其實半年前都有食過一次,覺得真係好食所以今次先再返黎食。open rice 話12.00開門,所以就12.00點準時等佢開,本身滿心期待諗住再食好西,點知愈等愈失望...最尾等到12.20分左右先入到去。入到去叫左兩個包就坐低等,明明連埋我都係得兩個人堂食,都可以送錯兩次單。而且個戴眼鏡嘅侯生妹妹服務態度真係唔係幾好,一句唔好意思都講唔出口咁。因為我買兩個包,夾埋$113 ,我俾左$114,收銀妹妹話未有一蚊找,過一陣俾返我,我話唔緊要。轉過頭有一蚊嘅時候個眼鏡妹妹就用少少拋嘅形式話:一蚊,之後就走左。um...可能佢唔係有心,不過唔太好受囉不過其實佢嘅包真嘅好食嘅,好juicy好抵如果個態度好少少同準時啲開門就perfect

不過其實佢嘅包真嘅好食嘅,好juicy好抵
如果個態度好少少同準時啲開門就perfect
食漢堡包🍔大家通常一諗都會諗起去幫襯大型連鎖美式快餐店,不過其實只要有誠意,食物用心❤️製作,本土快餐店都值得支持!👍🏼.今次阿叔👨🏻要分享嘅係一間港式快餐店,位於尖沙咀嘅佢百分百本土🇭🇰誠意製作,由兩兄妹👨🏻🧑🏻營運,店內售賣嘅漢堡牛肉🍔都以慢煮作為烹調手法,皆因可以確保牛肉肉質嫩滑,更加原汁原味。除咗牛肉漢堡,佢哋更有多款款式供大家選擇,有好多更係佢哋無意中「撞板」創造出來添!😆就好似今次阿叔食嘅 #黑松露芝士漢堡,網上搵資料先知話說原本佢哋想訂茄汁,但最後落錯單嚟咗黑松露醬,於是乎就把心一橫用黑松露醬代替茄汁🥫製作出呢款漢堡,點知推出市場後,客人反應又幾好,所以就順利成章地成為店內推介漢堡之一。🤪.經過慢煮後嘅牛肉的確嫩滑,肉汁超多,食嘅時候要小心隨時滴污糟件衫🤨。味道方面,雖然店主一啲都唔吝嗇黑松露醬,但阿叔反而嫌肉味被搶走咗😅。一個包價錢$50,加$15轉餐有汽水同薯條,價錢經濟又實惠,值得一試!😏
2019-12-05 615 浏览
用牛肋條慢煮烹調既牛肉漢堡係依到既賣點,當然就叫一個最簡單既芝士牛堡套餐。用慢煮方式的確充滿肉汁好juicy,但牛肉味就唔出,主要係調味既味道。口感比較鬆軟多汁,同其他店鋪手打牛肉漢堡略有不同。塊芝士溶唔到喎😂原塊芝士,同牛堡不能融為一體。薯條相信真係即叫即炸,因為好脆口,每條薯條都平均有手掌三分二咁長,好厚實,大細算平均。雖然有用鹽調味,可惜冇任何薯仔味道。唔似用原個薯仔即做既薯條。最後只係食左三分一😔薯條無薯仔味,真係好難入口,只可以比到3分(10分滿分)

塊芝士溶唔到喎😂原塊芝士,同牛堡不能融為一體。
2019-12-04
2019-12-02 772 浏览
十一月某個晚上,尖沙咀烽煙處處,成條金巴利道的食肆一係門堪羅雀,一係索性落閘,唯獨這間大排長龍,黃色經濟圈的威力果然犀利💪。推介這店的主要原因是它的性價比甚高:一個芝士牛堡連汽水小食的套餐才 $54,真係平到笑!然而,雖則價錢平,但食物絕對不會將貨就價。首先,漢堡用上手工慢煮牛肉,雖然等候的時間較長,不過牛肉有一股特別的好像煙燻的香味,這個味道我很喜歡。套餐小食方面,特別喜歡之前食過的蕃薯條,又香又甜又脆;今次試炸燒賣,想不到份量這麼多!不過可能炸得久了點,外皮有點燶,燒賣亦較為乾身,這是美中不足的地方。值得一讚是套餐的飲品選擇非常多,連椰子水,手工啤,果酒都有,非常適合我這些咩都想試的 “貪心的小狗”。

