實料。
淮山豬骨響螺鍋
另外主菜係有生猛龍蝦(每位半隻),

加另外5款時令海鮮日日都唔同 ,
時令海鮮

今日就有蜆、番薯蜆 、蟶子同鮑魚,

全部都新鮮 ,
時令海鮮
 另外仲有安格斯牛頸脊同埋櫻花黑豚肉 ,
安格斯牛頸脊&櫻花黑豚肉

與及不同種類的手打丸同餃子,

例如有瑤柱韭菜餃

響鈴魚皮等等 ,
朋友唔夠飽,仲係50款火鍋材料中任叫幾款食物,
皇帝菜

我哋叫咗生菜,皇帝菜,
美國肥牛,
美國肥牛

豆腐等等,
豆腐

真係飽到上心口,
安格斯牛頸脊

由肉到蔬菜到丸類乜都有,
最最重要係四位以上就仲送刺身拼盤 ,
刺身拼盤

三文魚象拔蚌 同北寄貝 ,想食咩都有,
刺身拼盤

朋友怕熱氣,仲有任飲嘅竹蔗茅根水,豆漿,或者菊花茶,
竹蔗茅根水,豆漿

咁既價錢, 食到飽一飽,服務又好, 我同朋友都收貨,好評!
醬油
竹蔗茅根水,豆漿
醬油
番薯蜆
2019-04-07 42 浏览
深水埗區係食店競爭最激烈嘅戰區之一,都係一些價廉物美既餐廳,不時會發現一些性價比相當高既餐廳。今次光顧既呢間粥底火鍋點心專門店就係之一。餐廳位於青山道嘅天悅廣場地下,交通十分方便。價錢分為$198 同$258 ,二個半小時任食,粥底加十八款食材。我地點咗每位$258既忘不了海鮮火鍋套餐,湯底要咗淮山豬骨螺頭湯,湯入面非常足料,淮山,豬骨同螺頭差不多有成半鍋,聽老闆講佢地用咗好多時間去煲底,所以非常鮮甜,就好似媽媽起屋企煲既老火湯一樣。打頭陣既主食係海鮮,有龍蝦、聖子、鮑魚、海蝦、扇貝同蜆仔。龍蝦好大隻,肉厚多膏,聖子同扇貝夠鮮甜,鮑魚鮮爽彈牙,海蝦肉爽鮮甜,其他海鮮都一樣美味,身為海鮮控既我地當然大喜啦。我地4人入座,送咗刺身拼盤,飲料有竹蔗茅根湯同有機豆漿任飲。刺身有三文魚、北寄貝同象拔蚌,份量十足,水準同一般嘅日本餐廳刺身不相伯仲。食完海鮮後,我地已經好飽,但仲有好多其他野食,餐廳務必要你飽到捧住肚子走。有自家制餃類同手打丸類,餃類同丸類材料十足,蟹肉黑松露餃夠特別。肥牛我地揀咗頂級安格斯牛頸脊,牛味豐郁,值得一讚。仲有多款不同火鍋料可以無限追加。,食到最後仲可以將湯底做成粥,真係

