之前食開葵涌主店,返工每星期都總有一日Lunch食佢!最重要係佢勁多選擇,豬牛雞羊都有,就算有同事係素食都冇問題,總有一款岩食!近呢幾年開左分店就唔洗下下去葵涌食,同埋尖沙咀呢間比起葵涌店仲闊落,繁忙時間都唔洗等太耐。🍔黑松露芝士牛堡 $54★★★★☆超級邪惡,黑松露醬多到漏哂出黎,食落creamy仲好濃味,唔係普通奶味重個款!牛肉漢堡排煎左幾香,Juicy咬落多肉汁,加埋溶咗嘅芝士,大滿足!麵包幾鬆軟,有空氣感!中間仲有生菜、蕃茄餡,所以整體平衡番,唔會太膩!加錢$18套餐,有最愛蕃薯條,咸甜脆卜卜,超好食!🍔蝦牛堡 $64 ★★★★☆黎到嚇親,超級高身,蝦滑做成扒狀,同牛肉漢堡排成一比一Size,蝦餅厚得黎煎到金黃香口,食落幾彈牙,唔會全部係粉,加埋塊牛,層次勁豐富!不過太高,真係要大口大口咁食,食得比較狼狽!另外呢份套餐叫左薯餅,都係熱辣辣,食落仲係脆口,唔係淋哂。我仲加左$10要兩隻BBQ味雞翼,超級濃,就係平時豬仔骨個隻,入味之餘雞肉唔鞋,幾抵食!🌟總結:高質漢堡包店,款式多,價錢好合理,每隔一排都會想食嘅快靚正burger!
🍔黑松露芝士牛堡 $54
★★★★☆
🍔蝦牛堡 $64
 ★★★★☆

2024-11-01 298 浏览
今日同朋友出街食飯,去左間佢勁推薦嘅burger店🤣去到環境出乎我意料之外嘅乾淨企理,光線充足,地板唔會黐立立🙂‍↕️見到menu好貼心,基本上咩肉都可以任轉,可以揀真係想食嘅味同醬汁,試到唔同口味👍🏻叫左個蜜糖芥末菠蘿豬扒漢堡餐($60)轉雞扒,一收到份餐即刻食左條薯條,熱辣辣新鮮炸起,大大份好幸福🫶🏻略嫌咸左少少😬蜜糖芥末好香,雞扒熱辣辣爆曬汁,菠蘿同醬汁好夾,個包好大個,好足料好滿足😍超好食!下次會再訪😋
2024-10-18 616 浏览
這間位於尖沙咀的【嘉寶漢堡】,全部都叫即叫即做,新鮮熱辣。除了有漢堡包外,還有多款小食,可以單點,亦可升級套餐,豐儉由人。香辣煙肉磨菇芝士牛堡漢堡包烘至微熱香脆,牛肉厚身而且肉汁豐富,煙肉香脆加上炒至軟身的蘑菇,生菜及番茄,一啖都咬唔哂。蜜糖芥末菠蘿豬堡豬柳加上香甜的菠蘿,一咸一甜甚有特色,而且可減輕油膩感。脆薯牛堡原身牛肉漢堡加上炸至金黃香脆的薯餅,超級邪惡又好味。粗薯條我至愛的粗薯條炸至金黃香脆,而且份量十足。炸燒賣小食都幾有特色,連炸燒賣都有,香口惹味。

