2025-01-01 150 浏览
handcrafted hong kong style burgers @kabo.burger 🍔 savour a diverse range of burgers from beef, chicken, pork, shrimp, lamb, duck, and more 🥩 slow-cooked meats to lock in all flavours ♨️ with a variety of toppings 🥬 complete your meal with drinks and sides 🍟香港人氣手工港式漢堡店 @kabo.burger 🍔 除了牛肉漢堡,還雞肉、豬肉、蝦肉、羊肉和鴨肉漢堡 🥩 慢煮方式烹煮,更能鎖住肉汁 ♨️ 搭配多種配料 🥬 配上飲料和小食 🍟 🐄 黑松露芝士牛堡 + 蘑菇 HKD$54 + $8black truffle cheese burger + mushroom 漢堡軟腍 以牛肋條 切碎慢煮鎖住肉汁 搭配芝士 蕃茄生菜黑松露醬 加上蘑菇 濃郁香氣🐓 蜜糖芥末菠蘿雞扒堡 HKD$42chicken burger with pineapple

🐄 黑松露芝士牛堡 + 蘑菇 HKD$54 + $8
漢堡軟腍 以牛肋條 切碎慢煮
鎖住肉汁 搭配芝士 蕃茄生菜
黑松露醬 加上蘑菇 濃郁香氣

🐓 蜜糖芥末菠蘿雞扒堡 HKD$42
chicken burger with pineapple and honey mustard sauce
雞扒香脆 大塊嫩滑 搭配芝士

📍 尖沙咀店:尖沙咀寶勒巷9-11號 🇭🇰*
葵涌店:青山公路499號嘉寶大廈地下A-B鋪
旺角店:登打士街71號
2024-12-20 407 浏览
開左差唔多 9 年嘅本地漢堡店,以優質食材而聞名,一直廣受街坊好評,終於去左試了 ~○ 黑 松 露 芝 士 牛 堡 // $54以慢煮方式烹煮手工漢堡扒,鎖住更多肉汁,肉質鮮嫩有彈性,ᴊᴜɪᴄʏ 程度超出想像 .ᐟ.ᐟ加上濃郁黑松露嘅獨特香氣,同牛肉嘅鮮味完美融合,每一啖都好有層次感 ( ˶ˊ ᵕ ˋ )੭○ 烤 布 利 芝 士 牛 堡 // $54依款漢堡最正在於味道非常純粹,冇添加過多配料干擾芝士同牛肉嘅原味 。烤過嘅布利芝士奶香味好濃郁,加埋鬆軟麵包,絕對值得一試。○ 薯 條 // 𝐬𝐞𝐭 + $18用新鮮馬鈴薯製作嘅薯條,表層金黃酥脆,內裡軟糯 ⸜(。˃ ᵕ ˂ )⸝♡調味剛剛好,平衡到漢堡嘅重口味。依度套餐價錢都係貴麥當勞少少,可以試到高質漢堡仲有埋小食 + 飲品。咖啡奶茶罐裝汽水都有,仲有好多其他特飲例如鹹檸七。除左熱賣嘅牛肉漢堡,亦有雞肉、豬肉、蝦肉及羊肉漢堡,近期更有新口味鴨肉漢堡 ~快啲揾多幾個朋友一齊去食啦 .ᐟ.ᐟ- - - - - - - - - ‎- - - - - - -
開左差唔多 9 年嘅本地漢堡店,以優質食材而聞名,
一直廣受街坊好評,終於去左試了 ~

○ 黑 松 露 芝 士 牛 堡 // $54
以慢煮方式烹煮手工漢堡扒,鎖住更多肉汁,
肉質鮮嫩有彈性,ᴊᴜɪᴄʏ 程度超出想像 .ᐟ.ᐟ
加上濃郁黑松露嘅獨特香氣,同牛肉嘅鮮味完美融合,
每一啖都好有層次感 ( ˶ˊ ᵕ ˋ )੭