餐廳位於青山道嘅天悅廣場地下,交通十分方便。

打頭陣既主食係海鮮,有龍蝦、聖子、鮑魚、海蝦、扇貝同蜆仔。

我地4人入座,送咗刺身拼盤,飲料有竹蔗茅根湯同有機豆漿任飲

肥牛我地揀咗頂級安格斯牛頸脊,牛味豐郁,值得一讚。仲有多款不同火鍋料可以無限追加。,食到最後仲可以將湯底做成粥,真係大胃王先好挑戰啊

總括來說,尼間粥底火鍋真係美味同大件夾抵食,起呢個激烈嘅深水埗戰區,絕對係有實力。

2019-04-07 215 浏览
忘不了海鮮火鍋套餐知道男朋友鍾意打邊爐,趁聽日係紅日唔洗番工,專登帶佢地長沙灣既呢間火鍋店,烚耐d都得呀嘛😉打邊爐最緊要咩?梗係湯底啦~我地揀左椰子雞湯。等左一陣,侍應就拎左個煲黎啦,椰子,海底椰同雞件係分開上的。主菜有瑤柱韭菜餃,蟹肉黑松露餃,招牌水餃,法國鵝肝墨魚丸,芝士牛丸,蟹籽蝦丸,即炸響鈴同炸魚皮。至於肉類,我地就揀左安格斯牛頸脊。食到後期,椰子雞湯越煲越香😋烚下菜都沾到椰子雞味,好正👍當然仲有主角海鮮拼盤喇。除左有生猛龍蝦之外,仲有5款時令海鮮。有竹籤生蝦、貴妃蚌、鮮鮑魚、聖子、蜆。生蝦用竹籤插住,之後唔洗用手剝蝦,夠曬方便。烚蜆仲好方便,餐廳有個四方形既籃,可以用黎烚蜆,唔怕撈唔番蜆肉。除左主菜,仲可以由50幾款食物任揀任食😆可能係紅日前夕既關係,等左半個鐘都未上,速度上有待改善喔。不過見佢全場滿座,又只得侍應3,4個咁就算啦飲品方面,有竹蔗矛根同豆漿任飲😁打邊爐熱氣,飲番d竹蔗矛根清下熱就啱曬啦
忘不了海鮮火鍋套餐

2019-04-04 39 浏览
捉緊清涼天氣既尾巴,最近愛上了海鮮火鍋,『忘不了海鮮火鍋套餐』試下先知佢有幾咁忘不了呢到同出面唔同,係佢既湯底,有六種唔同既特別湯底,友人想試猴頭菇鯊魚骨湯,我就六款都OK, 一於就猴頭菇鯊魚骨湯。可惜我地係2個人, 因為4人以上有SASHIMI送湯底方面,材料十足,有半隻雞﹑猴頭菇﹑鯊魚骨﹑蟲草花等等,當你食完海鮮再飲D湯真係好正,返到屋企都唔口渴。自選埋個醬料 -醬芥$15/位主菜:龍蝦見唔見到佢係有膏嫁,而且啖啖肉、貴妃蚌、鮑魚(真係新鮮到識郁嫁)﹑蟶子皇、蜆類、海蝦(好貼心已經串好)。主菜重有呢d包埋既: 瑤柱韭菜餃、蟹肉黑松露餃、招牌水餃皇、法國鵝肝墨魚丸、瑞士芝士牛丸、蟹籽蝦丸、即炸響鈴、炸魚皮。同友人好欣賞呢到既餃皮薄餡靚,就算係d丸類都頗有特色,例如墨魚丸內有法國鵝肝肉類二選一,簡左頂級安格斯牛頭脊。牛肉味濃,份量以女個女仔黎講岩岩好~開頭以為自己睇錯,真係 50 款配料比我地無限追加( 呢個套餐既特色),都未睇清楚,友人就叫鯇魚腩﹑豬潤(勁新鮮!!)﹑竹笙﹑淮山、雞脾姑﹑花膠﹑芋絲﹑唐生菜。雖然係無限追加,但每次就只可以叫8款,我地2個女仔戰鬥力太低.叫左一groun

呢到同出面唔同,係佢既湯底,有六種唔同既特別湯底
可惜我地係2個人, 因為4人以上有SASHIMI送

自選埋個醬料 -醬芥$15/位

雖然係無限追加,但每次就只可以叫8款,我地2個女仔戰鬥力太低.叫左一ground加埋d海鮮就飽左。男生可能食呢個餐會比較抵d。
另外欣賞位,係有免費野飲(竹蔗茅根水/有機豆漿),全部都係一渣一渣過。我地兩個小妹就簡左竹蔗茅根水,打火鍋可以下下火,潤下喉。

我今晚就無食到佢既粥底火鍋,呢到係張MENU:

總括: 忘不了海鮮既鮮味,湯底既特別,重點係價錢實惠

喜點.鮮鍋粥底火鍋點心專門店
地址:長沙灣青山道155-181號天悅廣場地下CA7-CA8號舖
電話號碼: 23803899
營業時間星期一至日07:00 - 16:00 18:00 - 23:30
2019-03-25