香辣煙肉磨菇芝士牛堡

蜜糖芥末菠蘿豬堡
豬柳加上香甜的菠蘿,一咸一甜甚有特色,而且可減輕油膩感。

脆薯牛堡
原身牛肉漢堡加上炸至金黃香脆的薯餅,超級邪惡又好味。

粗薯條
我至愛的粗薯條炸至金黃香脆,而且份量十足。

炸燒賣
小食都幾有特色,連炸燒賣都有,香口惹味。
❤️大啡菇芝士牛堡 加$18升級套餐有一款小食+飲品小食嗌左燒賣;飲品加$5嗌左椰青水。漢堡包包夠鬆軟,漲卜卜望落好可愛~令人好想咬一口~大啡菇🍄‍🟫真係超「大」!好多汁!還有蕃茄🍅和爽脆生菜🥬,配熔芝士🧀和牛,邪惡之餘🤤又健康👍🏻。估唔到有燒賣食!❤️BBQ菠蘿雞扒堡加$8追加配料磨菇。加$18升級套餐有一款小食+飲品小食嗌左牛油粟米杯;飲品嗌左熱檸檬茶。加$10追加2隻BBQ味雞翼。同樣有蕃茄🍅和爽脆生菜🥬,這次配搭菠蘿和雞扒另有一番滋味~😋 菠蘿酸酸甜甜很開胃。雞扒很大塊,夠新鮮嫩滑~BBQ味雞翼甜甜的BBQ醬令雞翼更滋味~😋另外加$10散嗌左罐裝汽水。
❤️大啡菇芝士牛堡
加$18升級套餐
有一款小食+飲品
小食嗌左燒賣;飲品加$5嗌左椰青水。
漢堡包包夠鬆軟,漲卜卜望落好可愛~令人好想咬一口~

估唔到有燒賣食!

❤️BBQ菠蘿雞扒堡
加$8追加配料磨菇。
加$18升級套餐
有一款小食+飲品
小食嗌左牛油粟米杯;飲品嗌左熱檸檬茶。

加$10追加2隻BBQ味雞翼。

BBQ味雞翼
甜甜的BBQ醬令雞翼更滋味~😋

另外加$10散嗌左罐裝汽水。
2024-10-09 727 浏览
位於TST寶勒巷和益中心的嘉竇漢堡,主打港式漢堡包,老少咸宜。餐牌的漢堡款式,比起一些大型連鎖快餐店還要多,牛、雞、豬、蝦、羊、素食等十七款漢堡包,目不暇給。而且漢堡包跟餐,都係加18蚊,最平嗰款都只不過係60蚊,所以相當划算。今次點了大啡菇芝士牛堡同黑松露芝士牛堡套餐,加左薯缾、香脆粟米雞塊同埋BBQ味雞翼。大啡菇芝士牛堡材料真係相當豐富,除左滿滿的生菜蕃茄和芝士,仲有大大塊啡菇再加上juicy牛肉漢堡扒,估唔到菇菌同牛肉漢堡兩種不同口感加埋一齊,係咁滋味。而黑松露芝士牛堡,充滿黑松露醬汁味道。主食漢堡以外,還有香脆粟米片雞塊。估計係雞塊沾上粟米脆片同炸粉然後再落油炸,所以口感相當香脆,而又吃到嫩滑雞肉。薯餅都不錯,脆脆薯香味濃。BBQ味雞翼,雞皮表面充滿香濃醬汁,味道少許辛辣帶酸甜,相當惹味!仲有一個值得一讚的位就係餐廳內有自動洗手機,餐前餐後洗手洗手,乾乾淨淨,相當方便。
薯餅都不錯,脆脆薯香味濃。

2024-10-06
  • 大啡菇芝士牛堡
2024-10-03 642 浏览
難得有機會吃羊🐐漢堡仲要有煙肉🥓,當然點這個餐,無令我失望,羊味濃帶點羶,有埋煙肉🥓同蛋🍳,不過可能太多料,咬咗3丶4啖啲料走咗位,個飽散咗🤣。有薯餅揀,又熱又脆,都唔錯😋。環境唔錯,有洗手機,空間亦算大,點餐到取餐等候時間略長,大概15分鐘。
香辣煙肉蛋羊堡餐
2024-09-26
午餐
香辣煙肉蛋羊堡餐
2024-10-01 719 浏览
呢間漢堡包店嘅漢堡包種類好多,而且佢哋嘅麵包好鬆軟,每次經過都一定會去食,今日同朋友一齊心思思想食漢堡包,一於去食😋黑松露芝士牛堡🐮超香黑松露而且黑松露醬好多👍🏻食落口超香,加埋好juicy嘅牛肉漢堡同溶咗嘅芝士,超好味😍😋蜜糖芥末菠蘿豬堡🐷呢個漢堡配搭一片好厚嘅燒菠蘿,燒菠蘿嘅酸甜配搭埋蜜糖芥末醬同豬肉漢堡,令到成個漢堡包好清新,一啲都唔膩😋小心食到成手都係汁😂不過唔緊要,嗰度有一個自助洗手機可以洗手👍🏻香辣孜然羊堡🐑羊肉好Juicy味道有少少香辣,羊肉同孜然十分夾,好惹味呀~👍🏻😋我哋其中有兩個漢堡加錢升級套餐,包括一份小食和汽水,我哋叫咗薯條、粟米,薯條係我最鍾意嘅粗薯條,炸到卜卜脆😋👍🏻