○ 烤 布 利 芝 士 牛 堡 // $54
依款漢堡最正在於味道非常純粹,
冇添加過多配料干擾芝士同牛肉嘅原味 。
烤過嘅布利芝士奶香味好濃郁,
加埋鬆軟麵包,絕對值得一試。

○ 薯 條 // 𝐬𝐞𝐭 + $18
用新鮮馬鈴薯製作嘅薯條,
表層金黃酥脆,內裡軟糯 ⸜(。˃ ᵕ ˂ )⸝♡
調味剛剛好,平衡到漢堡嘅重口味。
依度套餐價錢都係貴麥當勞少少,
可以試到高質漢堡仲有埋小食 + 飲品。

咖啡奶茶罐裝汽水都有,仲有好多其他特飲例如鹹檸七。
除左熱賣嘅牛肉漢堡,亦有雞肉、豬肉、蝦肉及羊肉漢堡,
近期更有新口味鴨肉漢堡 ~
快啲揾多幾個朋友一齊去食啦 .ᐟ.ᐟ

• 薯條
.🍔 薑蒜味噌鴨堡|含烤洋蔥 🍔🦆Duck Burger with Ginger Miso Aioli🦆🆕新元素🆕 加入🚫期間限定🚫漢堡🉐 烘底 ✳️嘉頓✳️圓頂麵包🥯|真空慢煮漢堡係【嘉寶】signature 烹飪方法|皺紋生菜 🥬 兩片厚切蕃茄 🍅 自家製醬汁 🧂雖不是爆汁漢堡 亦是常規配置 咬兩口肉汁慢慢流出黃金焦洋蔥絲 🧅 與 鴨肉 意外地夾 肉質回彈感🆙.正如 🫚台灣薑母鴨🫚 薑蒜絕對係❄️冬日限定❄️暖身驅寒良物|又與鴨肉油脂有相身相剋之解膩.🍟 番薯條 🍟 Sweet Potato Fries 🍟 ▫️▫️▫️▫️▫️▫️🥇 薯格係【 嘉寶 】名物|但已不復存在|番薯條 🍠 絕對係我第二🥈最愛與薯條相比|番薯🍠 性格比更高 🆙🔺 粗切番薯|口感與飽足感更好🔺 外脆內軟|水份較多 炸過仍較長保持堅挺 卻軟心🔺 絲絲巨甜|番薯糖份高 纖維多 咬後絲絲可見.🥤 閣樓 |香水檸檬鐵觀音 Lemon Iron Buddha Sparkling Tea 🥤▫️▫️▫️▫️▫️▫️🟢 飲品樣本架上|我揀最唔顯眼既 🟢但 爆氣飲品🍸 特濃鐵觀音茶底 🍋 微酸檸檬味 🍋飲一啖 直覺係夜店 酒吧🍸 重音樂下刺激味蕾既

🍔 薑蒜味噌鴨堡|含烤洋蔥 🍔

但 爆氣飲品🍸 特濃鐵觀音茶底 🍋 微酸檸檬味 🍋
飲一啖 直覺係夜店 酒吧🍸 重音樂下刺激味蕾既飲品
氣泡🫧 加上醒腦 唔甜又重味 |很難想像係快餐飲品
🔸 抽到SSR卡感覺 🔸
🐟天富羅鱈魚塊2️⃣條|Tempura Fish Bites 2pcs 🐟
🍀🤞🏻又係意外驚喜🤞🏻🍀
原本以為係 麵包糠皮 壓札實魚塊
但 咬開一半🫦 發現係蛋醬簿皮 近乎原鱈魚肉方塊
大細絕對有38mm Apple Watch 錶面大
不得不提 醬料 Honey Mustard 係自家製
同大連鎖快餐店 有所不同|微甜微芥 芥子肉眼可見 色素唔明顯
🍗 BBQ 雞翼|BBQ Chicken Wing 5️⃣隻🍗
眼看以為係滿滿香草碎🌿雞翼|大細亦算普通
但BBQ醬非常入味|盒中留有些少醬汁
估係 慢煮氣炸 做到保證💯雞肉熟透 肉嫩 但又飽滿

