2023-04-19
時不時就要去下葵廣掃下街試新野,跟住突然發現左2 樓呢間嘆杯貓茶!! 佢本身係賣啲小食野飲,如果唔望真啲你係絕對MISS左,跟住我地發現,原來佢地自已係有間貓貓Cafe !! 我地就咋咋臨買咗野食再帶埋去佢地貓CAFE嗰邊食喇~~ 出咗葵芳A出口左邊經過 2個商場見到天橋右邊落去既工廈就係,入到去一開門啲貓貓已湧出黎 ( 咁主動既???) 目測有1X-20隻 大部份仲要好痴人,天呀比起我地平時去既貓CAFE貓貓痴人10倍!!!佢地有貓玩具提供 價錢 $50/hr / $88/2hr / $118 全日 佢地呢邊都有啲小食提供~ 環境方面,空間都好大,貓VS 人比例幾好,唔會話太少貓貓,我地嗰日星期六下晝,大概有 1X個人,所以大家都可以服侍到2-3隻主子咁都要講下啲野食好無食啦~~ 📍波波Double May將波提變成一粒粒,再加試奶蓋同埋黑糖,上面仲灑滿Oreo脆脆同埋加咗原塊Oreo。味道有黑糖嘅甜味,加埋Oreo嘅朱古力味,亦能食到奶蓋滑溜嘅口感,令煙韌嘅波提所帶嘅口感都變得更為豐富。📍招牌波堤📍九吋長糖霜玉桂條外皮金黃酥脆,內部柔軟香甜。灑滿香甜嘅糖霜,仲有濃郁嘅玉桂香味,令人
咁都要講下啲野食好無食啦~~
📍波波Double May
📍招牌波堤
📍九吋長糖霜玉桂條
外皮金黃酥脆,內部柔軟香甜。灑滿香甜嘅糖霜,仲有濃郁嘅玉桂香味,令人一食會想食哂成條。
📍朱古力鮮忌廉Oreo脆脆
喺濃郁朱古力嘅表面加咗香滑的鮮忌廉同埋香脆香甜嘅Oreo碎,令整杯飲品嘅口感同味道都更為豐富,入口更加順滑。
📍芋泥鮮奶
喺香濃鮮奶入面加入口感綿密嘅芋泥,可以喺飲嘅時候為鮮奶增添一份芋頭嘅獨特香味。