2024-09-28 849 浏览
本地薑嘉寶漢堡始終都係最多選擇同埋最啱香港人口味嘅本地漢堡店。今日又嚟嘉寶食晏,平時已經食開牛肉漢堡、豬堡、雞扒堡,原來仲有羊肉漢堡,香港真係少見。我呢個香辣煙肉蛋羊堡,的確惹味。羊肉漢堡唔會有臊味,加上煎蛋、煙肉,仲好味過牛堡。跟餐小食除咗薯條、粟米、薯餅之外,仲有香港特色嘅燒賣、蕃薯條、沙律,連炸燒賣都有。另外佢哋仲有香脆粟米片雞塊,比起一般雞塊更加香脆。另一個值得推介嘅漢堡就係蝦牛堡。牛肉漢堡好食再加上彈牙蝦餅,蝦餅份量都唔少,貴少少但係都抵食。

中秋假期在尖沙咀閒逛,終於來打卡了這家local朋友推薦的超厚牛堡【嘉寶漢堡】據說之前經常排長隊,現在店鋪升級變大了,堂食環境也不錯🍔大啡菇芝士牛堡他家漢堡真的巨厚!完全沒辦法一口咬,只能拆開吃😂 蘑菇+洋蔥+牛肉這個搭配本身就很絕!厚厚的牛肉餅很多汁,煎烤過後與芝士完美融合在一起了,搭配上蘑菇一口下去有被香暈🍔是拉差芝士蛋牛堡比較新奇的一個口味,雖然不是傳統的美式漢堡口味,東南亞辣醬和煎蛋加進去也挺搭!煎蛋🍳還有點流心!連裡面的生菜都不馬虎,吃這樣一個簡直不要太滿足🥰其實這款默認是豬肉堡 但可以轉牛or雞,考慮到不吃🐖的朋友,很貼心了!👉任意漢堡+18就可以升級套餐,🈶飲料+一份小吃,真的很划算!推薦嘗試🍟番薯條(+$5)and🍢炸燒賣
據說之前經常排長隊,現在店鋪升級變大了,堂食環境也不錯
大啡菇芝士牛堡

大啡菇芝士牛堡
是拉差芝士蛋牛堡
蕃薯條
2024-09-25 677 浏览
同事推薦來吃的漢堡店沒想到味道真的不錯‼️漢堡包皮的口感很扎實 烤得很焦焦脆脆的點了烤菇芝士牛肉漢堡香菇的口感厚實多汁香嫩牛肉餅好juicy!!調味也好到位~醬汁吃完也不會覺得膩重點是溶化的芝士好香濃,好邪惡!不到$60就能吃到這麽大的一個漢堡!好優惠啊!!我們還點了凱撒雞扒漢堡裡面有脆脆的麵包塊、生菜沙律醬、雞扒,雞好脆好嫩滑🥰調味入味,好喜歡有很多蔬菜~又點了三個雞翼 BBQ口味的 好濃的醬汁味雞翼嫩嫩的肉 口感很喜歡香脆粟米片雞塊 好特別的做法用麵粉糊和玉米脆片包住雞肉 現點現炸外脆里嫩,入口真的好燙好燙醬汁是蜜糖芥末,蘸著吃辣辣甜甜的
同事推薦來吃的漢堡店
沒想到味道真的不錯‼️
漢堡包皮的口感很扎實 烤得很焦焦脆脆的
點了烤菇芝士牛肉漢堡
香菇的口感厚實多汁香嫩
牛肉餅好juicy!!調味也好到位~
醬汁吃完也不會覺得膩
重點是溶化的芝士好香濃,好邪惡!
不到$60就能吃到這麽大的一個漢堡!
好優惠啊!!我們還點了凱撒雞扒漢堡
裡面有脆脆的麵包塊、生菜
沙律醬、雞扒,雞好脆好嫩滑🥰
調味入味,好喜歡有很多蔬菜~
又點了三個雞翼 BBQ口味的 好濃的醬汁味
雞翼嫩嫩的肉 口感很喜歡
香脆粟米片雞塊 好特別的做法
用麵粉糊和玉米脆片包住雞肉 現點現炸
外脆里嫩,入口真的好燙好燙
醬汁是蜜糖芥末,蘸著吃辣辣甜甜的
2024-09-24 455 浏览
平時食開連鎖餐廳,除咗連鎖嘢之外,最鍾意就係尖沙咀呢間嘉寶漢堡,皆因佢又平又好食黑松露芝豬堡$70嘉寶所以漢堡都可以tailor-made,轉牛/豬/雞,岩曬唔食某種肉的你,仲要勁多配料任加今次轉左豬堡,舊豬肉扒好厚身,口感偏鬆化加左磨菇,夾埋芝士,有層次所有漢堡都可以轉套餐,只系加$18,就會有薯條同埋飲品烤菇芝士牛堡$59另外,朋友叫咗個烤菇芝士牛堡烤大啡菇好鬼juicy ,加埋濃郁芝士同口感紮實的漢堡扒真系無得輸芝士薯波$7熱辣辣好chewy