2019-11-26 650 浏览
我女朋友係柯士甸道開咗間fitclub,發現附近好多好野食😋,有一間嘉寶漢堡外面經常有人排隊🤩🤩, 今日一於試下佢, 所以就叫左佢個香辣煙肉磨菇芝士漢堡,同埋黑松露芝士牛堡🍔🍔🍔🍔🍔仲有炸蕃薯條🍟(好味到食完先至記得無影相🤭)牛肉夠厚又多汁😍,黑松露好香又唔會蓋過牛肉汁嘅味,總之食完之後好滿足😌,下次上試下加料甘近fitclub, 以後要多啲來幫襯😋😋 加上價錢咁平民又點可以唔嚟試下呢?
外卖自取
2019-11-25 533 浏览
中午過來覓食,50幾塊有一個套餐,還有飲品!簡直不能更便宜。點了BBQ菠蘿🍍雞排堡,一點不油膩,而且很健康!不喜歡芝士也可以吃漢堡🍔有薯條🍟作為搭配,午餐首選咯!好多人買,記得早點過來排隊啦
中午過來覓食,50幾塊有一個套餐,還有飲品!
今次又食返尖沙咀店,鋪面細,連埋吧枱都唔夠20個位,門口仲企左一堆人:有啲等緊位,有啲等緊外賣;望到鋪頭入面啲人都仲等緊餐,門口又有六七個人等入,即刻放棄堂食,改叫外賣。以為外賣會快啲,點知係諗多咗。成間鋪頭得兩個員工,一個仲要負責埋收銀,佢哋係跟Order Number整嘅,一單做完先下一單,我地由126等到138號,等左差唔多1個鐘先拎到個餐。野食方面,質素寶係唔錯!黑松露芝士牛堡家姐點既,一打開個包,個包裝紙已經滿滿既油汁,好彩張紙係有啲膠膠地,如果唔係都會食得幾狼狽。試左兩啖,黑松露醬俾得幾大方,牛漢堡排頗厚身,好軟稔又多汁。蜜糖芥末菠蘿雞堡蜜糖/芥末/菠蘿/雞--唔會有錯既組合,但相對地驚喜都唔大。菠蘿唔算厚切,口感上享受一般,但配埋個醬汁既酸甜比例好balance......雞排煎得頗香口,邊邊既雞皮仲可以食到脆脆地,但味道唔算好突出,下次再食應該會揀返牛食。薯格我地拎左餐行左一段路去到百週年紀念花園到食,但個薯格唔會俾膠袋焗到變一pats,依然都有香脆既外皮,不過食食下就覺得有啲油同熱氣喇!好彩同家姐兩個人share一份。
野食方面,質素寶係唔錯!

薯格
薯格
2019-11-21
60 分钟 (外卖自取)
2019-11-20 453 浏览
店舖位置少,假日去食門口大排長龍,等左20分鐘先入到出包同炸物太急牛肉冇咩味,靠包入面嘅醬汁令包好食仲要俾左炸黑燶咗嘅蕃薯條俾我要即刻換,但廚師黑面😟等左咁耐諗住係高質有啲失望下次要揀平日去先再去...小店經營會繼續支持
店舖位置少,假日去食門口大排長龍,等左20分鐘先入到
出包同炸物太急
牛肉冇咩味,靠包入面嘅醬汁令包好食
仲要俾左炸黑燶咗嘅蕃薯條俾我
要即刻換,但廚師黑面😟
等左咁耐諗住係高質
有啲失望

下次要揀平日去先再去...

小店經營會繼續支持

烤布利牛堡
以前係葵涌總店食過呢間burger🍔 個菠蘿雞扒堡肉嫩多汁 一試難忘 不過無得堂食 要企係街食 食得好狼狽 仲跌左塊菠蘿落地😖不過真係好好食啊~見佢開左分店仲有位坐 當然要試試佢啦週末午市 堂食要排隊十五分鐘左右 舖內約十個坐位 同男朋友一人叫左一個包再加$15轉套餐 有飲品同side選擇 (薯條/薯格/凱撒沙律)包皮有烘過 菠蘿唔算多汁 但同雞扒既醬汁好夾 酸酸甜甜 薯條薯格即叫即炸 份量多過薯格classic burger既配搭 味道唔錯 成個包好厚好足料牛肉多汁啡菇唔算好大但都厚身 薯格略嫌炸耐左少少 邊位有啲太硬 份量少左啲 如果比多幾塊我就好當年食總店 好食到驚為天人 估唔到一間咁平凡既街坊小食店既🍔係隱世美食 令到本身唔係極好🍔既我都念念不忘 分店食物質素還原度8成 裝修比較時尚現代化 無左嗰種傳統小食店既味道 但勝在方便就腳 價錢相宜 值得再食😉
見佢開左分店仲有位坐 當然要試試佢啦
BBQ菠蘿雞扒堡