🥗 雞扒凱撤沙律| Chicken Caesar Salad 🥗
麵包慷 與 齊整切好沙律菜 鮮脆生菜🥬 絕對是優選貨
灑上巴哈馬芝士粉🧀|同樣技巧 慢煮連皮雞扒 外煎脆 內嫩肉質
加上香草碎🌿 調味| 脆皮同時油脂保留剛好
又係 【單身🐶最佳蛋白質】健身餐
成個combo 都只係$160 | 絕對係 高CP
🏬 全自動洗手機 hand washing machine 食得安心又放心
1️⃣ 創新技術口味 2️⃣ 親民大眾化價錢 3️⃣ 優質新鮮食材
🔸港式新一代漢堡快餐|絕對要支持⬆️一下🔸
BBQ 雞翼
雞扒凱撤沙律
香水檸檬鐵觀音
2025-01-02 4 浏览
呢間超人氣嘅漢堡店,相信好多人都食過!我哋平日夜晚嚟到尖沙咀分店,舖頭裏面都好多人💕。一於等我哋嚟試吓佢哋嘅漢堡有乜嘢咁犀利啦。.🍔芝士牛堡 ($42)係經典嘅漢堡味道,牛肉漢堡扒嘅味道好香濃,而且夠晒Juicy,配埋香草嘅香味好好食😍。我哋仲加埋套餐(+$18),有薯條同埋飲品。我哋亦都追加咗雞翼原味兩件 (+$10),夠晒滿足😆,而且雞翼嘅肉質同埋味道都好正。.🔥BBQ菠蘿牛堡($42)BBQ醬嘅酸甜味道,配埋清新嘅菠蘿甜香味,夠晒多汁同埋開胃🤩。本身呢款漢堡嘅雞扒仲可以換成漢堡扒,食落覺得更加啱feel。我哋呢個漢堡同樣有加套餐同埋小食,今次就揀咗炸燒賣 (+$16)🤤。燒賣炸得比出邊更加脆口,仲係熱辣辣、脆卜卜添。
🍔芝士牛堡 ($42)
🔥BBQ菠蘿牛堡($42)
2024-12-16
2025-01-01 0 浏览
🎄放工好肚餓,一於去食番個漢堡包先❤️🍔蝦牛堡:呢個蝦牛堡真係不得了👍個蝦餅勁厚仲好彈牙添💯配埋個多汁嘅牛肉扒🐂超級好味🤤啖啖多汁😍必食呀✅🍔BBQ菠蘿雞扒堡:最鍾意食燒菠蘿🍍個菠蘿仲要係好甜嗰隻😌估唔到夾埋個雞扒係咁惹味呀🩷🍡燒賣:加左$18轉埋套餐✅套裳可以揀一個小食😋我揀咗我好鍾意食嘅燒賣🩷都唔錯呀🥳🌽牛油粟米杯:另一個套餐小食就揀咗牛油粟米杯🤩粟米粒好大杯呀😍仲好香牛油味添🩷🥥椰青水:hubby揀椰青水🤩係樽裝嘅✅🍊凍柚子蜜:我杯凍柚子就正正常常啦☺️
🎄放工好肚餓,一於去食番個漢堡包先❤️