黑松露芝豬堡$70
今次轉左豬堡,舊豬肉扒好厚身,口感偏鬆化
加左磨菇,夾埋芝士,有層次

所有漢堡都可以轉套餐,只系加$18,就會有薯條同埋飲品

烤菇芝士牛堡$59
另外,朋友叫咗個烤菇芝士牛堡

芝士薯波$7
熱辣辣好chewy

2024-09-24 362 浏览
咁啱喺尖沙咀收工又諗唔到食乜?不妨試吓喺寶勒巷嘅嘉寶漢堡,價錢真係好親民啲嘢又抵食。每次同朋友諗到食物嘅時候佢都會係我嘅首選。今次我哋嗌咗兩個漢堡俾大家參考吓BBQ醬菠蘿雞堡食材用了新鮮蔬菜同蕃茄都好鮮甜,BBQ醬同烤雞絕對係Perfect match!漢堡包一啲都唔硬好淋身。蜜糖芥末菠蘿牛堡估唔到蜜糖芥末唔單單只係同雞肉絕配,配上牛肉都非常之出色,牛肉漢堡牛肉味濃煎得非常之香,蔬菜都好鮮甜爽脆。番薯薯條都只不過係加$5份量十足,兩個人都夠食。港式凍奶茶仲有茶餐廳嘅味道絕對唔會令你失望。大家如果有機會咁啱喺尖沙咀行過就一定要嚟試吓啦!

今次我哋嗌咗兩個漢堡俾大家參考吓

BBQ醬菠蘿雞堡

蜜糖芥末菠蘿牛堡

番薯薯條都只不過係加$5份量十足,兩個人都夠食。

港式凍奶茶仲有茶餐廳嘅味道絕對唔會令你失望。

大家如果有機會咁啱喺尖沙咀行過就一定要嚟試吓啦!
2024-09-23
  • 蕃薯條
  • BBQ菠蘿雞扒堡
  • 蜜糖芥末菠蘿豬堡
2024-09-17 420 浏览
芝士牛堡 $42牛肉煎到恰到好處香而不油🤤保留到肉汁唔會乾爭爭牛味突出🐮越咀嚼牛味越出芝士味道香濃🧀同牛肉味道好夾蕃茄新鮮juicy🍅生菜爽脆🥬中和左醬汁既膩麵包應該係自家製烘到外脆內軟外皮脆而唔刮口🥯唔痴牙唔會被醬汁浸淋🥣醬汁酸酸甜甜🥣同個包好match💯芝士牛堡材料簡單但每種配料都發揮到自己既作用放埋一齊味道豐富Burger都幾大個🤡一啖咬唔曬所有配料$42黎講性價比高💯菠蘿雞堡同黑松露牛堡都幾吸引有機會會試埋😋

芝士牛堡 $42

性價比高💯
菠蘿雞堡同黑松露牛堡都幾吸引
有機會會試埋😋
2024-09-13 752 浏览
Needed a burger fix but didn't wanna settle for fast food chains. Walked past Kabo Burger, a local burger specialist with a wide variety of burger and snack choices. Let's give it a try!Grilled Brie Cheese BurgerNot so often to have brie in a burger menu. Oozy and gooey melting brie. The beef patty wasn't too firm nor too fluffy with a nice sear. Soft buns.Lamb Burger w/ Bacon, Fried Egg & Chipotle Ketchup+Fried Egg, Onion, Cheese & Beef PattyScrumptious combo. Added lots of extra ingredients st

Grilled Brie Cheese Burger

Scrumptious combo. Added lots of extra ingredients starting from only $3. Both patties were piping hot. The lamb patty was moist and slightly gamey, which harmonized with the smoky chipotle sauce. Definitely a must-try!