烤菇芝士牛堡

2019-11-10
BBQ菠蘿雞扒堡
烤菇芝士牛堡
<🍔芝士🧀牛堡 🐮>輕輕烘過既麵包🥯同牛肉🐮好似融為一體咁,口感軟棉棉,牛肉好厚身😳 充滿肉汁好Juicy😋 仲有半融既芝士🧀 生菜🥬 蕃茄🍅洋蔥同千島醬做餡料添😃👍🏻<🍔凱撒雞扒寶🐔>咬落去既第一啖有幾分清新既味道☘️ 同埋剩係覺得塊雞扒🐔好滑好嫩⛷ 睇張Poster原來佢係用真空慢煮既方法鎖死左佢既肉汁之餘又唔會令肉質變老👴🏻<+$15套餐配 薯條🍟 +柚子蜜 & 薯格 +茉莉花茶🍵>薯條🍟薯格🍠都係即叫即炸熱辣辣💥 仲要係粗身既薯條🍟黎架😋 至於薯格呢同樣脆口👍🏻 份量亦充足小編大推嘉寶既柚子蜜😳 溫度適中〽️ 唔會太甜又唔會太淡👍🏻 手勢好好😃 茉莉花茶就用上斯里蘭卡🇱🇰既Dilmah🍵茶包沖製~套餐既小食同飲品其實仲有好多選擇📝 最想試下個炸燒賣😍 可惜已經Sold Out🥺 有機會要再黎「懲罰」一下佢😭 我要試我要試🥺🥺🥺

<🍔芝士🧀牛堡 🐮>

<🍔凱撒雞扒寶🐔>
凱撒雞扒寶

柚子蜜& Dilmah茉莉花茶

凱撒雞扒寶
柚子蜜& Dilmah茉莉花茶
  • 凱撒雞扒堡
2019-11-05 308 浏览
最近呢間小店都大排長龍🤪晚上時份嚟到好彩咁啱有位又少人,一入座就見到隊伍出現😂食物喺即叫即製,可以食到最新鮮熱辣嘅漢堡😋蝦牛堡 $68一嚟到第一個印度就喺:嘩!勁大個漢堡呀🥰麵包帶少少烘邊,香噴噴好誘人😈蝦堡好厚身,半煎炸後製成好彈牙嘅蝦堡,有啲似食緊厚厚嘅蝦餅😝牛漢堡好juicy,牛味濃郁,有少少軟腍得濟好易散開🤔蘑菇好香口,可憎得幾粒😖 下次我都喺加芝士好啲🤣仲有新鮮蕃茄同生菜,佢地喺漢堡嘅底部,吸收哂肉汁嘅精華🤤番薯條 +$5即炸嘅蕃薯條每條都好肥大同厚實😍食落有香濃嘅真番薯味🤤.柚子蜜 +$15🤓熱柚子蜜甜甜的☺️食完成個burger無理由唔飲返啲嘢🤣.呢個價錢呢個地段食到咁高質嘅漢堡,好感動☺️

蝦牛堡 $68
一嚟到第一個印度就喺:嘩!勁大個漢堡呀🥰
麵包帶少少烘邊,香噴噴好誘人😈
牛漢堡好juicy,牛味濃郁,有少少軟腍得濟好易散開🤔
蘑菇好香口,可憎得幾粒😖 下次我都喺加芝士好啲🤣
仲有新鮮蕃茄同生菜,佢地喺漢堡嘅底部,吸收哂肉汁嘅精華🤤

番薯條 +$5
即炸嘅蕃薯條每條都好肥大同厚實😍食落有香濃嘅真番薯味🤤
柚子蜜 +$15🤓
熱柚子蜜甜甜的☺️食完成個burger無理由唔飲返啲嘢🤣
呢個價錢呢個地段食到咁高質嘅漢堡,好感動☺️
  • 蕃薯條
2019-11-03 709 浏览
馳名已久的嘉寶 剛在葵涌開了新店😁尖沙咀店星期六中午人龍依然絡繹不絕🤭🍔日式芥辣蝦堡HKD$42必食!強推!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻超級厚的蝦餅!彈牙又可口!可見有5 6隻 原隻蝦在內🦐有明顯黑椒調味日式芥辣醬反而淡 怕辣的可以一試🍟薯格、汽水+$15薯格不是新鮮炸起 放涼了不夠脆口純粹想念薯格的香氣才叫🍔烤布利芝士牛堡HKD$50賣相超吸引 離遠也嗅得到布利芝士的香氣可是芝士味淡😕漢堡扒厚實 煎得較熟 肉汁較少🍟番薯條、汽水+$20原個番薯切條而成🍠剛炸起 熱騰騰的😋😋📍座位約10個 建議外賣Follow Me : eatwegohk
馳名已久的嘉寶 剛在葵涌開了新店😁
尖沙咀店星期六中午人龍
依然絡繹不絕🤭