🥥椰青水:hubby揀椰青水🤩係樽裝嘅✅

🍊凍柚子蜜:我杯凍柚子就正正常常啦☺️
嘉寶漢堡係區內都相當出名,現在有三間分店,如果經過附近,一定係會幫襯👍🏻因為用料高質,馳名漢堡超厚肉。⭐️黑松露芝士牛堡我覺得係鎮店之寶!漢堡厚身超juicy, 係用牛肋肉切碎再慢煮而成,加上濃郁黑松露醬同creamy 芝士, 多重口感超滋味😍⭐️雞扒凱撒沙律係快餐店都可以食得超輕盈,羅馬生菜新鮮爽口,灑上少少巴馬臣芝士碎,麵包粒,再沾小小沙律醬,輕盈無負擔。慢煮雞扒再煎到金黃色,皮脆肉嫩。⭐️套餐加$18包小食同飲品飲品有個樣本櫃,邊d要加錢會有標示,一目了然。⭐️小食多左健康選擇,揀左玉米杯同凱撒沙律(加$5),沙律份量幾多,性價比高。另外追加小食,BBQ味雞翼兩隻$10,juicy 好食😋⭐️尖沙咀呢間分店環境幾大坐得舒服,仲有自動洗手機,食得安心乾淨👍🏻

⭐️黑松露芝士牛堡

⭐️雞扒凱撒沙律

⭐️套餐加$18包小食同飲品

飲品有個樣本櫃,邊d要加錢會有標示,一目了然。

另外追加小食,BBQ味雞翼兩隻$10,juicy 好食😋

2024-12-31
2024-12-29 167 浏览
相信嘉寶漢堡好多人都有聽過🥰🥰平時都係外賣,今次知道係尖沙咀開左新店,約埋朋友一齊去食🥰依度仲可以加$18轉套餐,我地兩個揀左走鹽薯條同埋zero🥰🐔BBQ菠蘿雞扒堡依個係尖沙咀店限定,內有原塊大雞扒加上新鮮既超厚菠蘿片,菠蘿片甜甜地,雞扒大塊又厚肉,仲好滑,同美味與清爽完美結合😚🍍蜜糖芥末菠蘿雞堡本身係豬堡,但可以轉雞😆雞扒都係好大塊同厚肉,加上結合蜜糖既甜蜜、芥末既辛辣同埋菠蘿既鮮甜,口感非常豐富同多層次🥰餐廳仲提供洗手機比你食完包包可以洗手,好貼心🥰🥰嘉寶漢堡 (和益中心) (尖沙咀)📍尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地舖

🐔BBQ菠蘿雞扒堡

🍍蜜糖芥末菠蘿雞堡

餐廳仲提供洗手機比你食完包包可以洗手,好貼心🥰🥰

嘉寶漢堡 (和益中心) (尖沙咀)
📍尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地舖
2024-12-27 161 浏览
🍔嘉寶漢堡🍔烤菇芝士牛堡一層層烤得香脆的蘑菇,搭配上熔岩般的芝士,每一口都是滿滿的幸福感!牛肉餅則是選用上等牛肉,經過精心調味與烤製,肉質鮮嫩多汁,與蔬菜的新鮮清爽完美結合,讓人一吃就上癮!香辣煙肉蘑菇芝士牛堡絕對是你的不二之選!煙肉經過特製香料腌制,燒烤後散發出迷人的煙香,與蘑菇和芝士的完美融合,讓整個漢堡層次感十足,每一口都是對味覺的極致挑逗!牛油粟米杯更是創新與美味的結合體!將熱騰騰的牛油與甜膩的粟米粒完美結合,再撒上一些鹽巴提味,一口咬下去,牛油的香濃與粟米的甜美在口中交錯,簡直是夢幻般的享受!總之,嘉寶漢堡無論是經典漢堡還是創新小吃,都能讓你體驗到無與倫比的味覺盛宴!快來試試吧,讓嘉寶漢堡成為你美食探尋的新寵!
🍔嘉寶漢堡🍔