Upgraded to a set menu to include a drink and caesar salad made with fresh and crunchy romaine lettuce and croutons. They also offered rare options like bbq wings, hash brown and deep-fried siu mai.
呢間嘉寶起K11 Art Mall 附近,行過去2分鐘就到,極之方便平日晚7點左右到都已經坐得幾滿,大機會要同人搭枱,但係位置都相對闊落餐廳入面燈光好夠,地方都算乾淨企理,呢個價位既餐廳黎講環境無咩好挑剔餐廳模式基本上係自助,自己揾位,出去收銀睇餐牌落單比錢,攞餐具同水都係自己去服務台搞掂,食完自己清理我自己幾中意呢種模式,唔洗麻煩人唔洗等食物方面主打漢堡,豬牛雞羊乜都有,另外仲有蝦同素食,選擇之多肯定有一款岩食🍔🐮黑松露芝士牛堡  $54黑松露醬多到流曬出黎,偏向creamy 質地,香味幾出,出到我覺得有少少蓋過左牛肉味,如果想享受到多d牛堡既肉味,個人建議自己刮走少少醬。牛肉本身質素Ok,煎到少少焦香,雖然未去到Juicy 但係都有肉汁有d 漢堡特登唔加番茄因為會整濕左塊包影響口感,但係呢度同黑松露醬一齊反而可以中和到少少個醬本身個膩感,成個配搭唔錯,推薦一試🍔🐔蜜糖芥末豬堡(轉雞)$42呢款轉左雞純粹因為個人喜好,雞應該係用左雞上髀既肉,火候控制得相當不錯,外層無燶,肉質都嫩口多汁塊菠蘿正常酸甜,稍微煎左下,一黎香味出左更加開胃,二黎唔會影響左塊雞排既溫度同香味,睇得出有心思,呢

🍔🐮黑松露芝士牛堡  $54

🍔🐔蜜糖芥末豬堡(轉雞)$42
呢款轉左雞純粹因為個人喜好,雞應該係用左雞上髀既肉,火候控制得相當不錯,外層無燶,肉質都嫩口多汁塊菠蘿正常酸甜,稍微煎左下,一黎香味出左更加開胃,二黎唔會影響左塊雞排既溫度同香味,睇得出有心思,呢個都推薦
题外话/补充资料: 呢間嘉寶起K11 Art Mall 附近,行過去2分鐘就到,極之方便 平日晚7點左右到都已經坐得幾滿,大機會要同人搭枱,但係位置都相對闊落 餐廳入面燈光好夠,地方都算乾淨企理,呢個價位既餐廳黎講環境無咩好挑剔 餐廳模式基本上係自助,自己揾位,出去收銀睇餐牌落單比錢,攞餐具同水都係自己去服務台搞掂,食完自己清理 我自己幾中意呢種模式,唔洗麻煩人唔洗等 食物方面主打漢堡,豬牛雞羊乜都有,另外仲有蝦同素食,選擇之多肯定有一款岩食 🍔🐮黑松露芝士牛堡 $54 黑松露醬多到流曬出黎,偏向creamy 質地,香味幾出,出到我覺得有少少蓋過左牛肉味,如果想享受到多d牛堡既肉味,個人建議自己刮走少少醬 牛肉本身質素Ok,煎到少少焦香,雖然未去到Juicy 但係都有肉汁 有d 漢堡特登唔加番茄因為會整濕左塊包影響口感,但係呢度同黑松露醬一齊反而可以中和到少少個醬本身個膩感,成個配搭唔錯,推薦一試 🍔🐔蜜糖芥末豬堡(轉雞)$42 呢款轉左雞純粹因為個人喜好,雞應該係用左雞上髀既肉,火候控制得相當不錯,外層無燶,肉質都嫩口多汁 塊菠蘿正常酸甜,稍微煎左下,一黎香味出左更加開胃,二黎唔會影響左塊雞排既溫度同香味,睇得出有心思,呢個都推薦 另外可以加錢 (+ $18)轉做套餐,有一款小食同飲品, 而小吃就推薦炸燒賣同番薯條