🍔日式芥辣蝦堡HKD$42
日式芥辣蝦堡

必食!強推!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
超級厚的蝦餅!彈牙又可口!
可見有5 6隻 原隻蝦在內🦐

Follow Me : eatwegohk
日式芥辣蝦堡
烤布利芝士牛堡
2019-10-30 259 浏览
經常出沒尖沙咀嘅我成日都為食咩而煩惱,最近又遇到這問題,不過有朋友好快就幫我解決咗煩惱了!我平日每天午餐都係食飯🍚、食麵🍜,甚少會食麵包🥖、食漢堡包🍔,今次朋友就介紹我試下 #嘉寶漢堡 ,見這舖頭細細,應該無咩特別,怎料要排隊等位,由於有小小趕時間,所以決定外賣。點咗烤菇芝士牛堡🍔,加$15配薯條🍟汽水🥤,全部即叫即整,漢堡肉好juicy ,配上半溶的芝士🧀、生菜🥬 ,估唔到咁好食,薯條係原條薯仔炸,熱辣辣,好脆口,食到停唔到😋價錢唔貴,竟然食到這質素,不錯👍相信如果堂食一定仲正,下次預多啲時間去等位,試埋佢其他款式先!
20 分钟 (外卖自取)
2019-10-27 260 浏览
用心做漢堡包🍔的小店,肉都係慢煮。雖然開係角落唔顯眼位置但每一次來要等一陣先可以入去食。店面地方細細但外賣叔叔不停往來黎拎外賣就知道有幾多人叫。漢堡扒係慢煮的關係,每一塊肉都鮮嫩多汁,每咬一口都有肉汁流出來,牛肉配上黑松露醬同浴化左既芝士,絕對係無敵的組合。(店員落黑松露醬一d都唔軟,次次好重手)另外即炸蕃薯條同薯條都係我每次必點。炸物都係即點即炸,一d都不乾,啖啖薯香真材實料。黑松露芝士牛堡$50 + $25 配蕃薯條 & 椰汁黑松露芝士牛堡$50 + $25配薯條 & 0%酒精啤酒

黑松露芝士牛堡$50 + $25 配蕃薯條 & 椰汁
黑松露芝士牛堡$50 + $25配薯條 & 0%酒精啤酒
2019-10-18
  • 黑松露芝士牛堡
2019-10-22 424 浏览
本身諗住經過食個包就去搭車睇音樂會~見到有差唔多十個人排隊就打算放棄!點知聽到店員話: 一位! 有冇一位?見冇人應喎~~~ 嘻🙃無啦啦唔使排隊就食到<<香蔥雞扒堡>>($42)加煎蛋~加六蚊就可以食到熱辣辣...流心嘅煎蛋! 正呀🤤我諗走沙律醬都ok ar~因為佢連塊香蔥雞扒都好多肉汁!佢外皮香脆,內裡雞肉嫩滑!食呢個包完全唔覺dry💪🏻 兩塊包都有烘熱過㗎!連埋新鮮番茄同咬落嗦嗦聲嘅生菜~呢個一人趕急嘅晚餐已經好豐富🙆🏻‍♀️三首歌嘅時間就完成✌🏻
本身諗住經過食個包就去搭車睇音樂會~
見到有差唔多十個人排隊就打算放棄!
點知聽到店員話: 一位! 有冇一位?
見冇人應喎~~~
加六蚊就可以食到熱辣辣...流心嘅煎蛋! 正呀🤤
香蔥雞扒堡

我諗走沙律醬都ok ar~
因為佢連塊香蔥雞扒都好多肉汁!
佢外皮香脆,內裡雞肉嫩滑!
食呢個包完全唔覺dry💪🏻 兩塊包都有烘熱過㗎!
連埋新鮮番茄同咬落嗦嗦聲嘅生菜~
呢個一人趕急嘅晚餐已經好豐富🙆🏻‍♀️
三首歌嘅時間就完成✌🏻