烤菇芝士牛堡

香辣煙肉蘑菇芝士牛堡

牛油粟米杯

約咗朋友係尖沙咀行街,行行下就lunch time,醒起好耐無食過漢堡,同朋友去買返個食先烤菇芝士牛堡 $59叫咗個烤菇芝士牛堡,套餐+$18,包小食同野飲,小食叫咗薯條,同埋洋甘菊茶。烤菇芝士牛堡入面有烤洋蔥,亦有舊大啡菇、芝士、漢堡扒,底下仲有蕃茄、生菜,大啡菇食落多汁,芝士、漢堡扒味道鹹香,質感濕潤,加埋清爽既蕃茄、生菜,整體口感濕潤,層次豐富日式芥辣蝦堡 $47另一個叫咗個日式芥辣蝦堡,入面加咗個配料烤洋蔥+$3,同樣轉套餐+$18,小食揀咗香蔥南瓜沙律+$5,飲品就係茉莉花茶。烤洋蔥味道香甜,而蝦堡食落彈牙,同樣有蕃茄、生菜,加埋芥末醬汁令成個蝦堡食落好清新。小食香蔥南瓜沙律入口冰涼,加入香蔥增添口感,覺得呢個小食幾好味

烤菇芝士牛堡 $59

日式芥辣蝦堡 $47
  • 烤菇芝士牛堡
  • 日式芥末蝦堡
2024-12-26 172 浏览
今日就同朋友去左嘉寶漢堡有唔同款港式漢堡選擇, 仲可以升級做套餐,配一份小食同飲品甜辣菠蘿脆雞堡原塊大雞扒炸得得香脆, 肉質嫩滑, 加埋超厚既菠蘿片, 酸酸甜甜,食落清爽BBQ雞翼雞翼外層用醬汁包裹住, BBQ醬味道濃郁惹味炸燒賣外脆內軟, 口感煙靭煙肉芝士薯波煙肉加芝士鹹香油潤, 咬落脆卜卜薑蒜味噌鴨煲濃濃薑蒜味配搭醇厚既味噌,中間夾住手打鴨肉扒, 同埋特製醬汁, 超級Juicy, 風味獨特炸芝士外層炸到金黃色, 咬開中間有少少拉絲
今日就同朋友去左嘉寶漢堡
有唔同款港式漢堡選擇, 仲可以升級做套餐,配一份小食同飲品

甜辣菠蘿脆雞堡

BBQ雞翼
雞翼外層用醬汁包裹住, BBQ醬味道濃郁惹味

炸燒賣
外脆內軟, 口感煙靭

煙肉芝士薯波
煙肉加芝士鹹香油潤, 咬落脆卜卜

薑蒜味噌鴨煲

炸芝士
外層炸到金黃色, 咬開中間有少少拉絲
2024-12-25 136 浏览
通常食漢堡快餐都係去啲大型連鎖店食,但其實除咗佢哋仲有好多漢堡快餐店可以選擇,我自己就鍾意去這間食,鍾意佢款式多元化,創新同埋可以自由配搭,價錢合理味道又唔錯😋.我由佢尖沙咀舊店食到佢新店,新店比舊店大不少,燈火光猛.香脆粟米片雞塊(6件)配蜜糖芥末醬(自選)鮮嫩的雞塊外裹香脆的粟米片,幾特別嘅配搭,每一口都帶來充分的口感,搭配甜蜜的蜜糖芥末醬,絕對是開胃之選!天婦羅鱈魚塊(4件)配日式芥辣醬(自選)一般漢堡快餐店比較少食到,炸皮唔會過厚,外酥內嫩,搭配味道出的日式芥辣醬,幾夾!黑松露芝士牛堡依款漢堡好多人推介,黑松露味唔會過搶,應該係特別調過味,黑松露醬與香滑芝士結合,加埋牛肉的鮮香更加令人垂涎,每一口都是奢華享受!香辣孜然羊堡坊間比較少用羊肉整成嘅漢堡包🍔,如果你喜歡食羊,依款羊堡係不錯嘅選擇!微辣惹味的孜然搭配搭羊肉嘅臊味,醬汁份量剛剛好,配埋鬆軟嘅麵包,不錯.🍟 🥤**套餐選擇**只需加$18,就可將餐點升級為套餐,享受更加豐富的用餐體驗!我另外再加錢選咗番薯條(加$5),飲味就選了快餐店少有的熱薑蜜,番薯條番薯味十足,熱辣辣。🥓 **煙肉芝士薯波(加$7)** 依款薯波配上

香脆粟米片雞塊(6件)配蜜糖芥末醬(自選)

天婦羅鱈魚塊(4件)配日式芥辣醬(自選)

黑松露芝士牛堡

香辣孜然羊堡

🍟 🥤**套餐選擇**

🥓 **煙肉芝士薯波(加$7)**
依款薯波配上煙肉和芝士,芝士味唔會過膩,無論是單獨享用還是與漢堡搭配,都是完美的選擇!

見佢餐牌有個🫚薑蒜味噌鴨堡好特別🤩下次會試下😋

2024-12-22 157 浏览
#pb食在尖沙咀 #pb西餐系列 尖沙咀人氣平民漢堡店🍔呢間人氣Burger店主打手工港式漢堡 由2015年開業至今 一直好受街歡迎😍 佢有3間分店 包括葵涌店、旺角店、尖沙咀店🥰 今次我去左尖沙咀店 佢位於K11附近 位置好方便👍🏻 店內環境好大 裝修簡約🤪 佢嘅Burger口味非常特別 除左傳統嘅牛肉漢堡 佢仲有蝦肉、羊肉、鴨肉等漢堡😋 .Burger選擇多達20款 連素食Burger都有😍 價錢$40-$62不等 加$18仲可以升級套餐 配一款小食、飲品 價錢非常抵食👍🏻 小食方面 有雞翼、雞塊、魚手指等選擇😋🔹黑松露芝士牛堡🍔推介❤️ Burger好厚身 好難一啖咬哂🤪 黑松露醬好多 味道好濃郁😍 牛肉扒用左牛肋條切碎整成 牛肉味好突出 咬落好juicy😋 芝士 + 黑松露醬 + 牛肉扒呢個組合味道香濃 而且好邪惡👍🏻🔹烤布利芝士牛堡🧀推介❤️ 中間好大塊芝士 芝士係半溶狀態 食落唔會好漏😋 牛肉扒好juicy 配埋半溶芝士食好夾😍🔹蕃薯條🍠🔹薯條🍟兩款跟餐小食份量都好多👍🏻 熱辣辣炸起 蕃薯條味道超甜😋 🔹香脆粟米雞塊🍤另加$10可追加3件😍 鹹度適中 咬落仲好juicy😋.整體
#pb食在尖沙咀 #pb西餐系列

🔹薯條🍟
兩款跟餐小食份量都好多👍🏻 熱辣辣炸起 蕃薯條味道超甜😋

🔹香脆粟米雞塊🍤
另加$10可追加3件😍 鹹度適中 咬落仲好juicy😋

整體✨ 呢間人氣Burger店全港有3間分店 一直深受街坊歡迎😍 佢嘅Burger口味好特別 而且價錢非常抵食👍🏻 今次試左兩款Burger都好高質 牛肉扒咬落好juicy😋

嘉寶漢堡 (和益中心) (尖沙咀) · 🤝🏻🤪
尖沙咀寶勒巷9-11號和益中心地舖

其他分店:
嘉寶漢堡 (旺角)
旺角廣華街1號仁安大廈地下22號舖

嘉寶漢堡 (嘉寶大廈) (葵涌)
葵涌青山公路 - 葵涌段499號嘉寶大廈地下A&B號舖
午餐
小編很喜歡食快餐,每個星期都會食一次,嘉寶漢堡是港式漢堡專門店,漢堡款式多,除了基本牛肉豬肉,更有素食漢堡,啱哂不同口味的人士。芝士烤菇堡大推! 大啡菇烤到鮮嫰多汁,菇味香濃,配生菜、芝士和千島醬,一啲都吾dry,調味剛剛好。佢地嘅漢堡包亦比一般連鎖餐廳的鬆軟,超正。黑松露芝士牛堡芝士牛堡本身已經好好味,加埋黑松露令成個漢堡更加next level. 牛肉漢堡慢煮到鮮嫰多汁,大片芝士半融,芝味濃郁,配埋鬆軟麵包,真系無得頂。加$18可以升級做套餐套餐小食選擇款式多,除了基本的薯條以外還有粟米杯、雞翼、燒賣等等。小編就點了薯條和薯餅小編超鍾意這款粗身薯條,炸到外脆內軟,即使小編掛住影相,粗身薯條凍左仍然保持著鬆軟口感,不會太乾。薯餅同樣炸到外脆內軟,食到啖啖薯粒,小編略嫌有點油。炸芝士一咬拉絲,發揮正常。飲品款式多,亦有平時少有的檸檬C和茶飲選擇。尖沙咀店:尖沙咀寶勒巷9-11號葵涌店:青山公路499號嘉寶大廈地下A-B鋪旺角店:登打士街71號

芝士烤菇堡

黑松露芝士牛堡

加$18可以升級做套餐

小編就點了薯條和薯餅

薯餅同樣炸到外脆內軟,食到啖啖薯粒,小編略嫌有點油。

炸芝士一咬拉絲,發揮正常。

飲品款式多,亦有平時少有的檸檬C和茶飲選擇。

尖沙咀店:尖沙咀寶勒巷9-11號
葵涌店:青山公路499號嘉寶大廈地下A-B鋪
旺角店:登打士街71號

• 芝士烤菇堡
  • 炸芝士
2024-12-18 116 浏览
多年前幫襯只係舖位細細嘅一間,而家已經有成3間分店,而且尖沙咀分店仲有好多位坐tim! Burger同小食嘅款式又愈黎愈多,真心好出色嘅本土burger店🙌🏻🍔烤布利芝士牛堡&日式芥辣蝦堡比牛堡塊厚切烤布利芝士吸引左,原來係一款法國嘅芝士黎,食落好柔軟,芝士味亦比較溫和,同塊濃香牛味嘅漢堡扒好夾!至於蝦堡入面係炸蝦黎,咬落肉質係好爽彈架,又係好厚身,兩個包加埋蕃茄同生菜,好脹卜卜。自家製嘅麵包外脆內軟,好食❗️🍟炸燒賣&煙肉芝士薯波喺出面啲漢堡快餐店冇見過有炸燒賣,咁地道又好食嘅野一定要嗌啦!都幾脆,面頭個調味粉好惹味。芝士薯波比炸燒賣更脆,入面除左薯蓉仲保留薯粒,中心係拉絲芝士,口感極好!

🍔烤布利芝士牛堡&日式芥辣蝦堡

🍟炸燒賣&煙肉芝士薯波

2024-12-17
2024-12-17 99 浏览
尖沙咀有一間漢堡包店我成日都覺得超好食,所以今日趁住食early dinner就特登帶朋友嚟食,因為平時收工之後食飯時間都真係好多人,成日都要排隊。呢度燈光光猛,所有嘢都感覺好乾淨,而且漢堡包嘅種類亦都好多,我自己就最鍾意食佢嘅牛肉漢堡。今日要左芝士牛堡同烤brie芝士牛堡,兩個都要咗套餐,一個要咗薯條,另外一個就咗牛油粟米杯,飲品方面就兩個都加咗$5要椰青水,感覺健康啲。最鍾意呢度嘅牛肉patty真係好厚身,而且煎得剛剛好,保持到好Juicy,加埋就係呢度嘅芝士絕對唔會吝嗇,生菜同蕃茄都好新鮮,但係最主要都係個秘製醬汁。呢度真係大人同小朋友都會好鍾意食,今日早啲嚟見到有好多小朋友,個個都不停話啲包包好好食。薯條炸得好酥脆,今次係第一次要牛油粟米,唔會太鹹,都真係幾好味!